-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Νομίζω πως αυτό είναι το ΚΟΡΥΦΑΙΟ με τη δημόσια Ολυμπιακή. Καταφέρανε τη φοβερή υπαραξία μιας μεγάλης δημόσιας επιχείρησης και τις οικονομίες κλίμακας που αυτή συνεπάγεται να τη μετατρέψουν σε μαύρη τρύπα. Την κάνανε δε τόσο μεγάλη τη μαύρη τρύπα ώστε να πετύχουν να τους χρησοπληρώσουμε για να την κλείσουν.
κάτι αντίστοιχο με τις τράπεζες... αν χρωστάς 1 εκατομμύριο πας φυλακή, αν χρωστάς δισεκατομμύρια πληρώνουν άλλοι για εσένα (το δημόσιο συνήθως).Το ότι η ΟΑ είναι μαύρη τρύπα είναι αυθαίρετο συμπέρασμα που το βγάζουν χωρίς στοιχεία οι υπέρμαχοι της ιδιωτικοποίησης.
Δεν προκύπτει τεκμηριωμένο ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.δλδ έχει και κέρδος και μας το κρύβουν;
μη φτάνουμε και στο άλλο άκροΌπως έχω ξαναπεί, το τεράστιο κρίμα της ΟΑ είναι ότι θα μπορούσε να είναι σχετικά εύρωστη επιχείρηση, αλλά διάφοροι (κυβερνήσεις που τη μετέτρεψαν σε κομματικό μαγαζάκι, οι -κάποιοι- εργαζόμενοι που δεν πρόσφεραν τίποτα κλπ) την έφτασαν στα σημερινά χάλια. Και τώρα θα προκύψει η κλασσική φιλετοποίηση, κάποιοι υμέτεροι θα φάνε με χρυσά κουτάλια, η γνωστή ιστορία.
Τουλάχιστον ας μας στοιχίσει κάποια χρήματα ακόμα, αλλά ας πάψει να ναι το πηγάδι χωρίς πάτο.edit-ορθογραφικο
-
Νομίζω πως αυτό είναι το ΚΟΡΥΦΑΙΟ με τη δημόσια Ολυμπιακή. Καταφέρανε τη φοβερή υπαραξία μιας μεγάλης δημόσιας επιχείρησης και τις οικονομίες κλίμακας που αυτή συνεπάγεται να τη μετατρέψουν σε μαύρη τρύπα. Την κάνανε δε τόσο μεγάλη τη μαύρη τρύπα ώστε να πετύχουν να τους χρησοπληρώσουμε για να την κλείσουν.
κάτι αντίστοιχο με τις τράπεζες... αν χρωστάς 1 εκατομμύριο πας φυλακή, αν χρωστάς δισεκατομμύρια πληρώνουν άλλοι για εσένα (το δημόσιο συνήθως).Το ότι η ΟΑ είναι μαύρη τρύπα είναι αυθαίρετο συμπέρασμα που το βγάζουν χωρίς στοιχεία οι υπέρμαχοι της ιδιωτικοποίησης.
Δεν προκύπτει τεκμηριωμένο ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.Aν κρίνω από την Aegean που απλά το παλεύει βγάζοντας το λάδι από υπαλλήλους που παράγουν το υπερδιπλάσιο έργο από τους εργαζομένους της Ολυμπιακής ενώ πληρώνονται τα μισά, σίγουρα είναι μαύρη τρύπα.
Άλλωστε τα είπαμε, αν είναι κερδοφόρα όπως είναι, κανείς δε θα αρνηθεί το να δωθεί στους εργαζομένους της. Μακάρι να γινόταν αυτό! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Aν κρίνω από την Aegean που απλά το παλεύει βγάζοντας το λάδι από υπαλλήλους που παράγουν το υπερδιπλάσιο έργο από τους εργαζομένους της Ολυμπιακής ενώ πληρώνονται τα μισά, σίγουρα είναι μαύρη τρύπα.
