-
Νέα δημοσίευσηαπό ΑΠΟΛΛΩΝ την 24/01/09 14:32 Να χαιρετήσω και εγώ σαν νέο μέλος το φόρουμ και να ευχαριστήσω και δημόσια τους 4Τ για την φιλοξενία της επιστολής μου στο τεύχος Δεκεμβρίου. Παραθέτω την καταχώρηση του antoniostet καθώς και το λινκ http://www.scooby.gr/forums/showthread.php?t=3209' target='_blank' target='_blank γιά να δείτε τι έγινε με την δική μου περίπτωση στις 10 ημέρες και όχι στο 6μηνο . antoniostet φυσικά και δεν αμφισβητώ αυτό που γράφεις για τον γνωστό σου και πολύ θα ήθελα μία επικοινωνία μαζί του, γιατί στην δικιά μου -και όχι μόνο περίπτωση την λύση θα δώσουν τα δικαστήρια. Επειδή δεν είναι δυνατόν να μείνω χωρίς αυτοκίνητο μέχρι την δίκη (κατ΄εντολή του δικηγόρου μου πρέπει να μην το κινώ) σκέφτομαι να πάρω το OUTLANDER 2,4 CVT .....και έτσι βρέθηκα εδώ. Θά ήθελα μεταξύ άλλων γνώμες. ΠΧ αν αγοράζατε τώρα αυτοκίνητο θα παίρνατε το ίδιο ή ένα GRAND VITARA ,X-TRAIL , TIGUAN....
Εχω την εντύπωση ότι θα βοηθούσε πολύ αν μας έδινες μερικά στοιχεία παραπάνω, για παράδειγμα αν πρόκειται να κάνεις ταξίδια με οικογένεια (παιδια?), αν πρόκειται να το κινεις ως επί το πλείστον σε άσφαλτο ή όχι, συχνές ή όχι εξορμήσεις σε light off road (χιονη, λάσπη, ...?), αν σε ενδιαφέρουν περισσότερο οι χώροι, οι επιδόσεις σε άσφαλτο ή εκτός, διαθέσιμα χρήματα για αγορα κλπ
Απο την πολύ μικρή μου εμπειρία έχω την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει το τέλειο αυτοκίνητο για τα πάντα, το θέμα είναι να βρεις το αυτοκίνητο που ταιριάζει περισσότερο στις απαιτήσεις και προυποθέσεις που εσύ ο ίδιος θέτεις.
Ποιές είναι όμως αυτές?
-
Makiaveli ως 35αρης με γυναίκα και 2 pit bull συγνώμη παιδιά ήθελα να πω αυτό που ζητάω είναι να πηγαίνω παντού αξιοπρεπέστατα .Δεν έχω απαιτήσεις καθαρόαιμου θέλω μόνο να μήν κολλάω εκεί πού θα κόλλαγε ένα επιβατηγό. Θέλω SUV. Η ερώτηση λοιπόν είναι για τους κατόχους του OUTLANDER : είναι αξιόπιστο SUV ; Σχετικά με το οικονομικό είναι εν τάξη. ΠΣΚ Παρνασσό λόγο σπιτιού και 4Χ4 δυνατότητες λόγο μόνιμης κατοικίας σε λίγους μήνες σε περιοχή της αττικής όπου πιάνει χιόνι.
-
Φίλε Απόλλωνα, κατι θυμόμουν απο το Scubiφορουμ
Εκτός απο θέμα ανεσης που το Outlander είναι (λίγο) πιο ευρύχωρο απο το Φορεστερ, πρεπει να σκεφτείς και για τα γκαζια που έχασες.
Δοκίμασε το Outlander και δες αν σε ικανοποιεί.
