-
προβλέπω shooting by πληρωμές...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
To Μεγαλοχώρι πάντως δεν παρακάμπτεται. Έχουν και πλευρικά διόδια στις προηγούμενες εξόδους. Ευτυχώς έχει μόνον ένα ευρώ.Παρακάμπτεται το Μακρυχώρι, αλλά μάλλον δε συμφέρει, γιατί έχει αρκετό κομμάτι της παλιάς εθνικής μέσα από τη Λάρισα. Για παράδειγμα βγαίνοντας από τα τέμπη κατεύθυνση νότια, μόλις βγούμε στο φαρδύ κομμάτι, βγαίνουμε δεξιά για συκούριο και συνεχίζουμε στην παράλληλη της εθνικής. Εάν παρακάμψουμε και το μοσχοχώρι (νίκαια-κιλελέρ) καλώς, συνεχίζουμε στην παλιά εθνική μέσω Λάρισας. Ένα δεν παρακάμψουμε το μοσχοχώρι τότε πρέπει να ξαναβγούμε στην εθνική στη Λάρισα 2, αλλά είναι μεγάλος ο κύκλος και αφού είναι 1 ευρώ…
-
Άλλο σύστημα ο ένας, άλλο σύστημα ο άλλος, παράλλο σύστημα ο τρίτος. Γιατί δεν κάθονται όλοι οι διαχειριστές ΜΑΖΙ με το κράτος και να καταλήξουν σε 100% συμβατά μεταξύ τους συστήματα;
-
Το E-Pass της Α.Ο. χρησιμοποιείται και σε όλα τα διόδια της Πελοποννήσου νομίζω. Στης Ελευσίνας και της Κορίνθου σίγουρα, το χρησιμοποίησα σήμερα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το E-Pass της Α.Ο. χρησιμοποιείται και σε όλα τα διόδια της Πελοποννήσου νομίζω. Στης Ελευσίνας και της Κορίνθου σίγουρα, το χρησιμοποίησα σήμερα.+1
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Διόδια θα έπρεπε να εισπραχθούν ΑΦΟΥ κατασκευαστεί ο δρόμος και να ζητείται συγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία τους και όχι...το αντίθετο! Την τελευταία φορά έχασα 30 λεπτά μποτιλιαρισμένος ή σημειωτόν, γιατί όπως είπε η κοπέλα στα διόδια κάτω γίνονται έργα και...παρόλα αυτά, έπρεπε να πληρώσουμε!
+οο
Τα διόδια εκ των πραγμάτων είναι άδικα (είτε δημόσια ή ιδιωτικά) έτσι όπως έχουν εφαρμοσθεί στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτώ την κατασκευή ενός έργου (μέσω διοδίων) και μετά αντί να το χρησιμοποιώ ελεύθερα να πρέπει να ΞΑΝΑ-πληρώνω για την χρήση αυτού. Το σωστό/δίκαιο είναι, εφόσον πληρώνουμε πριν και κατα την διαρκεια των έργων, να καταργηθούν όταν τελειώσουν οι εργασίες.
Ή, έστω, αν είναι να συνεχίζω να πληρώνω διόδια για να χρησιμοποιώ τον αυτοκινητόδρομο να είμαι μέτοχος αυτού αναλογικά με τα ποσά που έχω πληρώσει προηγουμένως κατα την διάρκεια των έργων. -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Διόδια θα έπρεπε να εισπραχθούν ΑΦΟΥ κατασκευαστεί ο δρόμος και να ζητείται συγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία τους και όχι...το αντίθετο! Την τελευταία φορά έχασα 30 λεπτά μποτιλιαρισμένος ή σημειωτόν, γιατί όπως είπε η κοπέλα στα διόδια κάτω γίνονται έργα και...παρόλα αυτά, έπρεπε να πληρώσουμε!
+οο
Τα διόδια εκ των πραγμάτων είναι άδικα (είτε δημόσια ή ιδιωτικά) έτσι όπως έχουν εφαρμοσθεί στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτώ την κατασκευή ενός έργου (μέσω διοδίων) και μετά αντί να το χρησιμοποιώ ελεύθερα να πρέπει να ΞΑΝΑ-πληρώνω για την χρήση αυτού. Το σωστό/δίκαιο είναι, εφόσον πληρώνουμε πριν και κατα την διαρκεια των έργων, να καταργηθούν όταν τελειώσουν οι εργασίες.
