-
-
Το θέμα είναι αρκετά ζωόφιλο αλλά εγώ θα σας το πω το science clue της ημέρας!
Στο αρνί πριν το ψήσετε, βγάλτε του το μάτι, και κάπου προς τα πίσω θα παρατηρήσετε λίγο λίπος εντελώς άσπρο. Αυτό είναι που καίγεται τελευταίο σε περίπτωση μεγάλης πείνας και τότε τα μάτια φαίνονται σαν να πετάγονται έξω τρομαγμένα.
Τα καημένα τα παιδάκια στην Αφρική που έχουν αυτό το τρομαγμένο βλέμμα είναι επειδή έχουν κάψει μέχρι και αυτό το τελευταίο 'οχυρό'.(αν βάλω κι αυτό το smiley: , τότε είναι black -και ξανά black- humor... )
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Τωρα που καλοκαιριαζει τι προληψη κανετε για Λεϊσμανιαση?Εγω τους βαζω προστατευτικα περιλαιμια κ τα ψεκαζω με το Front line(ετσι μου φαινεται πως λεγεται το σπρεϋ της Bayern)
Ρίξε μια ματιά σε αυτό :
'*'Ολα τα ζώα από το Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο τουλάχιστον πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιπαρασιτικά κολάρα που θα ανανεώνονται συχνά. Χρειάζεται επίσης να ψεκάζονται συχνά με αντιπαρασιτικά spray ή να αλείφονται με αντιπαρασιτικές αμπούλες. Η αγορά πλέον αφθονεί από εξω-παρασιτοκτόνα προϊόντα, τα οποία είναι αξιόπιστα και ασφαλή.
Ο χώρος διαμονής των ζώων πρέπει να είναι καθαρός, απαλλαγμένος από ακαθαρσίες, σωρούς ξύλων, σκουπιδιών, κλπ έτσι ώστε να μην ευνοείται η παρουσία η παρουσία και ο πολλαπλασιασμός των σκνιπών.
Σε ιδιαίτερα υγρούς, ζεστούς χώρους με πράσινο καλό είναι τη νύχτα να τοποθετούνται εντομο-απωθητικά προϊόντα.
Να γίνεται προληπτική εξέταση των σκύλων για kala-a-zar κάθε Μάϊο και Νοέμβριο έτσι ώστε να επιτυγχάνεται έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Στα αρχικά στάδια μόλυνσης η θεραπεία είναι ευκολότερη και αποτελεσματικότερη. Σε περίπτωση δε που η θεραπεία δεν είναι δυνατή να γίνεται άμεσα ευθανασία και όχι να εγκαταλείπονται τα ζώα στο δρόμο. Κάθε μολυσμένο ζώο αποτελεί αποθήκη του παράσιτου στη φύση και εστία μόλυνσης για άλλα ζώα και τον άνθρωπο. '*
Περισσότερα
-
Ευχαριστώ παιδιά!
όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής!
-
οσοι βαλατε chip στο σκυλο ειδατε καποια βελτιωση (τελικη, ρεπριζ)???
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Tι κατοικίδιο να πάρω... εδώ δε μπορώ τον εαυτό μου να συντηρησω καλά-καλά.
Επίσης, μένω μόνος κ λείπω πολλές ώρες από το σπίτι, θα το φάει η μοναξιά το ζωντανό.. κρίμα είναι. Θα ήθελα πάρα πολύ όμως ένα σκύλοΑν μου επιτρέπεις να σου πω το εξής.
Αφού έχεις τέτοια ωράρια, πρέπει να ψάξεις πολύ προσεκτικά τι σκύλο θα πάρεις.
Ο σκύλος είναι ζώο αγέλης και η αγέλη του τώρα πια είμαστε εμείς. Αν δεν έχει (τουλάχιστο) την ανθρώπινη επαφή, θα δυστυχήσει ...με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν ράτσες σκύλων που έχουν πάρα πολύ περισσότερες απαιτήσεις από μια απλή συντροφικότητα.
