-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η πτωχή Ηπειρος
χάζεψα λίγο τα στατιστικά του ΣΕΕΑ η VW πουλάει πολύ στην ΉΠΕΙΡΟ.....
Αμάξι του λαού............ το οποίο by the way και ακριβά είναι και ακριβοσυντηρητα!!!!! Ρε μήπως ανθεί η παραοικονομία εκεί??????Άλλα ανθούν στην περιοχή
Αν και απ' όσο ξέρω το Ηράκλειο έχει τη μεγαλύτερη αναλογία αυτοκινήτων ανά κάτοικο
3.435 φέτος, έναντι 2.150 της Πάτρας 1.609 τα Γιάννενα κι η Θεσσαλονίκη 8.966
Αυτό πού το βρήκες ?
Γιάννενα και Μιλάνο έχουν την πρωτοκαθεδρία πανευρωπαικά-στην αναλογία αυτοκινήτων/κάτοικο.
Μέχρι πέρυσι τουλχ -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Έλεος πια!!!
Βλέπω άλλη μία ανούσια σπατάλη (δημόσιου) χρήματος.Η πιο σωστή κουβέντα! Ανούσια σπατάλη...ακριβώς...
Αντί να κάτσουν να κάνουν καλύτερη ρύθμιση στα πράσινα φανάρια σε μερικούς δρόμους, ξοδεύουν αλόγιστα...Ξέρετε πόσο θα βοηθούσε στην Εγνατία ή στην Τσιμισκή π.χ.;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν και απ' όσο ξέρω το Ηράκλειο έχει τη μεγαλύτερη αναλογία αυτοκινήτων ανά κάτοικο3.435 φέτος, έναντι 2.150 της Πάτρας 1.609 τα Γιάννενα κι η Θεσσαλονίκη 8.966
Eίναι πολλά τα ενοικιαζόμενα...
Εδώ πρέπει να έχουν πωληθεί τα πιο πολλά Jimny Cabrio στην Ελλάδα!!! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αν και απ' όσο ξέρω το Ηράκλειο έχει τη μεγαλύτερη αναλογία αυτοκινήτων ανά κάτοικο
3.435 φέτος, έναντι 2.150 της Πάτρας 1.609 τα Γιάννενα κι η Θεσσαλονίκη 8.966
Eίναι πολλά τα ενοικιαζόμενα...
Εδώ πρέπει να έχουν πωληθεί τα πιο πολλά Jimny Cabrio στην Ελλάδα!!!Είναι και που καταχωρούνται τα ενοικιαζόμενα, δεν έχουν όλα πινακίδες Ηρακλείου
Την τρίτη θέση δεν τη χάνετε πάντως
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Ποτε αρχιζουν οι εργασιες για το μετρό??Ποτε υπολογιζεται να ειναι ετοιμο????Ποτέ και στα δύο!!!!!!!!!!!
Πριν από 5-6 χρόνια είχε έρθει στο πανεπιστήμιο ο Έλληνας τότε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων (=ο χρηματοδοτικός βραχίονας της Ε.Ε.= ότι λεφτά δίνει η Ε.Ε. τα δίνει μέσω της τράπεζας αυτής). Σε σχετική ερώτηση (γιατί είχε ξαναβγάλει μια ταμπέλα ο δήμαρχος) μας είπε ότι για να γίνει το μετρό της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να δώσει λεφτά η Ε.Ε. (το 50% του κόστους περίπου). Για να δώσει λεφτά η Ε.Ε. θα πρέπει το έργο να είναι κερδοφόρο. Απλούστατα, το μετρό της Θεσσαλονίκης με το συγκεκριμένο σχεδιασμό ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ!!!!!! Άρα, ποτέ δεν θα πάρει λεφτά από την Ε.Ε., άρα ποτέ δεν θα γίνει...
Προσωπικά, λέω καλύτερα. Με το 1/10 των χρημάτων του μετρό θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε τις καλύτερες αστικές συγκοινωνίες του κόσμου και να κάνουμε 2-3 υποθαλάσσια πάρκινγκ άμεσα και χωρίς να στραγγαλίσουμε κυκλοφοριακά την πόλη για 10 χρόνια (όπως έγινε με την Αθήνα κατά την κατασκευή του μετρό). Δεν λέω, το μετρό είναι πολιτισμός, αλλά με μία γραμμή 5-6 χλμ από τη Βούλγαρη (την εκκλησία των 3 ιεραρχών) μέχρι τα δικαστήρια εξυπηρετείται μόνο ένα μικρό μέρος της πόλης...
