-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
προφανώς δεν είναι για παντού και πάντα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται-3 και χιόνι σήμερα
τις προάλλες έκανα 15 χιλιόμετρα με χιονόνερο για ένα δείπνο γραβατωμένος και στο γυρισμό μεθυσμένος
δεν εχει μεινει παπαρουνα ε?
-
προφανώς δεν είναι για παντού και πάντα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται-3 και χιόνι σήμερα
τις προάλλες έκανα 15 χιλιόμετρα με χιονόνερο για ένα δείπνο γραβατωμένος και στο γυρισμό μεθυσμένος
Θέλω να ξέρεις ότι σε μισώ.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το μποτιλιάρισμα των 100 χλμ το έφαγα Αύγουστο του 2005 στη περιοχή του Τρέντο και τελικά αφού πλήρωσα διόδια μετά από 20 χλμ μποτιλιαρίσματος πήγα από ορεινούς δρόμους στους δολομίτες και έκανα Μόναχο - Βενετία 10 ώρες αντί γιά 4,5 που είναι συνήθως . Τα διόδια όμως πληρώθηκαν . Επίσης στον συγκεκριμμένο δρόμο Βερόνα - Μπρένερ , το καλοκαίρι κάνουν έργα και σε μεγάλα τμήματα έχεις 1+1 λωρίδες , αλλά τα διόδια είναι παρόντα , όπως επίσης και στα μποτιλιαρίσματα στο τμήμα Ανκόνα - Μπόλώνια και αλλού τα διόδια είναι επίσης παρόντα . Το ίδιο και στην Γαλλία .
H διαφορά είναι οτι ο αυτοκινητόδρομος στον οποίο μπλοκαρίστηκες ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ και εκεινη τη στιγμή γινοταν εργασίες συντήρησης, δηλαδή αυτό ακριβώς για το οποίο είναι προορισμένα τα διόδια. Και η ακομα μεγαλύτερη διαφορά είναι οτι εκεί που ήσουν μποτιλιαρισμένος (αλλά και εκεί που βρισκόσουν σε κανονική κίνηση) ήσουν και ασφαλής. Μη μου πεις οτι στην Πατρων-Κορίνθου είσαι ασφαλής όταν κινείσαι στα σημεία που υπάρχουν έργα (για τα υπόλοιπα σημεία δε θα σχολιάσω καν), εκτός αν τα κολωνάκια που χωρίζουν τα 2 ρεύματα είναι φτιαγμένα από κρυπτονίτη και επιπλέον αυξάνεται αυτόματα το ύψος τους όταν διαπιστωθεί οτι έρχεται ανεξέλεγκτο αυτοκίνητο από απέναντι καταπάνω σου.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
προφανώς δεν είναι για παντού και πάντα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται
-3 και χιόνι σήμερα
Θέλω να ξέρεις ότι σε μισώ.
τράβα για κανα μπάνιο μια χαρά καλοκαίρι και παραπονιέστε
(ξέρω ότι ζηλεύεις και τα ψηλά βουνά μας )
-
Το ανάγλυφο της Ελλάδας και την ποικιλία τοπίων της δεν την αλλάζω για καμία ολλανδέζα...true!
-
Μπορεί να μην υπάρχουν βουνά, υπάρχουν όμως τρόποι για να απολαύσεις τα αθλήματα που αγαπάς:
To βάριο χτύπησε tilt!
(sorry για το off topic)
-
Δεν παίζει τίποτα...
-
Κάνε κλικ στο 'παρακολουθήστε στο youtube'.
Ρε σεις, this is one SERIOUSLY FLAT country, λέμε!
Ταύρε, συμφωνώ ότι τα διόδια του Πατρών - Κορίνθου είναι εντελώς αδικαιολόγητα για την ώρα. Μου κάνει εντύπωση μάλιστα ότι δεν τα έχουν μεταφέρει σε ένα από τα λίγα κομμάτια του δρόμου που είναι ήδη κλειστός αυτοκινητόδρομος ώστε να έχουν κάποια ελάχιστη δικαιολογία για τα λεφτά που ζητούν.
