-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Και αυτά είναι τα 'πραγματικά' στατιστικά που δείχνουν την πραγματικότητα! Άλλος ένας πραγματικά άξιος πρωταθλητής (και ένας από τους ξεχωριστούς) που αξίζει μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών! Όχι ρεκόρ και αηδίες...
Εγω παντως με τα παραπανω συμβιβαζομαι ανετοτατα...
-
Ο χρήστης DV1976 έγραψε:
Και αυτά είναι τα 'πραγματικά' στατιστικά που δείχνουν την πραγματικότητα! Άλλος ένας πραγματικά άξιος πρωταθλητής (και ένας από τους ξεχωριστούς) που αξίζει μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών! Όχι ρεκόρ και αηδίες...
Χαίρομαι! Αυτό προσπαθώ να πω. Αυτός είναι ο Σουμάχερ! Όχι οι 80+ νίκες ,τα 7 πρωταθλήματα και τα άλλα ρεκόρ (εκτός από το 1 που ακόμα να τα σπάσει παρά τη χρυσή 5ετία) που άλλα δείχνουν! Για αυτό τον θεωρώ υπερτιμημένο! Και υποκειμενικά αντιπαθή!
Για μένα την ίδια θέση έχει και ο (αγαπημένος μου) Mika που 'αδικείται' (κατά τη γνώμη μου) στατιστικά! Αναφέρομαι σε αυτά που έκανες quote βεβαίως βεβαίως!
-
Χαίρομαι! Αυτό προσπαθώ να πω. Αυτός είναι ο Σουμάχερ! Όχι οι 80+ νίκες ,τα 7 πρωταθλήματα και τα άλλα ρεκόρ (εκτός από το 1 που ακόμα να τα σπάσει παρά τη χρυσή 5ετία) που άλλα δείχνουν! Για αυτό τον θεωρώ υπερτιμημένο! Και υποκειμενικά αντιπαθή!
Για μένα την ίδια θέση έχει και ο (αγαπημένος μου) Mika που 'αδικείται' (κατά τη γνώμη μου) στατιστικά! Αναφέρομαι σε αυτά που έκανες quote βεβαίως βεβαίως!
Κοιτα μπορει να διαφωνω καπου. Δηλαδη εγω συμπαθω το Μιχαλακη με ολα του τα κουσουρια και τον θεωρω και οδηγαρα. Ισως λιγο πιο πολυ απο οτι εσυ. Αλλα δεχομαι αυτη τη γνωμη και τη σεβομαι γιατι σεβεται καποια βασικα πραγματα. Τα αλλα ειναι υποκειμενικα και εν τελει 2οντα. Αυτο που με βγαζει απο τα ρουχα μου ειναι η ισοπεδωση...
-
Ο χρήστης DV1976 έγραψε:
Κοιτα μπορει να διαφωνω καπου. Δηλαδη εγω συμπαθω το Μιχαλακη με ολα του τα κουσουρια και τον θεωρω και οδηγαρα. Ισως λιγο πιο πολυ απο οτι εσυ. Αλλα δεχομαι αυτη τη γνωμη και τη σεβομαι γιατι σεβεται καποια βασικα πραγματα. Τα αλλα ειναι υποκειμενικα και εν τελει 2οντα. Αυτο που με βγαζει απο τα ρουχα μου ειναι η ισοπεδωση...Συμφωνώ σε αυτά που λες. Αυτά που είπα πριν είναι η δικιά μου 'αντικειμενική' αλήθεια. Πάντως από την πλευρά μου δεν νομίζω να τον ισοπέδωσα (...πολύ )
-
Ο χρήστης DV1976 έγραψε:
Ναι ρε Χαρη αλλα ξερεις ποιο ειναι το θεμα? Ποιο ειναι το frame of reference?Οι δυνατότητες του μονοθεσίου!
Πχ πως ξερεις οτι τα ορια του μονοθεσιου της Φερραρι ηταν marginal για τιτλο?
Εκ του αποτελέσματος.
