-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Ποια η γνώμη σου για την χρησιμότητα της ηλιοροφής? Γιατί οι περισσότεροι που την έχουν λένε ότι δεν την αξιοποιούν και ιδιαίτερα.είναι από αυτές που ανοιγουν ή σαν το crv?
-
Για την ηλιοροφή δεν τρελαίνομαι και'γω αλά ήταν στο πακέτο με τον πλούσιο εξοπλισμό. Είναι ανοιγόμενη ηλεκτρική. Αυτό που προσφέρει νομίζω ε΄ναι περισσότερο φως στο εσωτερικό και αερισμό της καμπίνας χωρίς να σου έρχεται ο αέρας στη μούρη.
Όσο για την κατανάλωση κυμαίνεται γύρω στα 12λτ-13λτ/100 μέσο όρο.
Είπαμε το γκάζι παίζει ρόλο. Μπορείς να πηγαίνεις κυρία και να κάψεις λιγότερο. -
Για ένα μόλις κυβικό εκατοστό πληρώνεις τα ανώτατα τέλη κυκλοφορίας. Πάπαλα!
-
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
Στέφανε δεν ξέρω, αλλά το Jeep Compass με τον αντίστοιχο κινητήρα (2.4/170PS) και αυτόματο CVT είναι 2 δευτερόλεπτα πιο αργό από το χειροκίνητο...Με ενδιαφέρει κι εμένα πολύ το αυτόματο. Μου είπανε για +850 euro. Τόσο σου έρχεται κι εσένα?...
Καταρχην στο jeep δινει πραγματι ποιο αργο το cvt, αλλα κατα 1,4 και οχι 2 δευτερολεπτα.
Αυτο ομως λεει σε ενα αρθρο που διαβασα, οφειλετε στο οτι οι αλλαγες γινονται σε χαμηλες στροφες, και δεν το αφηνει να ανεβει στα κοκκινα.
Εαν 'λεει' το βαλει στο χειροκινητο, (τα αυτια στο τιμονι ενοοω), οι αλλαγες γινονται μεχρι και στο κοφτη εαν θελεις, και επειδη γινονται πολυ γρηγοροτερα απο τις χειροκινητες, το αποτελεσμα ειναι καλυτερο.
Τωρα βεβαια ολα αυτα εναι υποθετικα, γιατι δεν τα εχω δει εγω ο ιδιος, αλλα παρολα αυτα και να μην ισχυουν, εγω παλι αυτοματο θα επερνα και ας ειναι 1,4 ποιο αργο απο το manual. Δεν ειναι αυτοκινητο που ψαχνεις τα 0-100. Ειναι αυτοκινητο που ψαχνεις αλλα πραγματα -
Φιλε abadlot, ο σκληρος δισκος της οθονης, βγανει απο το συστημα και μπορεις να τον παρεις σπιτι σου?
Εαν γινεται αυτο, στελε μου μοντελο του ηχοσυστηματος, για να βρω καποιο προγραμμα rip να τα κανω μονος μου στον υπολογιστη
Εαν ομως δεν βγαινει ο σκληρος, τοτε δεν με ενδιαφερει να μου στειλεις μοντελο, γιατι ο καλυτερος τροπος να τον γεμισεις, ειναι απο ενα dvd οπως λες οτι κανειΟσο για την οροφη, για να σου πω εαν γινεται απο το αυτοματο κλειδωμα να κλεινει και αυτη, πες μου ενα πραγμα.
Ο διακοπτης που ΚΛΕΙΝΕΙ η οροφη, την κλεινει με ενα πατημα και μετα τον αφηνεις οπως τα ηλεκτρικα παραθυρα, ή πρεπει να τον κρατησεις πατημενο μεχρι να κλεισει η οροφη?
THANKS! -
Κάποιοι japs έχουν καταφέρει να κάνουν hack στον σκληρό αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο (βγάλε την οθόνη, βγάλε καλώδια, βγάλε δίσκο, γέμισε τον και ξανά πίσω, άσε που μάλλον θα χάσεις και την εγγύηση αν σε πάρουν χαμπάρι).
Δες λίγο το θέμα εδώ : http://www.mitsubishiforum.com/m_182503/tm.htmΑπό το dvd δεν γίνεται rip στο σκληρό. Μόνο να τα ακούσεις μπορείς. Άρα CD....
