-
Επειδή αυτό το θέμα παίρνει 5 σελίδες/μέρα, δεν μπορώ να βρω το quote συνφορουμά και αλφίστα που είπε ότι όλα τα αυτοκίνητα πλέον είναι το ίδιο σε ποιότητα-αξιοπιστία.
Δηλ θεωρείς ότι μια Alfa είναι το ίδιο αξιόπιστη με ένα Τoyota ή Honda?
Δεν είναι πολύ αυτό που ζητάω να αποδεχτούμε όλοι: οι Alfa έχουν ΑΛΛΑ πλεονεκτήματα! Μην προσπαθείτε να μας πείσετε σώνει και καλά ότι τα μειονεκτήματα που έχουν δεν υφίστανται!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Ok technikΘέλω να κάνω 2 ερωτήσεις:
1)Θεωρείτε την Saab Premium?
2)Θεωρείτε την VOLVO Premium?Δώστε μου και τους λόγους!!
Εγώ πάντως τις θεωρώ Premium!!
Πλέον, έχουν ταυτισθεί-εξισωθεί αρκετές ετικέτες, μοντέλα, κατηγορίες,
χώρα προέλευσης κτλ...είνια δύσκολο ερώτημα, πόσο μάλλον όσον αφορά τις VOLVO/SAAB.
Ίσως να θεωρούνται 'premium',
από εμένα, μάλλον όχι.Θεωρώ 'premium' (άντε πάλι )
μια αυτοκ/νία που:-κατασκευάζει πολύ ποιοτικά αυτοκίνητα,
-το όνομά της έχει μια αίγλη,
-είναι κερδοφόρα,
-έχει αγωνιστικές επιτυχίες, στο παρελθόν & το παρόν,
.......Τέτοιο δυναμισμό δε διαθέτει (κατα τη γνώμη μου)
η SAAB σε σχέση με την BMW. -
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Επειδή αυτό το θέμα παίρνει 5 σελίδες/μέρα, δεν μπορώ να βρω το quote συνφορουμά και αλφίστα που είπε ότι όλα τα αυτοκίνητα πλέον είναι το ίδιο σε ποιότητα-αξιοπιστία.Δηλ θεωρείς ότι μια Alfa είναι το ίδιο αξιόπιστη με ένα Τoyota ή Honda?
Δεν είναι πολύ αυτό που ζητάω να αποδεχτούμε όλοι: οι Alfa έχουν ΑΛΛΑ πλεονεκτήματα! Μην προσπαθείτε να μας πείσετε σώνει και καλά ότι τα μειονεκτήματα που έχουν δεν υφίστανται!!
Φίλε μου δεν ζούμε σε εποχές που κάποιος είχε την τέλεια οδική συμπεριφορά και χάλια ποιότητα, οάλλος είχε ποιότητα αλλά ήταν βάρκα, ο άλλος είχε τρελλες επιδόσεις αλλά χαλούσε, ο άλλος είχει εμφάνιση αλλά όχι άνεση κλπ!!
Πλέον όλοι οι κατασκευαστές έχουν βελτιωθεί!! όλοι έχουν καλή οδική συμπεριφορά!! Τι να λέει αν η άλφα κάνει 1-2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα στην πίστα από ένα megane ή Α3 ή αν κάνει 1 -2 δευτερόλεπτα πιο αργά απο κάποιο άλλο(τυχαία ανέφερα μοντέλα)
Σημασία έχει ότι όλοι πλέον έχουν καλά στημένα αμάξια!!
Ομοίως όλοι έχουν καλούς κινητήρες. Τι σημασία έχει αν κάνεις 0-100 σε 10 ή 9,5 ή 10,5!!! Τι σημασία έχει αν έχεις 200 ή 210 τελική και 5-10 άλογα πάνω κάτω
Και η άνεση έχει βελτιωθεί δεν ζούμε στις εποχές που μόνο ο γάλλος έκανε άνετα ταξίδια!! όλοι πάνω κάτω έχουν άνετα αμάξια!!
Άρα και σε θέματα ποιότητας-αξιοπιστίας έχει κλείσει η ψαλίδα!!
Μην νομίζουμε ότι ο Γερμανός δεν σπάει δεν χαλάει αλλά ούτε και ο Ιταλός είναι κάθε μέρα συνεργείο
έχουμε μπει σε μία αντιπαράθεση χωρίς νόημα!!
