-
Ο χρήστης K.L. έγραψε:
Κατ' αρχήν καλορίζικα και καλοτάξιδα τα του-του σας! Επειδή είμαι και εγώ υποψήφιος αγοραστής μια ερώτηση. Τα αυτοκίνητα σας έχουν το radio - cd της clarion η το Suzuki - no name ? πως ακούγονται και αν κάπoιο από αυτά παίζει mp3!!!Τα αυτοκινητα εχουν radio cd της Clarion , αλλα δυστυχως δεν υποστηριζει mp3 ...μονο στην αγορα της Αμερικης βγαινει με το mp3 xm ραδιο κ.λ.π..
-
Ο χρήστης K.L. έγραψε:
Κατ' αρχήν καλορίζικα και καλοτάξιδα τα του-του σας! Επειδή είμαι και εγώ υποψήφιος αγοραστής μια ερώτηση. Τα αυτοκίνητα σας έχουν το radio - cd της clarion η το Suzuki - no name ? πως ακούγονται και αν κάπoιο από αυτά παίζει mp3!!!Η ακριβή έκδοση που πήρα εγώ έχει το 6απλό CD της Clarion. Το όλο σύστημα μαζί με τα ηχεία είναι πολύ καλό για εργοστασιακό. Βρήκα τον ήχο πολύ ανώτερο από ότι μαμίσιο έχω ακούσει.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν παίζει Mp3 (μεγάλη παράλειψη).
Η φθηνή έκδοση έχει ένα μονό CD που δεν ξέρω αν είναι της Clarion.
-
Tης clarion ειναι και αυτο ....
Ο ηχος ειναι αρκετα καλος με 4 ηχεια και 2 tweeter .... -
Απο Profit δεν έχω ακόμη νέα (να πω την αλήθεια δεν το κυνήγησα) επειδη η αλλαγη αυτοκινήτου μετατέθηκε για μετά το πάσχα και προς το καλοκαίρι, επίσης επειδή δεν είναι και η πιο τυπική εταιρεία προτιμώ να κατέβω κάποια στιγμή Αθήνα να τα πούμε από κοντά!!!!!!
-
Γεια σας!
Και όπως καταλάβατε μπήκε το νερό στο αυλάκι ...
Πήγα το είδα ξανά! 3πορτο, κόκκινο, 1600άρη, φοβερό εσωτερικό, απίστευτο εξωτερικό, πολύ καλή κατασκευή, ιδανικές διαστάσεις ...
Μου είπαν ότι υπάρχουν δύο εκδόσεις! JX και JXA ...
H δεύτερη, με 2000euro διαφορά, δίνει παραπάνω: πίσω σκούρα φιμέ τσάμια, προβολείς ομίχλης, αερόσακοι οροφής και πλαγίους, 17άρες ζάντες με ελαστικά 225/65/17, 6απλό Cd. Κάτι άλλο???Τα διλλήματα (θέλω βοήθεια!)
-
Εχει κανείς καμιά φωτό της σιδερένιας ζάντας που μπαίνει στο απλό JX?
Πως είναι αυτή η ζάντα? -
Για ποιο λόγο κάποιος να φορτώσει 1500κιλά με 17άρες ζάντες και με λάστιχο 225/65? Δεν είναι υπερβολή? Δεν χάνει σε επιδόσεις και σε κατανάλωση? Το προφίλ 65 δεν είναι ποιο κακό σε ανωμαλίες? Δεν είναι προτιμότερο να μπούνε ζάντες 16άρες από κατάστημα?
-
Τα προβολάκια μπορώ να τα βάλω εξτρά στην απλή έκδοση?
-
Αν πούμε ότι κάποιος διαθέτει ηχοσύστημα (που το έχει πληρώσει μία περιουσία) από το προηγούμενο αυτοκίνητο δεν μπορεί πλέον να το βάλει στο Vitara? Είδα το ηχοσύστημα του Vitara ότι είναι λίγο περίεργο ... Καμιά άποψη? Το έχει αλλάξει κανείς ?
-
Ο αυτομάτος κλιματισμός είναι χωρίς οθόνη ? ? ?
Περιμένω τις απόψεις σας!!!!!
Ευχαριστώ
-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Γεια σας!
Και όπως καταλάβατε μπήκε το νερό στο αυλάκι ...
