-
-
Ο χρήστης diperr έγραψε:
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο κος Καββαθάς...Σε ποια κατηγορία???
-
Ο χρήστης diperr έγραψε:
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο κος Καββαθάς τον οποίο άκουσα και είδα σε πρωινή εκπομπή να 'χασκογελάει' και να σχολιάζει το άτομο που εθεάθει από τους πιλότους το F-16 να προσπαθεί να ανακτήση τον έλεγχο του αεροπλάνου λέγοντας με χαμόγελο ότι θα μπορούσε να ήταν και ο ίδιος στη θέση αυτή.Κε Κώστα αν και σας είχα σε εκτίμηση τώρα διαψεύσατε τα πάντα.
Κρίμα...Χωρίς να έχω δεί την εκπομπή που λές και χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του Κ.Κ. . Μήπως ο Κ.Κ. ήθελε να πεί ότι από το να καθήσεις στο κάθισμά σου και να περιμένεις το τέλος σου είναι προτιμότερο να κάνεις έστω και κάποια προσπάθεια να σωθείς και να σώσεις και άλλους; (Ειδικά εάν έχεις κάποιες γνώσεις όπως ο συγκεκριμένος επάνω στο αντικέιμενο)
Το χαμόγελο ίσως να υπήρχε από τα όσα είχε ακούσει πρίν από τους 'ειδικούς' δημοσιογράφους που προκύπτουν μετά από κάποιο δυστύχημα. -
Ο χρήστης diperr έγραψε:
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο κος Καββαθάς τον οποίο άκουσα και είδα σε πρωινή εκπομπή να 'χασκογελάει' και να σχολιάζει το άτομο που εθεάθει από τους πιλότους το F-16 να προσπαθεί να ανακτήση τον έλεγχο του αεροπλάνου λέγοντας με χαμόγελο ότι θα μπορούσε να ήταν και ο ίδιος στη θέση αυτή.Κε Κώστα αν και σας είχα σε εκτίμηση τώρα διαψεύσατε τα πάντα.
Κρίμα...Δυστυχώς δεν είδα ούτε άκουσα την εν λόγο εκπομπή!
Μετά από από πάνω από 20 χρόνια όμως που τον διαβάζω κ παρακαλουθώ κ ουσιστικά μεγάλωσα με αρκετές από τις ιδέες του κ. Καββαθά, χωρίς να θέλω να σε θίξω στο παραμικρό φίλε μου diperr, μου είναι αδιανόητο να πιστεψω αυτά που διαβάζω ότι εκτιλύχθηκαν ακριβώς έτσι κ δεν εννοούσε κάτι άλλο!Μακάρι να μπορέσω να δω την εκομπή που μας ανέφερες πάντως!
Εκφράζομε με κάθε επιφύλαξη κ με βάση την γνώμη που έχω σχηματίσει τόσα χρόνια και χωρίς να θέλω ούτε να αποσκοπώ στο ελάχιστο να θίξω εσένα και την κρίση σου φίλε diperr.
Πάντα φιλικά
Νικόλας -
Όταν έγραψα το post είχα την εικόνα στο μυαλό μου και παρασύρθηκα...
Δεν θέλω να χαρακτηρίσω 'έτσι' το κο Κ. Καββαθά, αλλά την συμπεριφορά του, αφού αυτή ήταν που με στεναχώρησε και με σόκαρε.Αν τύχει και δείτε το απόσπασμα θα καταλάβετε.
Αλλά ακόμα και στη περίπτωση που ήθελε να εννοήσει κάτι τέτοιο, δεν έπρεπε να το πει χαμογελώντας...Ποιος ξέρει τι σκεφτόταν...;
-
αν εχει δει κανεις αλλος την εκπομπη ας μας πει τι ειπωθηκε ακριβως..
-
Δεν ξέρω τι είπε και τι εννοούσε ο Καββαθάς, θα σου πω τι σκέφθηκα εγώ όταν λίγο μετά την απογείωση έσβησε ο ένας κινητήρας (απότομη απώλεια ύψους) και άνοιξαν πάλι οι ρόδες.
Στην αρχή θύμωσα πάρα πολύ (δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί θύμωσα), αμέσως μετά όμως χαμογελούσα καθώς έλεγα, κοίτα που θα σκοτωθούμε πρωί-πρωί, θα γίνουμε χίλια κομμάτια δίπλα στο αεροδρόμιο. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο εκτός από το να χαμογελάς και να λες: φτου, γαμώ τη γκαντεμιά μου.
