-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
προσωπικά θέλω να υπάρχει η δυνατότητα να πεθάνω/τρακάρω απο μαλακία μου- αυτό που θελω απο ενα αμάξι είναι να είναι ρυθμίσιμο με το γκάζι αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση
Σου δίνεται η δυνατότητα να πεθάνεις από μαλακία σου. Πέσε σε ένα ντουβάρι, ή ακόμα και χωρίς να οδηγείς , πάρε μπόλικη δόση και θα πέσεις τέζα
Πέρα από αυτό όμως το να πεθάνεις μόνος σου ας το δεχτώ ως αναφαίρετο δικαίωμα σου. Σε δημόσιο δρόμο όμως είναι βέβαιο ότι θα σε ακολουθήσουν και άλλοι. Αυτό το σκέφτηκες? -
οκ!!αντι να σταματησεις να κανεις μαλακιες εσυ(ο οποιοσδηποτε εσυ,δεν σε γνωριζω προσωπικα.κ αναφερομαι σε μαλακιες που γινονται ουσιαστικα επιτηδες κ οχι καταλαθος..),πρεπει να σταματησω να οδηγω εγω!!
μου αρεσει ο τροπος σκεψης σου!! τεσπα,σταματαω επειδη ειμαστε εκτος θεματος.. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Πέρα από αυτό όμως το να πεθάνεις μόνος σου ας το δεχτώ ως αναφαίρετο δικαίωμα σου. Σε δημόσιο δρόμο όμως είναι βέβαιο ότι θα σε ακολουθήσουν και άλλοι. Αυτό το σκέφτηκες?ναι και δεν έχω κανένα πρόβλημα
απο τι στιγμή που πιάνεις τιμόνι είσαι έτοιμος και να σκοτώσεις και να σκοτωθείς (όχι εσκεμμένα εννοείτε)
shit happens
-
ελπιζω να κατανοεις την διαφορα του συνεβη ατυχημα επειδη ειχαν προβλημα τα φρενα η επειδη εσπασε ο διαολος το ποδαρι του με το συνεβη ατυχημα επειδη ο αρχικαγκουρας εβγαλε τα ηλεκτρονικα κ ηθελε να κανει χειροφρενιες κ παντιλικια κ εισοδους σε στροφες διχως αυριο κ ολα αυτα σε δημοσιο δρομο..
αν δεν την κατανοεις,πες μου που συχναζεις κ κυκλοφορεις κ σε ποια ωραρια,να σε αποφυγω..εγω παντως σαν φλωρος που ειμαι,σε δημοσιο δρομο εχω παντα τα ηλεκτρονικα ανοιχτα,ετσι ωστε σε περιπτωση δικου μου λαθους(ακουσιου κ οχι επιτηδες) αν μπορεσει,να με διορθωσει το αυτοκινητο..
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πέρα από αυτό όμως το να πεθάνεις μόνος σου ας το δεχτώ ως αναφαίρετο δικαίωμα σου. Σε δημόσιο δρόμο όμως είναι βέβαιο ότι θα σε ακολουθήσουν και άλλοι. Αυτό το σκέφτηκες?
ναι και δεν έχω κανένα πρόβλημα
απο τι στιγμή που πιάνεις τιμόνι είσαι έτοιμος και να σκοτώσεις και να σκοτωθείς (όχι εσκεμμένα εννοείτε)
shit happens
Τι άλλη μαλακία θα διαβάσω...
-
συνεχιστε μαγκες ,παω να φερω ποπ κορν
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
συνεχιστε μαγκες ,παω να φερω ποπ κορνΜετά τους φταίω εγώ...μόνοι τους τσακώνονται...
-
ειδες καποιον να τσακωνεται?
συζητηση κανουμε!!
μη ψαχνεις να βρεις εξιλαστηρια θυματα η εντελει μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια..ιταλακια,πιασε κ για μενα μια συσκευασια ποπκορν!!αν μπορεις κ μια κοκακολα κ λιγο λιωμενο κασερι..
