-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μηπως ειναι πιο ζωον ο νταλικιερης που οδηγουσε στην ΛΕΑ (αναγνωριζωντας οτι και αυτος τι να κανει ο ερημος σε αυτη την 'ΕΟ')?Η Κορίνθου - Πατρών (στο μεγαλύτερο μήκος της) δεν είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος και δεν έχει ΛΕΑ. Έχει έρεισμα στην άκρη του δρόμου πάνω στο οποίο ο ΚΟΚ γράφει ότι επιτρέπεται να οδηγείς για να διευκολύνεις την κίνηση αυτών που θέλουν να σε προσπεράσουν.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
¹ìïõí æþï?Ôï óêçíéêü: Åßìáé ìå ôï ìç÷áíÜêé óôï ðÝôáëï ôïõ Ìáëéáêïý. ÌðñïóôÜ ìïõ Ýíá Hyundai Getz êáé ìðñïóôÜ áðï ôï Hyundai åßíáé ìßá íôáëßêá. ¼ðùò ðëçóéÜæù, ôï Hyundai âãÜæåé öëÜò áñéóôåñÜ ãéá íá ðñïóðåñÜóåé ôç íôáëßêá.
¼ëá êáëÜ óêÝöôïìáé, èá ðåñéìÝíù ôï Hyundai íá ðñïóðåñÜóåé êáé ìåôÜ èá ðñïóðåñÜóù êáé åãþ.
¸ëá üìùò ðïõ ôï Getz ðÞãáéíå ìå ìüëéò 10, ôï ðïëý 20 km/h ðéü ãñÞãïñá áðï ôçí íôáëßêá ìå áðïôÝëåóìá ç ðñïóðÝñáóç íá êñáôÜ ìßá áéùíéüôçôá êáé ìßá ìÝñá!
×Üíù ôçí õðïìïíÞ ìïõ êáé åêåß ðïõ ôï Getz âñßóêåôáé áêüìá êÜðïõ óôç ìÝóç ôçò íôáëßêáò, âãáßíù óôï áíôßèåôï ñåýìá êáé ðñïóðåñíÜù êáé ôïõò äýï.
ËÝôå íá ôñüìáîá ôïí ößëï ìå ôï Getz? Íá óçìåéùèåß ðÜíôùò ïôé ç ðñïóðÝñáóç ðïõ Ýêáíá Þôáí 100% áóöáëÞò, êáèþò åß÷á ïñáôüôçôá ãéá ðÜíù áðï ÷éëéüìåôñï êáé äÝí åñ÷üôáí êáíåßò áðï áðÝíáíôé.Áí óå åß÷å äÝé áëëÜ óå Ýãñáøå óôá Ð@ðáñéá ôïõ êáé âãÞêå íá ðñïóðåñÜóåé ,äåí ôïí ôñüìáîåò Üëëùóôå ìåò óôçí áóöÜëåéá ôïõ áõôïêéíÞôïõ Þôáí åóý èá Þóïõí ï ÷áìÝíïò .
Áí äåí óå åß÷å äåß ðïëý ðéèáíþí íá Ýêáíå êáìéá êßíçóç ðñïò ôçí íôáëßêá êáé áí ôï Ý÷áíå èá Ýêëáéãáí ....
Õðçñ÷å êáé ç ðéèáíüôçôá íá ðÜôáãå öñÝíï ãéá íá ìðåß óå êáíá ðáñÜäñïìï Üëëùóôå öëÜò åß÷å âãÜëåé ôß óçìáóßá Ý÷åé ðïõ ôï Ýêáíå íá öáßíåôáé óáí ðñïóðåñáóç êáé åóý áíôß ãéá ðñïóðÝñáóç íá Ýêáíåò õðÝñðôçóç Getz .Ãéáôé ìå ôçí öüñá ðïõ èá åß÷åò äýóêïëá ôïí áðüöåõãåò .
Äåí Þóïõí æþï ,éäáíéêüò áõôü÷åéñáò Þóïõí .Óõãíþììç ãéá áõôÜ ðïõ ãñáöù áëëÜ ðñïôéìþ íá ôá ëÝù ÷ýìá.
