-
Καλημερα
Διάβασα την αλληλογραφία Μάργαρη με δύο χειριστές της ΟΑ (ο Ντένις Παπαλαιονάρδος είναι φίλος μου, όπως και πολλών από εμάς που τρέξαμε στους αγώνες) και προβληματίστηκα. Μπορεί να μην συμφωνώ αισθητικά σε διάφορες ατάκες του δάσκαλου, όμως και σεμνός άνθρωπος είναι και έντιμος. Αγανάκτησε και εκφράστηκε. Τα πήραν οι πιλότοι και πυροβόλησαν χάνοντας κατά τη γνώμη μου και το όποιο δίκιο μπορεί να είχαν από κάποιους άστοχους, μάλλον υπερβολικούς χαρακτηρισμούς του δάσκαλου. Ταξιδεύω συχνά με την ΟΑ γιατί έτσι και αν οι φίλοι πιλότοι κάνουν τον κόπο και ρίξουν μιά ματιά τι παίζει πίσω στην καμπίνα, είμαι σίγουρος πως θα ζητήσουν συγγνώμη από το δάσκαλο και από όλους μας.
Προχθές πήγα Γερμανία με τους δικούς μας και γύρισα με τους Γερμαναράδες. Οι συγκρίσεις, δεν μας κολακεύουν!
Αναμένω μνε ενδιαφέρον τις θέσεις σαςΣτρατης
-
Καλημερα
Διάβασα την αλληλογραφία Μάργαρη με δύο χειριστές της ΟΑ (ο Ντένις Παπαλαιονάρδος είναι φίλος μου, όπως και πολλών από εμάς που τρέξαμε στους αγώνες) και προβληματίστηκα. Μπορεί να μην συμφωνώ αισθητικά σε διάφορες ατάκες του δάσκαλου, όμως και σεμνός άνθρωπος είναι και έντιμος. Αγανάκτησε και εκφράστηκε. Τα πήραν οι πιλότοι και πυροβόλησαν χάνοντας κατά τη γνώμη μου και το όποιο δίκιο μπορεί να είχαν από κάποιους άστοχους, μάλλον υπερβολικούς χαρακτηρισμούς του δάσκαλου. Ταξιδεύω συχνά με την ΟΑ γιατί έτσι και αν οι φίλοι πιλότοι κάνουν τον κόπο και ρίξουν μιά ματιά τι παίζει πίσω στην καμπίνα, είμαι σίγουρος πως θα ζητήσουν συγγνώμη από το δάσκαλο και από όλους μας.
Προχθές πήγα Γερμανία με τους δικούς μας και γύρισα με τους Γερμαναράδες. Οι συγκρίσεις, δεν μας κολακεύουν!
-
Καλημερα
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
ΚαλημεραΠροχθές πήγα Γερμανία με τους δικούς μας και γύρισα με τους Γερμαναράδες. Οι συγκρίσεις, δεν μας κολακεύουν!
[list:ft2gqu5y]Ti συγκρινουμε ρε Στρατη τωρα?Οι ανθρωποι ειναι 'αλλου'.Κι οταν τολμησεις να συγκρινεις το νεοελληνα ραγια με τους Γερμανους η απαντηση του ειναι μια.Γουρουνια.[/list:u:ft2gqu5y][list:ft2gqu5y]Γουρουνια γιατι εμαθε στη μιζερια, την αρπαχτη και το ξεπουλημα.Οταν τον ρωτησεις ομως τι αμαξι εχει σου λεει Αουντι,κουζινα Ζιμενς και τηγανια (για την κακομαθημενη υστερικια) Φισλερ!![/list:u:ft2gqu5y][list:ft2gqu5y]Οχι, μας φταιει η κρατικοποιηση,οχι μας φταει η ιδιοτικοποιηση, και παει λεγοντας.Τα 'γουρουνια' οτι επιχειρηση κι αν εχουν, κρατικη η ιδιωτικη λειτουργει αψογα.Κι αυτο δε θα αλλαξει στην ελλαδα αν δεν αλλαξει η Παιδεια και η εφαρμογη νομων χωρις 'τρυπες'.Η Ολυμπιακη για να λειτουργησει αψογα και κερδοφορα χρειαζεται μια απλη κινηση.ΑΠΟΛΥΣΗ των παραπανησιων κοματοκοπροσκυλων και Γερμανο διευθυντη.Κι ελατε μετα να μου πειτε πως θα δουλευει αυτος ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ μηχανισμος.Ολα τα αλλα ειναι θεωριες ανικανων και συμφεροντολογων πολιτικων που δε θα διστασουν να πουλησουν και την ιδια την χωρα προκειμενου να παραμενουν στην εξουσια.Θα ξαναρθουν εκλογες και ο σκ@τοελληνας που φωναζει καθημερινα θα ξαναψηφισει τα δυο μεγαλα κομματα με 80-85%.Ο λαος που φωναζει γιατι δεν εγινε η δουλεια του.[/list:u:ft2gqu5y]
-
Πω πω κάτι θέματα που ανοίγετε!!!!!!!!
