-
Έχω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εδώ και περίπου ένα μήνα(το είχα παραγγείλει απ'το Δεκέμβρη) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το Type-R άλλα μόλις έμαθα για το Challenge το ξέχασα αμέσως...
Πέρα απ'την εντυπωσιακή εμφάνιση είναι πολύ ποιοτικό και καλοφτιαγμένο από κάθε άποψη, γρήγορο, με εξαιρετική οδική συμπεριφορά και πολύ διασκεδαστικό
Οι συντάκτες του περιοδικού όμως φαίνεται πως έχουν διαφορετική άποψη.
Αναφέρονται ελάχιστα στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου που δεν διαφέρει σε τίποτα απ'αυτή του Cosmo(για το οποίο έχουν γράψει πολύ καλά σχόλια) και 'κολλάνε' στο γεγονός ότι η ζωντάνια του κινητήρα δεν είναι η αναμενόμενη χαρακτηρίζοντας το ως ' ένα φιλικό, καθημερινό all around όχημα, με το καροτάκι του μοναδικού κόνσεπτ-εμφάνισης να σερβίρεται σαν ξερολούκουμο. Πραγματικά σπορ, όμως, δεν είναι. '
Δηλαδή χαρακτηρίζουν ως όχημα επίδειξης και μόνο ένα αυτοκίνητο με σχεδόν 200 ίππους στον πίσω άξονα, μπλοκέ διαφορικό και 50:50 κατανομή βάρους...
Επίσης ο Σ.Χ. γράφει: ' Συγγνώμη, αλλά δε θα πάρουμε. 'Λέει', αν το επιλέξεις μόνο για το αμάξωμά του. Με 'το γκάζι στο μυαλό' αποζητάς επειγόντως το άλλο, το καλό, με τους πολλούς ίππους, κι ας στοιχίζει κάμποσα ευρώ παραπάνω. '
Και όλα αυτά ενώ το Challenge των 153 ίππων(τροχό) και των 1343 κιλών(σύμφωνα με μετρήσεις των 4Τ) κάνει 0-400 μ. σε 15,7' και 0-1000 μ. σε 28,6', τη στιγμή που το πιο δυνατό και πιο ελαφρύ Type-R(178 ίπποι και 1231 κιλά) ολοκληρώνει τις ίδιες δοκιμασίες σε 15,2' και 27,5'.
Με τις διαφορές μόνο ως κολακευτικές να μπορούν να χαρακτηριστούν...
Δεν είναι όμως μόνο αυτά.
Στο Drive Φεβρουαρίου όπου δοκιμάζουν στην πίστα των Σερρών τα 19 πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα του 2004(ανάμεσα τους φυσικά και το RX-8 Challenge...), με τη συμμετοχή καταξιωμένων οδηγών αγώνων όπως του Παναγιώτη Χατζητσοπάνη, του Τάκη Σκαλτσά και του Γιώργου Χατζηρήγα, το μικρό Ρο Χι 'έγραψε' 1' 38' 60 καταλαμβάνοντας την 5η θέση πίσω από Μ3, EVO 8, 350Z και STI, και μπροστά από Golf GTI, TT 3.2, A3 TFSI, Megane Sport, Ibiza Cupra κ.α.
