-
Μια μικρή επισήμανση: Διάβασα ότι το 53/47 του 350Ζ δίνει καλύτερο κεντράρισμα (πείτε το τοποθέτηση) στην είσοδο της στροφής με το άφημα του γκαζιού (άρα αναλογία βάρους μεγαλύτερη του 53% μπροστά), ενώ ισορροπεί περίπου στο 50/50 όταν πατάς το γκάζι στην έξοδο της στροφής. Ίσως σε αυτό να οφείλονται οι καλές επιδόσεις του σε στροφές. Τώρα, για το πού ακριβώς είναι η Μ3 πιο αργή, δεν ξέρω...
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Eφόσον έχει **(ένα) καταπληκτικό πλαίσιο **γιατί να μην το χρησιμοποιεί και να πρέπει να ανακαλύπτει τον τροχό κάθε φορά?[/img]
Βλέπε VAG
YΓ. (πολλά)
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εγώ πάντως δεν θέλω να γίνει πρήμιουμ η Άλφα Ρομέο. Θα σπαζόμουν αν έβλεπα ανθρώπους που σήμερα οδηγούν BMW-Merc και έχουν το γνωστό μητσογιάπικο στυλάκι άρχιζαν να αγοράζουν Άλφα Ρομέο για φιγούρα, για τον ίδιο λόγο που σήμερα παίρνουν BMW-Merc. Θα προτιμούσα την Άλφα Ρομέο σαν κυρίως niche κατασκευαστή αυστηρά σπορ αυτοκινήτων ανεξαρτήτου αριθμού θυρών και ιπποδύναμης (όπως ήταν παλιά δηλαδή) και ας έβγαζε η Λάντσια τα πρήμιουμ μοντέλα.Διαβάζοντας το θέμα από εκεί που το είχα αφήσει ( σελίδα 3 ) είδα αυτή την δημοσίευση. Ως fun του σχεδίου των Alfa, εραστής της Spider ( μια 1/18 κοσμεί το δωμάτιο μου ) λέω οτι αυτό που θα προτιμούσες να μην συνέβαινε υφίσταται ως πραγματικότητα σήμερα κυρίως για τις GT και 147. ΟΙ μητσογιάπηδες ( για την ακρίβεια τα μητσογιαπάκια τους ) που θέλουν να το παίξουν σπορτ και χεράδες και τρενδυ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο επιλέγουν και Alfa εκτός από Γερμανικά αστέρια κύκλους και προπέλες για τις μετακινήσεις τους. Σε κόκκινο κατα προτίμηση...
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
-Θυμηθείτε 75000 ανακλήσεις από BMW σειρές 5,7 πριν λίγους μήνες λόγω φωτιάς στο θερμαινόμενο κάθισμα. Πίανει φωτιά ο κώλος μας δηλαδή!!!-11000 ανακλήσεις Porsche λόγω ξεκολλήματος οροφής εν κινήσει(Μη σου τύχει μπροστά απο μπαράκι την έβαψες!! γι'αυτό έχε και ένα σήμα Αλφα να κοτσάρεις μετά πάνω από της Porsche για να δικαιολογηθείς!!!
-1,5 εκατομμύριο Mercedes πριν κανα δυο εβδομάδες!!! με προβλήματα σε ηλεκτρονικά και φρένα
όσο για τις GT που σπάνε , κι εγώ μπορώ να μπω με άλλο acount να το παίξω Μπέμβάκιας και να πω ότι οι δύο μπέμπές που είχαμε στην οικογένεια έσπασαν.
