-
κασελ: Μιλαμε για παραλιακη φιλε μου.... Δεν μιλαμε για την κατηγορια ανθρωπων που αναφερεις,μιλαμε για αυτους που κανουν την σφηνα εκει που χρειαζεται,οταν χρειαζεται και χωρις να κανεις ηληθιες κινησεις....
ροκστα:Την λογικη του οτι η κινηση στους δρομους ειναι εξαιτιας καποιων που κανουν σφηνες....
βραχ: Δεν ξερω αν εσυ κανεις σφηνες για αυτο τον λογο αλλα δεν ειναι ολοι ετσι....
-
Εκτος κι αν κάνεις σφήνες όπου ο άλλος δεν προλαβαίνει να πατήσει ούτε φρένο καν. Απλά σε βλέπει να περνάς από μπροστά του, και όχι να μπαίνεις μπροστά του.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
ροκστα:Την λογικη του οτι η κινηση στους δρομους ειναι εξαιτιας καποιων που κανουν σφηνες....
Αν προσέξεις το πρωτο ποστ δεν είπα για όλους τους δρόμους. Μίλησα για δρόμους με πυκνή κυκλοφορία. Απ ότι κατάλαβα το σημείο που αναφερόμαστε είχε τέτοια πυκνή κυκλοφορία. Αν όχι, συγγνώμη έκανα λάθος.
Αν εξακολουθεις να μην καταλαβαίνεις και μετά τα λεγομένα του krusenstern τότε δες εδω: http://www.amasci.com/amateur/traffic/trafexp.html (έχει ξανααναφερθει η σελίδα) -
Δηλαδή βλέπει έναν όγκο να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του και να εξαφανίζεται. Για δοκίμασε να κάνεις κάτι τέτοιο με το χέρι σου σε άγνωστο διπλανό σου την ώρα που πίνει καφέ. Πρώτα θα γίνει χάλια και μετά θα σου περάσει το τραπεζάκι κολάρο.
-
Σε ολες τις περιπτωσεις υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι. Αυτοι που δεν υπολογιζουν τπτ και κανεναν... Ειτε αυτος που κανει την σφηνα για να ξεμπερδευει με την κινηση και τον σταρχιδιστη οδηγο εκει τερμα μπροστα μπροστα που τους παει καροτσακι, ειτε ο πανιβλακας που νομιζαντας οτι κανοντας σφηνες 8α καταξιω8ει...
Υπαρχει ομως μια μικρη μειωψηφια που κανει σφηνες, ξεροντας και υπολογιζοντας ολες τις παραμετρους. Αλλα η μεθοδος τσουβαλοποιησης και οτι ολοι εδω μεσα πατε με το ευαγγελιο(ΚΟΚ) στο χερι δεν σας αφηνει να καταλαβεται τι λεω τοσα ποστ πισω....I rest my case....
Εκτος κι αν κάνεις σφήνες όπου ο άλλος δεν προλαβαίνει να πατήσει ούτε φρένο καν. Απλά σε βλέπει να περνάς από μπροστά του, και όχι να μπαίνεις μπροστά του.
+1
-
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑλλού έτσι κάνουν....
Πρόσωπα & προσωπεία
ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ mich@enet.gr, http://www.bavzer.blogspot.com
ΤΖΟΝ ΠΕΪΝ, 31 ετών, Βρετανός οδηγός νταλίκας, που τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο Μ3 έξω από το Λονδίνο μιλώντας με το κινητό του τηλέφωνο, έπεσε με φοβερή δύναμη σε προπορευόμενο αυτοκίνητο, σκοτώνοντας ακαριαία την οδηγό του, τιμωρήθηκε χθες από δικαστήριο του Ουίντσεστερ σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων, χωρίς δικαίωμα εξαγοράς. Ανακοινώνοντας την ποινή τού Πέιν, που αμέσως μετά οδηγήθηκε στις φυλακές, ο δικαστής Μάικλ Μόντρικ είπε πως όποιος θέλει να πειστεί πόσο επικίνδυνο είναι να οδηγεί χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα το κινητό του, «δεν έχει παρά να μελετήσει τη δικογραφία αυτής της υπόθεσης». Ο Πέιν, μιλώντας στο κινητό του, δεν πρόσεξε τις ηλεκτρονικές πινακίδες που προειδοποιούσαν τους οδηγούς ένα χιλιόμετρο πριν να ελαττώσουν ταχύτητα, λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η οδηγός του μικρού προπορευόμενου αυτοκινήτου, η 23χρονη Τρίνιτι Τέιλορ, συνεθλίβη μέσα στο σχεδόν πολτοποιημένο όχημά της. Ηταν φοιτήτρια σε κολλέγιο του Λονδίνου και πήγαινε να επισκεφθεί τους γονείς της στο Μπέρμιγχαμ.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
....βραχ: Δεν ξερω αν εσυ κανεις σφηνες για αυτο τον λογο αλλα δεν ειναι ολοι ετσι....
