-
Οι κρατικές Α.Ε. είναι ο κατεξοχήν χώρος ρουσφετιών στην Ελλάδα. Εκφεύγουν από τον (όποιο) έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π., στήνουν διαγωνισμούς προσλήψεων χωρίς κόπο και αν το επιτρέπουν οι συγκυρίες περνάνε κάμποσους με ειδικούς νόμους στον στενό δημόσιο τομέα μέσω έκτακτων μετατάξεων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκφεύγουν από τον (όποιο) έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π., στήνουν διαγωνισμούς προσλήψεων χωρίς κόπο και αν το επιτρέπουν οι συγκυρίες περνάνε κάμποσους με ειδικούς νόμους στον στενό δημόσιο τομέα μέσω έκτακτων μετατάξεων.Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψες και βάλε μπροστά την έκφραση 'Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις...'!
ΠΟΙΟΣ ΑΣΕΠ, ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (εκτός κι αν εννοείς μειοδοτικούς = όποιος ζητά τα λιγότερα προσλαμβάνεται) ή μήπως δε γίνονται κάθε ημέρα ειδικοί 'φωτογραφικοί' νόμοι για αυτές;;;
Το πιο απαράδεκτο από όλα είναι να ακούς πολιτικούς να κραυγάζουν για τις αποτυχημένες ΔΕΚΟ! Είναι γελοίο να βρίζουν τον εαυτό τους, αφού ΑΥΤΟΙ είναι διαχειριστές/διευθυντές και εντέλει μέτοχοι (με λίγα λόγια τα έκαναν σκ@τ@ με τις ΔΕΚΟ, σκεφτείτε πώς ασελγούν σε ολόκληρο το κράτος). Το κακό είναι ότι πολλά 'σημαιάκια' (βλ. ψηφοφόροι) τρέχουν από πίσω από αυτές τις δηλώσεις αντί να τους ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ!!!
-
Γνωρίζω το καθεστώς που ισχύει στις προσλήψεις. Το θέμα είναι ότι για κρατικές επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σ'αυτές δηλαδή που το κράτος έχει τον έλεγχο με τουλάχιστον 51%, συνήθως μπαίνει στη μέση το (ημιαποτελεσματικό) ΑΣΕΠ. Στην Ο.Α. και αλλού αυτό δεν συμβαίνει, όπως δεν συνέβαινε και σε ΟΤΕ, ΔΕΗ τον καιρό που ακόμα το κράτος κράταγε την πλειοψηφία των μετοχών τους. Δεξαμενές ψήφων ήταν και είναι οι κρατικές Α.Ε. και δεν με νοιάζει αν τις λένε ιδιωτικές, κρατικές, Α.Ε., ΕΠΕ, σωματεία και ιδρύματα. Με νοιάζει ότι τις πληρώνω χοντρά για ελάχιστη συγκριτικά παραγωγικότητα, προς τέρψη και των εργαζομένων σ'αυτές.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γνωρίζω το καθεστώς που ισχύει στις προσλήψεις. Το θέμα είναι ότι για κρατικές επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σ'αυτές δηλαδή που το κράτος έχει τον έλεγχο με τουλάχιστον 51%, συνήθως μπαίνει στη μέση το (ημιαποτελεσματικό) ΑΣΕΠ. Στην Ο.Α. και αλλού αυτό δεν συμβαίνει, όπως δεν συνέβαινε και σε ΟΤΕ, ΔΕΗ τον καιρό που ακόμα το κράτος κράταγε την πλειοψηφία των μετοχών τους. Δεξαμενές ψήφων ήταν και είναι οι κρατικές Α.Ε. και δεν με νοιάζει αν τις λένε ιδιωτικές, κρατικές, Α.Ε., ΕΠΕ, σωματεία και ιδρύματα. Με νοιάζει ότι τις πληρώνω χοντρά για ελάχιστη συγκριτικά παραγωγικότητα, προς τέρψη και των εργαζομένων σ'αυτές.Δεν πληρώνεις προς τέρψη των εργαζομένων, αλλά προς τέρψη των πολιτικών! Αυτό θέλω να πω. Οι κομματικές προσλήψεις (και γενικότερα η κομματική διαχείριση - και ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ) καταρχήν την ίδια την εξουσία εξυπηρετούν...