Με βαση τα ορια του ΜΣ αυτο που λες ισχυει.
Όχι! Θεωρώ δεδομένο ότι ο ΜΣ εξάντλησε τα όρια του μονοθεσίου του. Αφήνω όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είχε εξαντλήσει τα δικά του όρια.
Με βαση τα ορια του Ιρβαιν ομως?
Η διαφορά μας εδώ, από ότι καταλαβαίνω, είναι πως απομονώνεις την επίδοση του ΜΣ από την επίδοση του ΕΙ... γι αυτό δυσκολεύεσαι να βγάλεις συμπέρασμα για τα όρια του μονοθεσίου της Φεράρι το 1998.
Από τις επιδόσεις ΚΑΙ των δυο λοιπόν, συμπεραίνουμε εκ του αποτελέσματος (ΚΑΙ των δυο), ότι τα όρια του μονοθεσίου ήταν μεγαλύτερα από αυτά του ΕΙ. Πάει αυτο... φεύγει ο Ιρβάιν από τη μέση.
Πάμε τώρα στον ΜΣ... εκ του αποτελέσματος, του ΜΣ, συμπεραίνουμε ότι το μονοθέσιο της Φεράρι το 1998 ήταν ικανό να κοντράρει για τον τίτλο.
Άκου τώρα... ο ΜΣ είτε εξάντλησε, είτε ΔΕΝ εξάντλησε τα όρια του μονοθεσίου του το 1998. Σωστά;
(και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις, παρατηρείς φαντάζομαι ότι το point of reference είναι τα όρια του μονοθεσίου).
Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα εξάντλησε ή όχι, αλλά ξέρουμε στάνταρ ότι κοντράρισε τον ΜΧ για τον τίτλο (και με τον παράγοντα τύχη μέσα, αλλά τον παραλείπουμε συνειδητά χάριν ευκολίας της συζήτησης) και τελικά τον έχασε.
ΑΡΑ: Με point of reference τα όρια του μονοθεσίου (που για μένα είναι, ξεκάθαρα, για όλους), τότε ο τίτλος χάθηκε ΚΥΡΙΩΣ λόγω μονοθεσίου.
Αν όχι, τότε το point of reference είναι υποχρεωτικά τα όρια του ΜΣ. Εφόσον ο τίτλος χάθηκε λοιπόν και το point of reference είναι τα όρια του ΜΣ, τότε ΚΥΡΙΣ δεν ήταν αυτός ικανός για τον τίτλο.Διαλέγεις και παίρνεις (γιατί έχω την αίσθηση ότι θα διαλέξεις πως το Point of reference είναι τα όρια του μονοθεσίου; )
Εαν υποθεσω οτι οδηγουσε ο Σενα (ας πουμε οτι ειναι καλλιτερος του ΜΣ χαριν του παραδειγματος) δεν θα ηταν πολυ πιθανο να ειχε πετυχει εκει που ο ΜΣ απετυχε? Θα ηταν αλλα τα ορια του μονοθεσιου τοτε? Θα σημαινε αυτο οτι ηταν καλλιτερο το μονοθεσιο απο αυτο της ΜακΛαρεν?
[snip]Δεν μπορώ να ξέρω, γιατί δεν μπορώ να κρίνω εκ του αποτελέσματος.
Αν ο Σενα έτρεχε τη Φεραρι του 1998, θα έπρεπε να δω τι θα έκανε εκείνος, τι θα έκανε ο ομόσταβλός του, πώς θα τα πήγαινε κόντρα στον ανταγωνισμό και μετά θα συμπαίρενα... έτσι εντελώς στον αέρα αδυνατώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα. -
Συμφωνώ απόλυτα!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ο μηχανικός;Αν εσύ πιστεύεις ότι για αυτό το πραγματάκι με τις 4 μεγάλες ρόδες και τις εξωγήινες αεροτομές που κάθε δεύτερη Κυριακή κάνει κύκλους σε μια κλειστή διαδρομή εργάστηκε ένας μηχανικός, τότε δεν σκοπεύω να σου το χαλάσω, μαζί σου λοιπόν...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Ο μηχανικός;
Αν εσύ πιστεύεις ότι για αυτό το πραγματάκι με τις 4 μεγάλες ρόδες και τις εξωγήινες αεροτομές που κάθε δεύτερη Κυριακή κάνει κύκλους σε μια κλειστή διαδρομή εργάστηκε ένας μηχανικός, τότε δεν σκοπεύω να σου το χαλάσω, μαζί σου λοιπόν...
