-
Συνεχίζω εδώ το θέμα αυτό για το οποίο συζητήσαμε στο άρθρο μου για τις εντυπώσεις μου από το AUDI Α3...
Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δούμε τί πιστεύουν οι περισσότεροι μιας και το θέμα της πολλών αυτοκινήτων περί του πόσα άλογα πρέπει να βγάζουν έχει να κάνει ποιό πολύ με αυτό.
Συγκεκριμένα η συζήτηση ξεκίνησε από την αδυναμία κατά πολλούς του Α4 με τα 102 άλογα να επιταχύνει σωστά και με ασφάλεια.
H δική μου άποψη επειδή έχω οδηγήσει το εν λόγο αυτοκίνητο χωρίς να έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα διατυπώθηκε στο εξής:
********* Το θέμα των προσπεράσεων που έχει αναφερθεί νομίζω ότι αφορά περισσότερο τον καθένα μας σαν οδηγό παρά το ίδιο το αυτοκίνητο, όποιο και αν είναι αυτό.
Μια κανονική προσπέραση, με ορατότητα, χώρο και ότι άλλο πρέπει να πληρεί δεν θα σου δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.
Αντίθετα όταν είναι να γίνει με την ταυτότητα στο στόμα τότε λογικό και επόμενο είναι να τα ρίχνουμε μετά στο αυτοκίνητο που φταίει για όλα τα κακά της μοίρας μας και δεν μπορούμε να αποδείξουμε πόσο ταλέντα οδηγοί είμαστε... ( ΔΕΝ αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, μιλάω γενικά ) **********
Θα ήθελα να δώ τί πιστεύεται και οι υπόλοιποι.
Ευχαριστώ. -
Συνεχίζω εδώ το θέμα αυτό για το οποίο συζητήσαμε στο άρθρο μου για τις εντυπώσεις μου από το AUDI Α3...
Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δούμε τί πιστεύουν οι περισσότεροι μιας και το θέμα της πολλών αυτοκινήτων περί του πόσα άλογα πρέπει να βγάζουν έχει να κάνει ποιό πολύ με αυτό.
Συγκεκριμένα η συζήτηση ξεκίνησε από την αδυναμία κατά πολλούς του Α4 με τα 102 άλογα να επιταχύνει σωστά και με ασφάλεια.
H δική μου άποψη επειδή έχω οδηγήσει το εν λόγο αυτοκίνητο χωρίς να έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα διατυπώθηκε στο εξής:
********* Το θέμα των προσπεράσεων που έχει αναφερθεί νομίζω ότι αφορά περισσότερο τον καθένα μας σαν οδηγό παρά το ίδιο το αυτοκίνητο, όποιο και αν είναι αυτό.
Μια κανονική προσπέραση, με ορατότητα, χώρο και ότι άλλο πρέπει να πληρεί δεν θα σου δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.
Αντίθετα όταν είναι να γίνει με την ταυτότητα στο στόμα τότε λογικό και επόμενο είναι να τα ρίχνουμε μετά στο αυτοκίνητο που φταίει για όλα τα κακά της μοίρας μας και δεν μπορούμε να αποδείξουμε πόσο ταλέντα οδηγοί είμαστε... ( ΔΕΝ αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, μιλάω γενικά ) **********
Ευχαριστώ. -
Ευχαριστώ. -
Άλλο ένα brand war θα ξεκινήσει (βλέπε υπέρμαχους και πολέμιους Alfa Romeo, Vag κλπ)...
Καλή ιδέα όμως...
Κάντε μία αναζήτηση στους πίνακες με:
Χώρα Προέλευσης: Όλα
Κατασκευαστής: Όλοι (όσο το δυνατόν περισσότεροι δλδ)
Κατηγορία: Μικρομεσαίο/Μεσαίο/Μεγάλο/Κουπέ/Τζιπ/Ανοιχτό/Station/Πολυμορφικό
Κυβικά: Όλα
Ιπποδύναμη: Όλα
0-100: Από 12 έως 19.Μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα κριτήρια όπως το τυποποιημένο KG/PS, τη ροπή κλπ...
