-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σε 3 λεπτά παρακαλώΠφ... έκανα το ίδιο αμέσως. Απλώς γράφεις στην αναζήτηση κότα...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σε 3 λεπτά παρακαλώ
Πφ... έκανα το ίδιο αμέσως. Απλώς γράφεις στην αναζήτηση κότα...
και εβγαλε μονο εκεινο το ποστ;
-
Παιδιά με έχει φάει στην κυριολεξία η κόρη μου για ένα μικρό σκυλάκι και όλο το παίζω χαζός...
Μετά από σχετικό διάβασμα κατέληξα στο Μαλτέζ.
Υπάρχει διαθεσιμότητα σε αυτά, φυσικά να μην ξεβρακωθώ έτσι?
Ξέρει κανείς αν είναι καλή επιλογή για μέσα στο σπίτι? μην χωρίσω και με τη γυναίκα μου έτσι?
Τη φροντίδα σαφώς θα την αναλάβω εγώ... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σε 3 λεπτά παρακαλώ
Ναι αλλά εγώ δεν έκανα αναζήτηση , πήγα στο Quiz και θυμόμουνα ότι ήταν στα πρώτα, πέρασα γρήγορα τις 10 πρώτες σελίδες και το βρήκα στη 13
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Παιδιά με έχει φάει στην κυριολεξία η κόρη μου για ένα μικρό σκυλάκι και όλο το παίζω χαζός...
Ξέρει κανείς αν είναι καλή επιλογή για μέσα στο σπίτι? μην χωρίσω και με τη γυναίκα μου έτσι?
Τη φροντίδα σαφώς θα την αναλάβω εγώ...Με κάθε μα με ΚΑΘΕ τρόπο, προσπάθησε να το αποφύγεις! Πάρτης ρούχα, τσάντες, ποδήλατο, αλλά μην βάζεις κατοικίδιο στο σπίτι! Μπελάς άνευ προηγουμένου!
Πάντως σε Pet shop, για σκυλάκι ράτσας, ετοιμάσου για 500-600€ και άνω...
-
Σε 3 λεπτά παρακαλώ
Ναι αλλά εγώ δεν έκανα αναζήτηση , πήγα στο Quiz και θυμόμουνα ότι ήταν στα πρώτα, πέρασα γρήγορα τις 10 πρώτες σελίδες και το βρήκα στη 13
Όντως Γκαμήλα!
Εγώ ΟΥΤΕ θυμάμαι ΠΟΤΕ.... (μηχανικός είμαι, δεν είμαι δικηγόρος... )
Και ΑΝ θυμάμαι (απίθανο...) , βαριέμαι αφόρητα (ΣΑΝ ένα γνωστό μου δικηγόρο... ) -
Τη φροντίδα σαφώς θα την αναλάβω εγώ...Αν ειναι να το αναλαβεις εσυ μην το παρεις.Αφου το θελει πρεπει να το αναλαβει η ιδια αλλιως δεν θα καταλαβει τι ευθυνη ειναι.Γνωμη μου.
-
Τη φροντίδα σαφώς θα την αναλάβω εγώ...Να της το πάρεις ...Είναι πράγματι μπελάς αλλά εδώ έχεις κάνει παιδί το σκυλάκι θα σε τρομάξει
Δεν είναι κακή επιλογή το Μαλτέζικο για διαμέρισμα...Πως το θες το σκυλάκι σου, το μόνο που σε απασχολεί είναι το μέγεθος ?Τιμές δεν ξέρω καθόλου...
-
Παιδιά εκείνη δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της καλά καλά είναι μόλις 7 ετών, αλλά έλα που το σκυλάκι της το έταξε η γυναίκα μου από πέρσυ!
Βέβαια εγώ την πειράζω και της λέω πως κάθε πρωί μεσημέρι και βράδυ θα το βγάζεις βόλτα για τις ανάγκες του και θα καθαρίζεις τις ζημιές και βρωμιές του, αλλά μάταια τα λέω...
Θα το πάρω για να το πάρω απλά δεν ξέρω αν είναι καλή επιλογή (διάβασα δεν ρίχνει το τρίχωμά του καθόλου - ισχύει?). -
Να της το πάρεις ...Είναι πράγματι μπελάς αλλά εδώ έχεις κάνει παιδί το σκυλάκι θα σε τρομάξει
Δεν είναι κακή επιλογή το Μαλτέζικο για διαμέρισμα...Πως το θες το σκυλάκι σου, το μόνο που σε απασχολεί είναι το μέγεθος ?Ναι μόνο το μέγεθος με προβληματίζει...
