-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Καλό είναι όμως για να θυμάμαι πως αισθάνονται τα παιδιά μου τώρα που δίνουν κι αυτά εξετάσεις!!!Καλή τους επιτυχία!
Και όχι πίεση από το σπίτι. Πραγματικά, το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας γονιός!
-
Καλή συνέχεια ρε παιδιά και καλές επιτυχίες!
-
Προς Α-Viper 7,rally maniac,ast:Που στο καλό μαζευτήκαμε τόσοι μηχανολόγοι;;;;;Εγώ είμαι πατρα εσείς που είστε;Μετσόβειο;Παντως πιστεύω πως όπου κι αν περασει κανείς(εντος ελλάδας...Kid...)είναι πολύ καλά! Μηχανολογοι και πάλι μηχανολόγοι....!
Υ.Γ:καλή επιτυχία Kid και υπόλοιποι... -
-
Παιδιά έχω αρχίσει πολύ σοβαρά να σκέφτομαι την Αγγλία. Βγάζοντας έναν καλό βαθμό όλο και κάποιο καλό πανεπιστήμιο δεν θα με πάρει?
Εξάλλου σκέφτομαι 3χρόνια σπουδές + 1 στρατός, μας κάνουν 4 χρόνια ενώ εδώ 5 τουλάχιστον χρόνια η σχολή + τον στρατό, πάμε στα 6..Προβληματίζομαι.. Βοηθήστε και σεις οι του εξωτερικού..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Παιδιά έχω αρχίσει πολύ σοβαρά να σκέφτομαι την Αγγλία. Βγάζοντας έναν καλό βαθμό όλο και κάποιο καλό πανεπιστήμιο δεν θα με πάρει?
Εξάλλου σκέφτομαι 3χρόνια σπουδές + 1 στρατός, μας κάνουν 4 χρόνια ενώ εδώ 5 τουλάχιστον χρόνια η σχολή + τον στρατό, πάμε στα 6..Προβληματίζομαι.. Βοηθήστε και σεις οι του εξωτερικού..
Πρωτα απ'ολα, οπως γινεται κ στις συγκρισεις των αυτοκινητων, υπαρχουν καποια αρχικα ερωτηματα: ποια ειναι τα κριτηρια σου? Τι σε εκανε να σκεφτεις σοβαρα την Αγγλια? Ποιοι ειναι οι προβληματισμοι σου? κ διαφορα τετοια
Αυτα για να μην αρχισει να λεει ο κα8ενας το μακρυ κ το κοντο του (οπως ακριβως συμβαινει κ στις συγκρισεις BMW-AR )..Βασικα πως σου ηρ8ε τωρα αυτο? Δεν γραφεις πανελληνιες τωρα? Χωρις παρε3ηγηση..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
3 χρονια σπουδές στην Αγγλία δεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα από δημόσιους οργανισμούς και φυσικά από το Δικατσά.Πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 4.
Αν βγάλεις καλό απολυτήριο,πχ 18 και πάνω μπορείς να μπεις σε αγγλικά πανεπιστήμια χωρίς foundation κτλ.
Αν τελικά το αποφασίσεις,επειδή έχεις ήδη αργήσει θα πρέπει να πας με τη διαδικασία του clearing.
Kαλή τύχη
-
Λοιπόόόόν, ξεκινάω.
Όντως τώρα δίνω πανελλήνιες και δώξα σοι ο Θεός, τα πάω πολύ καλά μέχρι τώρα. Βέβαια, η νεκροψία θα δείξει.
Η Αγγλία πάντα στριφογύριζε στο μυαλό μου. Μάλιστα πιο μικρός είχα το δίλλημα IB ή ενιαίο.. Και τελικά επέλεξα ενιαίο αλλά ποτέ δεν είχα απορρίψει την Αγγλία στο μυαλό.