Όσο για την υποθαλάσσια, επίσης μου φαίνεται απίθανο να γίνει...
Κι εγώ προτιμώ να πάρω το αμάξι, να το αφήσω στα πανεπιστήμια ή μετά την Δωδεκανήσου και να περπατήσω κανένα 10-15λεπτο, παρά να ταλαιπωρούμαι με τα 'εξαίρετα' λεωφορεία... Και για να σας προλάβω, όχι δεν κατεβαίνω στις ώρες αιχμής ή αν πρέπει να κατέβω τέτοιες ώρες, προτιμώ να περπατήσω 45-50 λεπτά, παρά να φάω 1 ώρα για να κατέβω και να παρκάρω (με το αμάξι) ή να σαρδελοποιηθώ για 40-45 λεπτά σ' ένα λεωφορείο, το οποίο συν τοις άλλοις δεν μπορεί να κινηθεί στις λεωφορειολωρίδες που φρακάρουν από ταρίφες και κάθε λογής έξυπνους...
Το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης είναι ότι είναι μακρόστενη. Για να κατεβείς στο κέντρο (από Ανατολικά) υπάρχουν 2,5 δρόμοι (Εγνατία, Βασ. Όλγας και ο μισός η Δελφών) και για να γυρίσεις πάλι 2,5 (παραλιακή, Εγνατία και Δελφών). Είναι πολύ εύκολο να φρακάρει η πόλη με το παραμικρό...
Αυτά και συγνώμη για το τεράστιο post...
Υ.Γ.: popl@ros έγραψε πάνω από 3 προτάσεις!!!!!! Γιούχου!!!!!
-
Δεν ειναι ουτε η τρυπα στο νερο, ουτε το μερτο-τραμ παραμ-παραμ το πρβλημα της πολης.
Απο τοτε που μετακομισα στο κεντρο της πολης, εχω δει ολο τον παραλογισμο της Θεσσαλονικης, την καφριλα των συμπολιτων μου (και εμου προσωπικα οσο εμενα Τουμπα) και την ανεπαρκεια-ανικανοτητα του δημου σε ολο της το μεγαλειο.Οσο ο καθε βλαχοταγαρος (και εγω ο ιδιος μεχρι προτινος) για να παει να πιει καφε θα παιρνει το αμαξι του, οσο χρησιμοποιουμε για την τεμπελια μας ως αλλοθι για το χαος που προκαλουμε στην πολη, οσο ο δημος συνεχιζει να γλυφει τα υπογεια παρκινγκ που ειναι αδεια μεσα αλλα πιανουν απο 20 θεσεις ελευθερου παρκινγκ το καθενα, ωστε οσο μπορουν ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ το προβλημα της πολης γενικοτερα και των κατοικων του κεντρου ειδικοτερα, οσο τα συμφεροντα των 'επαγγελματιων' ειναι πανω απο τα συμφεροντα των πολιτων, 100 γραμες μετρο, τραμ και ολοκληρο δικτυο υποθαλασσιο να γινει, προβλημα δε λυνεται.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν ειναι ουτε η τρυπα στο νερο, ουτε το μερτο-τραμ παραμ-παραμ το πρβλημα της πολης.
Απο τοτε που μετακομισα στο κεντρο της πολης, εχω δει ολο τον παραλογισμο της Θεσσαλονικης, την καφριλα των συμπολιτων μου (και εμου προσωπικα οσο εμενα Τουμπα) και την ανεπαρκεια-ανικανοτητα του δημου σε ολο της το μεγαλειο.Οσο ο καθε βλαχοταγαρος (και εγω ο ιδιος μεχρι προτινος) για να παει να πιει καφε θα παιρνει το αμαξι του, οσο χρησιμοποιουμε για την τεμπελια μας ως αλλοθι για το χαος που προκαλουμε στην πολη, οσο ο δημος συνεχιζει να γλυφει τα υπογεια παρκινγκ που ειναι αδεια μεσα αλλα πιανουν απο 20 θεσεις ελευθερου παρκινγκ το καθενα, ωστε οσο μπορουν ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ το προβλημα της πολης γενικοτερα και των κατοικων του κεντρου ειδικοτερα, οσο τα συμφεροντα των 'επαγγελματιων' ειναι πανω απο τα συμφεροντα των πολιτων, 100 γραμες μετρο, τραμ και ολοκληρο δικτυο υποθαλασσιο να γινει, προβλημα δε λυνεται.
