-
ωραία μου ακουγονται!
-
Γμτ, το σκεφτομαι ακομα..
Αν θυμαμαι καλα, 7 βαθμους εχω..
Θα'θελα να μου αφησει βεβαια μερικους, ετσι για να μπορω να φοραω γυαλια (μ'αρεσουν).. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Θα'θελα να μου αφησει βεβαια μερικους, ετσι για να μπορω να φοραω γυαλια (μ'αρεσουν)..Καλα...Δεν τα βαρεθηκες ????? Εγω αν ηταν να φοραω παλι γυαλια δεν πηγανα με τιποτα !!!
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Θα'θελα να μου αφησει βεβαια μερικους, ετσι για να μπορω να φοραω γυαλια (μ'αρεσουν)..Ούτως ή άλλως με το 7άρι, μπορεί το πάχος του κερατοειδή σου να μην 'αντέχει' πιο βαθιά επέμβαση για να σου αφαιρέσει πλήρως τους βαθμούς. Βέβαια, αυτό μπορεί να στο πει μόνο ένας οφθαλμίατρος που θα σου μετρήσει πρώτα τον κερατοειδή, αλλιώς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε
Εγώ πάντως τα είχα βαρεθεί τα γυαλιά.Συν το κόστος (ας πούμε ότι τα λεφτά για τα γυαλιά ηλίου θα τα δώσεις ούτως ή άλλως), συν του ότι δεν μπορείς να αγοράσεις ό,τι γυαλιά (ηλίου) σου αρέσουν.Προσωπικά καταχάρηκα όταν πήρα γυαλιά ηλίου με πολωτικό φακό.Καμία σχέση με τα άλλα γυαλιά ηλίου. (και αυτά δε γίνεται να είναι και μυωπίας/αστιματισμού )
Μόνο θετικό με τα γυαλιά:είχα προσθέσει φίλτρο για τις οθόνες υπολογιστών και φίλτρα UVA, UVB, οπότε τώρα που δεν φοράω καθόλου γυαλιά (βασικά όταν δε φοράω τα ηλίου), δεν προστατεύω τα μάτια μου
-
Οι βαθμοι της μυωπιας δεν ειναι παντα συναρτηση με το παχος του κερατοειδη.Συναδελφισα με 7-8 βαθμους εκανε Lasik που προυποθετει καλο παχος κερατοειδη πριν 15 μερες και ειναι μια χαρα.
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Θα'θελα να μου αφησει βεβαια μερικους, ετσι για να μπορω να φοραω γυαλια (μ'αρεσουν)..Καλα...Δεν τα βαρεθηκες ????? Εγω αν ηταν να φοραω παλι γυαλια δεν πηγανα με τιποτα !!!
Ε, καλα, δε θα κρατησω και 2 βαθμους, το πολυ κανενα 0,5..
Ειχα παει σε οφθαλμιατρο και μου το ειχε μετρησει (το παχος κερατοειδους ) και μου ειχε πει οτι δεν ειναι αρκετα παχυ δυστυχως.. -
πανω που ειμουν ετοιμος για επεμβαση αυτα που διαβασα δεν μου αρεσαν
παντως εμενα που μου ειπαν 1500ε στην θεσσ/νικη ειναι λιγα?και τελικα το κοστος θα ειναι μεγαλυτερο? -
Οι βαθμοι της μυωπιας δεν ειναι παντα συναρτηση με το παχος του κερατοειδη.Συναδελφισα με 7-8 βαθμους εκανε Lasik που προυποθετει καλο παχος κερατοειδη πριν 15 μερες και ειναι μια χαρα.μπορεί να τον είχε παχύ...(τον κερατοειδή )
Διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.**
@madox**
Mην υπολογίζεις μόνο τα 1500€, αλλά περίπου άλλα 300-500€ για τα μετα-εγχειριντικά (ανάλογα με το πόσες μέρες/μήνες θα πρέπει να 'παίρνεις' τα κολλύρια κτλ)Σκέψου όμως και πόσα λεφτά θα γλιτώσεις σε βάθος χρόνου από τα γυαλιά μυωπίας/αστιματισμού που ΔΕΝ θα αγοράσεις ως τα 50 σου (όπου αρχίζει η πρεσβιοπία )
Προσωπικά έδινα 500€ κάθε 2 χρόνια για γυαλιά μυωπίας.
