-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Τυχαίνει να μην γνωρίζει ο άλλος το δρόμο, για παράδειγμα εγώ προχθές ήταν να πάω κάπου στα Μελίσσια και δε ξέρω πολλά από κει κι έψαχνα ένα συγκεκριμένο μαγαζί για να στρίψω αριστερά, εν τω μεταξύ είχε πολλά αριστερά φανάρια, κι έτσι όταν βρήκα αυτό που ήθελα έστριψα απ'την αριστερή λωρίδα κι όχι απ'την ουρά που ήταν να στρίψουν αριστερά με το φανάρι Αυτό με κάνει ζώο?Δηστυχως σε κανει γιατι σιγουρα αν δεν ξερεις την περιοχη θα πηγαινεις και καπως αργουτσικα και θα κοβεις θα ξανα επιταχυνεις και δωστου:
ωπα εδω ειναι ? (φρενο,κολλανε ολοι πισω)
οχι οχι παμε παρακατω.. και αντε παλι.Εγω πολλες φορες εχω κανει κυκλους αφου εχω χασει φαναρια σε περιοχες που δεν τις ξερω.
Φιλικα στο λεω και ειναι η ταπεινη μου αποψη
-
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Τυχαίνει να μην γνωρίζει ο άλλος το δρόμο, για παράδειγμα εγώ προχθές ήταν να πάω κάπου στα Μελίσσια και δε ξέρω πολλά από κει κι έψαχνα ένα συγκεκριμένο μαγαζί για να στρίψω αριστερά, εν τω μεταξύ είχε πολλά αριστερά φανάρια, κι έτσι όταν βρήκα αυτό που ήθελα έστριψα απ'την αριστερή λωρίδα κι όχι απ'την ουρά που ήταν να στρίψουν αριστερά με το φανάρι Αυτό με κάνει ζώο?
Δηστυχως σε κανει γιατι σιγουρα αν δεν ξερεις την περιοχη θα πηγαινεις και καπως αργουτσικα και θα κοβεις θα ξανα επιταχυνεις και δωστου:
ωπα εδω ειναι ? (φρενο,κολλανε ολοι πισω)
οχι οχι παμε παρακατω.. και αντε παλι.Εγω πολλες φορες εχω κανει κυκλους αφου εχω χασει φαναρια σε περιοχες που δεν τις ξερω.
Φιλικα στο λεω και ειναι η ταπεινη μου αποψη
Θα διαφωνήσω Δημήτρη με τα λεγόμενά σου. Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε βρεθεί σε μια περιοχή που δε γνωρίζουμε τους δρόμους της και είτε πάμε βάσει οδηγιών που μας έχουν δώσει από το τηλέφωνο (συνήθως ελλειπείς), είτε μέσω χάρτη (και καλά τη μέρα, τη νύχτα πώς διαβάζεται εύκολα και γρήγορα; ), είτε... ρωτώντας (για Στρατηγού Λέκκα καλά πάω; ). Δε βρίσκω λοιπόν λογικό κάποιος να ενοχλείται από τον μπροστινό του που φερ' ειπείν σταμάτησε στο δρόμο να ρωτήσει έναν περαστικό ή σταματάει σε ΚΑΘΕ στενάκι επειδή δεν ξέρει τις προτεραιότητες (είτε έχει STOP είτε όχι, που κανονικά ΟΛΟΙ μας έπρεπε να το κάνουμε αυτό) ή να θέλει να στρίψει σε ένα φανάρι λίγο «ανορθόδοξα». Σκέψου ότι αν χάσει αυτό το φανάρι μετά μπορεί να μην μπορέσει να ξαναβρεί αριστερή στροφή ή να αποπροσανατολιστεί.
Εν ολίγοις, δείξτε λίγο κατανόηση αν σας τυχαίνουν τέτοια άτομα στο δρόμο, ειδικά όταν μπορείς να καταλάβεις από την πινακίδα ότι δεν είναι «ντόπιος». Είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε βρεθεί ή/και θα βρεθείτε στη θέση τους.
