-
Το παρέλαβα τελικά εχθές το απόγευμα και εκτός από το κ@λ@αυτοκόλητο που μου κοτσάρανε πίσω χωρίς να με
ενημερώσουν όλα ήταν άψογα...
Ο τεχνικός που μας το έφερε ήταν ευγενέστατος και έκατσε να μου δείξει τα πάντα με μεγάλη σχολαστικότητα περίπου
1 ολόκληρη ώρα. Χειρισμό, πίνακα οργάνων, μηνύματα υπολογιστή, προειδοποιητικά, σέρβις, θήκες, μηχανή,
πορτμπαγκάζ, τα πάντα...(άξιζε η εικοσαρούμπα που πήρε στο τέλος).
Πρώτες εντυπώσεις λοιπόν να πώ απλά άψογο...
Ποιότητα υλικών, δέσιμο, φινίρισμα όλα φωνάζουν από μακρυά και είναι τέλεια... (μάλλον παραείμαι χαρούμενος)Το ηχοσύστημα με τα 7 ηχεία (και κεντρικό) είναι πραγματικά πολύ καλό και παίζει πολύ πάρα δυνατά με πολύ μπάσο
αν και ο ήχος μου φάνηκε λίγο μουντός. (μάλλον θέλουν και τα ηχεία το στρώσιμο τους)
Επίσης οι λειτουργίες του ραδιοσιντί είναι οι βασικές, τίποτα περισσότερο ή λιγότερο, τίμιο.Σαν αίσθηση το αυτοκίνητο νομίζεις ότι είσαι μέσα σε χρηματοκιβώτιο.
Παρόλο που έχει 17άρες ζάντες και σπόρ ανάρτηση δεν κοπανάει και νομίζεις ότι είναι ένα κομμάτι.
Γενικά σου εμπνέει εμπιστοσύνη και η γυναίκα μου που το οδήγησε μου είπε ότι της έδινε την εντύπωση ότι είναιπολύ μεγαλύτερο από το μέγεθος του.
Το τιμόνι του είναι αρκετά ελαφρύ (ίσως υπερβολικά ελαφρύ) και ο επιλογέας ταχυτήτων μαλακός και οι αλλαγές χωρίςπροβλήματα.
Δεν μπορώ να συνηθίσω ακόμα την 6 αν και νομίζω ότι τελικά την εκμεταλεύεσαι μόνο σε ταξίδια. (θα δείξει)Σαν μηχανή δεν μπορώ να πώ πολλά αφού δεν το πίεσα αν και έχει ήδη γράψει 150 χιλιόμετρα (από εχθές....).
Μπορώ να πώ ότι αντίθετα από όσα διάβασα εδώ και αλλού προσωπικά μου φαίνεται αρκετά σβέλτο, δεν το έχωδιαπιστώσει 100% αυτό ακόμα αλλά η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι γενικά καλή.
Νευρικό δεν είναι βέβαια, αλλά μια-δυο φορές που χρειάστηκε να το πατήσω λίγο παραπάνω η αντίδραση του ήτανάμεση.
Εντύπωση μου έκανε ότι πήγαινα με 90-100 και δεν το καταλάβαινα αν δεν κοίταζα το κοντέρ.Ο ήχος της μηχανής είναι όντως λίγο τραχύς πάντως και ακούγεται σαν αμερικάνικο...
Στο πεδίο των δοκιμών τώρα (βλέπε Λιμανάκια Βουλιαγμένης, σιγά που δεν θα πήγαινα) τα δύο περάσματα που έκανα
ήταν περισσότερο διερευνητικά για να το μάθω παρά κανονικά...(δεν το πίεσα όπως είπα, έπαιξα με τρίτη-τετάρτη
χωρίς να υπερβώ τις 4.000 στροφές)
Η εντύπωση που μου έμεινε είναι ότι το αυτοκίνητο τελικά μπορεί πολύ περισσότερα από ότι εγώ αντέχω. (μένει να το
ανακαλύψω σιγά σιγά)
Στο μεγάλο πέταλο αλλά και αλλού πάντως δοκιμάζοντας είτε φρενάρισμα πάνω στην στροφή, είτε αλλαγή πορείας(απότομο κλείσιμο τροχιάς, αλλαγή λωρίδας) η συμπεριφορά του ήταν άμεση και ξυράφι.
