-
Παρασκευή λοιπόν 13/05/2005 πραγματοποιήθηκε η συνοδήγηση με τον Άρη βωβό (στη διάρκεια του shakedown ενόψει του ράλι μαύρο ρόδο) την οποία είχα κερδίσει στη κλήρωση κατά την κοπή της πίτας του forum..
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ!!!Μαζί με τον πολύ καλό φίλο Παντελή (italian job) ξεκινήσαμε τη πέμπτη από Πάτρα απ’οπου και σπουδάζουμε, για Αθήνα, για να συναντηθούμε στις 4:30 στο ξενοδοχείο Pines με τους ιταλούς της ralliart-team italy.Ο κ.Λωρης ήταν αυτός με τον οποίο βρισκόμασταν σε επικοινωνία και φρόντισε για όλα.. Για το που θα συναντηθούμε, πως θα πάμε στην ειδική κ.τ.λ. και αξίζει τα καλύτερα λόγια, καθώς υπήρξε ευγενέστατος μαζί μας φιλικότατος κ πραγματικά είναι ένας φανταστικός άνθρωπος. Εκείνη τη μέρα όμως μια μηχανική βλάβη στο φορτηγό της ομάδας δε μας άφησε να πραγματοποιήσουμε τη συνοδήγηση. Και μετά από 3 ώρες καφέ στο bar του hotel αναχωρήσαμε με μια μεγάλη απογοήτευση να καθρεφτίζεται στο πρόσωπο μας. Την άλλη μέρα και ενώ είχαν πάει όλα καλά, στις 3:00 το μεσημέρι βρισκόμασταν όλοι στην ειδική κοντά στη Βαρυμπόμπη. Μετά από ένα δυο χρονογραφημένα κομμάτια με το evo viii της ralliart ο κ.Λωρης βγαίνει από το αμάξι και φωνάζει..αχ να μη με λύνανε ποτέ από εκείνο το μπάκετ. Τι να σας πω βρε παιδιά. Ευθείες, στροφές, λακκούβες, πέτρες όλα τα κατάπινε το λυσσασμένο. και ο κ.Αρης δίπλα να το πηγαίνει στο όριο. ΟΔΗΓΑΡΑ!!! κ.ΛΩΡΗ και κ.ΑΡΗ εύχομαι ότι καλύτερο και πραγματικά σας ευχαριστώ μέσα απο τήν καρδιά μου γι αυτη την αξέχαστη εμπειρία.
Υ.Γ.1. υπάρχουν photoes και videos μόνο που δε ξέρω πως μπορώ να τα εμφανίσω στο forum.
Υ.Γ.2.Στην ερώτηση μου προς τον κ.Βωβο πως του φαίνεται το subaru wrc πήρα την εξής απάντηση. -
Παρασκευή λοιπόν 13/05/2005 πραγματοποιήθηκε η συνοδήγηση με τον Άρη βωβό (στη διάρκεια του shakedown ενόψει του ράλι μαύρο ρόδο) την οποία είχα κερδίσει στη κλήρωση κατά την κοπή της πίτας του forum..
