-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Να σου πω, το λιμανάκι στο Κάπρι είναι ακόμα γεμάτο τσούχτρες;
ναι, και επίσης γεμάτο σκουπίδια και σκατά
Περιγραφικότατος.-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Να σου πω, το λιμανάκι στο Κάπρι είναι ακόμα γεμάτο τσούχτρες;
ναι, και επίσης γεμάτο σκουπίδια και σκατά
Περιγραφικότατος.-
δεν περιγράφω άλλο!
ιδού μερικές φωτό:
Το Amerigo Vespucci στο λιμάνι της Νάπολι
Άφιξη στο Κάπρι
Η κορυφή του μυστήριου τελεφερίκ που πάει από τη μαρίνα ως πάνω στη χώρα
Nissan Serena taxi Capri version
Τα... άλογα στο σταύλο!
το δικό μας άλογο
American women on vacation, στους ελληνάρες πήγαν και έπεσαν...
ένα 80άρι maxi, ποίημα!
η μαρίνα, όπως φαίνεται από τη χώρα
αετοφωλιά....
η είσοδος του τελεφερίκ και το παλιό ρολόι της πλατείας
καλλιτεχνική προσπάθεια του γράφοντος -
Ρε συ φίλε, η ξανθιά δεν λέγεται Τζώρτζια;;;
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Ρε συ φίλε, η ξανθιά δεν λέγεται Τζώρτζια;;;όχι, λέγεται Λέσλι, γιατί?
-
Ρε συ φίλε, η ξανθιά δεν λέγεται Τζώρτζια;;;
όχι, λέγεται Λέσλι, γιατί?
Εχουνε κανει μαζι φανταροι!!!
-
το δικό μας άλογοΤι λες ρε παλικάρι, με αυτό τρέχεις ? Συγχαρητήρια, εσύ είσαι καλός (τρίμερ μαϊστρας θέλετε ? )
Εχει πλάκα διότι το πέτυχα στη μαρίνα στο Καλαμάκι που το καθάριζαν μια Κυριακή 3-4 εβδομάδες πριν και το χάζευα επί ώρες (μη μου πεις πως ήσουν και εσύ εκεί...) και επίσης πέτυχα ένα βανάκι με ένα κλειστό τρέιλερ στο φέρι για Ιταλία στις 20 του μήνα. Ισως ερχόταν να σας συναντήσει. Μικρός είναι ο κόσμος τελικά...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι λες ρε παλικάρι, με αυτό τρέχεις ? Συγχαρητήρια, εσύ είσαι καλός (τρίμερ μαϊστρας θέλετε ? )
Εχει πλάκα διότι το πέτυχα στη μαρίνα στο Καλαμάκι που το καθάριζαν μια Κυριακή 3-4 εβδομάδες πριν και το χάζευα επί ώρες (μη μου πεις πως ήσουν και εσύ εκεί...) και επίσης πέτυχα ένα βανάκι με ένα κλειστό τρέιλερ στο φέρι για Ιταλία στις 20 του μήνα. Ισως ερχόταν να σας συναντήσει. Μικρός είναι ο κόσμος τελικά...
Τρέχω με αυτό Νάσο και με άλλα (ίσως ξέρεις το 52άρι ασημί Farr της DIESEL Hellas), από τότε που παράτησα τον πρωταθλητισμό (εδώ και κάνα χρόνο δηλαδή). Πλάκα έχει και η ανοιχτή θάλασσα, αλλά τα ολυμπιακά dinghies είναι άλλη φάση (470 forever!)
Trimmer μαΐστρας έχουμε.