Η νοοτροπία των ελλήνων πολιτών σχετικά με τη χρήση του αυτοκινήτου είναι μία παράμετρος του προβλήματος, υπαρκτή και σημαντική.
Μία άλλη παράμετρος εξίσου υπαρκτή και εξίσου σημαντική είναι η άθλια ρυμοτομία των ελληνικών πόλεων. Πόλεις του εξωτερικού μέσου πληθυσμού με τη Θεσσαλονίκη καταλαμβάνουν πολύ περισσότερη έκταση. Οι δρόμοι (όχι μόνο οι τελείως κεντρικοί που παραδοσιακά, παντού είναι σχετικά στενοί) είναι πλατύτεροι, το πράσινο περισσότερο και ο κόσμος μένει κυρίως στα προάστια.
Ακόμη και οι νεόδμητες περιοχές των ελληνικών πόλεων πλημμυρίζουν από πολυκατοικίες, με ελάχιστες προβλέψεις για κοινόχρηστους χώρους.
Γεννήθηκα και μένω στη Θεσσαλονίκη και ακούω τους συμπολίτες μου να μιλούν για την ομορφότερη πόλη κλπ, κλπ. Έχω επισκευτεί αρκετές πόλεις στην Ευρώπη με ανάλογο πληθυσμό. Μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι η Θεσσαλονίκη είναι η ασχημότερη και η λιγότερο λειτουργική άπό όλες. Και επιπλέον, έχει το λιγότερο πράσινο και τον υψηλότερο λόγο πληθυσμού/επιφάνειας.
Τέλος, όσον αφορά το τραμ, προσωπική μου άποψη είναι ότι ως μέσο επιφανείας δε θα προσέφερε τίποτα απολύτως. Πως θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά ένα λεωφορείο με ράγες;
Μοναδική λύση; Γκέμισμα όλα και χτίσιμο από την αρχή... -
Ο χρήστης DELINHO έγραψε:
Μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι η Θεσσαλονίκη είναι η ασχημότερη και η λιγότερο λειτουργική άπό όλες.Συμφωνώ απολύτως... Και το ίδιο ισχύει δυστυχώς για τις περισσότερες Ελληνικές πόλεις...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι η Θεσσαλονίκη είναι η ασχημότερη και η λιγότερο λειτουργική άπό όλες.
Συμφωνώ απολύτως... Και το ίδιο ισχύει δυστυχώς για τις περισσότερες Ελληνικές πόλεις...
Ναι, βέβαια, καμία αντίρρηση.
-
Tι να λεμε ρε παιδια;
Αν παρει καποιος τους πρωην χωματοδρομους, νυν στενοτατους ασφαλτοστρωμενους της περιοχης μεταξυ ΙΚΕΑ και του γιαπιου προς το παρον νεου μεγαλου πολυκαταστηματος ειναι να τραβαει τις κωλοτριχες του. Οι οποιοι τοπικοι δημοι (Θερμης ή Καμτσιδας δεν ειμαι σιγουρος) ξερουν να βαζουν παντου ταμπελες που ειναι τα ορια τους, αλλα να κανουν κατι ουσιαστικο τιποτα. Στρωσανε ασφαλτο στο δρομο που βγαζει απο το γιαπι στο Βιλατζ-Ικεα-Ματζικ παρκ κλπ. και με το ζορι χωρανε 2 αμαξια.
