-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
ΥΓ:Παρακαλώ τους συστηματικότερα ασχολούμενους με τα αεροπορικά δρώμενα να εντοπίσουν και αναφερθούν λεπτομερώς στο φετινό -νομίζω- περιστατικό κατά το οποίο η ΟΑ ματαίωσε ορθότατα το δρομολόγιό της για Ρόδο, λόγω καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα ίσως να την καταρρώνται διάφοροι οπαδοί της 'ελευθερίας', ενώ η εξυπηρετικότατη ιδιωτική Aegean πέταξε την ίδια μέρα και από καθαρή τύχη δεν σκότωσε όλους τους επιβάτες της όταν το φτερό του α/φους κοπάνησε στο διάδρομο της Ρόδου. Ευτυχώς γύρισε και προσγειώθηκε Αθήνα.Ζητώ συγνώμη αν είναι αντιδεοντολογικό να επαναφέρω παληότερη δημοσίευσή μου (από την ένατη σελίδα αυτού του νήματος), αλλά έχω την εντύπωση ότι λόγω πλύσης εγκεφάλου που έχουμε υποστεί ως κοινωνία, μία επανάλειψη των τότε γραφομένων μου δεν θα έβλαπτε. Η δε παράκληση του υστερογράφου μου ΙΣΧΥΕΙ. Κανείς κυβερνήτης εδώ μέσα;
Το περιστατικό έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και εξετάζεται από την ΥΠΑ. Είναι σαφής παραβίαση κανονισμών ...... ευτυχώς είχαν 'άγιο'.
Αξιο απορίας είναι η έντεχνη αποσιώπηση του -
Έστι λοιπόν εξηγείται η κάκιστη εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής ταλαιπωρίας και οι άπειρες στο ενεργητικό της καθυστερήσεις?
-
Ενα πραγμα ειναι **σιγουρο **για την ΟΑ.
Οι εργαζόμενοι σε αυτην, παρασυρόμενοι ίσως απο τους μη εργαζόμενους συνδικαλιστές τους, χτύπησαν την εταιρεία που εργάζονται, σε κάθε δυνατη ευκαιρία.Ποιος θα ήθελε να προσλάβει αυτά τα άτομα;Ποιος θα ήθελε στην δούλεψη του καποιον που δαγκωνε, αναιτια και επανειλλημένα, το χερι του τον τάιζε;
Δυστυχως παραδεχομαι οτι τελικα το κρατος πρεπει να φροντισει γι αυτους.Κανενας αλλος δεν θα ηταν τοσο τρελος ωστε να το κανει. -
Ο χρήστης stoilas έγραψε:
Έστι λοιπόν εξηγείται η κάκιστη εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής ταλαιπωρίας και οι άπειρες στο ενεργητικό της καθυστερήσεις?Δυστυχώς οφείλονταν ( μέχρι το 93-94) και στη λάθος συμπεριφορά μερίδας του προσωπικού , που έχοντας την υποστήριξη των εκάστοτε πολιτικών νόμιζαν ότι η εταιρεία είναι τσιφλίκι τους. Ευτυχώς έχουν φύγει αυτοί οι δεινόσαυροι και όσοι εμφανίζονται κατα καιρούς τους αποβάλλει το ίδιο το προσωπικό.
Οποιος είδε την συνέντευξη του καθηγητή κ. Λαινου (ο άνθρωπος που ανέλαβε τη μελέτη για τα οικονομικά της εταιρείας που παραδώσαμε στην ΕΕ ) θα κατάλαβε ποιοί ήταν οι υπεύθυνοι της ιστορίας. Οι πολιτικοί πάντως και των 2 μεγάλων κομμάτων ... κάνουν τη πάπια για αυτή την αναφορά.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Έστι λοιπόν εξηγείται η κάκιστη εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής ταλαιπωρίας και οι άπειρες στο ενεργητικό της καθυστερήσεις?
Δυστυχώς οφείλονταν ( μέχρι το 93-94) και στη λάθος συμπεριφορά μερίδας του προσωπικού , που έχοντας την υποστήριξη των εκάστοτε πολιτικών νόμιζαν ότι η εταιρεία είναι τσιφλίκι τους. Ευτυχώς έχουν φύγει αυτοί οι δεινόσαυροι και όσοι εμφανίζονται κατα καιρούς τους αποβάλλει το ίδιο το προσωπικό.
