-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Οι δημόσιοι λειτουργοί πληρώνουν το ταξίδι ατάκα κι επιτόπου, είτε προκαταβολικά, είτε μέσω πράκτορα.
Οι ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί (βουλευτές, πρόεδροι κλπ) ίσως φεσώνουν, αλλά είναι συγκριτικά πολύ λίγοι.Επιβεβαιώνω.
Η επίπτωση όμως είναι το άθροισμα και αυτών των, έστω, λίγων..
-
Coyot
Aρα η φαντασιωση σου ειναι να κανεις σεξ με μια ξυνη ,υστερικη αεροσυνοδο της Ολυμπιακης ,ενω συγχρονως σε μαστιγωνει?? -
Σε αναταράξεις εν πτήσει...
-
Ενω πεταει και καυτο καφε πανω του...
Καραμελιτσα???Θα παρετε?Μαντιλακι?Ωχ ξεχασα αυτα ειναι στην Aegean.. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Coyot
Aρα η φαντασιωση σου ειναι να κανεις σεξ με μια ξυνη ,υστερικη αεροσυνοδο της Ολυμπιακης ,ενω συγχρονως σε μαστιγωνει??πολλές ταινίες βλέπετε.......
-
Έχω αξιωθεί αεροσυνοδό της Ολυμπιακής.
Δεν πετάω γι' αυτό πάντως με Ολυμπιακή, αλλά γιατί δεν με συγκινεί ο άδοξος και άδικος θάνατος, εν γένει, ο οποίος ελλοχεύει πολύ περισσότερο στις ιδιωτικές.
Μια και λέμε για αεροσυνοδούς, ούτε καν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας δεν παίρνουν στην aegean κατά το σερβίρισμα π.χ. Δεν ασφαλίζονται τα τρόλλευ. Η δε συμπεριφορά προϊσταμένων προς το προσωπικό είναι επεικώς εξευτελιστική. Αυτά σύμφωνα με άλλη φίλη μου, πρώην αεροσυνοδό της aegean.
Δεν θέλω να ξέρω πόσες αντίστοιχες διαδικασίες ΔΕΝ τηρούνται στη συντήρηση και πτήση των α/φών, χάριν οικονομίας και 'εξυπηρέτησης'.Α, σε συγκεκριμένο α/φος της aegean χρειαζόταν πάντα μια αεροσυνοδός να κρατά εν πτήσει το χερούλι μίας (εξωτερικής) πόρτας για να μην ανοίξει...
-
Γνωρίζετε ποια είναι η πιθανότητα να πεθάνετε από αεροπορικό δυστύχημα και πόσο τη βελτιώνετε 'επιλέγοντας' καλή εταιρεία?
Για να το κάνω πιο λιανά : αν ακούσετε οτι ο κίνδυνος να προσβληθείτε από μια σοβαρή ασθένεια λόγω της έκθεσής σας σε παθογόνους παράγοντες που σχετίζονται με το χώρο εργασίας σας είναι διπλάσιος στην περίπτωση του δικού σας επαγγέλματος από ό,τι σε κάποιο άλλο επάγγελμα μπορεί να ανησυχήσετε. Θα ανησυχήσετε λιγότερο αν μάθετε ότι ο κίνδυνος αυτός έχει αυξηθεί σε 2 στο 1 εκατομ. από 1 στο 1 εκατομ.
Ο κίνδυνος να πεθάνεις σε αεροπορικό δυστύχημα ενώ πχ διασχίζεις τις ΗΠΑ είναι περίπου 1 στα 10 εκατομ. (τη στιγμή που αν το κάνεις με τρένο είναι 1 στο 1 εκατομ.!! και με αυτοκίνητο 1 στις 14.000!!!)...
Αν πάρετε μια σφαλή αεροπορική εταιρεία πόσο νομίζετε ότι βελτιώνετε την πιθανότητα αποφυγής δυστυχήματος ? Τρίχες και μάλιστα κατσαρές...Μπορεί να τριπλασιάζετε την πιθανότητα (σχετικός κίνδυνος) αλλά η πιθανότητα αυτή παραμένει απειροελάχιστη (απόλυτος κίνδυνος) και στις 2 περιπτώσεις.
