-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Πάντως αν ένα παιδί είναι σωστά αναθρεμένο με αίσθημα υπευθυνότητας και οξυδέρκεια και αν είναι ανύσηχο πνεύμα και αν έχει μια κοπιώδη (πολλές φορές δύσκολη αλλά πάντα όμορφη) πορεία προς το καλύτερο και προς το βέλτιστο, τότε από μόνο του δεν θα θέλει να πάρει κάτι πολύ ακριβό και πολύ γρήγορο από πολύ νωρίς.Έχεις δίκιο. Εγώ παράδειγμα αν μου χαρίζαν μια φεράρι όταν ήμουν 18 θα'λεγα οοοοοοοοοχι, δε τη θέλω την παλιοφεράρι. θα πάρω εκεί πέρα ένα νταιχάτσου να κάνω τη δουλειά μου γιατί είμαι ώριμο παιδί με οξυδέρκεια.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Έχεις δίκιο. Εγώ παράδειγμα αν μου χαρίζαν μια φεράρι όταν ήμουν 18 θα'λεγα οοοοοοοοοχι, δε τη θέλω την παλιοφεράρι. θα πάρω εκεί πέρα ένα νταιχάτσου να κάνω τη δουλειά μου γιατί είμαι ώριμο παιδί με οξυδέρκεια.Δεν εννοούσα αυτό. Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε...
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Και τότε είναι που όταν τελειώσει και τις σπουδές και το μεταπτυχιακό και δε ξέρω τι άλλο θα σου ζητήσει Boxster το λιγότερο.
Εδώ είναι η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ που είχα πει: μόνο αν καταφέρεις και διαμορφώσεις σωστό χαρακτήρα στο παιδί.
Αν ως τα 18 του, έχεις καταφέρει να το κάνεις κακομαθημένο, τότε όχι αυτοκίνητο.
Αλλιώς, δε νομίζω ότι ένας σωστός χαρακτήρας μπορεί να 'χαλάσει' έτσι απλά.ΥΓ Και ούτως ή άλλως, αν του το πάρεις και δεις ότι πάει να γίνει κακομαθημένο, το παίρνεις πίσω.
ΥΓ2 Άμαν πια με την Καλομοίρα! Εσείς κι ο Μουρατίδης...
ΥΓ1.Καλά αν του το πάρεις πίσω, το χασες...
ΥΓ2.Μια χαρά π**τσομεζές!!!Σαλαλαλα λαλα.... -
Ναι τι αλλα καλα.......
Αμα πιασει δουλεια θα το βοηθησω να παρει ενα αυτοκινητο για τις αναγκες του, πριν δεν νομιζω.......
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Πάντως αν ένα παιδί είναι σωστά αναθρεμένο με αίσθημα υπευθυνότητας και οξυδέρκεια και αν είναι ανύσηχο πνεύμα και αν έχει μια κοπιώδη (πολλές φορές δύσκολη αλλά πάντα όμορφη) πορεία προς το καλύτερο και προς το βέλτιστο, τότε από μόνο του δεν θα θέλει να πάρει κάτι πολύ ακριβό και πολύ γρήγορο από πολύ νωρίς.Αν τα εχει ολα αυτα τοτε το μονο που του λειπει ειναι να πιασει και μια δουλειά και να μην εχει κανεναν αναγκη.....
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Προς το παρόν, και από την ηλικία των 5 (τώρα είναι 7) κάνει κάρτ.Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα πώς τον έβαλες να ξεκινήσει? Εννοώ προσπάθησες να βρεις άδεια την πίστα, τον έγραψες κάπου που αναλαμβάνουν τα πρώτα βήματα, πώς δουλεύει το στυλάκι? Ο δικός μου είναι 4 και έχω αρχίσει να το ψιλοψάχνω.... (αν και όσους ρώτησα λένε ότι είναι μάλλον νωρίς)
-
Oπως έχετε αναφέρει οι περισσότεροι είναι καθαρά θέμα διαπαιδαγώγησης και χαρακτήρα.Δεν μπορείτε από τώρα να προεξοφλήσε τίποτα.