Η οροφή ανοίγει και κλείνει με ένα πάτημα και μετά την αφήνεις.
Αν βρεις κάτι ενημέρωσέ με....
Πάντως ενώ από το Multimedia System κανονίζει τι θα ανοίγει και τι θα κλείνει αυτόματα ή με τα πλήκτρα του keyless, η οροφή λείπει από το setup. -
Ο χρήστης stefanos patra έγραψε:
Στέφανε δεν ξέρω, αλλά το Jeep Compass με τον αντίστοιχο κινητήρα (2.4/170PS) και αυτόματο CVT είναι 2 δευτερόλεπτα πιο αργό από το χειροκίνητο...
Με ενδιαφέρει κι εμένα πολύ το αυτόματο. Μου είπανε για +850 euro. Τόσο σου έρχεται κι εσένα?...
Καταρχην στο jeep δινει πραγματι ποιο αργο το cvt, αλλα κατα 1,4 και οχι 2 δευτερολεπτα.
Αυτο ομως λεει σε ενα αρθρο που διαβασα, οφειλετε στο οτι οι αλλαγες γινονται σε χαμηλες στροφες, και δεν το αφηνει να ανεβει στα κοκκινα.
Εαν 'λεει' το βαλει στο χειροκινητο, (τα αυτια στο τιμονι ενοοω), οι αλλαγες γινονται μεχρι και στο κοφτη εαν θελεις, και επειδη γινονται πολυ γρηγοροτερα απο τις χειροκινητες, το αποτελεσμα ειναι καλυτερο.
Τωρα βεβαια ολα αυτα εναι υποθετικα, γιατι δεν τα εχω δει εγω ο ιδιος, αλλα παρολα αυτα και να μην ισχυουν, εγω παλι αυτοματο θα επερνα και ας ειναι 1,4 ποιο αργο απο το manual. Δεν ειναι αυτοκινητο που ψαχνεις τα 0-100. Ειναι αυτοκινητο που ψαχνεις αλλα πραγματαΣτέφανε δεν ψάχνω τα 0-100 με αυτό το αυτοκίνητο... Απλά έχω κακές εμπειρίες από παλιά CVT.
Γενικά το CVT σου δίνει την αίσθηση ότι ο κινητήρας δουλεύει με περίπου 500-1000 στροφές παραπάνω από ό,τι θα περίμενες για την ταχύτητα που πηγαίνεις και για τη σχέση που θα είχες εάν είχες χειροκίνητο.
Αυτό συμβαίνει γιατί το CVT προσπαθεί να κρατάει τις στροφές κοντά σε εκείνες, στις οποίες ο κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ροπή του. Με άλλα λόγια, ακούγεται κάπως σαν να έχεις λίγο πατημένο το αμπραγιάζ...
Εν πάση περιπτώσει μόλις έρθει θα το οδηγήσουμε και θα δούμε...
Ν.
-
το αντίθετο θα έλεγα....
στην εθνική πρέπει να κρατάει τις στροφές χαμηλά... εκτός αν πατήσεις το γκάζι απότομα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το αντίθετο θα έλεγα....στην εθνική πρέπει να κρατάει τις στροφές χαμηλά... εκτός αν πατήσεις το γκάζι απότομα
Το μεγαλύτερο ποσοστό του χρόνου ο μέσος οδηγός πηγαίνει με λιγότερες από 3000 στροφές. Υπό αυτή την έννοια το CVT διατηρεί συνήθως υψηλότερες στροφές από αυτό που θα περίμενε ο οδηγός του.
Στην περίπτωση του αυτοκινητόδρομου, οι στροφές θα είναι όντως χαμηλότερες από το σύνηθες (όπως λέει ο coyote) μόνο εάν η τελική σχέση μετάδοσης που μπορεί να επιτύχει το CVT είναι μεγαλύτερη από την 5η του χειροκίνητου.
N.
-
η τελική σχέση υπάρχει στην πραγματικότητα..... Συνέχεια την υποπολλαπλασιάζει με ψηφιακό τρόπο.
Ισως θυμαμαι τα honda και στα mitsou είναι αλλιως -
Eαν λοιπον το cvt σε κραταει οπως λετε μεσα στη ροπη του για να εχει ποιο αμεση δυναμη, τοτε αυτο ειναι πολυ καλο και δεν με πειραζει που ακουγετε να δουλευει 500-1000 στροφες παραπανω.