Σόρρυ που επεβαίνω αλλά εσύ ρώτησες ποιος φτιάχνει το μονοθέσιο. Και σου απάντησε ο μηχανικός (και προφανώς δεν είναι ένας). Και ξέρεις κάθε οδηγός έχει (ελάχιστη)συμβολή στο αμάξι που σχεδιάζει η ομάδα. Δε ξέρει ούτε μαθηματικές εξισώσεις, ούτε να σχεδιάζει και να παράγει λογισμικό, ούτε να σχεδιάζει κινητήρες ούτε να κατανοεί τα αποτελέσματα των δοκιμών και βέβαια ούτε να σχεδιάζει σασί. Ξέρει μόνο να οδηγεί και να παρέχει feedback! Άσε που δουλέυει και πολύ λιγότερο.
-
Να το ξαναπώ! Είναι 'πολύ χειρότερος οδηγός' από αυτό που λένε οι αριθμοί... Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κακός οδηγός! Είναι ένας κλασάτος οδηγός και σίγουρα από τους κορυφαίους!
Αν υπήρχε ο ανταγωνισμός άλλων εποχών (πχ Σένα-Πικέ-Προστ_Μανσελ) σίγουρα θα είχε λιγότερες νίκες και ρεκόρ.Αν αυτό εννοείς, συμφωνώ.Όπως επίσης οτι κάποτε γίνονταν 14 γκραν πρι και παλαιότερα ακόμη λιγότερα, ενώ τώρα κοντεύουν να γίνουν 20...Αν ο Φάντζιο πχ έτρεχε σε τόσους αγώνες όσους οι σημερινοί πιλότοι, πόσες νίκες θα είχε;;;Γι αυτά πιστεύω πως οι αριθμοί δεν είναι σε καμία περίπτωση συγκρίσιμοι.Και το τόπικ δεν έχει να κάνει με το αν είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.Επαναλαμβάνω πως αυτό το πόρισμα δεν μπορεί να βγεί!Αν θέλεις τη γνώμη μου, αν αναγκαστικά έπρεπε να επιλέξω κάποιον θα έλεγα Νουβολάρι (κι ας μην υπήρχε τότε Φ1)!Αλλά ξέφυγα...
Οι μόνοι αριθμοί που δείχνουν κάτι είναι τα συνεχή βάθρα και όλοι όσοι δείχνουν πως καταφέρνει να αποδίδει πολύ υψηλά σε κάθε σχεδόν αγώνα της σεζον.Αλλά και αυτό δεν είναι συγκριτικό με άλλες εποχές-κάποτε τα μονοθέσια σπάνια τερμάτιζαν.Και δεν αναφέρομαι στην εποχή του Ασκάρι και του Κλαρκ.Αντίθετα οι σημερινές Φερράρι συγκρίνονται με Κορόλλες, Χαι-Λουξ και Λαντ Κρούζερ...
Τελειώνοντας, αν πιστεύεις οτι ο ΜΣ είναι υπερτιμημένος υπό την έννοια οτι αφού έχει όλα τα ρεκόρ (σχεδόν) είναι ο κορυφαίος ΟΛΩΝ των εποχών, τότε συμφωνώ μαζί σου.Οι αριθμοί δε λένε όλη την αλήθεια (το παράδειγμά σου για τον Ζιλ Βιλνεβ ήταν πολύ σωστό...) και μόνο το μάρκετιν εξυπηρετούν.