Οποιος είδε την συνέντευξη του καθηγητή κ. Λαινου (ο άνθρωπος που ανέλαβε τη μελέτη για τα οικονομικά της εταιρείας που παραδώσαμε στην ΕΕ ) θα κατάλαβε ποιοί ήταν οι υπεύθυνοι της ιστορίας. Οι πολιτικοί πάντως και των 2 μεγάλων κομμάτων ... κάνουν τη πάπια για αυτή την αναφορά.
Δηλαδή απο το 93-94 και μετά η αντιμετώπιση του πελάτη απο την Ολυμπιακή είναι στο μέσο όρο των υπολοίπων αεροπορικών εταιριών?
Εγώ τουλάχιστον δεν έχω αυτή την εντύπωση και αυτό αναφέρεται και σε αυτό το τόπικ.Την συνέντευξη δεν την έχω δει αλλά αν υπάρχει κάπου αυτή ή η ίδια η μελέτη θα ήθελα να την διαβάσω. Αν έχεις κάποιο λινκ θα βοηθούσες
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Δυστυχώς οφείλονταν ( μέχρι το 93-94) και στη λάθος συμπεριφορά μερίδας του προσωπικού , που έχοντας την υποστήριξη των εκάστοτε πολιτικών νόμιζαν ότι η εταιρεία είναι τσιφλίκι τους. Ευτυχώς έχουν φύγει αυτοί οι δεινόσαυροι και όσοι εμφανίζονται κατα καιρούς τους αποβάλλει το ίδιο το προσωπικό.
Δηλαδή απο το 93-94 και μετά η αντιμετώπιση του πελάτη απο την Ολυμπιακή είναι στο μέσο όρο των υπολοίπων αεροπορικών εταιριών?
Εγώ τουλάχιστον δεν έχω αυτή την εντύπωση και αυτό αναφέρεται και σε αυτό το τόπικ.Την συνέντευξη δεν την έχω δει αλλά αν υπάρχει κάπου αυτή ή η ίδια η μελέτη θα ήθελα να την διαβάσω. Αν έχεις κάποιο λινκ θα βοηθούσες
Αποδεδειγμένα οι υπηρεσίες που προσφέρει τώρα είναι πάνω από το μέσο όρο των Ευρωπαικών εταιρειών.
Το πρόβλημα είναι ότι της έχει μείνει το όνομα 'Ολυμπιακή ταλαιπωρία' ... και ξέρεις τι λέει το λαικό ρητό.
Οταν απεργούν όμως οι υπάλληλοι της ΥΠΑ πχ. και στις τηλεοράσεις λέει ότι με 'απίστευτες καθυστερήσεις έγιναν οι πτήσεις της ΟΑ' ο πελάτης αυτό βλέπει αυτό ξέρειΤην μελέτη του Λαινου δεν την έχω , αλλά πιστεύω αύριο κάποια εφημερίδα θα την έχει.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
ΥΓ:Παρακαλώ τους συστηματικότερα ασχολούμενους με τα αεροπορικά δρώμενα να εντοπίσουν και αναφερθούν λεπτομερώς στο φετινό -νομίζω- περιστατικό κατά το οποίο η ΟΑ ματαίωσε ορθότατα το δρομολόγιό της για Ρόδο, λόγω καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα ίσως να την καταρρώνται διάφοροι οπαδοί της 'ελευθερίας', ενώ η εξυπηρετικότατη ιδιωτική Aegean πέταξε την ίδια μέρα και από καθαρή τύχη δεν σκότωσε όλους τους επιβάτες της όταν το φτερό του α/φους κοπάνησε στο διάδρομο της Ρόδου. Ευτυχώς γύρισε και προσγειώθηκε Αθήνα.
[/quote]
και σε μένα έχει συμβεί το αντίθετο -όπως έχω ξαναγράψει-. Τη στιγμή που η aegean ανακοίνωνε την καθυστέρηση της πτήσης για Ρόδο λόγω κακών καιρικών συνθηκών, η ΟΑ ανακοίνωνε στους επιβάτες να προσέλθουν στην έξοδο τάδε για άμεση επιβίβαση για Ρόδο
-
Εντάξει τώρα, αν είναι να βασίσουμε την άποψή μας σε ένα ή δύο περιστατικά που τυχαίνει να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ή έχουμε ακούσει από αλλού, δεν πρόκειται ποτέ να καταλήξουμε κάπου.