Οι αναρτήσεις κάνουν πολύ καλή δουλειά και οι κλίσεις στις στροφές είναι μικρές.
Ακόμα και στο άφημα του γκαζιού πάνω σε στροφή το μόνο που είδα ήταν μια ελάχιστη μετατόπιση ολόκληρου τουοχήματος και ένα μικρό άνοιγμα της τροχιάς του.
Συνοψίζοντας μπορώ να πώ ότι η γενικότερη αίσθηση που αποκομίζεις είναι αυτή της ασφάλειας με πολύ μεγάλαπεριθώρια να δώσει περισσότερα αν το ζητήσεις.
Μπορεί τελικά να αποδειχθεί αργό (το προηγούμενο μου αυτοκίνητο ήταν SAXO VTS) αλλά προσωπικά η ευτυχία μου είναι
στα στροφιλίκια και όχι στην ευθεία.
Προς το παρόν λοιπόν, το καμαρώνω και προσπαθώ να βρώ τις κατάλληλες δικαιολογίες για να την κοπανάω ενίοτε τα
βράδυα για μια γρήγορη βόλτα.
Θα επανέλθω ξανά με νεώτερα.
Ευχαριστώ. -
Το παρέλαβα τελικά εχθές το απόγευμα και εκτός από το κ@λ@αυτοκόλητο που μου κοτσάρανε πίσω χωρίς να με
Ο τεχνικός που μας το έφερε ήταν ευγενέστατος και έκατσε να μου δείξει τα πάντα με μεγάλη σχολαστικότητα περίπου
1 ολόκληρη ώρα. Χειρισμό, πίνακα οργάνων, μηνύματα υπολογιστή, προειδοποιητικά, σέρβις, θήκες, μηχανή,
Ποιότητα υλικών, δέσιμο, φινίρισμα όλα φωνάζουν από μακρυά και είναι τέλεια... (μάλλον παραείμαι χαρούμενος)Το ηχοσύστημα με τα 7 ηχεία (και κεντρικό) είναι πραγματικά πολύ καλό και παίζει πολύ πάρα δυνατά με πολύ μπάσο
αν και ο ήχος μου φάνηκε λίγο μουντός. (μάλλον θέλουν και τα ηχεία το στρώσιμο τους)
Επίσης οι λειτουργίες του ραδιοσιντί είναι οι βασικές, τίποτα περισσότερο ή λιγότερο, τίμιο.Σαν αίσθηση το αυτοκίνητο νομίζεις ότι είσαι μέσα σε χρηματοκιβώτιο.
Παρόλο που έχει 17άρες ζάντες και σπόρ ανάρτηση δεν κοπανάει και νομίζεις ότι είναι ένα κομμάτι.
Γενικά σου εμπνέει εμπιστοσύνη και η γυναίκα μου που το οδήγησε μου είπε ότι της έδινε την εντύπωση ότι είναιπολύ μεγαλύτερο από το μέγεθος του.
Το τιμόνι του είναι αρκετά ελαφρύ (ίσως υπερβολικά ελαφρύ) και ο επιλογέας ταχυτήτων μαλακός και οι αλλαγές χωρίςπροβλήματα.
Δεν μπορώ να συνηθίσω ακόμα την 6 αν και νομίζω ότι τελικά την εκμεταλεύεσαι μόνο σε ταξίδια. (θα δείξει)Σαν μηχανή δεν μπορώ να πώ πολλά αφού δεν το πίεσα αν και έχει ήδη γράψει 150 χιλιόμετρα (από εχθές....).
Μπορώ να πώ ότι αντίθετα από όσα διάβασα εδώ και αλλού προσωπικά μου φαίνεται αρκετά σβέλτο, δεν το έχωδιαπιστώσει 100% αυτό ακόμα αλλά η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι γενικά καλή.
Νευρικό δεν είναι βέβαια, αλλά μια-δυο φορές που χρειάστηκε να το πατήσω λίγο παραπάνω η αντίδραση του ήτανάμεση.