Αλλιώς (αν σε βολεύουν οι χωροι) Τiguan με τα 200 άλογα, οτι πιο κοντινό σ'αυτό που είχες -
Φίλε Απόλλωνα,
είμαι κι εγώ στο club των παντρεμένων με δυο 'pit bull' και μάλιστα στην ίδια ηλικία με σένα και μένω στον Εβρο σε περιοχή όπου έχω χιόνι 1-2 μήνες το χρόνο, οπότε και πιστεύω πως καταλαβαίνω περίπου τι θες από το αυτοκίνητο. Ειμαι κάτοχος του Outlander από τον ιούνιο 2008, και μπορώ να σου συστήσω ανεπιφύλακτα την αγορά του. Οι χώροι του καταπληκτικοί, τα παιδιά ξαπλώνουν και τα δύο άνετα στο πίσω κάθισμα σε μεγάλα ταξίδια με το πορτ μπαγαζ γεμάτο πράγματα που ούτε φανταζόμουν ότι θα χωρούσαν σε άλλο αυτοκίνητο. Σε μικρές διαδρομές, όπου δεν χρειάζεται μεγάλος χώρος αποσκευών, το κάθε παιδί έχει το δικό του κάθισμα (βλ. επταθέσιο) οπότε και τραγουδάει ή κοιμάται ξαπλωμένο και δεν με ζαλίζει καθόλου στη διαδρομή.
Το αυτοκίνητο στην άσφαλτο είναι άπαιχτο, πολύ ξεκούραστο, σχεδόν αθόρυβο και μάλιστα μεγάλο ρόλο σε αυτο παίζει το αυτοματο κιβωτιο το οποίο και συστηνω ανεπιφύλακτα (CVT). Στο προτελευταίο ταξίδι που είχα κάνει, σε απόσταση 1.000χλμ (Αθήνα-Εβρος), για πρώτη φορά μετά απο 9,5 ώρες διαδρομής, είδα γυναίκα και παιδιά χαρούμενα να με ρωτάνε πως και φτάσαμε τόσο νωρις! Αναρτήσεις που δεν κουράζουν, στερεοφωνικό πολύ καλό, αυτοματο κιβώτιο, χειρισμός σχεδον των πάντων απο το τιμόνι και πολύ μεγάλοι χώροι κάνουν τα μεγάλα ταξίδια όμορφα αντί για ταλαίπωρα.
Οσο για τις εκτός δρόμου διαδρομές, η μοναδική μου εμπειρία προς το παρον ήταν η τελευταία εκδρομή πριν από 1 εβδομάδα, η διαδρομή προς το Μπανσκο (Βουλγαρία), όπου - να 'ναι καλά ο SPG100 που με προέτρεψε να αλλάξω λάστιχα και να βάλω ΤΟΥΟ 70/30 - το αυτοκίνητο έλαμψε πραγματικά! Σε ανηφόρες με χιόνι, με μικρά σημεία πάγου, όπου σχεδον όλοι οι υπόλοιποι φορούσαν αλυσίδες, το outlander με κλειδωμένη τετρακίνηση και τα M-S λάστιχα (όχι τα 'λιμουζινέ' μαμίσια) πήγαινε σαν τρένο. Κινητήρας δυνατός, μέχρι στιγμής αξιόπιστος, μηδαμινό σπινιάρισμα στο χιόνι, ηλεκτρικά να κάνουν απίθανη δουλειά!
Επιγραμματικά, και σε σχέση με τα αυτοκίνητα που ανέφερες, θα σου σύστηνα ανεπιφύλακτα το Outlander διότι εκτός των παραπάνω, θα απέρριπτα ούτως ή άλλως το tiguan λόγω έλλειψης χώρων (με 2 παιδιά και τα μπαγάζια τους, απλά ξέχνα το), θα απέρριπτα το X-trail γιατι θα ήταν πολύ χωμάτινο (και άσχημο) για τα γούστα μου (σε όποιο χιονοδρομικό και να πας χρειάζεσαι τουλαχιστον 200χλμ σε άσφαλτο). Μοναδική σύγκριση θα έκανα με το RAV το οποίο ομως θεωρώ αθάνατο μεν αλλά ξεπερασμένο και το Grand vitara το 5θυρο.
Στην τελική σύγκριση, κερδίζουν οι χώροι καθώς και το κλείδωμα της τετρακίνησης (επιλογή από σένα α) μπροστινής κίνησης σε άσφαλτο για οικονομια καυσιμου, β) μπροστινής κίνησης αλλά με αυτοματη εμπλοκή πίσω τροχων όταν το αυτοκίνητο δει τα σκούρα γ)κλείδωμα 4Χ4 στα σκούρα) που έχει το outlander.