Αν οι αντιδράσεις ήταν μόνο σε τέτοια σημεία, κανένας δεν θα ήταν αντίθετος στο 'κίνημα των αγανακτισμένων'.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το μποτιλιάρισμα των 100 χλμ το έφαγα Αύγουστο του 2005 στη περιοχή του Τρέντο και τελικά αφού πλήρωσα διόδια μετά από 20 χλμ μποτιλιαρίσματος πήγα από ορεινούς δρόμους στους δολομίτες και έκανα Μόναχο - Βενετία 10 ώρες αντί γιά 4,5 που είναι συνήθως . Τα διόδια όμως πληρώθηκαν . Επίσης στον συγκεκριμμένο δρόμο Βερόνα - Μπρένερ , το καλοκαίρι κάνουν έργα και σε μεγάλα τμήματα έχεις 1+1 λωρίδες , αλλά τα διόδια είναι παρόντα , όπως επίσης και στα μποτιλιαρίσματα στο τμήμα Ανκόνα - Μπόλώνια και αλλού τα διόδια είναι επίσης παρόντα . Το ίδιο και στην Γαλλία .
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Είναι τα παραπάνω παραδείγματα προς μίμηση? Τις λίγες φορές που γίνεται το 'ελα να δείς' στα διόδια ΕΞΑΙΤΙΑΣ της ίδιας της ύπαρξης διοδίων, η οποία από μόνη της ακυρώνει το 'παίρνω την ΕΟ και πληρώνω κατιτί για να φτάσω πιο γρήγορα απ΄ότι απ' τον παράδρομο, την παλαιά ΕΟ, κλπ' είναι ηλίθιοι αυτοί που ανοίγουν τα διόδια?... Ή καλά κάνουν?...
Δεν καταλαβαίνω , γιατί γιά τους Αφιδνιώτες , Κατερινιώτες και Γιαννιώτες πρέπει να ισχύει κάτι διαφορετικό .
Από τη στιγμή που ο Αφιδνιώτης που δουλεύει στον Αγ.Στέφανο (και ο κάθε αντίστοιχος Έλληνας) έχει μια εναλλακτική που δεν τον κάνει να σκέφτεται ότι όπου να'ναι θα βρεθεί να κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα, όλα καλά.
Καποτε πληρωναμε δεν γινοτανε τιποτα δεν βλεπαμε συντηρηση και δεν διαμαρτυρωμαστε.. τωρα λελει ο καθενας αυτο που πιστευει δικαιο και ακουγεται απο τους αλλους και κρινεται για αυτο...
Τυχαίο? Δε νομίζω!!
Απλά σκέψου πόσο πλήρωνες 'κάποτε' (και πόσο συχνά), πόσο ήταν τα τέλη 'κυκλοφορίας', πόσο είχε η βενζίνη, πόση ήταν η ανεργία, τι ποσοστό του εισοδήματός σου πήγαινε σε 'πήγαινε-έλα' σε σχέση με τώρα...
Προσωπικά καμία εντύπωση δε μου κάνει που γίνεται τόσος 'θόρυβος', το έχουν ξεζουμίσει το ΙΧ και λογικό είναι να αντιδρά ο κόσμος όπου μπορεί, δεν είναι θέμα να είναι κάποιος 'τσαμπατζής' (χωρίς να αρνούμαι ότι υπάρχουν και τέτοιοι).Αν πάω με αμάξι κερδίζω μίνιμουμ μισή ώρα σε σχέση με λεωφορείο. Να το βάζω σε πάρκινγκ δεν το συζητάω. Για ποδήλατο και πόδια, για διαδρομές 2 χλμ, ειδικά αν πρέπει να πας κουστουμαρισμένος στη δουλειά, πολύ απλά δεν παίζει. Τα ταξί κοντεύουν να φτάσουν επίπεδα Λονδίνου, κι αν βάλεις ότι εκεί ξεκινάει κάποιος με 20-30.000 λίρες το χρόνο κι εδώ με λιγότερα από 1000 ευρώ το μήνα, χέσε μέσα. Η ταλαιπωρία επίσης δε συγκρίνεται, ειδικά αν πρέπει να αλλάξεις και λεωφορείο, αν βρέχει, αν δεν το παίρνεις από την αφετηρία και δε βρίσκεις να καθίσεις, κλπ. Μην το συζητάς, αν τα ακριβύνουν αισθητά τα ΜΜΜ πολλοί θα είναι αυτοί που θα γυρίσουν στο ΙΧ. Πληρώνουν που πληρώνουν τόσα τέλη 'κυκλοφορίας'. Εκτός κι αν πάνε και τη βενζίνη 2+ €/λίτρο!...