Όταν έκανα την εγχείρηση ήμουν 24 τώρα.Σε 26 χρόνια (ως τα 50 μου περίπου) θα έδινα από 500€ (26/2=13) 13 φορές.
13*500=6.500€
Δηλαδή εγώ θα τα έδινα αυτά τα λεφτά σίγουρα για να αγοράσω γυαλιά, αν δεν έκανα την εγχείρηση.(για να μην αναφερθώ και σε περίπτωση που μπορεί να αλλάξουν οι βαθμοί μυωπίας/αστιματισμού, οπότε πρέπει να αλλάξεις και πιο νωρίς τουλάχιστον φακούς γυαλιά και μυωπίας/αστιματισμού και φακούς στα ηλίου, όπου τα λεφτά που θα έδινες στο τέλος αυξάνονται κιάλλο. )
Οπότε προσωπικά μέχρι και τόσα να μου ζητούσαν (που ΟΚ είναι πάρα-πάρα πολλά λεφτά), θα έκανα εγχείρηση laser, μόνο και μόνο για να 'γλυτώσω' από τα γυαλιά που τα φοράω από την 1η δημοτικού.Όχι τόσο το ότι με ενοχλούσαν όταν δεν τα φορούσα (1,5 και 2 βαθμό αστιματισμό είχα), αλλά γιατί με περιόριζαν.
Οπότε όταν έδωσα ~1000€, φτηνά που ήρθε κιόλας
Προσωπική άποψη είναι αυτή βέβαια.ΥΓ:Στο σκεπτικό μου θεωρώ ότι τα λεφτά που θα έδινες για ηλίου με φακούς μυωπίας/αστιμαστισμού, θ α τα δίνεις ούτως ή άλλως και επίσης με τα λεφτά αυτά μπορείς να αγοράσεις πιο ωραία+πιο καλά γυαλιά από πριν (που είχες 'πρόβλημα όρασης') Γι'αυτό και δεν υπολογίζω καθόλου τα γυαλιά ηλίου.
-
ευχαριστω για την ενημερωση
και εγω ετσι το σκεφτικα δηλ με οικονομικα κριτιρια σε βαθος χρονου ,ασε που εχω σιχαθει τους φακους ιδιως το καλοκαιρι οπου καταντανε πολυ ενοχλητικοι. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μην υπολογίζεις μόνο τα 1500€, αλλά περίπου άλλα 300-500€ για τα μετα-εγχειριντικά (ανάλογα με το πόσες μέρες/μήνες θα πρέπει να 'παίρνεις' τα κολλύρια κτλ)Σκέψου όμως και πόσα λεφτά θα γλιτώσεις σε βάθος χρόνου από τα γυαλιά μυωπίας/αστιματισμού που ΔΕΝ θα αγοράσεις ως τα 50 σου (όπου αρχίζει η πρεσβιοπία )
Προσωπικά έδινα 500€ κάθε 2 χρόνια για γυαλιά μυωπίας.Συνηθως οι μεταχειρουργικες εξετασεις μεχρι το 6μηνο ειναι δωρεαν. Εμενα μου κοβουν μηδενικη αποδειξη.
After sales service που λενε !!!!
Οικονομικα συμφερει και μεσοπροθεσμα για οσους παιρνουν ακριβα γυαλια.