Οι ιδιωτικές εταιρείες είναι επικίνδυνες; Πόσο; Πόσα ατυχήματα έχουν συμβεί στις αμέτρητες ιδιωτικές εταιρείες με τακτικά δρομολόγια ή charter στην Ευρώπη;
Κάποιοι τις αποκαλούν 'χαμηλού κόστους'. Αν ήμουν εγώ επιχειρηματίας στην Ελλάδα κι είχα απέναντί μου έναν αδηφάγο κολοσσό που είχε διαρκώς ζημιές, αλλά αυτές καλύπτονταν από το κράτος και τους φορολογούμενους, είτε θα το έκλεινα το μαγαζί (αν υποθέσουμε ότι θα έκανα την τρέλα να το ανοίξω ποτέ υπό τέτοιες συνθήκες), είτε θα κοιτούσα να εξοικονομήσω κι από το πάχος των χαρτοπετσετών για να επιβιώσω. Είναι θαύμα το πως έμεινε ανοιχτή η Aegean με τέτοιον αθέμιτο ανταγωνισμό από την Ο.Α. και το κράτος. Αυτό το κράτος που οι Έλληνες κατηγορούν συνέχεια επειδή δεν δημιουργεί συνθήκες κατάλληλες για την ιδιωτική ανάπτυξη και τις επενδύσεις, είναι το ίδιο που γιγάντωσε την Ο.Α. και την έκανε μπαμπούλα για οποιαδήποτε εταιρεία που θα επιθυμούσε να επενδύσει σοβαρά στη χώρα.
Και τώρα, παραδόξως, κάποιοι λένε ότι η Ο.Α. πρέπει να συνεχίσει να ζει με τις ίδιες συνθήκες. Από κανέναν εκπρόσωπο εργαζομένων δεν άκουσα 'Ρε παιδιά, εντάξει. Μειώστε τους μισθούς μας σε πιο λογικά επίπεδα, κλείστε κάποια πολύ ζημιογόνα τμήματα για να επιζήσει η εταιρεία'. Όχι. Λένε να μείνουν όλα ως έχουν.
Ναι, καληνύχτα. -
Αποδεδειγμένα οι υπηρεσίες που προσφέρει τώρα είναι πάνω από το μέσο όρο των Ευρωπαικών εταιρειών.
Το πρόβλημα είναι ότι της έχει μείνει το όνομα 'Ολυμπιακή ταλαιπωρία' ... και ξέρεις τι λέει το λαικό ρητό.
Οταν απεργούν όμως οι υπάλληλοι της ΥΠΑ πχ. και στις τηλεοράσεις λέει ότι με 'απίστευτες καθυστερήσεις έγιναν οι πτήσεις της ΟΑ' ο πελάτης αυτό βλέπει αυτό ξέρειΤην μελέτη του Λαινου δεν την έχω , αλλά πιστεύω αύριο κάποια εφημερίδα θα την έχει.
Μπορεί να μην το είπα αρκετά καλά αλλά αυτό που εννοώ είναι η μεταχείριση του πελάτη και όχι οι προσφερόμενες υπηρεσίες. Δηλαδή δεν αναφέρομαι στην ύπαρξη business class, στη ποιότητα του προσφερόμενου γεύματος, στο αν οι αεροσυνοδοί μιλούν ελληνικά κ.τ.λ αλλά στις καθυστερήσεις χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, στο overbooking, στην μεταχείριση του επιβάτη εάν υπάρξει καθυστέρηση, στην έγκαιρη ενημέρωση του για τυχόν απρόοπτα...Εκεί νομίζω οτι πάσχει και απο εκεί είναι τα περισσότερα παράπονα μας.
ΥΓ Δεν ξέρω τι γίνεται με την τεχνική βάση, επειδή είπες οτί εκεί εργάζεσαι, αναφέρομαι μόνο στο κομμάτι που έρχεται σε επαφή με τους επιβάτες. Πάντως αν νομίζεις οτι υπάρχει διαφορά ως προς την ποιότητα προσφερόμενης υπηρεσίας ανάμεσα στους δύο κλάδους δεν βλέπω το λόγο γιατί πρέπει αυτοί να ταυτίζονται με μία εταιρία και να συνεχίσουν να δουλεύουν ή να πωληθούν ως μια εταιρία.