Πήγα το είδα ξανά! 3πορτο, κόκκινο, 1600άρη, φοβερό εσωτερικό, απίστευτο εξωτερικό, πολύ καλή κατασκευή, ιδανικές διαστάσεις ...
Μου είπαν ότι υπάρχουν δύο εκδόσεις! JX και JXA ...
H δεύτερη, με 2000euro διαφορά, δίνει παραπάνω: πίσω σκούρα φιμέ τσάμια, προβολείς ομίχλης, αερόσακοι οροφής και πλαγίους, 17άρες ζάντες με ελαστικά 225/65/17, 6απλό Cd. Κάτι άλλο???Για τις διαστάσεις να τονίσω ότι είναι κάπως φαρδύ σε σχέση με τα άλλα που κοιτούσες. Κατασκευή και εμφάνιση super!
Εγώ πήρα την JXA. Με τα παραπάνω που έχει (ειδικά τους 6 αερόσακους) δικαιολογεί άνετα τα 2000 ευρώ παραπάνω. Δίνει και θερμαινόμενους καθρέφτες btw και νομίζω ότι το ηχοσύστημα είναι 4 + 2 twiter (αν τα γράφουν έτσι) αντί απλώς 4 ηχείων στο άλλο. Δεν είμαι σίγουρος για το 2ο.
- Εχει κανείς καμιά φωτό της σιδερένιας ζάντας που μπαίνει στο απλό JX?
Πως είναι αυτή η ζάντα?
Είναι η απλή σιδερένια ζάντα που είχε και το παλιό. Δεν μου αρέσει καθόλου σε εικόνα, χαλάει πολύ αυτό το σύγχρονο 'image' που έχει το αμάξι. Άμα την βρω ξανά θα την πάρω φώτο με το κινητό να την δεις.
- Για ποιο λόγο κάποιος να φορτώσει 1500κιλά με 17άρες ζάντες και με λάστιχο 225/65? Δεν είναι υπερβολή? Δεν χάνει σε επιδόσεις και σε κατανάλωση? Το προφίλ 65 δεν είναι ποιο κακό σε ανωμαλίες? Δεν είναι προτιμότερο να μπούνε ζάντες 16άρες από κατάστημα?
Κερδίζεις σε ομορφιά όμως! Ίσως και σε άνεση. Πάντως σαν ζάντα μου αρέσει πολύ σε σχήμα κτλ, ιδανική επιλογή από τη Suzuki. Έχει πλεονεκτήματα η 16άρα αλλά χάνει σε ομορφιά πολύ.
- Τα προβολάκια μπορώ να τα βάλω εξτρά στην απλή έκδοση?
Τα έχω δει στον κατάλογο με τα έξτρα άρα υποθέτω ναι. Ρώτα όμως για σίγουρα.
- Αν πούμε ότι κάποιος διαθέτει ηχοσύστημα (που το έχει πληρώσει μία περιουσία) από το προηγούμενο αυτοκίνητο δεν μπορεί πλέον να το βάλει στο Vitara? Είδα το ηχοσύστημα του Vitara ότι είναι λίγο περίεργο ... Καμιά άποψη? Το έχει αλλάξει κανείς ?
Δεν αλλάζει το ηχοσύστημα, τουλάχιστον όχι χωρίς πατέντα. Είναι ενσωματωμένο στην κονσόλα. Και εγώ θα ήθελα ένα mp3 αλλά δεν γίνεται. Τουλάχιστον κερδίζεις πόντους σε εμφάνιση και αντικλεπτική προστασία. Τα ηχεία νομίζω ότι αλλάζουν αρκεί να πάρεις άλλα του κατάλληλου μεγέθους.
Να τονίσω ότι το CD είναι της Clarion, αρκετά καλό και εργονομικό χάρη και στα χειριστήρια στο τιμόνι. Είναι καλής απόδοσης και εάν ακούς μουσική σε λογική ένταση θα σου φανεί μια χαρά.
- Ο αυτομάτος κλιματισμός είναι χωρίς οθόνη ? ? ?
Ναι. είναι χωρίς οθόνη. Έχει έναν περιστροφικό διακόπτη για θερμοκρασία και έναν για τον ανεμιστήρα. Βάζεις τον ένα όπου θες, τον ανεμιστήρα στο Auto και δουλεύει μια χαρά.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής, περιμένω να πάω γύρω στα 5000+ χλμ για να δω τι λέει και από επιδόσεις και κατανάλωση. Σαν πακέτο όμως είναι κορυφαίο και παίζει χωρίς αντίπαλο αυτή τη στιγμή.
