-
ωραιος
-
έτσι και αλλιώς από το νούμερο της πινακίδας θα βρει τον ιδιοκτήτη.....
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ο κύριος σουφλιάς παραγνωρίζει ίσως το γεγονός ότι η απόσβεση είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.Σε ΟΛΑ τα έργα μέχρι στιγμής, που έγιναν με κάποιου είδους παραχώρηση (ΓΕΦΥΡΑ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ) λόγω της κατακόρυφης αύξησης της κίνησης, όλες τους οι προβλέψεις ακόμα και οι πιο αισιόδοξες έπεσαν εκτός. Έχουν χεστεί κανονικά στο τάληρο, και προφανώς τυπικά θα μπορούσαν να φύγουν νωρίτερα, πολύ νωρίτερα απ ό,τι προβλέπεται στα συμβόλαια.
ΙΜΟ εφόσον συμφωνείται ένα τίμημα για το έργο, θα πρέπει ανεξαρτήτως χρόνου να πάρουν πόδι εφόσον συμπληρωθεί.
Σιγά λοιπόν μη ζημειωθούνεΌσον αφορά τα διόδια στην ευρώπη, όντως έχουμε τα φτηνότερα, στην Ισπανία και στην Πορτογαλλία τους πήδηξαν, εφαρμόζοντας αυτό το σύστημα που εφαρμόζουμε, αλλά πραγματικά δε βλέπω λόγο να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας.
Α, είπε κι ένα σωστό
Όταν έχεις τέτοια διόδια, έχεις και εναλλακτικό δίκτιο, όχι παράπλευροΗ σύμβαση για την Α.Ο. ήταν για 25 έτη εκμετάλλευση no matter what. Εκεί όπου το παιγνίδι παίζεται είναι στο κόστος των διοδίων. Για το λόγο αυτό τα διόδια της Α.Ο. από 2.90 το 2004 έπεσαν στο 2.70 που είναι σήμερα.
Από εκεί και πέρα το Ελληνικό Δημόσιο έχοντας μέρος της εκμετάλλευσης του συνόλου του δικτύου (καθώς ο χώρος παραμένει πάντα Δημόσιος) δεν έχει κανένα συμφέρον ΙΜΗΟ να σκοτώσει τη κότα που κάνει τα χρυσά αυγά. Γιατί όλοι γνωρίζουμε το πως θα γίνει η Α.Ο. μετά από 5 χρόνια εκμετάλλευσης από το Δημόσιο. Όπως και όλοι γνωρίζουμε τι υπηρεσίες είχαμε με τις εκάστοτε ΕΥΔΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Όλες μα όλες οι συμβάσεις είναι για συγκεκριμένο χρόνο λοιπόν και αυτό καθώς δεν γνωρίζω πουθενά στο κόσμο κάποια σύμβαση παραχώρησης που να δέχεται ο Ιδιώτης να φύγει μόλις η εταιρεία περάσει στο μαύρο. Γιατί να αναλάβει επιχειρηματικό ρίσκο?? για να προσφέρει μετά κάτι δωρεάν στο κράτος που στην περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά απλά θα σφυρίζει αδιάφορα????
Με την ίδια λογική τότε να θέσουμε ένα όριο διαβίωσης σε όλους και μετά από αυτό για όλους τα επιπλέον χρήματα να πάνε στο Δημόσιο καθώς δεν υπάρχει λόγος να κλέβουμε τους συμπολίτες μας! Γιατί έτσι το παρουσιάζουν κάποιοι εδώ. Ότι τα διόδια είναι κλοπή. Γιατί να μην είναι κλοπή λοιπόν η αμοιβή του συμβολαιογράφου μετά από 200 πράξεις που έχει εισπράξει 100,000 ευρώ και ζει με ιδιαίτερη άνεση?? Εκεί γιατί δεν ζητούν οι κύριοι αυτοί να έχουν ατελώς την Υπηρεσία?
