-
Ο χρήστης stratospuma έγραψε:
χαχαχα...
έκανα το λάθος να μπώ σε αυτή τη συζήτηση στο συγκεκριμένο θρέντ και να πώ αυτό που με ρωτάς. άν θές πήγαινε πίσω και δές τα. εγώ δέν έχω σκοπό να το ξαναπιάσω το θέμα...εδιτ: στην σελίδα 6 αυτού του νήματος και μετά..
Φιλε stratospuma,προσφατα εκανα τον προεγχειρητικο ελεγχο για την επεμβαση και μου ειπαν πως ειμαι καταλληλος.το μονο 'προβλημα' ειναι οτι εχω μεγαλη διαμετρο κορης,γυρω στα 7 χιλιοστα ενω το κανονικο ειναι 5-5,5.μου ειπαν οτι δν ειναι κατι το σημαντικο και οτι θα εχω μια δυσκολια στην νυχτερινη οδηγηση για λιγο καιρο μετα την επεμβαση.ωστοσο μπηκα σε σκεψεις καθως εχω ξανακουσει περιστατικα οπου υπηρξαν σοβαρα προβληματα λογω μεγαλης διαμετρου κορης.θα ηθελα την αποψη σου πανω σε αυτο σε παρακαλω.ευχαριστω.
-
Λίγες σελίδες παραπίσω, αναφέρω οτι ακριβώς αυτός ο λόγος με απέτρεψε να κάνω εγχείρηση (έχω μεγαλύτερη διάμετρο απο σένα, αν θυμάμαι καλά 8mm), αλλά ήμουν στο όριο, νομίζω με τα 7 είσαι οκ τα 5.5 είναι λίγο, μήπως να δοκίμαζες κάπου αλλού?
ΤΟ πρόβλημα πάντως με τη νυχτερινή οδήγηση δεν είναι βέβαιο ότι θα λυθεί, όταν έκανα τον έλεγχο η γιατρός ήταν ξεκάθαρη μαζί μου, μου είπε ότι το φωτοστέφανο που βλέπεις τώρα στα φώτα το βράδυ, μπορεί να επιδεινωθεί σε βαθμό που να σε κουράζει πολύ
-
κοίταξε ποιό είναι το θέμα: ολόκληρος ο κερατοειδής έχει διάμετρο κατα μέσο όρο 11 χιλιοστά. Η επέμβαση όμως γίνεται σε ένα κεντρικό τμήμα γύρω στα 5-6 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει ότι από τα 6έως τα 11 χιλιοστά μετεγχειρητικά ,έχεις ακόμη τους ίδιους βαθμούς. Όταν η ίριδα δέν είναι πολύ διεσταλμένη(δηλαδή σε συνθήκες κανονικού φωτισμού-ημέρας)δέν υπάρχει πρόβλημα. Στο σκοτάδι όμως,που η κόρη μεγαλώνει-και η δική σου μεγαλώνει πολύ-περνά στο μάτι φώς το οποίο διέρχεται και από τήν περιοχή εκτός επέμβασης το οποίο λόγω υπάρχουσας ακόμη μυωπίας,είναι εκτός εστίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε διπλά είδωλα,δηλαδή να βλέπουμε από ένα αντικέιμενο δύο εικόνες εκ των οποίων την μία καθαρή και τήν άλλη φλού,και ειδικά στήν οδήγηση νύχτα,μπορεί να βλέπουμε τα φώτα διπλά,ή να βλέπουμε τα φώτα και εν γένει φωτεινές πηγές με άλω,δηλαδή με φωτεινό στεφάνι γύρω γύρω.
πάντως,εάν συμβεί κάτι τέτοιο,δέν βλέπω πώς θα γινόταν να βελτιωθεί η κατάσταση με την πάροδο του χρόνου,αφού πάντα θα υπάρχει σαν φαινόμενο...δές και λίγο εδώ και γενικώς στο σάιτ αυτό...
