-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αμφιβάλω αν υπάρχει χώρα στον κόσμο που για όλους τους δρόμους και τα δρομάκια που διασταυρώνονται με γραμμές τραίνου υπάρχει ανισόπεδος κόμβοςU.K.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το τι έγινε ακριβώς, το πήρε ο οδηγός μαζί του. Δεν δικαιολογείται, πάντως, τι σχέση έχουν οι μπάρες, εδώ μιλάμε έπεσε πάνω στο τραίνο....
Μπάρες - ξεμπάρες, σταματάμε. Κι όχι μόνο, βρέχει - χιονίζει, ανοίγουμε και το παράθυρο ν' ακούσουμε. Κάλλιο γαϊδουρόδενε...
+1
To να τρακάρεις με τρένο ξεπερνά τα όρια του κρετινισμού!
Από τη μία καταδικάζουμε την αστυνομία και τους κατασκευαστές που μας περιορίζουν για τη δική μας ασφάλεια (προστατεύοντας τους ηλίθιους από την ηλιθιότητά τους), και από την άλλη θεωρούμε χρειαζόμαστε ανισόπεδους κόμβους για να μην τρακάρουμε με τρένα(!!!!).
Δύο φορές κρίμα που συνήθως δεν επιβιώνουν εκείνοι που προκαλούν το ατύχημα (ΠΑΝΤΑ το όχημα ευθύνεται και ποτέ το τρένο), πέρα από την σπατάλη της ανθρώπινης ζωής, ώστε να αποζημιώνουν όσους τραυματίζουν με την εγκληματική τους αμέλεια. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ελλάς, το μεγαλείο σου!
Συνηθισμένοι να περνάμε και με κόκκινο, ένα στοπ θα μας κρατήσει τώρα;
Διάβαση, ρε φίλε! Τραίνα περνάνε, ρε φίλε! Είσαι επαγγελματίας, ρε φίλε!
Σώπα τώρα, καημένεεε. Ξέρεις πόσες φορές περνάω εγώ από εδώ;Το τι έγινε ακριβώς, το πήρε ο οδηγός μαζί του. Δεν δικαιολογείται, πάντως, τι σχέση έχουν οι μπάρες, εδώ μιλάμε έπεσε πάνω στο τραίνο....
Μπάρες - ξεμπάρες, σταματάμε. Κι όχι μόνο, βρέχει - χιονίζει, ανοίγουμε και το παράθυρο ν' ακούσουμε. Κάλλιο γαϊδουρόδενε...
Άσε μας ρε Ηλία τώρα!!!
Που να το δει μέσα στο σκοτάδι το τρενάκι; Δεν ήταν δα και κανένα μεγάλο φορτηγό που να φαίνεται καλά... Τι κι αν είχαν ήδη περάσει τόσα βαγόνια από μπροστά του; ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;;;;;;;;
(Ποιος ξέρει τι είχε πιει κι αυτός... Καλά να πάθει το ζώον! Οι άλλοι άνθρωποι που πήγαιναν στον προορισμό τους, τι φταίνε όμως; Κι αν δεν πέθαινε επί τόπου, θα ήθελα να τον εκτελέσουν!!!)
-
Πόσο δύσκολο είναι να δείχνουμε τον στοιχειώδη σεβασμό για έναν νεκρό, έστω κι αν από εγκληματική αμέλεια, κρετινισμό, βλακεία, προκάλεσε τον θάνατο άλλων αθώων κι ανυποψίαστων; Ξέρετε μήπως ποιός ήταν αυτός ο άνθρωπος και τι έκανε στην υπόλοιπη ζωή του πέρα από το να ξεκληρίζει οικογένειες (κατ επάγγελμα υποθέτω); Μήπως να πυροβολήσουμε το πτώμα του και να τον αφήσουμε αταφο για να τον φάνε τα σκυλιά;
Δε λέω να του δώσουμε και δίκιο αλλά λίγο μέτρο ρε παιδί μου...
-
......+1
-
Εγώ νομίζω ότι εν έτος 2006 πρέπει να αλλάξει ο νόμος και το τραίνο να μην έχει προτεραιότητα στις διαβάσεις!!!!!
Επίσης, όσο και να φαίνεται χοντρο.... με όλα που γίνονται πλέον γύρω μου ο νεκρός για μένα δεν δεδικαίωται!!!
-
Κι εγώ δεν συμφωνώ ότι δεδικαίωται, αλλά ας μην τον βρίζουμε, τουλάχιστον.
