-
Υπάρχει εναλλακτική απο ελασσόνα.
Ωραιότατος δρόμος με όμορφα τοπία. -
[Τροφη για σκεψη/mode on]
Τυχαίο που το κριτήριο διαφοροποίησης της κατηγορίας 2 με την 3 στα διόδια, ειναι το ύψος του οχήματος
Στην αττική οδό ειναι 2.70m[Τροφη για σκεψη/mode off]
-
η απο τα τσαμπα διοδια!
-
@ pipinos1976
Εφόσον δεν καταλαβαίνεις...
-
Περί ηθικής. Ουδείς ανήθικος έχει το δικαίωμα να μιλά περί ηθικής. Όταν καταπατάς το νόμο δεν μπορείς να ζητάς από τον άλλο να μην τον καταπατά και δεν μπορείς να στηρίζεσαι στην μη εφαρμογή του κατά επιλεκτικό τρόπο.
-
Καλώς συμφωνώ να πληρώσω εγώ όλα αυτά. Αλλά και εσύ να συμφωνήσεις ότι καθώς δεν θέλεις να συμμετάσχεις οικονομικά σε αυτή τη χώρα καλό θα είναι να φύγεις από αυτή. Γιατί δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα δικά μας. Και τους δρόμους στην εντέλεια και να μην πληρώνουμε γιατί έτσι μας βολεύει γιατί κακά τα ψέματα όλα γίνονται για αυτή τη γαμημένη την ταμπακιέρα. Και όταν έχεις συνηθίσει να έχεις ένα service δωρεάν ε τι να κάνουμε ενοχλεί λίγο όταν θα πρέπει να το πληρώσεις.
-
Για το Mall τώρα. Ας εφαρμοστεί ο νόμος. Ας βγει λοιπόν πράξη κατεδάφισης και ας εκτελεστεί. Αλλά το κόστος της κατεδάφισης θα το επωμιστούν οι υπεύθυνοι?? Γιατί κάτι τέτοιο το βλέπω να γίνεται μόνον αν και εφόσον το Δημόσιο (που ήταν αποκλειστικά υπεύθυνο για την εφαρμογή των νόμων) βάλει το χέρι στην τσέπη. Το κακό είναι ότι αν σου βάλω να πληρώσεις περί το 1 δις ευρώ για την κατεδάφιση και την αποζημίωση της επένδυσης γιατί όλα έγιναν νόμιμα (άλλωστε κανείς πολιτικός δεν πάει ποτέ φυλακή και άντε να αποδείξεις ότι το ΦΕΚ για το Mall ήταν προϊόν οικονομικής συναλλαγής..... αλλά είπαμε μόνον ο Κωστάκης και η παρέα του φάγανε κατά τον ΓΑΠ) και ο μόνος παράνομος ήταν το Δημόσιο τι θα πεις τότε???
-
Ωραία βγήκα τώρα και ΝΔ. Ναι υποστήριζα ΝΔ αλλά σε αντίθεση με άλλα πιόνια τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Βουλευτικές το 2009 δεν την ψήφισα γιατί πολύ απλά δεν εφάρμοσε όλα όσα έπρεπε να κάνει από το 2004. Από εκεί και πέρα τα περί Μηχανικών - χεριών που τρώω και λοιπά μάλλον τα λες καθώς εσύ έχεις συνηθίσει να τρως από ξένα χέρια (ή αισθάνεσαι ότι στη θέση που βρίσκεσαι δεν θα βρισκόσουν αν δεν υπήρχε κάποιος να σε βοηθήσει) και νομίζεις ότι και οι υπόλοιποι κάνουν το ίδιο.
-
Περί Ελληνικότητας. Ώπα ρε.... και συνεργάτες των Γερμανών.... μήπως και Γερμανοτσολιάδες???? Τι δεν μπορείς να αντέξεις?? Το γεγονός ότι το γονιδίωμα των σύγχρονων Ελλήνων είναι ένα mix από το σύνολο σχεδόν των γονιδιωμάτων που εμφανίζονται στην περιοχή της Ευρώπης, Δυτικής Ασίας και Μέσης Ανατολής??? Αν δεν πιστεύεις εμένα για ρίξε μία ματιά εδώ...
http://eupedia.com/europe/european_y-dn ... oups.shtml
και δες με ποιους εσύ και εγώ έχουμε γονιδιακή συνάφεια (το Υ χρωμόσωμα είναι και ένας σίγουρος τρόπος για να καθορίσεις την καταγωγή καθώς το μιτοχονδριακό γονιδίωμα για λόγους που έχουν να κάνουν με το ρόλο ανδρών και γυναικών στις σύγχρονες κοινωνίες τα τελευταία 10,000 χρόνια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο καταγωγής). Το ότι είχε δύο προ-γιαγιάδες με Ομηρικό όνομα δεν μου λέει απολύτως τίποτα γιατί γνωρίζω Αλβανούς με Ομηρικά ονόματα που δεν έχουν και πολύ σχέση με τον Όμηρο ή που στην πραγματικότητα έχουν την ίδια πιθανότητα με εσένα και εμένα (λόγω γονιδιακής συνάφειας) να είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. (όταν η συσχέτιση φθάνει το 98% είναι πολύ δύσκολο να πεις κάτι το διαφορετικό).