Δεν ξέρω να σου πω για όλα τα σκυλιά αλλά για την 'ομάδα 1' που ξέρω (τσοπάνηδες και γελαδάρηδες) και την 'ομάδα 5' (εργασίας, σπιτς, αρχέγονου τύπου) σου μιλάω υπεύθυνα ότι δεν είναι αυτό που ψάχνεις.Aυτό εννοώ, γι'αυτό ΔΕ θέλω να πάρω τώρα σκύλο γιατί δε γουστάρω να τον πάρω λες και είναι κανά αντικείμενο ξέρω'γω και να το φάει η μοναξιά το ζωντανό. Αλλά αν κάποτε αλλάξω πρόγραμμα κ έχω το χρόνο κ την ικανότητα να πάρω, θα πάρω. Φαντάζομαι σε μπέρδεψε η πρώτη πρόταση, το 'τι σκύλο να πάρω¨ .. δεν ήταν ερώτηση, γιαυτό κ δεν είχε ερωτηματικό, ήταν... συμπέρασμα: 'τι σκύλο να πάρω ΑΦΟΥ δεν μπορώ ούτε τον εαυτό μου να συντηρήσω καλά-καλά..'
Φιλικά. -
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Ôï èÝìá åßíáé áñêåôÜ æùüöéëï áëëÜ åãþ èá óáò ôï ðù ôï science clue ôçò çìÝñáò!Óôï áñíß ðñéí ôï øÞóåôå, âãÜëôå ôïõ ôï ìÜôé, êáé êÜðïõ ðñïò ôá ðßóù èá ðáñáôçñÞóåôå ëßãï ëßðïò åíôåëþò Üóðñï. Áõôü åßíáé ðïõ êáßãåôáé ôåëåõôáßï óå ðåñßðôùóç ìåãÜëçò ðåßíáò êáé ôüôå ôá ìÜôéá öáßíïíôáé óáí íá ðåôÜãïíôáé Ýîù ôñïìáãìÝíá.
Ôá êáçìÝíá ôá ðáéäÜêéá óôçí ÁöñéêÞ ðïõ Ý÷ïõí áõôü ôï ôñïìáãìÝíï âëÝììá åßíáé åðåéäÞ Ý÷ïõí êÜøåé ìÝ÷ñé êáé áõôü ôï ôåëåõôáßï 'ï÷õñü'.(áí âÜëù êé áõôü ôï smiley: , ôüôå åßíáé black -êáé îáíÜ black- humor... )
Ôï Ý÷åéò øÜîåé ôï èÝìá áð'üôé âëÝðù!!!
-
Παιδια δεν ειναι ολα τα σκυλια ακαταλληλα για διαμερισμα, και μαλιστα αυτο δεν εχει να κανει με το μεγεθος αλλα με την ιδιοσυγκρασια καθε ρατσας. Υπαρχουν ρατσες που απλα βαριουνται που ζουν και δεν τα ενοχλει να ειναι σε ενα διαμερισμα. βολτες κλπ φυσικα χρειαζονται αλλα οχι απαραιτητα και κηποι ή χωραφια για να παιζουν οι σκυλοι ολων των ρατσων.
-
Ο χρήστης Trelos έγραψε:
Το θέμα είναι αρκετά ζωόφιλο αλλά εγώ θα σας το πω το science clue της ημέρας!
Στο αρνί πριν το ψήσετε, βγάλτε του το μάτι, και κάπου προς τα πίσω θα παρατηρήσετε λίγο λίπος εντελώς άσπρο. Αυτό είναι που καίγεται τελευταίο σε περίπτωση μεγάλης πείνας και τότε τα μάτια φαίνονται σαν να πετάγονται έξω τρομαγμένα.
Τα καημένα τα παιδάκια στην Αφρική που έχουν αυτό το τρομαγμένο βλέμμα είναι επειδή έχουν κάψει μέχρι και αυτό το τελευταίο 'οχυρό'.(αν βάλω κι αυτό το smiley: , τότε είναι black -και ξανά black- humor... )
Το έχεις ψάξει το θέμα απ'ότι βλέπω!!!