Γενικώς η αντίληψη που έχει ο μέσος άνθρωπος για τον κίνδυνο είναι συχνά εξαιρετικά ανακριβής.
Διάφορες έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν την πιθανότητα ασυνήθιστων, καταστροφικών και ευρέως δημοσιοποιημένων ενδεχομένων. Αντίθετα υποτιμούν την πιθανότητα των μη θεαματικών ή συνηθισμένων ενδεχομένων που στοιχίζουν τη ζωή ενός μόνο ανθρώπου κάθε φορά...
Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική πιθανότητα ως οδηγό της ζωής τους και δεν είναι πάντοτε σε θέση να κάνουν ορθολογικές επιλογές σε ό,τι αφορά τους διαφορετικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δραστηρίοτητες ή υιοθετώντας έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής...Μάλλον αν ελαττώσετε λίγο την Coca Cola που καταναλώνετε θα βελτιώσετε πολύ περισσότερο το προσδόκιμο ζωής σας από ότι επιλέγοντας εταιρεία που θα ταξιδέψετε....Αν δε που και που αποφεύγετε το αυτοκίνητο και περπατάτε λίγο, η επιλογή αεροπορικής εταιρείας θα φαντάζει ως μυγόχεσμα ως 'προστασία' σε σχέση με το 'κέρδος' που θα αποκομίζατε ταξιδεύοντας με ΟΑ αντί για Aegean...
Προσωπικά η ασφάλεια της αεροπορικής εταιρείας με αφήνει αδιάφορο. Αν με απασχολούσε αυτό θα έπρεπε να κυκλοφορώ και ως πεζός με κράνος...
Βέβαια αν όλα τα άλλα είναι ίδια φυσικά θα επιλέξω την ασφαλέστερη αλλά αν με την 'ασφαλή' πρέπει να ξυπνήσω 2 ώρες πιο νωρίς ούτε καν θα το σκεφτώ και θα προτιμήσω την 'επικίνδυνη' -
Το θέμα, όμως, είναι ο περιορισμός του κόστους, μέσω μείωσης της συντήρησης των αεροπλάνων μιας αεροπορικής εταιρείας. Οχι ο φόβος του θανάτου αν επιλέξουμε κάποια...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Οι δημόσιοι λειτουργοί πληρώνουν το ταξίδι ατάκα κι επιτόπου, είτε προκαταβολικά, είτε μέσω πράκτορα.
Οι ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί (βουλευτές, πρόεδροι κλπ) ίσως φεσώνουν, αλλά είναι συγκριτικά πολύ λίγοι.Επιβεβαιώνω.
Επιβεβαιώνω και εγώ.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Η θρυλική εξ άλλου αναίδεια, της 'Αεροσυνοδού της Ολυμπιακής' (μια μυθική μορφή σύγχρονης Ελληνίδας, ανάλογη της 'Γυναίκας της Πίνδου') εμένα προσωπικώς με φτιάχνει!
Η σκληρή, ξυνή και υστερική γυναίκα (η πλειονότητα των Ελληνίδων δηλαδή ) κάνει τρελλό γαμήσι!Συγνώμη για την αδιάκριτη παρατήρηση, αλλά εσύ όταν πας στην εφορία πρέπει να χύνεις, ε;
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Η θρυλική εξ άλλου αναίδεια, της 'Αεροσυνοδού της Ολυμπιακής' (μια μυθική μορφή σύγχρονης Ελληνίδας, ανάλογη της 'Γυναίκας της Πίνδου') εμένα προσωπικώς με φτιάχνει!
Η σκληρή, ξυνή και υστερική γυναίκα (η πλειονότητα των Ελληνίδων δηλαδή ) κάνει τρελλό γαμήσι!Συγνώμη για την αδιάκριτη παρατήρηση, αλλά εσύ όταν πας στην εφορία πρέπει να χύνεις, ε;
Όχι, γιατί εκεί έχει χονδρές!
Ας αφήσουμε όμως τα οφφ τόπικ. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι, θεωρώ την Ολυμπιακή μακράν καλύτερη της AEGEAN.
