-
Ο χρήστης spg100 έγραψε:
Η εμπειρια μου και μενα στο χιονι με τα μαμισια ελαστικα είναι αναλογη με αυτες που εγραψαν οι συνφορουμιτες. ΧΑΛΙΑ!!!
Προχθες στο Λεβιδι αισθανομουνα κυρια!!!! ντροπη.Λοιπον νομιζω οτι η καλυτερη επιλογη ειναι να αλλαξουμε και ζαντες και να παμε σε 16αρες η 15αρες.
Απο λιγο ψαξιμο που εκανα βρηκα οτι τα Firestone Destination τα οποια θεωρουνται κορυφη και πολύ καλα στο χιονι βγαινουν σε 215/75-15, βαζουμε και μια σιδερενια ζαντα και ειναι οτι πρεπει για παιχνιδια στο χιονι και στη λασπη. Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να βρω κατι σε 16αρα.
Δεστε τη σελιδα με τα συγκριτικα εδω http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORAT
Τι λετε;;;
Θα χασουμε σε υψος;;;
Για ψαξτε και εσεις μπας και βρειτε κατι παραπανω.....
Κριμα το αυτοκινητο να χαραμιζεται με τα μαμισια λαστιχα......Μα γιατί να πας σε 15 ή 16 αφού έχεις επιλογές για λάστιχα 70-30 με χαρακτηρισμό Μ+S στης 18'
Οι επιλογές είναι
Σε 235/55/18 Toyo Open Country H/T και Kumho KL51
Σε 225/55/18 Pirelli STR και Yokohama Geolander G051 εαν έχουν έρθει.Διάλεξε και πάρε εγώ τα Toyo τα έβαλα περίπου 580 ευρώ και ήταν άπαιχτα στο χιόνι.
Γιατι έχουν μικρό κόστος
Μπορείς να αντικαταστίσεις την ζάντα μόνος σου για το ταξίδι
Με το 215 πατάς πολύ καλύτερα σε χίονι , πάγο, βροχή-λάσπη
Το 75 είναι για off road και όχι το 55
Οι σιδερένιες επισκευάζονται.
Τον υπόλοιπο καιρό είσαι με τα ασφάλτινα
Αν τα σκίσεις δεν παθαίνεις έμφραγμα.
Μονο που θέλεις χώρο για αποθήκευση -
Καλή Χρονιά και καλά χιλιόμετρα για το 2009
Σίγουρα ο καθένας επιλεγεί σύμφωνα με τις ανάγκες του. Έχω γνωστό που έβαλε 16ρες με χειμερινά.
Όσο αφορά το 75 προφίλ ναι είναι για Off-Road το Outlander δεν είναι. Οι περισσότεροι από εμάς το αγόρασαν με σκοπό άντε να πάνε σε κανένα χιονοδρομικό, καμιά παραλία, και καμία εκδρομή, και σίγουρα για το πόσο τέλεια πάει στην άσφαλτο. Σίγουρα όποιος το αγόρασε για off-road μάλλον έκανε λάθος . Γι’ αυτό τα 70-30 καλύπτουν τις παραπάνω ανάγκες επαρκώς και ας είναι 18ρια. Κάποτε ήμουν ποιο off-road και είχα Grand Vitara με ανάρτηση της OldManEmu και ένα σωρό καλούδια κόβαμε ποτάμια τότε!!!. Αλλά τώρα άλλαξαν οι ανάγκες.Προσωπικά δεν θα χαράμιζα της όμορφες ζάντες για σιδερένιες 16”.
Επίσης έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με τα ελαστικά και το Outlander με δεδομένο τον χαρακτήρα του.
-
Επειδη συμφωνω με τον spg 100 θα παω να βαλω τα pirelli str 70-30.
Θα ψαξω λοιπον αυριο μηπως και τα βρω καπου ετοιμοπαραδοτα, γιατι θελω να παω την κυριακη στα χιονια.Α sorry.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ -
Καλη χρονιά σε όλους
1)Για σύνδεση tv tuner συνδεσε το RCA κοκκινο κιτρινο ασπρο....