My 2 cents.
Κυριάκος
-
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Καλή ερώτηση.
Μάλλον έχουμε χάσει εντελώς την μπάλα όταν αρχίζουμε να κράζουμε αυτούς που οδηγούν νόμιμα, σέβονται τους άλλους χρήστες του δρόμου και δεν παρακάμπτουν την σειρά μπαίνοντας από το πλάι.
Συγνώμη για την ασάφεια στην περιγραφή μου, αλλά δεν εννοούσα ότι έκατσε κανονικά πίσω από τον τελευταίο. Εννοούσα ότι θυμήθηκε να στρίψει πολύ αργά, και αντί να κάνει ένα κύκλο, έκοψε ταχύτητα και μπήκε ΠΛΑΓΙΑ πίσω από τον τελευταίο! Επαναλαμβάνω ότι ο λόγος που έκατσε εκεί δεν ήταν ότι 'γέμισε' η λωρίδα που έστριβε. Αν ήταν αυτό προφανώς δεν θα μπορούσε παρά να περισσεύει, και δεν θα ήταν αυτή η αντίδρασή μου...
Μιλάω για το 'κόκκινο' αυτοκίνητο που έκατσε πλάγια, και περίσσευε, αντί να μπει όπως ο 'πράσινος' στην ουρά.ΥΓ. Όντως ήταν ασαφής και παραπλανητική η περιγραφή μου!
ΟΚ, λάθος κατάλαβα εγώ. Νόμιζα ότι ήταν τελευταίος πίσω από τον πράσινο και αναγκαστικά ο μισός στην αριστερή λωρίδα. Σαφέστατο το σχηματάκι, BTW.
-
ήλπιζα ότι θα κάνω πολύ καιρό να ξαναγράψω εδώ, αλλά το χθεσινό ΖΩΟ με το Α3 δεν μου άφησε περιθώριο
Καποδιστρίου προς Ν. Ιωνία κ είμαστε σταματημένοι πριν την γέφυρα (Νοσοκομείο Αγ. Όλγας) εγώ στην αριστερή λωρίδα για ευθεία κ αυτός στην δεξιά για ευθεία. (υπάρχει ακόμα μία λωρίδα πιο δεξιά για στροφή δεξιά καθώς κ μία 4η τέρμα αριστερά; για στροφή αριστερά)
Ανάβει πράσινο ξεκινώ χαλαρά κ έρχεται ο εν λόγο 'κύριος' από δεξιά κ με κλείνει στο διάζωμα για να μπει στην δική μου λωρίδα.
Καλά μέχρι εδώ απλά φρενάρω στο όριο κ την γλυτώνω στην 'τρίχα' χωρίς να αντιδράσω τότε αρχίζει κ κορνάρει βρίζοντας κ κάνοντας την κίνηση
Εννοείται ότι του φονάζω ότι 'δεν πας καλά...' κ τότε κοκκαλώνει το φρένο μπροστά μου για να πέσω πάνω του
Σταματάω μέσα σε καπνούς από λάστιχα κ τα 2 μηχανάκια πίσω μου το ίδιο (ίσως να με ψιλοακούμπησε το ένα στο όριο) σε σημείο που φοβήθηκα ότι θα πέσουνΈρχομε από δεξιά κ πάω να του εξηγήσω τι λακαμία έχει κάνει αλλά ο βλαξ έβριζε!
Εκεί θόλωσα... στην δεξιά του γύρισα την 'Τζέσικα' με τα πλάγια κ πραγματικά ήλπιζα να κάνει την κίνηση να κατέβει κάτω... είχα πλέον ξεπεράσει τα όρια μου από θυμό.... ΣΕ κλείνει, σε βρίζει κ μετά σταματάει μπροστά σου για 'πλάκα' βάζοντας σε κίνηση την σωματική ακεραιότητα τόσων ανθρώπων κ θέλει κ τα 'ρέστα'?
ΕΛΕΟΣ πια.... πάλι καλά που είχε συνοδηγό που είχε τρομάξει κ την λυπήθηκα.... -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
....... στην δεξιά του γύρισα την 'Τζέσικα' με τα πλάγια....? τι σημαινει αυτο?