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ!!!Μαζί με τον πολύ καλό φίλο Παντελή (italian job) ξεκινήσαμε τη πέμπτη από Πάτρα απ’οπου και σπουδάζουμε, για Αθήνα, για να συναντηθούμε στις 4:30 στο ξενοδοχείο Pines με τους ιταλούς της ralliart-team italy.Ο κ.Λωρης ήταν αυτός με τον οποίο βρισκόμασταν σε επικοινωνία και φρόντισε για όλα.. Για το που θα συναντηθούμε, πως θα πάμε στην ειδική κ.τ.λ. και αξίζει τα καλύτερα λόγια, καθώς υπήρξε ευγενέστατος μαζί μας φιλικότατος κ πραγματικά είναι ένας φανταστικός άνθρωπος. Εκείνη τη μέρα όμως μια μηχανική βλάβη στο φορτηγό της ομάδας δε μας άφησε να πραγματοποιήσουμε τη συνοδήγηση. Και μετά από 3 ώρες καφέ στο bar του hotel αναχωρήσαμε με μια μεγάλη απογοήτευση να καθρεφτίζεται στο πρόσωπο μας. Την άλλη μέρα και ενώ είχαν πάει όλα καλά, στις 3:00 το μεσημέρι βρισκόμασταν όλοι στην ειδική κοντά στη Βαρυμπόμπη. Μετά από ένα δυο χρονογραφημένα κομμάτια με το evo viii της ralliart ο κ.Λωρης βγαίνει από το αμάξι και φωνάζει..αχ να μη με λύνανε ποτέ από εκείνο το μπάκετ. Τι να σας πω βρε παιδιά. Ευθείες, στροφές, λακκούβες, πέτρες όλα τα κατάπινε το λυσσασμένο. και ο κ.Αρης δίπλα να το πηγαίνει στο όριο. ΟΔΗΓΑΡΑ!!! κ.ΛΩΡΗ και κ.ΑΡΗ εύχομαι ότι καλύτερο και πραγματικά σας ευχαριστώ μέσα απο τήν καρδιά μου γι αυτη την αξέχαστη εμπειρία.
Υ.Γ.1. υπάρχουν photoes και videos μόνο που δε ξέρω πως μπορώ να τα εμφανίσω στο forum.
Υ.Γ.2.Στην ερώτηση μου προς τον κ.Βωβο πως του φαίνεται το subaru wrc πήρα την εξής απάντηση. -
TΥΧΕΡΕ.........
-
Τυχεράκια!!!!
-
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩΩΩΩΩΩΩ.......
-
Είσαι τυχερός φίλε ! Θα ήθελα κι εγώ αλλά και πολλοί άλλοι να κάνουν μια βόλτα με έναν απο τους καλύτερους Έλληνες οδηγούς...
-
Είμαι κι εγω από τους τυχερούς που χάρη στον κ. Λώρη Μελετόπουλο είχα την ευκαιρία να συνοδηγήσω με τον κ. Βωβό σε shakedown στον Καρακόλιθο πέρσι σε ένα Ford Focus WRC '02.
Εμπειρία ζωής θα την χαρακτήριζα.Τέλειο στήσιμο,αναρτήσεις από άλλο πλανήτη (τανκς),αστείρευτη δύναμη μα πάνω απ' όλα στα πηδάλια οδηγού και συνοδηγού άνθρωποι που παρα το ερασιτεχνικό-χομπίστικο της εμπλοκής έστω και με τέρατα ξέρουν ακριβώς τι κάνουν.Στεναδούρι...Ανέβασμα με 5ες-6ες και 150-160 χλμ/ώρα...Κατέβασμα το ίδιο αν και όπως μου είπε ο Αρης θα πηγαίναμε κρατημένα γιατι δεν θυμόταν καλά το κομμάτι....Μακάρι να πήγαιναν άλλοι πατημένα όπως πήγαινε αυτός κρατημένα.....Αποκορύφωμα στο τέλος ντριφτάροντας με 120-130 μου είπε ότι είχαμε λάστιχο (πίσω) γιατι είχε χάσει την αίσθηση του τιμονιού....Ένα θα σας πω...Μετά από εμένα συνοδήγησε ο Γ. Αγγελίδης (ναι ο θεός της υπερστροφής με την Mercedes 190) και κατεβαίνοντας έκανε σαν μικρό παιδι...Ανταλάσσαμε απόψεις για την εμπειρία για πάνω από μια ώρα....Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Λώρη και τον Άρη για την εξέχαστη εμπειρία που μου χάρισαν....Πάντα επιτυχίες και απόλαυση παιδιά...