Ο Γιώργος Χατζηρήγας λέει: ' Με το RX-8 νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αγώνα. Συμπεριφέρεται σαν καλοστημένο αγωνιστικό και είναι απόλυτα ρυθμίσιμο, όπως το θέλω. '
Και το περιοδικό καταλήγει: ' Η 'ήπια' έκδοση του RX-8 με τους 192 ίππους αρίστευσε, αποδεικνύοντας ότι οι επιδόσεις δεν έχουν πάντα τον πρώτο λόγο. Με μέγιστη ταχύτητα στο τέλος της ευθείας μόλις 175,1 km/h, το μικρό RX-8 πέτυχε σχεδόν τον ίδιο χρόνο με το μεγαλύτερο αδέρφι του(0,1' διαφορά), και άφησε πίσω οτιδήποτε γερμανικό το απειλούσε. Στην πρώτη στροφή της πίστας το Mazda αποδείχτηκε πολύ γρήγορο ακόμα και για την M3, κερδίζοντας 3,5 δέκατα λόγω της εξαιρετικής κατανομής και του χαμηλού κέντρου βάρους. Στην ίδια στροφή το RX-8 πέτυχε και τη μεγαλύτερη τιμή πλευρικής επιτάχυνσης που καταγράφηκε στο Fight Club με 1,2 g, αν και η κορυφαία πρόσφυση του ιαπωνικού μοντέλου φαίνεται και στις υπόλοιπες στροφές της πίστας, στις οποίες-παρά τον πιο αδύναμο κινητήρα-καταφέρνει να έχει πάντα μεγάλη ταχύτητα εισόδου και εξόδου. '
Όλα αυτά φυσικά δεν τα γράφω γιατί δεν εμπιστεύομαι πλέον τους 4Τ, αλλά επειδή δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο που το περιοδικό αναφέρεται στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο με τρόπο που κάθε άλλο παρά αντικειμενικός μπορεί να χαρακτηριστεί... -
Έχω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εδώ και περίπου ένα μήνα(το είχα παραγγείλει απ'το Δεκέμβρη) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το Type-R άλλα μόλις έμαθα για το Challenge το ξέχασα αμέσως...
Πέρα απ'την εντυπωσιακή εμφάνιση είναι πολύ ποιοτικό και καλοφτιαγμένο από κάθε άποψη, γρήγορο, με εξαιρετική οδική συμπεριφορά και πολύ διασκεδαστικό
Αναφέρονται ελάχιστα στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου που δεν διαφέρει σε τίποτα απ'αυτή του Cosmo(για το οποίο έχουν γράψει πολύ καλά σχόλια) και 'κολλάνε' στο γεγονός ότι η ζωντάνια του κινητήρα δεν είναι η αναμενόμενη χαρακτηρίζοντας το ως ' ένα φιλικό, καθημερινό all around όχημα, με το καροτάκι του μοναδικού κόνσεπτ-εμφάνισης να σερβίρεται σαν ξερολούκουμο. Πραγματικά σπορ, όμως, δεν είναι. '
Δηλαδή χαρακτηρίζουν ως όχημα επίδειξης και μόνο ένα αυτοκίνητο με σχεδόν 200 ίππους στον πίσω άξονα, μπλοκέ διαφορικό και 50:50 κατανομή βάρους...
Επίσης ο Σ.Χ. γράφει: ' Συγγνώμη, αλλά δε θα πάρουμε. 'Λέει', αν το επιλέξεις μόνο για το αμάξωμά του. Με 'το γκάζι στο μυαλό' αποζητάς επειγόντως το άλλο, το καλό, με τους πολλούς ίππους, κι ας στοιχίζει κάμποσα ευρώ παραπάνω. '
Και όλα αυτά ενώ το Challenge των 153 ίππων(τροχό) και των 1343 κιλών(σύμφωνα με μετρήσεις των 4Τ) κάνει 0-400 μ. σε 15,7' και 0-1000 μ. σε 28,6', τη στιγμή που το πιο δυνατό και πιο ελαφρύ Type-R(178 ίπποι και 1231 κιλά) ολοκληρώνει τις ίδιες δοκιμασίες σε 15,2' και 27,5'.
Στο Drive Φεβρουαρίου όπου δοκιμάζουν στην πίστα των Σερρών τα 19 πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα του 2004(ανάμεσα τους φυσικά και το RX-8 Challenge...), με τη συμμετοχή καταξιωμένων οδηγών αγώνων όπως του Παναγιώτη Χατζητσοπάνη, του Τάκη Σκαλτσά και του Γιώργου Χατζηρήγα, το μικρό Ρο Χι 'έγραψε' 1' 38' 60 καταλαμβάνοντας την 5η θέση πίσω από Μ3, EVO 8, 350Z και STI, και μπροστά από Golf GTI, TT 3.2, A3 TFSI, Megane Sport, Ibiza Cupra κ.α.