Μοναδικά μειονεκτήματα για μένα είναι:
- Δυσκολία στη στάθμευση λόγω μεγέθους αν κατεβαίνεις συχνά κέντρο ΑΘήνα (αν και η καμερα οπισθοπορίας βοηθάει πολύ)
- Τα μαμίσια ελαστικά που πρέπει οπωσδηποτε να αλλάξεις (διάβασε προηγούμενες σελίδες εδώ, ο SPG100 και άλλοι έχουν κάνει τρομερες αναλύσεις)
- Σαρακάκης...(αντιπροσωπεία)
Αντε και καλή επιλογή
-
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Makiaveli. Έχω και εγώ ένα pit bull (Παιδί) και το αμάξι είναι απλά άπαιχτο πας παντού με τεράστιους χώρους. Σε εκδρομή στα 3-5 Πηγάδια έκανε και χρέη μεταφοράς προσωπικού (7 θεσίο) με 2 οικογένειες λόγο χιονιού. Grand Vitara είχα στο παρελθών και ήμουν τρομερά ικανοποιημένος για το που πήγαινα εγώ και η γυναίκα μου (Κόβαμε Βουνά τότε) φοβερό αυτοκίνητο για εκτός δρόμου αλλά μέτριο στον δρόμο καμία σχέση με το outlander. Αλλά ελέω οικογένειας το Outlander είναι απλά η χρήση τομή.
-
bebes το OUTLANDER είναι κατά πολύ μεγαλύτερο του Forester κατά τα άλλα ...εδώ χάσαμε 46000 και τον ύπνο μας για τα γκάζια θα κλαίμε ;
Mάλον την Δευτέρα θα πάω γιά δοκιμή καθώς είναι και ετοιμοπαράδοτο
Makiaveli είσαι... ΗΓΕΜΟΝΑΣ και ύστερα από την έκθεση που έγραψες κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες μου θα εισηγηθώ στον ΣΑΡΑΚ να σου δώσει την προμήθεια από την πώληση. Αντε με 'γειά μας και καλοτάξιδο. -
Καλοτάξιδο να είναι όποιο αυτοκίνητο και να πάρεις φιλε μου, ευχή που ισχύει για όλους μεν αλλά πολύ ειδικότερα για σένα δε, λόγω της μεγάλης ταλαιπωρίας που τράβηξες και προφανώς τραβάς ακόμα με το προηγούμενο. Καλή επιτυχία και στα δικαστήρια όταν γίνουν.
Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι, αν τυχον και δικαιωθείς με το καλό στα δικαστήρια, θα σου δώσουν καινούργιο forester και εσύ στο εντωμεταξύ θα έχεις αγοράσει κι ένα (πχ) outlander?!? Συγνώμη για το αδιάκριτο της ερώτησης, απλά σκέφτηκα 'δυνατά'
-
Αυτοκίνητο ζήτησα την πρώτη μέρα και αρνήθηκαν. Τώρα ζητάω τα λεφτά μου πίσω δικαίωμα που μου δίνει ο νόμος. Πάντως το 2.5 το Forester δεν καίει τίποτα. Από τον Αύγουστο που το πήρα δεν έχω κάψει ούτε 100 Ευρώ βενζίνη
-
Ελπίζω όσο καιρό δεν έκαιγες βενζίνη με το forester να έβαζες τα λεφτά στην άκρη γιατί θα τα χρειαστείς με το outlander άμα το 'πατάς' ...