Μερικά πράγματα μπορεί να είναι αλήθεια αλλά δεν αποδεικνύονται εύκολα
Θες να σου φέρω τον λογαριασμό συνεργείου από σπασμένο twinspark 1.6 156 φίλου που έσπασε λόγω ελιππούς λίπανσης? Πρόβλημα συνηθισμένο σε αυτό το μοτέρ ( λόγια μηχανικού που ασχολείται με Alfa - γιατί δεν κάνει μια ανάκληση να το διορθώσει όπως κάναν οι γερμαναράδες- )? Να σου τον φέρω να σου μιλήσει για τα προβλήματα της 155 του? Αλλά όχι είμαι προκατειλημένος. Το ίδιο και τα άλλα δύο μέλη του forum με σπασμένα μοτέρ ο ένας με 10000χλμ. Και οι Μ3 σπάγαν και το πρόβλημα λύθηκε εργοστασιακά. Οι ανακλήσεις δεν είναι κακό πράγμα δείχνουν σεβασμό στον πελάτη... Αλλά όπως είπα και ποιο πάνω γενικεύεις και γυρνάς τα πάντα όπως σε βολεύει.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το ίδιο και τα άλλα δύο μέλη του forum με σπασμένα μοτέρ ο ένας με 10000χλμ.
παααρον!!! διορθωση! στα 9000 χλμ εσπασε η GT μου
-
Η GT δεν ειναι σε καμια περιπτωση κατι εξαιρετικοι: χωρις πισω κινηση και κινητηρες- επιδοσεις που δεν λενε και πολλα...
Ο 1.8 εχει γυρω στο 11'' στο ο-100 και ο jts που ακομα ψαχνουν να βρουν που κρυβονται τα 165(!) αλογα γυρω στο 9.5...
Το μονο που αξιζει ειναι το εξωτερικο look της γιατι μεσα δεν διαφερει και πολυ απο μια 147....
Και ολα αυτα με αρκετα πανω απο τα 30 χιλιαρικα.....Τωρα αν αξιζει το σηματακι και η παλια αιγλη της εταιριας τοσα ειναι θεμα που ο καθενας το κρινει μονος του...
Και η MG βασιζοταν στην αιγλη του σηματος με μετρια αμαξια αλλα υπερτιμολογιμενα που δεν τα αγοραζε κανεις....Και ειδαμε που εφτασε....
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Η GT δεν ειναι σε καμια περιπτωση κατι εξαιρετικοι: χωρις πισω κινηση και κινητηρες- επιδοσεις που δεν λενε και πολλα...Ο 1.8 εχει γυρω στο 11'' στο ο-100 και ο jts που ακομα ψαχνουν να βρουν που κρυβονται τα 165(!) αλογα γυρω στο 9.5...
Το μονο που αξιζει ειναι το εξωτερικο look της γιατι μεσα δεν διαφερει και πολυ απο μια 147....
Και ολα αυτα με αρκετα πανω απο τα 30 χιλιαρικα.....Τωρα αν αξιζει το σηματακι και η παλια αιγλη της εταιριας τοσα ειναι θεμα που ο καθενας το κρινει μονος του...
Και η MG βασιζοταν στην αιγλη του σηματος με μετρια αμαξια αλλα υπερτιμολογιμενα που δεν τα αγοραζε κανεις....Και ειδαμε που εφτασε....
Έτσι Έτσι
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
dpolalΤο Τhread αναφέρεται στην Άλφα όχι στην GT
Aναφέρθηκα στην GΤ σαν ένα δείγμα σύγχρονης άλφα γιατί κάποιοι έχουν μείνει στην εποχή των 33!!
Όταν αποφασίσω να πω για το αυτοκίνητό μου θα το κάνω και φυσικά με άλλο ύφος!!
Αν το είχες κάνει και είχες μείνει μόνο σε αυτό όπως σε προέτρεψα στην αρχή φίλτατε θα είχες κερδίσεις πολύ περισσότερα και κυρίως respect που λέν και τα αμερικανά...
Προτίμησες όμως να ακολουθήσεις άλλο δρόμο.dpolal
Φασισμός έιναι να μου λες να κοιτάω το αυτοκινητάκι μου και να μην μιλάωΌχι φίλε, αυτό λέγεται δημοκρατία, φασισμός θα ήταν αν μπορούσα να στο επιβάλω κιόλας...
Και κλείνωντας να σε διορθώσω σε ένα από τα πολλά λάθη που έχεις υποπέσει...
Η Alfa ΔΕΝ ΕΧΕΙ τον ισχυρότερο κινητήρα στα 1.600.
Citroen C2 1.6VTS new 125άλογα
Honda HR-v 1.6 iVTEC 125 άλογαΚαλή σου μέρα.