http://www.lasikdisaster.com/simulations.htm -
Σας ευχαριστω και τους 2 για τις απαντησεις σας.ηταν πραγματικα κατατοπιστικες και με εχουν βαλει σε σκεψεις.η κλινικη στην οποια πηγα ειναι ισως η καλυτερη στην ελλαδα με τον πιο συγχρονο εξοπλισμο και ο γιαυτος ο οποιος εγχειριζει 20-30 ατομα την εβδομαδα μου ειπε πως το συγκεκριμενο χαρακτηριστικο των ματιων μου δν ειναι τοσο σημαντικο και πως μπορω να κανω την επεμβαση.τοσο κερδοσκοποι να ειναι ρε γαμωτο????εγω ετσι κι αλλιως την επεμβαση σχεδιαζα να την κανω σε 1-2 χρονια,οχι τωρα....οποτε θα το ψαξω κιαλλο.κατι τελευταιο,καπου διαβασα οτι τα συγχρονα μηχανηματα μπορουν να κανουν την επεμβαση σε πανω απο 5-6 χιλιοστα.ισχυει κατι τετοιο???ευχαριστω πολυ ξανα...
-
Ο χρήστης Giorgos13 έγραψε:
Σας ευχαριστω και τους 2 για τις απαντησεις σας.ηταν πραγματικα κατατοπιστικες και με εχουν βαλει σε σκεψεις.η κλινικη στην οποια πηγα ειναι ισως η καλυτερη στην ελλαδα με τον πιο συγχρονο εξοπλισμο και ο γιαυτος ο οποιος εγχειριζει 20-30 ατομα την εβδομαδα μου ειπε πως το συγκεκριμενο χαρακτηριστικο των ματιων μου δν ειναι τοσο σημαντικο και πως μπορω να κανω την επεμβαση.τοσο κερδοσκοποι να ειναι ρε γαμωτο????εγω ετσι κι αλλιως την επεμβαση σχεδιαζα να την κανω σε 1-2 χρονια,οχι τωρα....οποτε θα το ψαξω κιαλλο.κατι τελευταιο,καπου διαβασα οτι τα συγχρονα μηχανηματα μπορουν να κανουν την επεμβαση σε πανω απο 5-6 χιλιοστα.ισχυει κατι τετοιο???ευχαριστω πολυ ξανα...γιατρος ο οποιος...**
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Λοιπόν για να ξεκαθαρίζει το θέμα.... έκανα επέμβαση πριν 2 χρόνια στο Ηράκλειο. Είχα 3 βαθμούς σε κάθε μάτι. ΔΕΝ εμιστευόμουνα τα μάτια μου πουθενά αλλού απλά γιατί πρόκειται για παγκοσμίως γνωστό ερευνητικό κέντρο και όχι ιατρείο-μαγαζί. Αυτή την στιγμή πρακτικά έχει εξαφανιστεί τελείως αλλά και από την αρχή είμουνα σε βελτίωση 80% περίπου! Δεν φορούσα γυαλιά παρά μόνο νύχτα στην οδήγηση, ούτε φακούς. Η επέμβαση -τουλάχιστον εκεί- διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά και για τα 2 μάτια! Κόστος τότε 1900Ε και για τα 2 μάτια. Ειναι μάλλον από τα φθηνότερα γιατί είναι Πανεπιστήμιο που έχει άλλους πόρους σε αντίθεση με τα ιδιωτικά. Δεν υπάρχουν προετοιμασίες μιας ώρας απορώ ποιοι είναι αυτοί οι γιατροί που ξέρουν καλύτερα και τι κάνουν ακριβώς! Συνολικά δεν είμουνα πάνω από 15-20 λεπτά μέσα. Περίμενα όμως 4 ώρες γιατί είχε πολύ κόσμο!!! Μάλιστα ο κ. Παλλήκαρης είναι εφευρέτης της μεθόδου που χρησιμοποιήται πλέον παγκοσμίως για τις περισσότερες περιπτώσεις. Περίμενα ότι τα παιδιά από το Ηράκλειο θα τα ξεραν αυτά (τσ τσ τσ..). Ουσιαστικά μιλάμε για ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα στον κόσμο! Συν το γεγονός ότι ότι λεφτά θα δώσετε θα πάνε στην συνέχιση της έρευνας. Αυτή την στιγμή κάνουν έρευνες για αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας και άλλα διάφορα. Όλα αυτά δεν μου τα είπαν εκεί βέβαια τα είχα ψάξει μήνες πριν μόνος μου (μάτια είναι αυτά!). :Τυχερός είσαι που πρόλαβες γιατι ήταν παράνομο!
http://www.patris.gr/articles/174705/110652Και ο Παλλήκαρης έχει μπλέξει άσχημα με το ΒΕΜΜΟ και διάφορες δραστηριότητες του, οπως κάτι σεμινάρια για τα οποια είναι υπόδικος για κακούργημα!
