-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Όταν έγραψες οτι παρά το νερό που εχουν βάλει στο κρασί τους και παρά την πληρότητα του πακέτου, εξακολουθεί να είναι 'ειδική' και 'πιουρίστικη' προς απάντηση στα περι αναρτήσεων της Giulietta, φαντάστηκα πως μιλούσες για το οδηγικό κομμάτι...
Αν εννοούσες τα περι ενασχόλησης μαζί τους συμφωνώ και επαυξάνω...
Το κατά πόσο βέβαια αυτή η παραπάνω ενασχόληση έχει αντίκρισμα και στο δρόμο (σε σχέση πάντα με άλλες ειδικές και πιουρίστικες κατασκευές) είναι ένα άλλο θέμα...Δεν είναι μόνο το οδηγικό κομμάτι και ναι, δεν αναφερόμουν μονάχα σε αυτό. Αν και πάλι σαν αυτοκίνητα, έχουν βάθος στην οδική συμπεριφορά, δηλαδή θέλει χρόνο και την εμπειρία που θα έρθει με τα χιλιόμετρα για να κερδίσεις αυτό το βάθος που σου προσφέρουν στον τομέα στρίψιμο. Όταν λέω βάθος εννοώ την απόλυτη ασφάλεια, ρυθμισιμότητα, ευκολία επαναφοράς και χειρισμού. Αυτό που εγώ ονομάζω και ορίζω ως οδηγική αξιοπιστία. Την ψάχνεις και βρίσκεις το βάθος μιας Romeo. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ένιωσαν καλύτεροι οδηγοί ή έγιναν καλύτεροι οδηγοί επειδή οδηγούσαν romeo.
Αυτό που λέμε, οι alfaromeo μιλάνε στον οδηγό τους.Γνωστό τοις πάσι πως ούτε τα γρηγορότερα αυτοκίνητα είναι, ούτε τα πιο αξιόπιστα. 'Ομως έχουν αυτό το κάτι, που ναι μεν δεν μπορώ να το περιγράψω και δεν το καταλαβαίνουν όσοι δεν το νιώθουν, αλλά υπάρχουν κάποιοι άλλοι σαν κι εμένα που καταλαβαίνουν μέχρι κεραίας τι είναι αυτό το....κάτι!!!
Καιρό είχα να γράψω τόσο παθιάρικα για την μιλανέζα
Αν ειναι να ψάχνεις να βρεις μετροπόντικα για να ανακαλύψεις στο βάθος την οδική τους συμπεριφορά, άστο καλύτερα.
Πιουρίστικα ειναι τα αυτοκινητάκια που σου μιλάνε από την πρώτη στιγμή, επικοινωνούν μαζί σου χωρίς να εισαι ο γκουρού της οδήγησης και χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις τα τσάκρα σου μαζί τους για να γίνετε ένα.
Jimba ittai με λίγα λόγια. -
Όταν έγραψες οτι παρά το νερό που εχουν βάλει στο κρασί τους και παρά την πληρότητα του πακέτου, εξακολουθεί να είναι 'ειδική' και 'πιουρίστικη' προς απάντηση στα περι αναρτήσεων της Giulietta, φαντάστηκα πως μιλούσες για το οδηγικό κομμάτι...
Το κατά πόσο βέβαια αυτή η παραπάνω ενασχόληση έχει αντίκρισμα και στο δρόμο (σε σχέση πάντα με άλλες ειδικές και πιουρίστικες κατασκευές) είναι ένα άλλο θέμα...Δεν είναι μόνο το οδηγικό κομμάτι και ναι, δεν αναφερόμουν μονάχα σε αυτό. Αν και πάλι σαν αυτοκίνητα, έχουν βάθος στην οδική συμπεριφορά, δηλαδή θέλει χρόνο και την εμπειρία που θα έρθει με τα χιλιόμετρα για να κερδίσεις αυτό το βάθος που σου προσφέρουν στον τομέα στρίψιμο. Όταν λέω βάθος εννοώ την απόλυτη ασφάλεια, ρυθμισιμότητα, ευκολία επαναφοράς και χειρισμού. Αυτό που εγώ ονομάζω και ορίζω ως οδηγική αξιοπιστία. Την ψάχνεις και βρίσκεις το βάθος μιας Romeo. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ένιωσαν καλύτεροι οδηγοί ή έγιναν καλύτεροι οδηγοί επειδή οδηγούσαν romeo.