Τα περί συνεργασίας με τους Γερμανούς μάλλον τα γνωρίζεις καλύτερα εσύ (αντάρτες δεν λες ότι ήταν οι πρόγονοι σου... κάτι θα ξέρουν για τα αδελφικά αλληλοκαρφώματα και το πως αδελφός πρόδιδε αδελφό εκατέρωθεν κάτι ξέρουμε και εμείς καθώς είχαμε our fair share in the resistance.....). Tόσο πάντως από τον πατέρα όσο και από την μάνα κάτω από την μπότα των Ιταλών ήμασταν και εδώ που τα λέμε κλεφτοκοτάδες ήταν οι άνθρωποι. Οι Γερμανοί ήταν πολύ μα πολύ πιο σκληροί (εντάξει δύο φορές ο παππούς μου, αντάρτης με το ΕΛΑΣ, είδε το Χριστό φαντάρο και το πως τη γλύτωσε ήταν θέμα τύχης) αλλά το 1943-44 τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από το ότι το 1941-42 και η ζωή στην επαρχία δεν είχε καμία σχέση με τη ζωή στην Αθήνα (αλλιώς δεν θα είχα γονείς ή απλά δεν θα είχα γεννηθεί...). Τα περί ανατινάξεων γεφυρών και άλλων τεινά τα αφήνω και αυτά ασχολίαστα καθώς ακόμα και σε αυτή τη γέφυρα του Γοργοποτάμου υπήρξε τέτοια υποστήριξη από τους αντάρτες της περιοχής στις ενέργειες δολιοφθοράς στη συνέχεια που έμεινε η δίοδος κλειστή μόλις για μερικές εβδομάδες. Πλέον αυτού λόγω της εκπληκτικής συνεργασίας των Ελλήνων η όλη επιχείρηση καθυστέρησε τόσο που τίποτα δεν προσέφερε στον αγώνα κατά της Ναζιστικής Γερμανίας.
Όσο δε για το ότι η δημοσίευση πήγε για report ... sorry αλλά κάτσε να βάλω τη γάτα μου να κλάψει με μαύρο δάκρυ......
-
Περί κομματικής θέσης. Όπως είπαμε κάτι θα ξέρεις εσύ καλύτερα. Αυτό γιατί τι χρώμα έχει το πολιτικό γραφείο του Α ή του Β πολιτικού απλά δεν το ξέρω. Το ότι βρέθηκα στην Ακαδημία με σύμβαση έργου οφείλεται απλά στο γεγονός ότι βρέθηκα την κατάλληλη στιγμή στην ανάγκη για δουλεία και το ευτυχές γεγονός ότι την εποχή εκείνη υπήρχε τόσο μικρό ενδιαφέρον από τους συναδέλφους που είχαν πέσει με τα μούτρα στα Ολυμπιακά Έργα.
-
Περί Καραθεοδωρή. Δεν διαβάζεις τι γράφω παρακάτω καθώς αυτό που σημειώνω και έχει σημασία είναι ότι με τις σημερινές πρακτικές και ιδεολογικές ταυτότητες που διανέμονται από τους κάθε λογής προοδευτικούς ο Καραθεοδωρή μάλλον Γερμανοτσολιάς θα χαρακτηριζόταν για να μην μιλήσουμε δε για το πόσο ακόμα και σήμερα μεταξύ των προοδευτικών το όνομα αυτό προκαλεί αναφυλαξία.
-
Περί υπαλλήλων της πολεοδομίας. Αν δεν βρεθείς σε κανένα χαντάκι (όπως πριν μερικά χρόνια η προϊσταμένη Πολ. Ανατ. Αττικής) γιατί θέλεις να κάνεις τη δουλειά πολύ σύντομα βρίσκεσαι σε ένα ωραίο ψυγείο. Οπότε επιλέγεις τη λεγόμενη εύκολη οδό που είναι σφραγίζεις χωρίς να ενοχλείς, να εισπράττεις το μπαχτσίσι για να κάνεις τα στραβά μάτια και αντί να είσαι δακτυλοδεικτούμενος είσαι ένα κατ' εξοχήν σημαίνον μέλος της τοπικής κοινωνίας. Από εκεί και πέρα περί Μηχανικών και άλλων. Όταν το 80% των οικημάτων είναι αυθαίρετα και χωρίς μελέτη που εμπλέκεται το επάγγελμα??? Όταν έχουν φτιαχτεί από τους τοπικούς μαστόρους νύχτα και νομιμοποιήθηκαν για να εισπράξουν οι πολιτικοί τα απαραίτητα ψηφουλάκια (ο Πάγκαλος μάλλον το ξέχασε αυτό.... θα το θυμηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον) ο Μηχανικός φταίει μόνον?? Αλλά όπως είπαμε εμείς ψευδόμαστε ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες είναι τέρατα ηθικής και ειλικρίνειας....
-
Ψεύδομαι εεε??? Το μόνον που έγραψα είναι για το γελοίο της υπόθεσης να βλέπεις τους υπαλλήλους μίας Δημόσιας υπηρεσίας να διυλίζουν τον κώνωπα όταν έχουν καταπιεί όχι την κάμηλον αλλά ολόκληρη φάλαινα. Αλλά ο φαρισαϊσμός είναι ίδιον πια των κατοίκων αυτής της χώρας. Αλλά έτσι είναι. Γιατί σίγουρα είναι πιο εύκολο να τα βάλεις με μία εταιρεία που δεν σε αφορά παρά με τον ντόπιο καταπατητή από τον οποίο αμείβεσαι. Εκτός αν ζω σε άλλη χώρα και οι Πολεοδομίες στην Ελλάδα δεν είναι διεφθαρμένες.... Μπορεί να κάνω και λάθος όμως....