-
Το πρόβλημα δεν είναι κατά πόσον θα στέκεται καλύτερα στο δρόμο από την 147,αλλά κατά πόσον θα μπορούσε να σταθεί ακόμα καλύτερα,από όσο την έχουν κάνει να στέκεται τώρα.
Στο πρώτο σκέλος η απάντηση είναι δεδομένη.Στέκεται πολύ καλύτερα από την 147.Και αυτό πέραν του ότι το ομολόγησαν οι ίδιοι οι δοκιμαστές,το απέδειξε και το test που διεξήχθη (που κάθε άλλα παρά ψυχολογικό ήταν),κατά τη διάρκεια του οποίου δοκιμάστηκαν τρεις παραλλαγές της 147, φέροντας τις εμπρόσθιες αναρτήσεις,του Bravo,της Giulietta και τα γνωστά διπλά ψηλά ψαλίδια....σε συνδυασμό με την standard πίσω ανάρτηση του αυτοκινήτου.
Το γεγονός ότι η ανάρτηση της Giulietta είναι πολύ καλύτερη από αυτή της 147,δεν οφείλεται στο ότι στην ουσία τα διπλά ψηλά ψαλίδια της τελευταίας παραμένουν μια 'τροποποιημένη' McPherson ως προς τη λειτουργία τους,ούτε στο ότι σχεδιάστηκαν πριν 13 χρόνια,ούτε στο ότι σχεδιάστηκαν λάθος.Τα διπλά ψηλά ψαλίδια της 147 είναι αυτά που ήταν.Και το 1999 και το 2009.Αν τα κατασκεύαζαν σήμερα από αλουμίνιο,το μόνο που θα κατάφερναν θα ήταν απλά να ελαφρύνουν το σύστημα,αλλά η ουσιαστική διαφορά με την εξελιγμένη McPherson θα παρέμενε ως έχει:ένα μικρό θεωρητικό-τεχνικό προβάδισμα τους,που μεταφράζεται σε υπεροχή στο δρόμο,αν υπάρχει ένα σωστό set up.
Την διαφορά υπέρ της Giulietta.την κάνει συνεπώς το υπόλοιπο αυτοκίνητο και επιτέλους μια ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ σοβαρά μελετημένη.Το μόνο σημείο στο οποίο θα υπήρχε πρόβλημα εκτέλεσης,ώστε η υπεροχή στα χαρτιά να μην μεταφράζεται και σε υπεροχή στην πράξη....ήταν η ύπαρξη ηλεκτρικής κρεμαγιέρας.Οι δοκιμαστές διατείνονται ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα εξ'αυτού του λόγου....και τα πάντα λειτουργούν σωστά.Θα το διαπιστώσουμε και οι ίδιοι.Το ιδανικό για μένα θα ήταν να έχουν επιλέξει μια ηλεκτροϋδραυλική κρεμαγιέρα...καθώς μέχρι στιγμής μόνο η Honda με το S2000 έχει αγγίξει το άριστα με ηλεκτρικό τιμόνι.Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης,η απάντηση περιπλέκεται.Και αυτό γιατί επικεντωνόμαστε στα διπλά ψαλίδια της 147 και όχι σε εκείνα της 159....η επιλογή των οποίων θα έφερνε τη Giulietta ακόμα ψηλότερα σε ζήτημα οδικής συμπεριφοράς.Καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι ένα διπλό ψαλίδι,φτιαγμένο καλύτερα σε επίπεδο χρησιμοποιούμενων υλικών και ρυθμίσεων (όπως αυτό της 159 έναντι εκείνου της 147)θα ήταν η πραγματική εξέλιξη στον τομέα οδικής συμπεριφοράς της Giulietta.Kαι αυτό είναι που ζητά ο παθιασμένος alfista:την αναζήτηση της ουσιαστικής και όχι της σχετικής εξέλιξης.