Χαρούμενες διαδρομές. -
Πότε θα φτιάξει αυτή η εταιρεία με 'κύρος' αυτοκίνητο με κίνηση εκεί που πρέπει - δηλαδή πίσω?
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Honda HR-v 1.6 iVTEC 125 άλογαΚαλή σου μέρα.
Χαρούμενες διαδρομές.Honda CRX,civic VTEC 150-160 (ανάλογα το μοντέλο) άλογα.
Και ας μην μιλήσουμε για γιαπωνέζικα στην χώρα τους .... -
Καλά βλέπω οτι εδώ έχουν μαζευτεί όλοι οι χεράδες που θέλουν απο τα 1,6 500 άλογα και πίσω κίνηση γιατί την μπροστά κίνηση την έχουν μόνο οι κουλοί....
....όπως ο άλλος εχτές το βράδυ με την 320 coupé (Ε46) στο Λαγονήσι που στο φανάρι μου έλεγε οτι αν το αμάξι δεν είναι πισωκούνα δεν στρίβει και όταν άναψε το φανάρι στις επόμενες στροφές δεν ήξερε απο που τον πέρασε η GT... (φυσικά δεν είμαι οδηγάρα ή η GT είναι το πιο καλό του κόσμου) αλλά λίγο ηρεμία οι οδηγάρες δεν βλάπτει!... -
Kαταρχήν Καλημέρα σας
Ο χρήστης technik έγραψε:
Eφόσον έχει **(ένα) καταπληκτικό πλαίσιο **γιατί να μην το χρησιμοποιεί και να πρέπει να ανακαλύπτει τον τροχό κάθε φορά?[/img]
Βλέπε VAG
YΓ. (πολλά)
Φίλε technik αν εναφέρεσαι στην χρήση του πλαισίου του golf 4 sto TT που ανέφερα πρέπει να τονίσω ότι το ανέφερα για να αμυνθώ στο επιχείρημα:
'Η GT είναι μία 147 κουπέ στα μηχανικά μέρη και όχι για να επιτεθώ στο ΤΤ και στο Vag 'Θυμίσου ότι κάποιες δημοσιεύεσεις πιο πίσω ανέφερα ότι η VW είναι κοντά στο να γίνει PREMIUM . Μην με αντιμετωπίζεις σαν εχθρό του VAG!!
Φίλε Mirage
Πολύ σωστά το έθεσες ότι είναι τιμή για μια εταιρία να ανακαλεί όταν υπάρχει πρόβλημα.
Δεν κατηγόρησα την ανάκληση!! Κατηγόρησα το ότι τα αυτοκίνητα βγήκαν ελαττωματικά από κατασκευαστές κύρους που θεωρούνται 'αβλαβέις!!'
Απάντησα στο ότι οι Άλφα είναι αναξιόπιστες σε χείριστο βαθμό, και απλά ήθελα να τονίσω ότι το παθαίνουν κι άλλοι!!!
Τώρα η στάση του εργοστασίου στην αντιμετώπιση του πελάτη είναι άλλο θέμα και αν θές μπορούμε να το συζητήσουμε
Για αρχή λέω πως όταν κάποιο πρόβλημα επαναλαμβάνεται σε συγκεκριμένο αριθμό τότε γίνεται ανάκληση!!
Μπορεί ο καθένας μας να αραδιάζει ιστορίες για χαλασμένες άλφα και audi και renault και οτιδήποτε άλλο!! Η ουσία είναι ότι πλέον όλα τα αυτοκίνητα έχουν μία πιθανότητα να χαλάσουν!! Αν στην Τουοτα είναι 1% και στην BMW είναι 2% και στην Άλφα είναι 3% τότε με βάση το γενικό πακέτο που προσφέρει η άλφα θα πάρω το ρίσκο του 3%. Μην σπέρνουμε πανικό όμως.
Στην αρχή της συζήτησης είπα πως 5/5 VAg αυτοκίνητα γνωστών μου παρουσιάστηκαν προβλήματα!! και παρόλαυτα δεν τολμω να πω πως τα VAg χαλάνε!!