-
Περί καταγωγής. Κατά το ήμισυ είμαι από Ιωάννινα και το άλλο ήμισυ από Καρδίτσα... Οπότε έχουμε βγει και ψιλοκοντοχωριανοί.....
-
Δηλαδή θα ήταν καλύτερο να γκρεμίσω το κτήριο του ΥΠΕΠΘ το οποίο έχω χρυσοπληρώσει και να τελειώνει η υπόθεση??? Καθώς δεν γνωρίζεις η χρήση της έκφρασης 'Δημόσιο Συμφέρον' δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το Mall που δεν είναι κρατικό κτήριο αλλά μόνον για κρατικά Κτήρια (χωρίς την έκφραση αυτή δεν θα είχες τη Βουλή πχ ή το Κτήριο του Πανεπιστημίου ή το Κτήριο της Ακαδημίας αλλά αυτά είναι μάλλον ψιλά γράμματα.....). Τώρα που το έμαθες ελπίζω να αναθεωρήσεις μερικώς τις απόψεις που έχεις. (αν και είμαι απολύτως βέβαιος ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει....). Βέβαια μπορώ και να το γκρεμίσω... έλα μωρέ 100 εκατ. ευρώ στοίχησε.... τζάμπα πράγμα.... να βάλω 1% επιπλέον ΦΠΑ και ξελάσπωσα... Αλλά σε μία χώρα που θα αποζημίωνε με 3 δις ευρώ 10,000 υπαλλήλους μίας κρατικής επιχείρησης σε βάθος 30ετίας δεν περιμένω άλλη νοοτροπία.
-
Έφαγα από Έργα... Για να δω..... μάλιστα ..... Ένα έργο Δημόσιο είχα στη ζωή μου ο καψερός και μάλλον αυτό είναι και το τελευταίο (τα Έργα ανακαίνισης της Ακαδημίας....). Λεφτά κατά 80% της ΕΕ (δηλαδή μόνον το ΦΠΑ πλήρωνε το Ελληνικό Δημόσιο και δεν μιλάμε για τους κάθε λογής φόρους.....) και κατάφερα να κλείσουν τα Έργα μέσα στο budget.... (τι μαλάκας που ήμουν και δεν πιστοποιούσα +10% ώστε να πάμε στον αρχικό προϋπολογισμό και να κυκλοφορούσα με εκείνη την SLK που γούσταρα....). Από εκεί και πέρα μέχρι και το 2004 ή ήμουν εκτός Ελλάδος και από τη δική μου τσέπη εισέπραττε το Δημόσιο συνάλλαγμα ή δούλευα με Ιδιώτες σε ειδικά έργα (αγωγοί πετρελαίου, στέγαστρα, εκκλησίες, ηχητική μόνωση στα έργα του Τραμ) όπου εκεί ήμουν εκτός του μεγάλου φαγοποτιού. Το παράξενο είναι ότι είχα έμμεση μόνον εμπλοκή με τα Έργα της Ολυμπιάδας (η άμεση εμπλοκή με τις αμοιβές των πολλών χιλιάδων € το μήνα ήταν μόνον για Μηχανικούς με πράσινη ταυτότητα) οπότε μπορώ με ασφάλεια να λέω ότι θέλω για αυτά (το πως δηλαδή γλύτωσε το μνημείο της Πύλης του Ανδριανού από τη λαίλαπα που λέγεται Τραμ (θα είχε γελάσει και το παρδαλό ερίφιο από τα προβλήματα που θα είχαν δημιουργηθεί στο μνημείο).
-
Καλά όταν πέσει το αλκοόλ κάτω από το 0.4 ξαναδές τι έγραψες εδώ θα είμαστε....
-
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
η απο τα τσαμπα διοδια!Εναλλακτική ζήτησες, εναλλακτική πήρες!
ps. Ξέρουμε κανένα καλό text to speech να μου διαβάζει τα posts του christou.dimou;
-
Ο χρήστης sakisalfa έγραψε:
[Τροφη για σκεψη/mode on]Τυχαίο που το κριτήριο διαφοροποίησης της κατηγορίας 2 με την 3 στα διόδια, ειναι το ύψος του οχήματος
Η Α.Ο. προσαρμόστηκε στα κριτήρια του ΚΟΚ καθώς και στα κριτήρια σχεδιασμού των οδών που ορίζουν οι κανονισμοί που το περίεργο???
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
η απο τα τσαμπα διοδια!
Εναλλακτική ζήτησες, εναλλακτική πήρες!
ps. Ξέρουμε κανένα καλό text to speech να μου διαβάζει τα posts του christou.dimou;
πάρτο στο word κάντο pdf και χρησιμοποίησε τον adobe.....
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
...η ελευθερια του ατομου να επιλεξει -ακομα κ για το αν θα παρανομησει η οχι- δεν πρεπει να καταστρτηγειται.(τώρα τα άκουσα όλα! ) Δηλαδή το δικαίωμα του οδηγού να παρανομήσει είναι ισχυρότερο από αυτό των αρχών (τοπικών και μη) να εξασφαλίσουν την νομιμότητα!
