-
-
Τraveller το pitbull δεν ειναι guard dog. Επισης επειδη δεν θα το εχω για φυλαξη δεν σημαινει, οτι πρεπει να παρω τσιουαουα. Εγω απλα ψαχνω ενα δυνατο και μεγαλοσωμο σκυλι. Δεν μου αρεσουν καθολου τα τσιουαουα και γενικα τα μικρα σκυλια.
Αλλωστε δεν θα το εχω κλεισμενο σε σπιτι. Ολη την μερα παιχνιδια θα παιζουμε .
Υ.Γ Ο Σοφο αν ηταν σκυλι θα ηταν pitbull ή ροτβαιλερ
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
καριέρας τους τα είχαν και για να σκοτώνουν ταύρους.
Για τα pitbull δεν ειμαι σιγουρος,τα μποξερ παντως ειχαν σαν προσωνυμιο το bullenbeissers που σημαινει νικητες ταυρων.Επιτιθονταν παντα με το στερνο τους,γι αυτο και η χαρακτηριστικη κορμοστασια τους. Δεν ξερω,παλι μποξερ θα επαιρνα γιατι εχω απιστευτο κολλημα με τη συγκεκριμενη ρατσα.Τα αγαπαω ολα βεβαια αλλα με τα μποξερ παντα κατι παθαινα. Ακομα δεν ειμαι ετοιμος ομως να εχω διπλα μου αλλο σκυλι.
pasxo
χθες μαζεψαμε απο την Πεντελη ενα σετερ κουταβι , το πεταξε ενα τσοκαρο απο το τζιπ και εξαφανιστηκε . Ειναι πανεμορφο , φιλικο , σχετη γλυκα . Το μπανιαραμε το φροντισαμε γενικα , αλλα δεν μπορουμε να το κρατησουμε, δυο ζωα στο διαμερισμα ειναι κοματι δυσκολο . Εαν θελεις μπορεις να το δεις . κοντα ειμαστε . -
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Τraveller το pitbull δεν ειναι guard dog. Επισης επειδη δεν θα το εχω για φυλαξη δεν σημαινει, οτι πρεπει να παρω τσιουαουα. Εγω απλα ψαχνω ενα δυνατο και μεγαλοσωμο σκυλι. Δεν μου αρεσουν καθολου τα τσιουαουα και γενικα τα μικρα σκυλια.Αλλωστε δεν θα το εχω κλεισμενο σε σπιτι. Ολη την μερα παιχνιδια θα παιζουμε .
Υ.Γ Ο Σοφο αν ηταν σκυλι θα ηταν pitbull ή ροτβαιλερ
Δηλαδή τα μισά σκυλιά
Πάμε να το περιορίσουμε λίγο: Κάτι σε Μαστιφ; (το αγγλικό τα κάνει όλα και συμφέρει) σε τσοπάνο; κάποιο της πέμπτης ομάδας; (τύπου spitz)
Για 'ρώτα' και την τσέπη σου, παιζει σημαντικο ρόλο αυτό, μη σου πω ότι από κει ξεκινάμε
-
Akita
http://img407.imageshack.us/img407/2628 ... b11hj5.jpgRottweiler
http://img100.imageshack.us/img100/1534 ... 221fe8.jpgDoberman
http://img261.imageshack.us/img261/8302 ... f13uy8.jpgAmerican pitbull
http://img92.imageshack.us/img92/5986/f ... 712bk9.jpgΚαποιος που εχει ενα απο αυτα τα σκυλια ας πει την αποψη του. Δεν θελω αποψεις του στυλ ''ξερω οτι το doberman ειναι ευκινητο επεδη το ειδα στην τηλεοραση''. Θελω τεκλμηριωμενες αποψεις. Οσοι εχετε ενα απο αυτα τα σκυλια πεστε τις αποψεις σας
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Akita
http://img407.imageshack.us/img407/2628 ... b11hj5.jpgΕνα από τα πιο σπάνια σε χαρακτήρα και αφοσίωση σκυλιά. Επί 9 χρόνια ένα Ακίτα πήγαινε και περίμενε το αφεντικό του στον σιδηροδρομικό σταθμό και περιμένε το αφεντικό του να γυρίσει από τη δουλειά του μέχρι που πέθανε εκεί (το αφεντικό του είχε πεθάνει στο μεταξύ) Η ιστορία είναι πολύ γνωστή στην Ιαπωνία
Δε γαβγίζει αναίτια δεν είναι ιδιαίτερα καλός φύλακας αλλά είναι καχύποπτος με τους ξένους και θέλει άσκηση.
Δε θα βρεις καλό δείγμα στην Ελλάδα εκτός κι εάν ασχολείται κάποιος Βαζάκας ακόμα στη Σαλονίκη που είχε εκτροφείο πριν κάτι χρόνια.