2)Για τα λάστιχα συμφωνώ οτι με 16'' ζάντα σιδερένια πάμε σε πιο off road αυτοκίνητο πράγμα που κάποιοι που εφτασαν να το σκεφτούν και να το επιδιώξουν θα το προτιμήσουν.(Παντα με την λογικά βαλε βγαλε τα 18'')
3)Για τους υπόλοιπους που θα βγουν σε κανα χιονακι και καμιά απλη διαδρομη για πλάκα αντε να βάλεις στην πρώτη αλλαγή ενα 70 - 30 όπως λέει και ο στέφανος.Πιθανώς δεν μας διαβάζουν δεν πολυασχολούνται με το θέμα και καλά κάνουνΠάντως αν θες επιτούτου να ασχολήθεις με offroading μην πας και μου βαζεις 18'' με 55 προφιλ.
4)Χθες επηραεσμένος απο αυτα που λέγαμε πηγα σε μια παραλία 2χλμ (Μονολίθι)με πολλη αμμο και αφου περασα μια -δυο φορές πηγαίνοντας αρκετα γρηγορα την δεύτερη πιο σιγά κόλλησα .
Εκανα κανα εικοσάλεπτο να βγάλω το αμάξι με σκάψιμο με τα χέρια και αφου άναψα τον συμπλέκτη και περίμενα να κρυώσει βγηκα....χρησιμοποιόντας και μια ξυλινη πλατφόρμα που βρηκα
Μαλακια μου αλλα παθαίνεις και μαθαίνεις.Ειμαι σίγουρος οτι με άλλο λαστιχάκι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα...Anyway καλη χρονιά και καλές διαδρομές
-
Ο χρήστης hellogadgetman78 έγραψε:
... παθαίνεις και μαθαίνεις.Ειμαι σίγουρος οτι με άλλο λαστιχάκι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα...
Καλη χρονιά σε όλους κι απο μένα. Για την άμμο δε νομίζω να φταίει το λάστιχο, γιατί και περισσότερο τακούνι να είχε, θα έσκαβε πιο γρήγορα και θα βούλιαζες πιο γρήγορα
Το θέμα είναι όπως είπες η ταχύτητα και το (μεγάλο) βάρος του αυτοκινήτου.ΥΓ: είσαι τυχερός που δεν έκαψες συμπλέκτη (αν διβάσεις σε άλλα φορουμ κάποιοι την έπαθαν ετσι)
-
Ο χρήστης spg100 έγραψε:
Καλή Χρονιά και καλά χιλιόμετρα για το 2009Σίγουρα ο καθένας επιλεγεί σύμφωνα με τις ανάγκες του. Έχω γνωστό που έβαλε 16ρες με χειμερινά.
Όσο αφορά το 75 προφίλ ναι είναι για Off-Road το Outlander δεν είναι. Οι περισσότεροι από εμάς το αγόρασαν με σκοπό άντε να πάνε σε κανένα χιονοδρομικό, καμιά παραλία, και καμία εκδρομή, και σίγουρα για το πόσο τέλεια πάει στην άσφαλτο. Σίγουρα όποιος το αγόρασε για off-road μάλλον έκανε λάθος . Γι’ αυτό τα 70-30 καλύπτουν τις παραπάνω ανάγκες επαρκώς και ας είναι 18ρια. Κάποτε ήμουν ποιο off-road και είχα Grand Vitara με ανάρτηση της OldManEmu και ένα σωρό καλούδια κόβαμε ποτάμια τότε!!!. Αλλά τώρα άλλαξαν οι ανάγκες.Προσωπικά δεν θα χαράμιζα της όμορφες ζάντες για σιδερένιες 16”.
Επίσης έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με τα ελαστικά και το Outlander με δεδομένο τον χαρακτήρα του.
Δεν διαφωνώ ότι το αμάξι είναι πιο όμορφο με 18αρες ζαντες αλουμινίου, γι'αυτό το επέλεξα άλλωστε και εγώ με αυτό το setup, αλλά....διαφωνώ ότι το αυτοκίνητο δεν έχει καθόλου off road δυνατότητες. Εγώ ήδη με τα μαμίσια λάστιχα έχω πάει κανα-δυο διαδρομές όχι και τόσο βατές. Αυτό που πιστεύω είναι ότι έχει τις δυνατότητες (εκτός ίσως από τον συμπλέκτη που έχω καταλάβει ότι ζεσταίνεται μάλλον εύκολα, βάλτε όπισθεν σε ανηφορα και θα με θυμηθείτε).