Βέβαια δεν θέλω να είμαι ισοπεδοτικός!! Διαφορές υπάρχουν αλλά είναι μικρές και έτσι η άλφα έχει το κάτι παραπάνω σε οδική συμπεριφορά και το κάτι παρακάτω σε αξιοπιστία!!
Είναι προσωπικό θέμα αν θα ρισκάρεις το λίγο παραπάνω πιθανότητα βλάβης για να πάρεις κάτι που θα αρέσει σε σένα πιο πολύ!!
Και μία διευκρίνηση!!
Το ότι θεωρώ την Alfa Premium δεν σημαίνει ότι κάνω επίθεση σε κάποια άλλη μάρκα, απλά άνοιξα ένα θέμα καθαρά για κουβέντα!!
-
συνέχεια από εδώ...
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... &start=105Ο χρήστης sado έγραψε:
....Και εγώ μπορεί να την επέλεγα αντί του golf αν δεν φοβόμουν τις πιθανές βλάβες (και ας έχω παραδεχθεί ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα για τις Alfa πια)....
Μην βάλεις το και το χέρι σου στην φωτιά γι' αυτό... τουλάχιστον όσον αφορά στο φινίρισμα και στα ηλεκτρικά..
Ναι ε? Κρίμα... Γιατί όμως???
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ok technik
Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις:
1)Θεωρείτε την Saab Premium?
2)Θεωρείτε την VOLVO Premium?Δώστε μου και τους λόγους!!
Εγώ πάντως τις θεωρώ Premium!!
Πλέον, έχουν ταυτισθεί-εξισωθεί αρκετές ετικέτες, μοντέλα, κατηγορίες,
χώρα προέλευσης κτλ...είνια δύσκολο ερώτημα, πόσο μάλλον όσον αφορά τις VOLVO/SAAB.
Ίσως να θεωρούνται 'premium',
από εμένα, μάλλον όχι.Θεωρώ 'premium' (άντε πάλι )
μια αυτοκ/νία που:-κατασκευάζει πολύ ποιοτικά αυτοκίνητα,
-το όνομά της έχει μια αίγλη,
-είναι κερδοφόρα,
-έχει αγωνιστικές επιτυχίες, στο παρελθόν & το παρόν,
.......Τέτοιο δυναμισμό δε διαθέτει (κατα τη γνώμη μου)
η SAAB σε σχέση με την BMW.Φίλε μου νομίζω ότι μπερδεύεσαι.
Το να πεις ότι κάποιος είναι Premium δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος από την BMW!!
Μπορεί να είσαι PREMIUM αλλά και στο κλαμπ των PREMIUM υπάρχει κατάταξη!!
Σίγουρα εκεί βάζω πρώτη την Mercedes-BMW για διαφορετικους λόγους την κάθε μία, όπως βάζω και την SAAB-VOLVO ΑLFA ROMEO πάλι για διαφορετικούς λόγους!!
Δεν σημαίνει ότι υπονοώ ότι είναι καλύτεροι της BMW!!
Απλά δεν μπορώ να βάλω την SAAB και την Peugeot πχ στο ίδιο κλαμπ για τους λόγους που ανέφερα στο τόπικ 'Κορυφαία Αυτοκινητοβιομηχανία'
Πιστεύω ότι το γκρουπ MERCEDES-BMW-AUDI-JAGUAR-ALFA-SAAB-VOLVO
πληρούν άλλος λίγο άλλος πολύ αυτά τα κριτήρια και διαχωρίζονται από τους γενικούς κατασκευαστές όπως γράφω στην πρώτη σελίδα!! -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Βέβαια δεν θέλω να είμαι ισοπεδοτικός!! Διαφορές υπάρχουν αλλά είναι μικρές και έτσι η άλφα έχει το κάτι παραπάνω σε οδική συμπεριφορά και το κάτι παρακάτω σε αξιοπιστία!!Μπάμπη, αυτό που εκτιμώ σε σενα είναι ότι ενώ έχεις την άποψή σου, πάντα κάνεις ένα βήμα προς τον άλλο και πάντα διατηρείς την ευγένειά σου. Έτσι πρέπει να συζητάμε
Η άποψή μου ακριβώς, είναι το quote σου που απομόνωσα.
-
Και ακόμα στους γενικούς κατασκευαστές υπάρχει κατάταξη:
Σίγουρα εκέι ξεχωρίζω τις PEUGEOT-TOYOTA-VW αλλά δεν παύουν και αυτές να ξεχωρίζουν από τις Premium
-
Thanks sirbasil!!
