-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Πρόσφατα έτυχε και μπήκα σε δύο ΤΑΧΙ το ένα Avensis και το άλλο 6. Eίχαν και τα δύο παραπλήσια χιλιόμετρα. Στο 6 φαίνοταν. Στο Avensis όχι.
Δηλαδη πως ''φαινονταν'' τα χιλιομετρα???
Το 6 έτριζε φαινόταν πολυκαιρισμένα τα πλαστικά του κ.λ.π. Το avensis ήταν σαν καινούριο...
Επίσης κάτι που δεν το είχα παρατηρήσει όταν είχα κάνει test drive το 6 (λογικό) είναι ότι η άνεση στο πίσω κάθισμα δεν είναι και ότι καλύτερο. Αφού ρώτησα το ταξιτζή αν το έχει χαμηλώσει έχει βάλει σκληρά αμορτισέρ κ.λ.π. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Πρόσφατα έτυχε και μπήκα σε δύο ΤΑΧΙ το ένα Avensis και το άλλο 6. Eίχαν και τα δύο παραπλήσια χιλιόμετρα. Στο 6 φαίνοταν. Στο Avensis όχι.
Το 6 έτριζε φαινόταν πολυκαιρισμένα τα πλαστικά του κ.λ.π. Το avensis ήταν σαν καινούριο...
Επίσης κάτι που δεν το είχα παρατηρήσει όταν είχα κάνει test drive το 6 (λογικό) είναι ότι η άνεση στο πίσω κάθισμα δεν είναι και ότι καλύτερο. Αφού ρώτησα το ταξιτζή αν το έχει χαμηλώσει έχει βάλει σκληρά αμορτισέρ κ.λ.π.Τον ρωτησες μηπως και αν εχει τρακαρει?
Αν το παρκαρει στον ηλιο ενω ο αλλος με το avensis σε κλειστο γκαραζ ?
Αν εχει αλλαξει καθολου αμορτισερ ή ηταν ακομη με τα μανισια?Νομιζω (μπορει και να κανω λαθος) οτι πολυ μεγαλο ρολο παιζει η περιποιηση του αυτοκινητου για την εικονα-κατασταση του...
-
Επίσης κάτι που δεν το είχα παρατηρήσει όταν είχα κάνει test drive το 6 (λογικό) είναι ότι η άνεση στο πίσω κάθισμα δεν είναι και ότι καλύτερο. Αφού ρώτησα το ταξιτζή αν το έχει χαμηλώσει έχει βάλει σκληρά αμορτισέρ κ.λ.π.Τον ρωτησες μηπως και αν εχει τρακαρει?
Αν εχει αλλαξει καθολου αμορτισερ ή ηταν ακομη με τα μανισια?Νομιζω (μπορει και να κανω λαθος) οτι πολυ μεγαλο ρολο παιζει η περιποιηση του αυτοκινητου για την εικονα-κατασταση του...
Οταν εκανα ερευνα αγορας σε αυτη την κατηγορία τα εμαξα ολα ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ και τα οδηγησα.
Το avensis εχει την καλυτερη ποιοτητα συναρμολογησης, πλαστικων και φινιρισματος απο ολο σχεδον τον ανταγωνισμό του.
Η αισθηση που σου δινει το αμαξι ειναι πολυ καλη, και δικαι ως κατα την γνωμη μου θεωρειτε πολυ καλη επιλογη αν μαλιστα λαβεις υποψιν και τα παραπλευρα θετικα.Aλλα ειναι ακριβό....
Το 6 ειναι πολυ ωραιο σχεδιαστικα αλλα υστερει σε ποιοτητα κατασκευης , κινητηρα , και ποιοτητα κυλισης.
Το mondeo μια απο τα ιδια σε θεματα ποιοτητας με καλο ομως κινητηρα μεγαλους χωρους αδιαφορο σχεδιαστικά με πολυ καλη τιμη.
Εχει ομως να αντιμετωπισει την ρετσινια της κακης ποιοτητας της ford που την συνεχιζει και σημερα με το fiesta.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
7 λογοι να μην ειναι πρωτο σε πωλήσεις:
1)ξεκιναει απο 1.8 (1.6 οι ανταγωνιστες). Τιμολογιακα δεν διαφερει αλλα εχει να κανει με την ψυχολογια του μεσου αγοραστη και τα κρυφα κοστη π.χ. ασφαλιστρα.
2)δεν ειναι TOYOTA (ξερω πολυ κοσμο που και μονο γι' αυτο δεν θα το προτιμησει οπως και ολα τα αλλα της κατηγοριας κι ας μην οδηγησε κανενα πριν καταληξει στο AVENSIS!)
