-
Δεν ξερω αν ειμαστε φτωχοι ή οχι ,καθενας το αντιλαμβανεται διαφορετικα αυτο.Εγω εκεινο που ξερω ειναι οτι δεν κυκλοφορει χρημα στην αγορα.Βλεπεις αρχες του μηνα που πληρωνονται και κυκλοφορουν μεγαλα χαρτονομισματα και μετα (τον υπολοιπο μηνα ) ψαχνουν για κερματα.
Τις οικονομιες που εκρυβαν ολοι τις 'εφαγε' το ΧΑΑ.Καθε σαββατοκυριακο βλεπω αυτοκινητα παρκαρισμενα στην ακρη του δρομου και μεσα στα χωραφια μαζευουν χορτα.Στις γιορτες ερχονται ολοι στα χωρια τους για να φανε τζαμπα.
Ολα αυτα ,για εμενα ,ειναι πολυ κακα σημαδια.Οταν βλεπεις τον φουρνο να μην εχει δουλεια,το χασαπικο το ιδιο και να αγοραζουν ολοι οσπρια και μακαρονια ,και πληρωνουν με πιστωτικη ,κατι τρεχει.Ειμαι πολυ απαισιοδοξος για την συνεχεια. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.Ειμαι πολυ απαισιοδοξος για την συνεχεια.Καί δέν είσαι ο μόνος.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν ξερω αν ειμαστε φτωχοι ή οχι ,καθενας το αντιλαμβανεται διαφορετικα αυτο.Εγω εκεινο που ξερω ειναι οτι δεν κυκλοφορει χρημα στην αγορα.Βλεπεις αρχες του μηνα που πληρωνονται και κυκλοφορουν μεγαλα χαρτονομισματα και μετα (τον υπολοιπο μηνα ) ψαχνουν για κερματα.
Τις οικονομιες που εκρυβαν ολοι τις 'εφαγε' το ΧΑΑ.Καθε σαββατοκυριακο βλεπω αυτοκινητα παρκαρισμενα στην ακρη του δρομου και μεσα στα χωραφια μαζευουν χορτα.Στις γιορτες ερχονται ολοι στα χωρια τους για να φανε τζαμπα.
Ολα αυτα ,για εμενα ,ειναι πολυ κακα σημαδια.Οταν βλεπεις τον φουρνο να μην εχει δουλεια,το χασαπικο το ιδιο και να αγοραζουν ολοι οσπρια και μακαρονια ,και πληρωνουν με πιστωτικη ,κατι τρεχει.Ειμαι πολυ απαισιοδοξος για την συνεχεια.δεν ξερω που μενεις και αν υπαρχει τοσο κριση,εμενα παντως ο φουρνος της γειτονιας μου βγαζει ψωμι μεχρι και το μεσημερι.πολυ δουλεια
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οταν βλεπεις τον φουρνο να μην εχει δουλεια,το χασαπικο το ιδιο και να αγοραζουν ολοι οσπρια και μακαρονια ,και πληρωνουν με πιστωτικη ,κατι τρεχει.- Δεν παράγουμε τίποτα, απλά ανακυκλώνουμε χρήμα. Και αυτό, φυσικά, είναι όλο και λιγότερο.
- Υπάρχει πλέον ένας φούρνος κι ένα χασάπικο σε κάθε γωνία. Με δεδομένο ότι πολλοί ψωνίζουν από τα πολυκαταστήματα (με κάρτες, οκ) το παράξενο είναι πως μένουν όλοι ανοικτοί.
- Η φασολάδα στοιχίζει πλέον περισσότερο από την χοιρινή. Κάνε το λογαριασμό και θα δεις.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
- Η φασολάδα στοιχίζει πλέον περισσότερο από την χοιρινή. Κάνε το λογαριασμό και θα δεις.