Ζήτα test drive στην αντιπροσωπία για να δεις την απίστευτα βελτιωμένη οδική συμπεριφορά!!
Η επιλογή δική σου! - Εχει κανείς καμιά φωτό της σιδερένιας ζάντας που μπαίνει στο απλό JX?
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής, περιμένω να πάω γύρω στα 5000+ χλμ για να δω τι λέει και από επιδόσεις και κατανάλωση. Σαν πακέτο όμως είναι κορυφαίο και παίζει χωρίς αντίπαλο αυτή τη στιγμή.
Ζήτα test drive στην αντιπροσωπία για να δεις την απίστευτα βελτιωμένη οδική συμπεριφορά!!
Η επιλογή δική σου!Σε ευχαριστώ afonic!
α! για πες μου! αυτή είναι η ζάντα η ατσαλένια που δίνει στο 'απλό' μοντέλο:
http://library.techlink.gr/data/photo/269.jpgΟσο για τις διαστάσεις αν δεις το νέο Τέριος είναι σχεδόν πανομοιότυπα όσο αφορά τον όγκο!
Θα το ψάξω και θα κάνω και test drive!
-
Το είδα σήμερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη και ήταν εξοπλισμένο με τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ που έχω δει σε αυτοκίνητο. Ένα εξάρτημα πάνω από τα (πλαϊνά) μαρσπιέ για να λερώνει τα μπατζάκια αυτών που μπαίνουν και βγαίνουν από το αυτοκίνητο. Το εν λόγω 'εξάρτημα' δεν κάνει άλλη δουλειά γιατί είχε ένα σηματάκι που απαγορεύει να πατήσεις επάνω.
-
Μήπως ήταν μια απλή ράβδος. Αν ήταν τότε υπάρχει περίπτωση να ήταν ράβδος προστασίας του μαρσπιέ από τα βράχια? Και αν είναι έτσι μήπως για κάποιους που το αυτοκίνητο το χρησιμοποιούν αναλόγως δεν είναι καθόλου άχρηστο και καθόλου βλακεία? Και μήπως όποιος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του έτσι δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ακεραιότητα του οχήματος από το να λερώσει τα μπατζάκια του.....? Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολύ που ευχαριστιούνται το να λασπώνονται πατόκορφα τόσο αυτοί όσο και τα αυτοκίνητά τους....
Δεν κάνει να το πατήσεις γιατί είναι στενό και μπορεί να γλυστρήσεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το είδα σήμερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη και ήταν εξοπλισμένο με τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ που έχω δει σε αυτοκίνητο. Ένα εξάρτημα πάνω από τα (πλαϊνά) μαρσπιέ για να λερώνει τα μπατζάκια αυτών που μπαίνουν και βγαίνουν από το αυτοκίνητο. Το εν λόγω 'εξάρτημα' δεν κάνει άλλη δουλειά γιατί είχε ένα σηματάκι που απαγορεύει να πατήσεις επάνω.Aν μιλάς για το μαύρο πεντάπορτο, δεν πατάς μόνο στην αρχή, στο μαύρο πλαστικό. Γενικά είναι καλό αν θες σκαλοπάτια και πολύ όμορφα (σαν της Χ3)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μήπως ήταν μια απλή ράβδος. Αν ήταν τότε υπάρχει περίπτωση να ήταν ράβδος προστασίας του μαρσπιέ από τα βράχια? Και αν είναι έτσι μήπως για κάποιους που το αυτοκίνητο το χρησιμοποιούν αναλόγως δεν είναι καθόλου άχρηστο και καθόλου βλακεία? Και μήπως όποιος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του έτσι δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ακεραιότητα του οχήματος από το να λερώσει τα μπατζάκια του.....? Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολύ που ευχαριστιούνται το να λασπώνονται πατόκορφα τόσο αυτοί όσο και τα αυτοκίνητά τους....Δεν κάνει να το πατήσεις γιατί είναι στενό και μπορεί να γλυστρήσεις.
Οχι δεν ήταν ράβδος προστασίας.