Το βανάκι με το τρέιλερ θα συναντήσει την ομάδα κάπου στην Ιταλική Ριβιέρα νομίζω, εγώ επέστρεψα λόγω υποχρεώσεων
Στη μαρίνα του Καλαμακίου ήμουν μια μέρα που το έτριβαν, αλλά όχι κάθε μέρα. -
Εντυπώσεις από το ταξίδι στην Ιταλία
Πήγαμε στην Ιταλία (Marche (Urbino) - Umbria (Gubbio, Perugia κτλ.) και κυρίως Toscana (παντού... εκτός από τον τουριστικό κράχτη San Giminiano)) 10 μέρες με την καλή μου σε καθυστερημένο ταξίδι του μέλιτος
Μετάβαση:
Kαράβι Superfast για Αγκόνα άριστο σε όλα, καθαρό, περιποιημένο, γρήγορο. 383 ευρώ aller-retour με αυτοκίνητο + 2 άτομα σε 'αεροπορικές' θέσεις (η Minoan είναι λίγο φτηνότερη, εμείς πήγαμε Superfast επειδή μας βόλευαν οι ώρες). Αυτή είναι η ελάχιστη τιμή και αν μπορείς να τη βγάλεις δύο βράδια σε υπνόσακκο στο κατάστρωμα (γιατί οι αεροπορικές θέσεις είναι χάλια) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (τυπικά πάντως ο υπνόσακκος στο κατάστρωμα απαγορεύεται, απλά τώρα που ήταν ψιλοάδειο το καράβι, ιδιαίτερα στο πήγαινε, ήταν χαλαρά. Δεν ξέρω Ιούλιο-Αύγουστο). Εμείς λόγω της περίστασης πήραμε δίκλινη καμπίνα που είναι +250 ευρώ aller retour, το οποίο, αν σκεφτείς πως μιλάμε για καμπίνα πλοίου και όχι δωμάτιο ξενοδοχείου και χωρίς πρωινό, είναι αρκετά ακριβά. Ευτυχώς τουλάχιστον, επειδή το πλοίο ήταν άδειο, μας το αναβάθμισαν δωρεάν σε εξωτερική...
Για Μπάρι δεν πάνε τα Superfast αλλά τα BlueStar (Στρίντζη) που είναι ουσιαστικά η ίδια εταιρία. Αλλά μάλλον δεν αξίζει το έξτρα οδήγημα -ίσως εξαρτάται και που θέλεις να πας. Πχ. για Ρώμη ή Νότια Ιταλία είναι ΟΚ, για κεντρική - Βόρεια Ιταλία καλύτερα Αγκόνα.
Οι δρόμοι στην Ιταλία:
Κάναμε λίγο autostrada, βασικά μόνο Φλωρεντία --> Μπολόνια --> Μόντενα (Μαρανέλο) --> Μπολόνια --> Αγκόνα (~400 χλμ. σε σύνολο 2200 χλμ. που κάναμε στην Ιταλία ). Ο Α1 (autostrada del sol, τρομάρα του...) Φλωρεντία --> Μπολόνια είναι κάπως σαν το δρόμο της Τρίπολης (2 λωρίδες, πολλές στροφές) αλλά με χειρότερο οδόστρωμα (και απαράδεκτα κακούς αρμούς διαστολής στις δεκάδες γέφυρες) Ο Α1 Μόντενα --> Μπολόνια και ο Α14 Μπολόνια --> Ρίμινι είναι άπαιχτοι, 3-4 ή και 5 λωρίδες με τέλειο οδόστρωμα Ο Α14 Ρίμινι --> Αγκόνα δεν είναι σε τίποτα καλύτερος από πχ. Λαμία - Λάρισα. Γενικά δεν εντυπωσιάστηκα από τους αυτοκινητόδρομους...
Κινηθήκαμε πάρα πολύ σε επαρχιακούς δρόμους (SS, SP) οι οποίοι είναι γενικά με ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ χάραξη (η χαρά του παιδιού φανταστείτε το ράλι Σαν Ρέμο... κάπως έτσι -μόνο μερικές στροφές κλείνουν απότομα και θέλουν προσοχή), σωστές κλίσεις στις στροφές και πολύ καλή ποιότητα ασφάλτου (για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης πόσο κακή άσφαλτο έχουμε στην Ελλάδα). Ωστόσο πρέπει να προσέχει κανείς γιατί στα βουνά εμφανίζονται κομμάτια με λακούβες και διαμήκεις γραμμώσεις ξαφνικά (όχι όμως δολοφονικά οπως στην Ελλάδα, με ένα πιο άνετο αυτοκίνητο θα παίρναγαν 'ντούκου'). Μερικοί δρόμοι έχουν πολλή κίνηση (πχ. SS2) και θέλουν προσοχή. Μερικοί άλλοι ήταν έρημοι και εκεί 'σου βγαίνει ο χούλιγκαν' Η σήμανση απλά άριστη παντού, και στο μήκος του δρόμου και στις διασταυρώσεις.
Απορία: ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ είναι στην Ελλάδα να έχουμε αριθμούς στους δρόμους, να μπορείς να βρεις που βρίσκεσαι στο χάρτη και που θέλεις να πας ? Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες που έχω οδηγήσει το να δεις πως είσαι στο δρόμο 'Α1' ή 'SS426' είναι αφάνταστα βοηθητικό για να ξέρεις που πας...