Συνηθεια ειναι.
Tην αισθηση πατιναρισματος, την δινουν ολα τα αυτοματα, ακομα και το tuareg που εχω οδηγησει αρκετες φορες.
Μονο το golf gti dsg δουλευει αψογα, χωρις ιχνος τετοιων μειονεκτηματων.
Τωρα γιατι δεν εβαλαν το dsg στο tiguan , δεν ξερω.
Στο ταξιδι, η τελικη σχεση μεταδοσης ειναι πραγματι μεγαλυτερη απο το manual 5ταχυτο, αρα θα δουλευει τα ιδια χιλιομετρα σε λιγοτερες στροφες.
Αυτο αποδεικνυεται και απο τα λεγομενα του κατασκευαστη, που δινει μεγαλυτερη τελικη στο auto απο το manual. -
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Για ένα μόλις κυβικό εκατοστό πληρώνεις τα ανώτατα τέλη κυκλοφορίας. Πάπαλα!+1
Στα ίδια και τα Compass των 28000 ευρώ και Patriot των 29000 ευρώ.
Μια λεπτομέρια που αν δεν την προσέξουν οι μελλοντικοί αγορεστές θα τους κοστίσει ... Οι πωληταράδες κάνουν την πάπια ... δεν το λένε ... -
Εχεις δικιο, αλλα δεν ειναι κατι που θα με εκανε να μην το παρω.
Συγνωμη , αλλα δεν κολαω στα +150 ευρω το χρονο απο την προηγουμενη κατηγορια που θα ειχε εαν ηταν 1 κυβικο λιγοτερο.
Το ποσο το αναφερα τυχαια. Δεν ξερω ποσο ειναι παραπανω
Για πειτε! -
Ο χρήστης stefanos patra έγραψε:
Εχεις δικιο, αλλα δεν ειναι κατι που θα με εκανε να μην το παρω.
Συγνωμη , αλλα δεν κολαω στα +150 ευρω το χρονο απο την προηγουμενη κατηγορια που θα ειχε εαν ηταν 1 κυβικο λιγοτερο.
Το ποσο το αναφερα τυχαια. Δεν ξερω ποσο ειναι παραπανω
Για πειτε!Δεν έχεις και άδικο αλλά είναι μια λεπτομέρεια που δεν αναφέρεται απο κανέναν.
Υπάρχουν τα Tiguan και τα Grand Vitara Diesel των 168 ευρώ, τα X-trail, Rav4 των 372 ευρώ και τα Outlander κλπ των 483 ευρώ συν του τεκμηρίου και επίσης με τις ανάλογες διαφορές και στα ασφάλιστρα ... στην ίδια κατηγορία και στην ίδια τιμή αγοράς ... -
Δεν νομίζω να έχει τεκμήριο το outlander.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν νομίζω να έχει τεκμήριο το outlander.Απ'ότι ξέρω μέχρι τα 2000 κυβικά νομίζω καταργήθηκαν και πάνω απο τα 2000 κυβικά ξεκινούν τα τεκμήρια ... νομίζω
-
100% δεν εχει τεκμήριο.
Το τεκμήριο αρχιζει οταν η αξία CIF ειναι απο 50.000 ευρώ και πάνω
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
100% δεν εχει τεκμήριο.Το τεκμήριο αρχιζει οταν η αξία CIF ειναι απο 50.000 ευρώ και πάνω
Aυτό ακριβώς.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
100% δεν εχει τεκμήριο.
Το τεκμήριο αρχιζει οταν η αξία CIF ειναι απο 50.000 ευρώ και πάνω
Aυτό ακριβώς.
Πράγματι, απο περιοδικό μεταφέρω το παρακάτω ...
'Το καθεστώς των τεκμηρίων ισχύει μόνο με αυτοκίνητα με κυβισμό πάνω απο 2000 κυβικά των οποίων η εργοστασιακή αξία υπερβαίνει τα 50000 ευρώ'.
... Συγνώμη λάθος μου ... -
Αρα μιλαμε για +111 ευρω το σημα και αλλα τοσα περιπου η ασφαλεια το χρονο.
Σιγουρα ειναι καποιο νουμερο, αλλα οχι τετοιο που να με κανει να μην το παρω.
Mitsubishi Outlander 2007