-
Καλησπέρα,
μιας και από όσο έψαξα δεν βρήκα παρόμοιο θέμα στο Ευρετήριο θα ήθελα να ρωτήσω για κατάθεση πινακίδων.
Έχω ένα παλιό αυτοκίνητο και επειδή δεν το παίρνει κανένας θέλω να καταθέσω τις πινακίδες του.
Γνωρίζει κάποιος πού γίνεται αυτό, πόσο κοστίζει κτλ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Καλησπέρα,
μιας και από όσο έψαξα δεν βρήκα παρόμοιο θέμα στο Ευρετήριο θα ήθελα να ρωτήσω για κατάθεση πινακίδων.
Έχω ένα παλιό αυτοκίνητο και επειδή δεν το παίρνει κανένας θέλω να καταθέσω τις πινακίδες του.
-
Καλησπέρα,
-
Δυστηχως δεν γνωριζω κατι, αλλα θα σε παρακαλουσα,** ΕΙΔΙΚΑ** αν μενεις σε περιοχη με προβλημα, να μην το παρατησεις εκει και τρωει θεσεις σταθμευσης...
-
Τις καταθέτεις στην υπηρεσία συγκοινωνιών που υπάγεται το αυτοκίνητο(το γνωστό 'υπουργείο συγκοινωνιών')και από κει παίρνεις ένα πιστοποιητικό για την Δ.Ο.Υ.
Καλά είναι βέβαια να σιγουρευτείς με ένα τηλ. να μην σε πάρω και στον λαιμό μου. -
Εγω εχω κανει στο ΑΧ προσωρινη καταθεση πινακίδων. Πολύ εύκολο πας με τις πινακίδες και την αδεια και ισως τα τελη κυκλοφορίας στην εφορία σου και καθάρισες. Αλλα για οριστική κατάθεση δεν ξέρω.
-
Δεν θα το παρατήσω όπου νά ναι, θα το πάω στον ΟΔΔΥ.
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Δεν θα το παρατήσω όπου νά ναι, θα το πάω στον ΟΔΔΥ.Οκ, γιατι ειναι ενας κοπος φυσικα, αλλα πραγματικα υποφερω απο αυτη την υποθεση γιαυτο το λεω... Ειμαι κατοικος κεντρου και στους γυρω δρομους εχει 10αδες σαραβαλα παρατημενα.... Ευγε που θα το κανεις αυτο!!!
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Καλησπέρα,μιας και από όσο έψαξα δεν βρήκα παρόμοιο θέμα στο Ευρετήριο θα ήθελα να ρωτήσω για κατάθεση πινακίδων.
χρειάζεσαι
- τις πινακίδες στο χέρι
- την άδεια κυκλοφορίας
- υπευθυνη δήλωση που να γράφεις το σημείο που θα καταλήξει το αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Δεν θα το παρατήσω όπου νά ναι, θα το πάω στον ΟΔΔΥ.Ευτυχώς πρόσφατα σήκωσαν 2-3 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους γύρω από το σπίτι μου και ανασάναμε λίγο. Όμως ένας τύπος έχει παρατήσει εδώ κι ένα χρόνο ένα σαράβαλο, του κολλάνε το ειδοποιητήριο κι αυτός πηγαίνει και το ξεκολλάει, ίσως μάλιστα κάνει κι ένσταση στο δήμο κι έτσι ακόμα εκεί βρίσκεται.
-
Πήγαινε αυτοπροσώπος στον Δήμο.
Ετσι έκανα με ένα δικό μου 'ξύπνιο' γείτονα και σε λιγότερο απο 24 ώρες το μαζέψανε.
(Ξεφύγαμε ναι) -
basstarlet αν δεν βαριεσαι απιστευτα, στειλε μου ενα Πμ τι πρεπει να κανω και να πω αν παω αυτοπροσωπος στο δημο... εχω περιπου 10 γυρω γυρω αυτοκινητα που δεν κινουνται ποτε...
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
basstarlet αν δεν βαριεσαι απιστευτα, στειλε μου ενα Πμ τι πρεπει να κανω και να πω αν παω αυτοπροσωπος στο δημο... εχω περιπου 10 γυρω γυρω αυτοκινητα που δεν κινουνται ποτε...To ότι δεν κινούνται δε σημαίνει ότι είναι παρατημένα. Εφόσον πληρώνουν ασφάλεια, ετήσιο τέλος κλπ δεν μπορείς να τα πειράξεις και ο ιδιοκτήτης τους έχει το ίδιο δικαίωμα με εσένα να το παρκάρει κάπου νόμιμα.
-
Καλά, δεν μιλάμε για τα ελάχιστα που μένουν παρκαρισμένα για πολύ καιρό λόγω ασθένειας ή απουσίας στο εξωτερικό.
Αγανακτούμε για αυτοκίνητα τα οποία είναι παρατημένα επίτηδες στο συγκεκριμένο σημείο για να μην ενοχλείται ο κάτοικος παρακείμενου σπιτιού(!)...και ξέρω προσωπικά 2 περιπτώσεις τέτοιες. -
ΠΙστεψε, με ΚΑΝΕΙΣ δεν πληρωνει τελη-ασφαλεια (περιπου 600 ευρω το χρονο) για να εχει αμαξι για 2 χρονια ΑΚΙΝΗΤΟ. Μιλαμε για αμαξια με 4 σκασμενα λαστιχα, 1 με ξενες πινακιδες ακινητο εδω και 2 ετη, 3 με πινακιδες αλλα σκασμενα λαστιχα, σπασμενα τζαμια και τελη κυκλοφοριας τελευταια φορα 2001 και αλλα τετοια, ΣΥΓΓΝΩΜΗ αλλα θεωρω ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ να απομακρυνθουν. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, και οποιος θελει να τα κρατησει, ας τα παρει σπιτι του.
