-
Τη γνωρίζω από πέρσι αυτή την κατάσταση... Άγχος και 5 λεπτά πριν σου δώσουν τα θέματα να μη θυμάσαι ούτε τον τίτλο του μαθήματος! Και το χειρότερο, να έρχονται οι άλλοι και να σε ρωτάνε σε ρυθμό πολυβόλου, προσπαθώντας να μαζέψουν μέσες άκρες το πρωί των εξετάσεων. Για να ηρεμώ λοιπόν καθόμουν σε μία άκρη και μαζευόμασταν 3-4 άτομα και μιλούσαμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από το μάθημα (π.χ. που θα πάμε εκδρομή το καλοκαίρι και τέτοια).
Πάντως μην ανησυχείς, ιστορία και εγώ δε στην αρχή δε θυμόμουν τίποτα, αλλά μόλις είδα τα θέματα άρχισαν να μου έρχονται στο μυαλό οι απαντήσεις (τελικά πήρα 100!).
Πολιτικός ή μηχανολόγος ε? Ενδιαφέρον, αν μπεις Αθήνα θα είμαστε δίπλα (εγώ είμαι ηλεκτρολόγος).
Και μην ξεχνάς: το σημαντικό είναι να είσαι ΗΡΕΜΟΣ (σαν Βούδας ένα πράγμα). Δεν έχεις ιδέα πόσοι μαθητές έχουν τιμωρηθεί από το άγχος τους, ακόμα και αν τα ήξεραν τέλεια.Καλή επιτυχία και από εμένα! Κοίτα μπροστά και θα τους σκίσεις όλους! Σκέψου μόνο το καλοκαίρι που έρχεται, που θα πάρεις το δίπλωμα οδήγησης κτλ!
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Σκέψου μόνο το καλοκαίρι που έρχεται, που θα πάρεις το δίπλωμα οδήγησης κτλ!Στο κτλ είναι η ουσία φίλτατε...
-
Μολις ειδα το topic, ειμαι και 'γω ενας απο τους χιλιαδες υποψηφιους για μια θεση στο πανεπιστημιο. Τα θεματα ηταν καλα και ηταν αρκετα πολυπλοκα (π.χ Θεμα Β1). Προσωπικα εμεινα αρκετα ευχαριστημενος απο τον εαυτο μου ελπιζω να διξει το ιδιο και το αποτελεσμα. Ενδιαφερομαι και εγω για Ηλεκτρολογους ή Μηχανολογους Μηχανικους. Η προσπαθεια συνεχιζεται........
Κουραγιο συναδελφε Kid τελειωνουμε
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Σκέψου μόνο το καλοκαίρι που έρχεται, που θα πάρεις το δίπλωμα οδήγησης κτλ!
Στο κτλ είναι η ουσία φίλτατε...
Δεν τα λέω μην τυχόν αρχίσει και σκέφτεται μόνο αυτά αγαπητέ...
-
Τα έχω ήδη σκεφτεί και μάλιστα τα έχω κανονίσει..
Εξ'αλλου έχω φίλους που τώρα τελείωσαν την τρίτη λυκείου σε 'ειδικό' σχολείο που σε προετοιμάζει για το εξωτερικό και παίρνω μία ιδέα για το τι θα γίνει μόλις τελειώσω και γω.. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εξ'αλλου έχω φίλους που τώρα τελείωσαν την τρίτη λυκείου σε 'ειδικό' σχολείο που σε προετοιμάζει για το εξωτερικό και παίρνω μία ιδέα για το τι θα γίνει μόλις τελειώσω και γω..ΙΒ θες να πεις?
-
Αυτη την εβδομαδα τελειωσαν στο ΙΒ. Νωρις νωρις αλλα 3εκινησαν μες στο Πασχα..
Οπως κ εγω (εχετε κανει ανασταση ποτε στο δωματιο σας με web-radio ekklisiafm? ) που τελειωνω την επομενη εβδομαδα. Ετοιμαζομαι για μια 2η επανασταση φετος.. Κ μετα αρχιζει ενας νεος κυκλος..Καλη επιτυχια κ καλα αποτελεσματα σε οσους ε3εταζονται..