-
'προς τέρψη και των εργαζομένων σ'αυτές'
Τα ξαναείπαμε νωρίτερα, είναι τερατώδες αυτό που γινόταν στην Ο.Α. με τους υπαλλήλους και τα μαγαζάκια που έστησαν. Κάθε κλάδος και υποκλάδος έχει συνδικαλιστικό σωματείο.
Φαντάσου να γινόταν κάτι τέτοιο στην εταιρεία όπου εργάζεσαι. Άλλο σωματείο οι γραμματείς, άλλο οι αποθηκάριοι, άλλο οι κλητήρες, άλλο οι καθαρίστριες, άλλο οι λογιστές, οι νομικοί, τα αφεντικά. Σιγά μην κουνιόταν τίποτα, αφού κάθε μέρα το συμφέρον του ενός κλάδου θα προσέκρουε στα συμφέροντα του άλλου. Όμως τελικά κάπως τα βόλευαν μεταξύ τους στην Ο.Α., αλλά στην πλάτη κάποιων, μάλλον των πληρωτών.
Σκάρτοι οι πολιτικοί, αλλά όχι οι μόνοι υπεύθυνοι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'προς τέρψη και των εργαζομένων σ'αυτές'
Τα ξαναείπαμε νωρίτερα, είναι τερατώδες αυτό που γινόταν στην Ο.Α. με τους υπαλλήλους και τα μαγαζάκια που έστησαν. Κάθε κλάδος και υποκλάδος έχει συνδικαλιστικό σωματείο.
Φαντάσου να γινόταν κάτι τέτοιο στην εταιρεία όπου εργάζεσαι. Άλλο σωματείο οι γραμματείς, άλλο οι αποθηκάριοι, άλλο οι κλητήρες, άλλο οι καθαρίστριες, άλλο οι λογιστές, οι νομικοί, τα αφεντικά. Σιγά μην κουνιόταν τίποτα, αφού κάθε μέρα το συμφέρον του ενός κλάδου θα προσέκρουε στα συμφέροντα του άλλου. Όμως τελικά κάπως τα βόλευαν μεταξύ τους στην Ο.Α., αλλά στην πλάτη κάποιων, μάλλον των πληρωτών.
Σκάρτοι οι πολιτικοί, αλλά όχι οι μόνοι υπεύθυνοι.Επειδή λοιπόν μιλάμε Μάνο για νοοτροπίες, αμφιβάλεις ότι αυτά τα μαγαζάκια στήθηκαν από κομματόσκυλα του κερατά;;;
Λύση για την Ολυμπιακή δεν έχω, ούτε να τη διαγράψω με μία μονοκοντυλιά μπορώ, ούτε όμως να αρχίσω να κλαίω για τις χήρες και τα ορφανά τους.
Παρόλα αυτά, σε ένα πράγμα είμαι κάθετος: η κατάντια της ωφείλεται αποκλειστικά στους κομματικούς μηχανισμούς που τρώνε τις σάρκες των ΔΕΚΟ. Οι ίδιοι κομματικοί μηχανισμοί που μας κυβερνούν από τη μεταπολίτευση έως ΣΗΜΕΡΑ. Δεν έχει αλλάξει τίποτε και οι ψηφοφόροι μετακινούνται πότε στον ένα πότε στον άλλο... Μάλιστα ότι και να λέμε εδώ, η πλειοψηφία των Ελλήνων ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ αυτό το κομματικό παιχνιδάκι μπας και φάει κανένα ψίχουλο. Πολλοί από αυτούς που σήμερα κράζουν, θα βόλευαν ευχαρίστως τους ίδιους, το παιδί τους, το ανήψι τους και δεν ξέρω γω τι στο σαθρό αυτό σύστημα και θα έκραζαν αύριο για το ακριβώς αντίθετο. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Παρόλα αυτά, σε ένα πράγμα είμαι κάθετος: η κατάντια της ωφείλεται αποκλειστικά στους κομματικούς μηχανισμούς που τρώνε τις σάρκες των ΔΕΚΟ. Οι ίδιοι κομματικοί μηχανισμοί που μας κυβερνούν από τη μεταπολίτευση έως ΣΗΜΕΡΑ. Δεν έχει αλλάξει τίποτε και οι ψηφοφόροι μετακινούνται πότε στον ένα πότε στον άλλο...