3)ειναι (μετα την εκπτωση) 2000 πιο ακριβο απο το Vectra (που εχει επισης μεγαλη εκπτωση)
4)η διαφημιση της Ford επικεντρωνεται σε Fiesta-Focus
5)ειναι το πιο παλιο μοντελο απ' ολα
6)**δεν πουλαει σε ταριφες - εταιρειες **(τα περισσοτερα AVENSIS-VECTRA ειναι τετοια!)
7)δε γραφει BMW το σηματακι...Δε βγαίνει σε ταξί.
-
Παιδια, πολλα δεν ξερω, αλλα δεν ειναι τυχαιο οτι κανεις δεν εχει να πει κακη κουβεντα για την toyota και εν προκειμενω το avensis.
Απλα επειδη ειναι ακριβοτερο, κοιταζουμε και εναλλακτικες επιλογες.Για mondeo ακουγονται αρκετες εμπειριες και κρισεις.
Για vectra δεν ξερω πολλα (αξιοπιστια, service, κοστη ανταλλακτικων, εξυπηρετηση αντιπροσωπειας κλπ) αλλά αν μιλησουμε γενικα για opel, η οικογενεια μου ειχε kadett 77=σκυλι, astra 95=σκυλι, και ο αδερφος μου πηρε περυσι astra 2004, αλλα ειναι νωρις για συμπερασματα.
Για vectra δεν ετυχε να εχω γνωστο και να μου πει εμπειριες προσωπικες. Για τα υπολοιπα Opel μεχρι τωρα, μπορω να πω οτι ειναι καλα αμαξια.
-
Καποιοι ισχυριζονται οτι η opel δεν φτιαχνει πια τα 'σκυλια' που εφτιαχνε παλια.
Αραγε το vectra (ενταξει, δεν φτανει το avensis) θα με κρατησει ευχαριστημενο με την αξιοπιστια του για πολλά χρονια? -
Τον ρωτησες μηπως και αν εχει τρακαρει?
Ta tαξί δεν παρκάρουν σχεδόν ποτέ. δουλεύουν 24/7...
Τώρα αν το είχε τρακάρει δεν τον ρώτησα. Γενικά πάντως οι ταξιτζήδες (σύμφωνα με τις έρευνες) τρακάρουν ελάχιστα και όταν τρακάρουν είναι μικροζημιές που δεν δικαιολογούν την πτώση της ποιότητας.
Τον ρώτησα για τα αμορτισέρ όπως είπα και πιο πάνω. -
Πραγματικά η Toyota κινείται σε άλλο επίπεδο όσο αφορά την αντοχή στο χρόνο
3 διαδοχικά Corolla είχε ο πατέρας μου. Παρατηρήστε μερικά Starlet και Corolla του 90 που κυκλοφορούν ακόμη. Φαίνονται σαν καινούρια, τη στιγμή που κάτι Renault 4-5 χρόνων φαίνονται μισοερειπωμένα... -
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Πραγματικά η Toyota κινείται σε άλλο επίπεδο όσο αφορά την αντοχή στο χρόνο
3 διαδοχικά Corolla είχε ο πατέρας μου. Παρατηρήστε μερικά Starlet και Corolla του 90 που κυκλοφορούν ακόμη. Φαίνονται σαν καινούρια, τη στιγμή που κάτι Renault 4-5 χρόνων φαίνονται μισοερειπωμένα...και παλι honda δεν είναι?
και για τα οπελ που ελεγαν παραπανω. και εγω πιστευω πλεον ότι δεν ειναι τοσο σκυλια όσο ήταν παλιά.... -
Παντως δεν ηξερα πως το Skoda octavia 5 καιει μονο super αμολυβδη.
Εκει που εχουν παει οι τιμες ακομη κι απλη αμολυβδη ειναι πανακριβη!Skoda εφυγες απο τις επιλογες...
-
Ολα τα VAG με FSI καινε μονο super αμολυβδη.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Ολα τα VAG με FSI καινε μονο super αμολυβδη.λεωφορειο και με πλαστο ΠΑΣΟ μας βλεπω..... (όπως λενε και στις εκλογες αυριο στου φοιτητες κυκλοφορούν απειρες πλαστες ταυτοτητες)
-
Για το Βέκτρα δεν ξέρω, Άστρα και Κόρσα (μέχρι τη γενιά G που ξέρω) όμως παραμένουν 'σκυλιά'... από προσωπική εμπειρία (εγώ έχω Άστρα Σεντένιαλ, κολλητός είχε Άστρα Κουπέ Μπερτόνε και τώρα έχει Κόρσα Σπορτ).