Δεν ειμαι υποδειγμα αλλα σφηνες δεν κανω και αναλογα την περισταση απλα κοροιδευω η βριζω αυτους που κανουνε.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Εκτος κι αν κάνεις σφήνες όπου ο άλλος δεν προλαβαίνει να πατήσει ούτε φρένο καν. Απλά σε βλέπει να περνάς από μπροστά του, και όχι να μπαίνεις μπροστά του.Σύμφωνοι! Έτσι κι αλλιώς, ΜΟΝΟ για την περίπτωση που αναγκάσεις τον άλλο να πατήσει φρένο μίλησα
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Εκτος κι αν κάνεις σφήνες όπου ο άλλος δεν προλαβαίνει να πατήσει ούτε φρένο καν. Απλά σε βλέπει να περνάς από μπροστά του, και όχι να μπαίνεις μπροστά του.Αυτό όμως εγώ δεν το θεωρώ σφήνα...απλή αλλαγή λωρίδας μου φαίνεται και σίγουρα δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αυτό όμως εγώ δεν το θεωρώ σφήνα...απλή αλλαγή λωρίδας μου φαίνεται και σίγουρα δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα.
Νταξ, θέμα ορισμού της 'σφήνας' είναι. Όπως και να 'χει, ακόμα κι αν δεν ενοχλήσεις άλλον οδηγό, αν οδηγείς συνεχώς έτσι θέλει τεράστια προσοχή, ειδικά στα μηχανάκια. Κοιτάς καθρέπτη, τον βλέπεις στη δεξιά, και ΕΝΑ δευτερόλεπτο αργότερα είναι γκαζωμένος τέρμα αριστερά.
Μαλακία του μηχανάκια, αλλά αν τον πατήσεις άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αυτό όμως εγώ δεν το θεωρώ σφήνα...απλή αλλαγή λωρίδας μου φαίνεται και σίγουρα δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα.Ουσιαστικό πρόβλημα ή κίνδυνος σίγουρα δεν δημιουργούνται, αλλά χτυπάει άσχημα στο μάτι όταν είσαι πίσω μακριά. Οπως του φάνηκε κι αυτού που έκανε το αρχικό ποστ, απ'όσο μπορούσε να διάκρίνει όπως είπε.
-
Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον όρο 'σφήνα'.
Σφήνα ΔΕΝ είναι το να αλλάξει κανείς σβέλτα λωρίδα εφόσον έχει αρκετό χώρο και δεν παρεμποδίζει, αλλά και αρκετή απόσταση από τα συμπορευόμενα αυτοκίνητα.
Άλλωστε έχουμε πολλές φορές αναφέρει πως μέσα στη πόλη, δεν είναι παράνομο το να προσπερνάς από δεξιά.
Το αν θέλει να κινηθεί κανείς λίγο πιο σβέλτα από την πλειοψηφία των οδηγών που βγαίνουν στο δρόμο και χαζεύουν (φαινόμενο με ιδιαίτερη έξαρση τους θερινούς μήνες), εφόσον δεν θέτει κανέναν σε κίνδυνο αλλά και τηρώντας κάποιες αποστάσεις ασφαλείας, είναι δικαίωμά του και δεν είναι τόσο τραγικό, ούτε και επικίνδυνο.
Αντίθετα, σφήνα είναι να κολλάει κανείς προφυλακτήρες, να αλλάζει απότομα λωρίδες, και περνώντας οριακά ('ξυστά') από τα συμπορευόμενα αυτοκίνητα.
Κρίνετε την πρώτη περίπτωση και μετά τη δεύτερη. Στην πρώτη είναι απλά μια σβέλτη αλλαγή λωρίδας. Στην δεύτερη είναι η κλασσική σφήνα.