Ιταλοί οδηγοί και αυτοκίνητα
Την καλύτερη εντύπωση μας την έκανε το πλήθος των μοτοσυκλετιστών με sport μηχανές (αλλά και με cruiser μερικές φορές) που κυκλοφορούν σε ζευγάρια ή και περισσότεροι με άριστο εξοπλισμό ασφάλειας και πηγαίνουν ...τάπα Μιλάμε (βοηθάει και το οδόστρωμα βέβαια) γόνατα κάτω! Δεν είναι να απορείς που έχουν τόσους παγκόσμιους πρωταθλητές στα MotoGP, κυρίως το ΣΚ αλλά και τις άλλες μέρες ξεχύνονται στους δρόμους!! Αυτό είναι άλλωστε αυτό που ΔΕΝ έχουμε στην Ελλάδα: μοτοσυκλετιστική (και αυτοκινητιστική) κουλτούρα. Και που να δείτε πως πάνε οι πιτσιρικάδες μέσα στη Φλωρεντία με τα scooter... (είναι και το Mugello κοντά... )
Το ίδιο ακριβώς και με τα ποδήλατα: πλήθη ποδηλατών με τις στολές τους και τα κράνη τους διασχίζουν την ύπαιθρο αδιάκοπα (και έχει αρκετές ανηφόρες...)
Γενικά, ποτέ δεν κινδυνεύσαμε ούτε αισθανθήκαμε πως πέσαμε σε μαλάκα οδηγό μπροστά μας. Πάνε σβέλτα, ελέγχουν τους καθρέπτες τους και δεν σε εμποδίζουν να προσπεράσεις, αισθάνεσαι πως σε έχουν αντιληφθεί και σε συνυπολογίζουν στις αποφάσεις τους... Στην autostrada πηγαίνοντας με ΜΩΤ 170 Μόντενα-Αγκόνα (φοβόμασταν μη χάσουμε το πλοίο) πέσαμε σε μερικούς 'ένοικους της αριστερής λωρίδας' αλλά, καμία σχέση με τους Ελληνικούς αυτοκινητόδρομους που η αριστερή είναι η κυρίως λωρίδα
Αυτοκίνητα στην Ιταλία ? Τι άλλο, χιλιάδες Fiat Punto και γενικότερα Fiat και Lancia (Alfa Romeo συγκριτικά λιγότερες). Επίσης και Golf. Πλην Yaris, ελάχιστα Γιαπωνέζικα (το δικό μου το κοίταζαν ξαφνιασμένοι). Για μεγαλύτερα: Audi-Audi-Audi Πολύ λίγες BMW ή άλλα Γερμανικά εκτός του Golf και, έκπληξη, στην autostrada, συναντήσαμε 5-6 Jaguar X-Type
A και εννοείται: 3/4 των αυτοκινήτων είναι Diesel! (μάλλον δεν ξέρουν από προστασία του περιβάλλοντος εκεί... )
Ταξιδιωτικά
Πολύ σύντομα (για να μην μας μεταφέρει ο mod το θέμα στον 'Αντίλογο' ), η φύση είναι υπέροχη! Η Τοσκάνη είναι όπως την έχετε δει σε έργα, καταπράσινη με λόφους, κυπαρίσια, χωράφια κοκ. Αλλά υπάρχουν (και στις άλλες επαρχίες και στην Τοσκάνη) πάρα πολλά δάση και γενικά 'πήξαμε στο πράσινο'. Συνιστάται ένθερμα.
Οι πόλεις η μία καλύτερη απο την άλλη σε αρχοντιά, ιστορία και ομορφιά: Siena, Lucca, Arezzo, Urbino, Orvietto, Gubbio, Pitigliano κτλ. κτλ.