Ακομα και οποιος εχει προβλημα ασθενειας η λειπει στο εξωτερικο, η ας το παει το αμαξι σε καποιο γκαραζ-εξοχικο-κτημα να μην ενοχλει, η ας φροντισει να σκαει και αυτος 600 ευρω το χρονο, για να εχει δικαιωμα πλεον να παρκαρει. Οταν σε ενα δρομο 20 θεσεων (10 και 10 απο καθε πλευρα) ειναι 4 παρατημενα, επετρεψε μου σε παρακαλω να αγανακτω. Η κατασταση ειναι απιστευτη! μιλαμε για 20% των θεσεων... (ενας τυπος απο αυτους περιμενει την αποσυρση λεει... )EDIT
Γενικως, καλο ειναι να μην στεκομαστε μονο στο τι ειναι ΝΟΜΙΜΟ, αλλα τι ειναι ΗΘΙΚΑ σωστο. Δηλαδη, ΟΚ, μπορει ενας μπαρμπας να ειναι νομιμο να ακουει στις ΜΗ ΩΡΕΣ κοινης ησυχιας τη μουσικη στη διαπασων, αλλα θα πει κανεις 'Ελα μωρε, αφου δεν ειναι 3-5μεσημερι και 11-7 βραδυ, εχει δικαιωμα' η θα του κανεις παραπονα? Πιστευω οτι και παραπονο να του κανεις, εχεις 100% δικιο... Νομιζω οτι το ιδιο ισχυει με ατομα που κρατανε σαραβαλα που δεν κινουν, γιατι ετσι... (ξαναλεω οτι στην περιπτωση μου τα περισσοτερα ειναι ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
basstarlet αν δεν βαριεσαι απιστευτα, στειλε μου ενα Πμ τι πρεπει να κανω και να πω αν παω αυτοπροσωπος στο δημο... εχω περιπου 10 γυρω γυρω αυτοκινητα που δεν κινουνται ποτε...
To ότι δεν κινούνται δε σημαίνει ότι είναι παρατημένα. Εφόσον πληρώνουν ασφάλεια, ετήσιο τέλος κλπ δεν μπορείς να τα πειράξεις και ο ιδιοκτήτης τους έχει το ίδιο δικαίωμα με εσένα να το παρκάρει κάπου νόμιμα.
Αυτό δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Σ'ένα ειδοποιητήριο κολλημένο σε σακαράκα (δεν θυμάμαι σε ποια περιοχή) έγραφε ότι απαγορεύεται να αφήσεις όχι απλώς στο ίδιο σημείο, αλλά και στον ίδιο δρόμο ακινητοποιημένο όχημα για περισσότερες από 20 ημέρες, ανεξαρτήτως του αν έχεις πληρώσει τέλη κλπ.
Και αυτό είναι απολύτως λογικό: αν κάποιος παρατάει το αυτοκίνητο σε θέση στάθμευσης, απλώς πληρώνοντας μια ασφάλεια της πλάκας (150 ευρώ) και το σήμα (80-160 ευρώ), σύνολο ~300 ευρώ ετησίως, δημιουργεί πρόβλημα εις βάρος των άλλων οδηγών. Αφού γουστάρει ο τύπος να βλέπει το αγαπημένο του βρωμερό και σάπιο σαράβαλο, ας το βάλει σ'ένα πάρκινγκ ή σε καμιά αλάνα, όχι μπροστά στο σπίτι μου. -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Καλησπέρα,
χρειάζεσαι
- τις πινακίδες στο χέρι
- την άδεια κυκλοφορίας
- υπευθυνη δήλωση που να γράφεις το σημείο που θα καταλήξει το αυτοκίνητο
Αυτα ακριβως. Σε ρωταν τι θα κανεις το αυτοκινητο και ο πατερας μου ειπε τοποτα εμεινε στην θεση μας στην πυλωτη. Συμφωνα με τα λεγομενα τους δεν μπορεις να αλλαξεις γνωμη αφου τις καταθεσεις(πχ. μετα απο ενα χρονο θλεεις να το κυκλοφορησεις). Τελικα ο πατερας μου το χαρισε σε καπιον που το πηρε. Οποτε αδειασε η θεση και τωρα παρκαρει ο γειτονας που μας ρωτησε και τον αφησαμε.
Νικος
-
οι πινακιδες μπορουν να κατατεθουν ''προσωρινα'' οπου δεν υπαρχει χρονικο οριο και τις παιρνει κανεις οποτε θελησει αφου πληρωσει τα τελη κυκλοφοριας του τρεχοντος ετους και ''οριστικα'' οπου δεν μπορει να τις ανακτησει πλεον ποτε.
-
Είμαι κάτοχος ενός opel corsa A που έχει στην πλάτη του 15 χρονάκια, και λόγω αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου θέλω να το αποσύρω απο την κυκλοφορία. Εάν παραδόσεις πινακίδες αλλα έχεις καποιο ιδ. χώρο να το κρατήσεις, κοινώς να μην στο στείλεις σε κάμια πρέσσα μπορείς να το κρατήσεις? Η έχει αλλάξει τίποτα στην νομοθεσίια σχετικά με αυτό το θέμα.
Αν κάποιος γνωρίζει ας απαντήσει. -
Απο οτι ξερω μπορεις να πας να παραδοσεις τις πινακιδες στο μηχανολογικο, οπου θα υπογραψεις μια υπευθυνη δηλωση οτι το αυτοκινητο εκει που ειναι δεν ενοχλει και καθαρισες.
Παραδοση πινακίδων