Η GT δεν ειναι σε καμια περιπτωση κατι εξαιρετικοι: χωρις πισω κινηση και κινητηρες- επιδοσεις που δεν λενε και πολλα...
Ο 1.8 εχει γυρω στο 11'' στο ο-100 και ο jts που ακομα ψαχνουν να βρουν που κρυβονται τα 165(!) αλογα γυρω στο 9.5...
1]Φίλε Γιάννη. Θα σε προκαλέσω φιλικά να διαβάσεις ένα ένα τα σημεία στα οποία έκρινα την άλφα όπως ζήτησα από τον PaiMai και για κάθε ένα να μου πεις την γνώμη σου!! Επίσης θα ήθελα να μου την κοστολογήσεις με βάση τις τιμές των ανταγωνιστών που έβαλα στο τέλος!!
Για να μην ψάχνεις είναι στην δεύτερη σελίδα
2]Το να χαρακτηρίζεις από τα χαρτιά ότι δεν έχει πίσω κίνηση και έχει κινητήρεςπου δεν λένε πολλά μου φαίνεται ρηχή σκέψη!!
Θα επαναλάβω ότι οι κινητήρες της άλφα έχουν:
13 πάνω στα 1600 (120Άλφα 107 οι άλλοι)
18 πάνω στα 1800 (140Άλφα 122 οι άλλοι)
7,22 πάνω στα 2000 (150-165 Άλφα 143 οι άλλοι)
Αλλά και ο 3.2 με 250 είναι καλύτερος από άλλους αντίστοιχους 3λιτρούςΚαι όλα ατμοσφαιρικά!! Μην μου πεις κι εσύ για την honda-toyota αυτό το έχω απαντήση τρεις φορές σε αυτό το Thread!! Διάβασε τις δημοσιεύεις μου πρώτα please!!
Η έκδοση 1800 στα περιοδικά: Tύπος σπορ, Car n Driver, AutoMotoSpor, Auτοτρίτη αναφέρεται να έχει 9,9 0-100!!
Στους 4Τροχούς και στην αντιπροσωπία αναφέρεται ότι έχει 10,6 0-100
Σε μετρήσεις των περιοδικών drive-4troxoi-autotrith μετρήθηκε με ISO9001 10,6.
Eδώ σχολιάζω το εξής με την επισήμανση ότι δεν γνωρίζω το θέμα σε βάθος και παρακαλώ διορθώστε με!!
α]όταν ένα αυτοκίνητο δοκιμάζεται δεν έχει πολά χιλιόμετρα γιατί δοκιμάζεται λίγο μετά την παρουσίασή του!!
β]Άρα ο κινητήρας είναι ακόμα σφιγμένος και δεν μπορεί να αποδώσει πλήρος την αναμενόμενη ισχύ και άρα επιδόσεις!! Επίσης το αυτοκίνητο δοκιμής είχε 17άρα ζάντα η οποία ρίχνει κάπως τις επιδόσεις
γ]Μετά από 10-15000 όλοι οι κινητήρες ανοίγουν και τότε φαίνεται η πραγματική ισχύς!! Άρα αν γίνει η μέτρηση με ίδιες συνθήκες του χρόνου τότε θα δείς πτώση από το 10,6 ίσως στο 10,1-10,2!!
δ]Οι μετρήσεις του εργοστασίου γίνονται με άριστες συνθήκες για το αυτοκίνητο!!Δηλαδή δουλεμένος κινητήρας, 0 κόντρα άνεμος, ιδανικά λάστιχα ιδανικό οδόστρωμα, άδειο ρεζερβουάρ, ένα άτομο κλπ!!!
άρα είναι υπεραισιόδοξες και γι'αυτό κανένα αυτοκίνητο δεν πιάνει σε δοκιμές περιοδικών τα εργοστασιακά στοιχεία!!ε]Απο την άλλη πλευρά τα περιοδικά με το ISO δοκιμάζουν το αμάξι ίσως με λίγο κόντρα άνεμο, με 3/4 ή 4/4 ρεζερβουάρ, με δύο άτομα μέσα, με μεγαλύτερη ζάντα όπως είπα, με βάρος οργάνων μετρήσεως κλπ !!