και τελευταίο, γενικά μια χαρά μπορείς να πας και με κουστούμι στη δουλεια, με το σωστό ποδήλατο
έχω πάει πολλές φορές στις συναυλίες κουστουμαρισμένος, και ζαλωμένος με το σαξόφωνοΜη γενικεύεις. Στη δική μου δουλειά καθόλου 'μια χαρά' δε μπορείς να πας με κουστούμι και με το 'σωστό' ποδήλατο - ούτε μούσκεμα στον ιδρώτα με παίρνει να γίνω για να φτάσω στο γραφείο ούτε μπορώ να κάνω 35 χλμ διαδρομή κάθε μέρα πήγαινε-έλα, αναπνέοντας εξατμίσεις ΙΧ, ταξί και λεωφορείων.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
...γίνεται το 'ελα να δείς' στα διόδια ΕΞΑΙΤΙΑΣ της ίδιας της ύπαρξης διοδίων, η οποία από μόνη της ακυρώνει το 'παίρνω την ΕΟ και πληρώνω κατιτί για να φτάσω πιο γρήγορα απ΄ότι απ' τον παράδρομο...Σημαντικό πρόβλημα αυτό αμέσως μετά τις στροφές της Υλικης. Πλέον είναι σχεδόν εξασφαλισμένο το μποτιλιάρισμα στο συγκεκριμένο σημείο, ειδικά σε επιστροφή Κυριακής. Κάτι πρέπει να αλλάξει και γρήγορα. Το TeoPass δεν μου εξασφαλίζει καμία βελτίωση στο θέμα αφού και οι 2 λωρίδες πήζουν για τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο πριν (και κλασικά γίνονται 3 από τους Ελληναράδες που πατάνε την ΛΕΑ για να παρακάμψουν την ουρά ).
-
οσοι εχουν εμπειρια απο παλια στην Ιταλια ας πουν την γνωση τους... εγω παντως το 1982 ανεβαινοντας απο Ρωμη στα βορεια θυμαμαι να εχω υπολογισει οτι τα διοδια τους τοτε κοστιζαν οσο και η βενζινη ανα χιλιομετρο... αν εδω οπως λετε ειναι περιπου 0.04- 0.06 λεπτα ειναι φτηνωτερα απο την βενζινη... μαλλον με μεση καταναλωση 8 λιτρα τα 100 και 1.5 ευρω βγαζει περιπου 12 ευρω τα 100 αρα .12 το χλμ..... Ετσι για να ξερουμε τα κοστη γενικα στην Ευρωπη ...εκεινη την εποχη... για τωρα ας πει καποιος γνωστης που ειναι σε αναλογια κοστους βενζινης τα διοδια εκει...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
H διαφορά είναι οτι ο αυτοκινητόδρομος στον οποίο μπλοκαρίστηκες ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ και εκεινη τη στιγμή γινοταν εργασίες συντήρησης, δηλαδή αυτό ακριβώς για το οποίο είναι προορισμένα τα διόδια. Και η ακομα μεγαλύτερη διαφορά είναι οτι εκεί που ήσουν μποτιλιαρισμένος (αλλά και εκεί που βρισκόσουν σε κανονική κίνηση) ήσουν και ασφαλής. Μη μου πεις οτι στην Πατρων-Κορίνθου είσαι ασφαλής όταν κινείσαι στα σημεία που υπάρχουν έργα (για τα υπόλοιπα σημεία δε θα σχολιάσω καν), εκτός αν τα κολωνάκια που χωρίζουν τα 2 ρεύματα είναι φτιαγμένα από κρυπτονίτη και επιπλέον αυξάνεται αυτόματα το ύψος τους όταν διαπιστωθεί οτι έρχεται ανεξέλεγκτο αυτοκίνητο από απέναντι καταπάνω σου.
Και θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου αν τόσα χρόνια δεν δεχόσουν αδιαμαρτύρητα να πληρώνεις για το δρόμο Κορίνθου - Πατρών. Οπότε γιατί ενώ για 20 χρόνια δεν είχες πρόβλημα να πληρώνεις για ένα δρόμο χωρίς διαχωριστική με 1+1 λωρίδα και τις ΛΕΑ με οδόστρωμα για τα μπάζα, χωρίς σήμανση και φωτισμό??
Οπότε ή ζητάς όχι μόνον να μην πληρώσεις τώρα αλλά και αναδρομικά από το Δημόσιο όλα όσα πλήρωσες τόσα έτη ή εφόσον δεν μιλάμε καθόλου για την ταμπακιέρα καλό θα είναι να προσέχουμε τι λέμε και τι κάνουμε. Ήτοι θα είμαστε ανακόλουθοι σε σχέση με το τι έχουμε πράξει όλα αυτά τα έτη. Και η δικαιολογία περί Δημοσίου δεν στέκει καθόλου καθώς δεν έχει σημασία αν μία υπηρεσία στην προσφέρει το Δημόσιο ή ο Ιδιώτης. Από όλους έχεις την απαίτηση (ή πρέπει να έχεις) να πράττουν αυτό που πρέπει.
