-
nasos79 ..... καταρχήν είναι thrust reversers και όχι invertrers
Περιορίσου στο ... simulator καλύτερα -
Από τα πιο δύσκολα που αντιμετώπιζουν οι Έλληνες
Κέρκυρα
Σάμος
Σαν να βαράς βολές στην παράταση
-
Δεν μπορω να καταλαβω ΓΙΑΤΙ πρεπει η ΟΑ να ειναι κρατικη????
Για να λεμε ο '''εθνικος αερομεταφορεας''''........ χεστηκε η φοραδα στ' αλωνη.
Αν δεν μπορει να επιβιωση στον ανταγωνισμο... αντε γεια, αρκετα την πληρωσαμε.
-
Αν ζουσες στην Καρπαθο, δε θα ελεγες ακριβως τα ιδια πιστευω
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν ζουσες στην Καρπαθο, δε θα ελεγες ακριβως τα ιδια πιστευωΤα καραβια που πανε στην Καρπαθο ειναι κρατικα?????
Γιατι πρεπει να ειναι τα αεροπλανα????
Και ας μου πει καποιος, που το κρατος δραστηριοποιηθηκε σαν επιχειρηματιας και δεν τα εκανε....μην πω πως??
Τωρα θα αλλαξει????
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τα καραβια που πανε στην Καρπαθο ειναι κρατικα?????
Και ας μου πει καποιος, που το κρατος δραστηριοποιηθηκε σαν επιχειρηματιας και δεν τα εκανε....μην πω πως??
Τωρα θα αλλαξει????
Τα καράβια δεν είναι κρατικά αλλά αν δεν υπήρχαν οι κρατικές επιδοτήσεις (π.χ. Κύμη-Λήμνο) και το cabotage δεν έβλεπες καράβι ούτε με το κυάλι!
-
Άγονη γραμμή θέλετε;;
ΣΑΜΟΣ!!!
Με σκυλοπνίχτες από τους ΛΙΓΟΥΣ, και ελάχιστα γρήγορα πλοία που μπήκαν στην γραμμή να τους ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!! Πήρα άδεια 12-15 Σεπτέμβρη 2003, πάνω που έκοβαν οι πολλοί πολλοί τουρίστες (κυρίως εγχώριοι) και δεν έπαιζε αεροπλάνο, αφού πλησίαζε η μετάθεση (έπρεπε να είχε ήδη εκτελεστεί...) και ήθελα να γυρίσω το αμάξι.
Αποτέλεσμα; Το Αίολος Εξπρές Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΧΑΛΑΣΕ!!! Εμ, έκοψαν οι τουρίστες και έπρεπε να γυρίσω με το σκυλοπνίχτη (Νταλιάνα αν θυμάμαι καλά...) Που έκανε 12 ώρες ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ και κάτι λιγότερο από 20 στην πράξη!!!!Και θυμίζω η Σάμος δεν είναι απλώς νησί, ΑΛΛΑ ΝΟΜΌΣ!!!
Και είναι τα πλησιέστερα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία!! ΤΟΣΟ χ.σμένους τους έχουμε!!!Α, και οι γραμμές με επιχορήγηση βέβαια, αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ, μόλις έκοψε η πολλή η κίνησε ΠΑΠΑΛΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ!!! Και η ΠΡΩΤΗ εκτίμηση ήταν πως θα επέστρεφε τον Ιανουάριο!!! Γνωρίζοντας το πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα... καλό Πάσχα!!!
Αν δεν υπήρχε η ΟΑ θα τον είχαν πιεί εκει πέρα. Ακριβώς όπως το λέω!!!
Και ενώ το καλοκαίρι μέχρι και απευθείας πτήσεις από το Άμστερνταμ είχε, Σεπτέμβρη-Ιούνιο εκτός από την ΟΑ το μόνο που πετούσε ήταν... ο γάιδαρος!!!Οπότε μην είσαστε και τόσο σίγουροι πως ο ιδιώτης θα πάει, έστω και με επιχορήγηση... Για κωλυόμενο τον βλέπω, σαν το Αίολος Εξπρές...