( και δε μιλάμε για αυτοκίνητα πόλης ε; )
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μια κανονική προσπέραση, με ορατότητα, **χώρο **και ότι άλλο πρέπει να πληρεί δεν θα σου δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.
Αντιστρόφως ανάλογος με την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου είναι ο απαιτούμενος χώρος. Αν έχεις π.χ. 102 ίππους σε 1500 κιλά αμάξωμα , σε ορεινό δρόμο της Ελλάδας μπορεί να μην καταφέρεις να προσπεράσεις ποτέ, ή να 'αναγκαστείς' να το κάνεις με την ταυτότητα στο στόμα.
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Αντιστρόφως ανάλογος με την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου είναι ο απαιτούμενος χώρος. Αν έχεις π.χ. 102 ίππους σε 1500 κιλά αμάξωμα , σε ορεινό δρόμο της Ελλάδας μπορεί να μην καταφέρεις να προσπεράσεις ποτέ, ή να 'αναγκαστείς' να το κάνεις με την ταυτότητα στο στόμα.
Ακριβώς...
Εννοείται όμως επίσης ότι το αυτοκίνητο δεν πάει μόνο του...
-
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗ ΡΟΠΗ!!!
Εμένα έχει 140 άλογα σε 1500 κιλά. Ικανοποιητικότατο, αλλά την διαφορά την κάνουν τα 31 χιλιογραμμόμετρα, και ανάθεμα αν ανεβάζω πάνω από 2500 στροφές...
(εξαιρείται η 5η στον αυτοκινητόδρομο, που στις 3.000 στροφές έχει κάπου 140-150, οπότε συχνότατα οδηγώ παραπάνω.)
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Αντιστρόφως ανάλογος με την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου είναι ο απαιτούμενος χώρος.Πιστεύω πως είναι ακόμα χειρότερα αφού οι αντιστάσεις που καλείται να υπερνικήσει η ροπή του κινητήρα (και όχι η ιπποδύναμη) κατά την επιτάχυνση αυξάνονται (προσεγγιστικά) ανάλογα με το τετράγωνο της ταχύτητας.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗ ΡΟΠΗ!!!Εμένα έχει 140 άλογα σε 1500 κιλά. Ικανοποιητικότατο, αλλά την διαφορά την κάνουν τα 31 χιλιογραμμόμετρα, και ανάθεμα αν ανεβάζω πάνω από 2500 στροφές...
(εξαιρείται η 5η στον αυτοκινητόδρομο, που στις 3.000 στροφές έχει κάπου 140-150, οπότε συχνότατα οδηγώ παραπάνω.)
4 Τροχοί Αρχική σελίδα -> Περί αυτοκίνησης > Audi A3 1.6FSI - πρώτες εντυπώσεις[/url:3uiw4acy]':3uiw4acy]Αλλά από την άλλη, η επιτάχυνση και η αξιοπρεπής κίνηση είναι θέματα υποκειμενικά.
Και στο κάτω κάτω δεν είμαι εγώ αυτός που θα σκεφθεί αν θα πρέπει να κάνει την προσπέραση στο όχημα που προπορεύεται ή όχι (μάλλον είμαι και εγώ σε αυτή την δύστυχη κατηγορία μέχρι να αλλάξω το αυτοκίνητο που έχω και να αποκτήσω το πολυπόθητο 1.900 turbo diesel με τα 150 PS και τα 30Νm ροπής (και πιο λίγα να είναι δε με πειράζει))...Και ας μην ξεχνάμε τις περιπτώσεις όπου είσαι κολλημένος ώρα πίσω από κάποιον, τον οποίο λόγω στροφών δε μπορείς να προσπεράσεις, και στην πρώτη ευθεία ανακαλύπτεις ότι ανοίγει αρκετά έτσι ώστε να αναγκαστείς να κάνεις ριψοκίνδυνη προσπέραση ή να μείνεις πίσω για άλλο ένα γύρο σπάσιμου νεύρων...