Με εκτίμηση
Σπύρος Πούντος
(Γιάννη-JTGANG, που ξέρεις ποτέ δεν είναι αργά... ε Λώρη΄;;; )
-
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΓΛΑΦΥΡΟ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΩ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ SHAKE DOWN ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΩΝΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ 'ΧΩΝΩ' ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟ BUCKET ΜΟΥ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ...ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ?ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Μπράβο κ.Λώρη γενικώς ...και ειδικώς!
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΓΛΑΦΥΡΟ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΩ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ SHAKE DOWN ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΩΝΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ 'ΧΩΝΩ' ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟ BUCKET ΜΟΥ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ...ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ?ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
To θέμα δεν είναι πώς θα χώσεις κάποιον στο μπάκετ σου φίλτατε Λώρη, αλλά πώς θα τον ξεκολλήσεις μετά απ' αυτό..!!!
-
Καλησπέρα. Εμένα πάντως δεν με χάλαγε να με πήγαινε και μια βόλτα και ο Αγγελίδης. Για Βωβό δεν το συζητάω. Είναι λίγα πράγματα που δεν θα έκανα για μία τέτοια βόλτα.....
-
Έχω και εγώ πετάξει χαμηλά με τον Άρη!!
Ανεβοκατευήκαμε τον Βαρνάβα
με το 206 wrc...
Μετά απο δύο και χρόνια το χαμόγελο δεν λέει να ξεκολήσει από τ'αυτιά
Νάσε καλά Άρη,πάντα έτοιμος γιά το GO
Νάσε καλά Λώρη, να μας υποδέχεσαι και να μας μαθαίνεις αυτά που αγαπάμε
Νάστε καλά 4Τ, ΚΚ, ΣΧ, ΜΣ
Όχι ότι δεν θέλω κι άλλη βόλτα, αλλά εύχομαι σε κάθε αληθινό φίλο του σπορ, αυτή την εμπειρία. -
μπραβο ρε Λωρη και Αρη! το να δωσεις σε καποιον να γευτει μια τετοια εμπειρια ειναι φοβερο...και οντως εμπειρια ζωης! υποκλινομαι!!
-
Άρη, αν τυχόν μας διαβάζεις, είμαι συμμαθητής σου από το ίδιο τμήμα στο Β.Π.Σ., ο Κ. Μ. Ε, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιος... (Ο θείος μου έκανε μαθηματικά στο διπλανό τμήμα, ντε...)
ΘΕΛΩ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΕΛΑ!!!
Πέρα από την πλάκα, συγχαρητήρια για την όλη οδηγητική σου εξέλιξη. Φαινόταν από τότε το μικρόβιο, αλλά και ποιος να τα φανταζόταν όλ'αυτά. Μπραβίσσιμο! -
Ο χρήστης Strifter έγραψε:
Άρη, αν τυχόν μας διαβάζεις, είμαι συμμαθητής σου από το ίδιο τμήμα στο Β.Π.Σ., ο Κ. Μ. Ε, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιος... (Ο θείος μου έκανε μαθηματικά στο διπλανό τμήμα, ντε...)
ΘΕΛΩ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΕΛΑ!!!
Πέρα από την πλάκα, συγχαρητήρια για την όλη οδηγητική σου εξέλιξη. Φαινόταν από τότε το μικρόβιο, αλλά και ποιος να τα φανταζόταν όλ'αυτά. Μπραβίσσιμο!ΑΓΑΠΗΤΕ strifter,
ΣΑΣ/ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ FORUM ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕΙΣ.
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ,ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΕΓΩ ΑΥΡΙΟ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Σ'ευχαριστώ, EL-EM.
-
Παραμονές του ράλλυ Αττικό και μετά από συνενόηση με τον Λώρη ,μου λέει:’Παρασκευή μεσημέρι στο Βαρνάβα, θα δοκιμάσουμε το Clio. Έλα! ’Δίχως δεύτερη σκέψη είπα ΟΚ. Βασικά δεν το είχα συνειδητοποιήσει, για να πω την αλήθεια ακόμα προσπαθώ.
Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή όμως. Παρασκευή μεσημέρι λοιπόν και προορισμός μου ο Βαρνάβας. Οι οδηγίες ήταν σαφέστατες. ‘Βγαίνεις αμέσως μετά τα 1α διόδια, ακολουθείς ταμπέλες για Καπανδρίτι και μετά για Βαρνάβα. Φτάνοντας στο Βαρνάβα ακολουθείς ταμπέλες για Παραλία Βαρνάβα και μετά από 6,5 χλμ. θα μας δεις.’ Γεια σου ρε Λώρη! Road Book απ’ το τηλέφωνο ήταν αυτό ! Κατά τις 13.30 κι ενώ κατηφορίζω για Παραλία Βαρνάβα σκέφτομαι: ‘Καλά πάω; Μα που είναι; 6,5 χλμ. δεν μου είπε ο Λώρης; Ε λοιπόν γιατί δεν τους βλέπω;’. ‘Γιατί είσαι ακόμα στο 3ο χλμ., χαλάρωσε.’ Καθώς κατηφορίζω λοιπόν, με το που περνάω μια αριστερή στροφή, βρίσκομαι έκθαμβος μπροστά στο ‘θηρίο’. ‘Εδώ είμαστε’, λέω. Παρκάρω, κατεβαίνω και βλέπω τον Λώρη να με υποδέχεται. Ευχάριστες εκπλήξεις πέρα από Άρη, Λώρη και Clio S1600, ο Λάμπρος Αθανασούλας, ο ‘πολύς’ Renato Travaglia και οι Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης και Κώστας Φούκης των 4Τ.
Δεν περνάει πολύ ώρα και φτάνει η στιγμή που ο Άρης θα ξεκινήσει τις δοκιμές. Μου λέει ο Λώρης: ‘Θα το πάμε μερικές βόλτες και θα μετά μπεις, ΟΚ;’ Πλάκα μου κάνει! Και μόνο να το βλέπω να ανεβοκατεβαίνει το βουνό τρελαίνομαι. Παρακολουθώντας το Clio να ανεβοκατεβαίνει σε ρυθμό αγώνα σκέφτεσαι αν όντως είναι η πρώτη του Άρη με αυτό το αυτοκίνητο!
Μετά από αρκετές δοκιμές, έρχεται η σειρά μου. Ενώ οι μηχανικοί περιποιούνται το αυτοκίνητο ο Λώρης μου κάνει νόημα να μπω στο Clio. ‘Είναι γρήγορο το ταξί;’ ρωτάω τον Λώρη. ‘Καλά μπες και μετά τη βόλτα έλα να μου πεις’, μου αποκρίνεται. Μπαίνω στο Clio και κάθομαι στο μπάκετ του Λώρη,ο οποίος αναλαμβάνει να με δέσει. ‘Εδώ είμαστε’, σκέφτομαι. ‘Οποία ευτυχία! Πρώτη μου φορά σε αγωνιστικό και αυτή τυχαίνει να είναι με τον Άρη Βωβό και με Clio S1600!Πρώτη και καλή’. Τη σκέψη μου διακόπτει ο Λώρης, ‘Δεν έχεις ξαναμπεί σε αγωνιστικό. Μπορεί να τρομάξεις στο κατέβασμα. Αν τρομάξεις πες στον Άρη να κόψει.’ ‘Τι μου λέει! Και να τρομάξω πάλι τέρμα γκάζι θα του λέω να πηγαίνει!!!’ . Μετά από ένα λεπτό μπαίνει ο Άρης και βάζει το θηρίο μπροστά. Κουμπώνει την πρώτη κι επιταχύνει. ‘Τι ήχος είναι αυτός, Θεέ μου’. Σε ευθεία 100-150 μέτρων(και πολλά λέω) έχει προλάβει να κουμπώσει 5η. ‘Ωραία που είναι οι σημειώσεις μου; Φτου μου τις πήρε ο Λώρης!’ . Κατεβαίνουμε το βουνό και το Clio πηγαίνει σαν τρένο. Ακούει στο παραμικρό και στρίβει απίστευτα. Ο Άρης ήρεμος και συγκεντρωμένος(όσο μπορούσε με εμένα να τον ρωτάω διάφορα),σου εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη. Το control του Άρη είναι φοβερό και η προσαρμογή του απίστευτα γρήγορη. Δεν εξηγείται αλλιώς σε κατηφορική διαδρομή να ελέγχεις την υπερστροφή προσθιοκίνητου με 5η στο κιβώτιο και με τον γκρεμό να παραμονεύει στα δεξιά σου…Καταιγιστικό το κατέβασμα του βουνού, τόσο, που το ανέβασμα σου κακοφαίνεται(λέμε τώρα). Ακόμα κι όταν ακούς τον Άρη να λέει πως δεν είναι τόσο γρήγορο όσο ένα WRC, δεν σε πτοεί καθόλου(πως θα μπορούσε άλλωστε ), για σένα είναι απλά τέλειο. Φτιάχνεσαι εκεί μέσα, απίστευτο περιβάλλον με τόσα κουμπάκια, με το στροφόμετρο(στις 9.500 σ.α.λ. ο κόφτης … ή μήπως παραπάνω;) και με τα υπόλοιπα όργανα. Φτάνοντας στο φορτηγό λέω στον Άρη, ‘Ευχαριστώ πολύ για τη βόλτα’, ‘Να ‘σαι καλά’, μου αποκρίνεται πολύ άνετα λες και γνωριζόμαστε καιρό.
Τι μου έκανε εντύπωση; Τα πάντα φυσικά απλά αναφέρω ενδεικτικά όσα μπορεί να συγκεντρώσει το μυαλό μου.- Ο φοβερός χειρισμός του Άρη και η άμεση προσαρμογή του με το αυτοκίνητο
- Το πώς στρίβει το Clio και τα φοβερά του φρένα
- Η φιλικότητα της παρέας. Δεν ήξερα κανέναν(εκτός από τον Λώρη φυσικά) και τελικά όλοι με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα
- Τα φαγητά και τα γλυκά για το καινούριο αυτοκίνητο!!!
-
Πως όταν με έδενε ο Λώρης στο μπάκετ,ένιωθα όπως όταν με έδενε ο πατέρας μου στο παιδίκο κάθισμα
- And last but not least το κάλεσμα του Λώρη για συνοδήγηση που ήταν τόσο απλό λες και κανονίζαμε για καφέ!
Άρη, Λώρη σας ευχαριστώ απ’ τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπειρία αυτή.
Η βόλτα αυτή θα μου μείνει αξέχαστη, για πάντα. Να ‘στε πάντα καλά να χαίρεστε αυτό που αγαπάτε. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ…Θανάσης Βασιλόπουλος
Υ.Γ.1:Μια βόλτα μόνο Άρη…
Υ.Γ.2: Κ.Φ. ευχαριστώ για τις φωτογραφίες.
Υ.Γ.3:Συγνώμη που σας κούρασα με τη μακροσκελέστατη δημοσίευση μου αλλά … και πάλι λίγα έγραψα . Τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα και νωπά που είναι δύσκολο να αποτυπωθούν με ακρίβεια σε ένα φύλλο χαρτί(οκ σε ένα πόστ στο φόρουμ). Αυτά.- -
Στο ΣΕΧ το Σάβατο δεν είπες τίποτα ε? Μυστικό μας το κράταγες μικρέ? Άντε και εις ανώτερα...
Περιττό να πω ότι ζηλεύω έτσι?
-
Μπράβο...μπράβο!!!
Απίστευτη εμπειρία!!!
Στο δεξι μπακετ του Α.Βωβου.