Επιστρέφοντας στα της Α.Ο. συγκεκριμένα (και σε μεγαλύτερη βάση ισχύουν για όλους).
Η επιτυχία της Α.Ο. οφείλεται σε 3 κυρίως παράγοντες:
α. Ταχύτητα (ειδικά με το κορεσμένο κέντρο)
β. Ασφάλεια (απλά ασύγκριτη με οτιδήποτε άλλο στο Κέντρο της Αθήνας)
γ. Υπηρεσίες (ο τάπητας είναι χαρά θεού).Πείτε μου λοιπόν γιατί να μην το επιλέγει ο Ιδιώτης. Το κόστος δεν είναι χαμηλό (2 διελεύσεις για 22 μέρες το μήνα επί 11 μήνες συνεπάγονται 1137.4 Ευρώ μετά την έκπτωση) αλλά...
α. Η οικονομία είναι σημαντική (η μέση κατανάλωση πέφτει κατά 2 λίτρα στα 100)
β. Ο χρόνος που εξοικονομείται σημαντικός
γ. Το ρίσκο στο οποίο εκτίθεται ο οδηγός πολύ μικρότερος.
δ. Η οικονομία στο service σημαντική. Στο TIPO άλλαζα αμορτισέρ κάθε 2 έτη. Το ίδιο συνέβη και στο ΙΜΑ για τα πίσω αμορτισέρ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι στο TIPO στην Ιταλία είχα μία αλλαγή πίσω αμορτισέρ (και αυτό από δική μου βλακεία) σε 5 έτη μπορώ να λάβω υπόψη μία μείωση κατά 40% του κόστους αντικατάστασης αμορτισέρ ανά έτος ήτοι για μένα 700 Χ 0.4 = 280 ευρώ ετησίως. Αν λάβω και το κέρδος από τακάκια φρένων κ.α. (βλάβες κ.λπ.) δεν τίθεται ζήτημα ότι το πραγματικό κόστος της Α.Ο. (που είναι και ο ακριβότερος ανά χιλιόμετρο δρόμος της Ελλάδας) είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που φαίνεται και τα οφέλη σε χρόνο και ηρεμία είναι δυσανάλογα υψηλά.ΥΓ. Περί υπαλληλικών σχέσεων και Σαρακατσάνου. Το να μειώσεις το τίμημα (ή να το αναπροσαρμόσεις) είναι μία εύσχημη διαδικασία να αναδιαπραγματευτείς τη σύμβαση. Πέρα του γεγονότος ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται αν ο Ιδιώτης δεν κερδίζει από αυτό (άλλωστε ούτε το κράτος έχει τη δυνατότητα να κάνει πίσω στις υπογραφές του) η όλη κουβέντα πέρα της Δημιουργίας εντυπώσεων που αποσκοπεί? Μήπως λέω μήπως τα 'αφεντικά' του Σαρακατσάνου τα έχουν βρει σκούρα και θέλουν μέσω των καναλιών να ξανασυζητήσουν τη σύμβαση γιατί απλά δεν βγαίνουν??? (να το δούμε και αντίθετα δηλαδή).
-
Τϊ εννοείς να περάσει στο μαύρο?
Κατάλαβες τί είπα? Εφόσον βγει το κέρδος να σηκώνεται να φεύγει.εεπ, γιατί η γέφυρα ακριβαίνει αντί να φτηναίνει όπως η ΑΟ?
-
Ηδη η ΑΟ αρχίζει κ μποτιλιάρεται αρκετά συχνά. Οταν θα μπουν και οι κάμερες άντε γεια.
Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Τϊ εννοείς να περάσει στο μαύρο?
Κατάλαβες τί είπα? Εφόσον βγει το κέρδος να σηκώνεται να φεύγει.εεπ, γιατί η γέφυρα ακριβαίνει αντί να φτηναίνει όπως η ΑΟ?
Δηλαδή Παναγιώτη αν δουλέψεις 4 μήνες και βγάλεις 50,000 ευρώ από εκεί και πέρα εφόσον έβγαλες το κέρδος του έτους θα δουλεύεις τσάμπα??