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
....... στην δεξιά του γύρισα την 'Τζέσικα' με τα πλάγια....
? τι σημαινει αυτο?
Τζέσικα=το παλιό GSA όπως το ονομάζουν κάποιοι φίλοι μας εδώ μέσα
στην δεξιά=στην πρώτη δεξιά στροφή που ακολουθεί μετά την γέφυρα
με τα πλάγια = το γύρισα με τις πόρτες... -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Τζέσικα=το παλιό GSA όπως το ονομάζουν κάποιοι φίλοι μας εδώ μέσα
στην δεξιά=στην πρώτη δεξιά στροφή που ακολουθεί μετά την γέφυρα
με τα πλάγια = το γύρισα με τις πόρτες...Πώς το γύρισες, το χειρόφρενο δεν πιάνει στους εμπρός τροχούς ;
Υ.Γ.: πλάκα κάνω, έπραξες ορθότατα, αλλά τέτοια ανθρωπάρια δεν καταλαβαίνουν με τίποτα και επιπλέον, έτσι θα συμπεριφέρονται και τα παιδιά τους στο μέλλον ...
-
Παιδια, δεν αξιζει να σκοτωθουμε για τα ζωα, και εγω κανει διαφορα και θεωρω οτι το μονο που καταφερα ηταν να βαλω σε κινδυνο εμενα και την οικογενεια μου, παρα να συνετιστει ο αλλος.
Βαθιες ανασες, και οσο γινεται προσπαθω να δικαολογησω τις πραξεις των αλλων πριν 'χτυπησω' κοκκινο.
GSA (Citroen)
Το γυρισες με τις πορτες και του εκλεισες τον δρομο?
Ντεν καταλαβενι(Σημερα το πρωι καθομουν γυρω στο ενα λεπτο πισω απο ενα αυτοκινητο το οποιο ηταν παρκαρισμενο σε λεωφορειολωριδα και του κορναρα να φυγει, ο υπολοιπος δρομος αδειος και ημουνα με την μηχανη...)
-
Νικο χέστα, όπως έγραψα και πριν μερικά πόστ, κάντε τους λαλάκες. Χαλάμε τη διάθεσή μας ρε γμτ και τα νεύρα μας.
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Εννοείται ότι του φονάζω ότι 'δεν πας καλά...' κ τότε κοκκαλώνει το φρένο μπροστά μου για να πέσω πάνω τουΜού το έχουν κάνει κι εμένα αυτό, για 'εκδίκηση'... Ευτυχώς δεν τούς χτύπησα στο παρά-τσακ.
Μέγιστη καφρίλα...
-
Ηλία φίλοι vrax & Govus,
τόσο η ηλικία μου όσο κ το μυαλό μου, που επιτέλους δείχνει να έχει 'πήξει' αρκετά, καθώς κ προσπάθεια να μετακινηθώ με ασφάλεια καθημερινά χωρίς να νεύρα μου να γίνονται κρόσσια μου έχουν 'επιβάλλει' να κινούμε χαλαρά (ΟΧΙ αργά), να αφήνω κενά κ ας μου χώνονται οι 'ξούπνιοι' κ φυσικά να μην ασχολούμαι με ηλίθιους!
ΑΛΛΑ στην προκειμένη περίπτωση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια μου μία -δεν μιλάω-, με βρίζει κ κάνει την κίνηση -το μόνο που λεω δεν πας καλά...- κ στην συνέχεια το κοκαλώνει μπροστά μου με κίνδυνο να πέσω πάνω του ΝΑΙ με τάραξε!