Αυτό γιατί αν κάποιος κοιτάξει χρονολογικά τα γεγονότα θα δει ότι οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν αμέσως μετά την κατάργηση των ΕΥΔΕ. Υπηρεσίες που εκ των πραγμάτων δεν ήταν αποτελεσματικές στο τμήμα της επίβλεψης (γιατί πχ κάποιος παρέλαβε ορισμένα τμήματα και δεν είναι δυνατόν να παραλαμβάνει στο ευθύγραμμο τμήμα της Θήβας πάχος υπόβασης 30 εκατοστά και κατά την εκσκαφή στις εργασίες συντήρησης σε έναν εντελώς επίπεδο δρόμο το μέσο πάχος να μην υπερβαίνει τα 20 εκατοστά). Και καθώς τόσο μεταξύ των Εργολάβων οι αβρότητες δεν λείπουν (άλλωστε τα Δημοσιεύματα όπου σκάνδαλα σε Δημόσια Έργα αντίπαλων εργολάβων ανακαλύπτονται και στη συνέχεια εξαφανίζονται ακριβώς όπως ανακαλύφθηκαν ήτοι σε μία νύχτα) όσο και μεταξύ αυτών που αποδεδειγμένα βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν μία κατάσταση με πολύ λιγότερες απολαβές τόσο σε χρήμα (με 300 ευρώ την ημέρα εκτός έδρας και 20 ημέρες το μήνα το μπαγιόκο δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητο) όσο και σε είδος (γνωστοί σε όλους στο σινάφι οι όροι περί ακριβών SUV (που κατονομαζόντουσαν σαφώς όπως Grand Cherokee σε παράβαση κάθε νομικής διάταξης περί μη φωτογραφικών όρων σε συμβάσεις (και να ήταν τα μόνα..... κάτι πάει και έρχεται) κ.λπ.) της ΕΥΔΕ-ΠΑΘΕ που έπρεπε ο Εργολάβος να εξασφαλίσει κατά τη διάρκεια του Έργου στους Επιβλέποντες με πληρωμένο το σύνολο των εξόδων και το κόστος καυσίμων για το σύνολο της διάρκειας του Έργου, SUV τα οποία ο Εργολάβος θα έπρεπε να ανανεώνει κάθε 3 έτη) δεν παύει να προκαλεί απορία η λυσσαλέα αντίδραση ορισμένων παραγόντων στα διόδια (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την έκφραση υποψία γιατί δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι μη βολεμένοι αλλά κάποιοι από αυτούς ξεβολεύτηκαν άγρια...).
ΥΓ. Οι μετωπικοί σταθμοί υπό φυσιολογικές συνθήκες στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης δεν έπρεπε να ήταν περισσότεροι από 3 (καθώς έχουμε 3 διαφορετικούς διαχειριστές). Το γεγονός ότι είναι 10 (ή θα είναι) οφείλεται και στο πολύ απλό γεγονός της εξασφάλισης ορισμένων θέσεων εργασίας ημετέρων. Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι φθηνότερο να συντηρείς πολλούς μετωπικούς σταθμούς (πχ 3 στο τμήμα από Αθήνα ως Άγιο Κωνσταντίνο) και πλήθος πλευρικών από το να έχεις δύο μετωπικούς και πλευρικούς σε όλους τις εξόδους.