Ευτυχώς ο πιλότος το κατέβασε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, φαίνεται δεν ήταν τόσο σοβαρό το πρόβλημα (του να χάσεις ένα κινητήρα). Θυμάμαι η Ολυμπιακή μας έβαλε στο VIP του αεροδρομίου και μας έδωσε ένα τοστ επειδή τρομάξαμε.
-
Επιστροφή στον τίτλο του θέματος!
2 ζώα (πολλά, αλλά τα 2 ήταν καραμπινάτα!) σήμερα το πρωϊ ερχόμενος από Πάτρα Αθήνα:
α) προσπερνάω φορτηγό (όριο 100 εγώ με 140 κατά τη διάρκεια της προσπέρασης) όπου μπροστά του έχει κ άλλο φορτηγό, την στιγμή που ολοκληρώνω την προσπέραση του πρώτου κ είμαι στην αρχή του δεύτερου , αυτό βγαίνει κ με πετάει στο αντίθετο φρένα κ βλέπω ότι τελικά έκοψα στα 80- για να βρεθώ πίσω του!
Στο άναμα των φώτων μου χαμογέλαγε ειρωνικά! ΝΑΙ τα κατάφερε να με κάνει να κόψω! πάλι καλά που τα μόνο λ7 που έχουν πιάσει τόπο στις 'βελτιώσεις' του Ι είναι τα φρένα του!β) αμέσως μετά την Ακράτα σε ευθεία βλέπω τον μπροστινό μου που μόλις με είχε περάσει να φρενάρει κ να ανάβει αλάρμ! δίχως σκέψη το ίδιο κ εγώ κ βλέπω ένα αυτοκινούμενο με ξένες πινακίδες να ξεκινά από το πάρκινγκ στο αντίθετο ρεύμα, να διασχίζει κάθετα την Εθνική Οδό (ο Θεός να την κάνει Ε.Ο.....) κ να μπαίνει αντίθετα στο δικό μας ρεύμα!
Αυτός έλαβε το σήμα
Τέλος την Παρασκευή ενώ βρισκόμουν με 90+ χλμ/ώρα στην τέρμα δεξιά λωρίδα (όχι την ΛΕΑ!) στο τούνελ στην Κακιά Σκάλα, κόλησε (για ακόμα μία φορά ... ) πίσω μου νταλίκα που μου αναβόσβηνε φώτα να πάω πιο γρήγορα!
Το θέμα είναι ότι εκτός από τα κλασσικά 2 φώτα είχε άλλα δύο κάτω από τον προφυλακτήρα κ άλλα 5 ανάμεσα!
Εννοείται ότι με τύφλωσε!
Εκεί την έκανα την καγκουριά μου (ούτε που το σκέφτηκα ) φρένο με το αριστερό όσο να ανάψουν τα στοπ! ε! αφού δεν δίπλωσε η νταλίκα καλά ήταν!
Μετά έβριζε...... κ κόντεψα να.... ιδρώσω
Μα καλά το όριο είναι 60χλμ/ώρα (απαράδεκτο αλλά τόσο είναι κ στις εξόδους συχνά πυκνά έχει ... ραντάρ χειρός με αστυνομικούς), εγώ πάω με 90+ τέρμα δεξιά! τι στο καλό έρχονται κ κολάνε οι νταλίκες από πίσω? αν θέλουν έχει αριστερά άλλες 2 λωρίδεςαχχχχ είπα κ πάλι τον πόνο μου κ ησύχασα μέχρι την Παρασκευή κ το επόμενο ταξίδι
Φιλικά
Νικόλας -
ΟΚ. Μπορεί να μήν έχει άμεση σχέση με το πόστ αλλά προτείνω... Ποιό είναι το χειρότερο ταξίδι με πλοίο (ή έστω άλλο ΜΜΜ) που έχετε κάνει ποτέ?? Με το LATO (sic) από Χανιά εχθές. Απλά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Καταυλισμός τσιγγάνων εν πλώ!, και η disco του πλοίου να παίζει Πάριο!! Θα μπορούσα να τους βρίζω πολλές ώρες! Μππρρρρτσ κνα...