ζ]Άρα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση γιατί εγώ πχ που θα κάνω κόντρα μεθάυριο δεν θα κάνω με γεμάτο ρεζερβουάρ και δεύτερο άτομο μέσα αλλά θα είμαι μόνος μου και άρα θα έχω κάτω από το 10,6 που μετρήθηκε!!
Το πρόβλημα είναι πως άλλες εταιρίες ανακοινώνουν μέτρηση ISO όπως η Άλφα στους 4Τροχούς και άλλες ανακοινώνουν ιδασνικές μετρήσεις!!
Έτσι δεν γνωρίζουμε πως να ερμηνεύσουμε τις μετρήσεις των περιοδικών!!
Αν η χ εταιρία δίνει Ιso 10,6 και η y εργοστασιακό 10,4 μπορέι να πέσουμε στο λάθος να πούμε ότι το πρώτο είναι πιο αργό από το δεύτερο!!
Επιφυλασσομαι να φέρω πολλά παράλογα από τους πίνακες των 4Τροχών και άλλων περιοδικών αλλά αργότερα
3]Η GT δεν κάνει πάνω από 30000 ευρώ στα 1800 όπως λες ενώ η 2000JTS έχει 0-100 8,7 μετρημένο από τους 4Τροχούς οι οποίοι σχολιάζουν το γεγονός ότι ασε άλλες μετρήσεις έκανε 9,5 και δίνουν εξήγηση
Honda HR-v 1.6 iVTEC 125 άλογαΦίλε μου κάνεις σαν μικρό παιδί που περιμένει πότε θα κάνω λάθος για να μου την πεί!! Συγνλωμη για την προσωπική επίθεση άσχετο αν εσύ μου έχεις κάνει πάρα πολλές αλλά αυτήν την εντύπωση μου δίνεις
Εγώ το excel το έγραψα τον Δεκέμβρη-Γενάρη και δεν συμπεριέλαβα τα SUV's όπως το HRV αλλά μόνο αμάξια :coupe-sedan-hatchback
Για τον κινητήρα της Citroen προφανώς δεν το είχε το περιοδικό είτε γιατί δεν είχε βγει είτε γιατί έκανε τυπογραφικό λάθος
Όποιος έχει αμφισβήτηση για τα λεγόμενά μου ας δώσει το mail του να του στείλω το excel !!!!
Tέλος μου κάνει εντύπωση ότι δεν σου κάνει εντύπωση ότι ο κινητήρας Twin Spark είναι τεχνολογίας 10ετίας + - και πάλι είναι 7 άλογα άνω απο τον μέσο όρο. Ακόμα και δύο-τρεις να βγάλουν κινητήρα 120+ άλογα πάλι ο μέσος όρος δεν άλλάζει και εγώ αυτό σχολιασα
-
Αααα, εκει ησουν εχτες το βραδυ sado?
Γιαυτο δεν ειχε επαφη το κινητο σου οταν σε πηρα?
Αλλα τι ρωταω, επρεπε να το ειχα καταλαβει!
Σπυρος -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θες να σου φέρω τον λογαριασμό συνεργείου από σπασμένο twinspark 1.6 156 φίλου που έσπασε λόγω ελιππούς λίπανσης? Πρόβλημα συνηθισμένο σε αυτό το μοτέρ ( λόγια μηχανικού που ασχολείται με Alfa)Ναι είναι συνηθισμένο πρόβλημα στις Alfa TS όταν αφήνουν το αμάξι χωρίς λάδι να σπάει!
Όσο για τον μηχανικό πιστεύω θα είναι από αυτούς -τους ικανούς- που δουλεύουν στις αντιπρωσωπείες και ακούμε κατά καιρούς τα απίστευτα... -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Αααα, εκει ησουν εχτες το βραδυ sado?
Γιαυτο δεν ειχε επαφη το κινητο σου οταν σε πηρα?
Αλλα τι ρωταω, επρεπε να το ειχα καταλαβει!
ΣπυροςΧαχαχα!