Τέτοιο ιδιέταιρο σκυλί δε θα έπαιρνα προσωπικα εγώ από pet shop.Αυτό το δείγμα που έχεις είναι μάλλον (δεν είμαι 100% σίγουρος) από αμερικάνικο Ακίτα . Αυτό που αναγνωρίζει η FCI είναι διαφορετικό. Γενικά στο Αμέρικα κάνουν ότι μπούρδες θέλουν σε μερικές ράτσες (π.χ αυτά τα κακομοιρα τα Μάλαμουτ τα έχουν σκίσει)
Εάν το αποφασίσεις κάτι τέτοιο είναι το πιο διαδεδομένο χρώμα :
Δεν το θυμάμαι όμως ακριβώς το πρότυπο της φυλής, οπότε θα παίζουν κι άλλα χρώματα και σίγουρα το ολόλευκο.
Εάν μπορείς να διαθέσεις τα φράγκα για ένα τέτοιο σκυλί (υπολόγισε κανένα 1500άρι για καλό δείγμα) και έχεις και χρόνο να ασχοληθείς μαζί του προχώρα άφοβα
Υ.Γ Ο Σοφοκλής θα ήταν Teranova
ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων
-
Yπαρχει τετοιο Akita? Το βρηκα σε ενα site. Υπαρχουν και ακιτα με κοντο τριχωμα ή απλα αυτο το εχουν κουρεψει?
-
προφανως ειναι καποια γραμμη αιματος πιο 'εργασιακη' και οχι τα 'φουντωτα' των εκθεσεων...
παρομοιες διαφορες εχω δει και σε Χασκι που δεν προοριζονταν για εκθεσεις αλλα για...τραβηγμα..
απο την αλλη μπορει κανας ανωμαλος να το κουρεψε επειδη μαδαγε...
Παντως το Ακιτα δεν ειανι και τοσο 'αθωα' φυλη..μιας και στην Ιαπωνια ηταν και σκυλος κυνομαχιων..και εχει και αρκετα κυριαρχικο χαρακτηρα..(ειχα μιλησει με ενα ιδιοκτητη παλιοτερα και του ειχε βγαλει το λαδι οταν ηταν μικρο...)
Ουτε ειναι και τοοοσο σπανιο στην Ελλαδα μιας και αν πας σε καμια εκθεση του ΚΟΕ (αν υπαρχει ακομη..εχω καιρο να ασχοληθω) ..σιγουρα θα βρεις καλα δειγματα..
Επισης..μην υποβαλουμε τις φυλες σε 'test drive' ,
υπαρχουν τραγικα μεγαλες διαφορες σε σκυλια τις ιδιας φυλης οσον αφορα το χαρακτηρα..αλλα και σε καποιες περιπτωσεις..(βλ πιτμπουλ) και την μορφολογια..τα γενικα χαρακτηριστικα καποιας φυλης( στο χαρακτηρα..)..μπορει να ειναι αλοιωμενα σε μεγαλο βαθμο λογω κακων δειγματων των γονεων..λογω απειριας η' βλακειας του ιδιοκτητη κτλ..(η' αν τα συνδυασουμε ..απειρης βλακειας του ιδιοκτητη )
red_army.. απο τα παρακατω που αναφερεις πιο 'ευκολο' ειναι το Ντομπερμαν...το οποιο (αν και προσωπικα δεν μου αρεσει ...κυριως εμφανισικα) ειναι ενα πολυ ολοκληρωμενο σκυλι..το μονο που θελει ειναι...ασκηση..αν το εχεις περιορισμενο θα σαλταρει και απο τη βαρεμαρα θα κανει ζημιες...η' χειροτερα θα μελαγχολησει..
οτι και να παρεις...Ξεκινα να διαβαζεις κανα αρθρο για τη Βασικη υπακοη κτλ..
γιατι αυτη ξεκιναει απο τη 1η μερα που θα το παρεις..(που να λερωνει κτλ..) μην ακουσεις καμια 'σχολη' που θα σου πει..φερτο οταν γινει 6 μηνων κτλ.. -
Ο χρήστης last_in_line έγραψε:
τα γενικα χαρακτηριστικα καποιας φυλης( στο χαρακτηρα..)..μπορει να ειναι αλοιωμενα σε μεγαλο βαθμο λογω κακων δειγματων των γονεων..λογω απειριας η' βλακειας του ιδιοκτητη κτλ..(η' αν τα συνδυασουμε ..απειρης βλακειας του ιδιοκτητη :lol: )
- 1000
-
Eιχα ακιτα για 4,5 χρονια...
Πολυ καλα σκυλια...αλλα δυσκολα!Αν δεν εχεις χρονο επελεξε κατι αλλο!
-
Επισης ενα αλλο θεμα που με απασχολει ειναι ο τροπος αποκτησης του σκυλου.Να παω σε pet shop ή να κοιταξω στις αγγελιες? Π.χ ενα Ντοπερμαν στο pet shop να κοστιζει 800 ευρο ενω στις αγγελιες μπορει να κοστιζει 300 ευρο.