Το πρόβλημα όμως ΣΗΜΕΡΑ είναι ότι ο κόσμος του automotive ΔΕΝ επιτρέπει την αναζήτηση του απόλυτου στο αυτοκίνητο,αλλά μόνο το σχετικά και συγκριτικά καλύτερο (εξαιρούνται τα supercars).
Kαι οι πιο παλιοί ξεχνούν ίσως, ότι ακόμα και η Alfa των παλιών καλών καιρών δεν επιδίδετο στην αναζήτηση της απόλυτης τελειότητας,αλλά της σχετικής,με δεδομένο πάντα το segment του αυτοκινήτου και τη διαθεσιμότητα των λύσεων της στιγμής:για παράδειγμα η Alfasud ήταν από άποψη δυναμικής συμπεριφοράς σκάλες πάνω από τον ανταγωνισμό της.....αλλά δεν διέθετε διπλά ψαλίδια,παρά μόνο τη διαθέσιμη μηχανική λύση της στιγμής.Η 147 έχασε αναγκαστικά τη διαθεσιμότητα των μηχανικών λύσεων,αλλά κέρδισε τα διπλά ψαλίδια κοκ.Μπορεί αυτό να μην αρέσει.....και προσωπικά δεν με ικανοποιεί.Παρόλα αυτά,εάν τη δυνατότητα ενός τέτοιου συμβιβασμού, μου την έκαναν υπό τη μορφή trade off για την εγκατέλειψη του Pomigliano,τότε σίγουρα θα την αποδεχόμουν.
Για την ακρίβεια θα αποδεχόμουν οτιδήποτε ώστε να 'πεθάνει' το Ρomigliano. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
'Εχω βρεθεί πίσω από το τιμόνι κάποιων BMW αλλά ομολογουμένως Alba μου έχοντας οδηγήσει όλες τις σύγχρονες Alfa Romeo εγώ ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι ας πούμε μια Brera στερεί έναντι μιας Ε92. Επ'ουδενί. Μάλιστα θα μπορούσα να βρω δεκάδες λόγους να 'θάψω' την Ε92 συγκρινόμενη με μια Brera λόγου χάρη.
Η BMW χαίρει της εκτίμησης που της προσφέρει η μεγάλη γκάμα προιόντων αλλά και η πληθώρα εκδόσεων. Εκεί είναι που καλύπτει τους πελάτες και τους δένει ίσως για πάντα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Αλλά όσα προιόντα μεταξύ των 2 εταιριών έρχονται σε άμεση αντιπαράθεση δεν θεωρώ αυτά της σημερινής AR υποδεέστερα. Η ύπαρξη αυτοκινήτων όπως η 335 και η Μ3 δίνουν αίγλη και έναν καλό λόγο στο να αγοράσει κάποιος την 316/320. Θεωρώ σαφώς ανώτερη σχεδόν σε κάθε τομέα πλην του κινητήρα την 159 3.2Q4 από την 330 sedan. Από εκεί και πέρα το χάος. Η BMW έχει τις 5,6 & 7 series και η Alfa Romeo το απόλυτο τίποτα. Το σίγουρο είναι όμως ότι και οι 2 αυτές εταιρίες προσφέρουν πολύ καλά προιόντα, και πάνω από όλα έχουν κοινό, πολλές φορές αμετανόητο. Αυτό το έχουν πετύχει λίγες εταιρίες όπως οι Alfa Romeo, BMW, Mercedes, Citroen, Honda.
Ουσιαστικά δεν διαφωνώ.
Για να το πω με άλλα λόγια,θεωρώ ότι οι εκδόσεις Μ μαζί με δύο-τρείς άλλες εκδόσεις μοντέλων της BMW,κοστίζουν πολύ λιγότερα,από όσα πραγματικά προσφέρουν.Και εκεί υπάρχει τελειότητα.