Τα αεροπλάνα της Aegean δεν συντηρούνται όπως πρέπει αλλά στο απολύτως ελάχιστο αποδεκτό.
Και η συγκεκριμένη εταιρεία αναφέρθηκε, επειδή συγκρίθηκε με την ΟΑ.:Παρεπιπτόντως, οι 'έμπειροι' Βαλκανιομάχοι αποφεύγουν την Ολυμπιακή...επειδή η καθυστέρηση (15, 30, 60 λεπτά) παίζει 'στάνταρ'...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Ναι, θεωρώ την Ολυμπιακή μακράν καλύτερη της AEGEAN.
Τα αεροπλάνα της Aegean δεν συντηρούνται όπως πρέπει αλλά στο απολύτως ελάχιστο αποδεκτό.
Και η συγκεκριμένη εταιρεία αναφέρθηκε, επειδή συγκρίθηκε με την ΟΑ.:Παρεπιπτόντως, οι 'έμπειροι' Βαλκανιομάχοι αποφεύγουν την Ολυμπιακή...επειδή η καθυστέρηση (15, 30, 60 λεπτά) παίζει 'στάνταρ'...
Ως Βαλκανιομάχος, πάντως, προτιμούσα πάντα την τετρακίνητη Τσέχα μου, και 2nd best την Ολυμπιακή. Better late than dead (or fearful)...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Α, σε συγκεκριμένο α/φος της aegean χρειαζόταν πάντα μια αεροσυνοδός να κρατά εν πτήσει το χερούλι μίας (εξωτερικής) πόρτας για να μην ανοίξει...Εντάξει, καταλαβαίνω την ανάγκη που νιώθουν κάποιοι να υποστηρίξουν την Ολυμπιακή αλλά τουλάχιστον τα επιχειρήματα που αφορούν την Aegean ας παραμείνουν σε λογικά πλαίσια
Οι εξωτερικές πόρτες των αεροσκαφών δεν μπορούν ν'ανοίξουν κατά τη διάρκεια της πτήσης εξαιτίας της διαφοράς ατμοσφαιρικής πίεσης εντός κι εκτός του α/φους (οι πόρτες τραβιούνται πρώτα προς τα μέσα και μετά ανοίγουν προς τα έξω). Για να ανοίξει μια πόρτα πρέπει να υπάρχει σχεδόν πλήρης απώλεια συμπίεσης στην καμπίνα, αν και πάλι πολλές πόρτες έχουν pressurized seals.
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Α, σε συγκεκριμένο α/φος της aegean χρειαζόταν πάντα μια αεροσυνοδός να κρατά εν πτήσει το χερούλι μίας (εξωτερικής) πόρτας για να μην ανοίξει...
Εντάξει, καταλαβαίνω την ανάγκη που νιώθουν κάποιοι να υποστηρίξουν την Ολυμπιακή αλλά τουλάχιστον τα επιχειρήματα που αφορούν την Aegean ας παραμείνουν σε λογικά πλαίσια
Οι εξωτερικές πόρτες των αεροσκαφών δεν μπορούν ν'ανοίξουν κατά τη διάρκεια της πτήσης εξαιτίας της διαφοράς ατμοσφαιρικής πίεσης εντός κι εκτός του α/φους (οι πόρτες τραβιούνται πρώτα προς τα μέσα και μετά ανοίγουν προς τα έξω). Για να ανοίξει μια πόρτα πρέπει να υπάρχει σχεδόν πλήρης απώλεια συμπίεσης στην καμπίνα, αν και πάλι πολλές πόρτες έχουν pressurized seals.
To συγκεκριμένο α/φος έχανε συμπίεση, επιπροσθέτως...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Μια και λέμε για αεροσυνοδούς, ούτε καν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας δεν παίρνουν στην aegean κατά το σερβίρισμα π.χ. Δεν ασφαλίζονται τα τρόλλευ. Η δε συμπεριφορά προϊσταμένων προς το προσωπικό είναι επεικώς εξευτελιστική. Αυτά σύμφωνα με άλλη φίλη μου, πρώην αεροσυνοδό της aegean.Αυτό πάντως πρέπει να έχει αλλάξει, ή να προσπαθούν να το αλλάξουν. Την τελευταία φορά που πέταξα με Aegean (πρόσφατα), οι αεροσυνοδοί ασφάλιζαν τα τρόλλεϋ και μιλούσαν μεταξύ τους στον πληθυντικό όσο σερβίριζαν.