Δεν έχεις και άδικο, εκτός αν έχεις τον δικό σου «μπαξέ»
-
Πόσα χρόνια λέτε να χρειαστεί μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι φωστήρες μας ότι έχουμε προϊόν που μπορούμε να παράγουμε;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πόσα χρόνια λέτε να χρειαστεί μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι φωστήρες μας ότι έχουμε προϊόν που μπορούμε να παράγουμε;Πόσα χρόνια λέτε να περάσουν μέχρι να καταλάβει ο Έλληνας κτηνοτρόφος ότι είναι καλύτερα να δίνει στα παιδιά του γάλα από τα πρόβατα, τις γίδες η τις αγελάδες του και όχι ζαχαρούχο νουνού;
Η μέχρι να καταλάβει ο Έλληνας καταναλωτής τι σημαίνει 'εγχώρια προστιθέμενη αξία'; -
Όπως προαναφέρθηκε, είμαι της άποψης ότι η κοινωνία πολώθηκε βίαια τα τελευταία χρόνια με την μέση τάξη να κινδυνεύει με εξαφάνιση. Η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα είναι το Intercontinental στην Αθήνα που δίπλα έχει κάτι ριμαγμένες εργατικές κατοικίες, στις οποίες πλέον κατοικούν μόνο μετανάστες.
Λόγω δουλειάς, τυγχάνει να κάνω πολλά ταξίδια τα σαββατοκύριακα στην επαρχία με τα έξοδα όλα πληρωμένα φυσικά. Ε λοιπόν πολλές φορές δεν βρίσκω δωμάτια γιατί είναι όλα κλεισμένα, με τιμές από 280 ευρώ τη βραδυά (όχι ότι θα έμενα εκεί, αλλά εγκυκλοπαιδικά ρώτησα) μέχρι τα πιο φθηνά.
Από την άλλη περνά σχετικά συχνά από φτωχοπεριοχές της πρωτεύουσας και βλέπω πολύ δύσκολες καταστάσεις (μαζί με τρελό μερτσεντικό μάλλον από άδηλους πόρους).
Πάντως η δημοσκόπηση δεν έχει νόημα. Αν είναι βάλτε μία δημοσκόπηση με πόσα βγάζουμε το μήνα (μαζί με τα μαύρα) να δούμε τι γίνεται τουλάχιστον μεταξύ των συνφορουμιτών!
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Πάντως η δημοσκόπηση δεν έχει νόημα. Αν είναι βάλτε μία δημοσκόπηση με πόσα βγάζουμε το μήνα (μαζί με τα μαύρα) να δούμε τι γίνεται τουλάχιστον μεταξύ των συνφορουμιτών!
Το δημιουργω αμεσως, καλη ιδεα!
-
Διαφήμιση σε περιοδικά και εφημερίδες (πρόσφατη / την είδατε?) - θα μεταφέρω τα κύριο μήνυμα -
'Δεν προλάβατε να παραγγείλετε Καγιέν??'
'Πήγατε στην αντιπροσωπεία και τελειώσανε όλες??'...
'Μην ανησυχήτε, παραγγείλαμε εμείς για εσάς αρκετές!!!'
....
Πριν απο μερικά χρόνια, αυτή η διαφήμιση θα ήταν υπαρκτή μονο σαν πικρό, πρωταπριλιάτικο αστείο...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Πριν απο μερικά χρόνια, αυτή η διαφήμιση θα ήταν υπαρκτή μονο σαν πικρό, πρωταπριλιάτικο αστείο.......επειδή τότε δεν πουλούσε κανένας καγιέν με δόσεις.............
-
Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι ακόμα κάπως κρατάμε στο Ελλαδισταν. Στη βόρεια Ιταλία οπού ζω και εργάζομαι σας λέω ότι τα πράγματα είναι τραγικα. Σου έρχεται να κλάψεις βλέποντας ηλικιωμένους να σκαλίζουν στα σκουπίδια της λαϊκής για να βρουν μια ντομάτα η ένα αγγουράκι(βλέπεις πως να την αγοράσει με 3 ευρώ το κιλό?)....Ίσως είναι άδικο να κρίνουμε όλους τους Έλληνες επειδή έχουμε ένα γείτονα η γνωστό μας καταχραστή κλεφτή η wannabe νεόπλουτο καταχρεωμένο.
