-
-
Τα 'πε όλα ο Montecarlo........
-
Mα βρε παίδες δε διαφωνεί κανείς πως η Delta δεν είναι η σπορ πρόταση του ομίλου στη κατηγορία αλλά μη συγχέουμε το μη σπορ = άνετο. Μπορεί να μη θέλει (και καλά κάνει) να μην είναι σπορ αλλά γιατί να χάνει σημαντικά σε καίρια σημεία όπως την έντονη υποβοήθηση του τιμονιού ή για να μη δείχνουν τύπου μπάκετ τα καθίσματα να πρέπει να κρατιέσαι συνεχώς από το τιμόνι σε κάθε στροφή;
Υ.Γ. Για παράδειγμα το Focus είναι και άνετο και κορυφαίο σε οδικά χαρακτηριστικά ενώ το προτιμούν κυρίως άνθρωποι που ποτέ δε πρόκειται να το φθάσουν στα όρια του.
-
http://www.italiaspeed.com/2008/cars/in ... /0210.html
-
Είδα μια καινούρια Delta στο Κεφαλάρι πριν από μία εβδομάδα και ενθουσιάστηκα...πολύ ωραία από κοντά ειδικά μπροστά...πολύ εντυπωσιακή...ας ελπίσουμε ότι θα βοηθήσει τη Lancia να ανακάμψει και να πάει εκεί που της αξίζει...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.italiaspeed.com/2008/cars/industry/10/sales_italy_september/0210.html' target='_blankΝα υπενθυμίσω εδώ ότι οι παραδόσεις για τη Delta στην ιταλικά αγορά ξεκίνησαν μόλις μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου,πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στον Οκτώβρη θα βελτιώσει προφανώς τη θέση της.
Έτσι για το Σεπτέμβρη στην ιταλική αγορά κατέχει την τρίτη θέση στις berline του C segment και την 5 θέση αν συνυπολογιστούν και τα Focus + SW + C Max με 3287 μονάδες και το crossover Qashqai με 2654.
Ιταλική αγορά C segment Settembre 2008
1- VW Golf 3443
2- Fiat Bravo 2464
3- Lancia Delta 1914
4- Alfa147 1727
5- AudiA3 1642Aς θυμηθούμε πως πήγαν συνολικά οι πωλήσεις για τις προκατόχους της,για να έχουμε μια τάξη μεγέθους και δυνατότητα σύγκρισης με τη neonatta.
Υπενθυμίζω ότι το 1989 οι πωλήσεις της Lancia έφτασαν τις 300.000 μονάδες ενώ το 1990 τις ξεπέρασαν,σταματώντας στις 318.000 μονάδες.Αυτά τα αποτελέσματα ήταν φρούτο μιας γκάμας και στρατηγικής που σχεδιάστηκε το 1986/87 από το Ghidela.Μετά ενέσκηψε στην ηγεσία του ομίλου ο alfista Caccarella (Cantarella).....και τα έκανε μαντάρα (μη ανανέωση της Dedra to 92/93-της γκάμας των κινητήρων και του εξοπλιστικού πακέτου-παράταση του κύκλου ζωής της Thema πέρα από κάθε λογική....)
Τις 300.000 μονάδες θα επιχειρήσει να πιάσει πάλι η Lancia το 2010.--- Delta
79: 6.677
80: 57.128
81: 49.611
82: 44.939
83: 33.934
84: 31.902
85: 23.626
86: 32.534
87: 42.701
88: 44.229
89: 40.898
90: 30.349
91: 23.178
92: 17.003
-Delta2
93: 29.239
94: 42.028
95: 29.239
96: 15.554
97: 13.158
98: 11.736
00: 533 -
Alba αν και off topic έχεις κανένα νέο για το κουπέ που θα βασίζεται στην Delta;
-
Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το forum, αν και το διαβάζω καιρό, και αυτό διότι ως κάτοχος 2 δέλτα στο παρελθόν και μίας τώρα θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα.