Επειδή διαβάζω όμως και άλλα forums όπως αυτό του rav, και kia πιστέυω ότι αφού το rav4 και το sportage καβαλανε ραχούλες και περνάνε ποτάμια μάλλον το ίδιο μπορει να γίνει και με το δικό μας αυτοκινητο με λίγο διαφορετικό στήσιμο. Ύψος 21 εκατοστά έχουμε, ψηλότερο σχεδόν από όλα τα suv, ικανοποιητικές γωνίες προσέγγισης και διαφυγης, κοντές βέβαια διαδρομές στην ανάρτηση, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να πάμε λίγο παραπέρα.
Δεν νομίζω ότι η τετρακίνηση είναι αυτή που θα 'κόψει' από αυτό το αυτοκίνητο τις δυνατότητες αυτές.
Εγώ δεν σας κρύβω ότι τώρα που πέρασε ο πρώτος χρόνος και 'ξεθώριασε' λίγο η λαμπάδα στο καινούριο χρώμα θέλω να το ρίξω στα πιο βαθιά και γι'αυτό ψάχνω εναλλακτικές λύσεις όπως αμορτισερ κλπ. Αν κάποιος έχει κάτι υπόψη του ας το ποστάρει εδώ.Φίλε Στέφανε με το STR δεν νομίζω να πας και πάρα πολύ μακριά στο χιόνι....και γενικώς οι απόψεις δεν είναι και τόσο ικανοποιητικές απ'όσα διαβάζω....http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Pirelli&tireModel=Scorpion+STR
Φίλε hellogadgetman αν πήγαινες πάντως στην άμμο με το καινούριο Pajero Sport μάλλον δεν θα είχες πολλά προβλήματα....δες το video.... http://www.youtube.com/watch?v=ZX18FuIer3k&feature=related...
Καλά αυτό γιατί δεν θα το φέρουνε Ευρώπη;;;; Είναι τρελλοί οι άνθρωποι;;; Αν έχει καλή τιμή γιατί να μην πουλήσει; Πολύ το γουστάρω πάντως http://www.youtube.com/watch?v=Q1Dh5FJA1Ak -
Να σας απαντήσω σε ένα ένα.
- Το αυτοκίνητο φυσικά και έχει κάποιες δυνατότητες αλλά δεν είναι για πολλά πολλά. Το να πάς έναν χωματόδρομο και να περάσεις ένα ρυάκι και ένα νεροφάγωμα δεν είναι off-road. Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά αξιόλογο γι’ αυτό που είναι δηλαδή SUV.
- Ο συμπλέκτης είναι πραγματικά αδύναμος και είναι το πρώτο πρόβλημα που θα συναντήσεις.
- Σε άμμο τα ασφάλτινα ελαστικά είναι μια χαρά η άμμος θέλει φαρδιά ελαστικά με όσο λιγότερο τα τακούνια να πλέεις πάνω της. Τα καλύτερα ελαστικά για άμμο είναι τα 70-30. Σε ποίο άγριο μετά απλά σκάβεις.
- Αφού κόλλησες στην άμμο βάλε τα πατάκια μπροστά στα λάστιχα για να βγεις.
- Η άμμος είναι το ποιο δύσκολο τερέν ακόμα και για καθαρόαιμα.
- Η άρθρωση της ανάρτησης είναι πραγματικά πολύ μικρή εγώ οι γωνίες είναι μικρές (1 και 2 μοίρες είναι μεγάλη διαφορά). Αναφορικά εμείς μπροστά έχουμε περίπου 22 και το RAV 28!!!.
- To tirerack δεν είναι πανάκια έχω δοκιμάσει λάστιχο που το έλεγαν χάλια και ήταν τέλειο. (Μην ξεχνάμε είναι αμερικάνικο site).
- Στα 16” θα κερδίσεις σε άνεση στο χώμα.
- Το Pirelli ST τα έχω δοκιμάσει προσωπικά και ήταν πολύ καλά σε χιόνι τα STR δεν βλέπω γιατί όχι.
- Το νέο Pajero Sport θα έρθει στην Ευρώπη και είναι και γ..ω τα off-road βασίζετε στο L200 . Άλλα δεν ξέρω πότε.