Και επειδή προηγουμένως πιάσατε και τα παραδείγματα, σας αναφέρω και εγώ ένα. Πόσοι από εσάς δεν έχετε βρεθεί πεζοί σε οποιονδήποτε χώρο (πεζοδρόμιο, σκάλες, διάδρομο σε δημόσια υπηρεσία κτλ) και μπροστά σας να περπατάει παππούς ή γιαγιά ή κάποιος που χαζεύει... Τους έχετε προσπεράσει με την πρώτη ευκαιρία ή με το πρώτο άνοιγμα που βρίσκετε, επιταχύνοντας το βήμα σας, ναί ή όχι? Ήταν ασέβεια αυτό? Ήταν ως πράξη απαράδεκτη? Ασφαλώς και όχι. Και κανένας δεν μπορεί να σου καθορίσει τον τρόπο που θα πηγαίνεις. Αν εσύ θες να πας ένα κλικ πιο γρήγορα, από τη στιγμή που δεν παρενοχλείς ή παρεμποδίζεις κανέναν άλλον, είναι δικαίωμα σου.
-
Vasgti
έχεις εκ γενετής εμφυτευμένα φλας στους ώμους; Όχι, έχεις στόμα και χέρια ώστε να πεις 'συγνώμη' προειδοποιώντας τον άλλο αν η 'σφήνα' είναι πολύ απότομη και υπάρχει κίνδυνος να πέσεις πάνω του.Τα αυτοκίνητα έχουν φλας. Ο ΚΟΚ λέει ότι οι σφήνες απαγορεύονται και δεν θα κάτσω τώρα να εξηγήσω γιατί απαγορεύονται, μόνο κανένας Γαβριήλ δεν θα το καταλάβαινε ή θα έκανε ότι δεν το καταλαβαίνει. Βγάζουμε λοιπόν φλας και περιμένουμε να μας αφήσει ο άλλος. Αν τώρα εκείνος είναι κόπανος, ναι, τράβα του μια σφήνα να στανιάρει. Αλλά το να κάνει κάποιος 10 σφήνες σε 100 μέτρα είναι εγκληματικά επικίνδυνο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
.......Και επειδή προηγουμένως πιάσατε και τα παραδείγματα, σας αναφέρω και εγώ ένα. Πόσοι από εσάς δεν έχετε βρεθεί πεζοί σε οποιονδήποτε χώρο (πεζοδρόμιο, σκάλες, διάδρομο σε δημόσια υπηρεσία κτλ) και μπροστά σας να περπατάει παππούς ή γιαγιά ή κάποιος που χαζεύει... Τους έχετε προσπεράσει με την πρώτη ευκαιρία ή με το πρώτο άνοιγμα που βρίσκετε, επιταχύνοντας το βήμα σας, ναί ή όχι? Ήταν ασέβεια αυτό? Ήταν ως πράξη απαράδεκτη? Ασφαλώς και όχι. Και κανένας δεν μπορεί να σου καθορίσει τον τρόπο που θα πηγαίνεις. Αν εσύ θες να πας ένα κλικ πιο γρήγορα, από τη στιγμή που δεν παρενοχλείς ή παρεμποδίζεις κανέναν άλλον, είναι δικαίωμα σου.ασχετο παραδειγμα/συγκριση
-
I smell blood...I smell I smell
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
.......Και επειδή προηγουμένως πιάσατε και τα παραδείγματα, σας αναφέρω και εγώ ένα. Πόσοι από εσάς δεν έχετε βρεθεί πεζοί σε οποιονδήποτε χώρο (πεζοδρόμιο, σκάλες, διάδρομο σε δημόσια υπηρεσία κτλ) και μπροστά σας να περπατάει παππούς ή γιαγιά ή κάποιος που χαζεύει... Τους έχετε προσπεράσει με την πρώτη ευκαιρία ή με το πρώτο άνοιγμα που βρίσκετε, επιταχύνοντας το βήμα σας, ναί ή όχι? Ήταν ασέβεια αυτό? Ήταν ως πράξη απαράδεκτη? Ασφαλώς και όχι. Και κανένας δεν μπορεί να σου καθορίσει τον τρόπο που θα πηγαίνεις. Αν εσύ θες να πας ένα κλικ πιο γρήγορα, από τη στιγμή που δεν παρενοχλείς ή παρεμποδίζεις κανέναν άλλον, είναι δικαίωμα σου.