Λέτε γι αυτό το μαγαζάκι που είναι μονίμως μέσα???????
Κρίμα θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη!!!!!!!Ακόμα και στον τομέα ασφαλείας είμασε άτυχοι γιατί τα παλαιά ατυχήματα σε Αθήνα, Κερατέα, Κοζάνη, σε σχέση με τον αριθμό των συνολικών πτήσεων την κατεβάζουν στην προτελευταία θέση των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών πάνω από την Turkish Airlines!!!!!!!
Ας κλείσει να ξεμπερδεύουμε!!!! Δεν είναι τυχαίο ότι δεν την θέλει κανείς!!!!!!
-
Μάλιστα!
Νομίζω ότι το θέμα είναι λίγο πιο πολύπλοκο απ' όσο νομίζουμε.
Έχω την εντύπωση ότι σαφώς θα έπρεπε να είχαν γίνει πολλά πράγματα εδώ και καιρό. Όσο περνάει ο χρόνος μάλλον σε βάρος της Εταιρείας είναι.Θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη ανθρώπων που δουλεύουν στην Ολυμπιακή για να έχουμε σφαιρικότερη άποψη.
Πάντως, απ' όσα έχω διαβάσει και σε ξένα fora οι ξένοι δεν έχουν την άποψη που εμείς νομίζουμε ότι έχουν. Στο service κολλάνε λιγάκι
-
Η Ολυμπιακή είναι στις ψηλές θέσεις του πίνακα ασφάλειας.
Η Ολυμπιακή διαθέτει από τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο που καλούνται να εκτελέσουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο (νησιά,βουνά κλπ)
Η Ολυμπιακή συντηρεί τα αεροπλάνα της εν αντιθέσει με πολλές άλλες Ελληνικές ή/και διεθνείς εταιρείες.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.
Αυτό όμως το εκμεταλεύονται διάφοροι είτε για να μην δουλεύουν είτε για να τσεπώνουν μίζες είτε για να κονομάνε!
Ο Μάργαρης έγραψε με το χαρακτηριστικό του ύφος.
Σε ορισμένα όντως υπερέβαλε αλλά δεν είπε τιποτα καινούργιο.Ομως.
Οι πιλότοι τώρα τι θέλουν?
Να τους ζητήσει συγγνώμη για αυτά που είναι κοινή διαπίστωση?
Αν τον έπαιρναν τηλέφωνο για να συνενοηθούν όλα θα ήταν πολύ καλύτερα!Οπως και να έχει η ΟΑ είναι ο Εθνικός Αερομεταφορέας.
Και μην το βλέπουμε πάλι 'βασιλικότεροι του βασιλέως'
Και οι Ελβετοί και οι Βέλγοι έσωσαν τις εταιρείες τους όταν είχαν (και ακόμα έχουν) προβλήματα!Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς!
Οχι κάτι αστεία του Λιάπη 'Θα σας κλείσουμε αν δεν σας πουλήσουμε' κλπ!~
-
cpp η ΟΑ είναι 'άτυχη' και είναι στην προτελευταία θέση??
Οι υπόλοιποι δεν είναι 'άτυχοι'?