Αυτό που λέμε, οι alfaromeo μιλάνε στον οδηγό τους.Γνωστό τοις πάσι πως ούτε τα γρηγορότερα αυτοκίνητα είναι, ούτε τα πιο αξιόπιστα. 'Ομως έχουν αυτό το κάτι, που ναι μεν δεν μπορώ να το περιγράψω και δεν το καταλαβαίνουν όσοι δεν το νιώθουν, αλλά υπάρχουν κάποιοι άλλοι σαν κι εμένα που καταλαβαίνουν μέχρι κεραίας τι είναι αυτό το....κάτι!!!
ειναι ξεκαθαρω τι οδηγω.....
τι ειπαμε οτι θες να πεις;;;;;;δεν βγαζω νοημα με αυτο το κατι το οποιο και διοτι που λες..... -
Μαλιστα ε κατι θα ξερεις..
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
σε αυτο συμφωνω κ εγω με τον μορφεα(κ δεν το κανω για να γλυκανω το χαπι για το α4)..
οι αλφα ρομεο ειναι μια χαρα καθημερινα κανονικα αυτοκινητα..σε αυτο που διαφερουν περισσοτερο απο τα υπολοιπα αυτοκινητα ειναι η αισθητικη κυριως κ επειτα η οδικη συμπεριφορα..διαφωνό κάθετα...
οι αρ είναι αυτοκίνητα για ιδιαίτερα κοινωνικούς κατόχους...
κάνεις γνωριμίες με ηλε/γους ,τεχνίτες , μηχανικούς , γυρίζεις ένα συνεργείο , 2,3, 6 ... βλέπεστε συχνά , ανταλλάσεται απόψεις για το πως θα πάρει μπρος το μπουρδέλο κλπ κλπδεν μπορω παρα να συμφωνησω απολυτα καθως για μενα ενα αυτοκινητο ειναι καθημερινο οταν αυτο δουλευει καθημερινα δηλ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και οι αλφα ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ........εδω και χρονια
Αν δεν μπορείς να διακρίνεις τόσο εξοφθαλμη ειρωνία Έχεις θέματακι ...
-
...που να οδηγησεις και καμμια Porsche δηλαδη...Θα χαθεις απο το 'βαθος' και την 'ομιλιτικοτητα'...
Το 'βαθος' στις μαζικες AR (πλην 8C δηλαδη και καμμιας 4c oooooταν βγει) τελειωσε καπου στο δικο σου μοντελο, την 147...Απο εκει και περα, μονο 'φαρδος' υπαρχει δηλαδη παραπανισια
κιλα, και προσμιξη με fiat... -
Καλώς τον κοτσαναδόρο του φόρουμ
-
Nαι η 159 ειναι φιατ...
Μ αρεσει που συγκρινουμε αλφα με πορσε τωρα...περασαμε επιπεδο ..
Panagia kai Xriste mou!!!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Nαι η 159 ειναι φιατ...Μ αρεσει που συγκρινουμε αλφα με πορσε τωρα...περασαμε επιπεδο ..
Panagia kai Xriste mou!!!
Και στο λέει αυτό ο κάτοχος 8 Πόρσε εν τω μεταξύ.
Νταξ έλεος. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
...
Αν ειναι να ψάχνεις να βρεις μετροπόντικα για να ανακαλύψεις στο βάθος την οδική τους συμπεριφορά, άστο καλύτερα.