Ο Γιώργος Χατζηρήγας λέει: ' Με το RX-8 νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αγώνα. Συμπεριφέρεται σαν καλοστημένο αγωνιστικό και είναι απόλυτα ρυθμίσιμο, όπως το θέλω. '
Και το περιοδικό καταλήγει: ' Η 'ήπια' έκδοση του RX-8 με τους 192 ίππους αρίστευσε, αποδεικνύοντας ότι οι επιδόσεις δεν έχουν πάντα τον πρώτο λόγο. Με μέγιστη ταχύτητα στο τέλος της ευθείας μόλις 175,1 km/h, το μικρό RX-8 πέτυχε σχεδόν τον ίδιο χρόνο με το μεγαλύτερο αδέρφι του(0,1' διαφορά), και άφησε πίσω οτιδήποτε γερμανικό το απειλούσε. Στην πρώτη στροφή της πίστας το Mazda αποδείχτηκε πολύ γρήγορο ακόμα και για την M3, κερδίζοντας 3,5 δέκατα λόγω της εξαιρετικής κατανομής και του χαμηλού κέντρου βάρους. Στην ίδια στροφή το RX-8 πέτυχε και τη μεγαλύτερη τιμή πλευρικής επιτάχυνσης που καταγράφηκε στο Fight Club με 1,2 g, αν και η κορυφαία πρόσφυση του ιαπωνικού μοντέλου φαίνεται και στις υπόλοιπες στροφές της πίστας, στις οποίες-παρά τον πιο αδύναμο κινητήρα-καταφέρνει να έχει πάντα μεγάλη ταχύτητα εισόδου και εξόδου. '
Όλα αυτά φυσικά δεν τα γράφω γιατί δεν εμπιστεύομαι πλέον τους 4Τ, αλλά επειδή δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο που το περιοδικό αναφέρεται στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο με τρόπο που κάθε άλλο παρά αντικειμενικός μπορεί να χαρακτηριστεί... -
Να πας να το οδηγησεις για να μας πεις εσυ την γνωμη σου
-
Μα... το έχει ήδη ο άνθρωπος και (αν κατάλαβα ποιος είναι) το έχει βάλει και στα Μέγαρα ( nickpaip, θυμάσαι την κίτρινη Sud που ήταν μαζί σου μέσα στην πίστα; ).
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Να πας να το οδηγησεις για να μας πεις εσυ την γνωμη σουΔιακρίνω μια εμπάθεια , ο συνφορουμίστας νομίζω εκφράστηκε άψογα! Οντως, προβληματίζομαι και εγώ
-
Μάλλον να οδηγήσει το Cosmo εννοεί (εγώ αυτό κατάλαβα)...
-
Γιατί οι 4Τ 'θάβουν' το RX-8 Challenge;
Διότι ο κάθε δοκιμαστής έχει διαφορετικές εμπειρίες, συναναστροφές, συμφέροντα, ενδεχομένως και παιδεία, από κάποιον άλλον συνάδελφό του. Και σίγουρα από οποιονδήποτε πιθανό αναγνώστη/αγοραστή.
Η ουσία είναι να είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή σου.
-
[deleted double post]
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Να πας να το οδηγησεις για να μας πεις εσυ την γνωμη σου
Διακρίνω μια εμπάθεια , ο συνφορουμίστας νομίζω εκφράστηκε άψογα! Οντως, προβληματίζομαι και εγώ
οχι ρε παιδια καμια εμαθεια
να παει να το οδηγησει λεω να γραψει για αυτα που ξερει
Και εγω μαζι του.