Άλλωστε τα είπαμε, αν είναι κερδοφόρα όπως είναι, κανείς δε θα αρνηθεί το να δωθεί στους εργαζομένους της. Μακάρι να γινόταν αυτό!Δλδ εσύ την αξία μιας εταιρείας την μετράς με το μαστίγιο του εργοδότη, και με το πόσο κακοπληρωμένος είναι ο εργαζόμενος;
Επίσης τι είπαμε 'να δωθεί στους εργαζόμενους'; Αυτό είναι επιχείρημα που ρίχνει άδικο στους εργαζόμενους; Εχουν άδικο σε αυτά που λένε επειδή ....δεν την αγοράζουν οι ίδιοι;
-
Όχι, γιατί η ΟΑ είναι καλλίτερη εταιρεία απ την Aegean και την προτιμούμε. Και η ΟΑ συμβάλλει και καλλίτερα στο θέμα της ανεργίας. Απασχολεί περισσότερους ανθρώπους και τους πληρώνει και καλλίτερα.
Ναι όντως διαθέτει νεό στόλο αεροσκαφών, δεν νοικιάζει χάρους και άλλα τέτοια όμορφα.
Οι εργαζόμενοι δε, πίνουν νερό στο ονομά της, που θα βρουν άλλωστε τέτοια κορόιδα να πληρώνουν τόσα για τέτοια δουλειά.ΥΓ. δεν έχω μνήμη φασολιού....δεν ξεχνώ τι γινόνταν παλιά...καθυστερήσεις και απεργίες για ψύλλου πήδημα. Ξέρω είναι οι σκληρά εργαζόμενοι που δεν πρέπει να τους μαγαρίζω. Αλλά εγώ δεν αναφέρομαι σε όλους. Εννοείται ότι αναγνωρίζω το έργο της Τεχνικής Βάσης ή τους συμβασιούχους που έχουν στην καμπούρα τους το έργο των κηφύνων. Δεν γίνεται όμως να μην τους πάρει όλους η μπάλα. Οπως αναλύσατε και πιο πριν ...η σιωπή στα συνδικαλιστικά τους όργανα σημαίνει κ αποδοχή των θέσεων αυτών.
Εσύ δεν είσαι που έχεις εμπιστοσύνη στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα; Ξέρεις, που οι επιχειρηματίες τσεπώνουν τις εκπτώσεις των προμηθευτών αντι οι πελάτες....
Kαι; Η γενίκευση αυτή τι σημαίνει; Δηλ θεωρείς στάνταρ ότι θα την αγοράσουν έλληνες; Από που προκύπτει αυτό;
Κοίτα αγαπητέ μου δεν είμαι υπέρ ούτε της μίας κατάστασης ούτε της άλλης. Το να συνεχιστεί αυτό δεν το συζητώ καν ..ούτε και η ΕΕ thank god. Δεν θέλετε ιδιώτες ...ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ .- Ούτως ή άλλως κανείς δεν θα μείνει άνεργος. Ούτε και θα μας λείψουν πλέον τα λειψά της δρομολόγια. Να ναι καλά οι ξένες εταιρείες και η Aegean. -
Γιατί τα καρφούρια και τα πρακτικέρια Ελληνες τα έχουν νομίζεις, η έχεις την εντύπωση πως λειτουργούν στην Ελλάδα όπως στο εξωτερικό; Σε διαβεβαιώ πως λειτουργούν Ελληνικότατα. Το κεφάλαιο προσαρμόζεται αγαπητέ.
-
Ωραία δεν θέλετε ιδιώτες να κλείσει τότε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ωραία δεν θέλετε ιδιώτες να κλείσει τότε.Τι λες ρε φίλε; Με ποιά λογική θα προσδιορίσεις ΕΣΥ τις επιλογές που έχουμε για την διαχείριση της κοινής περιουσίας;
-
Τι λες ρε φίλε; Με ποιά λογική θα προσδιορίσεις ΕΣΥ τις επιλογές που έχουμε για την διαχείριση της κοινής περιουσίας;
EΓΩ ρε φίλε δεν προσδιορίζω τίποτα....γράφω σε ένα φόρουμ για 4τροχα οχήματα την άποψή μου.