Πάντως όλοι μας πέφτουμε σε παραπτώματα και λάθη και εγώ μέσα σε αυτούς!
Όλοι μας έχουμε πορωθεί λίγο ή πολύ, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα και τραβάμε το σκοινί αλλά και όλοι μας έχουμε προκαλέσει τους άλλους άθελα ή ηθελημένα
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Φίλε μου νομίζω ότι μπερδεύεσαι.
Το να πεις ότι κάποιος είναι Premium δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος από την BMW!!
Μπορεί να είσαι PREMIUM αλλά και στο κλαμπ των PREMIUM υπάρχει κατάταξη!!
Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο
Σίγουρα εκεί βάζω πρώτη την Mercedes-BMW για διαφορετικους λόγους την κάθε μία, όπως βάζω και την SAAB-VOLVO ΑLFA ROMEO πάλι για διαφορετικούς λόγους!!
Δεν σημαίνει ότι υπονοώ ότι είναι καλύτεροι της BMW!!
Απλά δεν μπορώ να βάλω την SAAB και την Peugeot πχ στο ίδιο κλαμπ για τους λόγους που ανέφερα στο τόπικ 'Κορυφαία Αυτοκινητοβιομηχανία'
Πιστεύω ότι το γκρουπ MERCEDES-BMW-AUDI-JAGUAR-ALFA-SAAB-VOLVO
πληρούν άλλος λίγο άλλος πολύ αυτά τα κριτήρια και διαχωρίζονται από τους γενικούς κατασκευαστές όπως γράφω στην πρώτη σελίδα!!ΒMW-MERCEDES-AUDI.
(H Alfa προσπαθεί μάλλον να μπεί σε αυτό το club,
η Jaguar έχει πάει την κατηφόρα,
οι Volvo/Saab δεν έχουν τον δυναμισμό-σε πολλούςτομείς-
των παραπάνω τριών)Στα σημεία πάντα...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Θες να σου φέρω τον λογαριασμό συνεργείου από σπασμένο twinspark 1.6 156 φίλου που έσπασε λόγω ελιππούς λίπανσης? Πρόβλημα συνηθισμένο σε αυτό το μοτέρ ( λόγια μηχανικού που ασχολείται με Alfa)
Ναι είναι συνηθισμένο πρόβλημα στις Alfa TS όταν αφήνουν το αμάξι χωρίς λάδι να σπάει!
Όσο για τον μηχανικό πιστεύω θα είναι από αυτούς -τους ικανούς- που δουλεύουν στις αντιπρωσωπείες και ακούμε κατά καιρούς τα απίστευτα...Όταν λέω οτι βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα μάλλον έχω δίκιο... Λοιπόν α) το αμάξι είχε κάνει 300 χλμ από το τελευταίο service και είχε όλο το λάδι του μέσα ( δεν είχε προλάβει να του βγάλει ακόμα ο ευτυχής ιδιοκτήτης του και το ευτυχής το εννοώ γιατί κινδυνεύω να παρεξηγηθώ με αυτά που γράφω ) και β) ο μηχανικός δεν είναι από τους ικανούς ( δλδ όλοι στις αντιπροσωπείες είναι άχρηστοι με την δική σου λογικοί αλλά τέλος πάντων ας το αφήσω αυτό ) που δουλεύουν στις αντιπροσωπείες αλλά έχει δικό του μεγάλο συνεργειό εξειδικευμένο στην μιλανέζικη φίρμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
-
@Babbis
Έτσι είναι. -
ΒMW-MERCEDES-AUDI.To Αστέρι πρώτο παρακαλώ
Μην ξεκινήσουμε εμφύλιο όμως, οι ''γερμανοί'! -
(H Alfa προσπαθεί μάλλον να μπεί σε αυτό το club,
η Jaguar έχει πάει την κατηφόρα,
οι Volvo/Saab δεν έχουν τον δυναμισμό-σε πολλούςτομείς-
των παραπάνω τριών)Στα σημεία πάντα...
Ο καθένας έχει τα δικά του κριτίρια!!
Αυτός είναι ο σκοπός της συζήτησης, ο καθένας να αναφερει και να υποστηρίξει τα δικά του, αλλά όχι απαραίτητα να πείσει τον άλλον γιατί όπως είπα ο καθένας έχει διαφορετικό πρίσμα μέσα από το οποίο κοιτάει!!
BY THE WAY η άλφα έχει είδη μπει στους Premium και απλά χρειάζεται αρκετές βελτιώσεις για να καταξιωθεί!!