Εμένα για παράδειγμα ο πατέρας μου (γνωστός Αλφάκιας) έχοντας με γαλουχήσει με τις σωστές αξίες κι έχοντας μεγαλώσει σε αρκετά σαλόνια Αlfa Romeo μου έδωσε ως πρώτο αυτοκίνητο ένα μεταχειρισμένο Αlfa 33 1,7 16V 136hp.(μετά χάλασα και έγινα «γάλλος»)
18 χρονών κ με εμπιστεύτηκε.Και τον 1000ευχαριστώ για την απίστευτη χαρά που μου έδωσε τότε, χαρά που δεν πρόκειται να στερήσω από τα τα παιδιά μου.
Κακά τα ψέμματα οι στερήσεις υπέρ των παιδιών μας είναι οι πιο γλυκές στερήσεις.Για αυτό πολλοί εδώ μέσα που σκέπετεστε κόστη και συντηρήσεις τότε δεν θα σας απασχολούν καθόλου.
Μόνο την χαρά τους να δείτε θα σας αποζημιώσει από οτιδήποτε! -
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Προς το παρόν, και από την ηλικία των 5 (τώρα είναι 7) κάνει κάρτ.
Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα πώς τον έβαλες να ξεκινήσει? Εννοώ προσπάθησες να βρεις άδεια την πίστα, τον έγραψες κάπου που αναλαμβάνουν τα πρώτα βήματα, πώς δουλεύει το στυλάκι? Ο δικός μου είναι 4 και έχω αρχίσει να το ψιλοψάχνω.... (αν και όσους ρώτησα λένε ότι είναι μάλλον νωρίς)
Έχεις ΠΜ
-
Αν και η ερωτηση εχει για μενα μονο θεωρητικο χαρακτηρα να τι νομισα σωστο και εκανα.Μολις εβγαλε το διπλωμα πηρε το παλιο αυτοκινητο οπου επανω του μαθητευσε και στις ψιλοσυγκρουσεις και στις μικροβλαβες.
Μολις λοιπον τελειωσε με αυτα,πηρε προαγωγη και ανεβηκε στο καινουργιο (το φοκους ηταν η προτιμηση μου και αυτος απλως υπεκυψε )ξεροντας παντα οτι εχει μονο το δικαιωμα χρησης.Τωρα ποιος το χρησιμοποιει πιο πολυ.....ε ειναι κρατικο μυστικο. -
Δεν μπορω να καταλαβω ορισμενους τροπους σκεψης. Δηλαδη αν το παιδι δεν δουλευει για να δωσει μονο του μερικα λεφτα για αμαξι δεν ειναι ικανο να οδηγησει? Και επειδη εγω ειχα παρει το παλιο αυτοκινητο της μανας μου σαν πρωτο θα πρεπει στην καλυτερη και για τα παιδια μου να ισχυει το ιδιο? Μακαρι να εχω την δυνατοτητα να του παρω ενα καλο καινουριο, κατι σε 1.6, ασφαλες και με δυνατο γκαζι και αμα περασει εναμισης τουλαχιστον χρονος εμπειριας του περνω και elise αν θελει να χτυπαει τις καλες συμφοιτητριες του
ΥΓ: Παντα μιλαω για γιο, σε περιπτωση κορης ενα puntaki το πολυ για να μην εχει αναγκη κανεναν μαντραχαλο
-
Οι καλές συμφοιτήτριες που θέλουν elise για να ανοίξουν τα πόδια τους δεν είναι καλές.. Αξίζουν (?) μόνο για να λες 'Ποια μωρέ, αυτήν? Την πήρα προχθές'. Δεν νομίζω ότι αξίζουν τόσα λεφτά για να το πει κάποιος αυτό..