ασχετο παραδειγμα/συγκριση
Δηλαδή εσύ κάθεσαι πάντα πίσω από τον προπορευόμενό σου και δεν προσπερνάς ποτέ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Vasgti
έχεις εκ γενετής εμφυτευμένα φλας στους ώμους; Όχι, έχεις στόμα και χέρια ώστε να πεις 'συγνώμη' προειδοποιώντας τον άλλο αν η 'σφήνα' είναι πολύ απότομη και υπάρχει κίνδυνος να πέσεις πάνω του.Τα αυτοκίνητα έχουν φλας. Ο ΚΟΚ λέει ότι οι σφήνες απαγορεύονται και δεν θα κάτσω τώρα να εξηγήσω γιατί απαγορεύονται, μόνο κανένας Γαβριήλ δεν θα το καταλάβαινε ή θα έκανε ότι δεν το καταλαβαίνει. Βγάζουμε λοιπόν φλας και περιμένουμε να μας αφήσει ο άλλος. Αν τώρα εκείνος είναι κόπανος, ναι, τράβα του μια σφήνα να στανιάρει. Αλλά το να κάνει κάποιος 10 σφήνες σε 100 μέτρα είναι εγκληματικά επικίνδυνο.
Manosk δεν νομίζω ότι μίλησε κανείς για αλλαγή λωρίδας χωρίς την χρήση φλας.
Ξέρεις ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, αλλά μάλλον φίλε μου εσύ σε αυτή την περίπτωση τα βάζεις όλα στο ίδιο καζάνι και τα γκρουπάρεις όλα σε μια κατηγορία και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ την 'σφήνα΄με την πραγματική της έννοια. Εγώ εκείνο που προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις είναι ότι μια απλώς σβέλτη αλλαγή λωρίδας (τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας, π.χ. φλας, διαθέσιμος χώρος, αν έρχεται κανείς κτλ), δεν συνεπάγεται ότι πρόκειται και αυτή για σφήνα.
Διαφορετικά, με αυτή τη λογική οποιαδήποτε αλλαγή λωρίδας, θα ήταν και σφήνα....
Επίσης και το άλλο που ανέφερες δεν ισχύει. Αλίμονο αν είχαμε και ντουντούκα για να προειδοποιούμε όσους είναι κάμποσα μέτρα πιο πέρα από εμάς ότι θα τους προσπεράσουμε.
-
Μιλάμε για σφήνες ή όχι εδώ πέρα; Αν κάποιος είναι 20 μέτρα πίσω και κινείται με νορμάλ ταχύτητα το να του βγεις χωρίς φλας απότομα δεν είναι σοβαρή υπόθεση, αν και δεν βλάπτει να χρησιμοποιηθεί το αριστερό λεβιεδάκι. Προσωπικά βγάζω φλας πάντα και δεν το έχω μετανιώσει αφού είναι δυνατόν να μην έχεις αντιληφθεί κάποιον σε τυφλό σημείο.
Αλλά εδώ μιλάμε για αγενείς και επικίνδυνες σφήνες σε στενό χώρο που όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν.
Πάντως προβλέπω ότι πάλι θα φτάσει η κουβέντα (όχι από εσένα) στο επίπεδο του 'εσείς δεν ξέρετε', 'σιγά μην προσγειωθεί UFO στην πλαϊνή λωρίδα', 'χαχα ρε πού ζείτε ρε' κλπ.
-
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
- Να γινει διασπαση του θεματος.
- Να ανοιχτει θεμα ΣΦΗΝΕΣ, στο οποιο να ενταχθουν τα διασπασμενα posts.
- Να ανοιχτει νεα θεματικη ενοτητα στο φορουμ με τιτλο (διαλιεχτε):
'Εμεις και οι αλλοι',
'Γληγοροι vs νομοταγων'
'deja-vou'
'Oχι παλι ρε παιδια'
στην οποια ενοτητα θα ενταχθει το νεο θεμα καθως και ολα τα παρομοια που οι γνωστοι-αγνωστοι εχουμε κατα καιρους ηδη χιλιο-ξανα-πολυ-συζητησει.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:- Να γινει διασπαση του θεματος.
- Να ανοιχτει θεμα ΣΦΗΝΕΣ, στο οποιο να ενταχθουν τα διασπασμενα posts.
- Να ανοιχτει νεα θεματικη ενοτητα στο φορουμ με τιτλο (διαλιεχτε):
'Εμεις και οι αλλοι',
'Γληγοροι vs νομοταγων'
'deja-vou'
'Oχι παλι ρε παιδια'
στην οποια ενοτητα θα ενταχθει το νεο θεμα καθως και ολα τα παρομοια που οι γνωστοι-αγνωστοι εχουμε κατα καιρους ηδη χιλιο-ξανα-πολυ-συζητησει.
Να σου στείλω με πμ το password μου να τα κάνεις εσύ?
Ζώα ζώα ζώα