Εντύπωση μου έκανε ότι πήγαινα με 90-100 και δεν το καταλάβαινα αν δεν κοίταζα το κοντέρ.Ο ήχος της μηχανής είναι όντως λίγο τραχύς πάντως και ακούγεται σαν αμερικάνικο...
Στο πεδίο των δοκιμών τώρα (βλέπε Λιμανάκια Βουλιαγμένης, σιγά που δεν θα πήγαινα) τα δύο περάσματα που έκανα
ήταν περισσότερο διερευνητικά για να το μάθω παρά κανονικά...(δεν το πίεσα όπως είπα, έπαιξα με τρίτη-τετάρτη
Η εντύπωση που μου έμεινε είναι ότι το αυτοκίνητο τελικά μπορεί πολύ περισσότερα από ότι εγώ αντέχω. (μένει να το
ανακαλύψω σιγά σιγά)
Στο μεγάλο πέταλο αλλά και αλλού πάντως δοκιμάζοντας είτε φρενάρισμα πάνω στην στροφή, είτε αλλαγή πορείας(απότομο κλείσιμο τροχιάς, αλλαγή λωρίδας) η συμπεριφορά του ήταν άμεση και ξυράφι.
Οι αναρτήσεις κάνουν πολύ καλή δουλειά και οι κλίσεις στις στροφές είναι μικρές.
Ακόμα και στο άφημα του γκαζιού πάνω σε στροφή το μόνο που είδα ήταν μια ελάχιστη μετατόπιση ολόκληρου τουοχήματος και ένα μικρό άνοιγμα της τροχιάς του.
Συνοψίζοντας μπορώ να πώ ότι η γενικότερη αίσθηση που αποκομίζεις είναι αυτή της ασφάλειας με πολύ μεγάλαπεριθώρια να δώσει περισσότερα αν το ζητήσεις.
Μπορεί τελικά να αποδειχθεί αργό (το προηγούμενο μου αυτοκίνητο ήταν SAXO VTS) αλλά προσωπικά η ευτυχία μου είναι
Προς το παρόν λοιπόν, το καμαρώνω και προσπαθώ να βρώ τις κατάλληλες δικαιολογίες για να την κοπανάω ενίοτε τα
Ευχαριστώ. -
ανακαλύψω σιγά σιγά)
Ευχαριστώ. -
Καλοτάξιδο! Αλλά με βύσμα το πήρες; Φακελάκι;
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
(άξιζε η εικοσαρούμπα που πήρε στο τέλος) -
Αγαπητε dpolal καλοριζικο και καλοταξιδο!!!!!!!
Θα ηθελα να σε ρωτησω καποιες τιμολογιακες λεπτομερειες καθως για τα περι οδηγικης συμπεριφορας ειναι ακομα νωρις.
Κατ'αρχην ποια εκδοση πηρες και ποια η τελικη τιμη.
Ποιο το ακριβες κοστος για clima, ηχοσυστημα, μεταλλικο χρωμα, πινακιδες κλπ.
Γνωριζεις αν τελικα παιρνει ηλιοροφη (τουλαχιστον στο γερμανικο site υπαρχει) και ποσο κοστολογειται.
Επισης μηπως ξερεις ποιο το κοστος για δερμα.
Σερβις /λαδια καθε ποσα χλμ.
Και, τι δωρακι σου εκαναν...
Για τα υπολοιπα, τωρα που σε βρηκαμε ........................................ -
Ο χρήστης rope έγραψε:
Αγαπητε dpolal καλοριζικο και καλοταξιδο!!!!!!!
Θα ηθελα να σε ρωτησω καποιες τιμολογιακες λεπτομερειες καθως για τα περι οδηγικης συμπεριφορας ειναι ακομα νωρις.
Κατ'αρχην ποια εκδοση πηρες και ποια η τελικη τιμη.
Ποιο το ακριβες κοστος για clima, ηχοσυστημα, μεταλλικο χρωμα, πινακιδες κλπ.
Γνωριζεις αν τελικα παιρνει ηλιοροφη (τουλαχιστον στο γερμανικο site υπαρχει) και ποσο κοστολογειται.