-
Η κατασταση στα νησια ειναι πραγματικα απο λιγο εως πολυ τραγικη,με εξαιρεση 4-5 νησια.Και ενω οι επιχορηγήσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια,τα δρομολόγια μειώνονται.Και ποια δρομολόγια;Αυτα που γινονται με κατι πλοία 10 φορές χειρότερα από το Σάμινα.
Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση και ποια θα μπορούσε να είναι,το πρόβλημα είναι σύνθετο (ξεκινάει από το πόσοι μένουν στα νησια τον χειμώνα) και δεν ξέρω εάν υπάρχει προηγούμενο στον κόσμο για να δούμε πως το αντιμετώπισαν οι κουτόφραγκοι.
Τα υδροπλάνα ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κατάσταση,αλλα δεδομένου ότι αυτο περνάει απο το χέρι της ΥΠΑ,ούτε τα εγγόνια μου δεν θα δουν φως.Αντιθετα οι πολιτικοι φωτογραφίζονται με τα υδροπλάνα μετα μανίας οπότε βλέπουν το φως των φλας,που ειναι και το μονο που τους απασχολεί.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Περιορίσου στο ... simulator καλύτεραMea Culpa...
Συγγνώμη ρε Θεέ που το είπα λάθος! Μην ανησυχείς, δεν θα με δεις στο πιλοτήριο σε καμία πτήση σου... Στο simulator θα περιοριστώ! :-?
-
ΒΑΣΙΛΗ αυτό:
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Νομίζω πως σε αεροδρόμια με μικρούς διαδρόμους χρησιμοποιείται η τεχνική της 'βαριάς προσγείωσης', δηλαδή το αεροσκάφος πατά με όλους τους τροχούς του ταυτόχρονα στο διάδρομο (αντί πρώτα με τους πίσω και μετά με τον ριναίο) ώστε να μπορέσει να φρενάρει και να αναστρέψει την ώθηση των κινητήρων του αμέσως μόλις ακουμπήσει.έχει κάποια δόση αλήθειας; Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πού το έχω ακούσει.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τωρα θα αλλαξει????
Τα καράβια δεν είναι κρατικά αλλά αν δεν υπήρχαν οι κρατικές επιδοτήσεις (π.χ. Κύμη-Λήμνο) και το cabotage δεν έβλεπες καράβι ούτε με το κυάλι!
Συμφωνει σε αυτο, αλλα γιατί πρεπει να ειναι κρατικα?? χιλιες φορες να επιδοτης καποιον να σου παρεχει καποια υπηρεσια ωστε να μπορεις να τον ελεγχεις ανα πασα στιγμή και να μην φτανεις σε αυτο το χαλι οπως με τοσες ΔΕΚΟ οπου δεν βγαζεις ακρη με συνδικαλιστες και τα συναφη κομματοσκυλα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η κατασταση στα νησια ειναι πραγματικα απο λιγο εως πολυ τραγικη,με εξαιρεση 4-5 νησια.Και ενω οι επιχορηγήσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια,τα δρομολόγια μειώνονται.Και ποια δρομολόγια;Αυτα που γινονται με κατι πλοία 10 φορές χειρότερα από το Σάμινα.Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση και ποια θα μπορούσε να είναι,το πρόβλημα είναι σύνθετο (ξεκινάει από το πόσοι μένουν στα νησια τον χειμώνα) και δεν ξέρω εάν υπάρχει προηγούμενο στον κόσμο για να δούμε πως το αντιμετώπισαν οι κουτόφραγκοι.
Τα υδροπλάνα ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κατάσταση,αλλα δεδομένου ότι αυτο περνάει απο το χέρι της ΥΠΑ,ούτε τα εγγόνια μου δεν θα δουν φως.Αντιθετα οι πολιτικοι φωτογραφίζονται με τα υδροπλάνα μετα μανίας οπότε βλέπουν το φως των φλας,που ειναι και το μονο που τους απασχολεί.
Κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, έχει κολλήσει μεταξύ ΥΠΑ και υπουργείου εμπορικής ναυτιλία;ς
Τι χρειάζεται κανείς για να πετάξει υδροπλάνο στην Ελλάδα; μα φυσικά ΚΑΙ δίπλωμα ταχύπλοου
Γνωστός μου αντισμήναρχος σε Canadair με χιλιάδες ώρες πυρόσβεσης (προσθαλάσσωση) δεν μπορεί να πετάξει υδροπλάνο χωρίς δίπλωμα ταχύπλοου (ουσιαστικά είναι 'ίδια' αεροσκάφη καναδικά με μικρές μετατροπές)
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Περιορίσου στο ... simulator καλύτεραMea Culpa...