Δεν καταλαβα δηλαδη Πρεπει να εισαι ο Χορταρεας και ο Πητ Παπαδακος μαζι 3 σε 1 (και κοντισιονερ) για να καταλαβεις οτι ο δρομος εκει δεν θα φτανει ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ! Και αντι να γινουν οι διαπλατυνσεις και οι διασταυρωσεις κλπ τωρα που ειναι χωραφια, θα τρεχουμε εκ των υστερων να βαλουμε ταξη στο χαος και με απαλλοτριωσεις σε επαγγελματικους χωρους στην εικοσαπλη τιμη.Οσο για το αλλο; Ειχα παει καποτε για 5 βδομαδες στην Αυστραλια. Εκει αν το αμαξι σου ειναι λιγοτερο απο 7,15 απο τη διασταυρωση στο σηκωσανε και παει. Γυρισα πισω και δεν μπορουσα να παρω ανασα. Ασχημια παντου.
-
Η λύση είναι για μένα η εξής:
Χρειάζεται Οραμα και σχεδιασμός
Πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα που να αποβλέπουν - ΟΧΙ εισπρακτικά - στην αλλαγή της νοοτροπίας του μέσου κατοίκου και στην αποφυγή χρήσης του ΙΧ.
Θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε το κέντρο της πόλης να γίνει μια όαση πολιτιστική και εμπορική. Να υπάρξουν πεζοδρομήσεις σε όλο το κέντρο αφού φυσικά προηγουμένως υπάρξει η αντίστοιχη πρόβλεψη για διοχέτευση της κυκλοφορίας απο περιφεριακές οδούς.
Σχετικά άνετα μπορεί να υπάρχει καθαρό τράμ σε ένα κέντρο απο Εγνατία εώς την παραλιακή λαμβάνοντας υπόψη τις πεζοδρομήσεις που προτείνω.
Το μετρό θα μπορούσε να υποκατασταθεί απο προαστικό που θα συνέδεε την ανατολική και τη δυτική πλευρά της πόλης με πρόβλεψη για κάθετες μετακινήσεις με μικρά λεωφορεία ή τράμ. Πάντα πρέπει να συνοδεύεται κάθε κόμβος με πρόβλεψη για ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ πάρκινγκ.
Ετσι θα μπορούσε κάποιος απο το αεροδρόμιο να πάει στο σιδ. σταθμό και απο εκεί με τη βοήθεια του ΟΣΕ (κάποτε) κάπου αλλού.
Η αντίληψή μου είναι ότι όσο πιο όμορφη κάνουμε μια πόλη τόσο αυξάνουμε και το επίπεδο σεβασμού των κατοίκων της γι'αυτήν.
Η λύση του αυτοκινήτου εντός πόλης καθώς και η δημιουργία άλλων πάρκινγκ στο κέντρο δεν οδηγεί πουθενά.
Η πόλη πρέπει να έχει επαφή με το παρελθόν της για να έχει μέλλον. Η αξιοποίηση των - κυρίως - βυζαντινών/ρωμαικών αρχαίων και των μουσείων κτλ είναι μονόδρομος. Επίσης θα μπορούσαμε να διώξουμε την ΔΕΘ κάπου εκτός σε περιοχή που θέλουμε να αναπτύξουμε (Δυτικά) και η γη είναι φτηνή, ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεράστια έκταση προς ΚΟΙΝΟ ΟΦΕΛΟΣ και όχι για τα λαμόγια που αποφασίζουν!
Γενικά αυτά.
Δυστυχώς δεν περιμένω να γίνει τίποτα απο αυτά ποτέ. -
Ο χρήστης DELINHO έγραψε:
Τέλος, όσον αφορά το τραμ, προσωπική μου άποψη είναι ότι ως μέσο επιφανείας δε θα προσέφερε τίποτα απολύτως. Πως θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά ένα λεωφορείο με ράγες;Κανένας δεν τολμάει να κλείσει, να παρκάρει, να πειράξει ένα λεωφορείο με ράγες! Και δεν βγάζει και καυσαέριο.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Τέλος, όσον αφορά το τραμ, προσωπική μου άποψη είναι ότι ως μέσο επιφανείας δε θα προσέφερε τίποτα απολύτως. Πως θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά ένα λεωφορείο με ράγες;
Κανένας δεν τολμάει να κλείσει, να παρκάρει, να πειράξει ένα λεωφορείο με ράγες! Και δεν βγάζει και καυσαέριο.