Εως ΑΥΡΙΟ δε λες καλυτερα;
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
οχι αλλα χαμένα χρήματα από δυσκίνητες κρατικές επιχηρήσεις ,που να βάλουμε και τον ΟΣΕ μέσα ...το απόλυτο χάος με τις ζημιές να μεγαλώνουν συνεχώς και το σιδηροδρομικό δικτυο ..αστα καλύτερα.
Ο ΟΣΕ. Αλλο .....λουλούδι κι αυτό.Σήμερα το πρωί ακουσα σε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, οτι σε ταξί να έβαζε το επιβατικό κοινό ο Οργανισμός, πιο φτηνά θα τους στοιχιζε απ΄το να κινουν τα τρενα, να συντηρούν σταθμούς κλπ, κλπ...
Υπερβολή ?Ισως....Φαντάζεστε ομως να ισχύει κάτι τέτοιο ??
-
Από Παρασκευή μεσημέρι καπούτ η ADSL σπίτι μου. Τλφ στο τετραψήφιο 'Πάρτε στο 121'. Τλφ στο 121, μια κοπέλα 'Άχου, μάλλον θα πρέπει να περιμένετε ως τη Δευτέρα!' 'Μα πως είναι δυνατόν; Δεν υπάρχει διαθέσιμος ένας τεχνικός;' 'Υπάρχει, αλλά μάλλον θα περιμένετε'
Παρασκευή βράδυ, με παίρνει ο ΟΤΕς:
'Έχετε βλάβη στην ADSL;'
'Μάλιστα'
'Ακόμα;'
'Ακόμα...'
'Αν όχι σήμερα αργά, αύριο το πρωί θα την έχουμε διορθώσει'
'Πάλι καλά. Ευχαριστώ'Σάββατο πρωί, νέο τλφ από ΟΤΕ:
'Διορθώθηκε το πρόβλημα;'
'Όχι ακόμα, αναβοσβήνει το WAN'
'Τι γραμμή έχετε, ISDN ή PSTN'
'Πι-Ες-Τι-Εν! Λοιπόν, τι θα γίνει; Είμαι από χθες χωρίς σύνδεση'
'Θέλει συγχρονισμό από το κέντρο, θα σας πάρουμε πάλι σε λίγο'
'Ωραία, αμήν'
.....................Κανένα τλφ, ξαναπαίρνω το 121
'Μπλαμπλαμπλα. Ακόμα να με ειδοποιήσουν.'
'Ναι, βλέπω εδώ ότι η βλάβη είναι ακόμα γραμμένη [σ.σ. μαζί μ'εμένα]. Είναι πλέον θέμα τεχνικών, εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε από εδώ'
'Δεν μου λέτε, αφού ένα τριήμερο τουλάχιστον θα μείνω χωρίς ADSL, θα μου κόψετε τα 3/30 του μήνα που πλήρωσα;'
'Θα πρέπει να επικοινωνήσετε γι'αυτό το θέμα με κάποιο Oteshop. Κι αν το πρόβλημα προκλήθηκε με ευθύνη του ΟΤΕ, θα σας πουν οι ίδιοι.'
'Μάλιστα, σωθήκαμε τώρα. Ευχαριστώ'Ακόμα δεν με πήραν και είναι Δευτέρα πρωί. Τελικά η πρώτη υπάλληλος είχε δίκιο.
Γιατί τα γράφω εδώ, αντί πχ για το θέμα με τα PC; Μαντέψτε τι θα υποστηρίζω όταν φτάσει και ο ΟΤΕ στο χείλος της καταστροφής. Ο ΟΤΕ στον οποίο μια καθαρίστρια κερδίζει περισσότερα από Διευθυντή Υπουργείου πανεπιστημιακής μόρφωσης.
-
Tο κακό με ΟΤΕ & DSL είναι το μόντεμ. Στους 12 μήνες και 2 βδομάδες κάηκε το δικό μου thomson 310 και ο ΟΤΕ αρχισε τα περί εκτός 12μηνης εγγύησης. Μα εσείς με 'υποχρεώσατε' να πληρώσω και να βάλω τη μάπα τίποτα. Αποτέλεσμα αγορά tηs πιο φούτσας μόντεμ του ΟΤΕ, νέο switch (γιατί με το παλιό δεν συνδεόταν) και καλώδια παντού στο χώρο. Α και ένα ΠΣΚΔΤ μόνο με την backup dial-up.