Το θέμα είναι πως ξεμπλεκεις από τη κατάσταση που έχουμε περιέλθει, αυτό προϋποθέτει πάνω από όλα να βρεις τη φταίει και σε αυτό δε βοηθά η καραμέλα περί ισχυρής Ελλάδας και μπλα μπλα. Ζούμε σε μια μικρή χωρά που γεωγραφικά είναι σε μια περιοχή γεμάτη γεωπολιτικά συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων οπότε ποτέ δεν θα μπορέσουμε από μόνοι μας να επιβάλουμε τα συμφέροντα μας και να καθορίσουμε τις εξελίξεις. Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουν οι πολιτικοί μας στο λαό και να αφήσουν τους λεονταρισμούς. Πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τη διακυβέρνηση βάση των δημοσκοπήσεων και και να πάρουμε αποφάσεις σκληρές τόσο στις εργασιακές σχέσεις στην εξωτερική πολιτική και πάνω από όλα πρέπει να βοηθήσουμε τις μειονότητες που εργάζονται στη χωρά μας ώστε να ενταχθούν σε όλα τα επίπεδα γιατί αυτοί είναι και η σωτηρία μας όσο και αν ακούγεται τρελό αυτοί οι άνθρωποι θα κρατήσουν ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία. Τέλος και ο πολίτης φταίει, πρέπει επιτελούς να αφήσει τις παρολες και να μην πετάει μαλκιεσ ότι για όλα φταίνε οι άλλοι οι πολιτικοί, ο Κακαουνακης και πάει λέγοντας. Όταν μπαίνεις κύριε στη καμπίνα στο εκλογικό κέντρο πρέπει να δίνεις την εντολή διακυβέρνησης σε άτομα ικανά είτε πρασίνους είτε μπλε και όχι στο κάθε κάφρο λαϊκιστή. Έτσι και τα 2 κόμματα θα εξυγιανθουν, γιατι άμα περιμένεις από αυτοκάθαρση ζήσε Μάη μου .................
Ελπίζω να μη σας κούρασα -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πριν απο μερικά χρόνια, αυτή η διαφήμιση θα ήταν υπαρκτή μονο σαν πικρό, πρωταπριλιάτικο αστείο...
....επειδή τότε δεν πουλούσε κανένας καγιέν με δόσεις.............
Δεν το είπες σωστά .
'Επειδή τότε δεν αγόραζαν τόσοι με δόσεις...'
-
Φορολογικές παραβάσεις στο 78% των καταστημάτων εστίασης που ελέγχθηκαν διαπίστωσε το ΣΔΟΕ, στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου. Παράλληλα, το ΣΔΟΕ εντόπισε και κατέσχεσε 32.772 φιάλες διαφόρων λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών.
Ειδικότερα, ελέγχθηκαν 164 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν συνολικά 1.750 παραβάσεις σε 129 από αυτές.
Οι χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι οι εξής:
• Κέντρο διασκέδασης: μη έκδοση εισιτηρίων σε 620 περιπτώσεις
• Κατάστημα με ζωντανή μουσική: μη έκδοση εισιτηρίων σε 120 περιπτώσεις
• Καφετέρια: μη έκδοση αποδείξεων σε 110 περιπτώσειςΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΟΥΟΥ
ετσι για να δείτε σε τι χώρα ζούμε!!!! -
πάνω από όλα πρέπει να βοηθήσουμε τις μειονότητες που εργάζονται στη χωρά μας ώστε να ενταχθούν σε όλα τα επίπεδα γιατί αυτοί είναι και η σωτηρία μας όσο και αν ακούγεται τρελό αυτοί οι άνθρωποι θα κρατήσουν ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η σωτηρία μας και η σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων θα ήταν η ύπαρξη πολιτικής γαι αύξηση των γεννήσεων και καταπολέμησης του προβλήματος της υπογεννητικότητας. Δεν γίνεται να φέρνεις συνέχεια μετανάστες γαι να αυξάνεις τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Κατά τη γνώμη η υπογεννητικότητα είναι ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός σήμερα, οι παρανέργειες του οποίου θα αρχίσουν να φαίνονται εντονότερα από δω και εμπρός. -
Δεν μπορεις να αυξησεις τις γεννήσεις με κίνητρα,εκτος εαν διαθετεις απεριόριστα λεφτά.Αν δωσεις 50.000Ε με δόσεις για καθε παιδι (καλυψεις δηλαδη ολα τα εξοδα του μεχρι να παει 20 ετων) κατι γινεται.
-
Δε νομίζω ότι η υπογενητικοτητα είναι η πηγή τού κακού μάλλον από την αφραγκια ξεκινάνε όλα. Όλοι θα θέλαμε μια μεγάλη οικογένεια αν μπορούσαμε να της προσφέρουμε μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτό δε νομίζω ότι μπορεί μια πολιτική επιδομάτων να το διορθώσει μόνη της πρέπει να παρθούν μέτρα σε πολλαπλά επίπεδα και να μην το βλέπουμε σαν καθαρά ελληνικό φαινόμενο ,σ ολη την Ευρώπη το ίδιο πρόβλημα έχουν
-
Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπογεννητικότητας, εάν δεν κάνω λάθος, το έχει η Ιταλία (1.1 παιδιά ανά οικογένεια) και μετά η Ελλάδα (1.2 παιδιά ανά οικογένεια).