Αυτά μας μαθαίνουν στη σχολή Χασαπικής
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Aυτό εννοώ, γι'αυτό ΔΕ θέλω να πάρω τώρα σκύλο γιατί δε γουστάρω να τον πάρω λες και είναι κανά αντικείμενο ξέρω'γω και να το φάει η μοναξιά το ζωντανό. Αλλά αν κάποτε αλλάξω πρόγραμμα κ έχω το χρόνο κ την ικανότητα να πάρω, θα πάρω. Φαντάζομαι σε μπέρδεψε η πρώτη πρόταση, το 'τι σκύλο να πάρω¨ .. δεν ήταν ερώτηση, γιαυτό κ δεν είχε ερωτηματικό, ήταν... συμπέρασμα: 'τι σκύλο να πάρω ΑΦΟΥ δεν μπορώ ούτε τον εαυτό μου να συντηρήσω καλά-καλά..'
Φιλικά.Ναι έχεις δίκιο.Αλλα έγραφες εσύ άλλα καταλάβαινα εγώ
Έχω ένα σκύλο ημίαιμο.Δεν είχα ποτέ σκυλί ράτσας.Όπως λένε και οι έρευνες τα ημίαιμα είναι και πιο έξυπνα και πιο υγίη από τα καθαρόαιμα τα οποία αναπαράγονται ως επι το πλείστον με αιμομιξίες για να διατηρούν την καθαρότητα τους και αυτό τους εξασθενεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Σε ένα υπεύθυνο εκτροφείο δε θα το συναντήσεις ποτέ αυτό. Είναι σίγουρο.
Συνήθως φέρνουν από το εξωτερικό αρσενικά σκυλιά τα οποία ζευγαρώνουν με τις θηλυκες τις δικές τους. Γι αυτό και χρεώνουν τα κουτάβια τους πανάκριβα. (παράδειγμα. 350.000 δρχ για ALASKAN MALAMUTE το 1997, από εκτροφείο της Θεσ/νίκης)
Αντίθετα το παράδειγμα που αναφέρεις εσύ συναντάται σε μεγάλο ποσοστό όταν αγοράζουμε σκύλο από άλλες...πηγέςΔε γνωρίζω αν είναι τα ημίαια πιο έξυπνα από τα καθαρόαιμα. Για να το υποστηρίζουν αρκετοί , έτσι θα είναι.
Δε νομίζω πάντως πώς ένας 'συνειδητοποιημένος' κυνόφιλος θα πρέπει να τα χωρίζει σε καθαρόαιμα ή μη (δε μιλάω για εσένα αλλα΄γενικά)Μια χαρά είναι όλα τους
Παιδια δεν ειναι ολα τα σκυλια ακαταλληλα για διαμερισμα, και μαλιστα αυτο δεν εχει να κανει με το μεγεθος αλλα με την ιδιοσυγκρασια καθε ρατσας. Υπαρχουν ρατσες που απλα βαριουνται που ζουν και δεν τα ενοχλει να ειναι σε ενα διαμερισμα. βολτες κλπ φυσικα χρειαζονται αλλα οχι απαραιτητα και κηποι ή χωραφια για να παιζουν οι σκυλοι ολων των ρατσων.
Σωστό , πολύ σωστό!
Άνετα μπορούν να προσαρμοστούν αρκετές ράτσες σε διαμερίσματα (Μαλτέζικα, Λάσα Απσο, Πομεράνιαν, Γιορκσάιρ Τεριέ..είναι τα πιο γνωστά)Μερικά κάνουν όμως αρκετή φασαρία(=γαβγισμα)
Και ναι μεν οι σκύλοι θα προσαρμοστούν άνετα, οι ιδιοκτητες τους όμως, θα αργήσουν να προσαρμοστούν σε ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα, λόγω των συνεχών εξώσεων -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παιδια δεν ειναι ολα τα σκυλια ακαταλληλα για διαμερισμα, και μαλιστα αυτο δεν εχει να κανει με το μεγεθος αλλα με την ιδιοσυγκρασια καθε ρατσας. Υπαρχουν ρατσες που απλα βαριουνται που ζουν και δεν τα ενοχλει να ειναι σε ενα διαμερισμα. βολτες κλπ φυσικα χρειαζονται αλλα οχι απαραιτητα και κηποι ή χωραφια για να παιζουν οι σκυλοι ολων των ρατσων.Μα το θεμα μας δεν ειναι αν θα προσαρμοστει ο σκυλος..........