-
Καλησπέρα στην παρέα σας!
Μια και μιλάτε για θέματα επέμβασης laser για διόρθωση μυωπίας, θα ήθελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου μαζί σας.. Έχω 3.75 μυωπία στο κάθε μάτι (και λίγο αστιγματισμό) και όπως μου είπε ο γιατρός που έκανε τον προεγχηρητικό έλεγχο, η κόρη του ματιού μου είναι μεγαλύτερη από το φυσιολογικό. Βάσει των όσων είδε ο γιατρός, είπε πως κρίνει πως το καλύτερο είναι να κάνω lasik στο ένα μάτι και prk στο άλλο. Διάβασα κάποια πράγματα στο www.lasikdisaster.com και είδα για το φαινόμενο της αλούς (συγχωρέστε με αν το λέω λάθος) και αναρωτιέμαι το εξής. Μήπως τελικά η μέθοδος PRK είναι πιο ασφαλής για άτομα με μεγάλη κόρη ώστε να μη εμφανιστεί το φαινόμενο άλως ή άλλα παρεμφερή προβλήματα; Υπάρχει κίνδυνο για άλω στην PRK; Ο γιατρός μου μιλάει με πιθανότητες και δε μου λέει ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί αλλά ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες και ότι τελευταία κανένας ασθενής δεν το έχει εμφανίσει.Σας ευχαριστώ!!
-
Ο χρήστης VVV έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα σας!
Μια και μιλάτε για θέματα επέμβασης laser για διόρθωση μυωπίας, θα ήθελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου μαζί σας.. Έχω 3.75 μυωπία στο κάθε μάτι (και λίγο αστιγματισμό) και όπως μου είπε ο γιατρός που έκανε τον προεγχηρητικό έλεγχο, η κόρη του ματιού μου είναι μεγαλύτερη από το φυσιολογικό. Βάσει των όσων είδε ο γιατρός, είπε πως κρίνει πως το καλύτερο είναι να κάνω lasik στο ένα μάτι και prk στο άλλο. Διάβασα κάποια πράγματα στο http://www.lasikdisaster.com και είδα για το φαινόμενο της αλούς (συγχωρέστε με αν το λέω λάθος) και αναρωτιέμαι το εξής. Μήπως τελικά η μέθοδος PRK είναι πιο ασφαλής για άτομα με μεγάλη κόρη ώστε να μη εμφανιστεί το φαινόμενο άλως ή άλλα παρεμφερή προβλήματα; Υπάρχει κίνδυνο για άλω στην PRK; Ο γιατρός μου μιλάει με πιθανότητες και δε μου λέει ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί αλλά ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες και ότι τελευταία κανένας ασθενής δεν το έχει εμφανίσει.Σας ευχαριστώ!!
Φιλε μου δεν ειμαι ειδικος, αλλα σιγουρα διαβαζοντας sites με τετοιο ονομα ειναι εξαιρετικα αμφιβολλο εαν θα εχεις εγκυρη ενημερωση.Στο ιντερνετ υπαρχει αφθονος τρομος και αποκαλυψεις σκοτεινων μυστικων για τα παντα...για τα εμβολια,για τις οδοντοκρεμες,για την σεξουαλικότητα του κορμοράνου κ.ο.κ.
Το φαινομενο της άλους το ειχα κι εγω μετεγχειρητικα,σημερα δεν το εχω.
-
Μη σου φανεί περίεργο, είμαι κοπέλα! Απλά είδα τη συζήτηση στο forum.. Εννοείς ότι είχες αρχικά το φαινόμενο της αλούς αλλά με την πάροδο του χρόνου αυτό έφυγε??? Δεν το έχω ακούσει αυτό.. Είχες άλλες ενοχλήσεις; Αν και εσύ έκανες Lasik, οπότε η ανάρρωση θα ήταν γρήγορη..