ΥΓ (2). Δεν με απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι κάποιοι πλήττονται από το μέτρο των διοδίων γιατί είχαν συνηθίσει να μην πληρώνουν. Και εγώ είχα συνηθίσει με Α και πρέπει να ζήσω με 0.5*Α σήμερα. Και εγώ θα ήθελα να βγω στη σύνταξη στα 58 έτη με 35 χρόνια και σήμερα αντιμετωπίζω κατ' αρχήν τα 65 και 42+ έτη και προβλέπω τα 73 και 50 έτη εργασίας. Αλλά δεν σκούζω σαν γουρούνι που το σφάζουν. Και αυτό γιατί γνωρίζω ότι αυτό ισχύει για όλους όσους μέχρι σήμερα δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης. Οπότε δεν βλέπω γιατί να κοιτάξω με ειδικό μάτι το κάτοικο του Α ή Β χωριού. Ότι απόλαυσε μέχρι σήμερα απόλαυσε όπως και εγώ.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
οσοι εχουν εμπειρια απο παλια στην Ιταλια ας πουν την γνωση τους... εγω παντως το 1982 ανεβαινοντας απο Ρωμη στα βορεια θυμαμαι να εχω υπολογισει οτι τα διοδια τους τοτε κοστιζαν οσο και η βενζινη ανα χιλιομετρο... αν εδω οπως λετε ειναι περιπου 0.04- 0.06 λεπτα ειναι φτηνωτερα απο την βενζινη... μαλλον με μεση καταναλωση 8 λιτρα τα 100 και 1.5 ευρω βγαζει περιπου 12 ευρω τα 100 αρα .12 το χλμ..... Ετσι για να ξερουμε τα κοστη γενικα στην Ευρωπη ...εκεινη την εποχη... για τωρα ας πει καποιος γνωστης που ειναι σε αναλογια κοστους βενζινης τα διοδια εκει...Το 1994 ως και το 1998 που ήμουν στην Ιταλία το κόστος ήταν από 70 ως και 120 λιρέτες το χιλιόμετρο. Ήτοι από 3.6 ως 6.2 λεπτά του ευρώ. Σε κάποια τμήματα βέβαια (όπως το Genova - Lagghi το κόστος ήταν υψηλότερο αν και μιλάμε για δρόμο όπως η Δυτική Εγνατία ήτοι χιλιόμετρα σήραγγες και γέφυρες) το κόστος ακουμπούσε τις 150 λίρες το χιλιόμετρο (32000 λίρες για 210 περίπου χιλιόμετρα....) ήτοι 7.8 λεπτά του ευρώ. Η βενζίνη ήταν στις 1700 λιρέτες το λίτρο στις αρχές του 1994 και έφτασε στις 1900 όταν έφυγα (από 0.88~1.00 ευρώ το λίτρο). Με το UNO μου που έκαιγε όσο και το IMA σήμερα στον αυτοκινητόδρομο (άλλο αν ζύγισε κάτι παραπάνω από το μισό και ο μόνος ηλεκτροκινητήρας ήταν το μοτέρ μίας ταχύτητας του καλοριφέρ) ήτοι 5.2 λίτρα στα 100 έφτανε να μου στοιχίζουν πιο ακριβά τα 'πορθμία' από τη βενζίνη.
Προς έκπληξη μου βέβαια το 1997 σε ταξίδι μου στο Παρίσι τα διόδια στη Γαλλία μου είχαν στοιχίσει πιο ακριβά από την Ιταλία.....
-
Σιγά το δύσκολο. Όλοι μεθυσμένοι είναι το βράδυ.... Οπότε δεν έγινε και τίποτα... το πολύ πολύ να κοιμόσουν σε κανένα χαντάκι...
ΥΓ. Με θερμοκρασίες κάτω από τους -5 το πρόβλημα είναι το πως να αποφύγεις τις κράμπες και όχι το αλκοόλ. Και λόγω και της υγρασίας στην Ολλανδία θα πρέπει να είναι δύσκολο να αποκοιμηθείς στο τιμόνι ενός ποδηλάτου. Πιο πιθανό είναι να φύγεις λόγω ύπνου στο αμάξι γιατί το κρύο όσο και να μην το θες σου τσιτώνει το δέρμα....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου αν τόσα χρόνια δεν δεχόσουν αδιαμαρτύρητα να πληρώνεις για το δρόμο Κορίνθου - Πατρών. Οπότε γιατί ενώ για 20 χρόνια δεν είχες πρόβλημα να πληρώνεις για ένα δρόμο χωρίς διαχωριστική με 1+1 λωρίδα και τις ΛΕΑ με οδόστρωμα για τα μπάζα, χωρίς σήμανση και φωτισμό??