-
Στο στρώσιμο(μέχρι 4000 στρ.) έδειχνε 14ltr/100 στην καλύτερη
-
Νομίζω 100 ευρω για 670 χιλιομετρα ειναι παρα πολλα.Στο outtie θα εχεις 1000χλμ
10λ-11λ/100κμ ειναι αμα κανεις συχνα ταξιδια γενικα μια χαρα.Στο συστηνω ανεπιφυλακτα φιλε apollon και καλωσηρθες στο φορουμ... -
Μια από τις δοκιμές που έχω σκοπό να κάνω ο ίδιος, αλλά ακόμα δεν έχω αξιωθεί, είναι να δοκιμάσω σε μέρος με έντονη ολισθηρότητα (πχ πάγο), την συμπεριφορά του outlander με ASTC ΟΝ και OFF. Εχω δει σχετικά βιντεάκια και έζησα ο ίδιος τη χρησιμότητα του σε ανέβασμα με πατημένο χιόνι αλλά είμαι ακόμα περίεργος σε ποιες περιπτώσεις πρεπει να απενεργοποιούμε τελικα το 'ESP'.
Σε εκκίνηση σε παγωμένο χιόνι για παράδειγμα, ενδείκνυται το ΕSP να είναι ΟΝ ή OFF? Σε λάσπη, το ίδιο?
Any ideas?
-
Εκει που θελεις λίγο σπινάρισμα για να φύφεις (λάσπη ή χιονι πάγος) απενεργοποιείς το ESP γιατί τείνει να αποτρέψει το σπινιάρισμα 'γονατίζοντας' τον κινητήρα ή επεμβαίνοντας στα φρένα. Κοινως μπορείς να μείνεις 'στα κρυα του λουτρού¨σε φαινομενικα εύκολο κομμάτι
-
Μόλις επέστρεψα από δοκιμή του outlander 2,4 cvt , με πολύ καλές εντυπώσεις. Εμαθα όμως ότι πλέον ότι διαθέτουν το Ολλανδικό και όχι το Ιαπωνικό. Οι διαφορά είναι ότι είναι Ολλανδικής συναρμολόγησης ,οι χειρολαβές είναι μαύρες και τα διακοσμητικά γύρω από τα παράθυρα είναι χρώμιο και όχι μαύρα. Ενα πλαίσιο χρωμίου υπάρχει και πίσω στην πινακίδα. Στό εσωτερικό έχει πίσω στην κονσόλα και κάποιες εισόδους - εξόδους γιά ΜΡ DVD κλπ.
-
Εδω καναμε ολοκληρη ιστορια για να βρουμε αυτες τις υποδοχες και να τις βάλουμε (βλέπε παλιά ποστ)και σε σενα ειναι επάνω ...τι άλλο θέλεις..
Παρτο
-
από hellogadgetman78 » 26/01/09 18:59
Εδω καναμε ολοκληρη ιστορια για να βρουμε αυτες τις υποδοχες και να τις βάλουμε (βλέπε παλιά ποστ)και σε σενα ειναι επάνω ...τι άλλο θέλεις..Παρτο
+1
-
φίλε makiaveli είμαι απο Γιάννινα και ανεβαινω Ξάνθη το ΠΣΚ αυτό.Αν είσαι απο κεί κοντά να συναντηθούμε.
-
Φίλε Απόλλων , εγω σαν ΠΡΩΗΝ πλέον κάτοχος θα σου έλεγα ότι αφου οδήγησες έστω για 660χλμ το forester ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ.
ΓΙα να εξηγούμε , είχα το intense+ δλδ το 7-θέσιο full extra . με χειροκίνητο κιβώτιο
1.Συμπλέκτης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ - κουράζει και κουράζετε ευκολά όταν θέλει ζόρι
2.Ελειψη 5ης ταχύτητας σε ταξίδι με συνέπεια θόρυβο απο κινητήρα
3.NAVI μόνο για αθήνα
4.Δερμάτινο σαλόνι με κακής ποιότητας δέρμα ,που έκανε σκασίματα
5.Συναρμολόγηση πλαστικών ταμπλώ με ξεφτίσματα και πολύ τρίξιμο
6.'Κόλλησε' ο σκληρός 1-2 φορέςΒέβαια έχει και αρκετά καλά
1.Πολλοί χώροι
2.Πάρα πολλοί χώροι
3.Ηχοσύστημα
4.Ακόμα περισσότεροι χώροι
5.Εντυπωσιακό
6.ΟμορφοΤώρα απο οδική συμπεριφορά δεν είναι άσχημο, άλλωστε κανένα αυτοκίνητο δεν είναι άσχημο οδηγικά σήμερα (όλα χάλια είναι )
Απο επιδόσεις δεν είναι αυτο που λέμε ότι βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά δεν είναι και κάτι εξαιρετικό απο πλευράς επιδόσεων
Απο κατανάλωση με μπροστινή κίνηση μπορεί στο ταξίδι να πέσει κάτω απο 10lt/100χλμ
Στην Αθήνα , όπου ζώ, με μπροστινή κίνηση έχει ΑΝΕΤΑ τα 13-14lt/100χλμΒέβαια υπολόγισε ότι κυκλοφορούν πολλά πλέον.
