-
Στην κρήτη είναι ο Παλλίκαρης υπεύθυνος, ο Πρύτανης της Ιατρικής.
Φοβερός επιστήμονας (το ακριβώς αντίθετο σαν καθηγητής και πρύτανης), πρωτοπόρος παγκοσμίως με τις εγχειρίσεις στα μάτια.Στην Αθήνα υπάρχει μια συνεργάτις του, απ όταν εγχειρούσε και στην Αθήνα, φαντάζομαι μπορείς να το ψάξεις αν έχει αυτά τα μηχανήματα (Ντίνα Κουφαλά λέγεται).
Το φαινομενο της άλους είναι αυτό που με απέτρεψε να κάνω εγχείρηση, μιας και δεν πληρούσα μία απ τις δύο προυποθέσεις (έχω μεγάλη δια΄μετρο κόρης, πράγμα που επιτείνει το πρόβλημα)
Πιθανόν με της νέας γενιάς μηχανήματα το πρόβλημα να έχει λυθεί, αν και πριν απο 2 χρόνιια που το ει΄χα ψάξει δεν είχε αλλάξει κα΄τι -
Με αυτο το Laser εκανα κι εγω πριν 6 μηνες στο Athensvison με αριστα αποτελεσματα μεχρι τωρα τουλαχιστον και παρα τα 50 μου χρονια εβγαλα τα ρημαδια τα γυαλια μετα απο 37 χρονια.Δεν το εχουν μονο στην Κρητη .
Το θεωρω απιθανο να εχουμε δυο τουλαχιστον στην Ελλαδα και σε ολο τον κοσμο να υπαρχουν μονο 6-7 που λεει ο φιλος.http://www.athensvision.eu/index.php?op ... Itemid=155' target='_blank' target='_blank
Για το κοστος αν η επεμβαση γινεται σαν να ειναι αρχικη λογικο εναι.
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Με αυτο το Laser εκανα κι εγω πριν 6 μηνες στο Athensvison με αριστα αποτελεσματα μεχρι τωρα τουλαχιστον και παρα τα 50 μου χρονια εβγαλα τα ρημαδια τα γυαλια μετα απο 37 χρονια.Δεν το εχουν μονο στην Κρητη .
Το θεωρω απιθανο να εχουμε δυο τουλαχιστον στην Ελλαδα και σε ολο τον κοσμο να υπαρχουν μονο 6-7 που λεει ο φιλος.http://www.athensvision.eu/index.php?op ... Itemid=155' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Τι γινεται με την πρεσβυωπια;
Εκανα την εγχειρηση πριν σχεδον 9 χρονια και τωρα μας πιανουν στο διαβασμα. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Το θεωρω απιθανο να εχουμε δυο τουλαχιστον στην Ελλαδα και σε ολο τον κοσμο να υπαρχουν μονο 6-7 που λεει ο φιλος.http://www.athensvision.eu/index.php?op ... Itemid=155' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Εκανα την εγχειρηση πριν σχεδον 9 χρονια και τωρα μας πιανουν στο διαβασμα.Νομίζω πως είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Εκανα την εγχειρηση πριν σχεδον 9 χρονια και τωρα μας πιανουν στο διαβασμα.Μοναδικη λυση να ξανακανεις την ιδια επεμβαση και να σου** 'βαλουν'** 0,75 σε ενα ματι .
Εμενα για αυτο τον λογο μου αφησαν 0,75 στο αριστερο ματι για να μην χρειαζομαι γυαλια για κοντα αφου εχω και πρεσβυωπια.
-
Nαι το ξερω.
Και εμενα μου ειπανε να αφησουν κατι αλλα το συζητησα και αποαφασισα να τα φτειαξω και τα δυο ματια.Και παρεπιπτωντος μολια γυρισα απο τον οφθαλμιατρο και μετα απο 8 χρονια εχω ακομα 20/20 οραση.
Αλλα βεβαια ειμαι πολυ κοντα στα γυαλια πρεσβυωπιας. Ισως του χρονου. -
Παντως για την ωρα τουλαχιστον η πρεσβυωπια ριζικα δεν θεραπαυεται σημερα τουλαχιστον. Εχει πολυ εντυπωσιακα αποτελεσματα με επεμβαση με laser αλλα και πολυ προσωρινα.
-
που ειναι φυσικο μαι και οταν μεγαλωσουμε οχι μονο χρειαζομαστε γυαλια αλλα οσο μεγαλωνουμε χειροτερευει και ολας. Αν δεν χειροτερευε ισως να θεραπευοταν.
-
-
-
Από όλο το υπογραμμισμένο αυτό κατάλαβες μόνο?