- Εάν ψάχνεσαι για αλλαγή ανάρτησης η λύση είναι μονόδρομος και λέγετε OldManEmu εάν έχει βγάλει KIT για μας. Μην κάνεις τίποτα άλλο θα πετάξεις τα λεφτά σου. Στο λέω γιατί τα έχω σκάσει χονδρά στο παρελθών
- Εγώ εάν άλλαζα κάτι στο αμάξι αυτό θα ήταν ο συμπλέκτης με κάτι ποιο ενισχυμένο.
To Outlander είναι τέλειο SUV και έτσι πρέπει να του φερόμαστε.
-
Πηρα τηλεφωνο σημερα και μου ειπαν τελικα οτι το pirelli str 225x55x18 , ειναι 80-20 και οχι 70-30.
Τι να κανω ρε γαμοτο, να το βαλω ή να βαλω αλλο?
Το yokohama ειναι 70-30? -
Ο χρήστης giannhskom έγραψε:
καλημερα
εχο το outlander 2.4 kai exo 35.000 χλμ και ηρθε η ωρα σιγα-σιγα να αλαξω λαστιχα το προτινετε?? καμια βοηθεια
επεισης αν ξερει κανεις τιποτα για τους περιβοητους χαρτες (ελεοςςς)
και κατι ακομα
επειδη εχω tv tuner στο αμαξι μιπως υπαρχει καμια πατεντα να το συνδεσω απ ευθειας στην οθονη??ευχαριστο εκ των προτερων!!
Σύμφωνα με τον κ. Ρεμπούσκα από Σαρακάκη που επιοκοινώνησα πρίν τα Χριστούγεννα, οι χάρτες που ήρθαν δεν ήταν 'καλοί' για την κάλυψη της Ελλάδος και επιστράφησαν για ενημέρωση !!!! (τώρα από που ήρθαν & σε ποιούς επιστράφησαν, δεν γνωρίζω ??) Αναμένονται οι νέοι σε κανένα μήνα και βλέπουμε ??
Σχετικά με τα λάστιχα, γνώμη μου είναι ότι για περιστασιακή χρήση σε χιόνι/πάγο ή λύση των Pirelli STR είναι η πιο ανώδινη και πρακτική .... Κερδίζεις πόντους χωρίς να χάνεις σε ουσία στην καθημερινή χρήση του αυτ/του στην άσφαλτο ...
Αν κάποιος τα περάσει, ας μας πεί περισσότερα σε πρώτη ευκαιρεία ...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
-
Ο χρήστης stefanos patra έγραψε:
Πηρα τηλεφωνο σημερα και μου ειπαν τελικα οτι το pirelli str 225x55x18 , ειναι 80-20 και οχι 70-30.
Τι να κανω ρε γαμοτο, να το βαλω ή να βαλω αλλο?
Το yokohama ειναι 70-30?Μην κολλάς στο 80-20 ή 70-30 η διαφορά είναι τίποτα βασικά είναι η ίδια κατηγοριά. Το σημαντικό είναι ότι έχουν χαρακτηρισμό M+S.
Εναλλάκτικά παίζουν τα TOYO που έβαλα εγώ αλλά σε 235/55/18.
Προσωπικά θα έλεγα ΝΑΙ είναι νύχτα με την ημέρα σε σχέση με αυτά που φοράς σήμερα.
-
Ο χρήστης Roseman έγραψε:
Σύμφωνα με τον κ. Ρεμπούσκα από Σαρακάκη που επιοκοινώνησα πρίν τα Χριστούγεννα, οι χάρτες που ήρθαν δεν ήταν 'καλοί' για την κάλυψη της Ελλάδος και επιστράφησαν για ενημέρωση !!!! (τώρα από που ήρθαν & σε ποιούς επιστράφησαν, δεν γνωρίζω ??) Αναμένονται οι νέοι σε κανένα μήνα και βλέπουμε ??
Δηλάδη είπαν στην Navteq δεν μας αρέσουν να μας φέρετε αλλούς καλύτερους !!!!!
Εγώ που μίλησα μαζί τους πριν 3 ημέρες μου είπαν όντος ότι θα έρθουν σύντομα!!!.