Το θεμα με τα διαμερισματα ειναι οτι ενοχλείς τους αλλους και βρομιζουν κοινοχρηστους χωρους, αρα δεν αφορα τον σκυλο ή τον ιδιοκτητη του αλλα το σεβασμο προς τους αλλους ενοικους .....
-
χελώνα μικρή ακόμη 10Χ7. 5 ετών
τι θέλει κανείς? -
Πρωτα απ'ολα,δεν συμφωνω με τον τιτλο.Δεν συντηρουμε ακριβως.Προτιμω συμβιωνουμε.
Δεν τιθεται θεμα διαχωρισμου μεταξυ των ζωων.Δεν υπαρχουν καθαροαιμα,ημιαιμα,σημαντικα ή ασημαντα.Ενα κουνουπι εχει την ιδια αξια με εναν σκυλο,ο οποιος εχεις την ιδια αξια με εναν ανθρωπο,ο οποιος με την σειρα του εχει την ιδια αξια με ενα σκουληκι,για εμενα.Αξια οσον αφορα την ζωη.
Οσον αφορα τον σκυλο,επειδη γι'αυτον γνωριζω περισσοτερα,το σημαντικοτερο ειναι να αισθανεται μελος της οικογενειας και τιποτα παραπανω.Ολα τα αλλα,οπως ο κηπος,οι βολτες,ο χρονος που ασχολουμαστε μαζι του,ειναι σημαντικα αλλα οχι πρωτευοντα.Να ειναι μελος της 'αγελης' τον ενδιαφερει.Αυτο τον κανει ευτυχισμενο και ευπροσαρμοστο σε οποιαδηποτε κατασταση.
Λυπαμαι αν εχουν επαναληφθει καποια απο τα παραπανω,αλλα πλεον σε αυτο το forum,τα μηνυματα ερχονται με καταιγιστικο ρυθμο και προλαβαινω να διαβαζω ελαχιστα.
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Πρωτα απ'ολα,δεν συμφωνω με τον τιτλο.Δεν συντηρουμε ακριβως.Προτιμω συμβιωνουμε.Δεν τιθεται θεμα διαχωρισμου μεταξυ των ζωων.Δεν υπαρχουν καθαροαιμα,ημιαιμα,σημαντικα ή ασημαντα.Ενα κουνουπι εχει την ιδια αξια με εναν σκυλο,ο οποιος εχεις την ιδια αξια με εναν ανθρωπο,ο οποιος με την σειρα του εχει την ιδια αξια με ενα σκουληκι,για εμενα.Αξια οσον αφορα την ζωη.
Οσον αφορα τον σκυλο,επειδη γι'αυτον γνωριζω περισσοτερα,το σημαντικοτερο ειναι να αισθανεται μελος της οικογενειας και τιποτα παραπανω.Ολα τα αλλα,οπως ο κηπος,οι βολτες,ο χρονος που ασχολουμαστε μαζι του,ειναι σημαντικα αλλα οχι πρωτευοντα.Να ειναι μελος της 'αγελης' τον ενδιαφερει.Αυτο τον κανει ευτυχισμενο και ευπροσαρμοστο σε οποιαδηποτε κατασταση.
-
Έψαχνα μισή ώρα να το βρω στον Αντίλογο... Τι κάνει εδώ αυτό το θέμα;;;
Τέλος πάντων...
Λοιπόν, παρακάτω βλέπετε δύο κουταβάκια. Η μητέρα είναι Labrador, για τον πατέρα δεν είμαστε σίγουροι, θα θέλαμε να είναι ο Labrador μας, αλλά ίσως και να μας την έκανε ένας πιο... ζωηρός αλητάκος. Όπως και να έχει, οι 2 μούργοι των φωτό είναι πλέον δικοί μας. Και ψάχνουμε ονόματα. Είναι αρσενικά και τα δύο και παρακαλώ όσους επίδοξους νονούς, να αναζητήσουν έξυπνα και όμορφα ονόματα!