Η συμφωνία είναι συμφωνία. Ο χρόνος παραχώρησης είναι γνωστός apriori και όλοι οι επενδυτές παίζουν με το χρόνο αυτό. Όπως η μετά τη σύμβαση αύξηση του χρόνου παραχώρησης είναι κατά του ανταγωνισμού και του Δημοσίου έτσι και ο πρόωρος τερματισμός της είναι κατά των συμφερόντων του Αναδόχου.
Τώρα το γεγονός ότι η Α.Ο. φθηναίνει οφείλεται καθαρά στη χρήση που έχει καθώς η σύμβαση αυτής το προέβλεπε. Η Γέφυρα από την άλλη ακριβαίνει καθώς η κυκλοφορία που έχει είναι εντός των παραμέτρων που είχε ορίσει η σύμβαση με αποτέλεσμα ο χρήστης να έχει την απαίτηση της αναπροσαρμογής και να την λαμβάνει.
Η μείωση της τιμής των διοδιών στους υπόλοιπους δρόμους μπορεί να αποφασιστεί αν και εφόσον:
α. Ο Ανάδοχος δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να του επιβληθεί μείωση του τιμήματος με άμεση ελάφρυνση των χρηστών του δρόμου.
β. Το Δημόσιο μειώσει το τίμημα που εισπράττει.
γ. Εφόσον προβλέπεται από τη σύμβαση και οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλουν.
Καθώς όμως στην Αθηνών - Λαμίας και στην Κορίνθου - Πατρών δεν έχει σημειωθεί κάποια ιδιαίτερη αύξηση των διελεύσεων τα τελευταία έτη το (γ) δεν βλέπω πως να μπορεί να εφαρμοστεί.
Σε κάθε περίπτωση καθώς πρόκειται περί μονοπωλιακής κατάστασης οι τιμές καθορίζονται από τη Βουλή. Τώρα το ΠΑΣΟΚ θέλει τα 4 λεπτά που το ίδιο είχε Νομοθετήσει το μακρινό 2001 (που με τα οποία τα 5 λεπτά το χιλιόμετρο τιμές 2004 της Α.Ο. αυτό αντικατοπτρίζουν) να το μειώσει. Αυτό όμως για να γίνει θα πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή της συμφωνίας με τους Αναδόχους γιατί οι συμβάσεις είναι διεθνείς και υπάρχουν και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και η Ελλάδα δεν είναι η Βενεζουέλα του Τσάβες όπου ένας τρελός καταστρατηγεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και το παίζει νταβατζής. Οπότε ΙΜΗΟ για να το πετύχει αυτό μάλλον το (β) θα υιοθετηθεί αλλιώς μας βλέπω σε μία αιματηρή διαμάχη με τους Ευρωπαίους η οποία θα καταλήξει σε ένα ακόμα διεθνές ρεζιλίκι όπως αυτό με τον Κωνσταντίνο τη Δήμευση της περιουσίας του και την μετέπειτα δικαίωση του σε διεθνές Δικαστήριο κατ' εφαρμογή των Νόμων που διέπουν το Ελληνικό Κράτος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ηδη η ΑΟ αρχίζει κ μποτιλιάρεται αρκετά συχνά. Οταν θα μπουν και οι κάμερες άντε γεια.Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Το μποτιλιάρισμα της Α.Ο. είναι σε δύο σημεία συνήθως (στο 95% των περιπτώσεων γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που η Α.Ο. είναι αδιάβατη). Στη Κηφισίας και στην έξοδο προς Λαμία. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υφίσταται κορεσμός στην Α.Ο. αλλά η δεξαμενές απορροής της κίνησης δεν μπορούν να δεχτούν τη ποσότητα των οχημάτων.
-
Σημερα πηγα με ενα φιλο μου στο Λουτρακι και αρνηθηκα να πληρωσω τα διοδια.