Κανένας οπτικός/οφθαλμίατρος/γνώστης επί του θέματος? -
Μοιάζει να είναι όρια σε κάποια διαδικασία επιλογής.
Καταρχήν πρέπει να έχεις 10/10 δηλαδή να βλέπεις καλά (είτε χωρίς είτε με βοήθημα). Αυτό έχει σημασία γιατί κάποιοι ακόμα και με τα πιο σωστά γυαλιά μπορεί να μην φτάσουν τα 10/10.
Εκτός όμως από το παραπάνω έχει περιορισμό στο πόση στραβομάρα μπορείς να έχεις (και να διορθώνεις). Σου επιτρέπει μέχρι 5 βαθμούς μυωπία ή υπερμετρωπία ή μέχρι 3 βαθμούς αστιγματισμό.
Δεν ξέρω τι παίζει για συνδυασμούς και δεν ξέρω αν το εννοεί αθροιστικά και στα δύο μάτια ή ανεξάρτητα για το κάθε μάτι.
Μπορεί να τα λέω και λάθος αλλά το πιθανότερο είναι να είμαι σωστός.... διορθώστε με πιο σχετικοί. -
Νομιζω οτι η οπτικη οξυτητα δεν εχει να κανει μονο με την διορθωση με γυαλια αλλα με το κατα ποσο ικανο ειναι το ματι να πιασει τα 10/10 . Εγω στο αριστερο ματι και με γυαλια και μετα το laser 8/10 πιανω ενω στο δεξι 10/10 και δεν μπορει να γινει τιποτα για αυτο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μοιάζει να είναι όρια σε κάποια διαδικασία επιλογής.Nαι.
Καταρχήν πρέπει να έχεις 10/10 δηλαδή να βλέπεις καλά (είτε χωρίς είτε με βοήθημα). Αυτό έχει σημασία γιατί κάποιοι ακόμα και με τα πιο σωστά γυαλιά μπορεί να μην φτάσουν τα 10/10.
Αν έχεις μυωπία πως να έχεις 10/10 χωρίς γυαλιά ρε συ?
Σου επιτρέπει μέχρι 5 βαθμούς μυωπία ή υπερμετρωπία ή μέχρι 3 βαθμούς αστιγματισμό.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δλδ σφαιρικά εννοεί μυωπία.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν έχεις μυωπία πως να έχεις 10/10 χωρίς γυαλιά ρε συ?
Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δλδ σφαιρικά εννοεί μυωπία.
Γι αυτό σου λέει 10/10 με γυαλιά, αλλά σου βάζει maximum αποδεκτό όριο τους 5 βαθμούς μυωπίας-υπερμετρωπίας και τους 3 βαθμούς αστιγματισμού.
Με κυλινδρικούς φακούς διορθώνεται ο αστιγματισμός ενώ η μυωπία με αρνητικούς σφαιρικούς φακούς και η υπερμετρωπία με θετικούς σφαιρικούς.
-
οκ, σας ευχαριστώ...
-
σόρρυ παίδες,τώρα είδα το πόστ...
ο οπτικός του φόρουμ σας απαντά:10/10 θεωρείται μια καλή οπτική οξύτητα. υπάρχουν και οξύτητες μεγαλύτερες όπως 12/10 ή και 15/10. Ας φανταστούμε ότι τα 10/10 είναι το ελάχιστο απαιτητό για να έχει κάποιος καλή όραση.
Αυτή η οπτική επίδοση δέν έχει να κάνει με την διόρθωση(γυαλιά). Μπορούμε να συναντήσουμε ανθρώπους που δέν έχουν καμμίας μορφής αμετρωπία(στραβωμάρα)αλλά να μήν έχουν όραση 10/10 παρά 8/10 ή και λιγότερο. Και το αντίστροφο: μύωπες ή υπερμέτρωπες ακόμα και με μεγάλους βαθμούς -5.-7,+4 κλπ, που να πιάνουν 10 ή ακόμα και 12,15/10.
αυτό που λέει λοιπόν η δημοσίευση είναι ότι, ΟΚ δέν ψάχνω και για πιλότους όπου απαιτείται να έχουν 0 στραβωμάρα, σου επιτρέπω να έχεις μέχρι 5 βαθμούς(μυωπία ή υπερμετρωπία) ή να έχεις μέχρι 3 βαθμούς αστιγματισμό(μυωπικό ή υπερμετρωπικό) αλλά θέλω να έχεις με τα γυαλιά οξύτητα 10/10 οπωσδήποτε. Αυτό που λέει για το σφαιρικό ισοδύναμο να εξηγήσουμε λίγο: συνήθως ποτέ δέν έχουμε καθαρή μυωπία ή καθαρό αστιγματισμό. έχουμε πχ -3.00μυωπία(σφαίρική)-1.00αστιγματισμό(κύλινδρική). το σφαιρικό ισοδύναμο είναι η σφαιρική διόρθωση+το ήμισυ του αστιγματισμού. Δηλ στο παράδειγμά μας -3+(-1.00/2)=-3.5 το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι εντός των απαιτήσεων. Άλλο παράδειγμα:
σφ-4.00κυλ-1.5 >>>-4+(-1.50/2)=-4.75 και εδώ εντός
σφ-2.00κυλ-3.00 >>>-2+(-3.00/2)=-3.5 και εδώ εντός
αλλά
σφ-4.00κυλ-3.00 >>>-4+(-3.00/2)=-5.5 εδώ είναι εκτός προδιαγραφώνελπίζω να σας κάλυψα..
