-
Έχω πάει μέχρι μηνιαίους, από μακράς διάρκειας, δεν ξέρω για μιας χρήσης. Αλλά σου λέω με πάσα βεβαιότητα ότι costwise δεν συμφέρει, αν κάνεις καθημερινή χρήση.
-
καλύτερα μηνιαίους, συμφέρουν περισσότερο.
10 ευρώ έχουν. -
- τα υγρά, και την ταλαιπωρία να τους αλλάζεις όμως
-
Ταλαιπωρία να τους αλλάζεις; Τι εννοείς;
-
πού να καταλάβεις, άλλο εννοούσα ήθελα να πώ, ότι τους άλλους απλά τους πετάς, ούτε να ασχοληθείς με υγρά ούτε τπτ
-
Ολα είναι θέμα πόσο τους χρησιμοποιείς. Αν θες να βάζεις μια στο τόσο παίρνεις ημερήσιους. Αλλά να ξέρεις ότι οι μηνιαίοι έχουν 10 ευρώ περίπου ενώ το πακέτο των 30 ημερήσιων γύρω στα 30 ευρώ. Σημαντική η διαφορά κόστους.
-
- το ότι οι '30 ημερήσιοι' είναι για 15 μέρες, εκτός αν είσαι ο κάπτεν Χουκ.
-
πουθενά δε λεει ότι θελει και για τα 2 μάτια
οι φακοί δεν πρεπει να μένουν στο ίδιο υγρο για περισσότερες απο 2-3 μέρες. ετσι αν σκεφθείς οτι πχ μια εβδομάδα ενδεχομένως να μην τους φορέσεις, θα πρεπει να εχεις κατα νου πάντα οτι θα χρειάζονται την ιδια σχεδόν φροντίδα...
ημερισίους απο μένα. και πετάς 2-3 σκόρπιους σε τσαντάκι, αμαξι, τσάντα (γυναίκας).
οταν μιλάμε για υγεια, δε χωρούν θεματα κόστους και σιγά τη διαφορά δλδ...
-
Σιγά το κόστος 60 ευρώ το μήνα για φακούς? Πλάκα με κανείς?
Προτιμώ την θήκη κ ένα μικρό υγρό στο τσαντακι.
Αν τους φοράς μία στο τόσο είναι άλλου παπα ευαγγέλιο! -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν έχω σκοπό να αντικαταστήσω τα γιαλιά, αλλά μια στο τόσο να τα αφήνω σπίτι.έχει νόημα από άποψη κόστους, ή να σκεφτώ για μηνιαίους?
-
Εγω ήμουν με τους μηνιαίους τα τελευταία χρόνια. Περιπου 50€ καθε 6μηνο μου πήγαινε.
Ενδιάμεσα φορούσα και τα γυαλια ... και πήγαινα στο 8μηνο. -
ψιλοάσχετο με το τόπικ, αλλά όσοι συχνάζουν εδώ μάλλον θα ξέρουνΦακούς μίας χρήσης έχει βάλει ποτέ κανείς? Δεν έχω σκοπό να αντικαταστήσω τα γιαλιά, αλλά μια στο τόσο να τα αφήνω σπίτι.
έχει νόημα από άποψη κόστους, ή να σκεφτώ για μηνιαίους?
Αν τους φορας καθε μερα ΔΕΝ συμφερει οικονομικα ο ημερησιος,αν τους φορας 1-2 φορες την βδομαδα,συμφερει μιας και γλυτωνεις υγρα και φορας φρεσκους φακους καθε φορα.
Καθημερινη χρηση προτιμηστε μηνιαιας αντ/σης,καλης ποιοτητας μιας και παιζει πολυ κινεζικο κορεατικο no name τοσο στους φακους οσο και στα υγρα...
Τα τελευταια 2 χρονια παιζουν οι φακοι σιλικονης υδρογελης,που ειναι πιο ανθεκτικοι στη χρηση,ανετοι στις πολλες ωρες ακομη και με χρηση Η/Υ.Αν δεν τους εχετε δοκιμασει ζητηστε απο τον οπτικο σας να σας δωσει ενα δοκιμαστικο ζευγαρι ΔΩΡΕΑΝ!Το 80% των πελατων μου γυρισαν σε σιλικονη,και ειναι πολυ ευχαριστημενοι.Κοστος 10-12/ζευγος για επωνυμους φακους,και 7-10€ για ενα καλο υγρο.
Μακρια απο φακους και υγρα με ονοματα αλυσιδων,μονο ΕΠΩΝΥΜΑ στα ματια σας... -
Λοιπόν, δοκίμασα τους ημερήσιους σήμερα.
Ποιότητα όρασης δε με ενθουσίασε, φαντάζομαι λόγο του αστιγματισμού. Δεν σκέφτομαι να φοραω φακούς καθημερινά πάντως.
επίσης ένοιωθα περιοδικά και ενοχλήσεις.Είχα ξεχάσει πως είναι να κυκλοφορείς χωρίς γυαλιά...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Έχω 3,25 και 2,5. Στον υπολογιστή δεν είναι απαραίτηταwtf‽ Mήπως χρησιμοποιείς projector και έχεις κάνει το dot pitch 1cm^2;
Πόσο κοντά κάθεσαι στην οθόνη;
+1
Ευχαριστώ, Αντώνη. Και εσύ ό,τι ποθείς!