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Τέλος την Παρασκευή ενώ βρισκόμουν με 90+ χλμ/ώρα στην τέρμα δεξιά λωρίδα (όχι την ΛΕΑ!) στο τούνελ στην Κακιά Σκάλα, κόλησε (για ακόμα μία φορά ... :() πίσω μου νταλίκα που μου αναβόσβηνε φώτα να πάω πιο γρήγορα!
Το θέμα είναι ότι εκτός από τα κλασσικά 2 φώτα είχε άλλα δύο κάτω από τον προφυλακτήρα κ άλλα 5 ανάμεσα!
Εννοείται ότι με τύφλωσε!
Εκεί την έκανα την καγκουριά μου (ούτε που το σκέφτηκα :oops: ) φρένο με το αριστερό όσο να ανάψουν τα στοπ! ε! αφού δεν δίπλωσε η νταλίκα καλά ήταν!
Μετά έβριζε...... κ κόντεψα να.... ιδρώσω :lol:
Μα καλά το όριο είναι 60χλμ/ώρα (απαράδεκτο αλλά τόσο είναι κ στις εξόδους συχνά πυκνά έχει ... ραντάρ χειρός με αστυνομικούς), εγώ πάω με 90+ τέρμα δεξιά! τι στο καλό έρχονται κ κολάνε οι νταλίκες από πίσω? αν θέλουν έχει αριστερά άλλες 2 λωρίδες :xΕάν έχεις cruise control στο αυτοκίνητο, το συναντάς συχνά. Είναι δεδομένο για τα φορτηγά (και τις άλλες σαίτες των 70-100HP) ότι θα τρέξουν στη κατηφόρα.
Με το cruise control στα 125, σε δρόμο με όριο ταχύτητας 120 και δύο λωρίδες κυκλοφορίες ανά κατεύθυνση, περνώ περισσότερους από τους μισούς από αυτούς που δήθεν τρέχουν. Το πατάνε 140-150 αλλά μετα φοβούνται και πάνε με 100-110, μετά τρέχουν ξανά αλλά εγώ με σταθερή ταχύτητα 125 μετά από μερικά χιλιόμετρα τους αφήνω πίσω.
Όταν έχει κίνηση πρέπει να το βάζω στα 100-110 για να μη χρειάζεται να βγαίνω στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και να προσπερνώ 'αυτούς που τρέχουν με 130-140'. Είναι σταθερά μπροστά μου, άλλες φορές μακριά, άλλες φορές κοντά.
-
boofy:
Άστα να πάνε. Πριν 2 χρόνια είχα κατεβεί Ρέθυμνο με τη Ρεθυμνιακή, θυγατρική της ΑΝΕΚ πλέον.
Χαμός! Σίγουρα υπήρχαν υπεράριθμοι επιβάτες, καμπίνα δυστυχώς ούτε για δείγμα, ο κόσμος να έχει καταλάβει όλες τις καρέκλες, αεροπορικά καθίσματα ανύπαρκτα κι εμείς, τι να κάνουμε, πιάσαμε μια 'θέση' στο πάτωμα δίπλα σε κάτι βιτρίνες καταστημάτων φουρκισμένοι.
Να σου λοιπόν να βγαίνει πωλητής και ν' αρχίζει:- Κύριε, κάθεστε κοντά στην είσοδο του καταστήματος. Παρακαλώ φύγετε.
- Κύριε, δεν υπάρχει κάθισμα ούτε για δείγμα. Παρακαλώ φύγετε εσείς από πάνω μας.
- Όχι, κύριε, εδώ απαγορεύεται να κάθεστε.
- Απαγορεύεται να έχω πληρώσει για κάθισμα τουριστικής θέσης και να μη βρίσκω. Φωνάξτε τον πλοίαρχο να μας λύσει το πρόβλημα. Εκείνος ίσως ξέρει που χάθηκαν οι θέσεις των επιβατών.
- Σας το λέω με το καλό, σηκωθείτε και πηγαίνετε αλλού.
- Δηλαδή θα μου το πείτε με το κακό σε λίγο; Για να σας ακούσουμε.
- .......