Ή, έστω, αν είναι να συνεχίζω να πληρώνω διόδια για να χρησιμοποιώ τον αυτοκινητόδρομο να είμαι μέτοχος αυτού αναλογικά με τα ποσά που έχω πληρώσει προηγουμένως κατα την διάρκεια των έργων.Εχει κοστος και η συντηρηση μετα... αλλα οχι βεβαια οσο η κατασκευη.... ειναι και τα δανεια για την κατασκευη..... θεμα συμβασεων ειναι.... ποτε λεει οτι θα το παραδωσει ο κατασκευαστης (αφου κερδισει ποσα?? πανω στο κοστος..... στην συντηρηση... και με τι ορους θα υπολογισθουν αυτα....)
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
+οο
Ή, έστω, αν είναι να συνεχίζω να πληρώνω διόδια για να χρησιμοποιώ τον αυτοκινητόδρομο να είμαι μέτοχος αυτού αναλογικά με τα ποσά που έχω πληρώσει προηγουμένως κατα την διάρκεια των έργων.Εχει κοστος και η συντηρηση μετα... αλλα οχι βεβαια οσο η κατασκευη.... ειναι και τα δανεια για την κατασκευη..... θεμα συμβασεων ειναι.... ποτε λεει οτι θα το παραδωσει ο κατασκευαστης (αφου κερδισει ποσα?? πανω στο κοστος..... στην συντηρηση... και με τι ορους θα υπολογισθουν αυτα....)
1.000.0000 δικαιολογιες μπορουν να βρεθουν. Δεν υπαρχει καμια δικαιολογια ομως οτι σε συγχρονο αυτοκινητοδρομο πρεπει να σταματησεις 10 φορες στα 500χλμ για να πληρωσεις διοδια.
-
Ναι ο τροπος εισπαραξης ειναι για τον Π@@@@τσο!! ανικανο κρατος να ζητησει να υπαρχει συμβατοτητα και εισπραξη στην εξοδο..... ΔΕΝ χρειαζεται να ανκαλυψει καποιος τον τροχο τον εχουν βρει ηδη!!!
-
'Καταγγελία για τα διόδια Λεπτοκαρυάς'
'Θέλω να ενημερώσω τους φίλους οδηγούς που κινούνται προς Νότια Ελλάδα ότι λίγο πριν την έξοδο για Λεπτοκαρυά οι υπεύθυνοι του αυτοκινητοδρόμου αιγίου έχουν τοποθετήσει μια ηλεκτρονική πινακίδα που ενημερώνει τους οδηγούς ότι ο κόμβος για Σκοτείνα ειναί κλειστός προφανώς για να...
χρησημοποιούν οι οδηγοί την Εθνική οδό και να πληρώνουν τα αντίστοιχα διόδια. Παράλληλα εντελώς παράνομα και καταχρηστικα έχουν κλείσει με τσιμεντοτοιχεία την δίοδο από την παράπλευρη οδό προς την Εθνική οδό, ώστε να μην μπορείς να εισέλθεις, αφού κάνεις την παράκαμψη, στην Εθνική . Ωστόσο θέλω να ενημερώσω τους αναγνώστες του τροκτικου ότι υπάρχει λύση : αφού μπεις στην παράπλευρη οδό και κανείς την παράκαμψη δεν περνάς κάτω από τη γέφυρα ώστε να μπεις πάλι στην Εθνική αλλά συνεχίζεις για λίγα μέτρα προς Αγιο Παντελεημωνα και υπάρχει κι άλλη έξοδος για την εθνική οδό αλλά θέλει μεγάλη προσοχή γιατί μπαίνεις σε σημείο που περνάνε και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας εν αντιθέσει με το προηγούμενο πέρασμα που είναι ασφαλέστερο.'
Σε κανά μήνα θα περάσω από εκεί, μήπως γνωρίζει κανείς περισσότερα..? 2.8€ είναι της Λεπτοκαρυάς
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
'Καταγγελία για τα διόδια Λεπτοκαρυάς''Θέλω να ενημερώσω τους φίλους οδηγούς που κινούνται προς Νότια Ελλάδα ότι λίγο πριν την έξοδο για Λεπτοκαρυά οι υπεύθυνοι του αυτοκινητοδρόμου αιγίου έχουν τοποθετήσει μια ηλεκτρονική πινακίδα που ενημερώνει τους οδηγούς ότι ο κόμβος για Σκοτείνα ειναί κλειστός προφανώς για να...