Η σχολή που με ενδιαφέρει είναι η σχολή των πολιτικών μηχανικών (αν δεν κάνω λάθος, οι IBίτες την λέτε 'civil engineering'). Στην Ελλάδα η χαμηλότερη βάση έχει 18.2 περίπου. Βγάζοντας 18+- στις εξετάσεις, όλο και κάποιο καλό πανεπιστήμιο θα με πάρει στην Αγγλία (φαντάζομαι). Με 2 παιδιά που μίλησα από IB μου είπαν (με επιφύλαξη) ότι το 18 αντιστοιχεί περίπου στο 36-37/40 και με δέχονται με τέτοιο βαθμό αρκετά καλά πανεπιστήμια.
Οι πορβληματισμοί μου στηρίζονται κυρίως στην διάρκεια των σπουδών καθώς και στην εγκυρότητα του πτυχίου.
dimitrios: Το ότι δεν αναγνωρίζονται από τους δημόσιους οργανισμούς και το ΔΙΚΑΤΣΑ επί της ουσίας τι σημαίνει για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να εργαστεί στον δημόσιο τομέα?
Και τι είναι η διαδικασία του clearing?Eυχαριστώωω!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αν σκεφτεσαι να καταληξεις στο τελος στο δημοσιο, θα πρεπει να εχεις καταλαβει οτι προσληψεις απο το παραθυρο και 'μέσα' εχουν σφιξει τα ζωναρια, κοινως δεν μπαινεις ευκολα στο δημοσιο τωρα.
Για Αγγλια θα σου ελεγα να πας με κλειστα ματια αν τηρηθουν καποιες προυποθεσεις. Καταρχην, να το λεει η τσεπη σου. Αν τα βρεις δυσκολα στο οικονομικο ειναι πολυ ευκολο να βρεις μια δουλεια part time να δουλευεις οσες ωρες θελεις. ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗ ΣΕ ΞΕΜΥΑΛΗΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΦΟΙΤΑΣ!!!!!!!!!!!
Επισης, μην γραφτεις σε οποιαδηποτε σχολη την οποια δεν εχεις καρατσεκαρει οτι το πτυχιο της ειναι δεκτο απο το ΔΙΚΑΤΣΑ .Εαν πας στην Αγγλια, που εγω σου το ευχομαι με ολη μου την καρδια, μην πας με τη λογικη του 'Εγω ειμαι Ελληνας και οι Αγγλοι ειναι μαλακες'. Ενταξει δεν λεω ισως και να ειναι ετσι αλλα αν μπεις μεσα στην κουλτουρα σιγουρα θα βρεις ομορφα πραγματα. Κανε φιλους Αγγλους - ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΔΕΣ .
Και να θυμασαι: Τα Αγγλικα πανεπιστημια ειναι επιχειρησεις. Θελουν φοιτητες απο την υπολοιπη Ευρωπη. Εαν εχεις καποια επαγγελματικη πειρα στο κλαδο που θελεις να ακολουθησεις και τα Αγγλικα σου ειναι καλα, υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να σε δεχτουν χωρις να δωσεις εξετασεις. Σου μιλαω εκ πειρας.
Τελειωνοντας μια εντελως φιλικη συμβουλη απο προσωπικη εμπειρια.
Υστερα απο 5 πανεμορφα χρονια σε αυτη τη χωρα, με καλη δουλεια και λεφτα, αποφασισα να επιστρεψω στην Ελλαδα. Εχουν περασει περιπου 5 χρονια απο τοτε που επεστρεψα και θελω να ξαναπαω πισω.
Αν θες λεπτομερειες για το πως περασα σε σχολη, για τη ζωη κλπ πες μου να σου στειλω μηνυμα. -
Megane98hp εννοείται ότι περιμένω το Pm σου
Το δημόσιο το έχω απορρίψει πλήρως. Στο δημόσιο θα πάω μόνο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια μου ούτε καν σαν εναλλακτική λύση.
