-
...Βασικα δεν ξερω, αλλα ουτε και με ενδιαφερει να μαθω περι specs κινητηρα diesel για την Giulietta,
αυτο που καταλαβαινω ομως περα απο τα λεγομενα του kpsig, ειναι οτι γενικα τετοιοι κινητηρες, μικρομεσαιων μοντελων, και εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις εφαρμογων σε πολυ ισχυρα συνολα (πχ alpina D3, ή οπως λεγεται τελοσπαντων...), ειναι ανασταλτικοι σε καθε προσπαθεια αναζητησης σπορτιφ χαρακτηρα.
Αυτο συμβαινει γιατι, περα απο το προσθετο βαρος στον εμπροσθιο αξονα, ο τροπος αποδοσης του κινητηρα, το μικρο ευρος υψηλης ροπης σε χαμηλες στροφες με ξεφουσκωμα στις μεσαιες προς υψηλες στροφες -ενος αντιστοιχου βενζινοκινητηρα-, δινει την αισθηση οτι οδηγεις κατι με προεπιλεγμενες κοντες σχεσεις, λες και θελεις να τραβηξεις κανενα τρειλερ απο την αμμο...
Με λιγα λογια, σπορτιφ οδηγηση και Diesel ειναι δυο εννοιες που δεν πανε μαζι, τουλαχιστον στις περισσοτερες περιπτωσεις. -
Ο χρήστης dlmltrls έγραψε:
εχω την G με 2.0 πετρελαιοκινητηρα 170 αλογα.....αν αγοραζα αμαξι πριν 5 χρονια αποκλειεται να κοιτουσα προς ντιζελ.αλλα με την βενζινη στα 2 ευρω,θα αφησω τους φιλους που παιρνουν cuoresportivo και δεν τους νοιαζουν τα λ/100, να βγαζουν το κεφαλι απο το παραθυρο στο φαναρι και να την μαρσαρουν για ν ακουσουν τον ηχο.η διαφορά που ανακοινώνει το εργοστάσιο στον μικτό κύκλο είναι 1,1 λίτρο στα 100.
η μέση τιμή για την 95αρα από το gasprice είναι 1.629 και για το diesel 1.442 ...
η 1.4 multiair είναι κατά 4650 ευρώ φτηνότερη στην αγορά....
bottom line την 1.4 ΜΑ θα έπαιρνα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Στο πανω δεξια σημειο του παρμπριζ, 'alfa romeo για τον Busso'...
Θεος ο de perni !Είναι για να τσιγκλίσει κάποιους 6κύλινδρους φίλους
-
Τελικά η Giulietta στα χέρια ενός ερασιτέχνη οδηγού, με σπορ ελαστικά, έκανε καλό χρόνο ή δεν έκανε?
Η επιτροπή τι απεφάνθει? -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Τελικά η Giulietta στα χέρια ενός ερασιτέχνη οδηγού, με ** racing ** ελαστικά, έκανε καλό χρόνο ή δεν έκανε?
Η επιτροπή τι απεφάνθει?fixed...
Βιαζεσαι πολυ να (συγ)κρινεις...Εχουμε χρονους απο Μegane RS, Scirocco R, Focus RS στις Σερρες με silverstone s585?
Για 5απορτο hatchback παντως καλα τα πηγε... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Τελικά η Giulietta στα χέρια ενός ερασιτέχνη οδηγού, με ** racing ** ελαστικά, έκανε καλό χρόνο ή δεν έκανε?
Βιαζεσαι πολυ να (συγ)κρινεις...Εχουμε χρονους απο Μegane RS, Scirocco R, Focus RS στις Σερρες με silverstone s585?
Για 5απορτο hatchback παντως καλα τα πηγε...Tα οποία όλα αυτά έχουν κάμποσες δεκάδες κυβικά εκατοστά παραπάνω και μερικές ακόμα δεκάδες ίππους παραπάνω επίσης.
Άρα για 5d οικογενειακό αμάξι, με μαλακές αναρτήσεις και σπορ ελαστικά τα πήγε περίφημα, και με ερασιτέχνη οδηγό και όχι δοκιμαστή περιοδικού.
Και μετά αναρωτιέμαι καμιά φορά γιατί δεν βγαίνει GTA....Ε δεν χρειάζεται....γιατί θα κλέβει εκκλησίες....αν τα βάζει μια QV με τα R/RS/PS/SP/PR κλπ που είναι όλα κούτσουρα....φαντάσου η άγρια τι θα έκανε...Αλλά το υλικό στις πόρτες, τα καθίσματα με την ανύπαρκτη πλευρική στήριξη και το τιμόνι από Mito δεν τα έχω χωνέψει ακόμα.
