-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Πάντως για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα αφού μόνο αυτή έχει σημασία, τα του παρελθόντος είναι φλούδες χωρίς ουσία, και σε συνέχεια της προηγούμενης συζήτησης περί του στησίματος της Δ καταλαβαίνουμε πόσο πιο μπροστά είναι το golf και το VAG γενικότερα αφού καταφέρνουν να συνδυάσουν άνεση και σπορτίφ συμπεριφορά σε αυτοκίνητα με προσιτές τιμές.
Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!το λες γιατι τα οδηγησες η απλα γιατι το λεει ο τυπος συμφωνεις?
Η δ οχι μονο εχει σπορτιφ συμπεριφορα αλλα ειναι και ανετη.εμενα δεν με προβληματισε ποτε στο οριο και ειναι πολυ ουδετερη αλλα και προβλέψιμη στο οριο.Έχω οδηγήσει golf V 1.6 FSI & VI 1.4 TSI 122hp, passat 1.8 TSI (για μια εβδομάδα και αρκετά χλμ.) και ήμουν για πολλή ώρα συνοδηγός σε A3 1.4 TSI και S3.
Έχω κάνει περίπου 200.000 χλμ. σε αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο και η διαφορά με τα παραπάνω είναι εμφανής κυρίως στο ότι η ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω δίνει στο αυτοκίνητο ένα πολύπλευρο χαρακτήρα καθιστώντας για παράδειγμα το σπορ στημένο S3 εξαιρετικά άνετο.
Χωρίς να έχω οδηγήσει τη Δ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν μπορεί να το πετύχει αυτό γιατί δεν έχει την μηχανολογική υποδομή.
Ρίξανε πολλή βάση στην πολυτέλεια και θέλοντας να διατηρήσουν την τιμή χαμηλά αφήσανε σε δεύτερη μοίρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά εφαρμόζοντας έτοιμες ανέξοδες λύσεις.
Προσωπικά σε ένα αυτοκίνητο κοιτάζω πρώτα το σύνολο των τεχνικών του χαρακτηριστικών και έπειτα την πολυτέλεια και τον σχεδιασμό που μου αρέσουν μεν αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής αυτοκίνητο αγοράζω και όχι καθιστικό.οπως και να'χει αφου δεν έχεις οδηγήσει και την δ δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη τύπου 'Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!'
πες οτι θεωρείς πχ οτι το γκολφ εχει καλύτερες προδιαγραφές απο τεχνικής σκοπιάς.. αλλά να εκφέρεις γνώμη για την απόσταση της διαφοράς που έχουν τα 2 αμάξια είναι άκυρο.
θα κανω το δικηγορο του διαολου και θα ρωτησω ποσοι απο αυτους που εχουν οδηγησει μια 150αρα δελτα για παραδειγμα εχουν οδηγησει και το αντιστοιχο 160αρι golf για να ξερουν οτι ο Δρομεας δεν εχει δικιο?
-
μαρεσει που μερικοι προφανως ασχετοι απο οδηγηση υποστηριζουν το γκολφακι λογω ταχα μου καλυτερης οδικης συμπεριφορας και στον δρομο πανε σαν χελωνες.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι lancia απ'οτι εχω καταλαβει χαρακτηριστηκαν λανθασμενα 'αγωνιαρικες' λογω της συμμετοχης στο wrc και της integrale ,η οποια ηταν το evo της εποχης της,Stratos, 037, S4, Integrale... (σε σωστή σειρά το αγωνιστικό παραλήρημα της Lancia)...
Δε φταίμε εμείς...
EDIT: Η σύγκριση του ειδικού βάρους της integrale με αυτό ενός evo/sti των τελευταίων ετών δεν είναι δίκαιη...
_
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μαρεσει που μερικοι προφανως ασχετοι απο οδηγηση υποστηριζουν το γκολφακι λογω ταχα μου καλυτερης οδικης συμπεριφορας και στον δρομο πανε σαν χελωνες.αυτο το κανουν και πολλοι με s2000 με evo με porsche κτλ...