Όλα τα υπόλοιπα μοντέλα,χρησιμοποιώντας συμβατικές λύσεις σε αναρτήσεις,κρεμαγιέρες κλπ. και όντας ανεπαρκή μηχανικά,χωρίς τη συνδρομή των ηλεκτρονικών,εξακολουθούν να παραμένουν σαν αυτοκίνητα πάνω από το μέσο όρο της αγοράς....χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν προσφέρουν ένα χαμηλό λόγο παρεχόμενης τεχνολογικής ποιότητας/τιμής.Παρόλα αυτά ο μέσος όρος του προϊόντος BMW - Alfa παραμένει μέρα με νύχτα.
-
Το κοινό δημιουργήθηκε απο το καλο μάρκετινγκ και όχι εξαιτίας των μοντέλων που βγάζουν ανα καιρους.....Η εκμεταλευση αυτων δημιουργησε τους θρύλους που πιστεύουμε και μαλώνουμε!
Ειναι απίστευτα ομορφη η τεχνη του μαρκετινγκ οταν αποκτα ''σάρκα και οστά'' -
Και αυτο ειναι που τελικα λειπει σημερα απο τα ιταλικα αυτοκινητα και την αλφα συγκεκριμενα, να καταφερει να πεισει τον κοσμο οτι εχει καλο προιον που μπορει να το εμπιστευθει και να το αγορασει.
Πιστευω οτι αντικειμενικα σε καθε ιταλικη μαρκα υπαρχουν καλα αυτοκινητα, γιατι ομως δεν τα αγοραζει ο κοσμος?
Εγω γνωριζω για παραδειγμα οτι το μπραβο ειναι ενα καλο αυτοκινητο και με την προσθηκη ειδικα των νεων κινητηρων θα γινει ακομα καλυτερο, σε καλη τιμη ειναι γιατι ομως δεν πουλαει?
Δεν φταιει πιστευω το αν ειναι πισω μηχανολογικα σε καποιους τομεις πχ ημιακαμπτος, γιατι απο την αλλη αλλα αυτοκινητα που βρισκονται ψηλα στη λιστα των ταξινομησεων στην ελληνικα αγορα (κια, φοκους κτλ) πουλανε.
Δεν πειθουν δυστυχως ακομη τα ιταλικα και μπορει καποιοι που ασχολουνται να πιστευουν οτι αξιζουν μια ευκαιρια, ο περισσοτερος κοσμος ομως αγοραζει αυτοκινητα με πιο ταπεινα κριτηρια, ευχομαι αυτο ειδικα για την αλφα να αρχιζει να αλλαζει σιγα σιγα με τη μιτο και πλεον με την τζουλιετα. -
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Δεν φταιει πιστευω το αν ειναι πισω μηχανολογικα σε καποιους τομεις πχ ημιακαμπτος, γιατι απο την αλλη αλλα αυτοκινητα που βρισκονται ψηλα στη λιστα των ταξινομησεων στην ελληνικα αγορα (κια, φοκους κτλ) πουλανε.
Δεν πειθουν δυστυχως ακομη τα ιταλικα και μπορει καποιοι που ασχολουνται να πιστευουν οτι αξιζουν μια ευκαιρια, ο περισσοτερος κοσμος ομως αγοραζει αυτοκινητα με πιο ταπεινα κριτηρια, ευχομαι αυτο ειδικα για την αλφα να αρχιζει να αλλαζει σιγα σιγα με τη μιτο και πλεον με την τζουλιετα.+00
Ακριβως αυτος ειναι ο λογος που δεν πουλανε τα Ιταλικα(κακη φημη).Για το 90% των απλων ανθρωπων ,αυτων που δεν ξερουν οχι απλα τι ειναι ιμιακαμπτος αλλα πως λειτουργει ενας κινητηρας εσωτερικης καυσης , η αγορα του αυτοκινητου γινεται με βαση τον γειτονα , τον φιλο και φυσικα το πως θα σου συμπεριφερθουν στην αντιπροσωπεια (εκει και αν εχει προβλημα η FIAT).Και καλα κανουν στο κατω κατω.