õ.ã ìå ôÝôïéï ãêÜæé ìðïñåß íá Ýìðáéíá óôï ðåéñáóìü íá ôï êÜíù êáé åãþ (äåí åßìáé êáíáò Üãéïò ) áëëÜ üðùò åß÷å óôçí õðïãñáöÞ ôïõ êÜðïéïò
'ìçí áíôéäéêåßò ðïôÝ ìå Ýíá çëßèéï ,èá ðÝóåéò óôï åðßðåäü ôïõ êáé èá óå íéêÞóåé ëüãù åìðåéñßáò' -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στην Αλβανία;....βάλε τώρα 2α ...θα πάρει...
πλακα-πλακα κοροϊδευουμε αλλα ηταν επικινδυνο..
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Δε γνωρίζω άν έχεις οδηγήσει μοτοσυκλέτα τέτοιου κυβισμού και ιπποδύναμης, αλλά κάτι τέτοια προσπεράσματα τα κάνει σε χρόνους υπερβολικά μικρούς.
Πιστεύεις ότι ο οδηγός του getz θα αντιδρούσε διαφορετικά αν δεν είχε ορατότητα. Θα προσπερνούσε πιο άμμεσα δηλαδή;Φίλε μου ομολογώ ότι δεν έχω οδηγήσει ποτέ μοτοσυκλέτα, πόσο μάλλον την συγκεκριμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος την οδηγεί ανακηρύσεται αυτόματα σε king of the road, f*ck the rest...
Να πω ότι εγώ μπορεί να μη το έκανα αυτό που έκανε ο dog80 αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι σωστό αυτό που έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Σωστό, ξεσωστό είναι καραπαράνομο σύμφωνα με τον κώδικα αφού έκανε δύο παραβάσεις απανωτά.
Δεν έχω κάτι εναντίων του παιδιού.
Αλλά αναρωτιέμαι αν αύριο γράψει ένας από εμάς το ακόλουθο:
« Πήγαινα λοιπόν κανονικά στην εθνική και πάνω που πέρναγα μια νταλίκα πέρασε αέρα από δίπλα μου ένας με μια μηχανή »Τί θα απαντήσουν όσοι επικρότησαν την πράξη του dog80 τώρα;;;
-
Παντως απο τα χειροτερα σκηνικα που μου εχουν τυχει στην 'ΕΟ' Αθηνων - Πατρων ειχε ως εξης:
Βραδυ Κυριακης μετα τις 22.00 που ληγει η απαγορευση και εχω συναντησει απειρες νταλικες. Βγαινω να προσπερασω μια κατεβασμα 4ης και 140 κοντερ και αναγκαζομαι να πατησω και στο αλλο ρευμα και ξαφνικα αδεια νταλικα μεταφορας οχηματων (διπλη!) που ερχοταν απο το πουθενα αναβει οτι φωτα ειχε και ενω ειμαι ηδη διπλα στην αλλη νταλικα βγαινει με 170+ τελειως στο αλλο ρευμα και μας περναει ολους
Απο τα πλεον τρομακτικα σκηνικα μου -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Παντως απο τα χειροτερα σκηνικα που μου εχουν τυχει στην 'ΕΟ' Αθηνων - Πατρων ειχε ως εξης:
Βραδυ Κυριακης μετα τις 22.00 που ληγει η απαγορευση και εχω συναντησει απειρες νταλικες. Βγαινω να προσπερασω μια κατεβασμα 4ης και 140 κοντερ και αναγκαζομαι να πατησω και στο αλλο ρευμα και ξαφνικα αδεια νταλικα μεταφορας οχηματων (διπλη!) που ερχοταν απο το πουθενα αναβει οτι φωτα ειχε και ενω ειμαι ηδη διπλα στην αλλη νταλικα βγαινει με 170+ τελειως στο αλλο ρευμα και μας περναει ολους
Απο τα πλεον τρομακτικα σκηνικα μουνταλικα με 170+ καταλαβες τι ειπες τωρα ???
αν ειχε τουρμπο τοτε το δεχομαι -
Δεν το καταλαβα απλως...το εζησα και ευτυχως ζω για να το γραψω. Εγω ειχα 140 κοντερ και επιταχυνα με 4η!