(παρότι μια ώρα πριν, στο αεροδρόμιο, έλεγαν η μια την άλλη 'μωρή' την ώρα που έπιναν καφέ δίπλα μου )
Δεν θέλω να ξέρω πόσες αντίστοιχες διαδικασίες ΔΕΝ τηρούνται στη συντήρηση και πτήση των α/φών, χάριν οικονομίας και 'εξυπηρέτησης'.
Ούτε εγώ. Και, αποκλειστικά από θέμα ασφάλειας, αν με βάλεις να διαλέξω, εννοείται θα διαλέξω να πετάξω με Ολυμπιακή. Ξέρω ότι τα αεροσκάφη της συντηρούνται άριστα, οι αεροσυνοδοί έχουν αλλάξει οριστικά ύφος (έπεσε κωλοδάχτυλο φαίνεται), το φαγητό παραμένει από τα ποιοτικώς καλύτερα (όπως αποδεικνύει η πέψη) που θα φας σε αεροπλάνο, και χώρος για τα ταλαίπωρα γόνατά μου είναι πάντα επαρκής.
Αλλά:
-
τα νοικιάρικα της Hola είναι πραγματικά yatabaza. Μπήκα σε 2 τέτοια πρόσφατα, μιλάμε για ρημάδια. Δε φοβάμαι (γενικώς), αλλά η εικόνα του αεροπλάνου μέσα-έξω ήταν άθλια. Το δε πλήρωμα, φαινόταν ότι προσπαθούσε πραγματικά να βγάλει άκρη με τα ντουλάπια που δεν έκλειναν και τα τραπεζάκια που έπεφταν στα πόδια των επιβατών.
-
Οι καθυστερήσεις είναι μόνιμο φαινόμενο. Ξέρω ότι έχει δίκιο ο Κούκος για τους λόγους των καθυστερήσεων, και ότι η ίδια η ΟΑ είναι η τελευταία που φταίει, αλλά γαμώτο δεν είναι κατάσταση αυτή.
-
Το χάλι με την ουρά στα check-in desks της ΟΑ για τις πρωινές πτήσεις δεν περιγράφεται. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πετάς business και να περιμένεις μισή ώρα στην ουρά.- Για Economy δεν το συζητάω, τη μια ωρίτσα την έχεις σίγουρη. Το αυτό βέβαια συμβαίνει και στην Aegean στο Ελ. Βενιζέλος, ίσως είναι θέμα αεροδρομίου περισσότερο. (Και βέβαια, ΚΑΙ στο check-in ο ελληναράς επιβάτης δείχνει το ήθος του. Όλα τα ΖΩΑ, να σου φάνε τη σειρά κοιτάνε. Θα ανοίξω κάνα κεφάλι καμιά μέρα χαράματα )
-
-
+1 to Krus, for everything he said...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Α, σε συγκεκριμένο α/φος της aegean χρειαζόταν πάντα μια αεροσυνοδός να κρατά εν πτήσει το χερούλι μίας (εξωτερικής) πόρτας για να μην ανοίξει...
Εντάξει, καταλαβαίνω την ανάγκη που νιώθουν κάποιοι να υποστηρίξουν την Ολυμπιακή αλλά τουλάχιστον τα επιχειρήματα που αφορούν την Aegean ας παραμείνουν σε λογικά πλαίσια
To συγκεκριμένο α/φος έχανε συμπίεση, επιπροσθέτως...
Μηπως συμπληρωνανε και λάδι στο κινητηρα εν ώρα λειτουργίας ;
-
Να πετατε με ΟΑ.
Ειναι ασφαλης,φτηνη,γρηγορη,καλη,και ειναι και κρατικη.(Μπας και βρουμε καμια θεση στην aegean εμεις οι αυτοχειρες φιλελεύθεροι)
-
Καλά, αυτό με την πόρτα πάντως είναι πολύ αστείο...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