Είπαμε τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. -
Για 5απορτο hatchback παντως καλα τα πηγε...Tα οποία όλα αυτά έχουν κάμποσες δεκάδες κυβικά εκατοστά παραπάνω και μερικές ακόμα δεκάδες ίππους παραπάνω επίσης.
Άρα για 5d οικογενειακό αμάξι, με μαλακές αναρτήσεις και σπορ ελαστικά τα πήγε περίφημα, και με ερασιτέχνη οδηγό και όχι δοκιμαστή περιοδικού.Mα δεν την συγκρινα εγω ποτε με το scirocco R, πχ, αλλοι το εκαναν...
Μαλακες αναρτησεις δεν εχει. Σφιχτες οσο πρεπει χωρις να κοπανανε ξερα και ενοχλητικα εχει, οπως και τα υπολοιπα
γρηγορα αυτοκινητα της κατηγοριας ογκου.
Τα ελαστικα ηταν RACING , οχι απλα sport, και ο οδηγος ενας εμπειρος πολυ καλος οδηγος (και μπραβο του),
απλα οχι 'γνωστος' οπως μερικοι δοκιμαστες. Οι τελευταιοι δεν σημαινει παρεπιπτοντως οτι ειναι και ολοι...χεραδες.
Τελος ετσι για να τα λεμε και ολα , ο συγκεκριμενος ειχε αφαιρεσει τα πισω καθισματα -για να μεταφερει εξτρα λαστιχα- και εβαλε επισης κανονικο μπακετ στην θεση του οδηγου, για να μην κρατιεται κοντρα με τα γονατα του απο στροφη σε στροφη...Και μετά αναρωτιέμαι καμιά φορά γιατί δεν βγαίνει GTA....Ε δεν χρειάζεται....γιατί θα κλέβει εκκλησίες....αν τα βάζει μια QV με τα R/RS/PS/SP/PR κλπ που είναι όλα κούτσουρα....φαντάσου η άγρια τι θα έκανε...
Μα σου ειπα πριν γιατι...Γιατι θελουν τα μοντελα για 'λιγους'. Βγαζουν επιπλεον υπερφιαλα project 'κραχτες' (mito GTA)
και ενα πανεμορφο κοσμημα αλλα δυκοολοδηγητο supercar (8C) για να το μαθουν και οι Αμερικανοι, και νομιζουν ετσι
οτι εγινε δουλεια. Εμ δεν γινεται ετσι τιποτα περισσοτερο απο το να διατηρειται ενας μυθος.
Αυτο ειναι ομως ολο? Γιατι μονο με μυθους και ονειροπαρμενες καταστασεις, λεφτα δεν περισσευουν
για πραγματικα ανταγωνιστικα αυτοκινητα σε κατηγοριες καθαρα οδηγικου ενδιαφεροντος.Αλλά το υλικό στις πόρτες, τα καθίσματα με την ανύπαρκτη πλευρική στήριξη και το τιμόνι από Mito δεν τα έχω χωνέψει ακόμα.
Είπαμε τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη.Aυτα πιθανον να τα 'μαζεψουν' σε δυο χρονια σε κανενα fl, το θεμα ειναι να μπουν με αξιωσεις και σε αλλες ρεαλιστικες κατηγοριες και οχι να πετουν μοναχα φωτοβολιδες, γιατι μεχρι στιγμης αυτο γινεται, και στις πιο 'ενδιαφερουσες' κατηγοριες (προσιτα GT, spider, μεσαια/μεγαλα sedan) δεν εχουν καν αυτη την στιγμη, μια ανταγωνιστικη φρεσκια προταση.
-
Και μετά αναρωτιέμαι καμιά φορά γιατί δεν βγαίνει GTA....Ε δεν χρειάζεται....γιατί θα κλέβει εκκλησίες....αν τα βάζει μια QV με τα R/RS/PS/SP/PR κλπ που είναι όλα κούτσουρα....φαντάσου η άγρια τι θα έκανε...Αλλά το υλικό στις πόρτες, τα καθίσματα με την ανύπαρκτη πλευρική στήριξη και το τιμόνι από Mito δεν τα έχω χωνέψει ακόμα.
Είπαμε τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη.Για να συνεχίσουμε να λεμε 'τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη', η 147 GTA με πολλες πολλες εκατονταδες παραπανω κυβικα και δεκαδες ιππους, δε τα πηγαινε και τοσο καλα στη πιστα.