Μου κάνει εντύπωση που τόσοι αναφέρονται στην έλλειψη σπορ προσανατολισμού. Είτε το θέλουμε είτε όχι η νέα φιλοσοφία της Lancia ΔΕΝ είναι σπορ. Και για να το πω και αλλιώς όσο ήταν σπορ τι κατάλαβε;
Η δέλτα δεύτερης γενιάς που έχω στην κατοχή μου, ήταν, σύμφωνα με τα γραφόμενα των τότε 4Τ αλλά ακόμη και του αγαπητού μας AMS, το αυτοκίνητο με την κορυφαία σπορ οδική συμπεριφορά, το καλύτερο τιμόνι, τα καλύτερα φρένα και από το 1995 και μετά, με καλούς κινητήρες, εξαιρουμένου φυσικά του 1,4 75 ίππων. Και; Στις πωλήσεις εάν εξαιρέσουμε την Ελλάδα πάτωσε. Όλα τα περιοδικά στην
Ευρώπη έλεγαν τι καλό αυτοκίνητο που είναι και κανείς δεν το αγόραζε. Και μιλάμε σε εποχές με πολύ λιγότερο premium ανταγωνισμό (ούτε Α3 υπήρχε, ούτε σειρά 1, ούτε C30).
Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το κοινό πλέον ΕΛΑΧΙΣΤΑ ενδιαφέρεται για σπορ οδική συμπεριφορά. Η μάλλον για να το πω αλλίως υπάρχει ένα ελάχιστο κοινό που ενδιαφέρεται για σπορ οδική συμπεριφορά. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι μη σπορ δε σημαίνει κακή οδική συμπεριφορά. Ίσα-ίσα που η συμπεριφορά της δέλτα είναι προβλέψιμη, ασφαλέστατη και πολύ σωστή. Δεν είναι όμως σπορ. Που είναι το κακό δεν έχω καταλάβει ακόμη;
Και κάτι τελευταίο. Στις πωλήσεις η δέλτα τα πάει μία χαρά. Στην Ιταλία, που ακόμη δεν έχει στρώσει το θέμα των παραγγελιών-παραδώσεων ούτε εκεί, η δέλτα τερμάτισε 3 το Σεπτέμβριο πίσω από το Golf και το Bravo.
Όπως είναι προφανές, στην Ιταλία τουλάχιστον, οι Κασσάνδρες δεν επιβεβαιώθηκαν, ενώ στους προσεχείς μήνες που η παραγωγή-διάθεση θα στρώσει, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Alba αν και off topic έχεις κανένα νέο για το κουπέ που θα βασίζεται στην Delta;Δεν υπάρχει coupe βασισμένο στη Delta.Υπάρχει μόνο το progetto 855,βασισμένο στην εξελιγμένη πλατφόρμα του GP που χρσιμοποιεί η MiTo.To progetto 855 φέρει ενδοεταιρικά το όνομα fulvia,ενώ ένα πρωτότυπο ήταν ήδη έτοιμο από τον περασμένο Ιούνιο στις εγκαταστάσεις του Mirafiori.Το τελικό αποτέλεσμα θα το δούμε μάλλον στην προσεχή Γενεύη,όπου έχουν υποσχεθεί ότι θα προκαλέσει έκπληξη.
Το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι έχει μήκος γύρω στα 4,2 μέτρα,ενώ δεν αποκαλύπτεται η τυπολογία του αμαξώματος.
Γενικά επικρατεί μια σύγχυση γύρω από το μοντέλο(που την προκάλεσε επίτηδες η Lancia βάζοντας το Francois να μιλήσει για progetto Deltina).
Όνομα δεν έχουν επιλέξει ακόμα,ενώ η παραφιλολογία κάνει λόγο για Deltina,RSS (!!!!!),Fulvia κλπ.
Υπομονή μέχρι την προσεχή Γενεύη.'Eνα αρκετά ρεαλιστικό σενάρο είναι από το progetto 855 να προκύψουν σταδιακά δυό μοντέλα.Ένα 2+2 CC που θα φέρει το όνομα Fulvia και ένα hatch σε στυλ MiTo που θα σχετίζεται ονοματολογικά με την Delta.Όπως είναι προφανές, στην Ιταλία τουλάχιστον, οι Κασσάνδρες δεν επιβεβαιώθηκαν, ενώ στους προσεχείς μήνες που η παραγωγή-διάθεση θα στρώσει, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα...
Kαι όχι μόνο..καθώς οι παραγγελίες μόνο από την ευρύτερη περιοχή της Napoli (zona Napoli)για το μήνα Σεπτέμβριο,έφτασαν τις 1903 (αυτοκίνητα δηλ. που θα παραδωθούν στα μέσα Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου).Ήδη το καλοκαίρι οι γραμμές παραγωγής του Cassino 'φρέναραν' την παραγωγή του Bravo προκειμένου να κατασκευαστούν περισσότερες Delta λόγω μη αναμενόμενης ζήτησης (κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τη γραμμή παραγωγής Idea-Musa).
-
Βράσε όρυζα Alba. Ένα κουπέ λείπει από το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας εδώ και χρόνια...