Σε ότι αφορά την επιλογή, φίλε καρίμπ, τα είπε και ο cavallino gr. Όσα λεφτα και να διαθέσεις ή μη, αν δεν οδηγήσεις τα αυτοκίνητα άκρη δεν θα βγάλεις εύκολα... ο καθένας μας εδώ μέσα (όπως και στα περισσότερα φόρουμς) λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας.
-
Συμφωνω. Τα φορουμ ομως μας δινουν την τρομερη δυνατοτητα ευκολα και γρήγορα να μαθουμε τις αποψεις αλλων ανθρωπων που με αλλο τροπο δεν θα τι μαθαιναμε ποτε.
Οποτε ειμαι στη φαση που ακουω. Σιγουρα ο καθενας τα βλεπει και απο την οπτικη του. Αλλα και καποια αλλα περιστατικα μπορει να ειναι περισσοτερο αντικειμενικα. Τα κρινουμε αναλογως καθε φορα.
-
Τι θα'λεγες για κάνα πολυμορφικό;
Θα πρότεινα (εδώ κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφικός..) hyundai Matrix -
Οχι πολυμορφικο παιδια.
-
Το Vectra 1,6 έτυχε να το οδηγήσω μία φορά σε πόλη και εθνική οδό και οι εντυπώσεις μου είναι ότι είναι ποιοτικό, ευρύχωρο και αξιόπιστο (ο ιδιοκτήτης έκανε αρκετά χλμ το χρόνο - όταν το πήρα εγώ είχε περίπου 50.000 σε περίπου 2χρόνια - και δεν είχε βγάλει πρόβλημα) αυτοκίνητο, αλλά πάρα πολύ ΑΡΓΟ!!!!!!!! Οπότε το 1,6 Vectra δεν θα το σκεφτόμουν ούτε με σφαίρες...
Εφόσον μιλάμε για το 1,8, είναι θέμα γούστου (και το Mondeo και το Vectra) είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα (το μεν Ford προσανατολισμένο περισσότερο στην σπορτίφ συμπεριφορά, το δε Opel στην άνεση) και δεν πιστεύω να σε αφήσει παραπονεμένο ότι κι αν επιλέξεις. Εγώ θα επέλεγα το Ford, γιατί μ' ενδιαφέρει περισσότερο το σπορ στρίψιμο.
Αν συγκρίνουμε όμως Vectra 1,6 με Mondeo 1,8, τότε το Ford είναι απλά μονόδρομος... άποψή μου...
-
Το Vectra ειναι ποιοτικο αυτοκινητο (αν και λιγο απροσωπο) και μαλλον βαρυ για 1.6. Απο την αλλη εχει εξαιρετικη τιμη και κορυφαιους χωρους. Οι ταριφες το αγαπησαν (κατι λεει αυτο). Το Mondeo ειναι πιο ολοκληρωμενη λυση οδηγικα αλλα λιγο πιο ακριβο, λιγο πιο περιορισμενο σε χωρους και 1.8 (με τα καλα και τα κακα του). Κι εγω σε διλημμα θα ημουν αν τα χρηματα επαιζαν ρολο. Αν δε με πολυενοιαζε το οικονομικο μαλλον Mondeo. Απο αξιοπιστια πανω-κατω τα ιδια ειναι. Ειχα ενα πολυ αξιοπιστο Corsa για 3 χρονια, ενα Astra G που υπαρχει στην οικογενεια ειναι εξισου αξιοπιστο, ενω το Focus που εχω τωρα 1 χρονο και 20000χλμ. δε με εχει απογοητευσει (αντιθετως στις στριφτερες διαδρομες Βοιωτιας και Φωκιδας ειναι πολυ-πολυ διασκεδαστικο - αχ και να 'χε 20-30 αλογακια ακομα ). Οσοι γνωστοι εχουν Ford (κυριως Focus) ειναι υπερ-ευχαριστημενοι. Α! Το κοστος συντηρησης ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ειναι κατω απο το μεσο ορο (ειδικα τα Ford ειναι πολυ φτηνα - 1ο service=109 ευρω)
-
Παιδιά από την όλη ανάλυση δεν σκέφτηκα καθόλου την λύση των station wagon.
Σε ποιους απευθύνονται τα s/w? Τι λέτε, με καλύπτουν στις απαιτήσεις που έθεσα?
(απο πλευράς χώρου καλύπτουν) -
Ο χρήστης karib έγραψε:
Παιδιά από την όλη ανάλυση δεν σκέφτηκα καθόλου την λύση των station wagon.
Σε ποιους απευθύνονται τα s/w? Τι λέτε, με καλύπτουν στις απαιτήσεις που έθεσα?
(απο πλευράς χώρου καλύπτουν)Yπάρχουν κ τα όμορφα s/w όπως το 307
Ποιο αυτοκίνητο προτείνετε να επιλέξω?