Διαμονή: προσπαθείστε να μείνετε εκτός πόλης, στον Τοσκανική εξοχή, σε agritourismo (βρήκαμε ένα ...άπαιχτο ) ή σε κάποια βίλα (στα περίχωρα της Φλωρεντίας, επίσης πολύ καλή) Και αυτά ψάχνοντας επιτόπου (βέβαια με άνεση χρόνου), ποτέ δεν κλείσαμε... Τιμές το πολύ 110 ευρώ τη βραδιά με πρωινό, δηλ. ουσιαστικά, δεδομένου πως μέναμε έξω από τη Φλωρεντία ή το Montepulciano, φτηνότερα από τα ...Τρίκαλα Κορινθίας
Φαγητό: εκπληκτικό, τα μακαρόνια τους είναι τέχνη (σε αντίθεση με την Ελλάδα που είναι συνήθως 'διεκπεραιωτικά'), το κρασί εξαιρετικό (όχι πως ξέρω από κρασιά) και γενικά φάγαμε παντού πολύ καλά. Και σε τιμές φτηνότερα από Ελλάδα (από 20 έως 50 ευρώ το άτομο με ποτήρι κρασί)
Το μόνο που δεν μ΄ άρεσε: η Φλωρεντία Τόσο πολύ κόσμο (τουρίστες) δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς. Πας να δεις ένα πίνακα στο Uffizi (*) και ξαφνικά βρίσκεσαι περικυκλωμένος από 40 Γιαπωνέζους τουρίστες Κάνεις ένα βήμα πίσω να πάρεις μια φωτογραφία και πατάς ένα Αμερικανό (γεμάτη η Τοσκάνη και από αυτούς) κοκ. Υπερβολικά τουριστική, εν ολίγοις. Κατά τ΄ άλλα, τα μνημεία της είναι όντως πολύ καλά, αλλά τι να τα κάνεις αν σε εκνευρίζει η τουριστική πολυκοσμία ? Και ευτυχώς που ήταν Μάιος, αναρωτιέμαι τι θα γίνεται τον Αύγουστο
(*) = To μουσείο είναι καταπληκτικό (όλη η Αναγέννηση είναι εκεί), στην κλάση του Λούβρου ή του Ορσέ αλλά: προσοχή στην ουρά, κλείστε αν μπορείτε εισιτήριο (reservation). Σε εμάς ήταν όλα κλειστά μέχρι όλο τον Ιούνιο και αναγκαστήκαμε να στηθούμε στην ουρά, που σήμαινε: έγερση 06:30, ουρά στις 07:45 (άνοιγμα Μουσείου 08:15) και είσοδος στο Μουσείο στις 09:15 Αλλοι περίμεναν 3 και 4 ώρες...
Γυρίσαμε στην Ελλάδα 'γεμάτοι'. Η Ιταλία μας φέρθηκε καλά και εμείς την αγαπήσαμε...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απορία: ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ είναι στην Ελλάδα να έχουμε αριθμούς στους δρόμους, να μπορείς να βρεις που βρίσκεσαι στο χάρτη και που θέλεις να πας ? Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες που έχω οδηγήσει το να δεις πως είσαι στο δρόμο 'Α1' ή 'SS426' είναι αφάνταστα βοηθητικό για να ξέρεις που πας...ίδια απορία αφήνει σε όλους ένα ταξίδι στην Ευρώπη...
Ιταλοί οδηγοί και αυτοκίνητα
Την καλύτερη εντύπωση μας την έκανε το πλήθος των μοτοσυκλετιστών με sport μηχανές (αλλά και με cruiser μερικές φορές) που κυκλοφορούν σε ζευγάρια ή και περισσότεροι με άριστο εξοπλισμό ασφάλειας και πηγαίνουν ...τάπα Μιλάμε (βοηθάει και το οδόστρωμα βέβαια) γόνατα κάτω! Δεν είναι να απορείς που έχουν τόσους παγκόσμιους πρωταθλητές στα MotoGP, κυρίως το ΣΚ αλλά και τις άλλες μέρες ξεχύνονται στους δρόμους!! Αυτό είναι άλλωστε αυτό που ΔΕΝ έχουμε στην Ελλάδα: μοτοσυκλετιστική (και αυτοκινητιστική) κουλτούρα. Και που να δείτε πως πάνε οι πιτσιρικάδες μέσα στη Φλωρεντία με τα scooter... (είναι και το Mugello κοντά... )
Το ίδιο ακριβώς και με τα ποδήλατα: πλήθη ποδηλατών με τις στολές τους και τα κράνη τους διασχίζουν την ύπαιθρο αδιάκοπα (και έχει αρκετές ανηφόρες...)