Εφτασα στο γκισε και ειπα πολυ ευγενικα στην κοπελα οτι δεν θα πληρωσω και να μου ανοιξει την μπαρα να περασω , η κοπελα μου ειπε οτι δεν μπορει να κανει κατι τετοιο και ειχαμε τον εξης διαλογο.Εγω: Καλησπερα σας, σας παρακαλω ανοιξτε μου να περασω διοτι δεν θελω να πληρωσω
Ταμιας: Με συγχωρειτε αλλα δεν γινεται αυτο που ζητατε
Εγω: Εαν δεν μου ανοιξετε την μπαρα θα κατεβει ο συνοδηγος και θα την ανοιξει με τα χερια, σας παρακαλω ανοιξτε μου
Ταμιας:Κυριε δεν μπορω να σας ανοιξω , εαν σας ανοιξω θα χρεωθω την διελευση σας και θα πρεπει να πληρωσω 2,90€.
Εγω: Το ξερετε οτι αυτο που κανετε ειναι παρακωλυση συγκοινωνιας και δεν εχετε κανενα δικαιωμα να μου αρνηστε την διελευση και να με καθυστερητε ? Αν θελετε σημειωστε την πινακιδα μου και ανοιξτε μου να περασω .
Ταμιας: Σας παρακαλω θα εχω προβλημα , περιμενετε τουλαχιστον να ερθει ο εποπτης.Ερχεται ο εποπτης και αλλοι 2 οι οποιοι βαζουν ενα κωνο στην λωριδα και λενε στα 2 αυτοκινητα που ηταν πισω μου να πανε στα διπλανα ταμεια και ακολουθει ο παρακατω διαλογος
Εγω: Καλησπερα σας , δεν θελω να πληρωσω, σας ζηταω πολυ ευγενικα να μου ανοιξετε και να μην με καθυστερειτε αλλο
Εποπτης: κυριε θα πρεπει να συμπληρωσουμε ενα χαρτι
Εγω: Δεν συμληρωνω κανενα χαρτι , παρτε τον αριθμο της πινακιδας μου και ανοιξτε τωρα, κατεβαινει ο φιλος μου και παει να ανοιξει την μπαρα με τα χερια, ο εποπτης τοτε μας λεει σας παρακαλω να συμπληρωσουμε το χαρτι κα θα σας ανοιξω.
Εγω: Κυριε ο δρομος δεν ειναι δικο σας , δεν ειναι τσιφλικι σας ,ειναι δημοσιος και δεν μπορειτε να μου αρνηθητε την διελευση.
Εποπτης: Ναι το κρατος εχει τα 3/4 του δρομου και η εταιρεια μας το υπολοιπο 1/4
Εγω: Κοιταχτε να δειτε το οτι σας εχουν παραχωρησει την εκμεταλευση και την συντηρηση του δρομου αυτο δεν σας δινει το δικαιωμα να μην σηκωνετε την μπαρα, σας ξαναλεω οτι ο δρομος ειναι δημοσιος και αυτη την στιγμη παρανομειτε.
Εποπτης: (δεν αναφερθηκε σε αυτο που του ειπα οτι ειναι παρανομος ) Αν δεν θελετε να συμπληρωσετε το χαρτι να φωναξουμε την τροχαια
Εγω: Λοιπον επειδη δεν θελω να το κουρασουμε αλλο ελατε να το συμπληρωσουμε να τελειωνουμε.
Συμπληρωσαμε το χαρτι και αφου διαβασψ τι εγραφε τοτε το υπεγραψα, μου ειπε σας ευχαριστω πολυ και μου ανοιξε την μπαρα.Το χαρτι γραφει τα στοιχεια μου και οτι τους χρωσταω 2,90€ και να τα δωσω σε 30 ημερες σε ενα οποιοδηποτε ταμειο, δεν γραφει ουτε οτι θα εχω καποια κυρωση π.χ πολλαπλασιο της τιμης και ουτε οτι θα γινει κατι στην περιπτωση που δεν τα δωσω σε 30ημερες.