Συγγνώμη ρε Θεέ που το είπα λάθος! Μην ανησυχείς, δεν θα με δεις στο πιλοτήριο σε καμία πτήση σου... Στο simulator θα περιοριστώ! :-?
Για πλάκα στο είπα .... όχι για να παρεξηγηθείς !!
-
Επειδή ο φίλος Tiger ανέφερε περί υδροπλάνων να σας πώ ότι τελικά η ιδέα ναυαγεί (αποφαση της περασμένης Πέμπτης) διοτι λόγω κανονισμών του ICAO (ένας διεθνής οργανισμός που θέτει κανόνες πτήσης και ασφάλειας στην πολιτική αεροπορία) τα μέρη που θα προσγειώνονταν τα υδροπλάνα στην Ελλάδα δεν πληρούν ακόμη της απαραίτητες προδιαγραφές σε θέματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και οριοθέτησης θαλάσσιου διαδρόμου προσγείωσης.
Πιό απλά : κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι όταν θα προσγειώνεται το υδροπλάνο κάποιος ψαρατουφεκάς ή έρασιτέχνης ψαράς ή κάποιος με φουσκωτό δεν θα σκάσει μύτη μπροστά του με τραγικά αποτελέσματα.Προφανώς εμπλέκεται και το λιμενικό αλλα δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο ....και φυσικά επειδή ασχολείται και η ΥΠΑ μ αυτό μάλλον πάμε πολύ μακρυά.
Στο άλλο θεμα περί αεροδρομίου Ηρακλείου θα θελα να πώ ότι το πρόβλημα είναι ότι λόγω μορφολογίας εδάφους (τεραίν όπως το λέμε) το διπλανό ύψωμα - βουνό σε νοτιά προκάλει στροβιλισμό του αέρα και έτσι προκαλούνται αναταράξεις στην τελική οπότε για ν αποφευχθεί αυτό ο χειριστή μέχρι τελους ακολουθεί άλλο ίχνος και λίγο πριν την προσγείωση ευθυγραμίζεται με τον διάδρομο..Με δυτικό ή βόρειο άνεμο δεν υπάρχει πρόβλημα
Η βαρειά προσγείωση (possitive landing) σημαίνει ότι ο χειριστής επειδή έχει μπροστά του μικρό διαδρομο δεν προσγειώνεται 'χαλαρά' όπως στο Ελ Βεν αλλα σημαδεύει τα ¨'γράμματα ' που έχει ο κάθε διάδρομος στο κατώφλι του δίχως ομως ποτέ αυτό να γίνει επικίνδυνο.
Το ότι 'κοπανάει' πολλές φορές σημαίνει ότι 'εξαναγκάζουμε' το αεροσκάφος να ακουμπήσει εκεί για να έχουμε περισσότερο διάδρομο για φρένα και reverse Επίσης μπορεί και να σημαίνει ότι φυσάει πλάγιος άνεμος και ο χειριστής προσγειώνεται ακουμπώντας πρώτο τον τροχό απο την μεριά του οποίου έρχεται ο άνεμος για να μην 'τουμπάρει' ο άνεμος το α/φος.Αυτό δεν είναι επικίνδυνο αλλα αντίθετα επιβάλλεται για την ασφάλει όλωνΗ ασφάλεια είναι το πρώτο μέλημα αφου εξάλλου είναι και ο ίδιος ο χειριστής στο α/φος.....Η άλλη έννοια της βαρειάς προσγείωσης είναι όταν γίνεται προσγείωση με μεγάλο βάρος, αλλα αυτό είναι άσχετο με το αεροδρόμιο.
Σε καμμία περίπτωση δεν ακουμπούν και τα 3 σκέλη μαζί αφού αν ξαφνικά αλλάξει ο άνεμος ή αν γίνει κακός χειρισμός το ριναίο σκέλος θα δεχθει φορτίο που δεν αντέχει και αυτό οδηγεί σε ατύχημα!!