Αυτό το κάνουν κάτι γραβατωμένοι κουστουμάτοι στις Βρυξέλλες και στο Μαξίμου. Κατι παραπάνω θα ξέρουν από μερικούς τυχαρπαστους εδώ μέσα σαν εσένα κ εμένα. Εκτός και αν είσαι εργαζόμενος στην ΟΑ και έχεις προσωπικό συμφέρον. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι λες ρε φίλε; Με ποιά λογική θα προσδιορίσεις ΕΣΥ τις επιλογές που έχουμε για την διαχείριση της κοινής περιουσίας;
EΓΩ ρε φίλε δεν προσδιορίζω τίποτα....γράφω σε ένα φόρουμ για 4τροχα οχήματα την άποψή μου.
Αυτό το κάνουν κάτι γραβατωμένοι κουστουμάτοι στις Βρυξέλλες και στο Μαξίμου. Κατι παραπάνω θα ξέρουν από μερικούς τυχαρπαστους εδώ μέσα σαν εσένα κ εμένα. Εκτός και αν είσαι εργαζόμενος στην ΟΑ και έχεις προσωπικό συμφέρον.οκ τυχάρπαστε.
-
Αυτό το κάνουν κάτι γραβατωμένοι κουστουμάτοι στις Βρυξέλλες και στο Μαξίμου. Κατι παραπάνω θα ξέρουν από μερικούς τυχαρπαστους εδώ μέσα σαν εσένα κ εμένα. Εκτός και αν είσαι εργαζόμενος στην ΟΑ και έχεις προσωπικό συμφέρον.οκ τυχάρπαστε.
Δεν έχω προσωπικό συμφέρον οπότε ναι είμαι.
Είμαι όμως κ φορολογούμενος με ότι συνεπάγεται αυτό στις οικονομικές μου υποχρεώσεις έναντι του ελληνικού κράτους. -
Κάποιος που δεν έχει συμφέρον από την ΟΑ είναι τυχάρπαστος
Ενδιαφέρον... -
Ενδιαφέρον...Μ αυτό που σου είπε εννοούσε μάλλον ότι δεν επηρεάζεις ούτε συ ούτε ο ίδιος την πορεία της υπόθεσης καθώς δεν ανήκετε ούτε σε κανένα υπουργικό συμβούλιο (φαντάζομαι ) ούτε και δουλεύετε στην ΟΑ.
δεν σε έβρισε κιόλας
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ενδιαφέρον...Μ αυτό που σου είπε εννοούσε μάλλον ότι δεν επηρεάζεις ούτε συ ούτε ο ίδιος την πορεία της υπόθεσης καθώς δεν ανήκετε ούτε σε κανένα υπουργικό συμβούλιο (φαντάζομαι ) ούτε και δουλεύετε στην ΟΑ.
δεν σε έβρισε κιόλας
Γιατί ρε ντοκτορ, κόσμια δεν συζητάω κι εγώ;
Εδιτ. Γιατί είπα εγώ πως η συζήτηση επηρεάζει το οτιδήποτε; Ούτε εμάς τους ίδιους στο ελάχιστο.
-
Aν κρίνω από την Aegean που απλά το παλεύει βγάζοντας το λάδι από υπαλλήλους που παράγουν το υπερδιπλάσιο έργο από τους εργαζομένους της Ολυμπιακής ενώ πληρώνονται τα μισά, σίγουρα είναι μαύρη τρύπα.
Άλλωστε τα είπαμε, αν είναι κερδοφόρα όπως είναι, κανείς δε θα αρνηθεί το να δωθεί στους εργαζομένους της. Μακάρι να γινόταν αυτό!Δλδ εσύ την αξία μιας εταιρείας την μετράς με το μαστίγιο του εργοδότη, και με το πόσο κακοπληρωμένος είναι ο εργαζόμενος;
Επίσης τι είπαμε 'να δωθεί στους εργαζόμενους'; Αυτό είναι επιχείρημα που ρίχνει άδικο στους εργαζόμενους; Εχουν άδικο σε αυτά που λένε επειδή ....δεν την αγοράζουν οι ίδιοι;
Τί λένε δηλαδή αυτοί οι εργαζόμενοι? Μήπως ότι για όλα φταίνε άλλοι και καθόλου εμείς?