(Εν μέσω επευφημιών από άλλους κατά συνθήκη τουρκόγυφτους που είχαν πιάσει θέσεις σε άλλα σημεία του διαδρόμου, ένα παιδί μας κάλεσε στο τραπέζι του λέγοντας 'Μπράβο σας βρε παιδιά, καλά του τα είπατε του βλάχου' )
-
Δεν φταίει αυτός εάν δεν υπάρχουν καθίσματα για τους επιβάτες που έκοψαν εισητήριο. Εκτός και αν η ναυτιλιακή εννοεί ότι το εισητήριο είναι για να ταξιδεύσεις ΟΡΘΙΟΣ.
-
Σαφώς και δεν φταίει αυτός, που στο κάτω-κάτω μπορεί να μην είναι καν υπάλληλος της εταιρείας, αλλά απλώς να έχει μισθώσει το κατάστημα ή ως πωλητής να παίρνει ποσοστό. Άρα το ότι εμείς υποχρεωθήκαμε ν' αράξουμε εκεί του έκανε κακό στην τσέπη.
Ποιος φταίει; Ο πλοιοκτήτης που κυκλοφόρησε υπεράριθμα εισιτήρια. Σ'αυτόν να πήγαινε να γκρινιάξει ή στον καπετάνιο, όχι σε ανθρώπους που δεν έφταιγαν έτσι κι αλλιώς. Αλλά η συμπεριφορά του ήταν ελεεινή, λες και είμασταν σκυλιά που του βρωμίζαμε το μαγαζί κι έψαχνε τρόπο να μας διώξει. Ε, τον μπούλο! -
Θα ήθελα να ήξερα, πώς υπολογίζουν τις διαθέσιμες θέσεις. Για υπεράριθμα, ούτε λόγος ετσι? Και ειδικά τις γιορτές και σε κάθε μεγάλη έξοδο. Και επίσης ορισμένα πλοία δεν είναι κατασκευασμένα γι αυτό το σκοπό. Δεν μπορεί το πλοίο να έχει 425 καμπίνες και 300 (ούτε 250 δεν είναι) καθίσματα. Στ @@ τους όλοι! Άσε που δεν τους αγγίζει και κανείς (βλέπε Αγούδημος). Επίσης και το άλλο. Σε κάποια διαφήμιση έλεγε πως το Παναγία Πάρου του Βεντούρη (Αυτό που φεύγει απο Λαυριο) κάνει 2:20' για Πάρο και 3:00' για Νάξο. Κουραφέξαλα! Από Νάξο για Λαύριο 4:20', και με μία ώρα καθυστέρηση!(21:00 αντί για 20:00).
-
Αμαρτωλή ιστορία η ακτοπλοϊα στην Κρήτη. Σαν ρεθυμνιώτης, ευχαριστήθηκα όταν στις αρχές της δεκαετίας του 90 ιδρύθηκε ρεθυμνιακή ναυτιλιακή εταιρεία. Οι άλλες δύο, ANEK και Μινωικές, δεν βάζανε καράβι σε Ρέθυμνο/Αγ. Νικόλαο. Προφανώς, ο καθένας ήθελε να φέρνει τον κόσμο (τον ξένο) στον τόπο του.
Συνέβησαν διάφορα γεγονότα τα οποία δεν ξέρω εάν πρέπει να τα αναφέρω (αν και θα έπρεπε αλλά μπορεί να βρεθώ 'στη σέντρα' για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση). Το ωραίο πανηγύρι εγινε στο λιμάνι του Ρεθύμνου. Αφού χάθηκε το παιχνίδι (δηλ. ανεξάρτητη ναυτιλιακή εταιρεία με δρομολόγιο στο Ρέθυμνο) πηγαν να βάλουν καράβι. Μαζεύτηκε κόσμος στο λιμάνι και δεν το άφησε να δέσει. Στον πλοίαρχο είπαν 'με το πλήρωμα δεν έχουμε τίποτα αλλά αυτοί τώρα μας θυμήθηκαν'; Δυστυχώς, το 1999 συγχωνεύτηκαν η Ρεθυμνική (δεν θα επιβίωνε μόνη της) με την ΑΝΕΚ.
ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ!! -
Αγνώστου προέλευσης εργάτες με ερείπιο Seat Gredos, ανάβει αλάρμ, παρκάρει με τη μούρη διαγώνια σε χώρο για Escalade, κλείνοντας βέβαια το μικρό στενό και τι αρχίζουν να κάνουν;
μα φυσικά να αδειάσουν όλο το πορτ μπαγκάζ που ήταν τίγκα σε οικοδομικά υλικά με τη χαρακτηριστική κίνηση 'μισό λεπτό'
Θα του κακόπεφτε να παρκάρει κανονικά σε χώρο 6 μέτρων τουλάχιστον το χρέπι
κι από πίσω φυσικά ουρά πρωί πρωί
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αγνώστου προέλευσης εργάτες με ερείπιο Seat Gredos, ανάβει αλάρμ, παρκάρει με τη μούρη διαγώνια σε χώρο για Escalade, κλείνοντας βέβαια το μικρό στενό και τι αρχίζουν να κάνουν;μα φυσικά να αδειάσουν όλο το πορτ μπαγκάζ που ήταν τίγκα σε οικοδομικά υλικά με τη χαρακτηριστική κίνηση 'μισό λεπτό'
(με διάθεση για μία πιο χαλαρή νότα στον πανικό που ξαναγύρισε στην Αθήνα....): ρωτάς αν το χρέπι είχε όπισθεν???
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Αγνώστου προέλευσης εργάτες με ερείπιο Seat Gredos, ανάβει αλάρμ, παρκάρει με τη μούρη διαγώνια σε χώρο για Escalade, κλείνοντας βέβαια το μικρό στενό και τι αρχίζουν να κάνουν;
μα φυσικά να αδειάσουν όλο το πορτ μπαγκάζ που ήταν τίγκα σε οικοδομικά υλικά με τη χαρακτηριστική κίνηση 'μισό λεπτό'
(με διάθεση για μία πιο χαλαρή νότα στον πανικό που ξαναγύρισε στην Αθήνα....): ρωτάς αν το χρέπι είχε όπισθεν???
κατ' αρχήν χωρούσε και με τη μούρη αλλά αυτός διαγώνια!
και ναι, είχε όπισθεν, αφού όπως ήταν διαγώνια δεν θα έφευγε αλλιώς
-
Συνήθως δεν έχω πρόβλημα να περιμένω κάποιον να φορτώσει/ξεφορτώσει. Δε με πειράζει. Καταλαβαίνω ότι σε στενό χώρο που δεν έχει πάρκινγκ, πρέπει κάπως ο άνθρωπος να αδειάσει. Κι εγώ αν βρεθώ στην ανάγκη μπορεί να το κάνω. Πες ότι με έπιασε ένα φανάρι ρε αδερφέ, σιγά τα λάχανα...
ΟΜΩΣ...ΜΕΡΙΚΑ ΖΩΑ....πρέπει σώνει και ντε να σταματήσουν μέσα στη μέση του δρόμου τη στιγμή που ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ υπάρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!! ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΡΕ ΓΜΤ
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Συνήθως δεν έχω πρόβλημα να περιμένω κάποιον να φορτώσει/ξεφορτώσει. Δε με πειράζει. Καταλαβαίνω ότι σε στενό χώρο που δεν έχει πάρκινγκ, πρέπει κάπως ο άνθρωπος να αδειάσει. Κι εγώ αν βρεθώ στην ανάγκη μπορεί να το κάνω. Πες ότι με έπιασε ένα φανάρι ρε αδερφέ, σιγά τα λάχανα...ΟΜΩΣ...ΜΕΡΙΚΑ ΖΩΑ....πρέπει σώνει και ντε να σταματήσουν μέσα στη μέση του δρόμου τη στιγμή που ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ υπάρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!! ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΡΕ ΓΜΤ
Σήμερα το πρωί, σε κεντρικότατο δρόμο με κράσπεδο στη μέση και 2 λωρίδες/κατεύθυνση στην Αργυρούπολη (Λεωφ. Κύπρου):
ΖΩΟ με Ίμπιζα έχει παρκάρει με την άνεσή του στη δεξιά, αφήνοντας μια λωρίδα μόνο ελεύθερη.
ΖΩΑ με σκουπιδιάρικο, 08:55 το πρωί ( ) σταματούν ακριβώς δίπλα στο Ίμπιζα, κλείνοντας εντελώς το δρόμο!!! Έπεσαν μπινελίκια με το τσουβάλι από ΠΟΛΥ κόσμο (έγινε μεγάλη ουρά), αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε...
Ποιος είναι πιο πολύ ΖΩΟ? Αυτός που κλείνει λωρίδα σε κεντρικό δρόμο ή οι σκουπιδιάρηδες που βγήκαν τέτοια ώρα???
Ζώα ζώα ζώα