Από χώρους σκέφτομαι να βάλω σπιτάκι στο κλειστό γκαράζ όπου με πόρτα επικοινωνεί με άλλο δωμάτιο και με εσωτερική σκάλα στο κυρίως σπίτι. -
Παιδιά εκείνη δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της καλά καλά είναι μόλις 7 ετών, αλλά έλα που το σκυλάκι της το έταξε η γυναίκα μου από πέρσυ!
Βέβαια εγώ την πειράζω και της λέω πως κάθε πρωί μεσημέρι και βράδυ θα το βγάζεις βόλτα για τις ανάγκες του και θα καθαρίζεις τις ζημιές και βρωμιές του, αλλά μάταια τα λέω...
Θα το πάρω για να το πάρω απλά δεν ξέρω αν είναι καλή επιλογή (διάβασα δεν ρίχνει το τρίχωμά του καθόλου - ισχύει?).Ναι δεν ρίχνει σχεδόν καθόλου τρίχα όπως άλλωστε και τα poodles...
Δεν έχεις πολλές πιθανότητες με το σπιτάκι στο γκαράζ : συντομότατα θα κοιμάται ήσυχο ήσυχο μέσα στο σπίτι και πιθανότατα στο δωμάτιό σας ή της κόρης σου και θα είστε μάλιστα και πολύ ευτυχισμένοι ΟΛΟΙ -
Τη φροντίδα σαφώς θα την αναλάβω εγώ...- τηλεφωνο στον ΚΟΕ -> ζητας λιστα εκτροφεων της φυλης που σε ενδιαφερει
Κυνολογικος Ομιλος Ελλαδος
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 26-30
Τ.Κ.14565 - ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣΤΗΛ: +30 210 8145165
FAX: +30 210 8145167
e-mail: kenelnet@otenet.gr' target='_blank' target='_blank-
για λεφτα υπολογισε 500-1500 ευρω. θα παρεις απο εκτροφεα, ποτε απο pet shop δεν αγοραζουμε σκυλο καθως τα κουταβια προερχονται απο puppy mills κυριως απο χωρες οπως η ουγγαρια: http://en.wikipedia.org/wiki/Puppy_mills' target='_blank' target='_blank
τα εν λογω σκυλια στα puppy mills ζευγαρωνουν ανεξελεγκτα και ετσι δεν προφυλασσονται απο κληρονομικες ασθενειες. επισης φευγουν πολυ νωρις απο την μητερα και τα αδερφια τους για να καταληξουν να πωλουνται στις βιτρινες των pet shop, συχνα σε ασχημες συνθηκες, με αποτελεσμα να μην κοινωνικοποιουνται σωστα και να εχουν προβληματα συμπεριφορας (τους πρωτους δυο μηνες το κουταβι πρεπει να μενει με την αγελη του για να μαθαινει βασικα πραγματα απο την μητερα και τα αδερφια του. στην ελλαδα απαγορευεται το κουταβι να φυγει απο την μητερα του πριν τους 2 μηνες).
επισης συχνα τα πεντιγκρι τους ειναι πλαστα.
γι'αυτο προτιμουμε τους καλους εκτροφεις (δεν ειναι ολοι τετοιοι), τους οποιους γνωριζουμε και βλεπουμε οτι εχουν ως στοχο την βελτιωση της φυλης. αυτοι θα σου δωσουν κουταβι οταν κρινουν οτι εισαι καταλληλος, και θα επιλεξουν απο την οποια γεννα το καλυτερο για σενα (δεν ειναι ολα τα κουταβια σε μια γεννα ιδια), αφου συζητησουν μαζι σου. επισης θα ειναι διπλα σου σε ο,τι χρειαστεις. αγοραζοντας απο πετ σοπ ενισχυεις το ανηθικο σκυλεμποριο και μπορει να αποφυγεις καποια εξοδα σε πρωτη φαση, που ομως θα τα βρεις μπροστα σου στην συνεχεια με μαθηματικη ακριβεια. αν δεν εισαι διατεθειμενος να αγορασεις απο εκτροφεα αναγνωρισμενο απ'τον ΚΟΕ, θα σε συμβουλευα να υιοθετησεις απο καποια φιλοζωικη. -
εχε υπ'οψιν οσα εγραψα σε αλλο θεμα:
το κουταβι συνεπαγεται:
- θα γεμιζει η κοπελα σου μιση σακκουλα σκατα τη μερα για καμποσο καιρο μεχρι να μαθει να κανει την αναγκη του εξω. επισης, μεχρι να τελειωσει τα εμβολια του δεν μπορει να βγαινει καθολου εξω το κουταβι
- θελει να του αφιερωνεις μπολικο χρονο
- θελει μπολικο χρημα (βαλε τροφη, εμβολια, αποπαρασιτωσεις, επισκεψεις στον κτηνιατρο, παιχνιδια, microchip, ισως καποιο crate κ.α.)