Δειτε παρακατω τα χαρτια που μου δωσανε
-
'...o κατωθι υπογεγραμμενος,* δηλωνω οτι οφειλω *το αναλογουν στο οχημα μου τελος διοδιων και δεσμευομαι να το καταβαλλω εντος 30 ημερων. '
-
Φίλε μου υπέγραψες ότι δεν είχες λεφτά να το πληρώσεις. Όχι ότι δεν το πληρώνεις καθόλου. Και όχι ότι αρνείσαι να το πληρώσεις..
Θα τα πληρώσεις κανονικότατα. Αν δεις τις συμβουλές των διαμαρτυομένων, όλοι λένε, να ΜΗΝ υπογράφεις τίποτα. -
αυτο με ανησυχει και μενα....
-
Εγώ απορώ με κάτι άλλο... Φίλε Drunkard, δεν είχε καθόλου κόσμο σήμερα στα διόδια? Γιατί σε όλη την Ελλάδα (σίγουρα στα Μάλγαρα και στις Αφίδνες) κάνανε κατάληψη ο σύλλογος που αντιτίθεται στα διόδια (δεν θυμάμαι πως λέγεται) στις 2-4 το μεσημέρι και περνούσαν ελεύθερα τα αυτοκίνητα...
-
Εχμμμ....
Μόλις τους δήλωσες ότι θα πληρώσεις.Αυτό το χαρτί χρησιμοποιείται όταν κάποιος για κάποιο λόγο δεν έχει χρήματα μαζί του (πχ ξέχασε το πορτοφόλι του), το συμπληρώνει και περνάει κανονικότατα τα διόδια. Είναι έντυπο αδυναμίας καταβολής και όχι άρνησης καταβολής...
-
Σε πιάσανε κότσο
-
Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι αρνούνται να πληρώνουν στα διόδια της Ελευσίνας. Αν μη τι άλλο, όλες αυτές οι σήραγγες και ο αυτοκινητόδρομος με 3+1 λωρίδες παντού έχουν τεράστιο κόστος κατασκευής και συντήρησης. Και υπάρχει εναλλακτική, εάν κάποιος δε θέλει να πληρώσει.
Στην Κόρινθο - Πάτρα, το καταλαβαίνω. Είναι σκέτη κοροϊδία. Αλλά στην Ελευσίνα - Κόρινθο, γιατί; Μόνο και μόνο επειδή έχει γίνει παραχώρηση της εκμετάλλευσης και συντήρησης σε ιδιωτική εταιρία;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι αρνούνται να πληρώνουν στα διόδια της Ελευσίνας. Αν μη τι άλλο, όλες αυτές οι σήραγγες και ο αυτοκινητόδρομος με 3+1 λωρίδες παντού έχουν τεράστιο κόστος κατασκευής και συντήρησης. Και υπάρχει εναλλακτική, εάν κάποιος δε θέλει να πληρώσει.Στην Κόρινθο - Πάτρα, το καταλαβαίνω. Είναι σκέτη κοροϊδία. Αλλά στην Ελευσίνα - Κόρινθο, γιατί; Μόνο και μόνο επειδή έχει γίνει παραχώρηση της εκμετάλλευσης και συντήρησης σε ιδιωτική εταιρία;
Γιατί είναι της μόδας, γίνεται ντόρος, μάς αρέσει να γινόμαστε αντιδραστικοί, και πολλά άλλα τα οποία δηλώνουν ότι δεν μας ενοχλεί πραγματικά το ότι καλούμαστε να πληρώσουμε υπό κάποιες απαράδεκτες συνθήκες (π.χ. Κόρινθος-Πάτρα) και ότι γι' αυτό δεν αντιδρούμε μόνο όπου πραγματικά πρέπει.