-
Επί των πωλήσεων.
Από τη στιγμή του λανσαρίσματος στην ιταλική αγορά (εδώ και 3 μήνες περίπου)και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου,η Delta είχε δεχτεί 12.000 παραγγελίες,εκ των οποίων έχουν παραδωθεί 7.500 αυτοκίνητα.Πράγμα που σημαίνει ότι οι 15.000 παραδόσεις μέχρι τις 31/12 είναι εφικτό νούμερο.Κάθόλου άσχημα αν σκεφτεί κανείς ότι υπολόγιζαν το πολύ σε 10.000 παραδόσεις μέχρι το τέλος του έτους.Άρα το νούμερο των 70 χιλιάδων πωλήσεων για το 2009 είναι εφικτό,με την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον η ιταλική αγορά δεν θα σημειώσει περαιτέρω πτώση από το 20% που είχε φέτος.
Από τη γραμμή παραγωγής του Cassino,ολοκληρώνονται αυτή τη στιγμή 380 Delta την ημέρα,σε δύο βάρδιες.Πράγμα που σημαίνει ότι σε 20 εργάσιμες ημέρες η παραγωγή φτάνει τα 7500 κομμάτια.Άρα η ιταλική αγορά πρέπει να αρχίσει να κινείται μέσα στους προσεχείς μήνες σε έναν αριθμό των 3500 μονάδων το μήνα,προκειμένου να είναι δυνατή η διάθεση 70-80.000 μονάδων ετησίως πανευρωπαϊκά.Περισσότερα στοιχεία θα έχουμε τους προσεχείς μήνες.Εκείνο που είναι επικίνδυνο και πρέπει να αποφευχθεί,είναι η κοιλιά που παρουσιάζεται κατά κανόνα στις πωλήσεις των περισσοτέρων μοντέλων της Lancia,μετά την πάροδο της πρώτης διετιάς-τριετίας από το λανσάρισμα:γεγονός που σημαίνει ότι αφενός η δεξαμενή πελατών υπάρχει (είτε λέγονται lancisti είτε όχι),αφετέρου η Fiat εγκαταλείπει την εξέλιξη των μοντέλων μετά την πάροδο της διετίας-τριετίας (δεν κάνει καθόλου ανανέωση ή την κάνει ελλιπώς).Ταυτόχρονα η παραγωγή του Bravo θα μεταφερθεί από το Cassino στο Pomigliano,προκειμένου να τρέξει δίπλα στη γραμμή παραγωγής της Delta....ο αντικαταστάτης της 147 και μάλλον κάποια έκδοση SW ή Crossover του Bravo.
Tέλος από σπόντα.... μιας και αναφέραμε το Bravo,τελικά φαίνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί,έστω και για πολύ λίγο, το νούμερο των 190.000 πωλήσεων που είχε προβλεφθεί μέχρι τις 31/12/2008.
-
Να ρωτήσω κάτι τους πιο ειδικούς;
Ο κινητήρας diesel των 190 ίππων πρόκειται να συνδυαστεί ποτέ με κανένα καλό αυτόματο; Η ας πουμε, θα βγει κανένα άλλο diesel έστω κοντά στα 150-160 άλογα που να συνδυαστεί με αυτόματο;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι τους πιο ειδικούς;Ο κινητήρας diesel των 190 ίππων πρόκειται να συνδυαστεί ποτέ με κανένα καλό αυτόματο; Η ας πουμε, θα βγει κανένα άλλο diesel έστω κοντά στα 150-160 άλογα που να συνδυαστεί με αυτόματο;
Ο 1900αρης multijet TST είναι εξέλιξη ενος αρκετά παλιού κινητήρα και έχει φτάσει ήδη στα όρια της εξέλιξης.Οπότε δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί περισσότερο και τo πιθανότερο ούτε να συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο dual clutch.
Διατίθεται ήδη από το λανσάρισμα του μοντέλου ο 2,0 mjet,απόδοσης σε πρώτη φάση 165 ίππων,ο οποιός θα εφοδιάζεται από τον Σεπτέβριο του 2009 με το Dual clutch κιβώτιο C635.
Tην απόδοση των 150 ίππων θα αγγίξει κάποια στιγμή το δεύτερο stage του 1,6mjet.Mιλώντας για το C635,φαίνεται πως η χειροκίνητη έκδοσή του θα είναι έτοιμη νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2009,καθώς από το Torino διατείνονται ότι ο 1750JTB των 200 ίππων,που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτό το κιβώτιο, θα ντεμπουτάρει το Φεβρουάριο στη Delta.