Τελος να σας πώ ότι τα αεροσκάφη της Aegean Airlines RJ-100 (αυτά με τους 4 κινητήρες jet) δεν έχουν αναστροφείς ώσης (reverse thrust) αλλα πανίσχυρα φρένα και παρόλα αυτά προσγειώνονται με απολυτη ασφάλεια σε όλα τα αεροδρόμια ακόμη και στην Αλεξανδρούπολη τον καιρό που είχε μειωθεί το μηκος του διαδρόμου λόγω επισκευής.Οπότε πολλά θέματα που συζητάμε εδώ έχουν να κάνουν άμμεσα και με τις ικανότητες και την πρωτοβουλία του εκάστοτε χειριστή.Μην ξεχνάτε επίσης ότι το 60 τοις εκατό και πάνω των αεροπορικών ατυχημάτων οφείλονται σε σφάλμα και κακή εκτίμηση χειριστή ή ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας και όχι σε πρόβλημα αεροσκάφους
Sorry αν κουρασα αλλα νομίζω ότι κάποιους θα ενδιαφέρουν.....
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ΒΑΣΙΛΗ αυτό:Νομίζω πως σε αεροδρόμια με μικρούς διαδρόμους χρησιμοποιείται η τεχνική της 'βαριάς προσγείωσης', δηλαδή το αεροσκάφος πατά με όλους τους τροχούς του ταυτόχρονα στο διάδρομο (αντί πρώτα με τους πίσω και μετά με τον ριναίο) ώστε να μπορέσει να φρενάρει και να αναστρέψει την ώθηση των κινητήρων του αμέσως μόλις ακουμπήσει.
έχει κάποια δόση αλήθειας; Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πού το έχω ακούσει.
Αυτού του είδους η προσγείωση ονομάζεται 3 pointer και έχει εγκαταλειφθεί πλέον από το φάκελο πτήσης των σύγχρονων πολιτικών αεροσκάφών.
Ισχύει βέβαια (κατά τη κρίση του χειριστή) η προσέγγιση με μεγαλύτερο βαθμό καθόδου ώστε να πιάσουν στην αρχή ενός κοντού διαδρόμου.
Σε μεγάλα αεροδρόμια και με την ανάλογη υποδομή (πχ. Ελ. Βεν.) πολλές φορές προσγειώνονται με auto land. Aυτό το κάνουν είτε για εκπαίδευση , είτε για ευκολία , είτε λόγω διαδικασιών της εταιρείας. Είναι πιο ασφαλής αφού μηδενίζεται το λάθος του ανθρώπινου παράγοντα αλλά δεν είναι και τόσο smooth όσο μπορεί να είναι μια καλή προσγείωση με το χέρι. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Συμφωνώ απολύτως και η λύση είναι πολύ απλή: Θέλεις να κάνεις δρομολόγια εντός Ελλάδας; Ωραία, θα πρέπει να κάνεις και άγονη γραμμή! Με μία επιδότηση βέβαια ή και χωρίς (οπότε η άγονη γραμμή θα επιδοτείται εμμέσως από τους υπόλοιπους επιβάτες μέσω του αυξημένου εισητηρίου)
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ύπαρξης κρατικής εταιρείας αερομεταφορών!
-
Ποσο μπροστα σκεφτοταν ο Ωνασσης!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποσο μπροστα σκεφτοταν ο Ωνασσης!!!Μπέμπης here! Τι είχε κάνει ο Ωνάσης και το λες αυτό?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ðïóï ìðñïóôá óêåöôïôáí ï Ùíáóóçò!!!
ÌðÝìðçò here! Ôé åß÷å êÜíåé ï ÙíÜóçò êáé ôï ëåò áõôü?
Όχι πάντως αγαθοεργίες.
-
Ο χρήστης Trelos έγραψε:
Ποσο μπροστα σκεφτοταν ο Ωνασσης!!!
Μπέμπης here! Τι είχε κάνει ο Ωνάσης και το λες αυτό?
Όχι πάντως αγαθοεργίες.
Ρε παιδιά, ο Ωνάσης δεν καταχρέωσε την Ολυμπιακή (τα έβαλε στην τσέπη λένε) και μετά έκανε την κίνηση ματ, να την πουλήσει στο κράτος; Τι λέμε τώρα;;;
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