-
Και ας μην ξεχνάμε τις περιπτώσεις όπου είσαι κολλημένος ώρα πίσω από κάποιον, τον οποίο λόγω στροφών δε μπορείς να προσπεράσεις, και στην πρώτη ευθεία ανακαλύπτεις ότι ανοίγει αρκετά έτσι ώστε να αναγκαστείς να κάνεις ριψοκίνδυνη προσπέραση ή να μείνεις πίσω για άλλο ένα γύρο σπάσιμου νεύρων...
Mα αν ανοίξει αρκετά τότε δεν υπάρχει και λόγος για προσπέραση, απλά θα κινήστε και οι δύο με μέγάλη ταχύτητα και με κάποια λογική απόσταση ασφαλείας ανάμεσα...
Αλλά ας μην μένουμε μόνο στα μεγάλα αυτοκίνητα με τους μικρούς κινητήρες.
Λίγο ως πολύ ακόμα και τα μικρομεσαία πλέον πλησιάζουν τα 1000 κιλά βάρος.
Πώς θα περάσει κάποιος με κινητήρα 1.200-1.300 ακόμα και 1.400 και τέτοιο βάρος;;;Λογικά το συμπέραμα που βγαίνει λέει ότι όλοι οι κινητήρες από 1600 (για να μην πώ 1.800 ) και κάτω είναι εν δυνάμη επικύνδυνοι αφού δεν παρέχουν επαρκή δύναμη για προσπέραση, είναι όμως έτσι;;;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Λογικά το συμπέραμα που βγαίνει λέει ότι όλοι οι κινητήρες από 1600 (για να μην πώ 1.800 ) και κάτω είναι εν δυνάμη επικύνδυνοι αφού δεν παρέχουν επαρκή δύναμη για προσπέραση, είναι όμως έτσι;;;;;αναλόγως την καρότσα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λογικά το συμπέραμα που βγαίνει λέει ότι όλοι οι κινητήρες από 1600 (για να μην πώ 1.800 ) και κάτω είναι εν δυνάμη επικύνδυνοι αφού δεν παρέχουν επαρκή δύναμη για προσπέραση, είναι όμως έτσι;;;;;
αναλόγως την καρότσα
Φίλε αναφέρθηκα γενικά σε βάρη που πλησιάζουν τον τόνο και μηχανές 1.200-1.400.
Ομολώ ότι δεν καταλαβαίνω πού θα μπορούσε να επηρεάσει η καρότσα...
(εκτός και αν δεν έπιασα το υπονοούμενο )
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Mα αν ανοίξει αρκετά τότε δεν υπάρχει και λόγος για προσπέραση, απλά θα κινήστε και οι δύο με μέγάλη ταχύτητα και με κάποια λογική απόσταση ασφαλείας ανάμεσα...Άλλο εννοώ, όσοι έχουν βρεθεί στη θέση αυτή το κατάλαβαν...
Ας προτείνω και μία λύση: Αφήστε αρκετή απόσταση μεταξύ σας και προσπεράστε τους με φόρα (κεκτημένη ταχύτητα).
Δεν υπάρχει άλλη λύση (εκτός αν θέλετε να μείνετε μια ζωή από πίσω τους).Αλλά ας μην μένουμε μόνο στα μεγάλα αυτοκίνητα με τους μικρούς κινητήρες.
Λίγο ως πολύ ακόμα και τα μικρομεσαία πλέον πλησιάζουν τα 1000 κιλά βάρος.
Πώς θα περάσει κάποιος με κινητήρα 1.200-1.300 ακόμα και 1.400 και τέτοιο βάρος;;;Μήπως τα μπερδεύεις λίγο; Τα μικρομεσαία έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα 1100 κιλά...