Όταν δε είδα τα 2 μηχανάκια να έρχονται καταπάνω μου κ ένα να ακουμπά ελαφρά (άκουσα ένα ψιλό ντουπ...) κ τον άνθρωπο να φωνάζει 'τι μαλάκας είναι αυτός...' sorry αλλά θόλωσα! άνθρωπος είμαι κ εγώ κ όλα έχουν ένα όριο!Κ ναι το γύρισα (κ όμως ας φαίνεται έτσι γυρίζει εύκολα με τιμονιά κ άφημα γκαζιού χωρίς χρήση του χειρόφρενου που όντως... πιάνει εμπρός!) απλά για να τον τρομάξω κ να καταλάβει ότι πρέπει να προσέχει στην 'μούρη' ποιου πατάει φρένο διότι ΠΟΤΕ δεν ξέρεις με ποιόν έχεις να κάνεις κ πως θα αντιδράσει! κ ουδέποτε να του κλείσω το δρόμο ή να τον χτυπήσω ή να τον προκαλέσω σε καυγά!
Για τον λόγο αυτό άλλωστε λίγο πιο κάτω όσο κ αν ήθελα να ξεσπάσω πάνω του έστριψα δεξιά κ έφυγα για να μην υπάρξει συνέχεια (ευτυχώς δεν ακολούθησε... ) κ φυσικά κινήθηκα με χαλαρούς ρυθμούς, ήρεμη μουσική κ σκοπό να ξεχάσω κ να χαλαρώσω κ όχι... να βρω νέο υποψήφιο θύμα όπως πολλές φορές έχω δει να γίνεται... -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
...........διότι ΠΟΤΕ δεν ξέρεις με ποιόν έχεις να κάνεις κ πως θα αντιδράσει!.............Η γυναικα μου αναρωτιεται ποτε θα πεσω σε κανενα ψυχοπαθη ο οποιος θα με σφαξει.
Την νιρβανα δεν την εχω φτασει ακομα, ουτε την 'αγαπη' για ολους
Παντως με την μηχανη δεν ταραζομαι τοσο πολυ οσο με το αυτοκινητο
-
Εχθές το βράδυ στην πέτρου ράλλη απέναντι απο το βιλατζ, πάνω στην γέφυρα προς Νίκαια, ειδα κατι που δεν ξέρω αν και πως θα το ξεπεράσω.
Τελως πάντων στο σημείο είχε κίνηση και υπομονετικά περίμενα να περάσω, μετά απο δευτερόλεπτα διέκρινα εναν τράκτορα να είναι σταματημένος στην μέση του δρόμου, και τα υπόλειπα οχήματα προσπερνούσαν απο δεξια και αριστερα, επίσεις στο πίσω μέρος της νταλίκας σταματημένο περιπολικό το οποίο ειχε κλεισει κάθετα την μεσαια λωρίδα και τον αστυνομικό να 'διευκολύνει' την κίνηση.
Σημειοτέων να πώ οτι ήμουν μαζί με την κοπελιά μου και θα καταλάβετε πιο κάτω γιατί το λέω αυτό.
προσπερνώ απο δεξιά το περιπολικό, και βλέπω στην ασφαλτο, μια γριούλα (τουλάχιστον ετσι εδειχνε) με τα μυαλά της απλωμένα παντού και το πόδι της λίγο πιο πέρα κομμένο, φαντάζεστε το σοκ που επάθα εγω και η κοπέλλα μου η οποια εκλαιγε μεχρι να την πάω στο σπίτι.
όπως εδειχναν τα πράγματα η ηληκιωμενη πέρασε τον δρόμο ο σε σημείο που δεν ειχε σημανση για πεζούς και με χαμηλή φωτινότητα, η νταλίκα της πέρασε απο πάνω και τέλος!
όμως θα μου πείτε γιατί στα ζώα;
πρίν δούμε το αποτρόπαιο θέαμα, οδηγοι σταματούσαν και διαπληκτήζονταν με το όργανο για λόγο που δεν καταλάβαινα εκείνη την στιγμή.
η κοπέλα φώναζε να πάρω την αστυνομία! πήρα και ιδού ο διάλογος:
αστυνομία: 100 παρακαλώ.
εγώ: καλησπέρα κυρία μου, στην πέτρου ράλλη πάνω στην γέφυρα στο ρέυμα πρός νίκαια έχει γίνει δυστήχημα, μια ηληκιωμένη ειναι μάλλον νεκρή με τα μυαλά της απλωμένα στην άσφαλτο και το πόδι κομμένο.