Γιατί αν το λένε αυτό αλλά δε δέχονται να πάρουν την εταιρία σαφώς και έχουν άδικο.Προσωπικά δε θα είχα πρόβλημα να πληρώνω την Ολυμπιακή ώστε να συντηρείται μια επιχείρηση που παρέχει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και καλές αμοιβές σε μερικές χιλιάδες ανθρώπους.
Τα πάντα όμως έχουν ένα όριο και στην παρούσα φάση είναι τέτοια η κακοδιαχείρηση που ουσιαστικά ακόμη και χωρίς τις πληρωμές των εργαζομένων η επιχείρηση σχεδόν δε βγάζει κέρδος (αν πιστέψουμε τα 300εκ έλλειμα, που προσωπικά το πιστεύω)
Η κυβέρνηση λέει πως όσο είναι δημόσια η κακοδιαχείρηση θα υπάρχει.
Με το δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι, παρά το ότι η εταιρία χρόνια τώρα είναι στο χείλος του γκρεμού, δεν κατάφεραν να αλλάξει κάτι, προσωπικά πιστεύω την κυβέρνηση ότι μόνη λύση είναι το απεταξάμην της εταιρίας από το δημόσιο.
Για το σκοπό αυτό δίνουν ΠΟΛΛΑ στους εργαζομένους αλλά τέσπα, χαλάλι τους. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
corsair, σταματάω εδώ. Δεν έχει νόημα!
Αν, σοβαρά, επικαλείσαι το που ήταν οι εργαζόμενοι όταν ο Υπουργός έδινε την εντολή για να γίνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ΧΩΡΙΣ να αναγνωριζει και το αυξημένο κόστος, δεν έχω τι να σου πω.
Αξιος.
Ευχαριστω πολυ... το ξερω πως ειμαι αξιος. Και φυσικα δεν εχεις τιποτα να μου πεις γιατι το κανεις ΓΑΡΓΑΡΑ. Οταν θιγονται τα λεφτουδακια των υπαλληλων... δωωωωστου απεργειες.... για το συμφερον της εταιριας τωρα το θυμηθηκαν, τωρα κοπτονται....
Φτανει ποια με την υποκρισια ρε Κουκο... δειξτε λιγο ελεος... Βγαζουν ματι αυτα που λετε (σεις οι υπερασπιστες)
- Θα σε παρακαλέσω, όταν μου απευθύνεσαι, να προσέχεις τι λες.
- Το τι βγάζει μάτι, και τι όχι, άσε να το κρίνει ο καθένας.
- Οι απόψεις σου είναι ένα αναμάσημα όλων αυτών που διαβάζω και ακούω, δεξιά και αριστερά, τόσα χρόνια. Μάλιστα, πιστεύω, ότι δεν πρέπει να έχεις εμπειρία από εργασία σε μεγάλες επιχειρήσεις. Γι' αυτό, το να συνεχίσω να εξηγώ, πιστεύω, ότι δεν έχει νόημα. Αξιος, λοιπόν. Απλά, εύχομαι, όταν καταλάβεις, να μην είναι πολύ αργά.
- Προσεχω τι λεω... και απευθυνομαι ΑΝΑΛΟΓΑ.
- Μα και γω ο καθενας ειμαι... και περιμενω να ακουσω κατι πειστικο απο την μερια οσων υπερασπιζονται την Ολυμπιακη. Για την ωρα... μονο λασπη λαμβανω και υποθεσεις και θεωριες συνομωσιας.
- Αναμασημα ξεαναμασημα, δεν δινεις καμια απαντηση. Περιεπαιξες μια ευλογη απορια και διαπιστωση που εκανα. Και στην ξαναδιατυπωνω: Οταν προκειτε για μισθολογικα ζητηματα κατεβαζανε τα ρολα, και οταν προκειτε για το μελλον την εταιριας, για την κατασπαταληση που συνεβαινε... γιατι δεν κανανε το ιδιο αφου κοπτωνταν τοσο πολυ?
Η εργασιακη μου εμπειρια: ΔΕΝ εχει σχεση με το θεμα.- ουτε και χρειαζετε κανεις να εχει διατελεσει CEO στην Microsoft/Airbus/COSCO/unameit για να κρινει καποια πραγματα. Για την ιστορια απλα θα σου πω,πως υποθετεις λαθος. Απο εκει και περα, θα αρνηθω να συρθω σε διαλογο επι προσωπικου...