κι η ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται πως παράγεται; Η θερμότητα που εκλύει που πάει; τα καυσαέρια που εκλύουν ΟΛΑ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα τι γίνονται; (όπως έχει ήδη αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην αύξηση της... ακινησίας)
Νόημα θα είχε στην παραλία, ώστε να μην σκαφτούν ΟΛΟΙ οι γύρω δρόμοι και να μην επιβαρύνει κι άλλο την κυκλοφορία
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
κι η ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται πως παράγεται;Είναι ευκολότερο να συμμαζέψεις την μόλυνση της ΔΕΗ απ' ότι τις εξατμίσεις εκατοντάδων λεωφορείων...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
κι η ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται πως παράγεται;
Είναι ευκολότερο να συμμαζέψεις την μόλυνση της ΔΕΗ απ' ότι τις εξατμίσεις εκατοντάδων λεωφορείων...
Είναι και οι άλλοι παράγοντες. Το τραμ απέτυχε πλήρως, -αναμενόμενο, υπάρχει και το σχετικό τόπικ- το πληρώσαμε για να φτιαχτεί και μπαίνει καθημερινά μέσα (7 εκ. ευρώ μείον στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του)
Φυσικά μπορεί να φτιαχτεί για να βολευτούν διάφοροι, να σπαταληθεί χρήμα και να γίνει άλλη μία τρύπα στο νερό
-
Για μένα η λύση ξεκινάει από σφίξιμο λουριού! Εξηγούμαι...
Ας μιλήσω για την Ανατολική Θεσσαλονίκη...
Όσοι άξονες μεταφέρουν τον κύριο όγκο της κίνησης, πρέπει να είναι πεντακάθαροι από διπλοσειρές, π.χ. Εγνατία, Δελφών, Στρατού, Β. Όλγας, Λαμπράκη, Αγ. Δημητρίου, Παπάφη, Ανθέων, Παπαναστασίου, Εθ. Αμύνης κλπ. Όπου μπορούμε να χρησιμοποίησουμε μια ακόμα λωρίδα, να το κάνουμε.Σε αυτούς τους άξονες, να γίνει καλύτερη ρύθμιση με τα πράσινα, ώστε να μην σκαλώνει ο κάθε οδηγός σε όλα τα φανάρια. Ας γίνει το κόλπο με τα 60 όπως είναι στην Αγ.Δημητρίου (στο ανατολικό τμήμα της). Από τη στιγμή που η Θεσσαλονίκη έχει οριζόντια ρυμοτομία και οριζόντιους μεγάλους δρόμους, πρέπει να δώσουμε ταχύτητα σε αυτούς τους δρόμους.
Όλοι αυτοί που κατεβαίνουν πού θα παρκάρουν; Να δημιουργηθούν πάρκινγκ στα κύρια σημεία (περιμετρικά του κέντρου ή στη θάλασσα) όπου όμως δεν θα μπορεί κάποιος να αφήνει το αυτοκίνητό του για 5 χρόνια. Να υπάρχει αντίτιμο, αλλά να ευνοεί αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν τη θέση για μικρό χρονικό διάστημα, π.χ. έως και 8 ώρες. Ακόμα θυμάμαι υπεύθυνο του Δημοτικού Πάρκινγκ στην Β. Γεωργίου που έλεγε ότι 'έχουμε σταμπάρει πέντε αυτοκίνητα που δεν έχουν βγει ποτέ από τον χώρο στάθμευσης'! Και ήταν σίγουρος για τα τελευταία 4 χρόνια!!!
Τα ΜΜΜ τι θα κάνουν; Θα καταργηθεί η καταπάτηση της λεωφορειολωρίδας. Στην Εγνατία μπροστά από τα Πανεπιστήμια ή στην Γεωργίου, πόσο ωραία κυκλοφορεί το αστικό; Έτσι να γίνει όπου μπορούμε.