- κοστος αγορας (εκτος αν υιοθετησετε καποιο πρωην αδεσποτο απο καποια φιλοζωικη. στην περιπτωση αυτη θα αποφυγετε και μερικα απο τα παραπανω εξοδα, καθως θα σας δοθει εμβολιασμενο, στειρωμενο, αποπαρασιτωμενο. και υπαρχουν κουταβια για ολα τα γουστα, σε ολες τις ηλικιες και μεγεθη )
επισης: μπορει η κοπελα σου να το πηγαινει βολτα 2-3 φορες τη μερα με καθε καιρο; να ασχοληθει σωστα με την κοινωνικοποιηση του; να αντεξει τα πιθανα πρηξιματα των γειτονων;
σημειωση: οπου 'η κοπελα σου' βαλε 'εσυ'
-
τελος, για ρατσα θα προτεινα καλυτερα poodle ή, οπως ειναι πιο γνωστα, κανις, κρινοντας τις αναγκες σου συν οτι εχεις μικρο παιδι. ειναι πανεξυπνα, μαθαινουν γρηγορα, και πρωταθλητες στο.. versatility!
-
ο σκυλος θα κοιμαται μεσα στο σπιτι, ως κατοικιδιο (και οχι ταρατσιδιο, μπαλκονιδιο, γκαραζιδιο κλπ)
αυτα. ελευθερος
-
Μια σημείωση για τα...σκ@τά
Μια φίλη είχε εφαρμόσει κάποτε το σύστημα...πολύ-μπαγκ! Είχε δηλαδή σακούλες για τα τρόφιμα, έβαζε το χέρι μέσα σ αυτήν, έπιανε τα σκατά, μετά τούμπα η σακκούλα και πέταμα!
Καλή τακτική, αν και μια φορά ήμασταν για καφέ και τελιώνοντας τη διαδικασία, μη βρίσκοντας κάδο, έβαλε το 'πακέτο' στην τσάντα της!!!
Με παρακάλεσε λοιπόν κάποτε να της κρατήσω το σκυλάκι. Ένας γλύκας αδέσποτος μαλλιαρός ήταν, που τον είχα χτυπήσει εγώ με το αυτοκίνητο, τον είχα μαζέψει, κτηνιάτρους κτλ (ακούς skye;;) και είχαμε αποφασίσει να τον έχουμε...εξ αδιαιρέτου. Δεδομένου οτι είχε αυλή κι εγώ τότε διαμέρισμα, σύντομα έγινε δικός της.
Τον φύλαξα λοιπόν εγώ τον μικρό και όλα καλά. Γκομενοπαγίδα πρώτη, με το ένα αυτί μάυρο και ολος ο υπόλοιπος κατάλευκος, πεερνούσαμε καλά!** Ωστόσο έπρεπε να κάνω το γνωστό...σύστημα: **Που να τα πιάσεις;;Αδύνατον! Εμετός με τη μια! Βάζεις τη σακκούλα και αυτά είναι ζεστά και αχνιστά και...δεν αντέχεται!
φυσικά η φίλη μου μού χε δώσει οδηγία να του δίνω μόνο ξηρά τροφή, για να μην κακομάθει με τις κονσέρβες.** Φυσικά εγώ δεν την άκουσα** και...το πλήρωσα: Μετά ήταν αδύνατο το σύστημα με τη σακκούλα, εκτός αν έχεζε απ ευθείας πάνω απο αυτήν! Χάλια!
Το κακόμοιρο το σκυλάκι είχε ξεκ#λιαστεί με την ξηρά τροφή - μια φορά το είδα και το λυπήθηκα - αλλά τουλάχιστον μπορούσες να μαζέψεις το 'λίπασμα', που ήταν ξερό του κερατά...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε 3 λεπτά παρακαλώ
και εβγαλε μονο εκεινο το ποστ;
άμα κάνεις αναζήτηση δημοσιεύσεων μέλους και στη συνέχεια αναζήτηση με τη λέξη που θέλεις...