Οσο για τα κολωνακια στο πεζοδρομιο εννοεις τα κοκκινα πλαστικα?? Εκτος του οτι εχω δει απειρα ρημαγμενα, αυτος που θελει να παρανομησει τα γραφει κι αυτα στα @@ του και παρκαρει διπλα τους κλεινοντας το μισο δρομο. Η μονο λυση λοιπον ειναι η αστυνομευση οπως κ να το κανουμε
Όχι, μιλάω για τα μεταλλικά πάνω στο πεζοδρόμιο. Τα συγκεκριμένα, όπου έχουν μπει, σε γενικές γραμμές εξασφαλίζουν το δικαίωμα των πεζών να μπορούν να περπατούν με ασφάλεια και -surprise!- χωρίς να χρειάζεται από ένας αστυνομικός σε κάθε δρόμο για να γράφει όσους επιλέγουν να αψηφούν βασικές διατάξεις του ΚΟΚ.
Κάποιοι με την ίδια λογική που χρησιμοποιείς παραπάνω θα μπορούσαν να γράψουν ότι τα κολονάκια μπαίνουν ύστερα από υπόδειξη των ιδιωτικών πάρκινγκ ώστε να σπρώξουν τον κόσμο σε αυτούς. Η ουσία όμως παραμένει ότι εξασφαλίζεται η τήρηση του νόμου χωρίς την ανάγκη επίκλησης της αστυνομίας και το να καυτηριάζουμε ΚΑΙ αυτό είναι παράλογο.
Ή μάλλον απόλυτα λογικό. Μας συμφέρει το χάος, έτσι δεν είναι; Έχουμε κάποιον στον οποίο να ρίχνουμε το φταίξιμο όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά, επί του προκειμένου την αστυνομία. Και μέχρι αυτή να λειτουργήσει σωστά (του αγίου @#$% ανήμερα) εμείς θα μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας βολεύει ανενόχλητοι, αγνοώντας όλους τους άλλους των οποίων την ζωή κάνουμε δύσκολη...
-
γιατι δε βαζουν κολονακια η διαζωμα οπου υπαρχει διπλη διαχωριστικη γραμμη?
δεν ειπα οτι με συμφερει το χαος,ειπα οτι τα π μπηκαν για να μη χασουν κανα πελατη τα διοδια -
Βλέπεις quote με το όνομα σου στο μήνυμα μου;
γιατι δε βαζουν κολονακια η διαζωμα οπου υπαρχει διπλη διαχωριστικη γραμμη?Γιατί δεν έχουν λεφτά, γιατί απλά κανείς δεν ασχολήθηκε, γιατί για να μπει διάζωμα πρέπει να γίνει ειδική διαρρύθμιση με νησίδα στη αρχή και στο τέλος του ώστε να μην στουκάρει κανείς πάνω και γίνει σαν τον Αθανάσιο Διάκο, γιατί πρέπει να μπορούν να περάσουν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος (ναι, πατώντας την διπλή διαχωριστική).
-
μηπως απαρευεται να γραφω αν δεν μου μιλησεις εσυ πρωτα?
-
Αν αυτό κατάλαβες, κατάλαβες λάθος.
Απάντησες σε σημείο του μηνύματος μου και υπέθεσα ότι νόμιζες ότι απευθυνόμουν σε εσένα.
-
**pipinos1976 και christos.dimou EΛΕΟΣ!!!!!!!!!Δεν βαρεθηκατε πια; !!!!! [mod] **
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
:hahaiv: (τώρα τα άκουσα όλα! ) Δηλαδή το δικαίωμα του οδηγού να παρανομήσει είναι ισχυρότερο από αυτό των αρχών (τοπικών και μη) να εξασφαλίσουν την νομιμότητα!Οι αρχες οφειλουν να εξασφαλιζουν την τηρηση του νομου με τα μεσα που επιτρεπονται, ειναι τοσο δυσνοητο και πρεπει να το αναφερω συνεχεια επι 4 ποστς??? Θα σου αρεσε να εχει το αυτοκινητο σου κοφτη στα 130χλμ??? Εξασφαλιση της τηρησης των οριων ταχυτητας θα ηταν κ αυτο.
Στην περιπτωση που συζηταμε δεν εχω κανενα στοιχειο γι'αυτη την κατασκευη. Συμπεραινω λοιπον πως δεν επιτελει κανενα αγαθο κοινωνικο εργο η τοποθετηση της.Για τα κολονακια πανω στο πεζοδρομιο, το μονο που εχω δει ειναι καγκελα. Φανταζομαι ομως πως καταλαβα τι εννοεις. Δε γνωριζω κατα ποσο ειναι νομιμα, σε αυτη την περιπτωση ομως, το παρκαρισμα μπορει να γινει και λιγο παραπερα χωρις οικονομικη επιβαρυνση. Οποτε καμια σχεση με το αντικειμενο της συζητησης.
Το γεγονος οτι δεν υπαρχει αλλος παραδρομος και στον υπαρχων, -ας πουμε οτι- απαγορευονται τα φορτηγα σου φαινεται λογικο??? Γιατι να μη μπορει ο οδηγος φορτηγου να κανει τη διαδρομη του χωρις επιβαρυνση κινουμενος σε παραδρομο που πρεπει να υπαρχει?
-
μηπως απαρευεται να γραφω αν δεν μου μιλησεις εσυ πρωτα?O Χρήστος Λάππας είναι παραδοσιακός άνδρας, του αρέσει να κάνει την πρώτη κίνηση.