Α: ειναι στο σημείο όργανο;
Ε: Μάλιστα.
Α:τότε τι θέλετε κύριε;
Ε: να πεί κάπιος ανώτερος στο όργανο να σκεπάσει την δυσμοιρη γυναίκα γιατί αυτο το θέαμα το βλέπουν μικρά παιδιά και δεν ειναι σωστό. (ο λόγος που οι οδηγοι τσακόνονταν με το όργανο)
Α:το όργανο ξέρει την δουλιά του κύριε!
Ε: το ξέρω κυρία μου, δεν σας τον έθειξα, να την σκεπάσει ειπα γιατι, ειναι άσχημο θέαμα να το βλέπουν εκατοντάδες ανθρωποι!
Α: εντάξει κύριε θα το μεταφέρω.
Ε:ευχαριστώ!κοντολογίς λοιπών:
ΖΩΑ οι οδηγοι που αντί να βρίσουν το όργανο για την αμελειά του κάθονταν και ΧΑΖΕΥΑΝ το πτώμα!
ΖΩΟ και ο μπάτσος που δεν σεβάστηκε την νεκρή γυναικα και τους περαστικούς και δεν φρόντισε να καλύψει με κάποιον τρόπο το σώμα της.
sorry για το μεγάλο και δυσάρεστο ποστ.
-
Ας αναπαυτεί εν ειρήνη
-
κριμα ρε γμτ...
λοιπον ειμαι προχτες ηλια ηλιου και φρατζη γωνια πανω στο φαναρι.περιμενω να αναψει πρασινο για τους πεζους περνανε τα τουτου και αναβει πορτοκαλι περνανε αλλα 2 με πορτοκαλι αναβει κοκινο για τα αυτοκινητα και παω να περασω αφου εχει αναψει πρασινο για πεζους.
ελα ομως που ανεβαινει ταριφας με καινουργιο οπελ βεκτρα και ερχεται τεζα με καμια 60αρα χλμ λεω δεν ειναι δυνατον!δεν προκειται να σταματησει ετσι οπως ερχωταν.παω να περασω ωστε να φρεναρει και δεν εκοψε καν και με ξυρισαν τα παραθυρα.
ο αλητης δεν εκοψε φυσικα και περασε με κοκινο και σταματησε πιο πανω.εγω ψιλοσοκαριστικα γιατι περασε πολυ κοντα μου.πιο πανω σταματησε εκει που ειναι το γωνιακο βενζιναδικο της bp.
τρεχω να τον φτασω για να του τα συρω του καραγκιοζη αλλα με το που με ειδε να τρεχω σε αυτον εφυγε.καθως τρεχω σταματαω και βλεπω στο πιο πανω φαναρι εχει κοκινο και εχει σταματησει.τρεχω παλι να τον προλαβω στο φαναρι μεχρι να φτασω αναβει πρασινο ξεκιναει σταματαω εγω απο τη κουραση.αφου ξεκινησε ομως επεσε σε κινηση τρεχω να το προλαβω αλλα εσπαγε η κινηση και λεω δεν μαμιετε που θα γινω κεντερης για παρτη του και του τα χωσα απο μακρια.
φευγω ταραγμενος παω στο μετρο κατεβαινω πανεπιστημιο και ειμαι ακαδημιας.οπως κατεβαινω φτανω σε ενα στενο οπου στριβανε τα αμαξια στη ακαδημιας.ε αναβει πρασινο για τους πεζους και περναει ενα hundai getz ανενοχλητο.με το που περναει απο μπροστα μου του σκαω και εγω μια σφαλιαρα στο ουρανο να ξυπνησει το ζωο.κανει ενα ηχο δυνατο και πιοι πανω μου εβγαλε το χερι και καλα για συγγνωμη...δεν μιλησα και εφυγα
-
jm000
προφανως δεν θα ειχε κατι προχειρο να την σκεπασει, οπως καταλαβαινεις τα περιπολικα δεν κουβαλανε σεντονια/κουβερτες/body bags, και επισης δεν επαιζε να αφησει το σημειο και να φυγει για να παει να βρει. Καλλιστα αν ηταν μονος του στο σημειο (οπως καταλαβα απο τα λεγομενα σου), ο συναδελφος του να ειχε παει να φροντισει ακριβως αυτο το θεμα. Αντι να επαιρνες τηλ, γιατι δεν ρωταγες τον ιδιο ωστε να του επισημανεις αυτο το πραγμα (να καλυψει δηλ), οπου πιθανως θα σου ελεγε αυτο το πραγμα?