Οι πραγματικά καλές δεν χρειάζονται elise αλλά μυαλό.. -
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Δεν μπορω να καταλαβω ορισμενους τροπους σκεψης. Δηλαδη αν το παιδι δεν δουλευει για να δωσει μονο του μερικα λεφτα για αμαξι δεν ειναι ικανο να οδηγησει? Και επειδη εγω ειχα παρει το παλιο αυτοκινητο της μανας μου σαν πρωτο θα πρεπει στην καλυτερη και για τα παιδια μου να ισχυει το ιδιο? Μακαρι να εχω την δυνατοτητα να του παρω ενα καλο καινουριο, κατι σε 1.6, ασφαλες και με δυνατο γκαζι και αμα περασει εναμισης τουλαχιστον χρονος εμπειριας του περνω και elise αν θελει να χτυπαει τις καλες συμφοιτητριες τουΤι σε κανει να πιστευεις οτι το παιδι θα εκτιμηση το δωρο που θα του κανεις χωρις τον παραμικρο κοπο γιάυτον, και οτι θα σεβαστει τον τροπο ζωης που του υποδεικνειες αλλα δεν πρατεις δηλ. να εισαι δουλευταρας αλλα να τα βρισκεις ολα ευκολα, διοτι στα παρεχω εγω.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Οι πραγματικά καλές δεν χρειάζονται elise αλλά μυαλό..Σωστός ο νέος!!!!!!
Στο θέμα μας, είμαι 25 και στα 22 μου ξεκίνησα να δουλεύω. Έκανα οικονομία για να μπορέσω να πάρω ένα καλό αμάξι μετά από αρκετούς μήνες δουλειάς. Τελικά οι γονείς μου με βοήθησαν (για την ακρίβεια μου έδωσαν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κόστιζε το αμάξι) και το αγόρασα περίπου ένα χρόνο νωρίτερα απ' ότι αν το έπαιρνα με εντελώς δικά μου λεφτά.... Εννοείται ότι την συντήρηση την πληρώνω εγώ, ακόμα και τώρα που δεν δουλεύω, και θα την πληρώνω ακόμα και κατά τη διάρκεια του στρατού. Στην απόφαση να σταματήσω να δουλεύω έλαβα υπόψη μου και το κόστος του αμαξιού (αλλά και τα προσωπικά μου έξοδα)...
Κάτι τέτοιο θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση. Να μην πάρει ο γονιός το αυτοκίνητο στο παιδί του, αλλά το παιδί να συνεισφέρει στην αγορά (όσο μπορεί ή χρειάζεται από τα οικονομικά της οικογένειας) και να μπορεί να το συντηρεί, ε κι αν χρειαστεί καμιά φορά να τσοντάρει λίγο και ο γονιός δεν χάλασε κι ο κόσμος...
Προσωπικά δεν ήθελα να μου αγοράσουν οι γονείς μου το αυτοκίνητο χωρίς να είμαι σε θέση να πληρώσω ούτε την βενζίνη... Δεν το κατακρίνω (μιας και είναι καθαρά θέμα οπτικής γωνίας), αλλά εγώ δεν θα το ήθελα...
Εξαίρεση αποτελεί το ενδεχόμενο να μένει κανείς κάπου μακριά από το όποιο αστικό κένρο ή κάπου που να χρειάζεται πραγματικά το αυτοκίνητο (πχ μένεις Κατερίνη και το παιδί περνάει στο πανεπιστήμιο στη Θεσ/νίκη - 40 λεπτά δρόμος - δεν αξίζει να νοικιάζεις σπίτι), όπου βάζοντας τα κουκιά κάτω είναι (ίσως) καλύτερο να του πάρεις ένα τουτού και να το συντηρείς...