Κατά τη γνώμη μου η υπογεννητικότητα μπορεί να έχει ως ένα αίτιο την οικονομική δυσπραγία αλλά και από την άλλη επιτείνει τα οικονομικά προβλήματα.
Εάν υπήρχε μακρόπνοη πολιτική στο θέμα αυτό είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαν να βρεθούν κάποιες λύσεις για να δοθούν κίνητρα για αύξηση των γεννήσεων (π.χ φανταστείτε μόνο να μην υπήρχε η ανάγκη τα παιδιά να κάνουν τόσα φροντιστήρια για να μπουν στο πανεπιστήμιο πόσο χαμηλότερο θα ήταν το κόστος ζωής για μια οικογένεια). -
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι ακόμα κάπως κρατάμε στο Ελλαδισταν. Στη βόρεια Ιταλία οπού ζω και εργάζομαι σας λέω ότι τα πράγματα είναι τραγικα. Σου έρχεται να κλάψεις βλέποντας ηλικιωμένους να σκαλίζουν στα σκουπίδια της λαϊκής για να βρουν μια ντομάτα η ένα αγγουράκι(βλέπεις πως να την αγοράσει με 3 ευρώ το κιλό?)....Ίσως είναι άδικο να κρίνουμε όλους τους Έλληνες επειδή έχουμε ένα γείτονα η γνωστό μας καταχραστή κλεφτή η wannabe νεόπλουτο καταχρεωμένο.
Το θέμα είναι πως ξεμπλεκεις από τη κατάσταση που έχουμε περιέλθει, αυτό προϋποθέτει πάνω από όλα να βρεις τη φταίει και σε αυτό δε βοηθά η καραμέλα περί ισχυρής Ελλάδας και μπλα μπλα. Ζούμε σε μια μικρή χωρά που γεωγραφικά είναι σε μια περιοχή γεμάτη γεωπολιτικά συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων οπότε ποτέ δεν θα μπορέσουμε από μόνοι μας να επιβάλουμε τα συμφέροντα μας και να καθορίσουμε τις εξελίξεις. Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουν οι πολιτικοί μας στο λαό και να αφήσουν τους λεονταρισμούς. Πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τη διακυβέρνηση βάση των δημοσκοπήσεων και και να πάρουμε αποφάσεις σκληρές τόσο στις εργασιακές σχέσεις στην εξωτερική πολιτική και πάνω από όλα πρέπει να βοηθήσουμε τις μειονότητες που εργάζονται στη χωρά μας ώστε να ενταχθούν σε όλα τα επίπεδα γιατί αυτοί είναι και η σωτηρία μας όσο και αν ακούγεται τρελό αυτοί οι άνθρωποι θα κρατήσουν ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία. Τέλος και ο πολίτης φταίει, πρέπει επιτελούς να αφήσει τις παρολες και να μην πετάει μαλκιεσ ότι για όλα φταίνε οι άλλοι οι πολιτικοί, ο Κακαουνακης και πάει λέγοντας. Όταν μπαίνεις κύριε στη καμπίνα στο εκλογικό κέντρο πρέπει να δίνεις την εντολή διακυβέρνησης σε άτομα ικανά είτε πρασίνους είτε μπλε και όχι στο κάθε κάφρο λαϊκιστή. Έτσι και τα 2 κόμματα θα εξυγιανθουν, γιατι άμα περιμένεις από αυτοκάθαρση ζήσε Μάη μου .................