Επισης μηπως ξερεις ποιο το κοστος για δερμα.
Σερβις /λαδια καθε ποσα χλμ.
Και, τι δωρακι σου εκαναν...
Για τα υπολοιπα, τωρα που σε βρηκαμε ........................................Λοιπόν η παράδοσεις είναι 4,5 μήνες οπότε μου την έδωσε κατέβασα από το επίσημο site της Αudi όλα τα τηλέφωνα των αντιπρ. στην Αττική και άρχισα να πέρνω και να ρωτάω τί ετοιμοπαράδοτα είχαν...
Στο τρίτο τηλεφώνημα πέτυχα σχεδόν 100% αυτό που ήθελα οπότε πήρα το αυτιοκίνητο μέσα σε 2,5 περίπου εβδομάδες...Έκδοση 1,6 FSI Ambition.
Έξτρα: επενδύσεις αλουμινίου(110ευρώ), υποβραχιόνιο(165ευρώ), ποτηροθήκη(25ευρώ), ηλιοροφή(1070ευρώ), χρώμα μαύρο μεταλλικό εβένου (730ευρώ)...
Clima+ηχοσύστημα πάνε μαζί με κόστος περίπου 1550 ευρώ.
Πινακίδες + τέλη κυκλ. 370 ευρώΣύνολο 27.560... (με δώρο τις επενδύσεις και τον συναγερμό)
(Για δέρμα αν θυμάμαι καλά κάπου 1500 ευρώ.)
Σέρβις κάθε χρόνο ή 15.000χλμ όπως και τα λάδια παρομοίως.Η ηλιοροφή είναι όλα τα λεφτά πάντως, παρόλο που στην αρχή δεν την πολυήθελα αξίζει 100%.
Αυτά.
-
Καλοριζικο και καλοταξιδο φιλε μου.
-
Καλορίζικο και από μένα.
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μπορεί τελικά να αποδειχθεί αργό (το προηγούμενο μου αυτοκίνητο ήταν SAXO VTS) αλλά προσωπικά η ευτυχία μου είναι στα στροφιλίκια και όχι στην ευθεία.Γιατί του Saxo VTS 1,6 που ήταν στις ευθείες...;;;Είχα VTS για αυτό αναρωτιέμαι...
Έξτρα: επενδύσεις αλουμινίου(110ευρώ), υποβραχιόνιο(165ευρώ), ποτηροθήκη(25ευρώ), ηλιοροφή(1070ευρώ), χρώμα μαύρο μεταλλικό εβένου (730ευρώ)...
Clima+ηχοσύστημα πάνε μαζί με κόστος περίπου 1550 ευρώ.Εξτρά το υποβραχιόνιο και μάλιστα στα 165 (!) ευρώ και η ποτηροθήκη (!!)...;Απίστευτοι οι Γερμανοί...
Πινακίδες + τέλη κυκλ. 370 ευρώ
Δηλ 370-170 (τέλη)=200 ολόκληρα ευρώ για πινακίδες...εγώ στο δικό μου C4 1,6 πλήρωσα 85 ευρώ...
Και πάλι καλορίζικο και καλοτάξιδο...
ΥΓ όλα τα λεφτά η ηλιοροφή που έβαλες, θα την χαρείς τώρα που ανοίγει κ ο καιρός!
-
elteo το υποβραχιονιο που λες στο Α4 ειναι 200 ευρω.παντως ο στεφανης χτες το ειχε ανεβασμενο .
τα 370 ευρω περιλαμβανουν πινακιδες,τελη κυκλοφοριας,μεταφορα αυτ-του,αποκερωση,ελεγχος αυτ-του
οι πινακιδες εξακολουθουν να κοστιζουν 85 ευρω και στην AUDI -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ποιότητα υλικών, δέσιμο, φινίρισμα όλα φωνάζουν από μακρυά και είναι τέλεια... (μάλλον παραείμαι χαρούμενος)Καλορίζικο
Δε φταίει που είσαι χαρούμενος, έτσι είναι
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
τα 370 ευρω περιλαμβανουν πινακιδες,τελη κυκλοφοριας,μεταφορα αυτ-του,αποκερωση,ελεγχος αυτ-του
οι πινακιδες εξακολουθουν να κοστιζουν 85 ευρω και στην AUDIΣχολίασα τα γραφόμενα του φίλου.