Με αυτό το σκεπτικό θα είχαμε ακομα τουρκοκρατία, επειδή τόσα χρόνια (μέχρι το '21) τη δέχτηκε του Έλληνα ο τράχηλος και δεν έκανε τίποτα γι' αυτό. Ή εναλλακτικά θα είχαμε ακόμα εργασιακό μεσαιωνα, επειδή κάποιοι για χρόνια το ανέκτηκαν. Να το ξαναπούμε όμως, επειδή μάλλον δεν το πρόσεξες πιο πάνω:
Και τι να κάνω τώρα δηλαδή ρε Χρήστο? Να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να αρχίσω να σηκώνω μπαριέρες το σωτήριο έτος 2001? (τυχαίο)
Μια επανάσταση (ή 'επανάσταση' αν εσύ προτιμάς) θέλει το χρόνο της και τις συνθήκες να ωριμάσει. Προφανώς κανέναν δεν τον πείραζε όσο το κόστος ενός ταξιδιού (βενζίνη και διόδια) ήταν σε λογικά πλαίσια. Όταν ξέφυγε το πράγμα, κάποιοι άρχισαν να τσινάνε. Επίσης παλαιότερα δεν υπήρχε η πληροφόρηση και η ιντερνετική οργάνωση. Μπαίναμε σαν ζώα στην Πατρών-Κορίνθου και πληρώναμε, πιστεύοντας οτι 'αυτό είναι σωστό', μέχρι που κάποιος σκάλισε τα πίτουρα και ανακάλυψε τον κανονισμό της ΕΕ περί διοδίων και προδιαγραφών δρόμων στους οποίους δικαιούται κάποιος να βάλει. Ε, από κει και πέρα άρχισε να κυλά η χιονοστοιβαδα...
-
@ taurus
Νομίζω αγαπητέ ότι δεν λαμβάνεις υπόψη ότι οι συμβάσεις δεν μας επιβλήθηκαν με μη δημοκρατικές διαδικασίες αλλά αποφασίστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής (ήτοι και τα δύο μεγάλα κόμματα). Το να συγκρίνεις αυτό με την Τουρκοκρατία είναι ολίγον άστοχο.
Το τι είναι λογικό πλαίσιο καθορίζεται και από το επίπεδο της υπηρεσίας. Όταν έχεις έναν δρόμο με προδιαγραφές του 60 είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να απαιτείς το ίδιο τίμημα όπως σε δρόμο του 21ου αιώνα. Και καθώς ΙΜΗΟ πάντα προ-πληρώνουμε (όπως πχ με το Κτηματολόγιο που πληρώνουμε πριν γίνει η Κτηματογράφηση) είναι λογικό να πληρώνεις σταδιακά.
Σε κάθε περίπτωση όπως και να έχουν τα πράγματα είναι νομοτελειακό ότι τα διόδια (τιμές Ευρώπης) ήρθαν και θα μείνουν. Τώρα είναι στο χέρι μας να κυνηγήσουμε τις ΕΥΔΕ όπως έχουν μετασχηματιστεί ώστε να παραμείνουν σε Ευρωπαϊκά επίπεδα οι προσφερόμενες Υπηρεσίες και να μην έχουμε σε 20 έτη από τώρα μία από τα ίδια. Γιατί προσωπικά αυτό βλέπω να έρχεται όσο δεν γίνεται τίποτα με το απόστημα που λέγεται χρηματισμός Δημοσίων Προσώπων.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Νομίζω αγαπητέ ότι δεν λαμβάνεις υπόψη ότι οι συμβάσεις δεν μας επιβλήθηκαν με μη δημοκρατικές διαδικασίες αλλά αποφασίστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής (ήτοι και τα δύο μεγάλα κόμματα). Το να συγκρίνεις αυτό με την Τουρκοκρατία είναι ολίγον άστοχο.
Αυτό έφυγε στα funniest. Εκτός αν έχεις την ψευδαίσθηση οτι έχουμε πραγματική δημοκρατία, όπου η πλειοψηφία της βουλής ΔΕΝ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΤΑΙ από κάθε λαμόγιο των κατασκευων κτλ. Σε αυτή την περίπτωση, I'm feeling sorry for you...
-
Εγώ νιώθω λύπη για όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι πραγματικά σημαίνει έλλειψη δημοκρατίας. Δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάμε και πόσο μα πόσο μακριά είναι από την σημερινή (κακή) κατάσταση.
-
Eνώ αυτοί που δεν έχουν καταλάβει οτι έχουμε μια συγκαλυμμένη δικτατορία, δεν είναι για λύπηση?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eνώ αυτοί που δεν έχουν καταλάβει οτι έχουμε μια συγκαλυμμένη δικτατορία, δεν είναι για λύπηση?ξερεις κανεναν να διαμαρτυρεται αμα βγαζει λεφτα; Δε πα ειναι πανω και ο Σταλιν. Τρεχει το χρημα; Ολα καλα!
(δεν ειναι υπονοουμενο για καποιον αυτο)
Αυξηση διοδίων (ξανά!)