Για σχολές με ενδιαφέρουν αυτές που έχουν δυνατό πτυχίο και βρίσκονται ψηλά στα rankings. Άρα φαντάζομαι ότι θα είναι και αποδεκτές από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Ένα ακόμα βασικό κριτήριο που θέτω είναι να βρίσκεται στο Λονδίνο. Οι φίλοι μου εχθές μου πρότειναν 5 λονδρέζικα πανεπιστήμια με καλύτερο το Imperial και χειρότερο το Queen Mary (ή κάτι τέτοιο).
Επαγγελματική εμπειρία στα 18 από civil engineering γίνετια να έχει κάποιος?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
dimitrios: Το ότι δεν αναγνωρίζονται από τους δημόσιους οργανισμούς και το ΔΙΚΑΤΣΑ επί της ουσίας τι σημαίνει για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να εργαστεί στον δημόσιο τομέα?
Aν είναι να πας στο Λονδίνο,πήγαινε στο Imperial.Βέβαια θα σε ξεμυαλίσει το Λονδίνο,είναι και πανάκριβο αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη πόλη για διασκέδαση στην Αγγλία.Το θέμα όμως είναι ότι δεν πας διασκέδαση, πας για μπες-βγες σε 4 χρόνια, αντε 5 αν δουλέψεις και κανα χρόνο.
Πρέπει να κάνεις τέσσερα χρόνια για να μπεις στο ΤΕΕ δηλαδή για να έχεις επαγγελματικά δικαιώματα.Με 3 χρόνια σπουδές δεν μπορείς να μπεις στο ΤΕΕ.Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι και οι πολιτικοί μηχανικοί έχουν ΤΕΕ,σωστά?Αν δεν μπεις στο ΤΕΕ δεν μπορείς ούτε δική σου δουλειά να κάνεις ούτε να δουλεύεις σε άλλον σαν πολιτικός μηχανικός.
Το clearing είναι μια διαδικασία κατά την οποία είσαι υποψήφιος μόνο για τις εναπομείναντες θέσεις στα πανεπιστήμια.Δηλαδή οι περισσότερες θέσεις έχουν ήδη παρθεί και έχουν μείνει κάποιές θέσεις είτε επειδή κάποιοι ακυρώσαν τις επιλογές τους είτε γιατί δεν καλύφθηκαν.
Το clearing γίνεται τον Αύγουστο νομίζω.Αν αποφασίσεις για Αγγλία πρέπει να κινηθείς γρήγορα γιατί πέρασε ο καιρός.Σόρρυ που στα λέω έτσι σκληρά αλλά τέτοιες αποφάσεις παίρνονται πιο νωρίς....
Κατά τα άλλα συμφωνό απόλυτα με τον Μegane98hp εκτός από τη δουλειά.
Θα πρέπει να αποφασίσεις ή δουλειά ή σπουδές,γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσεις να βγάλεις καλό βαθμό.Εκτός και αν δεν σε νοιάζει ο βαθμός.
Στην Αγγλία υπάρχει η αντίληψη ότι καλό πτυχίο είναι από 60% και πάνω και οι περισσότερες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν αποφοίτους μόνο με τέτοια πτυχία.Το 60% δεν έχει καμιά σχέση με το 6 στην Ελλάδα.Το 60% σε δυνατό αγγλικό πανεπιστήμιο είναι σαν το 8 στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Οι πορβληματισμοί μου στηρίζονται κυρίως στην διάρκεια των σπουδών καθώς και στην εγκυρότητα του πτυχίου.
kid το ΔΟΑΤΑΠ πλεον και οχι ΔΙΚΑΤΣΑ δεν εχει να κανει μονο με τους δημοσιους οργανισμους,εχοντας πτυχιο εξωτερικου για να δουλεψεις ελλαδα θα πρεπει να περασεις απο την διαδικασια του δοαταπ,οπουδηποτε και να θελεις να δουλεψεις,τωρα η διαδικασια αυτη μεταβαλλεται αναλογα με την χωρα και το πανεπιστημιο που θα φοιτησεις,εχω ακουσει για πολυτεχνειο μερικες φορες τους αναγκαζουν να κανουν και παρακολουθησεις εδω.η σελιδα http://www.dikatsa.gr θα σε βοηθησει να λυσεις καποιες αποριες σου υπαρχουν και οι λιστες με ποια πανεπιστημια αναγνωριζονται.