Γενικά εγω πιστευω ότι τα περιοδικα μερικες φορες την βλεπουν αλλιως,,, και κατι δεν τους κολλαει και το γραφουν περιεργα -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μα... το έχει ήδη ο άνθρωπος και (αν κατάλαβα ποιος είναι) το έχει βάλει και στα Μέγαρα ( nickpaip, θυμάσαι την κίτρινη Sud που ήταν μαζί σου μέσα στην πίστα; ).Φίλε kyan μάλλον με μπερδεψες με άλλον γιατί το αυτοκίνητο δεν το έχω βάλει ακόμα στα Μέγαρα(όταν έρθει η ώρα για service και αλλαγή ελαστικών θα το σκεφτώ...)!
-
Ôï èÝìá 'èáøßìáôïò áõôïêéíÞôïõ' ìÝóá áðï Üñèñï Ý÷åé íá êÜíåé ðåñéóóüôåñï êáé ìå ôïõò áíèñþðïõò ðïõ äéáâÜæïíôáò ôçí üðïéá êñéôéêÞ èá ðÜñïõí ôçí Üãïõóá ãéá áíôéðñïóùðåßá .
Ìéá ðéï áíáëõôéêÞ ãñáöÞ èá Þôáí ðéï áêñéâÞò éäáßôåñá üôáí ï áíáãíþóôçò äåí åßíáé ôáêôéêüò êáé äåí ãíùñßæåé ôñüðï ãñáöÞò ðåñéïäéêïý êáé ãíþóåéò -ðñïôéìÞóåéò ôïõ åêÜóôïôå áñèñïãñÜöïõ ...ÄéáâÜæïíôáò ôá ó÷üëéá ôïõ Ó.× ìïõ Þñèáí ãÝëéá ãéáôß ï Üíèñùðïò Ý÷åé ïäçãÞóåé áãùíéóôéêÜ (405Ô16 ) êÜôé öèçíïýëéá êáé áäýíáìá (959, F40 ,Enzo ) êáé ïðùóäÞðïôå ç 'áäõíáìßá' êÜðïéïõ áõôïêéíÞôïõ ãéá áõôüí ìðïñåß íá åßíáé 'õðåñäýíáìç ' ãéá ôïõò ðåñéóóüôåñïõò áðï åìÜòÅêåß åßíáé ôï öÜïõë ,ôï êåßìåíï äåí äßíåé ôçí äõíáôüôçôá êáé óôïí ìÞ ãíùñßæïíôá ôé áêñéâþò ðáßæåôáé ....
-
Όπως αναφέρω και στο αρχικό post έχω το RX-8 Challnge εδώ και 36 μέρες και έχω οδηγήσει και το Cosmo(το έχει ο ξαδερφός μου).
Οι διαφορές σε επιδόσεις είναι υπαρκτές, αλλά υπαρκτή είναι και η διαφορά στην τιμή... -
Σε κάποιο ποστ είχα αναφερθεί στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και πως κρίθηκε από τους 4Τ. Όπου αλλού διάβασα για το Challenge, δεν γράφτηκαν τόσο 'άσχημα' λόγια. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά πισωκίνητα πραγματικά coupe κοντά στους 200 ίππους και με τιμή κάτω από τα 30Κ
'Αριστεία' φυσικά πήραν η... GT και η... 120i.