Όσο για το site, εδώ το διάβασα και έριξα μια ματιά, δεν είχα ιδέα πόσο έγκυρο είναι.. Αλλά όπως είπες, πολλά μπορούν να 'ειπωθούν' από τον καθένα..
Πάντως την Τετάρτη έχω κλείσει για την επέμβαση, απλά όσο διαβάζω περισσότερο, τόσο περισσότερες απορρίες έχω!
Ευχαριοτώ για την απάντηση!!
-
δες και την μέθοδο που ουσιαστικά, είναι η εξέλιξη της PRK ----- Lasek
http://en.wikipedia.org/wiki/Photorefra ... eratectomy
μετά δες τα τ.χαρακτ του laser που θα κάνεις την επέμβαση .....
βασικά στα πόσα Ηz δουλεύει το laser και αν έχει την δυνατότητα εξατομικευμένης επέμβασης.
εγώ την έκανα εδώ, http://www.eyecenter.gr/company.asp
-
Η άλως. Η γενική δεν είναι της αλούς αλλά της άλου.
Είναι το φωτεινό στεφάνι που παρουσιάζεται γύρω από φωτεινές πηγές (ή και φωτεινά ουράνια σώματα) από τη διάθλαση του φωτός.
Επίσης η θηλαία άλως είναι το σαν στεφάνι τμήμα δέρματος πιο σκούρου χρώματος που περιβάλλει τη θηλή του μαστού.
Ναι μεν υπάρχουν κάποιες κατευθύνσεις αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς (άρα και να εγγυηθεί) αν στο μάτι κάποιου θα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Όπως είναι δύσκολο να ξέρεις τι ουλή θα φτιάξει το σώμα σου αν δεν έχεις ξανακοπεί/χειρουργηθεί. -
onyx !, ευχαριστώ για τη διόρθωση!
Πράγματι, ο γιατρός δε μου το εγγυήθηκε και αυτό με φοβίζει πολύ...johnkyr, ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες.. Όπως διάβασα λοιπόν, το φαινόμενο της άλου είναι πιθανό και με PRK.. Tο κέντρο που θα κάνω την επέμβαση είναι το athens vision (www.athensvision.gr). Όσον αφορά το μηχάνημα, χρησιμοποιούν το 7ης γενιάς Excimer Laser Schwind AMARIS και όπως γράφουν έχει συχνότητα λειτουργίας στα 500Hz και τη μικρότερη δέσμη Laser (0,54mm). Επίσης γράφουν ότι έχει οφθαλμικό ιχνηλάτη που είναι ο μοναδικός που λειτουργεί με συχνότητα 1050Hz και έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης όλων των διαστάσεων των οφθαλμικών κινήσεων (όλα από το http://www.athensvision.eu/index.php?op ... Itemid=155)
Μήπως εσείς που φαίνεται ότι έχετε κάποιες γνώσεις, καταλαβαίνετε κάτι από αυτά;
Ευχαριστώ!!
-
Μήπως ξέρετε εάν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου διαθέτει τα μηχανήματα για επέμβαση LASIK ή P.R.K και αν θα μπορω να την κάνω εκεί την επέμβαση; (Έχω και ασφάλεια δημοσίου, παίζει κανένα ρόλο κάπου;)
Επειδή >2000 ευρω μου φαίνετε λίγο ακριβά, έχετε να μου προτείνετε κάποιο κέντρο που να είναι πιο οικονομικό;λίγη μυωπία έχω 3.0 σε κάθε μάτι.
-
Μπορεί όποιος έκανε prk να γράψει ενδεικτικά σε πόσες μέρες σταμάτησε να έχει ενοχλήσεις, πότε άρχισε να διαβάζει κανονικά κοντά και πότε να οδηγεί; Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η άλως. Η γενική δεν είναι της αλούς αλλά της άλου.Συγγνώμη για την παρέμβαση αγαπητέ Όνυχα. Απλά για να το λέμε όλοι σωστά...γενική: 'της άλω'.
(πηγή: λεξικό Νέας Ελληνικής του Μπαμπινιώτη) -
Ο χρήστης Cuore Sportivo 19 έγραψε:
Μπορεί όποιος έκανε prk να γράψει ενδεικτικά σε πόσες μέρες σταμάτησε να έχει ενοχλήσεις, πότε άρχισε να διαβάζει κανονικά κοντά και πότε να οδηγεί; Ευχαριστώ!Επειδή έχω υπόψη μου ότι υπάρχουν 2 μέθοδοι και δεν ξέρω ποιά είναι η prk και ποιά έκανα εγώ θα σου πω για τη δική μου περίπτωση.
