-
Είδα στο AutoTriti.gr στις μετρήσεις/τεστ τα παρακάτω για το GV/1600 :
0-100 ... 14,1 ISO9002
τελική ... 175χ.α.ω ISO9002Ισχύουν αυτά ή θα μας τρελάνουν εντελώς????
-
Τελική 160 ξέρω εγώ αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. (160 δίνει και η Suzuki). Σε 40% κατηφόρα το μέτρησαν αυτοί?
Όσο για το 0-100 εγώ έχω κάνει 15,2 χωρίς να περάσω τις 5000 στροφές (αλλαγή λίγο πριν τις φτάσει δηλαδή). Φαντάζομαι γύρω στα 13 είναι πιο λογική τιμή.
Μετά από 2 μήνες και σχεδόν 4000 χιλιόμετρα (δεν είχα χρόνο για κανένα ταξιδάκι ρε γαμώτο!) μπορώ να πω ότι το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι η ορατότητα προς τα πίσω λόγω των τεράστιων πίσω κολόνων. Ακόμα λίγο να 'πετύχω' ένα μηχανάκι χθες.
Τα προσχήματα σώζουν οι τεράστιοι, χορταστικοί καθρέφτες!Το 2ο πιο σημαντικό πρόβλημα είναι το ABS το οποίο μερικές φορές επεμβαίνει απίστευτα νωρίς που με ξαφνιάζει και εμένα τον ίδιο. Για παράδειγμα σήμερα σε ελεγχόμενο φρενάρισμα από τα 80χλμ/ω περίπου αποφάσισε ξαφνικά να μπει με αποτέλεσμα και εγώ να τρομάξω αλλά και επειδή δεν το άφησα από τον θόρυβο η μηχανή μπροστά να τρομάξει και να μπει αριστερά ενώ εγώ σταμάτησα τουλάχιστον 2 μέτρα μακρυά της.
Τι να πω, ή πράγματι θα κατάφερνα να μπλοκάρω τους τροχούς σε τέτοιο φρενάρισμα ρουτίνας ή είναι υπερβολικά ευαίσθητο.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Το 2ο πιο σημαντικό πρόβλημα είναι το ABS το οποίο μερικές φορές επεμβαίνει απίστευτα νωρίς που με ξαφνιάζει και εμένα τον ίδιο. Για παράδειγμα σήμερα σε ελεγχόμενο φρενάρισμα από τα 80χλμ/ω περίπου αποφάσισε ξαφνικά να μπει με αποτέλεσμα και εγώ να τρομάξω αλλά και επειδή δεν το άφησα από τον θόρυβο η μηχανή μπροστά να τρομάξει και να μπει αριστερά ενώ εγώ σταμάτησα τουλάχιστον 2 μέτρα μακρυά της.Τι να πω, ή πράγματι θα κατάφερνα να μπλοκάρω τους τροχούς σε τέτοιο φρενάρισμα ρουτίνας ή είναι υπερβολικά ευαίσθητο.
Tαμπούρα πίσω ... Κάτι ξέρω ...
Λογικό ...Μιας και έχεις κάνει και 4000 χιλιόμετρα δεν μας λες και πως τα πάει με το Clima ανοικτό? Τραβάει ή χάνει καμιά 20 άλογα?
-
Λές? Και το 'οικογενειακό' μας αμάξι έχει ταμπούρα πίσω αλλά το ABS είναι μια χαρά και επεμβαίνει μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται.
Με το Clima είναι πολύ φανερό στον οδηγό ότι ζορίζεται. Εξαρτάται βέβαια από την ένταση. Σε γενικές γραμμές πάντως πρέπει να μένεις 3500+ στροφές για να επιταχύνεις αξιοπρεπώς με το Clima, δυστυχώς.
-
Και το Peugeot 407 που εχω με δισκους μπροστα - πισω και μαλιστα μπροστα αρκετα μεγαλους λογω αυτοματου κιβωτιου , το abs μερικες φορες μπαινει για πλακα....
Ολα αυτα φυσικα γινονται , γιατι αυτα τα συστηματα αναπτυσονται με την προυποθεση οτι υπαρχει καποιο ειδος ....τριβης του ελαστικου με την ασφαλτο ......Δυστυχως στους περισσοτερους δρομους της Ελλαδος αυτη η προυποθεση απουσιαζει ...Κανε ενα τεστ αν γινεται στο ιδιο σημειο με το οικογενειακο σου αυτοκινητο να δουμε τι συμπεριφορα θα εχει .....
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Ολα αυτα φυσικα γινονται , γιατι αυτα τα συστηματα αναπτυσονται με την προυποθεση οτι υπαρχει καποιο ειδος ....τριβης του ελαστικου με την ασφαλτο ......Δυστυχως στους περισσοτερους δρομους της Ελλαδος αυτη η προυποθεση απουσιαζει ...
Συμφωνώ απολύτως. Το φαινόμενο αυτό αυξάνεται όταν το βάρος του αμαξώματος πέφτει κυρίως στα μπροστινά φρένα, το αυτοκίνητο δηλαδή να 'φρενάρει' με την μούρη ...