τι σημαινει αυτο? οτι τα αυτοκινητα ειναι για τα μπαζα ή οτι δε μπορουν να υποστηριζουν οτι τα αυτοκινητα τους τα γ@μανε? -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
καταλαβαίνουμε πόσο πιο μπροστά είναι το golf και το VAG γενικότερα αφού καταφέρνουν να συνδυάσουν άνεση και σπορτίφ συμπεριφορά σε αυτοκίνητα με προσιτές τιμές.
Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!H Delta κατα τη γνωμη σου δε συνδιαζει ανεση, σπορτιφ συμπεριφορα και προσιτη τιμη?
Με επιπλεον μαλιστα προσοντα τη πολυτελεια (συνεπως και την ποιοτητα) και την εμφανιση?Όχι!
Έχω οδηγήσει golf V 1.6 FSI & VI 1.4 TSI 122hp, passat 1.8 TSI (για μια εβδομάδα και αρκετά χλμ.) και ήμουν για πολλή ώρα συνοδηγός σε A3 1.4 TSI και S3.
Κατι εκτος απο vag εχεις οδηγησει? [/quote]
Ναι δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να οδηγάω ένα opel astra -
οπως και να'χει αφου δεν έχεις οδηγήσει και την δ δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη τύπου 'Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!'
πες οτι θεωρείς πχ οτι το γκολφ εχει καλύτερες προδιαγραφές απο τεχνικής σκοπιάς.. αλλά να εκφέρεις γνώμη για την απόσταση της διαφοράς που έχουν τα 2 αμάξια είναι άκυρο.
θα κανω το δικηγορο του διαολου και θα ρωτησω ποσοι απο αυτους που εχουν οδηγησει μια 150αρα δελτα για παραδειγμα εχουν οδηγησει και το αντιστοιχο 160αρι golf για να ξερουν οτι ο Δρομεας δεν εχει δικιο?
Qsis γενικά δε μου αρέσουν οι ευκολές κρίσεις που εκφράζονται μερικές φορές...
μπορώ αν θες να σου παραθέσω αποσπάσματα απο καμια 10αρια συγκριτικές δοκιμές του bravo με το leon.. το είχα ψάξει πάρα πολύ επειδή ήμουν μέχρι τελευταίας στιγμής αναμεσά τους.. ΚΑΜΙΑ απο αυτές δεν είχε τέτοιου τύπου κρίσεις.. 'εχει πολυ δρόμο να διανύσει κτλ'.. και οι δοκιμαστές είχαν οδηγήσει και τα 2 αμάξια.. οπότε ότι και να έγραφαν θα το σεβόμουν.. (και εννοείτε τα έκανα και τα 2 test drive 2 φορές)
τι σημαίνει αυτό? οτι εχω πια γνώμη για όλα τα αμάξια των 2 γκρουπ? (golf,leon,a3,s3,passat,bravo,punto,mi.to,δ κτλ κτλ)
οχι βέβαια!εγω δεν έγραψα οτι ο Δρομέας έχει άδικο.. δεν φτάσαμε καν μέχρι εκει.. μπορεί κάλιστα να έχει δίκιο, ωστώσο αφου δεν έχει οδηγήσει και τα 2 είναι άκυρη η γνώμη του.
στο χωριό μου Qsis οταν συγκρίνω 2 πράγματα τα έχω δοκιμάσει και τα 2.. πχ η γυναίκα του Γιάννη είναι πολύ καλύτερη (μαγείρισσα) απο του Κώστα!
-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Πάντως για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα αφού μόνο αυτή έχει σημασία, τα του παρελθόντος είναι φλούδες χωρίς ουσία, και σε συνέχεια της προηγούμενης συζήτησης περί του στησίματος της Δ καταλαβαίνουμε πόσο πιο μπροστά είναι το golf και το VAG γενικότερα αφού καταφέρνουν να συνδυάσουν άνεση και σπορτίφ συμπεριφορά σε αυτοκίνητα με προσιτές τιμές.
Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!το λες γιατι τα οδηγησες η απλα γιατι το λεει ο τυπος συμφωνεις?
Η δ οχι μονο εχει σπορτιφ συμπεριφορα αλλα ειναι και ανετη.εμενα δεν με προβληματισε ποτε στο οριο και ειναι πολυ ουδετερη αλλα και προβλέψιμη στο οριο.Έχω οδηγήσει golf V 1.6 FSI & VI 1.4 TSI 122hp, passat 1.8 TSI (για μια εβδομάδα και αρκετά χλμ.) και ήμουν για πολλή ώρα συνοδηγός σε A3 1.4 TSI και S3.
Έχω κάνει περίπου 200.000 χλμ. σε αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο και η διαφορά με τα παραπάνω είναι εμφανής κυρίως στο ότι η ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω δίνει στο αυτοκίνητο ένα πολύπλευρο χαρακτήρα καθιστώντας για παράδειγμα το σπορ στημένο S3 εξαιρετικά άνετο.
**Χωρίς να έχω οδηγήσει τη Δ **είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν μπορεί να το πετύχει αυτό γιατί δεν έχει την μηχανολογική υποδομή.
Ρίξανε πολλή βάση στην πολυτέλεια και θέλοντας να διατηρήσουν την τιμή χαμηλά αφήσανε σε δεύτερη μοίρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά εφαρμόζοντας έτοιμες ανέξοδες λύσεις.
Προσωπικά σε ένα αυτοκίνητο κοιτάζω πρώτα το σύνολο των τεχνικών του χαρακτηριστικών και έπειτα την πολυτέλεια και τον σχεδιασμό που μου αρέσουν μεν αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής αυτοκίνητο αγοράζω και όχι καθιστικό.καταλαβαίνουμε πόσο πιο μπροστά είναι το golf και το VAG γενικότερα αφού καταφέρνουν να συνδυάσουν άνεση και σπορτίφ συμπεριφορά σε αυτοκίνητα με προσιτές τιμές.
Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!H Delta κατα τη γνωμη σου δε συνδιαζει ανεση, σπορτιφ συμπεριφορα και προσιτη τιμη?
Με επιπλεον μαλιστα προσοντα τη πολυτελεια (συνεπως και την ποιοτητα) και την εμφανιση?Όχι!
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μαρεσει που μερικοι προφανως ασχετοι απο οδηγηση υποστηριζουν το γκολφακι λογω ταχα μου καλυτερης οδικης συμπεριφορας και στον δρομο πανε σαν χελωνες.Με το golf δικαιολογείσαι εν μέρει να πηγαίνεις σαν κότα, το κοινό που απευθύνεται δεν είναι το σπορτίβικο ούτε και διατυμπανίζει ότι είναι σπορ- άσχετα που άμα το θελήσεις έχει την ικανότητα να γίνει αρκετά σπορ και να ρίξει αρκετό ξύλο σε διάφορα ιταλικά χρέπια για παράδειγμα
Άρα το γέλιο που λες το έχουν κάποιοι άσχετοι που δίνουν ένα σκασμό λεφτά για σπορ αυτοκίνητα μην μπορώντας να αξιοποιήσουν ούτε το 50% των δυνατοτήτων τους π.χ. lancia delta integrale
-
@stred
συμφωνω μαζι σου, πλακα σου κανω
ειναι καλο καποιος να ειναι ουδετερος και ανοικτομυαλος -
μαρεσει που μερικοι προφανως ασχετοι απο οδηγηση υποστηριζουν το γκολφακι λογω ταχα μου καλυτερης οδικης συμπεριφορας και στον δρομο πανε σαν χελωνες.