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Έψαχνα μισή ώρα να το βρω στον Αντίλογο... Τι κάνει εδώ αυτό το θέμα;;;Τέλος πάντων...
Λοιπόν, παρακάτω βλέπετε δύο κουταβάκια. Η μητέρα είναι Labrador, για τον πατέρα δεν είμαστε σίγουροι, θα θέλαμε να είναι ο Labrador μας, αλλά ίσως και να μας την έκανε ένας πιο... ζωηρός αλητάκος. Όπως και να έχει, οι 2 μούργοι των φωτό είναι πλέον δικοί μας. Και ψάχνουμε ονόματα. Είναι αρσενικά και τα δύο και παρακαλώ όσους επίδοξους νονούς, να αναζητήσουν έξυπνα και όμορφα ονόματα!
Ευχαριστώ!
Παναγιώτης και Γεράσιμος! (όχι, δεν κάνω πλάκα)
Το θέμα όντως πρέπει να μεταφερθεί...
-
Oπ δεν το είχα προσέξει αυτό το topic.
Πάρτε μία φωτογραφία και του δικού μου. Είναι ράτσας pointer (κυνηγόσκυλο αλλά ανεκπαίδευτο) και το όνομα του είναι Έκτορας. Ο λόγος που έμεινε ανεκπαίδευτος είναι επειδή ότι ήταν 6 μηνών (ηλικία εκπαίδευσης δηλαδή) έσπασε το πόδι του. Έκανε χειρουργία έβαλε-έβγαλε λάμες και τώρα πια περπατάει μια χαρά.
-
Εγώ λέω να πω τον δικό μου Kimi. Αυτόν με τη μαύρη μύτη. Αλλά μετά σκέφτομαι, αν τον βγάλω έτσι και μετά ο Raikkonen πάει στη Ferrari τι θα κάνω; Θα πουλήσω το σκύλο μου;
@mods:
Θα το μεταφέρετε το θέμα κύριοι;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παιδια δεν ειναι ολα τα σκυλια ακαταλληλα για διαμερισμα, και μαλιστα αυτο δεν εχει να κανει με το μεγεθος αλλα με την ιδιοσυγκρασια καθε ρατσας. Υπαρχουν ρατσες που απλα βαριουνται που ζουν και δεν τα ενοχλει να ειναι σε ενα διαμερισμα. βολτες κλπ φυσικα χρειαζονται αλλα οχι απαραιτητα και κηποι ή χωραφια για να παιζουν οι σκυλοι ολων των ρατσων.Εγώ προσωπικά δεν μπορώ άλλο να ακούω το κλισέ 'πώς έχεις μεγάλο σκύλο σε διαμέρισμα'?
Αυτό συνήθως το λένε: 1) Οσοι δεν έχουν ιδέα από σκυλιά 2) οσοι δεν συμπαθούν τα σκυλιά και δεν θα ήθελαν ένα να τους λερώνει το διαμέρισμα με τρίχες και πατημασιές. Αν είχαν ένα, θα προτιμούσαν να το είχαν παρατημένο σε κανέναν κήπο ή δεμένο σε κανα δέντρο.
Ολοι οι εκπαιδευτές (και κατά κανόνα και οι κτηνίατροι) θα σου πουν οτι ο σκύλος είναι ευτυχισμένος και σε γκαρσονιέρα, αρκεί να είναι διαρκώς μαζί με τον ιδιοκτήτη του. Ενας σκύλος παρατημένος σε ένα κήπο θα νιώθει πλήξη, μοναξιά και εγκατάλειψη, εκτός αν είναι παρέα με άλλα σκυλιά. Αν δεν έχει άλλα σκυλιά για συντροφιά στον κήπο, το μόνο που θα κάνει θα είναι να περιμένει όλη μέρα έξω από την πόρτα σαν το ζητιάνο για το πότε θα βγει το αφεντικό να τον ταϊσει ή να του κάνει λίγη παρέα! -
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?