-
εσενα ποιος σου μιλησε?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
[Τροφη για σκεψη/mode on]
Τυχαίο που το κριτήριο διαφοροποίησης της κατηγορίας 2 με την 3 στα διόδια, ειναι το ύψος του οχήματος
Η Α.Ο. προσαρμόστηκε στα κριτήρια του ΚΟΚ καθώς και στα κριτήρια σχεδιασμού των οδών που ορίζουν οι κανονισμοί που το περίεργο???
Την Α.Ο. τη χρησιμοποίησα ως παράδειγμα, γιατί δεν γνωρίζω το οριο για τα διόδια του Πυργετού όπου αναφέρετε η φωτογραφία.
Πραγματική απορία χωρίς ειρωνία.
Γιατί το παρακάτω φορτηγο στην Α.Ο. όταν είναι χωρίς φορτίο (ψηλότερο από 2.70m) πληρώνει 7euro και όταν είναι φορτωμένο (εχει κατσει κατω απο το όριο) πληρώνει 2.80euro.
Πότε επιβαρύνεται περισότερο το οδόστρομα?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
**pipinos1976 και christos.dimou EΛΕΟΣ!!!!!!!!!Δεν βαρεθηκατε πια; !!!!! [mod] **εγώ το σταματώ εδώ....
Ααα χρόνια πολλά ρε παιδί (έστω και 2 λεπτά καθυστερημένα....)
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
- Περί ηθικής. Ουδείς ανήθικος έχει το δικαίωμα να μιλά περί ηθικής. Όταν καταπατάς το νόμο δεν μπορείς να ζητάς από τον άλλο να μην τον καταπατά και δεν μπορείς να στηρίζεσαι στην μη εφαρμογή του κατά επιλεκτικό τρόπο.
Ωραία τα λες. Να καταπατώ κι εγώ το νόμο, λοιπόν, και να μην πληρώνω διόδια, να μην πληρώνω εφορία κτλ. Δεκτόν όπως το γράφεις.
- Καλώς συμφωνώ να πληρώσω εγώ όλα αυτά. Αλλά και εσύ να συμφωνήσεις ότι καθώς δεν θέλεις να συμμετάσχεις οικονομικά σε αυτή τη χώρα καλό θα είναι να φύγεις από αυτή. Γιατί δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα δικά μας. Και τους δρόμους στην εντέλεια και να μην πληρώνουμε γιατί έτσι μας βολεύει γιατί κακά τα ψέματα όλα γίνονται για αυτή τη γαμημένη την ταμπακιέρα. Και όταν έχεις συνηθίσει να έχεις ένα service δωρεάν ε τι να κάνουμε ενοχλεί λίγο όταν θα πρέπει να το πληρώσεις.
Η 'γαμημένη' σου ανάγνωση και λογική πού έχει πάει; Διαβάζεις τι έχω γράψει; Έχω γράψει πουθενά να μην υπάρχουν διόδια; Μάτια έχεις, λογική, τιμιότητα και ευθύτητα όμως πουθενά. Έχω γράψει ότι διόδια με αυτή τη μορφή δεν μπορούν να υπάρξουν, όχι ότι πρέπει να καταργηθούν τελείως. Έγραψα ήδη και προτάσεις, για τις οποίες, εσύ ο 'μηχανικός' έγραφες ότι ήταν αδύνατον να εφαρμοστούν. Το θυμάσαι το post με τα ηλεκτρονικά συστήματα; Διάβασε και 1-2 σελίδες πριν που ΞΑΝΑ-γράφω για τα διόδια. 1 σταθμός / νομό, ηλεκτρονικά συστήματα κτλ.
- Για το Mall τώρα. Ας εφαρμοστεί ο νόμος. Ας βγει λοιπόν πράξη κατεδάφισης και ας εκτελεστεί. Αλλά το κόστος της κατεδάφισης θα το επωμιστούν οι υπεύθυνοι?? Γιατί κάτι τέτοιο το βλέπω να γίνεται μόνον αν και εφόσον το Δημόσιο (που ήταν αποκλειστικά υπεύθυνο για την εφαρμογή των νόμων) βάλει το χέρι στην τσέπη. Το κακό είναι ότι αν σου βάλω να πληρώσεις περί το 1 δις ευρώ για την κατεδάφιση και την αποζημίωση της επένδυσης γιατί όλα έγιναν νόμιμα (άλλωστε κανείς πολιτικός δεν πάει ποτέ φυλακή και άντε να αποδείξεις ότι το ΦΕΚ για το Mall ήταν προϊόν οικονομικής συναλλαγής..... αλλά είπαμε μόνον ο Κωστάκης και η παρέα του φάγανε κατά τον ΓΑΠ) και ο μόνος παράνομος ήταν το Δημόσιο τι θα πεις τότε???
Απορώ, πραγματικά απορώ. Το Mall δεν μπορεί να γκρεμιστεί λόγω κόστους, θέσεων εργασίας κτλ. Για έλα βάλε του όμως ένα κόστος διατήρησης Χ κάθε χρόνο να βγάζει και το κράτος χρήματα και μετά ας το διατηρήσει ο κ. παράνομος επιχειρηματίας. 1.000.000 € / εξάμηνο είναι καλά; Αν δεν μπορεί να τα πληρώσει, δεν πειράζει, 1-1 όροφος σιγά σιγά περνάει στο κράτος ή πωλείται / ενοικιάζεται σε όποιον ενδιαφέρεται.