-
Καλη χρονια και χρονια πολλα σε ολους.Ασχοληθηκα και εγω με ζαντολαστιχα.Ηθελα να βαλω 16αρες(οχι σιδερενιες) ζαντες και το αναλογο λαστιχο(70-30).Ετσι μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι ταιριαζουν δυο ζαντες μια της ARINA(600€) και η αλλη της FONDMETAL(900€).Ετσι θα ειχα τις μανισιες για καλοκαιρι και τις αλλες(ARINA η FONDMETAL) για χειμωνα.Βεβαια διαβαζω οτι μπορω να κρατησω τις μανισιες και να αλλαζω μονο λαστιχα.Απο θεμα κοστους νομιζω συμφερει το δευτερο.Επισης μου ειπαν οτι δεν κυκλοφορουν σιδερενιες ζαντες για το αυτοκινητο μας.
-
Ο χρήστης amorozo έγραψε:
Καλη χρονια και χρονια πολλα σε ολους.Ασχοληθηκα και εγω με ζαντολαστιχα.Ηθελα να βαλω 16αρες(οχι σιδερενιες) ζαντες και το αναλογο λαστιχο(70-30).Ετσι μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι ταιριαζουν δυο ζαντες μια της ARINA(600€) και η αλλη της FONDMETAL(900€).Ετσι θα ειχα τις μανισιες για καλοκαιρι και τις αλλες(ARINA η FONDMETAL) για χειμωνα.Βεβαια διαβαζω οτι μπορω να κρατησω τις μανισιες και να αλλαζω μονο λαστιχα.Απο θεμα κοστους νομιζω συμφερει το δευτερο.Επισης μου ειπαν οτι δεν κυκλοφορουν σιδερενιες ζαντες για το αυτοκινητο μας.Εαν βάλεις 70-20 ή 80-20 τα κρατάς όλο τον χρόνο. Τα μαμισια απλά τα πετάς
-
Και μια γενική επισκόπηση σχετικά με τα λάστιχα για το Outlander
Α) Χειμερινά – Winter
Ότι καλύτερο για τον χειμώνα ειδικά για χιόνι και πάγο. Καλή επιλογή για όσους ζουν στην βόρεια Ελλάδα γιατί για τους Αθηναίους τσάμπα χρήματα. Γενικά τα φόρας κατά Νοέμβριο και τα βγάζεις Απρίλιο. Μισούν την ζέστη και έτσι το καλοκαίρι γλιστράνε και φθείρονται απίστευτα.
Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε 225/55/18 ή 235/55/18 (Το 235 το αναφέρω μια και είναι μόλις 1,5% μεγαλύτερα και δεν υπάρχει θέμα).Β) All Season ή γνωστά 80-20 ή 70-30
Ίσως η χρήση τομή για SUV. Έχουν ασφάλτινο προσανατολισμό αλλά η χάραξη και η γόμα τους δίνουν τον χαρακτηρισμό M & S (Mud & Snow). Ουσιαστικά είναι για περιστασιακή χρήση σε χιόνι και λίγη λάσπη όπου τα πάνε αρκετά καλά. Στον πάγο δεν λένε όχι αλλά θέλει προσοχή. Επίσης δεν θα που όχι σε χωματόδρομους και δεν θα παραδώσουν εύκολα το πνεύμα. Πάνε καλά και στην άμμο κυρίως γιατί έχουν μικρά τακούνια.
Τέλος πάνε πολύ καλά στην ασφάλτο και είναι εξαιρετικά στην βροχή.
Τα φοράμε όλο τον χρόνο.
Για 225/55/18 και 235/55/18 υπάρχουν επιλογές από την Pirelli, TOYO, Kumho, Yokohama για την ώρα.
Γ) All Terrain γνωστά και ως 50-50.
Προσπαθούν να ισορροπήσουν τον ασφάλτινο με τον χωμάτινο χαρακτήρα ενώ σχεδόν όλα έχουν και τον χαρακτηρισμό M&S. Κάνουν λίγο από όλα και είναι εξαιρετική επιλογή για όσους την ψάχνουν λίγο παραπάνω εκτός δρόμου.
Τα φοράμε όλο τον χρόνο.Δυστυχώς στις 18ρες δεν βγάζει κανένας, μονόδρομος λοιπόν οι 16ρες
Δ) Mud Terrain
Μάλλον η υπερβολή για το Outlander καλά μόνο σε λάσπη και παχύ φρέσκο χιόνι. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις γλιστράνε και είναι χάλια.
Εκτός δρόμου δεν σπάει δεν χαλάει.
Για το Outlander ίσως βρούμε κάτι σε 15”Ε) Highway Terrain γνωστά και ως τα μαμίσια μας.