-
Εξ'αλλου έχω φίλους που τώρα τελείωσαν την τρίτη λυκείου σε 'ειδικό' σχολείο που σε προετοιμάζει για το εξωτερικό και παίρνω μία ιδέα για το τι θα γίνει μόλις τελειώσω και γω..ΙΒ θες να πεις?
Το IB εννοώ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι γνωστός σαν όρος στους 'απέξω' και γιαυτό δεν τον ανέφερα..
Γνωστή μου δεν έδωσε καν τις εξετάσεις του IB γιατί στην σχολή που θέλει να πάει, κάτι σχετικά με τέχνη στο Λονδίνο, είδανε έργα της και μείνανε με το στόμα ανοιχτό! Οι περισσότεροι πάντως τελειώσαν αυτή την βδομάδα ενώ είχαν αρχίσει την βδομάδα μετά το πάσχα.
Σήμερα το πρωί καθόμασταν απ'έξω πριν μπούμε και μας παίρνανε τηλέφωνο τα κωλόπαιδα και μας λέγανε ότι είναι ακόμα έξω και δεν έχουν γυρίσει ακόμα
σπίτι τους από το ξενύχτι..Που θα πάει, δεν θα τελειώσουμε και μεις?
-
Κάνε λίγη υπομονή ρε!Σε λίγο τελειώνετε και εσείς!
-
(Δε συνεχίζω το quoting, θα φτάσει μισή σελίδα το κάθε post...)
Και σ' εμάς τα @#$% του IB πέρσι αυτό έκαναν. Μάλιστα είχαν τελειώσει 2 εβδομάδες πριν αρχίσουμε αν θυμάμαι καλά. Ακόμα τα έχω αχτι! Αλλά τώρα είναι έξω και δεν έχουν και πολλές σοβαρές επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση! Να η εκδίκηση! Άσε που όσοι δεν είναι 18 τρώνε και πόρτα... Εδώ να δεις γέλια!
Στο σχολείο μου τουλάχιστον με το ΙΒ υπήρχε ένας ψιλο-ανταγωνισμός. 'Συμφιλιωθήκαμε' μόνο μετά τη γιορτή της αποφοίτησης.... -
(Δε συνεχίζω το quoting, θα φτάσει μισή σελίδα το κάθε post...)
Και σ' εμάς τα @#$% του IB πέρσι αυτό έκαναν. Μάλιστα είχαν τελειώσει 2 εβδομάδες πριν αρχίσουμε αν θυμάμαι καλά. Ακόμα τα έχω αχτι! Αλλά τώρα είναι έξω και δεν έχουν και πολλές σοβαρές επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση! Να η εκδίκηση! Άσε που όσοι δεν είναι 18 τρώνε και πόρτα... Εδώ να δεις γέλια!
Στο σχολείο μου τουλάχιστον με το ΙΒ υπήρχε ένας ψιλο-ανταγωνισμός. 'Συμφιλιωθήκαμε' μόνο μετά τη γιορτή της αποφοίτησης....Εμείς δεν έχουμε IB στο σχολείο μου αλλά είμαστε 2 λύκεια και πλακωνόμαστε μεταξύ μας ενώ δεν προβλέπεται να συμφιλιωθούμε ποτέ.
Έχω αρκετούς φίλους που ήδη σπουδάζουν στο εξωτερικό και όποτε μιλάω μαζί τους στο msn και τους λέω ότι θα βγω με στέλνουν στον διάολο γιατί ζηλεύουν. Ακόμα και σήμερα που θα πάω για ένα ποτάκι επειδή έχουν γιορτή δύο φίλοι μου, μία κοπέλα (από την Ρώμη) μου ζήτησε να πιω ένα ποτό και γι αυτή. Φυσικά δεν πρόκειται να της χαλάσω χατήρι.
Και γενικά όποτε έρχονται Ελλάδα συνειδητοποιοούν πόσο λάθος επιλογές έχουν κάνει.
Άσε που στο εξωτερικό διαβάζουνε κάθε μέρα και κάνουν εργασίες συνέχεια.. Απορώ πως το καταφέρνουν.. Ενώ εμείς εδώ είμαστε χαλαροί, διαβάζουμε μια βδομάδα πριν την εξεταστική και περνάμε.offtopic mode is now on:
MichalisS Μωραίτη ή Κολλέγιο?
offtopic mode is now off.