-
Ο χρήστης stratospuma έγραψε:
σόρρυ παίδες,τώρα είδα το πόστ...
ο οπτικός του φόρουμ σας απαντά:10/10 θεωρείται μια καλή οπτική οξύτητα. υπάρχουν και οξύτητες μεγαλύτερες όπως 12/10 ή και 15/10. Ας φανταστούμε ότι τα 10/10 είναι το ελάχιστο απαιτητό για να έχει κάποιος καλή όραση.
Αυτή η οπτική επίδοση δέν έχει να κάνει με την διόρθωση(γυαλιά). Μπορούμε να συναντήσουμε ανθρώπους που δέν έχουν καμμίας μορφής αμετρωπία(στραβωμάρα)αλλά να μήν έχουν όραση 10/10 παρά 8/10 ή και λιγότερο. Και το αντίστροφο: μύωπες ή υπερμέτρωπες ακόμα και με μεγάλους βαθμούς -5.-7,+4 κλπ, που να πιάνουν 10 ή ακόμα και 12,15/10.
αυτό που λέει λοιπόν η δημοσίευση είναι ότι, ΟΚ δέν ψάχνω και για πιλότους όπου απαιτείται να έχουν 0 στραβωμάρα, σου επιτρέπω να έχεις μέχρι 5 βαθμούς(μυωπία ή υπερμετρωπία) ή να έχεις μέχρι 3 βαθμούς αστιγματισμό(μυωπικό ή υπερμετρωπικό) αλλά θέλω να έχεις με τα γυαλιά οξύτητα 10/10 οπωσδήποτε. Αυτό που λέει για το σφαιρικό ισοδύναμο να εξηγήσουμε λίγο: συνήθως ποτέ δέν έχουμε καθαρή μυωπία ή καθαρό αστιγματισμό. έχουμε πχ -3.00μυωπία(σφαίρική)-1.00αστιγματισμό(κύλινδρική). το σφαιρικό ισοδύναμο είναι η σφαιρική διόρθωση+το ήμισυ του αστιγματισμού. Δηλ στο παράδειγμά μας -3+(-1.00/2)=-3.5 το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι εντός των απαιτήσεων. Άλλο παράδειγμα:
σφ-4.00κυλ-1.5 >>>-4+(-1.50/2)=-4.75 και εδώ εντός
σφ-2.00κυλ-3.00 >>>-2+(-3.00/2)=-3.5 και εδώ εντός
αλλά
σφ-4.00κυλ-3.00 >>>-4+(-3.00/2)=-5.5 εδώ είναι εκτός προδιαγραφώνελπίζω να σας κάλυψα..
Για πες μας την γνωμη σου για το laser...
-
χαχαχα...
έκανα το λάθος να μπώ σε αυτή τη συζήτηση στο συγκεκριμένο θρέντ και να πώ αυτό που με ρωτάς. άν θές πήγαινε πίσω και δές τα. εγώ δέν έχω σκοπό να το ξαναπιάσω το θέμα...εδιτ: στην σελίδα 6 αυτού του νήματος και μετά..
-
Φιλε stratospuma,προσφατα εκανα τον προεγχειρητικο ελεγχο για την επεμβαση και μου ειπαν πως ειμαι καταλληλος.το μονο 'προβλημα' ειναι οτι εχω μεγαλη διαμετρο κορης,γυρω στα 7 χιλιοστα ενω το κανονικο ειναι 5-5,5.μου ειπαν οτι δν ειναι κατι το σημαντικο και οτι θα εχω μια δυσκολια στην νυχτερινη οδηγηση για λιγο καιρο μετα την επεμβαση.ωστοσο μπηκα σε σκεψεις καθως εχω ξανακουσει περιστατικα οπου υπηρξαν σοβαρα προβληματα λογω μεγαλης διαμετρου κορης.θα ηθελα την αποψη σου πανω σε αυτο σε παρακαλω.ευχαριστω.
Επέμβαση laser στα μάτια