Υ.Γ.: Στη συγκεκριμένη περίπτωση πραγματικά απορώ μετά από τόση στιχομυθία ('είναι παράνομο να μη με αφήνετε να περάσω', 'ο δρόμος είναι δημόσιος', κτλ) πώς ο συμφορουμίστας δέχτηκε να υπογράψει ότι οφείλει το ποσό
-
Ολη αυτη η στιχομυθια εγινε καθαρα και μονο για να δω τι θα μου πουν και τι γινετε σε αυτη την περιπτωση οχι γιατι δεν ηθελα να πληρωσω απο αποψη ή να το παιξω κατι. Το εκανα με πληρη συνειδηση της οφειλης που θα εχω , αλλωστε στο Λουτρακι κατεβαινω αρκετα συχνα οποτε δεν λεει να μπαινω σε τετοια διαδικασια αλλα θελω να δω περα των 2.90€ τι αλλο μπορει να αξιωνει η εταιρια απο την στιγμη που το χαρτι που υπεγραψα δεν αναφερει καποια ποινη σε περιπτωση που δεν καταβαλω ποσο.
Αυτο παντως που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ηταν οτι η κοπελα στο ταμειο μου ειπε οτι εαν μου ανοιξει και περασω τοτε θα χρεωθει αυτη το ποσο ,αν ειναι αληθεια τοτε τι να πω
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Αυτο παντως που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ηταν οτι η κοπελα στο ταμειο μου ειπε οτι εαν μου ανοιξει και περασω τοτε θα χρεωθει αυτη το ποσο ,αν ειναι αληθεια τοτε τι να πω
Θα βλεπουν ποσες φορες ανεβηκε η μπαρα και θα συγκρινουν με τις αποδειξεις,λογικο το βλεπω για να μην περνανε χωρις να πληρωνουν καποιοι γνωστοι των υπαλληλων.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα βλεπουν ποσες φορες ανεβηκε η μπαρα και θα συγκρινουν με τις αποδειξεις,λογικο το βλεπω για να μην περνανε χωρις να πληρωνουν καποιοι γνωστοι των υπαλληλων.
Δεν γίνεται μόνο για να μην περνάνε οι γνωστοί τους.... Παλιότερα επί... ΤΕΟ οι υπάλληλοι είχαν θησαυρίσει με το σύστημα του 'μισού'. Όσοι ήξεραν το κόλπο, πλησίαζαν και έλεγαν 'μισό'. Ήταν το password! Έδιναν στον υπάλληλο το μισό διόδιο και αυτός δεν τους έκοβε απόδειξη και τσέπωνε το άλλο μισό. Η κατάσταση αυτή κράτησε πολλά χρόνια μέχρι που τους ξήλωσαν όλους! Μου έχουν πει για περίπτωση νέας υπαλλήλου που αρνήθηκε να το κάνει και της έβαλαν χέρι όλοι οι υπόλοιποι και ο προϊστάμενος γιατί είχε περισσότερα έσοδα από αυτούς και τους χαλούσε την πιάτσα και προκαλούσε υποψίες!!!!!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δεν γίνεται μόνο για να μην περνάνε οι γνωστοί τους.... Παλιότερα επί... ΤΕΟ οι υπάλληλοι είχαν θησαυρίσει με το σύστημα του 'μισού'. Όσοι ήξεραν το κόλπο, πλησίαζαν και έλεγαν 'μισό'. Ήταν το password! Έδιναν στον υπάλληλο το μισό διόδιο και αυτός δεν τους έκοβε απόδειξη και τσέπωνε το άλλο μισό. Η κατάσταση αυτή κράτησε πολλά χρόνια μέχρι που τους ξήλωσαν όλους! Μου έχουν πει για περίπτωση νέας υπαλλήλου που αρνήθηκε να το κάνει και της έβαλαν χέρι όλοι οι υπόλοιποι και ο προϊστάμενος γιατί είχε περισσότερα έσοδα από αυτούς και τους χαλούσε την πιάτσα και προκαλούσε υποψίες!!!!!
Τα εχω ακουσει και εγω αυτα,για ταξιτζηδες συγκεκριμμενα, και για αυτο το εγραψα.
Αυξηση διοδίων (ξανά!)