παντως εμενα προσωπικα μου φαινεται λιγο ακαιρο και ασκοπο καταμεσης εξεταστικης να ασχολεισαι με αγγλια,κατι μαλλον δεν παει τοσο καλα.διαβασε και ασε αγγλιες,το εξωτερικο οπου και αν ειναι δεν ειναι και το καλυτερο,ειναι μεγαλο ζορι απο ολες τις πλευρες,μην λογω του αυθορμητισμου τις ηλικιας σου νομιζεις οτι ολα θα ειναι ροδινα μπορει να μην σου αρεσουν αυτα που λεω αλλα να ξερεις οτι ειναι αληθεια.
καλο διαβασμα λοιπον -
Συμπληρωμα.
Οπως σου λεει και ο γιατρος, ειναι μονοδρομος για σενα αυτη τη στιγμη, οι πανελληνιες εξετασεις. Δωσε πρωτα εδω και μετα βλεπεις για εξω. Εισαι πολυ μικρος ακομα δεν σε πηραν τα χρονια. Εγω πηγα Αγγλια στα 22 μου και αφου ειχα παει φανταρος.
Πρωτα οι εξετασεις λοιπον!!! -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το δημόσιο το έχω απορρίψει πλήρως. Στο δημόσιο θα πάω μόνο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια μου ούτε καν σαν εναλλακτική λύση.
νεανικες απερισκεψιες
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
νεανικες απερισκεψιες
εγω συμμφωνω με τον κιντο! μπορει να εχει χαλαρο προγραμμα αλλα αν εισαι καλος ελευθερος επαγγελματιας παιρνεις 2 κ 3 κ 4 φορες παραπανω λεφτα.
κιντο λεει σας πεταξαν τα ματια εξω με τα μαθηματικα γενικης? -
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
νεανικες απερισκεψιες
εγω συμμφωνω με τον κιντο! μπορει να εχει χαλαρο προγραμμα αλλα αν εισαι καλος ελευθερος επαγγελματιας παιρνεις 2 κ 3 κ 4 φορες παραπανω λεφτα.
κιντο λεει σας πεταξαν τα ματια εξω με τα μαθηματικα γενικης?Έτσι είπανε, ότι τα θέματα ήταν δύσκολα αλλά εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Μεταξύ 98-100 με υπολογίζω αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως όλα τα αποτελέσματα που βρήκα είναι ολόσωστα καθώς και οι τρόποι επίλυσης των ασκήσεων σύμφωνα με τον καθηγητή μου.
Μείνανε άλλα 5, και συνεχίζουμε δυναμικά. Προς το παρόν είμαι πιο πάνω από αυτά που περίμενα, οπότε όλα βαίνουν καλώς. Παιδιά για τις εξετάσεις διαβάζω, δεν πρόκειται να τις παρατήσω ούτε να ψάξω τώρα πανεπιστήμιο. Απλά θέλω να ξέρω τι παίζει γενικά. Εξάλλου όλα τα καλά πανεπιστήμια θέλουν καλό απολυτήριο. Δεν σκοπεύω να πάω Αγγλία για να φάω τα λεφτά των γονιών μου και να γυρίσω πίσω με ένα πτυχίο γ@μησε τα.
Το ξέρω ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα απλά είμαι σίγουρος ότι είτε είμαι στο Λονδίνο είτε είμαι στην Ελλάδα θα περάσω εξίσου καλά.
Ο μόνος λόγους που σκέφτομαι το εξωτερικό είναι η χρονική διάρκεια των σπουδών που για μένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Θέλω να βγω όσο το δυνατόν νωρίτερα στην αγορά εργασίας.