Οk then.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Σέρβις κάθε χρόνο ή 15.000χλμ όπως και τα λάδια παρομοίως.
Ο Υπολογιστης σε ποσες μερες/χλμ δειχνει για service?
Μετα τα 500 χλμ σου βγαζει την αναφορα. -
Ο χρήστης A4 Turbo έγραψε:
Σέρβις κάθε χρόνο ή 15.000χλμ όπως και τα λάδια παρομοίως.
Ο Υπολογιστης σε ποσες μερες/χλμ δειχνει για service?
Μετα τα 500 χλμ σου βγαζει την αναφορα.ποτε ομως σου βγαζει οτι πρεπει να κανεις σερβις?
απο οτι ξερω τα 15000 ειναι ενδεικτικα,αναλογα με το πως χρησιμοποιεις το αυτ/το θα θελησει να κανεις νωριτερα η αργοτερα το σερβις -
Eνδεικτικά το αναφέρω (λογικά θα ισχύει και για σας το ίδιο όσον αφορά τον τρόπο όχι τους αριθμούς)
Στο δικό μου η ένδειξη για service έχει ξεκινήσει αντίστροφα για τα 30,000 χλμ, το μεγάλο δηλαδή.
Στα ενδιάμεσα απλά των 10,000 και 20,000 χλμ δεν υπάρχει κάποια ένδειξη.Αλλωστε έχουμε κ τα μάτια μας και βλέπουμε πότε θέλει. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eνδεικτικά το αναφέρω (λογικά θα ισχύει και για σας το ίδιο όσον αφορά τον τρόπο όχι τους αριθμούς)Στο δικό μου η ένδειξη για service έχει ξεκινήσει αντίστροφα για τα 30,000 χλμ, το μεγάλο δηλαδή.
Στα ενδιάμεσα απλά των 10,000 και 20,000 χλμ δεν υπάρχει κάποια ένδειξη.Αλλωστε έχουμε κ τα μάτια μας και βλέπουμε πότε θέλει.Σωστα, τοτε αυτο με τα 15,000 χλμ η 1 χρονο ισχυει μονο για Ελλαδα.
Γερμανια 1 ειναι το service, 2 χρονια η 30,000 χλμ η οποτε δειξει η ενδειξη. Αναλογα με την χρηση παει και η ενδειξη. -
Ο χρήστης A4 Turbo έγραψε:
Eνδεικτικά το αναφέρω (λογικά θα ισχύει και για σας το ίδιο όσον αφορά τον τρόπο όχι τους αριθμούς)
Στο δικό μου η ένδειξη για service έχει ξεκινήσει αντίστροφα για τα 30,000 χλμ, το μεγάλο δηλαδή.
Στα ενδιάμεσα απλά των 10,000 και 20,000 χλμ δεν υπάρχει κάποια ένδειξη.Αλλωστε έχουμε κ τα μάτια μας και βλέπουμε πότε θέλει.Σωστα, τοτε αυτο με τα 15,000 χλμ η 1 χρονο ισχυει μονο για Ελλαδα.
Γερμανια 1 ειναι το service, 2 χρονια η 30,000 χλμ η οποτε δειξει η ενδειξη. Αναλογα με την χρηση παει και η ενδειξη.Α4 Τ να διευκρινήσω επειδή μάλλον δεν το ξέρεις ότι μιλώ για το Citroen C4 1,6
-
Το 3θ πήρες ή το Sportback ?
-
χρηστο το 3 θυρο εχει ο dpolal
-
Καλορίζικο & καλοτάξιδο κι από μένα το Audi!!!
Το αυτοκίνητο είναι καλό, αν και κομματάκι ακριβό. Εμένα θα με ενδιέφερε κάποια στιγμή να μας έγραφες εντυπώσεις σου από την Carenta.
-
καλορίζικο,καλοτάξιδο και από εμένα,
πως και από το vts πήγες σε audi?Δεν σου φαίνεται αργό?
Audi A3 1.6FSI - πρώτες εντυπώσεις