Εγώ παίρνω μηνιαίους, για χρήση μόνο όταν αθλούμαι, και καταλήγω να τους κρατάω πολύ παραπάνω. Αναρωτιέμαι πόσο επικίνδυνο είναι αυτό
-
Λοιπόν, δοκίμασα τους ημερήσιους σήμερα.
Ποιότητα όρασης δε με ενθουσίασε, φαντάζομαι λόγο του αστιγματισμού. Δεν σκέφτομαι να φοραω φακούς καθημερινά πάντως.
επίσης ένοιωθα περιοδικά και ενοχλήσεις.Άμα δεν χρησιμοποιείς φακούς καθημερινά, γύρνα το στους ημερήσιους. Φοράω καθημερινούς 2-3 φορές την εβδομάδα, κυρίως για μπάσκετ ή όταν δεν έχω πολύ διάβασμα ή πολύ δουλειά σε πισι. Εξαιρετική λύση όταν είσαι διακοπές σε θάλασσα. Τον φοράς μέσα και μπορείς και βλέπεις σαν άνθρωπος και δε κάθεσαι να βάζεις σημάδια τπτ ομπρέλες ή μπιτσόμπαρα. Παίρνεις μια μεγάλη ποσότητα ανά 6-8 μήνες και πετυχαίνεις και καλή τιμή. 100-110 (διαφορετικά καταστήματα) ευρώ τις 5 30άδες αγοράζω, δλδ 1,3 ευρώ η μέρα. Είναι όμως, όπως και οι μηνιαίοι, κουραστικοί στο πολύωρο διάβασμα. Και ειδικά άμα παίζει μεγάλος αστιγματισμός, >=1, θα σε ενοχλεί και στην οδήγηση και όπου αλλού χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένος.
Για τις ενοχήσεις, ενδέχεται να φταίει η σύσταση του φακού. Αν είναι σκληροί χρειάζονται που και που ενυδάτωση με τπτ σταγόνες. Δοκίμασε πιο μαλακούς, αρκεί να μην είσαι πρωτάρης στους φακούς, γιατί οι τελευταίοι είναι και πιο δύσκολοι στη τοποθέτηση.Είχα ξεχάσει πως είναι να κυκλοφορείς χωρίς γυαλιά...
Μετά από τόσα χρόνια χρήσης και μηνιαίων και ημερησίων, ακόμα καμιά φορά προσπαθώ να φτιάξω το σκελετό των γυαλιών .
-
θα ξαναπεράσω απ την οπτικό να της πώ για τις ενοχλήσεις, μου είπε άλλωστε ότι μου έδωσε διαφορετικού τύπου σε κάθε μάτι για να δώ ποιος μου κάθεται καλύτερα, απλά θέλω να το αφήσω για λίγες μέρες να δώ τί παίζει.
αστυγματισμό έχω .75 και .5 αν θυμάμαι καλά, γι αυτό και δεν ασχολούμαι για κανονικούς φακούς.
αλλάζει η φάτσα σου ρε πστ χωρίς τα γυαλιά
-
ΚΙ εγώ έχω κάτι ψιλά αστιγματισμό, αλλά η ποιότητα της όρασης μου φαίνεται καλύτερη με τους φακούς επαφής. Επειδή δεν προκαλούν καμία παραμόρφωση στην εικόνα
Μύωψ τα τελευταία... γάμησέ τα χρόνια, πέρασα μια φάση που φορούσα μόνο φακούς (γυμνάσιο-αρχές λυκείου) αλλά μετά το γύρισα μόνο σε γυαλιά. Πλέον φακούς μόνο σε καταδύσεις, σκι, όπου χρειάζεται να φοράς γυαλιά ηλίου (το ξέρω ότι παίζουν με διορθωτικούς, αλλά η φάση αλλάζεις σκελετούς κάθε φορά που μπαίνεις σε κλειστό χώρο κλπ με καίει )
Προτιμώ το look με γυαλιά
-
γνήσιος ψευτοκουλτουριάρης
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Έχω 3,25 και 2,5. Στον υπολογιστή δεν είναι απαραίτητα
wtf‽ Mήπως χρησιμοποιείς projector και έχεις κάνει το dot pitch 1cm^2;
Δεν είμαι χάκερ Ανώνυμος. Σοβαρά, μια χαρά βλέπω από φυσιολογική απόσταση, αλλά:
Α) Αν με πας λίγο προς τα πίσω (30 πόντους πίσω π.χ.), δεν θα βλέπω
Β) Δεν το προτιμάω για πολλές ώρες@mjacob
τα γυαλιά ηλίου με διόρθωση είναι ταμάμ αλλά όντως είναι βλακεία σε κλειστούς χώρους που καμιά φορά τα χρησιμοποιώ για να δω κάτι. Βέβαια, αυτομάτως ανεβάζεις κατηγορία αν τα φοράς σε κλειστό χώρο. -
Ξερεις τι ειναι στα 44 να κυκλοφορεις με 3 ζευγαρια γυαλια ? Ηλιου με διορθωση, αστιγματισμου και πρεσβυωπιας.
Δυστυχως, δεν μπορω να κανω επεμβαση αφου ο αστιγματισμος δεν διορθωνεται. Και ειναι και μπολικος 3,25 και 2,75.
Επέμβαση laser στα μάτια