χρησημοποιούν οι οδηγοί την Εθνική οδό και να πληρώνουν τα αντίστοιχα διόδια. Παράλληλα εντελώς παράνομα και καταχρηστικα έχουν κλείσει με τσιμεντοτοιχεία την δίοδο από την παράπλευρη οδό προς την Εθνική οδό, ώστε να μην μπορείς να εισέλθεις, αφού κάνεις την παράκαμψη, στην Εθνική . Ωστόσο θέλω να ενημερώσω τους αναγνώστες του τροκτικου ότι υπάρχει λύση : αφού μπεις στην παράπλευρη οδό και κανείς την παράκαμψη δεν περνάς κάτω από τη γέφυρα ώστε να μπεις πάλι στην Εθνική αλλά συνεχίζεις για λίγα μέτρα προς Αγιο Παντελεημωνα και υπάρχει κι άλλη έξοδος για την εθνική οδό αλλά θέλει μεγάλη προσοχή γιατί μπαίνεις σε σημείο που περνάνε και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας εν αντιθέσει με το προηγούμενο πέρασμα που είναι ασφαλέστερο.'
Σε κανά μήνα θα περάσω από εκεί, μήπως γνωρίζει κανείς περισσότερα..? 2.8€ είναι της Λεπτοκαρυάς
Αφού ο κόμβος (είσοδος) στην εθνική έκλεισε προσωρινά για έργα, προφανώς σε 1 μήνα θα έχει ξανανοίξει. Είναι ήδη κλειστός 14 ημέρες. Πάντως μπορείς να ξαναβγεις στην εθνική λίγο παρακάτω σε 2 σημεία (παντα από δεξιά, δηλαδή χωρίς να κόψεις κάθετα την εθνική) καθώς και σε ένα τρίτο, μπροστά στο κάστρο του πλαταμώνα (εκεί θα πρέπει να κόψεις και τα δύο ρεύματα). Περιληπτικά, πηγαίνοντας στην παράκαμψη ακριβώς δίπλα στην εθνική, όταν τελειώσει και φθάσεις στο ΣΤΟΠ, δεν πηγαίνεις δεξιά για να περάσεις κάτω από τη γέφυρα στην έξοδο που είναι πλέον κλειστή, αλλά πηγαίνεις αριστερά και στην πρώτη διασταύρωση (50 μέτρα) κάνεις δεξιά, μετά ακολουθείς μπλε ταμπέλες για Λάρισα και βγαίνεις λίγο μετά το βενζινάδικο της ΕΚΟ
-
Έχω βρεθεί στην παράκαμψη της Λεπτοκαρυάς και κατευθύνομαι βόρεια κατα τις 22:30.
Στο stop δε μπορούσα να περάσω απέναντι επειδή ερχόταν δεκάδες φορτηγά απο το δρόμο της Σκοτίνας. Έπρεπε υποχρεωτικά να σε αφήσει κάποιος γιατί ήταν ατέλειωτες.
Δεύτερο σοκ όταν έχω περάσει και κατευθύνομαι προς τα διόδια. Σταματημένες νταλίκες μέχρι και μετά το ύψος των διοδίων. Υπολογίζω οτι τη δεδομένη στιγμή 100-150 νταλίκες βρισκόταν μέσα στην παράκαμψη.
Μετά απο αυτό που είδα πιστεύω οτι πολύ σωστά έκλεισε η παράκαμψη.
Το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί ήταν τεράστιο και ο βοηθητικός δρόμος με τέτοια κυκλοφορία θα έπρεπε να επισκευάζεται κάθε μήνα.
Εκτός απο αυτό η είσοδος στον αυτοκίνητοδρομο για αυτούς που κατευθύνονται νότια είναι σε επικίνδυνο σημείο. -
εχει κλεισει ο κόμβος της Λεπτοκαρυας;
η αληθεια ειναι οτι τον τελειταιο καιρο κλεινουν τους κομβους και ξαναστρωνουν την ασφαλτο.
απο Βολο για Λαρισα τους εφτιαξαν και τους τρεις που θυμαμαι
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
εχει κλεισει ο κόμβος της Λεπτοκαρυας;η αληθεια ειναι οτι τον τελειταιο καιρο κλεινουν τους κομβους και ξαναστρωνουν την ασφαλτο.
απο Βολο για Λαρισα τους εφτιαξαν και τους τρεις που θυμαμαι
Έχει κλείσει ο κόμβος εισόδου στη Σκοτίνα.