Φταίει, αλλά ...
Θα μου πεις, αν επιβάτης στο τραίνο ήταν μάνα - πατέρας - παιδί μας...
Σε κάθε περίπτωση, για μένα φταίμε όλοι εμείς κι ο ελεγκτικός μας μηχανισμός. Όταν οι μπάτσοι δεν φοράνε ζώνες, όταν περνάμε δίχως πρόβλημα με κόκκινο και μας γράφουν γιατί πηγαίνουμε με 130 σε ευθεία ΕΟ με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση, στηθαίο και όριο ... 80, όταν ανάβουμε φώτα ομίχλης μπρος - πίσω ακόμα και το καλοκαίρι,... όχι με τραίνα θα τρακάρουμε, αλλά όλο και περισσότεροι θα φτάνουμε στο σημείο να θέλουμε να στρίψει το τραίνο για να αποφύγει τη σύγκρουση μαζί μας.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Αμφιβάλω αν υπάρχει χώρα στον κόσμο που για όλους τους δρόμους και τα δρομάκια που διασταυρώνονται με γραμμές τραίνου υπάρχει ανισόπεδος κόμβος
U.K.
και στην Γαλλία και .. και ... και...
Ειναι εντελώς ανόητο να υπάρχουν ισόπεδες διαβάσεις.
Δεν μπορεί η τύχη όλων σε μία αμαξοστοιχεία να εξαρτάτε από τον κάθε
ανόητο όδηγο σε κάθε διάβαση. -
Αν είναι έτσι τι να πω... Μπράβο τους!!! Μακάρι να το δούμε κάποια στιγμή κι αυτό στην Ελλάδα αλλά δεν ελπίζω και πολύ.
Εδώ οι Θεσσαλονικείς είδαν και έπαθαν για να δουν ανισόπεδους κόμβους στην περιφερειακή τους... -
Πόσο δύσκολο είναι να δείχνουμε τον στοιχειώδη σεβασμό για έναν νεκρό, έστω κι αν από εγκληματική αμέλεια, κρετινισμό, βλακεία, προκάλεσε τον θάνατο άλλων αθώων κι ανυποψίαστων; Ξέρετε μήπως ποιός ήταν αυτός ο άνθρωπος και τι έκανε στην υπόλοιπη ζωή του πέρα από το να ξεκληρίζει οικογένειες (κατ επάγγελμα υποθέτω); Μήπως να πυροβολήσουμε το πτώμα του και να τον αφήσουμε αταφο για να τον φάνε τα σκυλιά;Δε λέω να του δώσουμε και δίκιο αλλά λίγο μέτρο ρε παιδί μου...
Ο πολιτισμός και ο σεβασμός μας μάρανε τώρα! Και γιατί δηλαδή να δείξω σεβασμό στο νεκρό; Εκείνος έδειξε στα θύματά του; Οι οικογένειες των θυμάτων λες να συμμερίζονται τις πολιτισμένες σας απόψεις;
Με συγχωρείτε, δεν συμφωνώ! Το εν λόγω άτομο δεν δικαιούται το σεβασμό μου σε καμία περίπτωση, νεκρός ή ζωντανός! Αν δεν ήταν νεκρός, θα τον βάζαμε στα ζώα. Τώρα που είναι νεκρός πειράζει;
Παιδιά, συγχωρέστε με αν θίγω τον πολιτισμένο τρόπο σκέψης σας, αλλά για τέτοια άτομα, έτσι αισθάνομαι!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
...Εγώ πάντως και με τα 'Ζώα' έχω τις ενστάσειςμου, ίσως γιατί πότε πότε αισθάνομαι κι εγώ λίγο ζώο
-
...
Εγώ πάντως και με τα 'Ζώα' έχω τις ενστάσειςμου, ίσως γιατί πότε πότε αισθάνομαι κι εγώ λίγο ζώο
Φυσικά, έχεις δίκιο! Πολλά πράγματα κάνουμε που θα μπορούσαν να μπουν στα 'ζώα'... Αλλά υπάρχουν ορισμένα που δεν κάνεις, φίλε Χρήστο, ούτε ο Ηλίας τα κάνει, ούτε εγώ και φαντάζομαι ούτε οι υπόλοιποι εδώ πέρα!