Ολες οι 'νταλικες' εχουν turbo. Ξερεις καμια ατμοσφαιρα?
Επαναλαμβανω οτι ηταν αδεια μεταφορας οχηματων. -
Μπορεί να πηγαίνουν τόσο αλλά ξεσκίζουν τους πανάκριβους πετρελαιοκινητήρες τους. Κανονικά δεν πρέπει να έχουν πάνω από 2100 σ.α.λ., μερικοί τους ζορίζουν με 2400 σ.α.λ. αλλά για να έχει τόσα πρέπει να έχει 3000 σ.α.λ. (μπορεί 3500) - σίγουρα δεν ήταν δικός του ο κινητήρας.
-
Δεν μπορω να πω οτι στενοχωριεμαι κιλας που πιεσε το μοτερ του(αν και καταλαβαινω πως το εννοεις)
Αφου δεν...συμπιεσε εμενα ή καποιον αλλον μου αρκει. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
....................................................
Δεν έχω κάτι εναντίων του παιδιού.Αλλά αναρωτιέμαι αν αύριο γράψει ένας από εμάς το ακόλουθο:
« Πήγαινα λοιπόν κανονικά στην εθνική και πάνω που πέρναγα μια νταλίκα πέρασε αέρα από δίπλα μου ένας με μια μηχανή »Τί θα απαντήσουν όσοι επικρότησαν την πράξη του dog80 τώρα;;;
Μα φυσικά κανένας δεν έχει κάτι με κανέναν και δεν έχει να μοιράσει τίποτα με κανένα. Απλά συζητάμε και ανταλάσουμε απόψεις.
Στη περίπτωση που γράφεις για προσπέρασμα στο προσπέρασμα, από μοτοσυκλέτα.
Αν μου τύχαινε εμένα δε θα το έγραφα καν, γιατί θεωρώ ότι από τη στιγμή που δεν τον είδα ότι έρχεται (σαν οδηγός του αυτοκινήτου) είμαι εγώ λάθος.
Αν το είχα δεί δε θα με τρόμαζε καθόλου μια και θα περίμενα ότι μέσα στις κινήσεις που μπορεί να κάνει θα ήταν και αυτή. -
Φίλη, νέα και προσεκτική οδηγός, οδηγούσε στην αριστερή της ΕΟ Κορίνθου - Αθήνας στο ύψος της κακιάς σκάλας προσπερνώντας κονβόι 5 - 6 ημιφορτηγών με κηπευτικά, όταν την προσπέρασε μεγάλη μηχανή, πηγαίνοντας με όσα είχε! Η μηχανή πέρασε σχετικά άνετα από το κενό ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τις μπάρες, η κοπελιά χρειάστηκε να σταματήσει για κάνα τέταρτο μέχρι να σταματήσουν να τρέμουν τα πόδια της.
Την καταλαβαίνω, γιατί καταλαβαίνω τι άκουσε τη στιγμή που την πέρασε δίπλα από το κεφάλι της και από σημείο που εκείνη δεν μπορούσε να περιμένει, ένα τέρας με + 150 χαω.
Καμία σχέση, όμως, με αυτό που περιγράφει ο φίλος. Η μηχανή του πρέπει να έμεινε στο αντίθετο ρεύμα για ένα - δυο δευτερόλεπτα το πολύ. Αποφευκταίον, αλλά όχι το τέλος του κόσμου κατ' εμέ... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Φίλη, νέα και προσεκτική οδηγός, οδηγούσε στην αριστερή της ΕΟ Κορίνθου - Αθήνας στο ύψος της κακιάς σκάλας προσπερνώντας κονβόι 5 - 6 ημιφορτηγών με κηπευτικά, όταν την προσπέρασε μεγάλη μηχανή, πηγαίνοντας με όσα είχε! Η μηχανή πέρασε σχετικά άνετα από το κενό ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τις μπάρες, η κοπελιά χρειάστηκε να σταματήσει για κάνα τέταρτο μέχρι να σταματήσουν να τρέμουν τα πόδια της.