Όσο για τα περί διαμόρφωσης του χαρακτήρα του παιδιού, αυτό γίνεται καθημερινά από τη στιγμή που γεννιέται... Αν οι γονείς περίμεναν τα 18 του για να μάθουν στο παιδί τους πως να συμπεριφέρεται... Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, πολλοί γονείς δεν μαθαίνουν στα παιδιά τους να συμπεριφέρονται ούτε στα 18 τους... Στη γειτονιά μου είναι ένας τύπος που στα 18 απέκτησε Audi S3, το διέλυσε σε 3 μήνες, του ξαναπήραν καινούριο S3 και τώρα θέλει Impreza Sti (μπορεί και να το έχει πλέον), γιατί το Audi δεν έχει πολλά άλογα και τον περνάνε στις κόντρες...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
....Στη γειτονιά μου είναι ένας τύπος που στα 18 απέκτησε Audi S3, το διέλυσε σε 3 μήνες, του ξαναπήραν καινούριο S3 και τώρα θέλει Impreza Sti (μπορεί και να το έχει πλέον), γιατί το Audi δεν έχει πολλά άλογα και τον περνάνε στις κόντρες...Ξέρω και εγώ τέτοια φάση...ο γιόκας αλλάζει τα αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα (τελευταία ενα ΤΤ) και τα τρακάρει κάθε μήνα.
Το σενάριο γνωστό πλέον - ο πατέρας γίνεται πυρ και μανία ('δεν θα ξαναοδηγήσεις ποτέ! Ντροπή σου!!!' και άλλα τέτοια τραγικά) και μετά απο λίγο σκάει τα ευρώ για την επισκευή. Η οποία έχει ήδη γίνει και ο γιόκας χρωστάει.
Αλλά εγώ παθαίνω εγκεφαλικό με τη μητέρα του που λέει 'αχ το παιδί, είναι λίγο ζωηρό και φοβάμαι, αλλά πως να του αρνηθείς...'
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Αλλά εγώ παθαίνω εγκεφαλικό με τη μητέρα του που λέει 'αχ το παιδί, είναι λίγο ζωηρό και φοβάμαι, αλλά πως να του αρνηθείς...'
Κι εγώ το έχω ακούσει όχι μόνο μία φορά...
Είναι όπως το έλεγε κάποιος εδώ μέσα στην υπογραφή του: Οι βλάκες είναι ανίκητοι...
-
Σόρρυ που θα συνεχίσω για κάτι άσχετο αλλά...
Η Καλομοίρα ρε παιδιά μπορεί να μην έχει την καλύτερη φωνή, μπορεί να μην είναι η πιο όμορφη, αλλά είναι γλυκύτατη και όταν την ακούς να μιλάει με τα ασυνάρτητα greeklish της, σου ανοίγει την καρδιά!!!
Ενώ άλλες μπορεί να είναι πανέμορφες αλλά αν ανοίξουν το στόμα τους είναι λες και μασάνε Dentyne Ice όπου φύγει φύγει με την ψυχράδα τους!
-
Αυτό που θα ήθελα να έχω εγώ, στην ηλικία που είμαι
-
Αφου θα διαπιστωνα με εμενα συνοδηγο οτι ξερει να οδηγει πολυ καλα οτι ειναι σε ετοιμοτητα και οτι μπορει να διακρινει τις βλακεις των αλλων ολα αυτα με συνοδηγο εμενα θα του εδεινα καποιο 5-7 ετων(παντα σε αριστη κατασταση) που θα υπηρχε στην οικογενεια για κανα μηνα να οδηγει μονος του, να το προσεχει μονος του, να το πηγαινει για σερβις μονος του και να το παρκαρει μονος του και αν δεν ηταν σε χειροτερη κατασταση απ'οτι οταν το πηρε θα του επαιρνα το καλυτερο super mini στα 1.4 ή μικρομεσαιο στα 1.6 αν σπουδαζε μακρια και θα εκανε μεγαλα ταξιδια.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Αφου θα διαπιστωνα με εμενα συνοδηγο οτι ξερει να οδηγει πολυ καλα οτι ειναι σε ετοιμοτητα και οτι μπορει να διακρινει τις βλακεις των αλλων ολα αυτα με συνοδηγο εμενα θα του εδεινα καποιο 5-7 ετων(παντα σε αριστη κατασταση) που θα υπηρχε στην οικογενεια για κανα μηνα να οδηγει μονος του, να το προσεχει μονος του, να το πηγαινει για σερβις μονος του και να το παρκαρει μονος του και αν δεν ηταν σε χειροτερη κατασταση απ'οτι οταν το πηρε θα του επαιρνα το καλυτερο super mini στα 1.4 ή μικρομεσαιο στα 1.6 αν σπουδαζε μακρια και θα εκανε μεγαλα ταξιδια.Ναι γιατί νομίζεις ότι θα έκανε με εσένα μες στο αυτοκίνητο καγκουριές; Κυρία θα πήγαινε, άμα ήθελε να τρέξει κτλ σιγά μην έβαζε μέσα το γέρο του. Και έπειτα 7 ετών αμάξι και σε άριστη κατάσταση, αυτά τα δύο ΔΕΝ πάνε μαζί.