Υ.Γ. Απ'ότι είδες το quoting το συνέχισα κανονικά.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Και γενικά όποτε έρχονται Ελλάδα συνειδητοποιοούν πόσο λάθος επιλογές έχουν κάνει.
Άσε που στο εξωτερικό διαβάζουνε κάθε μέρα και κάνουν εργασίες συνέχεια.. Απορώ πως το καταφέρνουν.. Ενώ εμείς εδώ είμαστε χαλαροί, διαβάζουμε μια βδομάδα πριν την εξεταστική και περνάμε.αν νομίζεις ότι μπορείς να βγάλεις σχολή Μηχανολόγων στην Ελλάδα με τον παραπάνω τρόπο είσαι πολύ γελασμένος.Εκτός και αν δεν σε πειράζει να την βγάλεις με 5 , με αντιγραφές και σε 10 χρόνια.
Τώρα για λάθος επιλογές δεν θα το κρίνω.Αλλιώς είναι όμως όταν βρίσκουμε δουλειά πριν ακόμη τελειώσουμε το πανεπιστήμιο και αλλιώς είναι όταν στην Ελλάδα οι περισσότεροι τελειώνουν και είναι άνεργοι.
Επίσης οι του εξωτερικού έχουν μεγαλύτερες διακοπές.Πχ τελειώνουν από βδομάδα και ξαναρχίζουν τέλος Σεπτεμβρίου.Στην Ελλάδα τα ΤΕΙ,ΑΤΕΙ τελειώνουν αρχές Ιουλίου και αρχίζουν αρχές Σεπτεμβρίου.
Ολα είναι θέμα προτεραιοτήτων.Στο εξωτερικό γνωρίζεις ότι θα τελειώσεις στην ώρα σου ενώ στην Ελλάδα οι περισσότεροι κάνουν από 1-5 παραπάνω χρόνια απο το κανονικό.
καλή επιτυχία και στα υπόλοιπα.τι να πούμε και εμείς που δώσαμε 14 μαθήματα πανελλήνιες.....
-
λοοοοοοοοοοοοοοοοοολ
Κ εμεις τωρα τελειωνουμε στα 3 χρονια κ ερχομαστε Ελλαδα με πτυχιο.. Παιρνω σιγα σιγα την εκδικηση μου απο τους φιλους στην Ελλαδα που μου εκαναν ψυχολογικο πολεμο με οσα λετε παραπανω..ΥΓ: Εγω 17 ηρ8α αγγλια κ 20 γυρναω. Δεν υπηρχε προβλημα με την ηλικια.. Ελπιζω να βρω κ δουλεια οσο ειμαι ακομη 20..
ΥΓ2: Στο σχολειο μου ο 'πολεμος' ΙΒ-κεντρικο οφειλοταν περισσοτερο στους κα8ηγητες παρα στους μα8ητες..
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
αν νομίζεις ότι μπορείς να βγάλεις σχολή Μηχανολόγων στην Ελλάδα με τον παραπάνω τρόπο είσαι πολύ γελασμένος.Εκτός και αν δεν σε πειράζει να την βγάλεις με 5 , με αντιγραφές και σε 10 χρόνια.Πάντως όσοι φίλοι μου που είναι σε τέτοιες σχολές σε καμία περίπτωση δεν διαβάζουν όσο διαβάζουν οι φίλοι μου στο εξωτερικό. Σχετικά με το 5 και τις αντιγραφές συμφωνώ αλλά με τα 10 χρόνια διαφωνώ. Είναι πολύ απόλυτο.
Τώρα για λάθος επιλογές δεν θα το κρίνω.Αλλιώς είναι όμως όταν βρίσκουμε δουλειά πριν ακόμη τελειώσουμε το πανεπιστήμιο και αλλιώς είναι όταν στην Ελλάδα οι περισσότεροι τελειώνουν και είναι άνεργοι.
Το λάθος επιλογές το είπα για πλάκα (εξού και το smiley) εννοώντας ότι βλέπουν τα 'κάλη' της Ελλάδας (δηλαδή την νυχτερινή διασκέδαση) και απορούν πως αντέχουν εκεί. Στην Ελλάδα λίγοι ξεχωρίζουν και αν το καταφέρεις αυτό είσαι πολύ πιο πάνω από την πλειοψηφία των σπουδασμένων στο εξωτερικό όσο καλές σπουδές και να έχουν. Εξάλλου εδώ μετράει πιο πολύ το μυαλό παρά το πτυχίο.