οκ για την μελέτη θα το τσεκάρω αύριο και ελπίζω να την πετύχω κάπου
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ΥΓ:Παρακαλώ τους συστηματικότερα ασχολούμενους με τα αεροπορικά δρώμενα να εντοπίσουν και αναφερθούν λεπτομερώς στο φετινό -νομίζω- περιστατικό κατά το οποίο η ΟΑ ματαίωσε ορθότατα το δρομολόγιό της για Ρόδο, λόγω καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα ίσως να την καταρρώνται διάφοροι οπαδοί της 'ελευθερίας', ενώ η εξυπηρετικότατη ιδιωτική Aegean πέταξε την ίδια μέρα και από καθαρή τύχη δεν σκότωσε όλους τους επιβάτες της όταν το φτερό του α/φους κοπάνησε στο διάδρομο της Ρόδου. Ευτυχώς γύρισε και προσγειώθηκε Αθήνα.
και σε μένα έχει συμβεί το αντίθετο -όπως έχω ξαναγράψει-. Τη στιγμή που η aegean ανακοίνωνε την καθυστέρηση της πτήσης για Ρόδο λόγω κακών καιρικών συνθηκών, η ΟΑ ανακοίνωνε στους επιβάτες να προσέλθουν στην έξοδο τάδε για άμεση επιβίβαση για Ρόδο
Αλλο πράγμα αυτό ..... οι ανακοινώσεις είναι και μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού ... μπορεί να πέταγαν με διαφορετικού τύπου αεροπλάνα κλπ.
Ομως εδώ μιλάμε για ίδιο τύπο αεροπλάνου 737 που στην προσγείωση με πολύ αέρα 'βρήκε' κάτω το ακροπτερύγιο και ο κινητήρας .
-
Οσον αφορα την Aegean:
1)Δεν ειναι εταιρεια χαμηλου κοστους,ουτε ποτε υποστηριξε οτι ειναι.Μην σας μπερδευει το οτι εχει μικρα αεροπλάνα.
2)Δεν ειχε ποτε σοβαρο ατυχημα.
3)Ειχε απεναντι της μια ΟΑ να παιρνει δις αβερτα απο το κρατος.Καποιος ειπε οτι ειναι θαυμα που επιβίωσε.Δεν επιβίωσε ακριβως,χρωσταει νούμερα παρόμοια με της ΟΑ αλλα οι τραπεζες την στηρίζουν. -
Αλλο πράγμα αυτό ..... οι ανακοινώσεις είναι και μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού ... μπορεί να πέταγαν με διαφορετικού τύπου αεροπλάνα κλπ.
Ομως εδώ μιλάμε για ίδιο τύπο αεροπλάνου 737 που στην προσγείωση με πολύ αέρα 'βρήκε' κάτω το ακροπτερύγιο και ο κινητήρας .
Αν δεν κάνω λάθος η ΟΑ πετούσε με 737 στην εν λόγω πτήση και η aegean με atr.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχεις ζήσει την αγωνία του υπαλλήλου που ξυπναει στις 9 και παει με ολο το συνεργειο στο καφενειο στις 10,για να πιασουν δουλεια 12.00-13.00?Οχι γιατι ξυπναω στις 5 και στις 6 ειμαι στη βαρδια μου απο την πολοια σχολαω στις 14:00
Εχεις ζησει τον σταρχιδισμο του εργοδηγου που θα κανει απεργια ενα μηνα για να παρει 20 ευρω αλλα ουτε μια μερα για να βελτιωθουν οι συνθηκες ασφαλειας;
Oχι γιατι σαν μελος της επιτροπης ασφαλειας οτι εφοδιο ζητησα για την ασφαλεια των εργαζομενων το ειχα και μαλιστα αμεσως.
Εχεις ζησει την αγωνια του υπευθυνου συντηρησης δικτυου να σκεπασει και να θαψει καθε καινουριο μηχανημα αντι να το χρησιμοποιήσει μπας και εχουμε καμια πυρκαγια λιγοτερη;
Μονο που οι εμπρηστες βαζουν γκαζακια ακριβως κατω απο κολωνες της ΔΕΗ σαν κι αυτον που πιασαμε μονοι μας εμεις οι τεμπεληδες να προσπαθει να καψει ενα απο τα τελευταια δαση της περιοχης μας...
Συν το οτι βυτιοφορα και πυροσβεστικα της ΔΕΗ συνδραμουν σε καθε φωτια και πολλα απο αυτα καιγονται χωρις να τα πληρωσει κανενας...Εχεις ζησει την αγωνια του ΔΕΗτζη που ψαχνει το σπιτι του,ώντας βαρια μεθυσμενος απο αυτα που καταναλωσε στην υπερωριακη βαρδια του;
Οχι γιατι πολυ απλα αν μεθυσει ΔΕΝ θα παει στο σπιτι του.