Βεβαια στο pet shop εχεις την εγγυηση οτι το σκυλι ειναι καθαροαιμο κ.τ.λ -
ένα κοκεράκι πόσο πάει περίπου;;
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
ένα κοκεράκι πόσο πάει περίπου;;Κάπου 12 κιλά και 40 εκ. ως το ακρώμιο
Δεν έχω ιδέα από τιμές αλλά τα κόκερ κάποτε - επειδή ήταν εξαιρετικά της μοδός - είχαν βγει ανεξέλεγκτα από κακούς εκτροφείς πολλά κουτάβια με χαρακτηριστικά 'μπασταρδεμένα' με κακό - 'επιθετικό' χαρακτήρα...Όχι ότι είναι τίποτα πολύ σοβαρό, ζωάκια είναι και αυτά, αλλά απλώς μερικοί αναρωτιούνταν πως το κοκεράκι τους είναι έτσι ενώ τα βιβλία λένε άλλα (βέβαια αν το κοιτάγανε λίγο καλύτερα θα έβλεπαν και άλλα ) -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κάπου 12 κιλά και 40 εκ. ως το ακρώμιο
Δεν έχω ιδέα από τιμές αλλά τα κόκερ κάποτε - επειδή ήταν εξαιρετικά της μοδός - είχαν βγει ανεξέλεγκτα από κακούς εκτροφείς πολλά κουτάβια με χαρακτηριστικά 'μπασταρδεμένα' με κακό - 'επιθετικό' χαρακτήρα...Όχι ότι είναι τίποτα πολύ σοβαρό, ζωάκια είναι και αυτά, αλλά απλώς μερικοί αναρωτιούνταν πως το κοκεράκι τους είναι έτσι ενώ τα βιβλία λένε άλλα (βέβαια αν το κοιτάγανε λίγο καλύτερα θα έβλεπαν και άλλα )όχι ρε συ,είχα 2 (μαύρα παρακαλώ )πριν απο 7-8 χρόνια!!
τώρα σιγά σιγά το ξανασκέφτομαι,αλλά θα ήθελα να δω πως πάνε απο τιμές ή να ψάξω απο καναν γνωστό
απίστευτα φιλικά και έξυπνα
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Κάπου 12 κιλά και 40 εκ. ως το ακρώμιο
Δεν έχω ιδέα από τιμές αλλά τα κόκερ κάποτε - επειδή ήταν εξαιρετικά της μοδός - είχαν βγει ανεξέλεγκτα από κακούς εκτροφείς πολλά κουτάβια με χαρακτηριστικά 'μπασταρδεμένα' με κακό - 'επιθετικό' χαρακτήρα...Όχι ότι είναι τίποτα πολύ σοβαρό, ζωάκια είναι και αυτά, αλλά απλώς μερικοί αναρωτιούνταν πως το κοκεράκι τους είναι έτσι ενώ τα βιβλία λένε άλλα (βέβαια αν το κοιτάγανε λίγο καλύτερα θα έβλεπαν και άλλα )όχι ρε συ,είχα 2 (μαύρα παρακαλώ )πριν απο 7-8 χρόνια!!
τώρα σιγά σιγά το ξανασκέφτομαι,αλλά θα ήθελα να δω πως πάνε απο τιμές ή να ψάξω απο καναν γνωστό
απίστευτα φιλικά και έξυπνα
Κι εγώ είχα 1 μελί ...Πέθανε πριν 9 χρόνια...Πλέον γέρασα για να φροντίζω κάτι άλλο από το γέρικο κορμί μου και δεν θέλω να ταλαιπωρήσω πλάι μου ένα τόσο γλυκό πλάσμα
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Γαματος!
Τι γαματος ρε....το σκυλι ειναι καρτουν, ειναι πιο χαζο και απο τον ερμη μου!
Για το δευτερο κομματι ,ακομα θυμαμαι οταν πεθανε η Ηρα στα χερια μας απο καρδια....Εκει που την θαψαμε δεν εχω παει και δεν μπορω να παω κατι με κραταει ,μεγαλωσαμε μαζι και αν και δεν θελω να συζητανε μπροστα μου γι'αυτην ,ειναι παντα στο μυαλο μου ....
Ρε συ, χωρις πλακα, δεν σε απασχολει το οτι δεν μπορεις να το ξεπερασεις? Δλδ αν χαθει καποιος ανθρωπος? Επειδεη ειμαι στην ιδια φαση το λεω...! Η αδερφη του που μας εμεινε την λεμε ΗΡΑ!
-
εγω ειμαι ευτυχης κατοχος ενος pug
-
Pug.... Ζαρεςςςςςςςςςςςςςςςςςς.... Πολλες ζαρες...
-
Έχουν και τα pug ζάρες; Εγώ νόμιζα μόνο τα Σαρ Πέι.
-
Ναι τα σαρ πει εχουν ΠΟΛΛΗ ζαρα,pug εχω δει νεογεννητο και Καλα για νεογεννητο σαρπει δεν συζητιεται ειναι μεσα στη ζαρα.. Ουτε βλεπει..
Ρε Ιταλοφιλε μπας και κανω λαθος τωρα που ξαναβλεπω τι εγραψα;
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?