Με το golf δικαιολογείσαι εν μέρει να πηγαίνεις σαν κότα, το κοινό που απευθύνεται δεν είναι το σπορτίβικο ούτε και διατυμπανίζει ότι είναι σπορ- άσχετα που άμα το θελήσεις έχει την ικανότητα να γίνει αρκετά σπορ και να ρίξει αρκετό ξύλο σε διάφορα ιταλικά χρέπια για παράδειγμα
Άρα το γέλιο που λες το έχουν κάποιοι άσχετοι που δίνουν ένα σκασμό λεφτά για σπορ αυτοκίνητα μην μπορώντας να αξιοποιήσουν ούτε το 50% των δυνατοτήτων τους π.χ. lancia delta integrale
το αλλο με τον τοτο το ξερεις;
-
@stred
συμφωνω μαζι σου, πλακα σου κανω
ειναι καλο καποιος να ειναι ουδετερος και ανοικτομυαλοςi know
απλά μου αρέσει να γράφω 'σεντόνια'
βέβαια αν το φόρουμ είχε μόνο ουδέτερους και ανοιχτόμυαλους θα έχανε το αλατοπιπερό του..
-
Ρε παιδιά τι έχετε πάθει; Είπα ότι η Δ είναι χτισμένη σε ένα παλιό πάτωμα (του stilo) με ημιάκαμπτο-παρωχημένη δηλαδή τεχνολογικά- και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση βάσει των τεχνικών περιορισμών που έχει να προσφέρει μια πολύπλευρη οδηγική συμπεριφορά όπως το golf για παράδειγμα.
Είναι ανάγκη να την οδηγήσω δηλαδή; Χάσιμο χρόνου το θεωρώ έτσι κι αλλιώς...σιγά τη συγκλονιστική οδήγηση που θα μου προσφέρει η Δ και τα πολλά που θα καταλάβω σε ένα τέταρτο με τον πωλητή παρέα.
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
βέβαια αν το φόρουμ είχε μόνο ουδέτερους και ανοιχτόμυαλους θα έχανε το αλατοπιπερό του..
το ξερω...
-
Είπα ότι η Δ είναι χτισμένη σε ένα παλιό πάτωμα (του stilo) με ημιάκαμπτο-παρωχημένη δηλαδή τεχνολογικά- και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση βάσει των τεχνικών περιορισμών που έχει να προσφέρει μια πολύπλευρη οδηγική συμπεριφορά όπως το golf για παράδειγμα.Είναι ανάγκη να την οδηγήσω δηλαδή; Χάσιμο χρόνου το θεωρώ έτσι κι αλλιώς...σιγά τη συγκλονιστική οδήγηση που θα μου προσφέρει η Δ και τα πολλά που θα καταλάβω σε ένα τέταρτο με τον πωλητή παρέα.
Το πατωμα απο οσο θυμαμαι εχει υποστει τοσες αλλαγες που μονο παλιο δεν ειναι.
Η 'παρωχημενη τεχνολογικα αναρτηση' δε μου λεει τιποτα. Ειναι σα να σου λεω πως οταν βγουν σε ευρεια παραγωγη οι multiair της Fiat, οι Τsi θα ειναι μουσειακα εκθεματα.
Το να οδηγησεις ενα αυτοκινητο για να βγαλεις καποια (σωστα) συμπερασματα, δεν ειναι ποτε χασιμο χρονου. Απλα επιβεβαιωνει (ή οχι) οτι εχεις ακουσει, διαβασει ή υποθετεις.
Εχω οδηγησει για πολλα χλμ (και οδηγω και τωρα αμα λαχει) το πιο αγριο, το 170αρι. Με DSG παρακαλω.
Εκτος του οτι μετα απο 1200χλμ διαδρομης στα χερια μου, η τουρμπινα πηγε για ανακυκλωση ( ), το αμαξι ειναι πολυ καλο σε ολα του. Οχι αριστο, αλλα σιγουρα πολυ καλο. Σε επιδοσεις, συμπεριφορα, ανεση, αισθηση ποιοτητας κτλ. Ακομα και το 'βαρετο' ντιζαιν του ,απλα δε με χαλαει. Αλλα δε με ενθουσιαζει κιολας. Προτιμω το Scirocco.Το θεμα ομως δεν ειναι το Golf, αλλα η Delta. Iσως δεν ειναι καλυτερη, αλλα ουτε και υστερει καπου.