Ελπίζω να μη σας κούρασαΑυτο που με πληγώνει αρκετά τα τελευταία 10 χρόνια που ζώ και εργάζομαι Αμερική ειναι η απληστεία του κόσμου και του κράτους γενικότερα στις ΗΠΑ . Μιας και μέσω της δουλείας μου συνναναστρέφομαι με την «αφρόκρεμα» μεγάλων εταιριών «ακούω» και «βλέπω» αρκετά. Βασικά αυτό το οποίο βλέπω να αρχίζει να γίνεται έντονο τα τελευταία χρόνια και το πώς η Αμερική ζεί εις βάρος «όλου» του υπόλοιπου κόσμου όλο και περισσότερο. Γιατί ένα πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι πως ο πλάνήτης γή είναι ένα κλειστό οικοσύστημα και για να μπορεί ο Αμερικανός να οδηγάει το SUV του που «καίει» 10μίλια το γαλόνι και να πετάει το 50% των τροφίμων που αγοράζει σημαίνει ότι κάποιος άλλος δεν θά έχει καθόλου αμάξι η θα πεθαίνει απο την πείνα. Όσο τραγικό και να ακούγεται αυτή είναι η πραγματικότητα. Λόγο της δουλειάς μου ταξιδεύω σε πολλά μέρη στην Αμερική και μπορώ να πώ ότι βλέπω τα ίδια πράγματα. Υπάρχει βέβαια ένα 30%-40% του πληθισμού που είναι καλοί άνθρωποι αλλά αυτο δεν σώζει το υπόλοιπο 60% που δεν τους ενδιαφέρει τιποτα.
Τα προβλήματα είναι παγκόσμια και λίγο πολύ σχεδών όλες οι χώρες αρχίζουν να έχουν προβλήματα. Η Αμερική λόγο του μεγέθους της και τις επιρροής της προσπαθεί να....αναβάλει τα προβλήματα για όσο πιο μακριά μπορεί.
Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η αυτοκινητοβιομηχανίες....δίοτι όπως αρκετοί γνωρίζουν στην Αμερική τα ευρωπαικά αυτοκίνητα τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν έχουν ακριβίνει σχεδόν καθόλου ακόμα και αν το νόμισμα υποχώρησε κατά 30%.
Αυτό συμβαίνει γιατι όταν έρχεται η Toyota για παράδειγμα και λέει στην Αμερική .....ξέρεται θέλουμε 15,000$ για το κομμάτι για 30,000 Civic αντί για 10,000$ λόγο πεσμένου δολαρίου, τότε η Αμερική πατάει πόδι και λέει. «Εγώ είμαι Αμερική και θα σου δόσω 10,000$ σου αρέσει δεν σου αρέσει....διότι έχουμε και το Chevy Malibou το οποίο στοιχίζει 12,000$ και ο κόσμος θα προτιμίσει αυτό.
Αυτή την τακτική εφάρμόζεται και σε άλλα μυριάδες προίντα απο το εξωτερικό με αποτέλεσμα όλλες οι χώρες παγκοσμίος που συνναναστρέφονται με την Αμερική να αναγκάζονται να υποβάλονται σε χασούρα για να μπορεί η Αμερική να απολαμβάνει «χαμηλές» τίμες.
Τα πράγματα τα βλέπω ΠΑΡΑ πολύ δύσκολα για την Αμερική όταν φράσει η ώρα του λογαριασμού και τα αποτελέσματα θα είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ διότι ο κόσμος εδώ έχει μάθει να εξαρτάται απο το κράτος, απο τα αυτοκίνητα, απο τα μεγάλα εμπορικά κέντρα , εστιατόρια κτλ. Αυτα τα λέω απο πρώτη εμπειρία. Υπάρχουν βέβαια και η Έλληνες του εξωτερικού (Αμερική κυρίως) οι οποίοι απολαμβάνουν μία πολύ καλλή ποιότητα ζωής..μεταξί αυτών και εγώ, αλλά κανείς δεν σκέφτικά τι θα γίνει αμά εκεί που έχεις μια δουλεια των 100,000 δολαρίων...την χάσεις. Πόσους μήνες θα μπορέσεις να αντέξεις με 1,500 δολάρια δάνειο κατοικίας τον μήνα?, πόσες πληρωμές του Lexus μπορείς να χάσεις πριν στο κατασχέσουν .κτλ κτλ.
Τουλάχιστον για εμένα ξέρω οτι θα φτάσει η ώρα μετά απο 10-20 χρόνια οπού...αν έχω λεφτά μεχρι τότε...οπού θα έδινα τα πάντα για να γύριζα τον χρόνο πίσω και να μπορούσα να γύριζα πίσο στην οικογένια μου. Ετσι λοιπόν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα μόνιμα του χρόνου.
Κατα τα άλλα η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει....
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
... Ετσι λοιπόν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα μόνιμα του χρόνου.....Δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς το λόγο, αλλά χάρηκα που το διάβασα.
Τελικα υπαρχει φτωχεια στην ελλαδα?