Ξερεις το ρευμα δε συγχωρει και εχει ενα κακο ελαττωμα να σκοτωνει οποιον παιζει μαζι του.....Εχεις ζησει την αγωνια του να εχεις μισθο-συνταξη 3000Ε και να μην σε φτανουν να πληρωνεις 4 στεγαστικα ταυτοχρονα;
Οχι γιατι μετα απο 17 χρονια υπηρεσιας αγγιζω το ιλιγγιωδες ποσο των 1022,34 Ευρω και ο πατερας μου μετα απο 35 χρονια Λιγνιτωρυχος σε υπογειο λιγνιτωρυχειο παιρνρι συνταξη 910 ευρω....
Εχεις ζησει να δινεις αγωνα να περιοριστει η πώληση ρευματος απο 'πρασινες' μορφες ενεργειας,προκειμενου να καις εσυ λιγνίτη απο το πρωι μεχρι το βραδυ;
Οχι γιατι πρωτη η ΔΕΗ ανεπτυξε τις ηπιες μορφες ενεργειας με Ηλιακα χωρια στη Κυθνο και στη Κρητη στις αρχες της δεκαετιας του 80 με ανεμογεννητριες στα μεσα της δεκαετιας του 80 με υδροηλεκτρικα απο τη δεκαετια του 50.
Αντιθετα εχω δει τους καλους ιδιωτες να δερνουν με τα καλοπαιδα τους γερους να αγοραζουν εκβιαστικα με τις πλατες και τις απειλες διαφορων τρωκτικων πρασινου χρωματος για ενα κομματι ψωμι γη για ενα κομματι ψωμι για να στησουν τις ανεμογεννητριες και αφου τις φτιαξουν και παρουν επιδοτησεις που το νουμερο τους δεν θα το δεις εσυ ουτε σε 1000 ζωες τις εχουν αφησει να σαπιζουν ακινητες....Εχω δεν τα εχω ζησει,αλλα τα εχω δει να συμβαινουν...
Μαλλον στον υπνο σου....
Τελος παντων επειδη δε θα συνεχισω το διαλογο σε τοπικ που αφορα κατι αλλο (ΟΑ) σταματαω εδω και σε προκαλω να ανοιξεις ενα νεο για να συζητησουμε εκει οτι θελεις....
-
Απλως για να κλεσει η συζητηση εδω:
Ειναι εμφανες οτι εσυ αναφερεις τα λαμπρα παραδειγματα, κι εγω τα χειρότερα δυνατα.Η αληθεια ειναι καπου στη μεση, ή ίσως όχι στην μεση. -
και για να επανελθουμε στα της ΟΑ ιδου μερικα στοιχεια απο τη μελετη του καθηγητη Λα'ι'νου.
Ολα τα νουμερα που αναφερονται ειναι σε τιμες του 1998 αν θυμαμαι καλα...
**Οι εφημεριδες των καλων ιδιωτων εκδοτων οπως οι κκ Μπομπολας Λαμπρακης Τεγοπουλος Τραγκας κλπ μεταφερονται υποχρεωτικα με εκπτωση 97% με την ΟΑ. **καποιες χιλιαδες τονοι φορτιο στη πλατη των κορο'ι'δων....
Γιατι αραγε κανενας δεν μιλησε για τετοια γεγονοτα??
**150.000.000.000 (εκατον πενηντα ΔΙΣ) χρωστανε τα κομματα στην ΟΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ **
ΚΑΙ αυτο γαργάρα.
Εικοσι διαφορετικες ομαδες πληθυσμου δικαιουνται εκπτωσης εως και 50% στα εισητηρια της ΟΑ.
Κοινωνικη πολιτικη σε πλατες αλλων....
350.000.000.000 (350ΔΙΣ) Υπολογιζονται τα χρεη του Δημοσιου προς την ΟΑ και αφορουν απο μη καταβληθεισες επιδοτησεις για δρομολογια της αγονης μεχρι πολυημερες κρατησεις αεροσκαφων για επισκεψεις επισημων στο εξωτερικο
Σουτ!!!!Πιπερι στο στομα....