Η Jaguar είναι σε καθοδική πορεία αλλά παραμένει μεγάλο όνομα
VOLVO-SAAB μπορεί να μην έχουν τον δυναμισμό αλλά σίγουρα έχουν prestige
[/b]
-
ΒMW-MERCEDES-AUDI.
To Αστέρι πρώτο παρακαλώ
Μην ξεκινήσουμε εμφύλιο όμως, οι ''γερμανοί'!Θα τον ξεκινήσουμε και αυτόν. Άκου το αστέρι πρώτο και μάλιστα σε αυτό το forum
-
Μηηη! Φαντάσου τους ιταλούς να τρίβουν τα χέρια τους και να κερνιούνται μπύρες!...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ΒMW-MERCEDES-AUDI.
To Αστέρι πρώτο παρακαλώ
Μην ξεκινήσουμε εμφύλιο όμως, οι ''γερμανοί'!Θα τον ξεκινήσουμε και αυτόν. Άκου το αστέρι πρώτο και μάλιστα σε αυτό το forum
Λέω να σας το ξεκινησω εγώ!!
Η μέθοδος διαίρει και βασίλευε
Έτσι θα αλώσουμε το Γερμανικό άντρο
Έχω είδη να τρίβω τα χερια μου(χοχο)
-
Ο χρήστης gto έγραψε:
Η GT δεν ειναι σε καμια περιπτωση κατι εξαιρετικοι: χωρις πισω κινηση και κινητηρες- επιδοσεις που δεν λενε και πολλα...
Ο 1.8 εχει γυρω στο 11'' στο ο-100 και ο jts που ακομα ψαχνουν να βρουν που κρυβονται τα 165(!) αλογα γυρω στο 9.5...
Το μονο που αξιζει ειναι το εξωτερικο look της γιατι μεσα δεν διαφερει και πολυ απο μια 147....
Και ολα αυτα με αρκετα πανω απο τα 30 χιλιαρικα.....Τωρα αν αξιζει το σηματακι και η παλια αιγλη της εταιριας τοσα ειναι θεμα που ο καθενας το κρινει μονος του...
Και η MG βασιζοταν στην αιγλη του σηματος με μετρια αμαξια αλλα υπερτιμολογιμενα που δεν τα αγοραζε κανεις....Και ειδαμε που εφτασε....
Έτσι Έτσι
Otan den gnorizo kati siopo...opos den gnorizeis oti oi neoi kinitires amesou psekasmou tis lexus exoun antigrapsei to sistima psekasmou tou Jts.
Πανω σε ενα δυναμομετρο τροχων οι παραγοντες ειναι πααααρα πολυ. Θερμοκρασια, βενζινη, ταχυτητα εισαγωγης αερα, υγρασια, οξυγονο, υψος απο το επιπεδο της 8αλασσας......
0-100 διλιτρα της αγορας.......
Μετρησεις απο autocar και οχι προσπεκτους εταιριων.
Oi 4troxoi πετυχαν 0-100 8,8 επαληθευοντας το 8,7 του κατασκευαστη. Το θεμα ομως ειναι οτι για την 530 και για το S4 ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ενω για τη gt πεταξαν σποντες. 530-απο 231-μολις 197ΑΛΟΓΑ στο δυναμομετρο
Για την Gt δινει 8,7 ενω και οι 4τροχοι και το autocar,evo εχουν γραψει 8,8.Το drive εχει δωσει 9,1...παρολο που ανηκει στον ιδιο εκδοτικο οικο με το autocar και γενικοτερα εδω και 2 χρονια θαβει κατα κορον την αλφα ξεσηκωνοντας το μενος των alfisti με e-mail διαμαρτυριαςOριστε και το αρθρο σκαναρισμενο για να μην υπαρχουν αμφιβολιες!
Ελπιζω τωρα να λυθηκε το μυστηριο του πραγματικου 8,8!
http://briefcase.pathfinder.gr/download ... 33/0/1.jpgGT 165αλογα 8,8
A3 150αλογα 9,4
A4 150αλογα 10,3
TT COYPE 1.8 TURBO 180ALOGA=8,9
318=2000cc 143αλογα=10,0
FOCUS ST 173αλογα=8,8
HYUNDAI COYPE 9,5
JAGUAR X TYPE 2.0 V6=11,2
LEXUS IS200 155αλογα=9,5
XSARA 167αλογα=8,5
307140 αλογα=9,7
saab 2.0 aero 210 αλογα=8,7
celica 1.8 143 αλογα=9.0
celica 1.8 192 αλογα=8.0
volvo s40 2400cc 140 αλογα=9,9
MAZDA 3 150αλογα=10,3Episis to autokinito forouse 17R kai se merikes dokimes den itan me 100(kati pou tonizei o kataskeuastis logo ipsilis sxesis simpiesis) benzini oute eixe simplirosei kan 10000km(meta ta 20000km anoigei kai fenontai kai ta 165 aloga) kati pou to epibebaiosa afou exo sinomilisei me olous tous dimosiografous.