-
Να σημειώσω επίσης σαν γνώστης της Suzuki οτι τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης ειναι αισχρα και τρισαθλια με έναν επιεική χαρακτηρισμό, στην πρώτη αλλαγη ελαστικών θα είναι σαν την νύχτα με τη μέρα η διαφορά στο φρενάρισμα (στο κράτημα στις στροφές δεν έχει πρόβλημα, περίεργα πράγματα τα μοντέρνα ελαστικά).
-
Αν δεν κάνω λάθος τα εργοστασιακά είναι κάποια Bridgestone ?
-
Ναι όπως και στο παλιο G.V. κατι σε 683 - 684 νομίζω, αθλιο λάστιχο καμια σχέση με τα 694 που φοράω τώρα. Επειδή μου έχουν μπεί κάποιες τρελές ιδέες γνωρίζει κανείς τι διάσταση είναι τα ηχεία στις πόρτες και το ταμπλό του 5d;; Στο net δε βρίσκω κάτι σχετικό.
-
-
Πολύ καλό!!!!Μπράβο! κουκλί το έχεις!!
α! ερώτηση! (όπως πάντα!) ... Αυτό το ασημένιο μπροστά στην μάσκα κάτω από την πινακίδα είναι εξτρά ?
-
Ναι είναι το 'Front Guard CITY'.
-
Πολύ καλό καλορίζικο!!!!!
Ερώτηση:
Η σκεπούλα της τρίτης ΦΩΤΟ είναι στάνταρ ή έξτρα εξοπλισμός;
Πόσο στοιχίζει; -
Ο χρήστης tasos953 έγραψε:
Ερώτηση:
Πόσο στοιχίζει;Καλα χιλιομετρα κι απο μενα!
-
Ο χρήστης tasos953 έγραψε:
Ερώτηση:
Πόσο στοιχίζει;Την βρήκα στο Praktiker, είναι για να μην ανάβει το αμάξι άμα το αφήνεις στον ήλιο το καλοκαίρι...
Ευχαριστώ για τις ευχές!
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Ερώτηση:
Πόσο στοιχίζει;Την βρήκα στο Praktiker, είναι για να μην ανάβει το αμάξι άμα το αφήνεις στον ήλιο το καλοκαίρι...
Ευχαριστώ για τις ευχές!
Μ' αρέσει που είσαι στο κλίμα.........
-
Για να επαναφέρουμε ψηλά το θέμα...
Ερωτήσεις περί 5θυρου 2.0l (κάποια έχουν ξανασυζητηθεί αλλά για το 3θυρο 1.6):
α) Από ρεπρίζ πως συμπεριφέρεται; Μπορείς να κάνεις προσπεράσματα σχετικά άνετα (για τα δεδομένα της κατηγορίας πάντα) ή είναι 'πολλά τα κιλά';
β) Διατηρεί άνετα μία ταχύτητα γύρω στα 140 σε ταξίδι ή ζορίζεται;
γ) Μπορείς να βάλεις εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω;
δ) Έχει εργοστασιακό navigation με χάρτες για Ελλάδα;
ε) Θα βγει με μεγαλύτερο κινητήρα;(2 μονάδες το κάθε θέμα)
Να αναφέρω πως σκεφτόμαστε αυτό το αυτοκίνητο καθώς χρειαζόμαστε ένα τζιποειδές για το νησί και για καμιά εκδρομή, το οποίο θα πρέπει να έχει χώρους και αξιοπρεπείς δυνατότητες σε χώμα. Υποχρεωτικά κοντά. Προφανώς θα αγοραστεί και 2η τετράδα ζαντών - χωμάτινων ελαστικών για τα 'δύσκολα'.
-
Απαντήσεις
α) Δεν μπορώ να απαντήσω έχω το DDis με πολύ περισσότερη ροπή.
β) Λόγο παρόμοιας δύναμης με το δικό μου πιστεύω οτι μέχρι τα 160 ταξιδεύεις άνετα όπως εγώ.
γ) Ναι
δ) Στην Ελλάδα όχι, έξω ξέρω οτι τοποθετουν το ddx 6027 της Kenwood που συνεργάζεται με τα χειριστήρια στο τιμόνι (εγώ έβαλα της Alpine)
ε) Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;
Αν θα υπάρξει σετ με δισκόφρενα πίσω θα έιναι από εταιρεία βελτιώσεων.
Αν μάθεις τίποτα pm me γιατι με ενδιαφέρει πολύ. -
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Αν μάθω κάτι φυσικά και θα ενημερώσω. -
Ο χρήστης K.L. έγραψε:
Απαντήσεις
δ) Στην Ελλάδα όχι, έξω ξέρω οτι τοποθετουν το ddx 6027 της Kenwood που συνεργάζεται με τα χειριστήρια στο τιμόνι (εγώ έβαλα της Alpine)Ενδιαφερον..
Αν θελεις για λεγε λεπτομερειες για αυτο ...και καμια φωτο αν ειναι εκολο απο την εγκατασταση ....
GRAND VITARA (ESCUDO) 2006