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
και σε μένα έχει συμβεί το αντίθετο -όπως έχω ξαναγράψει-. Τη στιγμή που η aegean ανακοίνωνε την καθυστέρηση της πτήσης για Ρόδο λόγω κακών καιρικών συνθηκών, η ΟΑ ανακοίνωνε στους επιβάτες να προσέλθουν στην έξοδο τάδε για άμεση επιβίβαση για Ρόδο [/quote]
Μάλλον το δικό σου περιστατικό ήταν λίγο μετά το φάουλ τους, και πλέον φύσαγαν και το γιαούρτι...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι ιδιωτικές εταιρείες είναι επικίνδυνες; Πόσο; Πόσα ατυχήματα έχουν συμβεί στις αμέτρητες ιδιωτικές εταιρείες με τακτικά δρομολόγια ή charter στην Ευρώπη;
Ο Ήλιος έδυσε...
-
ΚRΙΕΖΑ, χρωστάει α Γιάννης στο θεριό και το θεριό στο Γιάννη, αλλά κάποιος χρωστάει (πολύ) περισσότερα και το χρέος κάθε μέρα ανεβαίνει...
Εγώ για ένα πράγμα απορώ: Γιατί απορούμε και εξιστάμεθα, αφού εμείς πρώτοι προτιμάμε το φθηνό του ποιοτικού, τα σπίτια μας είναι γεμάτα από αμφίβολης ποιότητας προϊόντα κάθε είδους και επιβραβεύουμε αυτούς που μας τα πουλούν. Δεν θα ψάχναμε για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Και, μετά, ξεχάσαμε την ποιότητα στη μεταφορά ή στις υπηρεσίες και ψωνίζουμε και τρώμε γαριδάκια μέσα στα αεροπλάνα...
Η 'ΟΑ' όπως είναι δεν μπορεί να σταθεί. Και μιλάμε για μια εταιρία που είχε πίσω της όλη την Ελλάδα, ο Έλληνας πετούσε με άλλη εταιρία μόνο αν η Ολυμπιακή δεν είχε θέση ή πτήση για τον προορισμό του. Αν θέλουμε να κάνουμε ανάλυση, ας ψάξουμε να βρούμε ποιός φταίει, ή ποιός φταίει περισσότερο. Με ονόματα !!! Γιατί εδώ ως 'φταίχτης' έχει περιγραφεί όλος ο Ελληνικός λαός, οπότε ....... ας κλείσει κι ας μην ξανανοίξει ποτέ!
Δεν βαρεθήκαμε να χρεώνουμε τα παιδιά των παιδιών των παιδιών μας;
Κι αυτά που ειπώθηκαν, για το αν θα πληρώνουμε λιγότερους φόρους όταν κλείσει η 'ΟΑ' είναι ή αστεία ή χαζά (ή, επί το κομψότερον, απερίσκεπτα).
Να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας, έλεγαν οι παλαιοί... -
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος η ΟΑ πετούσε με 737 στην εν λόγω πτήση και η aegean με atr.
Η Aegean δεν έχει πλέον ATR. Έχει AVRO και 737.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν βαρεθήκαμε να χρεώνουμε τα παιδιά των παιδιών των παιδιών μας;
Κι αυτά που ειπώθηκαν, για το αν θα πληρώνουμε λιγότερους φόρους όταν κλείσει η 'ΟΑ' είναι ή αστεία ή χαζά (ή, επί το κομψότερον, απερίσκεπτα).
Να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας, έλεγαν οι παλαιοί...Επειδή αυτό μάλλον σ'εμένα πάει, να εξηγήσω τι εννοούσα (αν και το ανέλυσα ξανά παρακάτω).
Το κράτος παίρνει όσα θέλει για οποιαδήποτε ανάγκη (ή σπατάλη) του. Η διατήρηση της Ο.Α., όπως κατάντησε, ήταν σπατάλη, σ'αυτό νομίζω ότι συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών και των φορουμάδων. Το να διατηρηθεί λοιπόν μια σημαντική σπατάλη (1 τρισεκατομμύριο είναι τρελά λεφτά, αν σκεφτεί κάποιος πόσα κενά υπάρχουν πχ στα νοσοκομεία) επειδή το κράτος κάνει και άλλες σπατάλες, είναι σαν να λέει ο κλέφτης 'Γιατί με πιάσατε, αφού κλέβουν και άλλοι;'.
Δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι το κράτος είναι σωστός διαχειριστής των χρημάτων μας. Είπα ότι δεν δέχομαι να διαιωνίζεται μια σπατάλη εις βάρος των φορολογουμένων και άλλων πιο σημαντικών αναγκών τους.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