Το προβλημα ειναι οτι καποιοι , ειτε συνειδητα ειτε υποσυνειδητα, συνεχιζουν να πιστευουν αυτη την ''κακη φημη'' ακομα και σημερα.Αυτο ειναι κατι που η Fiat δυσκολα θα αλλαξει , ακομα και στα επομενα 10 χρονια οσο καλα αμαξια και να βγαλει.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Δεν πειθουν δυστυχως ακομη τα ιταλικα και μπορει καποιοι που ασχολουνται να πιστευουν οτι αξιζουν μια ευκαιρια, ο περισσοτερος κοσμος ομως αγοραζει αυτοκινητα με πιο ταπεινα κριτηρια, ευχομαι αυτο ειδικα για την αλφα να αρχιζει να αλλαζει σιγα σιγα με τη μιτο και πλεον με την τζουλιετα.+00
Ακριβως αυτος ειναι ο λογος που δεν πουλανε τα Ιταλικα(κακη φημη).Για το 90% των απλων ανθρωπων ,αυτων που δεν ξερουν οχι απλα τι ειναι ιμιακαμπτος αλλα πως λειτουργει ενας κινητηρας εσωτερικης καυσης , η αγορα του αυτοκινητου γινεται με βαση τον γειτονα , τον φιλο και φυσικα το πως θα σου συμπεριφερθουν στην αντιπροσωπεια (εκει και αν εχει προβλημα η FIAT).Και καλα κανουν στο κατω κατω.Το προβλημα ειναι οτι καποιοι , ειτε συνειδητα ειτε υποσυνειδητα, συνεχιζουν να πιστευουν αυτη την ''κακη φημη'' ακομα και σημερα.Αυτο ειναι κατι που η Fiat δυσκολα θα αλλαξει , ακομα και στα επομενα 10 χρονια οσο καλα αμαξια και να βγαλει.
Δε συμφωνώ με τις 'Ελληνικές' οι υποθέσεις σου για το πως αγοράζει ο μέσος Ευρωπαίος και ο μέσος Έλληνας
Μα είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η λογική? 'Δε ξέρουν' γιαυτό δεν αγοράζουν? Αν τους ικανοποιούσε οδηγικά, ποιοτικά κλπ θα το αγόραζαν...που προφανώς αυτό κάνουν οι υπόλοιπες εταιρίες και μοντέλα που πουλάνε.
Αν δε πουλάνε γίνεται κατά την άποψή μου για τρεις βασικούς λόγους:
- Υπάρχει καλύτερη εναλλακτική λύση από τον ανταγωνισμό σε μερικά μοντέλα
- Το δίκτυο είναι άθλιο, οι πωλητές ανεκπαίδευτοι και δεν υπάρχει marketing
- Περιορισμένη γκάμα μοντέλων
Άλλο είπε ο μαμιάς...δεν είπε αυτό που γράφεις.
Άσε που τα ΦΙΑΤ στην Ιταλία και ευρύτερη Ευρώπη πάνε καλά. Οι Άλφα έχουν θέμα...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δε συμφωνώ με τις 'Ελληνικές' οι υποθέσεις σου για το πως αγοράζει ο μέσος Ευρωπαίος και ο μέσος Έλληνας
Μα είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η λογική? 'Δε ξέρουν' γιαυτό δεν αγοράζουν? Αν τους ικανοποιούσε οδηγικά, ποιοτικά κλπ θα το αγόραζαν...που προφανώς αυτό κάνουν οι υπόλοιπες εταιρίες και μοντέλα που πουλάνε.
Νικο, νομιζω πως ζεις σε αλλη χωρα.... Φυσικα και υπαρχουν αγκυλώσεις και στρεβλωσεις στην ελληνικη αγορα, λογω πεποιθήσεων χωρίς καν ποτέ να εξετάσουν το προιον. Μα και μεταξυ μας, μεταξυ των ποιο ψαγμένων με την αυτοκίνηση θα δεις αφοριστίκες συμπεριφορές απλά λέγοντας λέξεις κλειδιά (μαρκες, μοντελα) χωρίς καν αξιολογηθει στην πράξη.