Εσύ ήσουν; Φτουυυ Το κινητο μου έγραφε private call. Σήμερα θα είμαι Ιταλία! Θα σε πάρω απο εκεί! -
Μιλησα με το αδερφακι σου, ευγενικο παιδι, οχι σαν και εσενα που βριζεις συνεχεια(βαλε ενα φατσακι που κοκινιζει το προσωπο του εδω, δεν ξερω πως βαζουνε φατσακια)!
Χαιρετησματα σε ολες τις ομορφες Ιταλιδες και ΔΕΝ εννοω αυτοκινητα τωρα!
Μετρησε μου ποσες Αλφασουντ θα συναντισεις και φωτογραφισε τες για μενα!
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Μιλησα με το αδερφακι σου, ευγενικο παιδι, οχι σαν και εσενα που βριζεις συνεχεια(βαλε ενα φατσακι που κοκινιζει το προσωπο του εδω, δεν ξερω πως βαζουνε φατσακια)!
Χαιρετησματα σε ολες τις ομορφες Ιταλιδες και ΔΕΝ εννοω αυτοκινητα τωρα!
Μετρησε μου ποσες Αλφασουντ θα συναντισεις και φωτογραφισε τες για μενα!
ΣπυροςΛίγες έχουν ξεμείνει, και κατά βάση όλες όσες πετύχεις είναι σε μπιμπελό κατάσταση!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ΟΙ μητσογιάπηδες ( για την ακρίβεια τα μητσογιαπάκια τους ) που θέλουν να το παίξουν σπορτ και χεράδες και τρενδυ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο επιλέγουν και Alfa εκτός από Γερμανικά αστέρια κύκλους και προπέλες για τις μετακινήσεις τους. Σε **κόκκινο ** κατα προτίμηση...Κι εγώ μαζί σου για τους μητσογιάπηδες, αλλά όχι στο χρώμα. Μαύρο, ασημένιο ή κανά γαλάζιο προτιμάνε. Μήπως άλλωστε είχαν μάθει από κόκκινο με τα γερμανικά που είχαν; Το δείχνουν άλλωστε και οι πωλήσεις, όπου η 156 (και στη συνέχεια η 147 ) ήταν η πρώτη Alfa όπου το κόκκινο δεν ήταν το πιο δημοφιλές (από πλευρά πωλήσεων) χρώμα.
Ναι είναι συνηθισμένο πρόβλημα στις Alfa TS όταν αφήνουν το αμάξι χωρίς λάδι να σπάει!
Όσο για τον μηχανικό πιστεύω θα είναι από αυτούς -τους ικανούς- που δουλεύουν στις αντιπρωσωπείες και ακούμε κατά καιρούς τα απίστευτα... -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Kαταρχήν Καλημέρα σαςEφόσον έχει **(ένα) καταπληκτικό πλαίσιο **γιατί να μην το χρησιμοποιεί και να πρέπει να ανακαλύπτει τον τροχό κάθε φορά?[/img]
Βλέπε VAG
YΓ. (πολλά)
Φίλε technik αν εναφέρεσαι στην χρήση του πλαισίου του golf 4 sto TT που ανέφερα πρέπει να τονίσω ότι το ανέφερα για να αμυνθώ στο επιχείρημα:
'Η GT είναι μία 147 κουπέ στα μηχανικά μέρη και όχι για να επιτεθώ στο ΤΤ και στο Vag 'Θυμίσου ότι κάποιες δημοσιεύεσεις πιο πίσω ανέφερα ότι η VW είναι κοντά στο να γίνει PREMIUM . Μην με αντιμετωπίζεις σαν εχθρό του VAG!!
Δεν σε αντιμετωπίζω ως εχθρό του VAG, προς Θεού!
Ανέφερα ως παράδειγμα το VAG, που είναι ένα κλασικό παράδειγμα
χρησιμοποίησης ενός πλαισίου σε αρίθμητα μοντέλα.Βέβαια, το καλό είναι, να υπάρχει πλήθος καλών πλαισίων...
-
Ok technik
Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις:
1)Θεωρείτε την Saab Premium?
2)Θεωρείτε την VOLVO Premium?Δώστε μου και τους λόγους!!
Εγώ πάντως τις θεωρώ Premium!!
Περι Κύρους και ποιότητας της Alfa Romeo