-
κατεβαινοντας απο Θεσσαλονικη προς Αθηνα δεν μπορεις να βγεις απο τον παραδρομο στην εθνική;
ή ανεβαινοντας δεν μπορεις να μπεις στον παραδρομο;
-
θα αυξηθουν κι αλλο τα διοδια απο 1/7
αρχισε ο Μωρεας, θα ακολουθησουν κι οι αλλοι
Λόγω αύξησης του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) από 21% σε 23%, τα διόδια και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης αναπροσαρμόζονται από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
κατεβαινοντας απο Θεσσαλονικη προς Αθηνα δεν μπορεις να βγεις απο τον παραδρομο στην εθνική;Αυτό, αν και υπάρχουν λύσεις όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
κατεβαινοντας απο Θεσσαλονικη προς Αθηνα δεν μπορεις να βγεις απο τον παραδρομο στην εθνική;ή ανεβαινοντας δεν μπορεις να μπεις στον παραδρομο;
πηγαίνοντας νότια δεν μπορείς να βγεις από τον παράδρομο ξανά στην εθνική λόγω κλειστού κόμβου Σκοτίνας, μπορείς όμως να βγεις 150 μέτρα παρακάτω (δες προηγούμενα post).
Κατεύθυνση βόρεια μπαίνεις και βγαίνεις κανονικά -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Έχω βρεθεί στην παράκαμψη της Λεπτοκαρυάς και κατευθύνομαι βόρεια κατα τις 22:30.
Στο stop δε μπορούσα να περάσω απέναντι επειδή ερχόταν δεκάδες φορτηγά απο το δρόμο της Σκοτίνας. Έπρεπε υποχρεωτικά να σε αφήσει κάποιος γιατί ήταν ατέλειωτες.
Δεύτερο σοκ όταν έχω περάσει και κατευθύνομαι προς τα διόδια. Σταματημένες νταλίκες μέχρι και μετά το ύψος των διοδίων. Υπολογίζω οτι τη δεδομένη στιγμή 100-150 νταλίκες βρισκόταν μέσα στην παράκαμψη.
Μετά απο αυτό που είδα πιστεύω οτι πολύ σωστά έκλεισε η παράκαμψη.
Το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί ήταν τεράστιο και ο βοηθητικός δρόμος με τέτοια κυκλοφορία θα έπρεπε να επισκευάζεται κάθε μήνα.
Εκτός απο αυτό η είσοδος στον αυτοκίνητοδρομο για αυτούς που κατευθύνονται νότια είναι σε επικίνδυνο σημείο.Εχει πολλές νταλίκες σταματημένες ειδικά Παρασκευή και Κυριακή πριν τις 10 το βράδυ, οπότε κατα τις 9 30 με 10 ξεκινούν ΟΛΕΣ μαζί, καλύτερα να μην είσαι εκεί εκείνη την ώρα.
Η παράκαμψη των διοδίων της Λεπτοκαρυάς μπορεί να γίνει από 3 παράλληλους δρόμους όλοι ανάμεσα στην εθνική και την παραλία. Ετσι βγαίνοντας από την εθνική με κατεύθυνση βόρεια μπορείς στο πρώτο στοπ να στρίψεις δεξιά και να στρίψεις μετά αριστερά στην πρώτη ή στη δεύτερη διασταύρωση, οπου έχει λιγότερες νταλικες (και περισσότερους τουρίστες τώρα το καλοκαίρι...) -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Εχει πολλές νταλίκες σταματημένες ειδικά Παρασκευή και Κυριακή πριν τις 10 το βράδυ, οπότε κατα τις 9 30 με 10 ξεκινούν ΟΛΕΣ μαζί, καλύτερα να μην είσαι εκεί εκείνη την ώρα.
Η παράκαμψη των διοδίων της Λεπτοκαρυάς μπορεί να γίνει από 3 παράλληλους δρόμους όλοι ανάμεσα στην εθνική και την παραλία. Ετσι βγαίνοντας από την εθνική με κατεύθυνση βόρεια μπορείς στο πρώτο στοπ να στρίψεις δεξιά και να στρίψεις μετά αριστερά στην πρώτη ή στη δεύτερη διασταύρωση, οπου έχει λιγότερες νταλικες (και περισσότερους τουρίστες τώρα το καλοκαίρι...)Δίκιο έχεις, πρέπει να έπεσα σε κυριακή που ξεκίνησαν όλες μαζί. Ευτυχώς αυτές κατέβαιναν και δεν είχα πρόβλημα στην πορεία μου.
Όσο για τους δύο παράλληλους είναι καλή καβάτζα, αλλά έχουν 2 stop ο καθένας και μου κόβουν τη φόρα. (Προτιμότερος ο πιο κοντά στη θάλασσα γιατί οι νταλίκες δε χωράνε κάτω απο το γεφυράκι! )
Αυξηση διοδίων (ξανά!)