Είναι αντίστοιχο μάλλον με το 'οι ΟΑ έχει τους καλύτερους πιλότους'. Δεν αμφισβητώ πως κάποιοι -μπορεί και όλοι- μπορεί να είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους αλλα το 'καλύτεροι στον κόσμο' απο που προκύπτει?
Αυτό όμως που μου είναι αδιανόητο είναι γιατί ανέχεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει ΑΔΡΑ μια εταιρία που λειτουργεί με συνθήκες έξω απο κάθε λογική.
Αλλα αν σκεφτούμε πως η κυβέρνηση που θα πεί το προφανές:
'Δεν είναι λογικό 10.000.000 έλληνες να πληρώνουν 20.000 εργαζόμενους για να παράγουν υπηρεσίες που κοστίζουν το 1/100 των χρημάτων που τους δίνονται'
αντί να εισπράξει το μπράβο του κόσμου θα κατηγορηθεί για αντιλαική πολιτική (!) και για εθνικό ξεπούλημα (!!).
Καλα να πάθουμε λοιπόν.
-
Και εγω Πρόεδρε ενίσταμαι για το καλύτεροι στο κόσμο οι πιλότοι μας πως αποδυκνύεται αυτο????
έτσι λένε και για την Πολεμική αεροπορία και δείτε πόσα συμβάντα έχουμε με λάθη χειριστών!!!!!Το άτυχοι το είπα για να γλυκάνω λίγο την κατάσταση μιας και τα ατυχύμητα είναι παλαιά.... δεν πάβουν ωστόσο να επηρεάζουν την αξιπιστία!!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.
Φίλτατε κύριε πρόεδρε, η Ολυμπιακή πρέπει να κλείσει αν δεν είναι κερδοφόρα. Και ΠΟΤΕ δεν ήταν!
Δεν έχω καμία όρεξη να πληρώνω τα σπασμένα άλλων! Με τόσα χρήματα που δίνουμε στην Ολυμπιακή και σε μερικές άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα! Αν καταφέρει να λειτουργήσει με κερδοφορία ας μείνει!
Όσο για τα γραφόμενα του Μάργαρη, δεν μπορώ να πω ότι στις 2 φορές που ταξίδεψα με Ολυμπιακή είχα κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν είμαι και αντιπροσωπευτικό δείγμα...
Μου φάνηκε λίγο υπερβολικός, αλλά δεν έχω κάποιο λόγο να αμφισβητήσω την αλήθεια των όσων έγραψε... -
Οι καλύτεροι στον κόσμο έχει να κάνει κυρίως με έρευνες που γίνονται σχετικά με την αντιμετώπιση καταστάσεων (όχι απαραίτητα ατυχημάτων) που καταγράφονται στους υπολογιστές του αεροσκάφους και αναλύονται στην συνέχεια!
Οχι παιδιά.Μια αεροπορική εταιρεία δεν είναι μια ακόμα εταιρεία!
Ναι!Η κατάσταση στην ΟΑ έχει ξεφύγει εδω και χρόνια και πρέπει να συμμαζευτεί!Οχι όμως να κλείσει!
Το δύσκολο είναι το συμμάζεμα!Το εύκολο (αν βρεθεί τοσο βλάκας να πάρει τέτοια απόφαση!) είναι να κλείσει!
Είναι τεράστια τα συμφέροντα που υπάρχουν στις αερομεταφορές αυτον τον καιρό!
Απο FIR μέχρι handling και ενδιάμεσα terminals!Ξέρετε ότι Lufthansa και Alitalia ήδη έχουν επιλέξει την Αθήνα για νυκτερινή στάθμευση?
Δεν είναι τόσο απλό ξαναλέω!
Πρόκειται για τεράστια γκάφα αν κλείσει κάποιος την ΟΑ!
Γκάφα που μετά από χρόνια (ως συνήθως) θα τον καταριόμαστε! -
Να μην πούμε για το αεροδρόμιο που εκτός από πανάκριβο είναι και επίκινδυνο!!!!!!