Και επισης την αδυναμια της alfa να βγαλει GTA εκδοσεις (τουλαχιστον στη mito και 159... για giulietta ελπιζουμε ακομα!!), δεν πρεπει να τη βαφτιζουμε 'ελεος' για τους ανταγωνιστες!!
Συμφωνω για πορτες καθισματα και τιμονι.Παρεμπιπτοντως (μιλώντας για καθισματα) ο deperni εκτος απο αγωνιστικα λαστιχα στις σερρες, χρησιμοποιησε και αγωνιστικο μπακετ καθισμα που και αυτο δινει ενα πλεονεκτημα. Οταν δεν εχεις αισθηση με το σωμα σου τι κανει το αυτοκινητο και παλευεις να κρατηθεις απο το τιμονι, δεν ειναι οι καλυτερες συνθηκες για να γραψεις κορυφαιους χρονους. Παντως το οτι ειναι ερασιτεχνης οδηγος ο ανθρωπος, δε σημαινει οτι ειναι χειροτερος απο 'επαγγελματιες'(εκτος αν στους επαγγελματιες συμπεριλαβουμε καταξιωμενους οδηγους αγωνων, που και παλι εδω στην ελλαδα δεν ειναι επαγγελματιες με την ακριβη εννοια του ορου).
Ο ανθρωπος εχει ταλεντο στην οδηγηση και μπορει να υπερτερει οποιουδηποτε 'επαγγελματια', ειδικα αν εννοουμε δημοσιογραφους. Γενικα, σε ολους τους χωρους (κατα την γνωμη μου) οι δημοσιογραφοι (στην πλειοψηφια τους, για να μην ειμαι απολυτος) ειναι αυτοι που αποτυχαν να ασχοληθουν με αλλο τροπο επαγγελματικα με το αντικειμενο τους(βλεπε κριτικους τηλεορασης που δεν μπορεσαν να ειναι ηθοποιοι ή σκηνοθετες, γευσιγνωστες που δεν μπορεσαν να ειναι μαγειροι, αποτυχημενοι οικονομολογοι που εγιναν 'αναλυτες' κλπ)edit: με προλαβε ο κικιζας σε καποια, ωσπου να ολοκληρωσω αυτα που εγραφα.
-
....αν τα βάζει μια QV με τα R/RS/PS/SP/PR κλπ που είναι όλα κούτσουρα....φαντάσου η άγρια τι θα έκανε...Τι χρόνο θα έκανε όμως ο ίδιος οδηγός, στις ίδιες συνθήκες πίστας με αγωνιστικά ελαστικά και με Focus ή Megane RS?
(και χωρίς πίσω καθίσματα? )
-
ενδεικτικα εντελως, πριν απο πολλα χρονια σε δοκιμη του περιοδικου στα Μεγαρα, τα σλικ εδιναν 2-2,5'' στο γυρο σε ibiza 1,4.
-
Όλα τα λέτε αλλά ότι δεν ήταν ουτε ενός μηνός αμάξι όμως το ξεχάσατε.
-
Αν εκφραστώ αρνητικά για το ηχητικό του θέματος TBI θα είμαι ο σπαζοκλαμπάνιας της υπόθεσης;
Γιατί ρε γαμώτο;
Δεν κάνω σύγκριση με παλιότερα μοτέρ κλπ αλλά με άλλα turbo. Mute... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
**Αν εκφραστώ αρνητικά για το ηχητικό του θέματος TBI θα είμαι ο σπαζοκλαμπάνιας της υπόθεσης;**Γιατί ρε γαμώτο;
Δεν κάνω σύγκριση με παλιότερα μοτέρ κλπ αλλά με άλλα turbo. Mute...Oχι, και εγω το λεω εδω και καιρο, αλλα επειδη δεν ειμαι Ιταλοφιλος, κατα τους 'χρισμενους'
αυτο σημαινει αυτοματως οτι εχω και αδικο(?)...