-
Δεν μπορώ να ξέρω τι κ πότε θα πάρω στο παιδί μου, μέχρι τότε μπορεί να κυκλοφορούμε με... συσκευές τηλεμεταφοράς!!!
Αυτό που μπορώ να πω είναι πώς ξεκίνησα εγώ: Από το παλιό αυτοκίνητο της οικογένειας, δυσκολο στην οδήγηση σε σχέση με τα τωρινά κ αρκετά μεγάλο για νέο οδηγό (έτσι μαθαίνεις να παρκάρεις). Παθητική ασφάλεια δεν είχε (ζώνες ασφαλείας στον στάνταρ εξοπλισμό), αλλά δεν έπαθα κ τίποτα με αυτό. Εξάλλου αν φύγει ο πιτσιρίκος με 150-160-170 που για πλακα πιάνουν τα περισσότερα νέα 1200άρια-1400άρια, ποιες προδιαγραφές ασφαλείας θα τον σώσουν? Άσε που ο νέος στην θέα 45 αερόσακων θα ξεθαρρέψει... Στην περίπτωσή μου ο φόβος φύλαγε τα έρημα... Και βέβαια σε περίπτωση κάποιου ψιλοτράκου δεν μου έφευγε όλο το εξαμηνιαίο εισόδημά μου να το επισκευάσω. Άσε που έμαθα κάμοια μηχανολογικά πράγματα που σε ένα νέο 'μπλιπ-μπλιπ-τουτού' αναγκαστικά θα τα αγνοούσα εντελώς...
Από την αλλη είχε μια ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, παιχνιδιάρική, αλλά κ φιλική και σε αυτό πιστεύω ότι συνέβαλαν τα 175 λάστιχα. Τώρα βλέπεις αυτοκίνητα 75 αλόγων με έξτρα 16άρες με 215 λάστιχο κ τους οδηγούς τους να απορούν πώς ξεκολλησε έτσι απότομα το μαμίδι κ τους πρόδωσε στην στροφή.
Τελειώνοντας, γιατί σας ... ζάλισα αυτό που ξέρω σίγουρα ότι θα κάνω έιναι ότι για 3-4 μήνες θα το ... πρήξω το παιδί μου σαν συνοδηγός, μέχρι να ξέρω ότι έχει πάρει δυο-τρία πράγματα, τα οποία έτσι κ αλλιώς θα είχα προσπαθήσει να του δώσω... Μετά θα μπορούσε να πάρει το αυτοκίνητο μόνο του. Κάπως έτσι έκανε ο πατέρας μου σε μένα κ δεν έχασα...
Α! Αν έχω την οικονομική άνεση, εννοείται ότι θα προσπαθήσω να το βάλω στα καρτ από μικρό.
Αυτά τα... λίγα!!!
Καλημέρα σας!!!
Τι αυτοκίνητο θα παίρνατε στο παιδί σας και πότε;