Για ρωτήστε κανά πιλότο για το Approach 03 στο Βανιζέλο τι παρτάκι γίνεται από τα 2000 πόδια και κάτω στην τελική..... μακάρι να μην γίνει ατύχημα!!!!!! Μην τύχει κανένας άπειρος και φοβηθεί......
Στο τσακ για Go around είναι αρκετοί!!!!!Το Ελληνικό ήταν ασφαλέστερο γιατί είχε κάλυψη από Υμηττό......
Επίσης εφόσον η ΟΑ πετάει και Σάμο έχουν δει τα μάτακια των πιλότων και έχουν γράωει τα computer
-
Καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να γενικεύει σε τέτοια θέματα. Όμως:
-
Η Ολυμπιακή Αεροπορία διαθέτει ιδιαίτερα κερδοφόρους κλάδους, πχ επίγεια εξυπηρέτηση. Αυτή τη στιγμή γίνεται διαγωνισμός και για τους επιμέρους κλάδους της ΟΑ.
-
Οι Αερογραμμές δείχνουν 23εκ. παθητικό για το 2003. Όποιος ξέρει να διαβάζει ισολογισμούς, καταλαβαίνει ότι το ποσό δεν είναι αυτό, αλλά μικρότερο. Για το 2004, δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα.
-
Η τεχνική βάση της ΟΑ θεωρείται top. Το cockpit crew επίσης. To cabin crew απ΄την άλλη ασ'τα να πάνε.
-
Το πρόβλημα των ΟΑ, και της ΟΑ παλαιότερα, ήταν είναι και θα είναι το μισθολόγιο. Δεν είναι κρατικό μυστικό, έχει γραφτεί πολλές φορές. Άλλωστε οι επιμέρους επενδυτές ουσιαστικά ζητάνε cut του προσωπικού κατά 30%.
-
Ο αεροπορικός κλάδος είναι σε βαριά ύφεση από το 2001, και σε ήπια από το 1999. Ελάχιστες εταιρείες παρουσιάζουν κέρδη.
-
Τι σημαίνει εθνικός αερομεταφορέας; Όπως είπε κάποτε ο Πάγκαλος, δεν τον χρειαζόμαστε εκτός και αν θεωρούμε εαυτόν υπανάπτυκτη χώρα και έχουμε ανάγκη να κυκλοφορεί η σημάία μας στον αέρα.
-
-
Ο χρήστης vitoribo έγραψε:
Καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να γενικεύει σε τέτοια θέματα. Όμως:- Οι Αερογραμμές δείχνουν 23εκ. παθητικό για το 2003. Όποιος ξέρει να διαβάζει ισολογισμούς, καταλαβαίνει ότι το ποσό δεν είναι αυτό, αλλά μικρότερο. Για το 2004, δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα.
Μόνο η ΟΑ είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να βγάλει ισολογισμό και με μέχρι 4 χρόνια καθυστέρηση!!!!!!!!!!
Τι λες τώρα μήπως είναι κερδοφόρα και δεν το δείχνουν επίτηδες?????
Δεν πάμε καλά μου φαίνεται!!!!!!!!!!!!!!!Ρε λετε και να μην το χω πάρει χαμπάρι?????
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
[Τι λες τώρα μήπως είναι κερδοφόρα και δεν το δείχνουν επίτηδες?????
Δεν πάμε καλά μου φαίνεται!!!!!!!!!!!!!!!
Ρε λετε και να μην το χω πάρει χαμπάρι?????Για αυτό είπα ότι πρέπει να είσαι γνώστης. Ένας ισολογισμός μετασχηματισμού περιλαμβάνει παθητικό μεταφερθέν. Αν το απομονώσεις, προσεγγίζεις το πραγματικό αποτέλεσμα. Βλέπεις το 2004, και μετά κρίνεις, ως ορκωτός, επενδυτής κτλ κτλ., το πώς πάει πραγματικά η νέα εταιρεία
-
Ο χρήστης vitoribo έγραψε:
[Τι λες τώρα μήπως είναι κερδοφόρα και δεν το δείχνουν επίτηδες?????
Δεν πάμε καλά μου φαίνεται!!!!!!!!!!!!!!!