-
Ώπα, δηλαδή ο 1,8Τ δε θα πηγαίνει με αυτόματο;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ώπα, δηλαδή ο 1,8Τ δε θα πηγαίνει με αυτόματο;Από Σεπτέμβρη του 2009 με το C635 Dual Clutch....εκτός και αν είναι και αυτό έτοιμο λίγο νωρίτερα.
-
A, απλώς το χειροκίνητο θα λανσαριστέι νωρίτερα
-
lancia delta 1.4 155PS ORO
-looks, ειδικα στο γαλαζιο χρωμα τα σπαει.
-αισθηση ποιοτητας στο εσωτερικο, καλα υλικα, πολυ ωραια συναρμολογιση,μηδενικοι τριγμοι
-συνδιασμος alcandara και δερμα στα καθισματα (κατι το διαφορετικο σε αυτο το κοστος)
-κινητηρας αποδιδει ομορφα και χωρις ξεσπασματα απο τις 2.000 και πανω και φυσικα ψηλα ξεψιχαει (αποτομα?)
-ποιοτητα κυλισης (παρα τις 17αρες ζαντες) κατω απο ολες τις συνθηκες οδοστρωματος. ολες οι ανωμαλιες αποροφουνται χωρις οι επιβαίνοντας να ανησυχουν για την απαραμιλη ηρεμια τους.
-πολυ καλη ηχομωνωση αν και απο τα 120+ ερχονται μερικοι θορυβοι απο τους καθρεφτες, λιγοι ομως.
-θεοκοντο κιβωτιο (δεν ξερω αν αυτο ειναι υπερ ή κατα για το συγκεκριμενο συνδυασμο αυτοκινητου / κινητηρα)
-περιμενα μηδενικη αισθηση απο το τιμονι και ομως αυτο ειχε.... (μην περιμενετε τονους πληροφοριας)dislikes
-κιβωτιο, μπορει να μην χανεις αλλαγη αλλα οι διαδρομες και η συνολικη του αισθηση (απο την αφη του στο χερι μεχρι το κουμπωμα του) ειναι πολυ ιταλικη.
-η εργονομια θα μπορουσε να ηταν πολυ καλυτερη, πληθωρα απο κουμπακια αραδιασμενα στο ταμπλο, τα οποια ειναι χαλια ποιοτητας και αισθησης...
-καθισματα, και δεν αναφερομαι στην πλευρικη στηριξη, ελαχιστα με ενδιαφερει σε αυτοκινητα με τον χαρακτηρα της δελτα.πρωτα απο ολα ειναι μικρα (και δεν το λεω επειδη εγω ειμαι μεγαλος), ειδικα η πλατη. επισης ειναι σκληρα και κουραστικα, δεν θελω να φανταστω πως θα ειναι σε μεγαλο ταξιδι.
-ομολογω οτι μπηκα σε μια μονο στροφη ''σχετικα'' γρηγορα και το αυτοκινητο ετινε κατευθειαν να γλυστρισει με τα τεσσερα, γενικως μια αισθηση τραμπολινο.... τωρα θα μου πει καποιος : μα δεν φτιαχτηκε για αυτο ρε αδερφε, οκ το δεχομαι....- μου φανηκε παραξενο το γκαζι (σαν αισθηση). δηλαδη απο το 100% τις διαδρομης του ενιωθα οτι εδινε εντολη μετα το 60%.... ιδεα μου ειναι? για πειτε οσοι το εχετε οδηγησει....
γενικως θα ελεγα οτι μου αρεσε, πολυ μου αρεσε και σιγουρα θα το αγοραζα για την αδερφη μου, την μητερα μου και υπο προυποθεσεις για τον πατερα μου. φυσικα οχι για μενα... θα το προτιμουσα με τον 120αρι και αυτοματο κιβωτιο ή με πετρελαιο αλλα σιγουρα με αυτοματο, δεν του παει το χειροκινητο....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
lancia delta 1.4 155PS OROlikes
-looks, ειδικα στο γαλαζιο χρωμα τα σπαει.
-αισθηση ποιοτητας στο εσωτερικο, καλα υλικα, πολυ ωραια συναρμολογιση,μηδενικοι τριγμοι
-συνδιασμος alcandara και δερμα στα καθισματα (κατι το διαφορετικο σε αυτο το κοστος)
-κινητηρας αποδιδει ομορφα και χωρις ξεσπασματα απο τις 2.000 και πανω και φυσικα ψηλα ξεψιχαει (αποτομα?)