-
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Μια σημείωση για τα...σκ@τάΜια φίλη είχε εφαρμόσει κάποτε το σύστημα...πολύ-μπαγκ! Είχε δηλαδή σακούλες για τα τρόφιμα, έβαζε το χέρι μέσα σ αυτήν, έπιανε τα σκατά, μετά τούμπα η σακκούλα και πέταμα!
Καλή τακτική, αν και μια φορά ήμασταν για καφέ και τελιώνοντας τη διαδικασία, μη βρίσκοντας κάδο, έβαλε το 'πακέτο' στην τσάντα της!!!
Με παρακάλεσε λοιπόν κάποτε να της κρατήσω το σκυλάκι. Ένας γλύκας αδέσποτος μαλλιαρός ήταν, που τον είχα χτυπήσει εγώ με το αυτοκίνητο, τον είχα μαζέψει, κτηνιάτρους κτλ (ακούς skye;;) και είχαμε αποφασίσει να τον έχουμε...εξ αδιαιρέτου. Δεδομένου οτι είχε αυλή κι εγώ τότε διαμέρισμα, σύντομα έγινε δικός της.
Τον φύλαξα λοιπόν εγώ τον μικρό και όλα καλά. Γκομενοπαγίδα πρώτη, με το ένα αυτί μάυρο και ολος ο υπόλοιπος κατάλευκος, πεερνούσαμε καλά!** Ωστόσο έπρεπε να κάνω το γνωστό...σύστημα: **Που να τα πιάσεις;;Αδύνατον! Εμετός με τη μια! Βάζεις τη σακκούλα και αυτά είναι ζεστά και αχνιστά και...δεν αντέχεται!
φυσικά η φίλη μου μού χε δώσει οδηγία να του δίνω μόνο ξηρά τροφή, για να μην κακομάθει με τις κονσέρβες.** Φυσικά εγώ δεν την άκουσα** και...το πλήρωσα: Μετά ήταν αδύνατο το σύστημα με τη σακκούλα, εκτός αν έχεζε απ ευθείας πάνω απο αυτήν! Χάλια!
Το κακόμοιρο το σκυλάκι είχε ξεκ#λιαστεί με την ξηρά τροφή - μια φορά το είδα και το λυπήθηκα - αλλά τουλάχιστον μπορούσες να μαζέψεις το 'λίπασμα', που ήταν ξερό του κερατά...
με παρεξηγησες
δεν αμφεβαλα ποτε για τις προθεσεις σου. οι περισσοτεροι εχουμε τις καλυτερες προθεσεις, ομως καμια φορα κανουμε λαθη..
και οι γονεις μου οταν κουρευαν το καημενο το πεκινουα ειχαν τις καλυτερες προθεσεις. καλοκαιρι ειναι, ζεστη κανει, ταλαιπωρειται το ζωντανο ελεγαν.. που να ξερουν οτι τα πεκινουα δεν πρεπει ποτε να τα... ξουριζουμε σαν οπλιτες για πολλους λογους... -
όχι δε σε παρεξήγησα! Δεν είπες τίποτα στο οποίο να διαφωνώ άλλωστε!
-
Ο Μπαλούν είναι ένας δεκαπεντάχρονος στειρωμένος γάτος που του αρέσει να τρώει ξύλο και να τραγουδάει. Όταν λέμε του αρέσει, του αρέσει πάρα πολύ. Στην πραγματικότητα το 'έλα να φας ξύλο' είναι τα μόνα λόγια που γνωρίζει εκτός από το όνομά του. Τρώει καθημερινά ξύλο από εμένα, την οικογένεια αλλά και φίλους. Με εμένα μάλιστα σε θέση 'γατοφωνίστα' τραγουδάει (εντάξει, λίγο παράφωνα) και με συνοδεία κιθάρας.
Μέχρι σήμερα δεν έχω συναντήσει ή ακούσει για καμία άλλη γάτα με ανάλογη διάθεση, αναρωτιέμαι πώς θα ήταν σαν ντουέτο.http://www.youtube.com/watch?v=hyOy5m8z5bc' target='_blank
-
Γνωρίζει κάποιος βασικα πράγματα για τη συμπεριφορά των χαμστερ?
Είτε εγκυκλοπεδικες γνώσεις είτε από εμπειρία.. -
Γνωρίζει κάποιος βασικα πράγματα για τη συμπεριφορά των χαμστερ?
Είτε εγκυκλοπεδικες γνώσεις είτε από εμπειρία..
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?