- Ωραία βγήκα τώρα και ΝΔ. Ναι υποστήριζα ΝΔ αλλά σε αντίθεση με άλλα πιόνια τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Βουλευτικές το 2009 δεν την ψήφισα γιατί πολύ απλά δεν εφάρμοσε όλα όσα έπρεπε να κάνει από το 2004. Από εκεί και πέρα τα περί Μηχανικών - χεριών που τρώω και λοιπά μάλλον τα λες καθώς εσύ έχεις συνηθίσει να τρως από ξένα χέρια (ή αισθάνεσαι ότι στη θέση που βρίσκεσαι δεν θα βρισκόσουν αν δεν υπήρχε κάποιος να σε βοηθήσει) και νομίζεις ότι και οι υπόλοιποι κάνουν το ίδιο.
Η διαφορά μας είναι πως εγώ κρίνω γιατί είμαι εδώ που είμαι και τραβάω αυτά που τραβάω. Αν ζεις με 500€ το μήνα γιατί δεν έχεις κάνει τα ίδια που έχουν κάνει οι υπόλοιποι, τότε, έχεις ΚΑΘΕ δικαίωμα να μιλάς. Οπότε, δημόσια δουλειά πήρες, εσύ είσαι κατηγορούμενος και όχι εγώ που παλεύω μόνος. Με απέλυσε η ΝΔ, με απέλυσε το ΠΑΣΟΚ, μου έφαγαν λεφτά οι μεν, μου έφαγαν οι δε. Μπορώ να τους κατηγορώ με άνεση και χωρίς τύψεις.
- Περί Ελληνικότητας. Ώπα ρε.... και συνεργάτες των Γερμανών.... μήπως και Γερμανοτσολιάδες???? Τι δεν μπορείς να αντέξεις?? Το γεγονός ότι το γονιδίωμα των σύγχρονων Ελλήνων είναι ένα mix από το σύνολο σχεδόν των γονιδιωμάτων που εμφανίζονται στην περιοχή της Ευρώπης, Δυτικής Ασίας και Μέσης Ανατολής??? Αν δεν πιστεύεις εμένα για ρίξε μία ματιά εδώ...
http://eupedia.com/europe/european_y-dn ... oups.shtml
και δες με ποιους εσύ και εγώ έχουμε γονιδιακή συνάφεια (το Υ χρωμόσωμα είναι και ένας σίγουρος τρόπος για να καθορίσεις την καταγωγή καθώς το μιτοχονδριακό γονιδίωμα για λόγους που έχουν να κάνουν με το ρόλο ανδρών και γυναικών στις σύγχρονες κοινωνίες τα τελευταία 10,000 χρόνια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο καταγωγής). Το ότι είχε δύο προ-γιαγιάδες με Ομηρικό όνομα δεν μου λέει απολύτως τίποτα γιατί γνωρίζω Αλβανούς με Ομηρικά ονόματα που δεν έχουν και πολύ σχέση με τον Όμηρο ή που στην πραγματικότητα έχουν την ίδια πιθανότητα με εσένα και εμένα (λόγω γονιδιακής συνάφειας) να είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. (όταν η συσχέτιση φθάνει το 98% είναι πολύ δύσκολο να πεις κάτι το διαφορετικό).
Τα περί συνεργασίας με τους Γερμανούς μάλλον τα γνωρίζεις καλύτερα εσύ (αντάρτες δεν λες ότι ήταν οι πρόγονοι σου... κάτι θα ξέρουν για τα αδελφικά αλληλοκαρφώματα και το πως αδελφός πρόδιδε αδελφό εκατέρωθεν κάτι ξέρουμε και εμείς καθώς είχαμε our fair share in the resistance.....). Tόσο πάντως από τον πατέρα όσο και από την μάνα κάτω από την μπότα των Ιταλών ήμασταν και εδώ που τα λέμε κλεφτοκοτάδες ήταν οι άνθρωποι. Οι Γερμανοί ήταν πολύ μα πολύ πιο σκληροί (εντάξει δύο φορές ο παππούς μου, αντάρτης με το ΕΛΑΣ, είδε το Χριστό φαντάρο και το πως τη γλύτωσε ήταν θέμα τύχης) αλλά το 1943-44 τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από το ότι το 1941-42 και η ζωή στην επαρχία δεν είχε καμία σχέση με τη ζωή στην Αθήνα (αλλιώς δεν θα είχα γονείς ή απλά δεν θα είχα γεννηθεί...). Τα περί ανατινάξεων γεφυρών και άλλων τεινά τα αφήνω και αυτά ασχολίαστα καθώς ακόμα και σε αυτή τη γέφυρα του Γοργοποτάμου υπήρξε τέτοια υποστήριξη από τους αντάρτες της περιοχής στις ενέργειες δολιοφθοράς στη συνέχεια που έμεινε η δίοδος κλειστή μόλις για μερικές εβδομάδες. Πλέον αυτού λόγω της εκπληκτικής συνεργασίας των Ελλήνων η όλη επιχείρηση καθυστέρησε τόσο που τίποτα δεν προσέφερε στον αγώνα κατά της Ναζιστικής Γερμανίας.