-ποιοτητα κυλισης (παρα τις 17αρες ζαντες) κατω απο ολες τις συνθηκες οδοστρωματος. ολες οι ανωμαλιες αποροφουνται χωρις οι επιβαίνοντας να ανησυχουν για την απαραμιλη ηρεμια τους.
-πολυ καλη ηχομωνωση αν και απο τα 120+ ερχονται μερικοι θορυβοι απο τους καθρεφτες, λιγοι ομως.
-θεοκοντο κιβωτιο (δεν ξερω αν αυτο ειναι υπερ ή κατα για το συγκεκριμενο συνδυασμο αυτοκινητου / κινητηρα)
-περιμενα μηδενικη αισθηση απο το τιμονι και ομως αυτο ειχε.... (μην περιμενετε τονους πληροφοριας)dislikes
-κιβωτιο, μπορει να μην χανεις αλλαγη αλλα οι διαδρομες και η συνολικη του αισθηση (απο την αφη του στο χερι μεχρι το κουμπωμα του) ειναι πολυ ιταλικη.
-η εργονομια θα μπορουσε να ηταν πολυ καλυτερη, πληθωρα απο κουμπακια αραδιασμενα στο ταμπλο, τα οποια ειναι χαλια ποιοτητας και αισθησης...
-καθισματα, και δεν αναφερομαι στην πλευρικη στηριξη, ελαχιστα με ενδιαφερει σε αυτοκινητα με τον χαρακτηρα της δελτα.πρωτα απο ολα ειναι μικρα (και δεν το λεω επειδη εγω ειμαι μεγαλος), ειδικα η πλατη. επισης ειναι σκληρα και κουραστικα, δεν θελω να φανταστω πως θα ειναι σε μεγαλο ταξιδι.
-ομολογω οτι μπηκα σε μια μονο στροφη ''σχετικα'' γρηγορα και το αυτοκινητο ετινε κατευθειαν να γλυστρισει με τα τεσσερα, γενικως μια αισθηση τραμπολινο.... τωρα θα μου πει καποιος : μα δεν φτιαχτηκε για αυτο ρε αδερφε, οκ το δεχομαι....- μου φανηκε παραξενο το γκαζι (σαν αισθηση). δηλαδη απο το 100% τις διαδρομης του ενιωθα οτι εδινε εντολη μετα το 60%.... ιδεα μου ειναι? για πειτε οσοι το εχετε οδηγησει....
γενικως θα ελεγα οτι μου αρεσε, πολυ μου αρεσε και σιγουρα θα το αγοραζα για την αδερφη μου, την μητερα μου και υπο προυποθεσεις για τον πατερα μου. φυσικα οχι για μενα... θα το προτιμουσα με τον 120αρι και αυτοματο κιβωτιο ή με πετρελαιο αλλα σιγουρα με αυτοματο, δεν του παει το χειροκινητο....
-
Το κιβώτιο του ειναι ποιήμα...! Αυτο με τις διαδρομές δεν το κατάλαβα! Δηλαδή αμα ηταν σαν τα κιβωτια των λεοφωρειων του ΟΑΣΘ θα ηταν καλύτερο? Δεν μπορω να αντιληφθω που ειναι το προβλημα....
-
Σχετικα με την εργονομια εχεις ενα δικιο. Σχετικα με τα κουμπακια εχεις πολυ explaining... Γίνε ποιο συγκεκριμενος! Χαλια ποιοτητα? Τι χαλια ποιοτικο εχουν πανω τους? Δεν λειτουργουν? Ειναι ετοιμα να πεταχτουν? Αισθηση? Δεν εχουν γονατακια?
-
Στα καθισματα μπροστα η πλάτη ειναι σκληρη.... η πολυ flat θα ελεγα... Δεν ξερω πως τους προεκυψε ετσι.... παντως πισω ηταν αρχοντικα. Το αν θα προβληματισει σε πολυωρη μεταφορα.... χμμμ οποιος δοκιμασει ας μας πει.
-
Πάντως εγω την ηχομονωση θα την περίμενα να είναι αντίστοιχη της επόμενης κλάσσης! Δεν ηταν άσχημη... απλα είχα ποιο ψηλα expectations.
-
H κλιμακωση των σχέσεων ειναι νορμαλ και καλα μοιρασμενη στις 6 ταχυτητες!
-
Eσύ οδηγείς από το πίσω κάθισμα κορσαιρ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eσύ οδηγείς από το πίσω κάθισμα κορσαιρ;και για του λογου το αληθες...
Youtube Video
Lancia Delta 2008