Ρε λετε και να μην το χω πάρει χαμπάρι?????Για αυτό είπα ότι πρέπει να είσαι γνώστης. Ένας ισολογισμός μετασχηματισμού περιλαμβάνει παθητικό μεταφερθέν. Αν το απομονώσεις, προσεγγίζεις το πραγματικό αποτέλεσμα. Βλέπεις το 2004, και μετά κρίνεις, ως ορκωτός, επενδυτής κτλ κτλ., το πώς πάει πραγματικά η νέα εταιρεία
Οι ισολογισμοί της ΟΑ είναι για σεμινάρια ανάλυσης λογιστικών καταστάσεων.....
Ας είναι καλά η Κυβέρνση να κάνει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και να πληρώνουν οι λοιποί Έλληνες......
Θα επιστρέψουν και τις επιχορηγήσεις στην ΕΕ που είναι παράνομες ή δεν γράφουμε τέτοις υποχρεώσεις στο Παθητικό???? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
[Θα επιστρέψουν και τις επιχορηγήσεις στην ΕΕ που είναι παράνομες ή δεν γράφουμε τέτοις υποχρεώσεις στο Παθητικό????Στην ΕΕ δε θα γυρίσουν ποτέ, καθότι δεν τις έδωσε αυτή. Κρατικές είναι, με έμμεση κυρίως μορφή. Και ναι, αντικατοπτρίζονται στο μεταφερθέν παθητικό, παλαιότερων ετών.
Δεν αμφισβητώ ότι την ΟΑ την πληρώνουμε χρόνια τώρα. Και τσάμπα, γιατίκανείς δεν είχε το σθένος να μειώσει το προσωπικό, που σωρηδόν κατέκλυσε την εταιρεία στο διάστημα 85-93.
-
Ευτυχώς υπάρχει και η agean. Σπάνιες και ελάχιστες καθυστερήσεις και καμία σχέση στην εξυπηρέτηση. Στην ΟΑ μου θυμίζουν wannabe γυναίκες προθυπουργού με κλασικό ύφος δημοσίου υπαλλήλου. Πολλές δε, μόλις που χωράνε στο διάδρομο Ταξιδεύω συχνά πυκνά και ΟΑ μόνο σε έκακτες περιπτώσεις (όταν είναι πλήρης η agean, γιατί άραγε; )
Για τα Σπάτα τα χουμε ξαναγράψει. 'Οταν φτιάχνεις αεροδρόμιο κοιτάς να το κάνεις όσο πιο χαμηλά και κοντά στη θάλασσα. Εμείς το είχαμε και το στείλαμε στο βουνό (με το αζημείωτο φυσικά )
Και ναι, ή να κλείσει ή να πουληθεί, αρκετά ζημίωσε και ζημιώνει
-
Το μεταφερθέν παθητικό είναι ελληνική εφεύρεση!!!!!!!
Μεταφερθέν ξεμεταφερθέν κάάποιος θα το πληρώσει.... όχι παντως αυτοί που τα έφαγαν!!!!! Μην ξεχνάς ότι σε σχέση με τους άλλους Έλληνες το πρωσοπικό της ΟΑ είναι στην δική του κλάση!!!!! Λίγα προνόμια ακόμα τους λείπουν!!!!Εξάλλου ποιος έχει πρόβλημα με τους ισολογισμούς της ΟΑ γιατί έχει πάει ποτέ κανένας φυλακή για παρατυπίες ή λαμογιές????? Ότι θέλουν γράφουν, ότι θέλουν δημοσιεύουν και γενικώς ότι θέλουν!!!!
Η φιλοσοφία είναι τρώμε από την σάρκα μας και όσο αντέξουμε.....Που ναι ο στόλος? Που είναι κάτι κτίρια στην Αμερική? Που είναι οι νέες παραγγελίες? Που......................???????????????
Τα οικονομικά στοιχεία είναι τόσο καλά που δεν τα δημοσιεύουν ποτέ στην ιστοσελίδα της ΟΑ
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το μεταφερθέν παθητικό είναι ελληνική εφεύρεση!!!!!!!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