Ηταν σκαλοπάτι και μάλιστα χαμήλωνε απο κάτω και 2-3 πόντους.
Όπως είπα παραπάνω μοιαζει πάρα πολύ με της χ3 -
Δεν είναι ράβδος προστασίας, καθαρά σκαλοπάτι αλλά στην άκρη είχε το σηματάκι που απαγορεύεται να πατάς επάνω.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σε ευχαριστώ afonic!
α! για πες μου! αυτή είναι η ζάντα η ατσαλένια που δίνει στο 'απλό' μοντέλο:
http://library.techlink.gr/data/photo/269.jpgΟσο για τις διαστάσεις αν δεις το νέο Τέριος είναι σχεδόν πανομοιότυπα όσο αφορά τον όγκο!
Θα το ψάξω και θα κάνω και test drive!
Περίπου αυτή είναι. (κατά 99% όμοια).
Το νέο Terios είναι 1.695mm σε πλάτος ενώ το GV 1.810mm. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο ειδικά για μέσα στην πόλη που το θες, το βάρος δυσκολεύει.
Σε μήκος και ύψος είναι πάνω κάτω τα ίδια. -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Περίπου αυτή είναι. (κατά 99% όμοια).Το νέο Terios είναι 1.695mm σε πλάτος ενώ το GV 1.810mm. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο ειδικά για μέσα στην πόλη που το θες, το βάρος δυσκολεύει.
Σε μήκος και ύψος είναι πάνω κάτω τα ίδια.Συμφωνώ, αλλά μόλις είδα το εσωτερικό του 'στενού' Terios ξενέρωσα ... Το θέμα είναι να σε 'γεμίζει' το εσωτερικό του αυτοκινήτου και να μην σε ψυχοπλακώνει ... Νομίζω δηλαδή ...
Πάντως αν η παραπάνω ζάντα είναι η απλή που δίνει η Suzuki στο Vitara τότε σίγουρα θα το πάρω με αυτή την ζάντα! Την 'γουστάρω' απεριόριστα!!!!! -
To βρήκα!
http://www.autotoys.com/x/catalog/SUZUK ... _6387.htmlχε!χε!
-
Αυτό εννοούσα όταν έλεγα πατέντες. Ούτε είναι εύκολο να βρεις το ίδιο χρώμα ούτε ταιριάζει 100% ΟΚ. Ασε που λύνεις το μισό ταμπλό και μετά αρχίζουν οι τριγμοί...
Τι να σου πω άμα έχεις μεγάλο μεράκι με το ηχοσύστημα αξίζει να το ψάξεις αλλά άμα δεις πόσο όμορφο είναι το ταμπλό δεν νομίζω να θες να το σκαλίσεις!
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Αυτό εννοούσα όταν έλεγα πατέντες. Ούτε είναι εύκολο να βρεις το ίδιο χρώμα ούτε ταιριάζει 100% ΟΚ. Ασε που λύνεις το μισό ταμπλό και μετά αρχίζουν οι τριγμοί...Τι να σου πω άμα έχεις μεγάλο μεράκι με το ηχοσύστημα αξίζει να το ψάξεις αλλά άμα δεις πόσο όμορφο είναι το ταμπλό δεν νομίζω να θες να το σκαλίσεις!
... αν τυχόν το προχωρήσω και το πάρω το μόνο σίγουρο είναι ότι το στερεοφωνικό θα αλλάξει. Εχω πολλά χρόνια να ακούσω μουσική από CdAudio και δεν έχω σκοπό να έχω στο αυτοκίνητο μία βαλίτσα CDs ...
Πλέον μόνο mp3 ...Aρα! ή θα δώσει λύση η Suzuki ή θα δώσει λύση κάποιος τρίτος ή απλά δεν θα το πάρω ...
-
Εγώ που ρώτησα την ίδια την αντιπροσωπία μου είπαν ότι επίσημα η Suzuki δεν προσφέρει κάποιο αξεσουάρ για να βάλεις κάποιο τρίτο σύστημα. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι ή μπορείς να βρεις κάποιον τρίτο (μήπως μπορεί να κάνει κάτι η Clarion Hellas?). Το 6απλό βολεύει αρκετά, είναι σαν να έχεις ένα CD με Mp3 μέσα. Έχε και ένα βαλιτσάκι με 25-30 CD στο ντουλάπι, πόσα θες πια.