Εφόσον αυτά συμβαίνουν ανάμεσα μας, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ο μεσος αγοραστής που είναι ακόμα ποιο ανενημέρωτος, αντιδρα διαφορετικά?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Αν δε πουλάνε γίνεται κατά την άποψή μου για τρεις βασικούς λόγους:
- Υπάρχει καλύτερη εναλλακτική λύση από τον ανταγωνισμό σε μερικά μοντέλα
- Το δίκτυο είναι άθλιο, οι πωλητές ανεκπαίδευτοι και δεν υπάρχει marketing
- Περιορισμένη γκάμα μοντέλων
Άλλο είπε ο μαμιάς...δεν είπε αυτό που γράφεις.
Άσε που τα ΦΙΑΤ στην Ιταλία και ευρύτερη Ευρώπη πάνε καλά. Οι Άλφα έχουν θέμα...
Συμφωνώ στα παραπάνω...
- τα γερασμένα μοντέλα, η 147 στην προκειμένη περίπτωση.
τί να πάρει ο άλλος, αυτοκίνητο 10 ετίας?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Νικο, νομιζω πως ζεις σε αλλη χωρα.... Φυσικα και υπαρχουν αγκυλώσεις και στρεβλωσεις στην ελληνικη αγορα, λογω πεποιθήσεων χωρίς καν ποτέ να εξετάσουν το προιον. Μα και μεταξυ μας, μεταξυ των ποιο ψαγμένων με την αυτοκίνηση θα δεις αφοριστίκες συμπεριφορές απλά λέγοντας λέξεις κλειδιά (μαρκες, μοντελα) χωρίς καν αξιολογηθει στην πράξη.
Εφόσον αυτά συμβαίνουν ανάμεσα μας, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ο μεσος αγοραστής που είναι ακόμα ποιο ανενημέρωτος, αντιδρα διαφορετικά?
Έχουν αλλάξει οι καιροί, όπως έχει αλλάξει και η συμπεριφορά. Πλέον δεν είναι όλα ίδια. Το value for money έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από πριν. Κοίτα τις πωλήσεις! Κάποτε τα Γερμανικά ήταν top σε πωλήσεις...τώρα τα πράγματα αλλάζουν.
Υπάρχουν βεβαίως (όπως υπάρχει σε όλο το κόσμο) κάποιοι οπαδοί μιας φίρμας που την ακολουθούν τυφλά αν κι αυτό ακόμα νομίζω αρχίζει και αλλάζει. Υπάρχει όμως ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό που ψάχνει παντού, οδηγάει και προσπαθεί να βρει το καλύτερο δυνατό αυτοκίνητο. Πάνε οι εποχές που ο κόσμος πήγαινε τυφλά σε μια εταιρία. Το είδα στον εαυτό μου! Δοκίμασα και οδήγησα τα πάντα.
Όποια εταιρία δε θα προσαρμοστεί σε αυτό...είναι χαμένη! Για παράδειγμα, σε αρκετές αντιπροσωπείες δεν υπάρχουν test drive...ξέρεις τι θα πει ο καταναλωτής? 'Θα πάω αλλού'! Πολλές (μη πω ΟΛΕΣ) οι Άλφα Ρομέο δε δίνουν προσπέκτους!! ...ξέρεις τι θα πει? 'Τους γύφτους'! Μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους. Για να μη μπω σε πιο λεπτομέρεια στο πως σου μιλάνε, πως το λένε, τι σου λένε και πως συμπεριφέρονται.
Δε πα να είναι λοιπόν και το καλύτερο αυτοκίνητο στο κόσμο..αν ο πωλητής δε το 'πουλήσει' δε θα πάει πουθενά. Και μη πας μακριά...κοίτα τις πωλήσεις. Δηλαδή κάποιος προτιμάει το Corsa από τη Mito για να μπει στο μάτι του γείτονα??
Γιαυτό πριν αρκετές σελίδες έγραψα πως αυτή η κατηγορία που είναι η G. είναι ΠΟΛΥ κρίσιμη και ο ανταγωνισμός τεράστιος! Δεν είναι το παν τα μηχανολογικά...δε ξέρουν όλοι από αυτά...μη χάνετε την ουσία...