Γενικά, ποτέ δεν κινδυνεύσαμε ούτε αισθανθήκαμε πως πέσαμε σε μαλάκα οδηγό μπροστά μας. Πάνε σβέλτα, ελέγχουν τους καθρέπτες τους και δεν σε εμποδίζουν να προσπεράσεις, αισθάνεσαι πως σε έχουν αντιληφθεί και σε συνυπολογίζουν στις αποφάσεις τους... Στην autostrada πηγαίνοντας με ΜΩΤ 170 Μόντενα-Αγκόνα (φοβόμασταν μη χάσουμε το πλοίο) πέσαμε σε μερικούς 'ένοικους της αριστερής λωρίδας' αλλά, καμία σχέση με τους Ελληνικούς αυτοκινητόδρομους που η αριστερή είναι η κυρίως λωρίδα
Αυτό με τις μηχανές όντως κάνει εντύπωση. Μόνο στην Ιταλία το έχω δει. Οι τύποι είναι εξοπλισμένοι σαν αστακοί, πάντα ζευγάρια, και πάντα στους κόφτες! Ωραία πράματα
Αυτοκίνητα στην Ιταλία ? Τι άλλο, χιλιάδες Fiat Punto και γενικότερα Fiat και Lancia (Alfa Romeo συγκριτικά λιγότερες). Επίσης και Golf. Πλην Yaris, ελάχιστα Γιαπωνέζικα (το δικό μου το κοίταζαν ξαφνιασμένοι). Για μεγαλύτερα: Audi-Audi-Audi Πολύ λίγες BMW ή άλλα Γερμανικά εκτός του Golf και, έκπληξη, στην autostrada, συναντήσαμε 5-6 Jaguar X-Type
στην Βόρειο Ιταλία, το ποσοστό των ακριβών γερμανικών αυξάνεται αρκετά πάντως. Στην autostrada πέτυχες κανένα supercar να 'τα δίνει'??? 2-3 φορές με έχει περάσει στην Ιταλία Φερράρι με όλα (btw, Yaris rulezz )
Φαγητό: εκπληκτικό, τα μακαρόνια τους είναι τέχνη (σε αντίθεση με την Ελλάδα που είναι συνήθως 'διεκπεραιωτικά'), το κρασί εξαιρετικό (όχι πως ξέρω από κρασιά) και γενικά φάγαμε παντού πολύ καλά. Και σε τιμές φτηνότερα από Ελλάδα (από 20 έως 50 ευρώ το άτομο με ποτήρι κρασί)
το αγαπημένο μας θέμα
Πράγματι, μακαρόνια-πίτσα τα έχουν κάνει επιστήμη οι άνθρωποι. Αν κάποιος στην Ελλάδα έφτιαχνε ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ιταλική πάστα και πίστα θα έβγαζε πολύ χοντρά λεφτά.Γυρίσαμε στην Ελλάδα 'γεμάτοι'. Η Ιταλία μας φέρθηκε καλά και εμείς την αγαπήσαμε...
Είναι μια εκπληκτική χώρα, με πολλές ομορφιές και φιλόξενους ανθρώπους. Όσες φορές έχω πάει (αρκετές) έχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τολμώ να πω ότι ίσως είναι η μόνη χώρα του εξωτερικού που θα μπορούσα να μείνω μόνιμα. Δυστυχώς, οδηγικά δεν την έχω χαρεί όσο θα ήθελα, γιατί όσες φορές την διέσχισα οδηγούσα από απίστευτα χρέπια ΙΧ μέχρι φορτηγά, σχεδόν πάντα ρυμουλκώντας 'κάτι' (>1,5 tn...) από πίσω
-
στην Βόρειο Ιταλία, το ποσοστό των ακριβών γερμανικών αυξάνεται αρκετά πάντως. Στην autostrada πέτυχες κανένα supercar να 'τα δίνει'??? 2-3 φορές με έχει περάσει στην Ιταλία Φερράρι με όλα (btw, Yaris rulezz )Ντρέπομαι που το λέω αλλά 10 μέρες και 2200 χλμ. δεν είδα ούτε μία Ferrari... (μάλλον είχαν μαζευτεί όλες στη Galleria Ferrari ).
A, σε μια φάση κοντά στην Αγκόνα που είχα κολλήσει πίσω από κάτι αργούς (είχε αρκετή κίνηση εκεί), μου κόλλησε και μου άναψε φώτα ένα ...Yaris TS (σε αφήνω να μαντέψεις τη συνέχεια )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
A, σε μια φάση κοντά στην Αγκόνα που είχα κολλήσει πίσω από κάτι αργούς (είχε αρκετή κίνηση εκεί), μου κόλλησε και μου άναψε φώτα ένα ...Yaris TS (σε αφήνω να μαντέψεις τη συνέχεια )άφες αυτοίς, ού γαρ οίδασι τι ποιούσι...
(εκτός αν ήταν το τούρμπο, αλλά και πάλι αργά ή γρήγορα τσάι θα έπινε...)BTW, τον κωλόδρομο από την autostrada ως το λιμάνι της Ανκόνα, εγώ θα λυπόμουν να τον περάσω με το Τάπερ... καλύτερα κολυμπώντας στην Ελλάδα
Νότιος Ιταλία