Πιουρίστικα ειναι τα αυτοκινητάκια που σου μιλάνε από την πρώτη στιγμή, επικοινωνούν μαζί σου χωρίς να εισαι ο γκουρού της οδήγησης και χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις τα τσάκρα σου μαζί τους για να γίνετε ένα.
Jimba ittai με λίγα λόγια.Πες με ΜΧ5, θα καταλάβω εγώ...
-
Όχι, δε μιλάω μόνο για το μου-χου, μιλάω για οποιοδήποτε αυτοκίνητο πρεσβεύει αυτη τη φιλοσοφία.
-
Γιατί ως γνωστο , μόνο ο κικιζας Έχεις οδηγήσει πορσε, ...ορσε
-
Καλώς τον κοτσαναδόρο του φόρουμAυτη την ιδιοτητα μαζι με την 'ψαλμωδια' προιστοριας της AR, την κατεχεις εχεις...
-
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Όχι, δε μιλάω μόνο για το μου-χου, μιλάω για οποιοδήποτε αυτοκίνητο πρεσβεύει αυτη τη φιλοσοφία.Κατάλαβα. Πάντως το βγάζει και το γράφει και στην ούγια το συγκεκριμένο :
Πάντως για τα τελευταία που αναφέρατε δεν θα τα αμφισβητήσω αλλά θα συμπληρώσω ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί στον ιδιοκτήτη/κάτοχο οποιούδηποτε οδηγικά αξιόλογου αυτοκινήτου. Το συναισθηματικό δέσιμο δλδ. Μπορεί δλδ να έχεις Εβο, Μ3, Μχ5, Μεγκαν RS κλπ και να έχεις τα ίδια συναισθήματα. Ή να έχεις κάποια από αυτά ή κάποια Αλφα Ρομέο και να μην νιώθεις τπτ. Απλά 'δενόμαστε' με αφορμή και αιτίες πολλές φορές άσχετες με κατοχή και οδήγηση. Π.χ. τι οδηγούσε ο πατέρα μας, σε τι έμαθα να οδηγώ, τι είχε ο γείτονας όταν ήμουν 10 χρονών και το ζαχάρωνα, μου αρέσουν οι ιταλίδες (οι γυναίκες, όχι τα αυτοκίνητα), ποια περιοδικά/τεστ έτυχε να διαβάσω μικρός κ.α. Πολλά παίζουν ρόλο και τα περισσότερα είναι μάλλον στο υποσυνείδητο μας βαθιά ριζωμένα.
Σόρυ μπιλ, τελευταίο. Το είχα έτοιμο και με πρόλαβες με το κλείδωμα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...που να οδηγησεις και καμμια Porsche δηλαδη...Θα χαθεις απο το 'βαθος' και την 'ομιλιτικοτητα'...
Το 'βαθος' στις μαζικες AR (πλην 8C δηλαδη και καμμιας 4c oooooταν βγει) τελειωσε καπου στο δικο σου μοντελο, την 147...Απο εκει και περα, μονο 'φαρδος' υπαρχει δηλαδη παραπανισια
κιλα, και προσμιξη με fiat...Ρε συ Γρηγόρη συγνώμη τώρα...αλλά τι σχέση έχει η Porsche τώρα με τη Giulietta?
-
Οδηγησα ενα μονοθεσιο GP2, αλλο πραγμα μιλαμε, καμια σχεση με Alfa Romeo.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Οδηγησα ενα μονοθεσιο GP2, αλλο πραγμα μιλαμε, καμια σχεση με Alfa Romeo.εσύ είσαι κολλημένο γαλλοτρολάκι , δεν μετράς ...
-
Δεν ειπα οτι οδηγησα γαλλικο μονοθεσιο GP2...
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Δεν ειπα οτι οδηγησα γαλλικο μονοθεσιο GP2...δεν έχει σημασία τι είπες (έτσι και αλλιώς δεν το διάβασα) ...
εισαι τρολάκιας...
-
Α ναι ξεχασα, διαβαζεις μονο σεντονια εσυ...
Alfa Romeo Giulietta