Εγώ έκανα αυτή που δεν βλέπεις αμέσως καλά (γιατί μου είπαν ότι με την άλλη μέθοδο, την επόμενη μέρα είσαι κομπλέ).
Κατ' αρχάς τις πρώτες δυο μέρες έκατσα σπίτι μου και έβλεπα τηλεόραση με γυαλιά ηλίου (!!) γιατί δεν άντεχα την ακτινοβολία. Αντιθέτως με τον υπολογιστή κανένα πρόβλημα. Κάθε μέρα βελτιωνόταν η όραση και κάποια στιγμή μετά από μια εβδομάδα έβλεπα κανονικά (αν και μου είχε πει ο γιατρός ότι θέλει κανά μήνα για το 100%). Τους ειδικούς φακούς τους φόραγα 10 μέρες (όσο να το πεις παρά τις σταγόνες είναι σημαντική ενόχληση).
Γενικά, για όσους εργάζονται ή έχουν άλλες υποχρεώσεις, πρέπει να υπολογίσει κάποιος 7-10 μέρες απουσία για να είναι κομπλέ. Δοκίμασα να οδηγήσω στις 7 μέρες και το μετάνιωσα γιατί το βράδυ έβλεπα τα φώτα σαν λούνα παρκ μπροστά μου... -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Συγγνώμη για την παρέμβαση αγαπητέ Όνυχα. Απλά για να το λέμε όλοι σωστά...γενική: 'της άλω'.
(πηγή: λεξικό Νέας Ελληνικής του Μπαμπινιώτη)Κι όμως υπάρχει και το άλου, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου το τσέκαρα... Απλά έχουμε διαφορετικές πηγές. Γενικά ο Μπαμπινιώτης προκύπτει αρκετά σύγχρονος και συχνά έχει διαφορές από το παραδοσιακό ιατρικό κατεστημένο...
-
Κοίτα να δεις που θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα παράλληλη με το κυρίως θέμα συζήτηση!
Για τον Μπαμπινιώτη συμφωνώ και γενικά δεν το πολυσυμπαθώ - απλώς το παρέθεσα γιατί ήταν η πιο εύκαιρη πηγή που είχα.
Ωστόσο θυμάμαι χαρακτηριστικά στο Λύκειο, όταν κάναμε τα περίφημα ουσιαστικά της γ' κλίσης...λέγαμε 'η άλως', της 'άλω' κλπ.
Θα το ψάξω και θα επανέλθω.
-
Ο χρήστης Cuore Sportivo 19 έγραψε:
Μπορεί όποιος έκανε prk να γράψει ενδεικτικά σε πόσες μέρες σταμάτησε να έχει ενοχλήσεις, πότε άρχισε να διαβάζει κανονικά κοντά και πότε να οδηγεί; Ευχαριστώ!Ειχαμε κάνει επέμβαση τρία άτομα στον ίδιο γιατρό και οι τρεις με PRK.
Η διάρκεια ενοχλήσεων διαφέρει αλλά σε γενικές γραμμές παρατήρησα τα εξής:- τις πρώτες 2 ημέρες δεν αντέχεις το φως καθόλου. Βλέπεις τα πάντα θολά σαν να έχεις αστιγματισμό 200 βαθμούς. Επειδή το μάτι κουράζεται έχεις μια πελώωωωρια νύστα και κοιμάσαι συνέχεια. Επίσης θα εκτιμήσεις πολύ το ραδιόφωνο.... Από πλευράς πόνου: Προσωπικά δεν πόναγα παρά μόνο ένιωθα τρελή ενόχληση στο φώς. Το απεφευγα όπως το αποφεύγουν τα βαμπίρ και ήμουν οκ. Στο ιατρικό κέντρο σου δίνουν καλού-κακού και ένα λεξοτανίλ αν σε ενοχλεί πολύ αλλά ο γιατρός μου, μου είχε πει αν πονάω να πάρω παυσίπονο. Ούτε αυτό χρειάστηκε.