Κατα τη γνωμη μου παντα... -
αρκετα ασχοληθηκαμε με το γκολφακι
ας μιλησουμε λιγο για την
lancia delta -
@saxon
απο περιεργεια ποσα χλμ ειχε το gt? -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εκτος του οτι μετα απο 1200χλμ διαδρομης στα χερια μου, η τουρμπινα πηγε για ανακυκλωση ( ), το αμαξι ειναι πολυ καλο σε ολα του.
@saxon
απο περιεργεια ποσα χλμ ειχε το gt?1205.... μαζί με τα 1200...
-
Ρε παιδιά τι έχετε πάθει; Είπα ότι η Δ είναι χτισμένη σε ένα παλιό πάτωμα (του stilo) με ημιάκαμπτο-παρωχημένη δηλαδή τεχνολογικά- και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση βάσει των τεχνικών περιορισμών που έχει να προσφέρει μια πολύπλευρη οδηγική συμπεριφορά όπως το golf για παράδειγμα.Είναι ανάγκη να την οδηγήσω δηλαδή; Χάσιμο χρόνου το θεωρώ έτσι κι αλλιώς...σιγά τη συγκλονιστική οδήγηση που θα μου προσφέρει η Δ και τα πολλά που θα καταλάβω σε ένα τέταρτο με τον πωλητή παρέα.
Nα υποθεσω ουτε corvette θα οδηγουσες επειδη εχει φυλλα σουστας;
Ενα civic 15ετιας με 2πλα ψαλιδια θα το προτιμουσες απο μια corvette λογω τεχνικων περιορισμων της δευτερης; -
Όπως είπε και γνωστός φορουμίστας, το Colt του έχει τις ίδιες αναρτήσεις με την 911. Από κει και πέρα, το χάος.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όπως είπε και γνωστός φορουμίστας, το Colt του έχει τις ίδιες αναρτήσεις με την 911. Από κει και πέρα, το χάος.Εγω στεκομαι μονο σ'αυτο το 'βασει τεχνικων περιορισμων' που ειπε ο φιλος και το κατα ποσο δεν μπορει -βασει αυτων και μονο, το τονιζω - να 'προσφέρει μια πολύπλευρη οδηγική συμπεριφορά'.
Ειναι γνωστο οτι καποια αυτοκινητα μπορουν να προσφερουν παρα πολλα, παρα τους 'τεχνικους περιορισμους' και αλλα δεν μπορουν να τα προσφερουν, παρ'ολο που δεν τιθεται θεμα.. τεχνικων περιορισμων
Και η 911 αλλωστε δε νομιζω να χαλασε κανεναν με ολους τους τεχνικους περιορισμους της (πισω κινητηρας κλπ). Τουλαχιστον εμενα οχι
Αντιθετως δεν εχω και τις καλυτερες αναμνησεις απο την προπροηγουμενη γενια civic με τα 2πλα ψαλιδιαΕπισης, ειμαι του δογματος πως λιγο στυλ και 'σαλτσα' εις βαρος των υπολοιπων ποτε δεν εβλαψε. Ισως φταει οτι ειμαι κουλος βεβαια, who knows?
Ισως ομως φταιει οτι τετοια αυτοκινητα τα παιρνεις κυριως για να πας απο την πηγμενη Βουλιαγμενης στη δουλεια σου. Θα ελεγα οτι οποιος αγοραζει Golf TSi ή Δ με κυριο σκοπο να αναζητησει τα ορια του σε καποιο βουνο μαλλον ειναι σχιζοφρενης . Και προτιμω -μαλιστα, νομιζω εχω καθε λογο να το κανω- να χανω το χρονο μου μεσα στη Δ, πηγμενος καπου στην κινηση, παρα στο golf. Αλλα οπως ειπα, that's just me.
Lancia Delta 2008