Να υπάρχει πλήρης προτεραιότητα και αν υπάρχουν προβλήματα, να υπάρχει άμεση επέμβαση της Τροχαίας ή κάποιας Δημοτικής Αστυνομίας, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό.Αυτά δεν νομίζω να είχαν ποτέ το κόστος ενός μετρό...τα τραμ και τα τρόλεϊ τα θεωρώ ανήμπορα να ανταπεξέλθουν. Και ίσως να γινόταν πιο ανθρώπινη η κατάσταση. Μέχρι τότε όμως, εγώ δεν έχω κανένα λόγο να σαρδελιάζομαι και θα φτάνω σε υποτριπλάσιο χρόνο στο κέντρο. Και πάρκινγκ βρίσκεις, αρκεί να ψάχνεις στα σωστά σημεία. Το περπάτημα των 10 λεπτών μέσα στις βιτρίνες του κέντρου, δεν με απασχολεί καθόλου, είναι βόλτα!
-
Μακάρι να γίνουν αυτα τα πολυποθητα έργα..κυρίως το μετρο!είναι πολυ σημαντικο για την πολη της Θεσσαλονίκης:)
-
Συμφωνώ σε όσα λές αλλά είναι μέτρα προσωρινά εως ότου εφαρμοστεί μια ολοκληρωμένη συγκροτημένη πολιτική διαχείρισης της κυκλοφορίας και ανάπτυξης της πόλης.
Σε άλλες χώρες όσα λές είναι δεδομένα. Εδώ απλά είναι θέμα για ψιλοκουβέντα...Η πόλη πρέπει να αποκτήσει σοβαρό πλάνο που θα την οδηγήσει σε 20-30 χρόνια στο να γίνει 'μητρόπολη' της χερσονήσου του Αίμου. Απλά πρέπει όταν θα πάμε να ψηφίσουμε να μαυρίσουμε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους υποψηφίους μπας και βάλουν λίγο μυαλό.Έχουμε τους πιο άχρηστους πολιτικούς με διαφορά απο τις άλλες περιφέρειες!
-
Eνω στα περισσοτερα τα λες καλα, καπου τα χαλας
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όλοι αυτοί που κατεβαίνουν πού θα παρκάρουν;Πουθενα! Να μην κατεβουν με αμαξι αν δεν υπαρχουν θεσεις. Δεν θα πεσει ο κ...ς τους.
Μέχρι τότε όμως, εγώ δεν έχω κανένα λόγο να σαρδελιάζομαι και θα φτάνω σε υποτριπλάσιο χρόνο στο κέντρο. Και πάρκινγκ βρίσκεις, αρκεί να ψάχνεις στα σωστά σημεία. Το περπάτημα των 10 λεπτών μέσα στις βιτρίνες του κέντρου, δεν με απασχολεί καθόλου, είναι βόλτα!
Εδω βαρεσες ευαισθητο σημειο. Αφ'ενος εχεις αδικο οσον αφορα τους χρονους. Πορτα-πορτα οπου πας με λεωφορειο ή με αυτοκινητο ειναι ο ιδιος χρονος (πανω-κατω). Ελαχιστες φορες αυτοι που κατεβαινουν στο κεντρο εχουν πραγματικο λογο. Δημιουργουν ομως κυκλοφοριακο χαος, τρωνε τις θεσεις παρκαρισματος απο τους (υπο διωγμον) κατοικους του κεντρου που μπορει να εχουν αναγκη να μετακινησουν το αυτοκινητο σε 'ακαταλληλη' ωρα και (εμμεσως εστω) παρεμποδιζεις τα ΜΜΜ, κανοντας τα να εχουν λιγοτερα δρομολογια στο ωραριο, με αποτελεσμα να αργουν και να ειναι γεματα. Ειναι ενας φαυλος κυκλος ο οποιος ΠΡΕΠΕΙ να κοπει απο τη μερια του ΙΧ. Πρωτα δηλαδη πρεπει να περιοριστει η χρηση του ΙΧ και κατοπιν θα ερθουν τα υπολοιπα.
-
Δουλεύω στο πανεπιστήμιο και μένω Κηφισιά. Από τη δουλειά στο σπίτι:
- Με το αυτοκίνητο: 20 λεπτά με τον περιφερειακό.
- Με το λεωφορείο: 1 ώρα κ.μ.ο. (περιλαμβάνεται η διαδρομή με τα πόδια από το ΑΠΘ στο λευκό πύργο και η αναμονή για το 39, που συνήθως είναι και γεμάτο...)
Εσείς τι θα προτιμούσατε;
Θεσ/νίκη - Υποθαλάσσια Οδός