Εξαιρετικά στην άσφαλτο και στην βροχή. Δεν θα πουν όχι σε έναν χωματόδρομο. Αλλά μισούν πέτρες, χιόνι, πάγο, λάσπη. Στην άμμο δεν πάνε άσχημα μιας και δεν έχουν τακούνια να σκάψουν.
Υπάρχουν λίγες επιλογές σε 225 ή 235/55/18
Προσοχή γιατί υπάρχουν αρκετές επιλογές σε ΙΧ π.χ Pirelli P6 αλλά αυτά δεν έχουν καμιά ενίσχυση έστω και για την ποιο απλή χρήση σε SUV.Hints: Η αλυσίδες εκτός από το χιόνι είναι η καλύτερη επιλογή για λάσπη πάνε δε καλύτερα από MUD Terrain ελαστικά.
Αυτά για την ώρα.
-
'Highway Terrain γνωστά και ως τα μαμίσια μας,μισούν πέτρες, χιόνι, πάγο, λάσπη' εχεις απόλυτα δικιο spg100
ΡΕΖΙΛΙ, ΝΤΡΟΠΗ ειναι λιγο οτι και αν πω απο τη συμπεριφορά του αυτοκινίτου με τα μαμισια λαστιχα μετα απο εμπειρία μου σε ανηφοριτσα με μισοπατημενο μισολιομενο χιονι.
Εχετε ολοι δικιο, αλλαγή λαστιχα το συντομότερο, ελπίζοντας βεβαια οτι θα αλλαξει οντως η συμπεριφορά του αυτοκινήτου -
Eγω τελικα παραγγειλα τα pirelli str 80-20 σε νουμερο μαμα 225χ55χ18 και θα τα βαλω την πεμπτη που θα ερθουν πατρα.
Οσο για τα μαμα τα λαστιχα, θα κοιταξω μηπως μου τα κρατησει το βουλκανιζατερ καποια τιμη, γιατι εαν δεν τα κρατησει, δεν νομιζω να τα ξαναβαλω, γιατι δεν μου αρεσει η συμπεριφορα τους. -
spg καταπληκτικό review για λάστιχα τα συγχαρητηρια μου
Κατι τετοια ανεβαζουν το forum μας.
Στεφανε πουλιούνται άνετα τα λάστιχα που ειχες πάνω...
Περιμένω να μας πεις εντυπωσεις απο τα καινουργια...Καλα για τους χαρτες τι να πω...
-
Eγω τελικα παραγγειλα τα pirelli str 80-20 σε νουμερο μαμα 225χ55χ18 και θα τα βαλω την πεμπτη που θα ερθουν πατρα.
Οσο για τα μαμα τα λαστιχα, θα κοιταξω μηπως μου τα κρατησει το βουλκανιζατερ καποια τιμη, γιατι εαν δεν τα κρατησει, δεν νομιζω να τα ξαναβαλω, γιατι δεν μου αρεσει η συμπεριφορα τους.Πόσο σου κοστισαν Στεφανε τα PIrelli;
-
Οσο για τα μαμα τα λαστιχα, θα κοιταξω μηπως μου τα κρατησει το βουλκανιζατερ καποια τιμη, γιατι εαν δεν τα κρατησει, δεν νομιζω να τα ξαναβαλω, γιατι δεν μου αρεσει η συμπεριφορα τους.Θα δεις ότι είναι πολύ καλή επιλογή
Εαν τότε είχα και εγώ αυτή την επιλογή αυτά θα έβαζα λόγο μαμά διάστασης.
Βέβαια από τα TOYO έμεινα απίστευτα ικανοποιημένος στα χιόνια .
-
Εκανα παραγγελία τα ΤΟΥΟ (235/55/18) και μου βγαίνουνε 800ευρώ τα 4 λάστιχα.
Οσο κι αν έψαξα (μέσω δικτύου και τηλεφώνου) δεν τα βρηκα φθηνότερα.Στο βουλκανιζατέρ μου είπανε ότι ο 1,5 πόντος διαφορά μεταξύ 225 και 235 δεν παίζει κανένα ρόλο...Ελπίζω να είναι έτσι.
SPG100 παρατήρησες κανένα πρόβλημα στο αυτοκίνητο επειδη δεν φορούσες τη μαμα διάσταση?
Mitsubishi Outlander 2007