-
Συνηθως οι μεταχειρουργικες εξετασεις μεχρι το 6μηνο ειναι δωρεαν. Εμενα μου κοβουν μηδενικη αποδειξη.Μιλούσα για τα κολλύρια, γάζες αποστειρωμένες για να σκουπίζεις τα μάτια σου κτλ
Όχι για τις εξετάσεις που προφανώς πρέπει να περιλαμβάνονται στην τιμή.Μπορεί να εμφανίσεις μόλυνση (αν δεν τηρείς τους κανόνες καθαριότητας), μπορεί η εγχείρηση να μην πετύχει, μπορεί να σου πει σε κανα μήνα ότι δεν χρειάζεσαι πια κολλύρια κτλ και απλα να προσέχεις μόνο να μη σηκώνεις βάρη...1002 'μπορεί'
(εγώ και φέτος που πήγα να με εξετάσει ο οφθαλμίατρος - 2 χρόνια μετά-, τσάμπα με δέχτηκε ) -
Eδώ και μερικές μέρες κάνω ξανά προσπάθεια να φορέσω φακούς επαφής, με επιτυχία αυτή την φορά. Οι cooper vision που πήρα μου έκατσαν καλά και σήμερα έφτασα να τους φοράω όλη μέρα χωρίς πρόβλημα. Και κάποια προβληματάκια που είχα στην αρχή (λόγω του αστιγματισμού μου, φαντάζομαι) τα συνήθησα.
Το μεγαλείο ήταν στη θάλασσα. Φορούσα τους φακούς κάτω απ τα γυαλιά της κολύμβησης (μένω τουλάχιστον 1 ώρα στο νερό οπότε τα φοράω έτσι κι αλλιώς) οπότε έβλεπα στη θάλασσα! Πραγματικά ήταν απίστευτη η αίσθηση και δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ καθαρά τον βυθό, πλην των ντοκυμαντέρ στην τηλεόραση. Ο μικρός charmak ανακαλύπτει τον κόσμο.
Tώρα μένει να πάρω κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με κανονικούς, μη μυωπικούς φακούς. Και την επόμενη φορά ίσως να δοκιμάσω κάτι bausch & lomb από υδρογέλη. Σε πρώτη φάση μου φάνηκε υπερβολικό να σκάσω 80 ευρώ για φακούς 4μηνών με το κακό προηγούμενο που είχα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το μεγαλείο ήταν στη θάλασσα. Φορούσα τους φακούς κάτω απ τα γυαλιά της κολύμβησης (μένω τουλάχιστον 1 ώρα στο νερό οπότε τα φοράω έτσι κι αλλιώς) οπότε έβλεπα στη θάλασσα! Πραγματικά ήταν απίστευτη η αίσθηση και δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ καθαρά τον βυθό, πλην των ντοκυμαντέρ στην τηλεόραση. Ο μικρός charmak ανακαλύπτει τον κόσμο.
Μικρε Charmak... θες να πεις πως προηγουμενως δεν το ειχες κανει αυτο? Δεν φορουσες γενικως φακους στην θαλλασα?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Eδώ και μερικές μέρες κάνω ξανά προσπάθεια να φορέσω φακούς επαφής, με επιτυχία αυτή την φορά. Οι cooper vision που πήρα μου έκατσαν καλά και σήμερα έφτασα να τους φοράω όλη μέρα χωρίς πρόβλημα. Και κάποια προβληματάκια που είχα στην αρχή (λόγω του αστιγματισμού μου, φαντάζομαι) τα συνήθησα.Το μεγαλείο ήταν στη θάλασσα. Φορούσα τους φακούς κάτω απ τα γυαλιά της κολύμβησης (μένω τουλάχιστον 1 ώρα στο νερό οπότε τα φοράω έτσι κι αλλιώς) οπότε έβλεπα στη θάλασσα! Πραγματικά ήταν απίστευτη η αίσθηση και δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ καθαρά τον βυθό, πλην των ντοκυμαντέρ στην τηλεόραση. Ο μικρός charmak ανακαλύπτει τον κόσμο.
Tώρα μένει να πάρω κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με κανονικούς, μη μυωπικούς φακούς. Και την επόμενη φορά ίσως να δοκιμάσω κάτι bausch & lomb από υδρογέλη. Σε πρώτη φάση μου φάνηκε υπερβολικό να σκάσω 80 ευρώ για φακούς 4μηνών με το κακό προηγούμενο που είχα.