Επίσης οι του εξωτερικού έχουν μεγαλύτερες διακοπές.Πχ τελειώνουν από βδομάδα και ξαναρχίζουν τέλος Σεπτεμβρίου.Στην Ελλάδα τα ΤΕΙ,ΑΤΕΙ τελειώνουν αρχές Ιουλίου και αρχίζουν αρχές Σεπτεμβρίου.
Καθαρά θεωρητικά αυτό ισχύει αν και παίζει από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. Έχω φίλη που σπουδάζει αρχιτεκτονική στην Ρώμη και θα έρθει Ελλάδα τέλη Ιουλίου απότι μου χει πει.
Πρακτικά όμως εδώ οι 9 (τουλάχιστον) μήνες που διαρκεί το φοιτητικό εξάμηνο είναι διακοπές συγκριτικά με το εξωτερικόΟλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.Στο εξωτερικό γνωρίζεις ότι θα τελειώσεις στην ώρα σου ενώ στην Ελλάδα οι περισσότεροι κάνουν από 1-5 παραπάνω χρόνια απο το κανονικό.
Όπως είπες είναι θέμα προτεραιοτήτων. Είτε είσαι στην Ελλάδα είτε είσαι στο εξωτερικό αν θες να τελειώσεις όταν πρέπει θα τελειώσεις, αν θες να τρως τα λεφτά των δικών σου θα το κάνεις άσχετα με το αν είσαι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
καλή επιτυχία και στα υπόλοιπα.τι να πούμε και εμείς που δώσαμε 14 μαθήματα πανελλήνιες.....
Ευχαριστώωωωω! Και περαστικά για τα 14 μαθήματα
-
Καλή επιτυχία σε όσους γράφουν εξετάσεις. (Άλλωστ είμαι και έγώ σε αυτούς, έστω και εαν είμαι σε πανεπιστήμιο στην Αγγλία).
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
λοοοοοοοοοοοοοοοοοολ
Κ εμεις τωρα τελειωνουμε στα 3 χρονια κ ερχομαστε Ελλαδα με πτυχιο.. Παιρνω σιγα σιγα την εκδικηση μου απο τους φιλους στην Ελλαδα που μου εκαναν ψυχολογικο πολεμο με οσα λετε παραπανω..ΥΓ: Εγω 17 ηρ8α αγγλια κ 20 γυρναω. Δεν υπηρχε προβλημα με την ηλικια.. Ελπιζω να βρω κ δουλεια οσο ειμαι ακομη 20..
ΥΓ2: Στο σχολειο μου ο 'πολεμος' ΙΒ-κεντρικο οφειλοταν περισσοτερο στους κα8ηγητες παρα στους μα8ητες..
Απόφοιτος '02? Εγώ '04...
Η ορολογία ΙΒ-κεντρικό είναι χαρακτηριστική!Kid έχεις pm
-
'kid' (και φυσικά όποιος άλλος δίνει εξετάσεις) καλή επιτυχία κι από εμένα.
-
Η ορολογία ΙΒ-κεντρικό είναι χαρακτηριστική!Ναι, '02..
Οσο για την ορολογια, επιασε! -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Η ορολογία ΙΒ-κεντρικό είναι χαρακτηριστική!Ναι, '02..
Οσο για την ορολογια, επιασε!Σαν πολλοί μαζευτίκαμε εδώ μέσα....
Απόφοιτος ΄01 ΙΒ. -
Παιδιά καλό κουράγιο και καλή επιτυχία!
Πάντως να ξέρετε ότι αυτές τις στιγμές,όσο δύσκολες και αν σας φαίνονται τώρα,στο μέλλον θα τις θυμάστε και θα χαμογελάτε (και μη νομίζετε ότι το λέει κάνας παππούς,πριν από 3 χρόνια τέλειωσα).
Και αν δεν περάσετε ακριβώς εκεί που θέλετε,μη σκάτε!Τα πράγματα έτσι κι αλλιώς θα είναι ΠΟΛΥ διαφορετικά από αυτά που περιμένετε και επιπλέον η ζωή είναι μπροστά σας!
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2005