Μπορεις εαν θες, να συνεχισεις την προσπαθεια σου να με 'μειωσεις', 'απαξιωσεις'... προσωπικα το διασκεδαζω...
-
ΥΓ Επίσης corsair μπορώ να σε ρωτήσω κάτι; Πιστεύεις πως η aegean θα παίξει με τους όρους που παίζει τώρα ΚΑΙ όταν θα είναι μονοπώλιο; Η τότε θα κοιτάξει να το εκμεταλλευτεί;
Και σου απαντω: Δεν γνωριζω πως θα παιξει. Πιθανα να προσπαθησει να ωφεληθει οσο περισσοτερο μπορει γυρω απο μια επικρατουσα κατασταση. Πιθανα να κανει οτι εκανε και η Ολυμπιακη οσο ηταν μονοπωλιο τοσα χρονια... δλδ να χρυσωνει το χαπι. Βλεπεις αν και το παιζουν ευπατριδεις οι κυριοι της Ολυμπιακης (το συναισθημα πουλαει), δοξα τον θεο... χρεωνανε οσα τους ελειπαν (προσφορα στο κοινωνικο συνολο το λεμε) και μολις τωρα που αρχισαν τα δυσκολα θυμηθηκαν να εκλογικευσουν καπως τις τιμες τους.
Σε καθε περιπτωση, ειναι ευθυνη του κρατους να επιβαλλει συνθηκες υγειους ανταγωνισμου και να μην αφησει να διατηρηθει μονοπωλιο η να υπάρξει εστω καταχρηση αυτου. Δεν ειναι δουλεια του κρατους ομως να το παιζει επιχειρηματιας.
-
Διπλωματική απάντηση
Δλδ θα δρα πχ μια εταιρεία στη χώρα και θα βάλει πλαφόν στις χρεώσεις το κράτος;
-
Γιατί να δρα μια εταιρεία στη χώρα; Μόνο η Aegean ενδιαφέρεται για τις πτήσεις από και προς την Ελλάδα ή μόνο η Aegean θα συμμετέχει στους διαγωνισμούς για τα δρομολόγια των 'άγονων γραμμών';
-
Διπλωματική απάντησηΔλδ θα δρα πχ μια εταιρεία στη χώρα και θα βάλει πλαφόν στις χρεώσεις το κράτος;
οχι, αλλα το κρατος ειναι υποχρεωμενο να διενεργησει κοστολογικους ελεγχους οπως εκανε προσφατα σε αλλες υποθεσεις (τροφιμων) και να λαβει μετρα. Φυσικα το μονοπωλιο δεν ειναι θεμιτο σε καμια περιπτωση και φυσικα και γω ευελπιστω μεσα απο αυτη την επωδυνη διαδικασια να δημιουργηθει ενας νεος παικτης στην αγορα.
Παντως, οτι και να πουμε εμεις εδω μεσα εαν η αγορα δεν εποπτευεται απο το κρατος, θα ειναι μια ζωη στρεβλη εις βαρος του καταναλωτη.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Διπλωματική απάντηση
Δλδ θα δρα πχ μια εταιρεία στη χώρα και θα βάλει πλαφόν στις χρεώσεις το κράτος;
οχι, αλλα το κρατος ειναι υποχρεωμενο να διενεργησει κοστολογικους ελεγχους οπως εκανε προσφατα σε αλλες υποθεσεις (τροφιμων) και να λαβει μετρα. Φυσικα το μονοπωλιο δεν ειναι θεμιτο σε καμια περιπτωση και φυσικα και γω ευελπιστω μεσα απο αυτη την επωδυνη διαδικασια να δημιουργηθει ενας νεος παικτης στην αγορα.
Παντως, οτι και να πουμε εμεις εδω μεσα εαν η αγορα δεν εποπτευεται απο το κρατος, θα ειναι μια ζωη στρεβλη εις βαρος του καταναλωτη.
αν το κράτος αγαπητέ έκανε ότι έπρεπε να κάνει, δεν θα συζητάγαμε σήμερα για την ολυμπιακή. Θα ήταν μια χαρά εταιρεία.
Εκεί είναι και το bullet της διαφωνίας μας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