Η σύνδεση σχετικά καλά πάει, μέσο όρο 5 ώρες/μήνα να είναι off, πάντα με απολογητικά τηλέφωνα από τον ΟΤΕ. Σε αυτόν τον τομέα με καλύπτουν. Στην Αγγλία η broadband απο BT και NTL θυμάμαι έπεφτε 1-2 φορές τη βδομάδα. Και στα τηλέφωνα ηχογραφημένο μύνημα σου έλεγε τους λόγους (επέκταση δυκτίου 99%)και πότε θα επανέλθει (99% λάθος) -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Στους 12 μήνες και 2 βδομάδες κάηκε το δικό μου thomson 310 και ο ΟΤΕ αρχισε τα περί εκτός 12μηνης εγγύησης.Όχι, τους πας στο Ειρηνοδικίο (χαμηλή οικονομική απαίτηση, δεν θέλει και δικηγόρο) γιατί είναι υποχρεωμένοι να δίνουν 24 μήνες εγγύηση σε όλα τα προϊόντα (οδηγία της ΕΟΚ). Όσοι δίνουν λιγότερο είναι απλά παράνομοι.
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ;
-
Τη σχέση την αναφέρω στο τέλος του δικού μου μηνύματος (έμμεση μεν, αλλά...).
Η Οδηγία της ΕΟΚ δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, τουλάχιστον όχι ως πέρσι που είχα ρωτήσει στο ΙΝΚΑ, άρα όποιος δίνει 1 έτος είναι, δυστυχώς, ΟΚ. Οι οδηγίες, σε αντίθεση με του Κανονισμούς που είναι αμέσου εφαρμογής, πρέπει να ενσωματωθούν στο εθνικό δίκαιο με εθνική νομοθεσία για να μπορεί να τις επικαλεστεί κάποιος, εντός εννοείται ευλόγου χρόνου. Ποιος είναι 'εύλογος χρόνος'; Κανείς δεν ξέρει.
Όσον αφορά τα μόντεμ, ο ΟΤΕ δεν αναγνωρίζει εγγύηση πέραν των 12 μηνών, ΕΚΤΟΣ αν πρόκειται για κοκκαλομόντεμ (Intracom Jetspeed 520), το οποίο έχει μεν μόνο 12 μήνες εγγύηση, όμως επειδή ο ΟΤΕ στο δίνει ως 'δικό του', σου κάνει τη χάρη να στο αντικαθιστά όποτε κι αν πάθει ζημιά. Το ίδιο έκανε και με τα (πολύ ζημιάρικα) ISDN modem της Intracom παλιότερα. Ευτυχώς τα Jetspeed έχουν αποδειχθεί ανθεκτικά. -
Eπαναφέρω το θέμα, όχι για να μπω στην ουσία αλλά μάλλον για να εκφρασω μια απορία.
Στην ουσία του το θέμα δεν το γνωρίζω αλλά όπως έχω γραψει δε θέλω να κλείσει η εταιρεία για πολλούς λόγους.Αλλά...
Ψάχνω να βρω ένα ρημάδι εισιτηριο για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Τυχαία έπεσα πάνω στο εξής :
Αλιτάλια----->δύο άτομα με επιστροφή για Μιλάνο ----> 370 €
Ολυμπιακή-----> δύο άτομα με επιστροφή για Μιλάνο----->650 €
Μιλάμε για μεγάλη διαφορά. Αντε να δώσεις 20, 30, έστω και μια 50ρού παραπανω να στηρίξεις την Ολυμπιακή. Εγώ προσωπικά το έχω κανει και θα το κάνω με όλη μου την καρδιά.
Αλλά εδώ μιλάμε για τρελά πράγματα
Μεγάλη διαφορά τιμήςΕπειδή δεν ξέρω το πώς λειτουργούν οι αερομεταφορές, αν υπάρχουν ή όχι 'προνομιακές' γραμμές, τέλος πάντων επειδή έχω μαύρα μεσάνυχτα επί του θέματος, δεν παίρνω θέση.
Μου φάνηκε όμως τεράστια η διαφορά και ανεξήγητη.