Για εμενα ο σημα κατατεθεν κινητηρας της AR αυτη την στιγμη ειναι με διαφορα, ο multiair 170. -
Ο χρήστης dinoaka έγραψε:
αποτυχημενοι οικονομολογοι που εγιναν 'αναλυτες' κλπ -
Αν εκφραστώ αρνητικά για το ηχητικό του θέματος TBI θα είμαι ο σπαζοκλαμπάνιας της υπόθεσης;
Γιατί ρε γαμώτο;
Δεν κάνω σύγκριση με παλιότερα μοτέρ κλπ αλλά με άλλα turbo. Mute...Γιατί είναι 1750άρι μοτέρ, 4κυλ που στροφάρει μέχρι τις 5.5Κ στροφές...γιαυτό ρε γμτ
-
Γιατί ρε γαμώτο;
Δεν κάνω σύγκριση με παλιότερα μοτέρ κλπ αλλά με άλλα turbo. Mute...Eξαρταται σε ποιο αυτοκινητο μιλας..στην 159 πχ εμενα (ποσο μαλλον τους υποψηφιους αγοραστες αυτης της κατηγοριας) με ξενερωνει (οντας οικογενειακο ταξιδιαρικο αυτοκινητο) να βρυχαται..μεχρι και οκταβια μπορω να ακουσω να κανει λιγο θορυβο αλλα οκ μιλαμε για σκοντα.Στη μπρερα ας πουμε ουτε κρυο ουτε ζεστη,θα μ αρεσε και δε θα μ αρεσε να το ακουω.Οκ ο tfsi μου αρεσει πολυ σαν ηχος αλλα μιλαμε για αλλη κατηγορια αυτοκινητου/αλλη κατηγορια αγοραστων.Στην G θα μπορουσε να ακουγεται παραπανω οκ.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γιατί ρε γαμώτο;
Δεν κάνω σύγκριση με παλιότερα μοτέρ κλπ αλλά με άλλα turbo. Mute...Γιατί είναι 1750άρι μοτέρ, 4κυλ που στροφάρει μέχρι τις 5.5Κ στροφές...γιαυτό ρε γμτ
Αιντε παλι.. Ρε δεν παλευεστε.Θες να σου σηκωσω αυριο τον κοφτη στις 7Κ να ρθεις να το οδηγησεις να μου πεις τη διαφορα;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Γιατί ρε γαμώτο;
Αιντε παλι.. Ρε δεν παλευεστε.Θες να σου σηκωσω αυριο τον κοφτη στις 7Κ να ρθεις να το οδηγησεις να μου πεις τη διαφορα;
Ναι.
Πάει ο κόφτης μέχρι τις 7Κ?
Τι διαφορά θα έχει? Εννοείς θα είναι καλύτερο ή το ίδιο?
-
Προφανως και το ιδιο... Εχετε μια μανια να κατηγορειτε κατι,χωρις καν να ξερετε πως δουλευει.Τον κοφτη βρες μου μια tbi να στον μετατοπισω για μια βολτα γρηγορη στις 7500 αν θες κι αν βρεις διαφορα στην αποδοση η καπου αλλου θα κατσω να με ντυσεις με σηματακια vw.Τελος παντων ειναι λιγο απαλευτη αυτη η και καλα ντιζελοποιηση του tbi..ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το αναμεθατισμενο μοτερ.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Δεν ειναι το θεμα 'διαφορας' στην δυναμη. Ειναι το μεγαλυτερο ευρος στροφων. Ειναι ψυχολογικος αλλα και πρακτικος
ο παραγοντας. Εκει που λιγο πριν απο καποια στροφη πχ που θα γεμιζεις την σχεση και την κρατας, επειδη δεν προλαβαινεις
να ανεβασεις, εδω με κοφτη στις 5,900-6,100σαλ φτανεις να κοφτιαζεις 5-6 φορες πριν κοψεις (σαν καμμενος καγκουρας ) για να μπεις σε μια αντιστοιχη στροφη.
Το μεγαλυτερο ευρος το θες επισης γιατι στο ανεβασμα πχ, οσο και ταχυτατη αλλαγη να κανεις οι στροφες πεφτουν
σχεδον 2κ. Αν αλλαζεις στις 5,700σαλ πχ για να προλαβεις τον κοφτη, εισαι στις 3,700σαλ περιπου στην επομενη.
Οκ θα πεις εχει την τρομερη ροπη των +32χλγμ ηδη απο πιο χαμηλα, εχεις ομως μολις 2κ ευρος για να πας στην επομενη αλλαγη, και συνεχως νιωθεις σαν ταριφας με diesel σε περιπτωση που κυνηγιεσαι...
Στην 159 αν γινεται, προσωπικα θα ανεβαζα τον κοφτη σιγουρα 1,500σαλ επανω.
Στην Giulietta QV, γυρω στις 1,000σαλ θα ηταν οκ αντιστοιχα, αφου εχει στις 6,500σαλ.
Εδω η 170αρα Multiair τον εχει στις 6,900σαλ απ' οτι θυμαμαι, και θα το προτιμουσα να εχει αλλες 500-600σαλ περιθωριο
για να στροφαρει.
ΑR με κοφτη κατω απο 7κ ειναι σαν να σου παιρνουν την μπουκια απο το στομα, και αυτο το λεω ως καποιος που καθε αλλο
παρα αρεσκεται στο να 'κοφτιαζει' γενικως κατα την οδηγηση.
Alfa Romeo Giulietta