Αν αναφέρεσαι σε μικρά και μίνι/σούπερ μίνι, αυτά τα εξαίρεσα γιατί είναι αυτοκίνητα που προορίζονται ΚΥΡΙΩΣ για πόλη και όχι για να βάζεις την οικογένεια μέσα και να πηγαίνεις ταξίδι.
Λογικά το συμπέραμα που βγαίνει λέει ότι όλοι οι κινητήρες από 1600 (για να μην πώ 1.800 ) και κάτω είναι εν δυνάμη επικύνδυνοι αφού δεν παρέχουν επαρκή δύναμη για προσπέραση, είναι όμως έτσι;;;;;
Ρίξε μια ματιά στο πρώτο μου μήνυμα για τα κριτήρια κλπ, κάνε την αναζήτηση και μετά βγάλε συμπέρασμα για το τι κυκλοφορεί...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
αναλόγως την καρότσα
Φίλε αναφέρθηκα γενικά σε βάρη που πλησιάζουν τον τόνο και μηχανές 1.200-1.400.
Ομολώ ότι δεν καταλαβαίνω πού θα μπορούσε να επηρεάσει η καρότσα...
(εκτός και αν δεν έπιασα το υπονοούμενο )
τώρα το πρόσεξα, αν είχες κάνει σωστά quote θα φαινόταν πιο εύκολα ποιο κομμάτι κειμένου είναι δικό σου. Καρότσα εννοώ το βάρος βέβαια, αλλά δεν είχα δει το 1200-1400.
-
υπάρχει ήδη τόπικ
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=11397
anyway, πρόσφατα οδήγησα Golf V 2.0 TDI (μην ρωτάτε που το βρήκα )
Λειβαδιά-Αράχωβα με... 4η-6η
Diesel Power Οι ρεπρίζ πλησιάζουν -και ίσως σε ορισμένες στροφές/σχέση- ξεπερνούν αυτές του GTI
κι όλα αυτά με μέση κατανάλωση 6-7 λίτρα/100χλμ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
υπάρχει ήδη τόπικhttp://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=11397
anyway, πρόσφατα οδήγησα Golf V 2.0 TDI (μην ρωτάτε που το βρήκα )
Λειβαδιά-Αράχωβα με... 4η-6η
Diesel Power Οι ρεπρίζ πλησιάζουν -και ίσως σε ορισμένες στροφές/σχέση- ξεπερνούν αυτές του GTI
κι όλα αυτά με μέση κατανάλωση 6-7 λίτρα/100χλμ
και εγώ έχω οδηγήσει Opel Astra F & G TDI (ενώ έχω επίσης οδηγήσει Golf IV Gti (150 PS), και έχω μπει συνοδηγός σε S3/156 GTA/Golf V GTi)...
Τα TDI είναι IMHO η χρυσή τομή (με άλλα λόγια, έχει πάψει να με ενδιαφέρει τόσο η ιπποδύναμη όσο η ροπή)...
Δυστυχώς μερικά πράγματα (βλέπε TDI) είναι πολυτέλειες που οι κάτοικοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης δε μπορούν να απολαύσουν...
-
Το πόσο ασφαλές είναι ένα προσπέρασμα δέν εξαρτάται απο το αυτοκίνητο αλλά απο δύο κυρίως πράγματα τα οποία είναι:
- Το πόσο ασφάλεια θέλει να έχει κάποιος για να προσπεράσει, πχ. άν προσπερνάς σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας με ουρά μερικά χιλιόμετρα, τότε το αποτέλεσμα είναι μάλλον θέμα πιθανοτήτων, και
- Αν αυτός που προσπερνάς επιταχύνει στο μέγιστο την στιγμή της προσπερασης τότε ότι και να έχεις θα μείνεις εκτεθιμένος στο αντίθετο ρεύμα, εννοήται αναφέρομαι σε λογικές ιπποδυνάμεις, πχ. απο 80 έως 200+ ίππους και όχι το ένα να έχει 60ίππους και το άλλο 400....