ΑΛΙΤΑΛΙΑ : 236.00 + taxes: 133.06 + itinerary fee: 1.00 = 370.06 EUR
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ : 500.00 + taxes: 149.06 + itinerary fee: 1.00 = 650.06 EUR
-
Χωρίς να έχω ιδέα σε τι οφείλεται η τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή, για την Αλιτάλια σαν πελάτης έχω να πω μόνο τα χειρότερα
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Όχι, τους πας στο Ειρηνοδικίο (χαμηλή οικονομική απαίτηση, δεν θέλει και δικηγόρο) γιατί είναι υποχρεωμένοι να δίνουν 24 μήνες εγγύηση σε όλα τα προϊόντα (οδηγία της ΕΟΚ). Όσοι δίνουν λιγότερο είναι απλά παράνομοι.ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ;
Αυτο ισχυει;Οτι ηλεκτρονικο,τηλεοραση,λαπτοπ κτλ πουλανε τωρα τελευταια,ειναι στον ένα χρόνο,εχουν βρει κανα παραθυρο;
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Χωρίς να έχω ιδέα σε τι οφείλεται η τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή, για την Αλιτάλια σαν πελάτης έχω να πω μόνο τα χειρότεραΣυμφωνώ!
Πριν λίγες μέρες πήγα και ήρθα Ρώμη με Αλιτάλια και η κατάσταση ήταν χάλια.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ύφος αεροσυνοδών,χάλια εξυπηρέτηση,μεγάλη καθυστέρηση και πάει λέγοντας...
Πολύ όμορφη λεπτομέρεια:σε μερικά καθίσματα το μεταλικό κομμάτι του σκελετού,κάτω απ' το χερούλι (σιγά μη καταλάβατε τι εννοώ ) ήταν καλυμένο με αλουμινόχαρτο ή κάτι με τέτοια όψη!Άντε με το καλό και λαδόκολλα! -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Χωρίς να έχω ιδέα σε τι οφείλεται η τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή, για την Αλιτάλια σαν πελάτης έχω να πω μόνο τα χειρότερα
Συμφωνώ!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ύφος αεροσυνοδών,χάλια εξυπηρέτηση,μεγάλη καθυστέρηση και πάει λέγοντας...
Πολύ όμορφη λεπτομέρεια:σε μερικά καθίσματα το μεταλικό κομμάτι του σκελετού,κάτω απ' το χερούλι (σιγά μη καταλάβατε τι εννοώ ) ήταν καλυμένο με αλουμινόχαρτο ή κάτι με τέτοια όψη!Άντε με το καλό και λαδόκολλα!είναι μετά να μη λες για τα ιταλικά;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Συμφωνώ!
Πολύ όμορφη λεπτομέρεια:σε μερικά καθίσματα το μεταλικό κομμάτι του σκελετού,κάτω απ' το χερούλι (σιγά μη καταλάβατε τι εννοώ ) ήταν καλυμένο με αλουμινόχαρτο ή κάτι με τέτοια όψη!Άντε με το καλό και λαδόκολλα!είναι μετά να μη λες για τα ιταλικά;
Βέβαια να πούμε και του στραβού το δίκιο,υπήρχε μια αεροσυνοδός...άλλο πράμα!Δεν ήθελα να κατέβω απ' το αεροπλάνο!
Αλλά ο Ιταλός 'γόης' με είχε εκνευρίσει τόσο πολύ με το ύφος του και τη συμπεριφορά του,που
Έβγαλα όμως το άχτι μου στο ερωτηματολόγιο ικανοποίησης του κοινού! -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Βέβαια να πούμε και του στραβού το δίκιο,υπήρχε μια αεροσυνοδός...άλλο πράμα!Δεν ήθελα να κατέβω απ' το αεροπλάνο!Ενα ταξιδι με την Αλιτάλια δεν θα το ξεχάσω ποτε,έχουν κάτι απίστευτα μωρά..υπαρχει emoticon οπου σου τρέχουν τα σάλια;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Βέβαια να πούμε και του στραβού το δίκιο,υπήρχε μια αεροσυνοδός...άλλο πράμα!Δεν ήθελα να κατέβω απ' το αεροπλάνο!
Ενα ταξιδι με την Αλιτάλια δεν θα το ξεχάσω ποτε,έχουν κάτι απίστευτα μωρά..υπαρχει emoticon οπου σου τρέχουν τα σάλια;
Και κάτι απίστευτες σκύλες επίσης...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