2.0 jts Gt
0-100
Ams-->9.2
CAR-->8,6
EVO-->9,1
CAR&DRIVER-->8.9
Αγορα αυτοκινητου-->8.8
Autotriti-->9.2
4τροχοι-->8.8
Autocar-->8.8
Περιοδικο εφημεριδας-->8.8
Drive-->8.8Συγκεκριμενα το αρθρο του Drive με τιτλο κουπε για κουπα λεει..Τα 0-100 για τα πρωτα 100km/h επαληθευουν την ειληκρινεια των στοιχειων του κατασκευαστη(8.7)Aπριλιος 2004
Ο 2.0 JTS είναι ο ατμοσφαιρικός κινητήρας με τη μεγαλύτερη ροπή/λίτρο ως τα 2000κ.εκ. με 104,6nm/lt και μάλιστα στις μόλις 3250στροφές...
Alfa 2.0 JTS 1970cm3 206nm/3250rpm 104,6nm/lt
Ηοnda S2000 1997cm3 208nm/7500rpm 104,2nm/lt
Audi/VW/Seat/Skoda 2.0FSI 1984cm3 200nm/4250rpm 100,8nm/lt
BMW 2.0lt Valvetronic 1995cm3 200nm/3750rpm 100,3nm/ltengine:2.0JTS/2.0T.SPARK
power: +10%
torque: +13,5% 550 στροφές χαμηλότερα...
economy: -3,5%
ecology: -25% -
ΒMW-MERCEDES-AUDI.
To Αστέρι πρώτο παρακαλώ
Μην ξεκινήσουμε εμφύλιο όμως, οι ''γερμανοί'!Για να είμαι δίκαιος, τον 'θεσμό' των 'Premium' κατασκευαστών,
τον υιοθέτησαν πρώτα η Mercedes και η BMW
και εν συνεχεία η Audi (ως σφήνα ).
Δεν είναι διόλου τυχαίο,
ότι σε κάθε νέα παρουσίαση μοντέλου (Μercedes-BMW-Audi),
πρώτα ανταγωνίζονται τον συμπατριώτη τους
και μετά όλους τους υπόλοιπους... -
ΒMW-MERCEDES-AUDI.
To Αστέρι πρώτο παρακαλώ
Μην ξεκινήσουμε εμφύλιο όμως, οι ''γερμανοί'!Η Mercedes αυτή και αν είναι για τους παππούδες!!
Μετά πάει η Audi (Εξαιρείται το Α4 του γιατρού! )
και τέλος η BMW που την θεωρώ η Αλφα της Γερμανίας αν και τώρα με τον αμερικάνο έχει πέσει πολύ απο τα μάτια μου. -
ΒMW-MERCEDES-AUDI.
To Αστέρι πρώτο παρακαλώ
Μην ξεκινήσουμε εμφύλιο όμως, οι ''γερμανοί'!Για να είμαι δίκαιος, τον 'θεσμό' των 'Premium' κατασκευαστών,
τον υιοθέτησαν πρώτα η Mercedes και η BMW
και εν συνεχεία η Audi (ως σφήνα ).
Δεν είναι διόλου τυχαίο,
ότι σε κάθε νέα παρουσίαση μοντέλου (Μercedes-BMW-Audi),
πρώτα ανταγωνίζονται τον συμπατριώτη τους
και μετά όλους τους υπόλοιπους...Είναι το ίδιο με το ποδόσφαιρο!! Μπορεί οι Ολυμπικός-ΑΕΚ-ΠΑΟ να κοντράρουν ομάδες Ευρωπαικές αλλά η μεταξύ τους κόντρα είναι η πιο σημαντική!!
Ομοίως και ο ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι SAAB-VOLVO-JAGUAR-CADILLAC-CHRYSLER-ALFA ROMEO είναι υποδεέστερες!!
Περι Κύρους και ποιότητας της Alfa Romeo