Επίσης υπολόγισε ότι άλλο επίπεδο κατασκευής έχει το εργοστάσιο στο Βέλγιο ή την Ολλανδία και άλλη ποιότητα έχει το εργοστάσιο της Ιαπωνίας.
Αλλωστε όταν παίρνεις ένα γιαπωνέζικο αυτοκίνητο παίρνεις κάποιο που να συναρμολογείτε και στην Ιαπωνία.
Οχι με κάποιο που υποβαθμίζει την ποιότητά του για να πουλήσει η Peugeot και η Citroen τα αντίστοιχα ίδια δικά τους.Σημείωσε ότι είχα γιαπωνέζικο μοντέλο απο τον Δεκ. του 2007 . . . . . . . . .
Επιπλέον αν το πάρεις και θές έχω ένα σετ με μπάρες οροφής ΜΟΝΤ BLANC αλουμινίου καθώς και ένα ζευγάρι αλυσίδες για την ΟΕΜ διάσταση ελαστικών . . .. . . .
αν θέλει και κάποιος άλλος μπάρες ας μου στείλει ένα πμ
-
psychokiller... το outlander δέν έχει χειρότερα πλαστικά από το forester και σίγουρα καίει λιγότερο.Το θέμα είναι ότι ύστερα από την ζημιά που έπαθα δέν μπορώ να αποφασίσω τι να πάρω, καθώς το forester είναι μία κατηγορία δική του(μόνιμα τετρακίνητο και πολύ γκάζι για SUV). To X-Trail θέλει 5 μήνες παράδοση και στά 2,5cvt δεν δίνει φώτα οροφής.(καλύτερα να μήν είχε ζάντες αλουμινίου και να έιχε φώτα). Τό TIGUAN 5 μήνες και βλέπουμε αλλά δέν έχει χώρο. Το Q5 LEXUS X3 κλπ θές 55,000 ποσό μεγάλο όταν έχεις δώσει και 46,000 για το Forester.........
-
1.Συμπλέκτης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ - κουράζει και κουράζετε ευκολά όταν θέλει ζόρι
2.Ελειψη 5ης ταχύτητας σε ταξίδι με συνέπεια θόρυβο απο κινητήρα
3.NAVI μόνο για αθήνα
4.Δερμάτινο σαλόνι με κακής ποιότητας δέρμα ,που έκανε σκασίματα
5.Συναρμολόγηση πλαστικών ταμπλώ με ξεφτίσματα και πολύ τρίξιμο
6.'Κόλλησε' ο σκληρός 1-2 φορέςΣου απαντω ενα ενα.
- Εχω το αυτοματο και ειναι απλα αψογο!!!
- Εχει 6 ταχυτητες και η 6η ειναι θεομακρη. Θορυβος μηδεν. Το 1/4 σε σχεση με το rav 4 που ειχα, μοντελο 2004.
- Δεν ειναι τοσο καλο, αλλα δεν εχω δει καλυτερο σε μαμα αυτοκινητο. Περνεις ενα destinator 8 και εισαι αψογος!!
- Στον ενα χρονο που το εχω, δεν υπαρχει σκασιμο ουτε για δειγμα!!
- Στον ενα χρονο που το εχω, ειναι ολα τελεια και δεν τριζει τιποτα!!
- Εμενα ποτε!
Mitsubishi Outlander 2007