fabiawrc
εκει σηκωνουμε πετρα/οτιδηποτε βαρυ και σημαδευουμε καλα. Δεν κυνηγαμε τα ζωα σαν κεντερηδες (προ ή μετα αναβολικων).
-
[quote='kacey']jm000
προφανως δεν θα ειχε κατι προχειρο να την σκεπασει, οπως καταλαβαινεις τα περιπολικα δεν κουβαλανε σεντονια/κουβερτες/body bags, και επισης δεν επαιζε να αφησει το σημειο και να φυγει για να παει να βρει. Καλλιστα αν ηταν μονος του στο σημειο (οπως καταλαβα απο τα λεγομενα σου), ο συναδελφος του να ειχε παει να φροντισει ακριβως αυτο το θεμα. Αντι να επαιρνες τηλ, γιατι δεν ρωταγες τον ιδιο ωστε να του επισημανεις αυτο το πραγμα (να καλυψει δηλ), οπου πιθανως θα σου ελεγε αυτο το πραγμα?
Ισως έχεις δίκιο... ίσως να ήταν ανήμπορος ο αστυνομικος να κάνει κάτι εκεινη την στιγμή, αλλα δεν μπορείς να φανταστείς πως αισθάνθηκα και πόσο θυμό ένοιωσα! και ακόμα περισότερο σήμερα διαβάζοντας για αυτα που συνέβησαν στον fabiawrc!
πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και να τηρούμε κάποια όρια τουλάχιστον μέσα στην πόλη! ποιος ο λόγος υπάρχει πχ να τρέχει κάποιος με 40 μέσα σε στενά στο κέντρο της πόλης να πάρει?!πάντα αναρωτιόμουν γιατί τόσα ατυχήματα σε αυτή την ρημάδα την Ελλαδα, και με το μικρό μου μυαλό εβγαλα τα εξής συμπεράσματα.
γιατί υπάρχουν ΔΥΟ κυριες αιτίες.
-
ΛΑΘΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ (και όχι υπερβολική ταχύτητα).
-
ΤΟ ΣΤΥΛ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ.
και εξηγώ, απο προσοπικές παρατηρησεις, οι νευρικοί οδηγοί κανούν μπαμ στον δρόμο, η συμπεριφορά τους ειναι (στην πόλη παντα) ακρως επικύνδινη ιδιαιτερα για τους πεζούς, όπως γνωρίζουμε όλοι οι αποτομες επιταχύνσεις μας καθιστούν για λίγο χρονικό διάστημα ανίκανους για τον πλήρη έλεγχο του οχήματός μας, ,δεδομένου ότι ο χόρος που κινείτε ένα αυτοκίνητο ειναι περιορισμένος καταλαβαίνουμε όλοι οτι οι συνθήκες για οποιοδήποτε ατύχημα ειναι αριστες.
δεν θα αναφέρω τον παράγοντα παιδία γιατι έχει ξανασυζητηθεί!
περαστικά μας.
-
-
jm000 μας έκανες την ψυχολογία σμπαράλια...
Αιωνία της η μνήμη της καυμένης, αλλά εγω σκέφτομαι και τον φουκαρά που τη χτύπησε.Ακόμα κι αν δεν έφταιγε ο ίδιος, είναι μεγάλο βάρος να πρέπει να ζήσει μ΄ αυτό.....
Ζώα ζώα ζώα