Ουδέν περαιτέρω σχόλιο
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
...Διαβάζοντας τα σχόλια του Σ.Χ μου ήρθαν γέλια γιατί ο άνθρωπος έχει οδηγήσει αγωνιστικά (405Τ16 ) κάτι φθηνούλια και αδύναμα (959, F40 ,Enzo ) και οπωσδήποτε η 'αδυναμία' κάποιου αυτοκινήτου για αυτόν μπορεί να είναι 'υπερδύναμη ' για τους περισσότερους απο εμάς...Εχμ, ναι, βεβαίως ο κάθε άνθρωπος κρίνει βάσει των βιωμάτων του. Αλλά όταν ο άλλος αγοράζει περιοδικό ειδικού τύπου περιμένει μια όσο γίνεται πιο αντικειμενική άποψη. Κι εγώ που έχω βρεθεί σε κινούμενο άρμα μάχης M-60 θα θεωρήσω συγκριτικά πχ το Α6 γαζοτενεκέ με στιβαρότητα κουραμπιέ. Αλλά δεν θα πω τέτοιο πράγμα για το αυτοκίνητο επειδή απλώς πρέπει να συγκρίνεται το αυτοκίνητο με κάτι από την ίδια κατηγορία του. Εκτός αν κάποιος (δεν μιλώ για τον συγκεκριμένο συντάκτη) θέλει να βγάλει κανένα συμπλεγματάκι προς τα έξω και θάβει κάτι καλό για κερδίσει, όπως φαντάζεται, σεβασμό. (Γιατί νομίζετε ότι ανέφερα το άρμα μάχης παραπάνω; )
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Óå êÜðïéï ðïóô åß÷á áíáöåñèåß óôï óõãêåêñéìÝíï áõôïêßíçôï êáé ðùò êñßèçêå áðü ôïõò 4Ô. ¼ðïõ áëëïý äéÜâáóá ãéá ôï Challenge, äåí ãñÜöôçêáí ôüóï 'Üó÷çìá' ëüãéá. Öáßíåôáé ðùò õðÜñ÷ïõí ðïëëÜ ðéóùêßíçôá ðñáãìáôéêÜ coupe êïíôÜ óôïõò 200 ßððïõò êáé ìå ôéìÞ êÜôù áðü ôá 30Ê'Áñéóôåßá' öõóéêÜ ðÞñáí ç... GT êáé ç... 120i.
ÏõäÝí ðåñáéôÝñù ó÷üëéï
-
το μοναδικο μειονεκτημα που εχει τα σιγκεκριμενο αμαξι ειναι 1.
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣαν ειχε την μηχανη του celica με τα 192 αλογα που θεωριτικα εχει τα ιδια με το challenge θα ηταν το νουμερο ενα σε προτημηση απο εμανα τουλαχιστον... και απο πολυ αλλο κοσμα φανταζομαι...
ας ειχε και 1000 ευρω παραπανω...αλλα πολυ καταναλωση και πολυ λαδι ρε παιδια ο wankel...
-
Πέραν των όσων αναφέρθηκαν, θεωρώ πως οι κριτικές αυτοκινήτων, όπως και οι κριτικές εστιατορίων, ταινιών κλπ-κλπ δεν είναι πάντα όσο καλοπροαίρετες όσο θέλουν να φαίνονται. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΩΝ 4Τ, αλλά σε όλους όσους κρίνουν προϊόντα, υπηρεσίες, πολιτικές κ.α.
Πως περιμένεις π.χ. από ένα δημοσιογράφο που δουλεύει στο ΕΘΝΟΣ να πει μια κακή κουβεντα για τον Μπόμπολα ή από ένα δημοσιογράφο που δουλεύει στον Ελ. Τύπο να κρίνει τη Ν.Δ.;
Πώς περιμένεις από ένα συντάκτη γερμανοπροερχόμενου περιοδικού αυτοκινήτου να μη βγάλει πρώτο σε συγκριτικά τεστ γερμανικό αυτοκίνητο;
Πώς περιμένεις από κριτικό ταινιών που τα παίρνει π.χ. από τη Warner να μη θάψει ταινία της Disney;
Η καχυποψία και η έρευνα των κινήτρων πρέπει (δυστυχώς) πλέον να αποτελούν στάση ζωής -
ερωτηση : γιατι για ολα πρεπει να υπαρχει μια καχυποψεια??? δηλαδη πρεπει να καταληξουμε οτι τα περιοδικα τα περνουνε απο τις εκαστοτε εταιριες για να ειναι ολοι χαρουμενοι????
-
Γιατί; Μήπως τα παίρνεις και εσύ και μου επιτίθεσαι; Ε; Λέγε από ποιόν;
Γιατί οι 4Τ "θάβουν" το RX-8 Challenge;