Πάντως για να είμαι ειλικρινής και εγώ είχα καλομάθει στο mp3 στο παλιό και μου κακοφάνηκε. Θα έπρεπε το 6απλό στην ακριβή έκδοση να παίζει και Mp3, αλλά μάλλον θέλουν να τα ξεφορτωθούν...
Πάντως ΙΜΗΟ είναι μαμακία να διαλέξεις αμάξι από το στερεοφωνικό...
-
Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα αρκετά το αυτοκίνητο και με ξενερώνει εξίσου το γεγονός οτι δεν παίζει mp3 έχω αποφασίσει οτι άν τελικά το παραγκείλω θα ζητήσω να μου το φέρουν με το μονό cd player και θα προσθέσω μια cdέρα 6δισκή ή και μικρότερη (αν υπάρχει για λόγους χώρου) που να παίζει mp3.Για τα 225/65/17 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα διότι το 65 είναι αρκετά ψηλό προφιλ έτσι και αλλιώς γαι να μην έχεις πρόβλημα σε πεζοδρόμια, πέτρες και χωματόδρομους και θα παρουσιαστεί πρόβλημα μόνο σε άγριο off road ΄για το οποίο το αυτοκίνητο δεν προσφέρεται ουτος ή άλλως ελείψη κοντου. Αντίθετα θα βοηθήσει στην άσφαλτο γιατί τα 1500 κιλά είναι πολλά για προφίλ πάνω από 65.
-
Ο χρήστης K.L. έγραψε:
Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα αρκετά το αυτοκίνητο και με ξενερώνει εξίσου το γεγονός οτι δεν παίζει mp3 έχω αποφασίσει οτι άν τελικά το παραγκείλω θα ζητήσω να μου το φέρουν με το μονό cd player και θα προσθέσω μια cdέρα 6δισκή ή και μικρότερη (αν υπάρχει για λόγους χώρου) που να παίζει mp3.Για τα 225/65/17 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα διότι το 65 είναι αρκετά ψηλό προφιλ έτσι και αλλιώς γαι να μην έχεις πρόβλημα σε πεζοδρόμια, πέτρες και χωματόδρομους και θα παρουσιαστεί πρόβλημα μόνο σε άγριο off road ΄για το οποίο το αυτοκίνητο δεν προσφέρεται ουτος ή άλλως ελείψη κοντου. Αντίθετα θα βοηθήσει στην άσφαλτο γιατί τα 1500 κιλά είναι πολλά για προφίλ πάνω από 65.K.L. αρχικά όσο αφορά το cd changer και εγώ ήδη το ψάχνω ... Μία σκέψη είναι να μπει CD CHANGER RF Modulator που δεν θέλει καλώδια παρα μόνο τροφοδοσία. Το κακό είναι ότι δεν θα ξαναδούμε ID TAGs και Filenames ... Επιπλέον έχω την υποψία ότι το εργοστασιακό Clarion είναι απλά μία 'πατάτα' που δεν μπορεί να δεχτεί CD CHANGER της Clarion ...
Στα θετικά είναι ότι έχουν βγει στην αμερικάνικη αγορά double din RadioCDMP3 (Kenwood και Clarion) που είναι ειδικά για το Vitara ώστε να μην χάνουμε ούτε τα χειριστήρια στο τιμόνι ... Σίγουρα θα έρχονται και Ελλάδα ...
Οσο για τις ζάντες θέλω να πιστεύω ότι είναι υπερβολή οι 17άρες και με προφίλ 65 σε τζιπ ... Το μεγαλύτερο πλάτος προσφέρει παραπάνω κατανάλωση, παραπάνω κοπανήματα στις λακούβες, ποιο ακριβά ελαστικά, χειρότερες επιδόσεις. Στα θετικά τα μόνα που βρίσκω είναι ίσως η αισθητική και τα καλύτερα κρατήματα ... α! ερώτηση! γιατί τα 65άρια είναι πολλά για 1500 κιλά??? Οι Mercedes που είναι όλες πάνω από 1500 κιλά γιατί έχουν οι περισσότερες προφίλ ελαστικού 80? Το ίδιο και για τις BMW, Audi κλπ...
Η 16άρα ζάντα στο Vitara έχει διάσταση 225/70/16?
GRAND VITARA (ESCUDO) 2006