ακόμα περισσότερο μετράει το γεγονός πως είσαι όλη την ώρα stand by για να βλέπεις 'αξιοθέατα'...
οι φακοί επαφής αξίζουν στην παραλία, αν και βλάπτουν λίγο τον κερατοειδη με τα άλατα... δεν πειράζει... καλό πλύσιμο θέλουν μετά και όλα εντάξει.
εγώ έχω aqualens. τους ειχα παρει και από τον οφθαλμίατρο, και το κόστος τους ήταν μικρότερο απ' ότι σε καταστήματα... πχ 50-55 ευρώ τους πήρα. καλό είναι να έχεις και ένα εφεδρικό φακό για κάθε μάτι μαζί σου στην παραλία.
-
Θελω καποια στιγμη να κανω επεμβαση (εχω μυωπια 5 - 5,5), αλλα ενας γνωστος οπτικος μου ειπε να το σκεφτω καλα γιατι αν αργοτερα παρουσιασω πχ καταρρακτη δεν θα μπορω να ξανακανω επεμβαση και θα εχω πολυ μεγαλυτερο προβλημα απ οτι τωρα. Καμμια γνωμη?
Ακομα εκτος απ ημερησιους, μηνιαιους και 2ετεις, υπαρχουν αλλοι φακοι? (και αν γνωριζετε κοστος)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θελω καποια στιγμη να κανω επεμβαση (εχω μυωπια 5 - 5,5), αλλα ενας γνωστος οπτικος μου ειπε να το σκεφτω καλα γιατι αν αργοτερα παρουσιασω πχ καταρρακτη δεν θα μπορω να ξανακανω επεμβαση και θα εχω πολυ μεγαλυτερο προβλημα απ οτι τωρα. Καμμια γνωμη?Μαλλον μπαρουφες σου λεει,ρωτα κανα ιατρο,ο δικος μου μετα την εγχειριση μου ειπε 'θα τα πουμε στον καταρρακτη παλι'
-
Οσοι παντως εχουν προβλημα καταρακτη τωρα πια ειναι κατα καποιο τροπο 'τυχεροι' . Μπαινουν ενδοφακοι πολυεστιακοι και τελος τα γυαλια.
-
Αγαπητοι φιλοι,
το '96 ειχα κανει LASER και στα 2 ματια για 4,6 βαθμους μυωπια και 1.3 αστιγματισμο στο δεξι ματι με LASER 1ης Γενεας.
Μεχρι και φετος τον Ιανουαριο, ενω η οραση μου ηταν 100%, τη νυχτα ειχα το φαινομενο της αλους (ειναι το φαινομενο κατα οποιο βλεπεις τις φωτεινες πηγες μ'ενα φωτοστεφανο γυρω-γυρω), πραγμα που με δυσκολευε παρα πολυ στη νυχτερινη οδηγηση.
Εμαθα οτι στην Κρητη στο κεντρο Εμμετρωπια ( http://www.emmetropia.gr/index.php?Lang=gr ) υπαρχει το LASER 7ης Γενεας AMARIS, ενα απο τα 6-7 στον κοσμο !
Εκανα εκ νεου την επεμβαση τον περασμενο Ιανουαριο και μου αφαιρεσαν τη θολεροτητα που προκαλουσε τη νυχτα το φαινομενο που σας προειπα.
Η νεα επεμβαση ειχε 100% επιτυχια και στοιχιζει 1500 Ευρω για καθε ματι.
Μη διστασετε να τους ρωτησετε για οτιδηποτε.
Ισως η πιο ανθρωπινη προσεγγιση απο Ιατρους - Προσωπικο Ιατρικου Κεντρου που εχω συναντησει...ever !!! -
1500 το ματι για τη μυωπια, η για τη δικη σου επεμβαση για τη θολεροτητα;
-
Προσωπικα ειχα αυτο το φαινομενο μετα την εγχειριση,ειναι συνηθες και κανονικα περναει μετα απο λιγο καιρο.
Επέμβαση laser στα μάτια