- Αυτό βελτιώνεται σταδιακά μέχρι την 4-6 ημέρα ανάλογα με την εξέλιξη και φυσικά με το μηχάνημα που έχεις κάνει την επέμβαση και τους βαθμούς, αλλά και φυσικά το μάτι. Υπολογιστή, διάβασμα και τηλεόραση: ΟΧΙ!
- κατά την 5-6 ημέρα βλεπεις αρκετά καλά αλλά μόλις βγάλεις τον προστατευτικό φακό επαφής βλέπεις θολά για μία μέρα. Βάζεις ένα παχύρευστο κολλύριο (βοηθάει να μην έχεις ενόχληση πάνω στην επιφάνεια του ματιού και ταυτόχρονα την στρώνει) και την επόμενη ημέρα είσαι οκ.
4.Μπορείς να οδηγήσεις μετά από αυτό. **Χρειάζεσαι υποχρεωτικά γυαλιά ηλίου 3Ν **(κοινώς πολύ μαύρα - προτίμησε μάσκα για να σε προστατεύει ΚΑΙ περιφερειακά). Αποφεύγεις χώρους με καπνό για το πρώτο διαστημα πχ 1 μηνα. Θα νιώθεις σα να σου μπαίνει χώμα στα μάτια. Κυριολεκτικά. Σιγά σιγά εξαφανίζεται και αυτό. - Η/Υ μπορείς να δεις κάποια στιγμή μέσα στην 2η εβδομάδα. Αλλά και αυτό είναι ανάλογα το πως αισθάνεσαι εσύ. Μπορεί να το κάνεις και στην αρχή, μπορεί και προς το τέλος. Σε καμία περίπτωση όμως για πολύ χρόνο συνεχόμενα. Κάνε πολλά διαλλέιματα και βάζε πολύ τεχνιτό δάκρυ.
- Να διαβάζεις μπορείς. Αφού βγάλεις τον προστατευτικό φακό (βλ. νο. 3).
Σε γενικές γραμμές συμβαίνει το εξής: η όραση φτάνει στο 100% σταδιακά. Αυτό όμως δεν συμβαίνει γιατί έχει μυωπία, αλλά επειδή η επιφάνεια του ματιού (η PRK 'χτυπάει' στην επιφάνεια του ματιού, αφού σπρωχτεί το επιθήλιο το οποίο επανέρχεται από πάνω μετά την επέμβαση και το πρστατεύει ο φακός - βλ νο3) δεν είναι - ας πούμε - λεία όπως θα έπρεπε να είναι. Λειαίνεται σταδιακά. Αυτό σημαίνει ότι έχεις κάτι σαν αστιγματισμό, ο οποίος χάνεται. Μπορεί να χρειαστεί 1-2 μήνες, μπορεί 6 μήνες. Ανάλογα το μάτι. Βέβαια, η όραση είναι εξαιρετική και δεν καταλαβαίνεις πολλές διαφορές. Το θέμα του στρωσίματος είναι κάτι που πιο πολύ θα το καταλβαίνει ο γιατρός σου παρά εσύ, ειδικά μετά την 2 εβδομάδα.
Προσωπικά, πήρα άδεια 2 εβδομάδες γιατί η δουλειά μου θέλει Η/Υ. Αποχωρίστικα τα τεχνητά δάκρυα ένα χρόνο μετά (και πολύ άργησα). Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το πόσο δάκρυ βγάζει το μάτι.
Αν είμαι ευχαριστημένος; ΝΑΙ. Είναι άλλη αίσθηση. Ειδικά το πρωί που ξυπνάω. -
Αν είμαι ευχαριστημένος; ΝΑΙ. Είναι άλλη αίσθηση. Ειδικά το πρωί που ξυπνάω
Ένα μήνα μετά την επέμβαση μπήκα Τροπολιτσά για μοδίστρα. Δεν μπορείς να φανταστείς την ΗΔΟΝΗ κάθε πρωί που έβλεπα όλα τα παιδάκια να δίνουν μάχη για να βάλουν φακούς και εγώ με λίγο παγωμένο νεράκι ήμουν fresh as a daisy.
Αν γενικά έχεις μια κάποια δυσανεξία στους φακούς, θα νιώσεις ότι ήταν η πιο σωστή απόφαση που πήρες ποτέ...
Επέμβαση laser στα μάτια