Την καταλαβαίνω, γιατί καταλαβαίνω τι άκουσε τη στιγμή που την πέρασε δίπλα από το κεφάλι της και από σημείο που εκείνη δεν μπορούσε να περιμένει, ένα τέρας με + 150 χαω.
Καμία σχέση, όμως, με αυτό που περιγράφει ο φίλος. Η μηχανή του πρέπει να έμεινε στο αντίθετο ρεύμα για ένα - δυο δευτερόλεπτα το πολύ. Αποφευκταίον, αλλά όχι το τέλος του κόσμου κατ' εμέ...Προσωπικά με έχει περάσει μηχανή πέρισυ το καλοκαίρι στον Κηφισό στην ευθεία μεταξύ Ιερά οδού και Πειραιώς.
Ήμουν στο αριστερό ρεύμα και πήγαινα με 140 και όμως πέρασε ανάμεσα από το αμάξι μου και την μπαριέρα.Δεν τρόμαξα γιατί τον είδα ότι ερχόταν από πίσω μου με πολλά αλλά δεν έκανα και αριστερά γιατί αφενώς δεν προλάβαινα αφού και εγώ έτρεχα αφετέρου συνήθως περνάνε από δεξιά οπότε σκέφτηκα ότι αυτό θα έκανε και αυτός.
Στο όλο θέμα με εκνεύρισε αφάνταστα το θράσος του οδηγού αφού μπορεί να τρόμαζα και εγώ και να έκανα τιμονιά ή να γινόταν ένα σωρό άλλα στραβά.
-
ma kala ειμαστε σοβαροι??ακομα συζητατε αν ειναι σωστο η οχι,προσπερασμα μηχανης με 123 αλογα σε 170 κιλα στο αντιθετο ρευμα,που και αλλος να ερχοταν απο απενατι,και χωρο εχει για να τελειωσει η προσπεραση αφου θα κρατησει το πολυ 2 δευτερολεπτα,αλλα και την παραπανω δυναμη για να επιταχινει κιαλλο στα σκουρα,αλλα και τα φεανα για να φρεναρει...ολα αυτα φυσικα με γνωστη οδηγο και οχι κουκουρουκου...
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
ma kala ειμαστε σοβαροι??ακομα συζητατε αν ειναι σωστο η οχι,προσπερασμα μηχανης με 123 αλογα σε 170 κιλα στο αντιθετο ρευμα,που και αλλος να ερχοταν απο απενατι,και χωρο εχει για να τελειωσει η προσπεραση αφου θα κρατησει το πολυ 2 δευτερολεπτα,αλλα και την παραπανω δυναμη για να επιταχινει κιαλλο στα σκουρα,αλλα και τα φεανα για να φρεναρει...ολα αυτα φυσικα με γνωστη οδηγο και οχι κουκουρουκου...Aν δεν το πρόσεξες αναφερόμαστε στο προσπέραμα της μηχανής πάνω σε άλλο προσπέρασμα που γίνετε εκείνη τη στιγμή...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αν μου τύχαινε εμένα δε θα το έγραφα καν, γιατί θεωρώ ότι από τη στιγμή που δεν τον είδα ότι έρχεται (σαν οδηγός του αυτοκινήτου) είμαι εγώ λάθος.
Αν το είχα δεί δε θα με τρόμαζε καθόλου μια και θα περίμενα ότι μέσα στις κινήσεις που μπορεί να κάνει θα ήταν και αυτή.Σωστός...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Αν το είχα δεί δε θα με τρόμαζε καθόλου μια και θα περίμενα ότι μέσα στις κινήσεις που μπορεί να κάνει θα ήταν και αυτή.Σωστός...
Απο την αλλη δεν ειναι δυσκολο για μια μηχανη να σου εμφανιστει πισω σου απο το πουθενα οποτε δεν εισαι απαραιτητα λαθος αμα δεν τη δεις.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
ma kala ειμαστε σοβαροι??ακομα συζητατε αν ειναι σωστο η οχι,προσπερασμα μηχανης με 123 αλογα σε 170 κιλα στο αντιθετο ρευμα....Αφού ξαναπώ ότι κατά τη γνώμη μου στη συγκεκριμένη περίπτωση ο dog80 είναι μεν παράνομος αλλά όχι ιδιαίτερα επικίνδυνος, συζητάμε γι' αυτούς που προσπερνάνε με 300, 1 μέτρο δίπλα σου. Ακόμα κι αν τους έχεις δει, ακόμα κι αν ξέρεις, ο θόρυβος, ο κραδασμός που νοιώθεις και η εικόνα του αντικειμένου που περνάει τόσο γρήγορα δίπλα σου, τρομάζει.