-
Νομίζω ότι μια ματιά στις ταξινομήσεις δίνει μια σαφή αίσθηση για τα κριτήρια με τα οποία ψωνίζει ο Έλληνας καταναλωτής.
1ο μικρομεσαίο το κους κους;
Μοσχοπουλάνε τα -επιεικώς- τάπερ για κεφτέδες Patriot και Compass;
Εκεί τι υπάρχει;
Δίκτυο;
Εκπαιδευμένοι πωλητές;
Marketing;Αν πιστεύει κάποιος ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει προκατάληψη κατά των ιταλικών αυτοκινήτων μάλλον θα πρέπει να αφήσει το internet και να κάνει μια βόλτα γύρω του και να μιλήσει με κόσμο για αμάξια.
Όταν ακούω ιδιοκτήτη Opel Astra να χαρακτηρίζει 'μπούρδα' την 156 δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει ξενερώσει με το δίκτυο της FAH ή με τους πωλητές.
Marketing όντως δεν υπάρχει αλλά η δουλειά που θα είχε να κάνει θα ήταν ακριβώς να αντιστρέψει την προκατάληψη αυτή.
Πες μου ρε Νίκο ότι όσοι αγοράζουν 316 ή τη δίλιτρη Χ3 (θυμίζω ότι η Ελλάδα είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για το συγκεκριμένο μοντέλο σε αυτά τα κυβικά) το κάνουν επειδή ο πωλητής ήταν εκπαιδευμένος ή επειδή τους αρέσει το δίκτυο της BMW να το ακούσω και αυτό... -
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πες μου ρε Νίκο ότι όσοι αγοράζουν 316 ή τη δίλιτρη Χ3 (θυμίζω ότι η Ελλάδα είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για το συγκεκριμένο μοντέλο σε αυτά τα κυβικά) το κάνουν επειδή ο πωλητής ήταν εκπαιδευμένος ή επειδή τους αρέσει το δίκτυο της BMW να το ακούσω και αυτό...Μανία με τη 316i έχεις ...το 70%-80% αυτών είναι εταιρικές. Το υπόλοιπο 20% αγοράζει επειδή θέλει BMW για Α ή τον Β λόγο...ή μάλλον τον ίδιο λόγο που αγόραζε κάποιος την 159 1.8 που κι αυτή σερνόταν...βάλε και το καθεστώς των τελών κυκλοφορίας στην Ελλάδα και πήρες την απάντησή σου.
Το ίδιο και με την Χ3. Θέλουν jeepοειδές και παίρνουν το μικρότερο...το 2λτ γιατί diesel απαγορεύεται.
...αλλά είμαστε νομίζω
Γενικώς ναι...υπάρχει μια προκατάλυψη δε διαφωνώ...αλλά είχε της ευκαιρίες τις να ανακάμψει η φίρμα με δύο (και τώρα 3) σούπερ αυτοκίνητα...αλλά δε το εκμεταλλεύεται! Περιμένουμε να το δούμε στο δρόμο...αλλά δε ξέρω αν θα είναι πιο fun-to-drive από το Golf ας πούμε. ...ας το αποδείξει όμως!
Για παράδειγμα...γιατί δε κάνει ένα track day στα Μέγαρα να οδηγήσει κόσμος τη Μίτο, 159, Brera και τη G πλέον και μετά να δίνουν ένα -10% για όποιος βάλει παραγγελία?! Στη τύχη το σκέφτηκα τώρα σε 5 λεπτά! Γιατί σε εκθέσεις αυτοκινήτου στο Ελληνικό η Άλφα δεν έχει test drive? Να σου πω γιατί? Δεν τους ενδιαφέρει και δεν ασχολούνται...δεν υπάρχει άλλη απάντηση νομίζω...έτσι λοιπόν όχι πάνω δε θα πάει...πιο κάτω απ'ότι είναι...
Sorry bill...
Alfa Romeo Giulietta