Όσο δε για το ότι η δημοσίευση πήγε για report ... sorry αλλά κάτσε να βάλω τη γάτα μου να κλάψει με μαύρο δάκρυ......
edit mod
Απλά σπάω τρελλή πλάκα μαζί σου. Προσπαθείς να αλλοιώσεις ό,τι γράφω συνέχεια και μετά ψάχνεις να βρεις το DNA σου... Κοίτα προς τη χώρα των αετών και θα το βρεις.- Περί κομματικής θέσης. Όπως είπαμε κάτι θα ξέρεις εσύ καλύτερα. Αυτό γιατί τι χρώμα έχει το πολιτικό γραφείο του Α ή του Β πολιτικού απλά δεν το ξέρω. Το ότι βρέθηκα στην Ακαδημία με σύμβαση έργου οφείλεται απλά στο γεγονός ότι βρέθηκα την κατάλληλη στιγμή στην ανάγκη για δουλεία και το ευτυχές γεγονός ότι την εποχή εκείνη υπήρχε τόσο μικρό ενδιαφέρον από τους συναδέλφους που είχαν πέσει με τα μούτρα στα Ολυμπιακά Έργα.
100%. Αφού το λες έτσι είναι. Τυχαία το πήρες το έργο. Τα δημόσια έργα άλλωστε, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα γίνονται χωρίς μίζες, χωρίς διαπλοκή κτλ. Έχεις πραγματικά πλάκα και αν υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι πήρες ανάπλαση της Ακαδημίας Αθηνών χωρίς διαπλοκή να βγει να το πει να ξέρουμε ποιον άλλο να δουλέψουμε.
- Περί Καραθεοδωρή. Δεν διαβάζεις τι γράφω παρακάτω καθώς αυτό που σημειώνω και έχει σημασία είναι ότι με τις σημερινές πρακτικές και ιδεολογικές ταυτότητες που διανέμονται από τους κάθε λογής προοδευτικούς ο Καραθεοδωρή μάλλον Γερμανοτσολιάς θα χαρακτηριζόταν για να μην μιλήσουμε δε για το πόσο ακόμα και σήμερα μεταξύ των προοδευτικών το όνομα αυτό προκαλεί αναφυλαξία.
Εγώ χρησιμοποίησα τη φράση του Καραθεοδωρή κι εσύ το πήγες στους Γερμανοτσολιάδες κτλ. Καμία σχέση και ο συγκεκριμένος, ασχέτως του πώς θα τον χαρακτήριζαν σήμερα, ήταν Έλληνας 100% και αυτό και δήλωνε.
- Περί υπαλλήλων της πολεοδομίας. Αν δεν βρεθείς σε κανένα χαντάκι (όπως πριν μερικά χρόνια η προϊσταμένη Πολ. Ανατ. Αττικής) γιατί θέλεις να κάνεις τη δουλειά πολύ σύντομα βρίσκεσαι σε ένα ωραίο ψυγείο. Οπότε επιλέγεις τη λεγόμενη εύκολη οδό που είναι σφραγίζεις χωρίς να ενοχλείς, να εισπράττεις το μπαχτσίσι για να κάνεις τα στραβά μάτια και αντί να είσαι δακτυλοδεικτούμενος είσαι ένα κατ' εξοχήν σημαίνον μέλος της τοπικής κοινωνίας. Από εκεί και πέρα περί Μηχανικών και άλλων. Όταν το 80% των οικημάτων είναι αυθαίρετα και χωρίς μελέτη που εμπλέκεται το επάγγελμα??? Όταν έχουν φτιαχτεί από τους τοπικούς μαστόρους νύχτα και νομιμοποιήθηκαν για να εισπράξουν οι πολιτικοί τα απαραίτητα ψηφουλάκια (ο Πάγκαλος μάλλον το ξέχασε αυτό.... θα το θυμηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον) ο Μηχανικός φταίει μόνον?? Αλλά όπως είπαμε εμείς ψευδόμαστε ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες είναι τέρατα ηθικής και ειλικρίνειας....
Γνωστά και ευτυχώς που τα παραδέχεσαι. Αν όμως ξεσηκωθούν 10.000 άτομα, τότε, δε θα μπορεί να μην κάνει τη δουλειά του, ούτε ο παράνομος να τον αγγίξει, ακριβώς όπως έγινε με τα διόδια. Αυτό σου εξηγώ τόση ώρα. Δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια μετά από 1000 καταγγελίες. Ενώ, αν κάνεις εσύ μια παρανομία σε ένα σπίτι, πόσες καταγγελίες θα γίνουν; 1-2 από τους γείτονες και ΑΝ τους έχεις πειράξει νωρίτερα.
- Ψεύδομαι εεε??? Το μόνον που έγραψα είναι για το γελοίο της υπόθεσης να βλέπεις τους υπαλλήλους μίας Δημόσιας υπηρεσίας να διυλίζουν τον κώνωπα όταν έχουν καταπιεί όχι την κάμηλον αλλά ολόκληρη φάλαινα. Αλλά ο φαρισαϊσμός είναι ίδιον πια των κατοίκων αυτής της χώρας. Αλλά έτσι είναι. Γιατί σίγουρα είναι πιο εύκολο να τα βάλεις με μία εταιρεία που δεν σε αφορά παρά με τον ντόπιο καταπατητή από τον οποίο αμείβεσαι. Εκτός αν ζω σε άλλη χώρα και οι Πολεοδομίες στην Ελλάδα δεν είναι διεφθαρμένες.... Μπορεί να κάνω και λάθος όμως....
Διάβασε σε ποιο σημείο έγραψα ότι ψεύδεσαι. Ψεύδεσαι γιατί σχολιάζεις κάτι που ΔΕΝ έγραψα.
- Περί καταγωγής. Κατά το ήμισυ είμαι από Ιωάννινα και το άλλο ήμισυ από Καρδίτσα... Οπότε έχουμε βγει και ψιλοκοντοχωριανοί.....
Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό. Ο χρόνος θα δείξει.
- Δηλαδή θα ήταν καλύτερο να γκρεμίσω το κτήριο του ΥΠΕΠΘ το οποίο έχω χρυσοπληρώσει και να τελειώνει η υπόθεση??? Καθώς δεν γνωρίζεις η χρήση της έκφρασης 'Δημόσιο Συμφέρον' δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το Mall που δεν είναι κρατικό κτήριο αλλά μόνον για κρατικά Κτήρια (χωρίς την έκφραση αυτή δεν θα είχες τη Βουλή πχ ή το Κτήριο του Πανεπιστημίου ή το Κτήριο της Ακαδημίας αλλά αυτά είναι μάλλον ψιλά γράμματα.....). Τώρα που το έμαθες ελπίζω να αναθεωρήσεις μερικώς τις απόψεις που έχεις. (αν και είμαι απολύτως βέβαιος ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει....). Βέβαια μπορώ και να το γκρεμίσω... έλα μωρέ 100 εκατ. ευρώ στοίχησε.... τζάμπα πράγμα.... να βάλω 1% επιπλέον ΦΠΑ και ξελάσπωσα... Αλλά σε μία χώρα που θα αποζημίωνε με 3 δις ευρώ 10,000 υπαλλήλους μίας κρατικής επιχείρησης σε βάθος 30ετίας δεν περιμένω άλλη νοοτροπία.
Δε χρειάζεται να το γκρεμίσεις, υπάρχουν και άλλες λύσεις. Για παράδειγμα, δώσε 5.000.000 € στη σχολή για αρχή ώστε, να έχει χρήμα να κινείται. Ή κάνε έργα μέσα στη σχολή ή κάνε αναπλάσεις των γύρω περιοχών ή φτιάξε κάποιο άλλο έργο. Φυσικά, ο υπεύθυνος, δηλαδή ο τότε Υπουργός και οι υπόλοιποι που τα υπέγραψαν, μπορούν να δεχθούν μια δήμευση περιουσίας και μία φυλάκιση 10-20 χρονάκια, να στρώσουν χαρακτήρα.
- Έφαγα από Έργα... Για να δω..... μάλιστα ..... Ένα έργο Δημόσιο είχα στη ζωή μου ο καψερός και μάλλον αυτό είναι και το τελευταίο (τα Έργα ανακαίνισης της Ακαδημίας....). Λεφτά κατά 80% της ΕΕ (δηλαδή μόνον το ΦΠΑ πλήρωνε το Ελληνικό Δημόσιο και δεν μιλάμε για τους κάθε λογής φόρους.....) και κατάφερα να κλείσουν τα Έργα μέσα στο budget.... (τι μ@λ@κ@ς που ήμουν και δεν πιστοποιούσα +10% ώστε να πάμε στον αρχικό προϋπολογισμό και να κυκλοφορούσα με εκείνη την SLK που γούσταρα....). Από εκεί και πέρα μέχρι και το 2004 ή ήμουν εκτός Ελλάδος και από τη δική μου τσέπη εισέπραττε το Δημόσιο συνάλλαγμα ή δούλευα με Ιδιώτες σε ειδικά έργα (αγωγοί πετρελαίου, στέγαστρα, εκκλησίες, ηχητική μόνωση στα έργα του Τραμ) όπου εκεί ήμουν εκτός του μεγάλου φαγοποτιού. Το παράξενο είναι ότι είχα έμμεση μόνον εμπλοκή με τα Έργα της Ολυμπιάδας (η άμεση εμπλοκή με τις αμοιβές των πολλών χιλιάδων € το μήνα ήταν μόνον για Μηχανικούς με πράσινη ταυτότητα) οπότε μπορώ με ασφάλεια να λέω ότι θέλω για αυτά (το πως δηλαδή γλύτωσε το μνημείο της Πύλης του Ανδριανού από τη λαίλαπα που λέγεται Τραμ (θα είχε γελάσει και το παρδαλό ερίφιο από τα προβλήματα που θα είχαν δημιουργηθεί στο μνημείο).
Σε σχέση με άλλους που τους κλέβει το Δημόσιο, μια χαρά είσαι. Και πάλι καλά δηλαδή που δεν έχετε ζητήσει να γκρεμίσετε την Ακρόπολη για να αναπλάσετε το χώρο, όπως μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Είμαι σίγουρος ότι ο Πάγκαλος θα ήταν ο 1ος που θα έπαιρνε σπίτι πάνω στο βράχο.
- Καλά όταν πέσει το αλκοόλ κάτω από το 0.4 ξαναδές τι έγραψες εδώ θα είμαστε....
Τόσο χαμηλά δεν πέφτω ποτέ. Είμαι μονίμως στα όρια του αυτοφώρου και πάνω. Αφού να φανταστείς δεν τα μετράω με BAC, αλλά σε σχέση με το κώμα πλέον. Χτες πχ, ήπια 1,5 φορά την ποσότητα που απαιτείται για να πέσω σε κώμα. Το αλκοόλ με βοηθάει να σκέφτομαι καλύτερα και να γράφω πιο άνετα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
**pipinos1976 και christos.dimou EΛΕΟΣ!!!!!!!!!Δεν βαρεθηκατε πια; !!!!! [mod] **Τώρα που έγραψα την τελευταία λέξη, το σταματώ κι εγώ...
Ευχαριστώ.
Αυξηση διοδίων (ξανά!)