-
To ασφαλες προσπερασμα ειναι σαφως θεμα ιποδυναμης (και ροπης φυσικα). Ειδικα στους Ελληνικους δρομους οι οποιοι:
- ειναι στενοι και με μικρες ευθειες, συνηθως δε ανηφορικοι
- εχουν πολλα φορτηγα στο επαρχιακο δικτυο
- τα φορτηγα αυτα δεν εχουν καλυμενους τροχους ή καροτσες, με αποτελεσμα οση ωρα εισαι πισω τους με σκοπο να περασεις, δεχεσαι απο πετραδακια που πετανε οι ροδες τους εως ολοκληρο το φορτιο του φορτηγου εαν δεν ειναι σωστα δεμενο-καλυμενο
- οδηγους που ειναι ασχετοι, δεν σεβονται τους υπολοιπους, δεν ξερουν να προσοερασουν και αλλα ευτραπελα,
το να προσπερασεις το συντομοτερο ειναι πολλες φορες θεμα ασφαλειας! Δεν θα πρεπει να το κανεις με την ψυχη στο στομα και σε σημεια που δεν σε παιρνει, αλλα οταν υπαρχουν οι προυποθεσεις, ενα δυνατο αυτοκινητο θα σε βοηθησει να προσπερασεις γρηγορα και με ασφαλεια.
Ποσο γρηγορο πρεπει να ειναι αυτο το αυτοκινητο?
Το πιο σωστο εδω θα ηταν να μιλησουμε με αναλογια κιλων/ιππο (αν και η ροπη παιζει καθοριστικο ρολο).θα επανερθω...
-
Ενα πραγμα που δε ξερω γιατι η εταιριες δεν το φτιαχνουν ειναι ενα διαφορετικο προγραμμα στην ηλεκτρονικη που να μπαινει μεσω ενος κουμπιου και να σου τα δινει ολα πχ να Βγαινει ο κοφτης,θα μπορουσε να εχει και κανα περιεργο οξειδωτικο που να κραταει για κανα 15 δευτερολεπτα και να ξαναγεμιζει μονο στην αντιπροσωπεια ετσι ωστε να μη παιζουν τα πιτσιρικια συνεχεια..........................
Θα ειχε σωσει καμποσες ζωες πιστευω -
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Ενα πραγμα που δε ξερω γιατι η εταιριες δεν το φτιαχνουν ειναι ενα διαφορετικο προγραμμα στην ηλεκτρονικη που να μπαινει μεσω ενος κουμπιου και να σου τα δινει ολα πχ να Βγαινει ο κοφτης,θα μπορουσε να εχει και κανα περιεργο οξειδωτικο που να κραταει για κανα 15 δευτερολεπτα και να ξαναγεμιζει μονο στην αντιπροσωπεια ετσι ωστε να μη παιζουν τα πιτσιρικια συνεχεια..........................
Θα ειχε σωσει καμποσες ζωες πιστευωNομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, Nitrus Oxide λέγεται ή κάπως έτσι...
Πέρα από την πλάκα πάντως νομίζω ότι εδώ μπαίνουν παράγοντες όπως η αξιοπιστία και η μακροζωία του κινητήρα.
Δεν νομίζω να συμβαδίζουν τα παραπάνω.
Στην Γερμανία που είχα οδηγήσει νοικάρικο δίλιτρο Golf TDI είχα εντυπωσιαστεί από τις τελικές ΑΛΛΑ μόνο όταν μάζευε χιλιόμετρα πήγαινε αέρα.
Μέχρι να τα μαζέψει ήταν ένα θέμα.
Συζήτηση περί ασφαλούς προσπέρασης και ίππων...