Το δημόσιο το έχω απορρίψει για πολλούς και διάφορους λόγους. Βέβαια ποτέ δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
νεανικες απερισκεψιες
κιντο λεει σας πεταξαν τα ματια εξω με τα μαθηματικα γενικης?Έτσι είπανε, ότι τα θέματα ήταν δύσκολα αλλά εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Μεταξύ 98-100 με υπολογίζω αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως όλα τα αποτελέσματα που βρήκα είναι ολόσωστα καθώς και οι τρόποι επίλυσης των ασκήσεων σύμφωνα με τον καθηγητή μου.
Μείνανε άλλα 5, και συνεχίζουμε δυναμικά. Προς το παρόν είμαι πιο πάνω από αυτά που περίμενα, οπότε όλα βαίνουν καλώς. Παιδιά για τις εξετάσεις διαβάζω, δεν πρόκειται να τις παρατήσω ούτε να ψάξω τώρα πανεπιστήμιο. Απλά θέλω να ξέρω τι παίζει γενικά. Εξάλλου όλα τα καλά πανεπιστήμια θέλουν καλό απολυτήριο. Δεν σκοπεύω να πάω Αγγλία για να φάω τα λεφτά των γονιών μου και να γυρίσω πίσω με ένα πτυχίο γ@μησε τα.
Το ξέρω ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα απλά είμαι σίγουρος ότι είτε είμαι στο Λονδίνο είτε είμαι στην Ελλάδα θα περάσω εξίσου καλά.
Ο μόνος λόγους που σκέφτομαι το εξωτερικό είναι η χρονική διάρκεια των σπουδών που για μένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Θέλω να βγω όσο το δυνατόν νωρίτερα στην αγορά εργασίας.
Το δημόσιο το έχω απορρίψει για πολλούς και διάφορους λόγους. Βέβαια ποτέ δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια..
ενα πτυχιο μηχανικου 3 χρονο στο εξωτερικο εισουται με Μπατσελορ ενω ενα πτυχιο μηχανικου στην ελλαδα που ειναι 5 χρονια ισοδυναμει με Μαστερ. Γιατι να αφησεις τι σιγουρια του Μετσοβιου η του ΑΠΘ και να τρεχεις να βρισκεις πανεπιστημια στου Κιτσου τη μανα? Εδω ειναι και τσαμπα! (για ποσο ακομα αραγε ? )
-
Αυτό δεν το ήξερα.. Τώρα με βάζεις σε σκέψεις..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αυτό δεν το ήξερα.. Τώρα με βάζεις σε σκέψεις..Ετσι πρεπει. Παντως για να ευλογουμε και τα γενια μας (τα οποια τα κοψαμε πριν απο 1 βδομαδα επειδη μας τη βαρεσε, αλλα θα τα ξαναφησουμε) εγω ειμαι τοπογραφος στο ΕΜΠ και ειναι πολυ καλα! και απο επαγγελματικης αποκαταστασης! ειδικα αν θες να δουλεψεις επαρχεια!
Για οτι ινφο θες, πμ με
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γιατί βιάζεσαι να δουλέψεις?Ολοι σου τη ζωή θα δουλεύεις.Θα βαρεθείς να δουλεύεις.
Στην Αγγλία αν θα πας ο λόγος είναι μεν ότι θα τελειώσεις γρήγορα,αλλά και σε ένα σωστά οργανωμένο περιβάλλον.Ούτε που θα το καταλάβεις πως περνάν 4 χρόνια. Ούτε απεργίες,ούτε καταλήψεις,ούτε μ@λ@κες καθηγητές που σε κόβουν.
Και το δημόσιο να μην το απορριπτεις.Στον ιδιωτικό τομέα σε πηδάνε αν δουλεύεις σε αλλουνού επιχείρηση.Αν θέλεις να κάνεις δικιά σου επιχείρηση θα είσαι μέσα στο άγχος.Να οι επιταγές,να οι προμηθευτές,να η εφορία....Εκτός και αν έχεις έτοιμη δουλειά οπότε πάω πάσο
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2005