Μπορεί βέβαια να είμαι κι εγώ σε κατώτερο επίπεδο οδηγηκής ικανότητας.
Σε κάθε περίπτωση, οι κανόνες ευγένειας (αν όχι τπτ άλλο) επιβάλουν να σκεπτόμαστε και τον άλλο, δεν έχουμε όλοι οι κινούμενοι στους δρόμους τις ικανότητες και την ψυχραιμία μερικών - μερικών.ΥΓ. Ένα ταπεινό 900άρι tdm είναι ό,τι δυνατότερο είχα ποτέ, σεις σίγουρα γνωρίζετε καλύτερα.
-
ma kala ειμαστε σοβαροι??ακομα συζητατε αν ειναι σωστο η οχι,προσπερασμα μηχανης με 123 αλογα σε 170 κιλα στο αντιθετο ρευμα....
Αφού ξαναπώ ότι κατά τη γνώμη μου στη συγκεκριμένη περίπτωση ο dog80 είναι μεν παράνομος αλλά όχι ιδιαίτερα επικίνδυνος, συζητάμε γι' αυτούς που προσπερνάνε με 300, 1 μέτρο δίπλα σου. Ακόμα κι αν τους έχεις δει, ακόμα κι αν ξέρεις, ο θόρυβος, ο κραδασμός που νοιώθεις και η εικόνα του αντικειμένου που περνάει τόσο γρήγορα δίπλα σου, τρομάζει.
Μπορεί βέβαια να είμαι κι εγώ σε κατώτερο επίπεδο οδηγηκής ικανότητας.
Σε κάθε περίπτωση, οι κανόνες ευγένειας (αν όχι τπτ άλλο) επιβάλουν να σκεπτόμαστε και τον άλλο, δεν έχουμε όλοι οι κινούμενοι στους δρόμους τις ικανότητες και την ψυχραιμία μερικών - μερικών.ΥΓ. Ένα ταπεινό 900άρι tdm είναι ό,τι δυνατότερο είχα ποτέ, σεις σίγουρα γνωρίζετε καλύτερα.
σωστο το σκεπτικο σου αλλα στην εξω ζουγκλα για να επιβιωσεις δυστηχως πρπει να παραβεις ορισμενους κανονες...δεν μπορω να σκεφτω τον εαυτο μου να περιμενα πισω απο το γκετζ μεχρι να προσπερασει αυτος για να πρωχωρησω μετα εγω σε προσπεραση...αφου ειμαι σιγουρος οτι μπορω να τον προσπερασω χωρις καν τα καταλαβει τιποτα...σε χρονο dt..
-
Αν τρόμαξε αυτός με το γκετζ εγώ που με είχε προσπεράσει καγιεν πάνω σε προσπέραση που έκανα εγώ σε φορτηγό έπρεπε να έχω πάει από καρδιά...
Σημ: με την ίδια προσπέραση προσπέρασε και τα άλλα δυο μπροστινά φορτηγά ενώ εγώ έκανα 3!
-
Καμία σχέση, όμως, με αυτό που περιγράφει ο φίλος. Η μηχανή του πρέπει να έμεινε στο αντίθετο ρεύμα για ένα - δυο δευτερόλεπτα το πολύ. Αποφευκταίον, αλλά όχι το τέλος του κόσμου κατ' εμέ...Αυτο το ειχε παθει και καποιος αλλος εδω μεσα, και ελεγα 'δεν μπορει ρε πστ μου να ειναι τοσο ηλιθιοι'¨...Μεχρι που μου το εκαναν και εμενα. Ρε παιδια, ειναι δυνατον? Αλλα να μου πεις εδω πανε αναποδα σε ΕΟ με αυτοκινητα, εκει θα κολλησουμε?
Ζώα ζώα ζώα