Δηλαδή, κι εγώ έτυχε να βάλω στο αμάξι μου έγγυο μητέρα μαζί με την αδερφή της η οποία κρατούσε το παιδάκι στο πίσω κάθισμα (και οι 2), χωρίς παιδικό καθισματάκι, αλλά πήγαινα με 10 φορές παραπάνω προσοχή απ' όσο κανονικά και με 50. Προφανώς αυτό δεν με κάνει λιγότερο ζώο, αλλά έπρεπε να γίνει και δεν υπήρχε περιθώριο! Όμως δεν έχω οδηγήσει με το μωρό στην αγκαλιά μου, άρα δεν είμαι ΤΟΣΟ ζώο!
Υπάρχουν σε όλα κλίμακες!
-
nasos79
(αν και πολύ το τραβήξαμε το off-topic)
Η αρχική παρατήρησή μου είχε να κάνει με την άποψη οτι ΚΑΘΕ νεκρός είναι ιερός. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι αίρεται και η όποια ευθύνη του (ούτε στο ελάχιστο) αλλά τουλάχιστον κάποιους χαρακτηρισμούς μπορούμε να τους αφήσουμε στην άκρηΟσο για τα 'ζώα', όπως λες κι εσύ υπάρχει κλίμακα η οποία όμως ούτε είναι ίδια για όλους, ούτε έχει και σαφείς διαχωριστικές γραμμές οπότε δεν είναι κακή λιιιιιγη επιείκεια. Κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα τη ζητάμε κι εμείς...
-
Πατριδα διαφωνω: Ουτε ο Χιτλερ ειναι ιερος ουτε ο Παπαδοπουλος ουτε ο Δουρης. Και δεν ειναι προσβολη ποτέ και για κανεναν η αληθεια. Αν η αληθεια ειναι πικρη ή σκληρη δε φταιει ουτε αυτος που την αναφερει ουτε τιποτα.
Λογω ετερου ημισεως περναω τουλαχιστον καθε μηνα απο το σημειο εκεινο. Συνηθως μαλιστα τη μερα και ωρα που εγινε το δυστυχημα. Η περιοχη ειναι ταψι, οι ραγες ειναι υπερυψωμενες (αρα δεν παιζει βλαβη του φορτηγου) η ορατοτητα ακομα και τη νυχτα απεραντη.
-
Και τώρα θα φτιαχθεί μια πενταμελής επιτροπή με οκτώ μέλη ή οποία σε έξι μήνες θα καταλήξει ότι φταίνε οι οδηγοί και θα παρακαλεί την
Τροχαία για την συμμόρφωση τους!!!!!!
Παράλληλα θα λέει ότι η κρατική αδιαφορία έχει οδηγήσει τον ΟΣΕ σε μαρασμό και καταρρεύση καθώς παλιά υπήρχαν φύλακες στις διαβάσεις και τώρα όχι!!!!!Πάντως χωρίς πλάκα δεν θα ταξίδευα με τρένο την παρούσα χρονική στιγμή στην Ελλάδα!!!!
Επίσης αν θέλουν σεμινάρια στο ΝOVA στο History Channel έχει εκπομπή ταξιδεύοντας με το Σιδηρόδρομο!!!
Είχε προχθες αφιέρωμα στις γραμμές της Μεσσοποταμίας...... -
Tαξιδευεις ομως ανετα και χωρις να το σκεφτεις με αμαξι, που ειναι 1000 φορες πιο επικινδυνο.
Δηλαδη αν υπηρχε φυλακας τι θα γινοταν διαφορετικα; Το πολυ πολυ να πατουσε ο νταλικα-μαν και το φυλακα μαζι. Τοτε θα κλαιγομασταν γιατι εν ετει 2006 δεν εκσυγχρονιζεται ο Οσες και υπαρχουν χειροκινητες διαβασεις... -
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N18&aa=2
-
Αλεξανδρουπολη-θεσσαλονικη με το βραδινο καρβουνιαρη το λεγομενο Εβρο πριν από πεντε χρονια μαζι με κάποιες καθυστερήσεις λογω εργων τοτε έκανα 9 ωρες
Από τότε δεν το έχω επιχειρήσει ποτε με καρβουνο μονο ιντερσιτι
-
(ασχετο) εχει πλακα που σε ολη την ευρωπη ο κοσμος μετακινειται με τρενα ενω στην ελλαδα με κτελ/λεωφορεια
-
Και εγώ αυτό σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες. Μάλλον χαζό και άβολο είναι το ΚΤΕΛ και όχι αστείο
ΟΣΕ