Αντίθετα αν τον θεωρείς υπερτιμημένο γενικότερα, προσωπικά διαφωνώ.Τον θεωρώ τον κορυφαίο της γενιάς του και τον μοναδικό αυτή τη στιγμή που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στα θρυλικά ονόματα του παρελθόντος.Και το απέδειξε από τον πρώτο αγώνα της καριέρας του -
Ο χρήστης DV1976 έγραψε:
ΟΚ, αφού πρέπει να το κάνω ΤΟΣΟ λιανά για να μην μου βάζεις λόγια που δεν είπα, μιλάω για πίστες που το μοτέρ παίζει τον ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο. ΟΚ;
Παμε παλι. Βασικα δεν ειναι το ιδιο πραγμα, αυτο που λες με αυτο που ειπες. Τωρα ουτε αυτο ειναι σωστο παντα. Λιγες ειναι εκεινες οι πιστες οπου το μοτερ παιζει το πλεον καθοριστικο ρολο. Εκεινη την εποχη οι Γουιλλιαμς ηταν γενικως καλλιτερες.
Δηλαδή αφήνεις να εννοηθεί πως απλά είχαν ΤΟΣΟ κουλούς οδηγούς που ακόμα και ο Μπαρικέλο τους πέρασε.
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ!!!Δε λέω, άποψη κι αυτή, η οποία φάνηκε από το πόσο κουλός ήταν ο Ράλφ από στην μονομαχία με τον Μίκαελ στον Καναδά που μας κράτησε όρθιους...
Ίσως και για μία μέρα να είχε την φώτιση του Αγίου Πνεύματος, άλλωστε ο Καναδάς κάπου εκεί πέφτει κάθε χρόνο... Αλλιώς δεν υπάρχει ΛΟΓΙΚΗ εξήγηση πως ο Μπαρικέλο οδηγώντας Φεράρι που λες πως ήταν κατώτερη της Γουίλιαμς τους νίκησε και τους δύο...
Τον μεν Ραλφ με +7 βαθμούς, τον δε Μοντόγια με +25 (σχεδόν ντάμπλ σκορ). ΚΑι καλά, ο Μοντόγια ήταν ρούκι, αλλά ο Ράλφ ήταν στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του!!!Να συμπληρώσω πως ο Μίκαελ είχε ΜΙΑΜΙΣΗ φορά τους βαθμούς της ΟΜΑΔΑΣ της Γουίλιαμς, με χειρότερο όπως λες μονοθέσιο...
Δε νομίζω να στέκει σε λογική ανάλυση το επιχείρημά σου (βασικά ΔΗΛΩΣΗ, γιατί σε αντίθεση με αυτά που λέω και ΣΤΗΡΙΖΩ εσύ δεν στηρίζεις αυτό που είπες, απλά το είπες...)Να συμπληρώσω για να τελειώνουμε με την ιστορία πως η ΜακΛάρεν είχε 20 βαθμούς περισσότερους από την Γουίλιαμς, οπότε τι λέμε; Πως η ΜακΛάρεν είχε ΚΑΛΥΤΕΡΟ μονοθέσιο από την Γουίλιαμς;;;
Μα μιλάμε για την εποχή που οι ΜακΛάρεν ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ!!!
Εκτός αν εννοείς πως οι πιλότοι της Γουίλιαμς ήταν εντελώς μαϊμούδες και έχασαν από την ΜακΛάρεν (ο Κούλθαρντ τους πέρασε ΚΑΙ τους δύο!!) που δεν μπορούσε να εκκινήσει καν, έχοντας καλύτερο μονοθέσιο από την Φεράρι που συγκέντρωσε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ βαθμούς από την ΜακΛάρεν ΚΑΙ την Γουίλιαμς ΜΑΖΙ!!!Νομίζω πως πλέον και εσύ διαφωνείς με αυτό που είπες (προβλέπω απάντηση τύπου νόμιζα πως μιλάγαμε για άλλη χρονιά, ή καθόλου, ευελπιστώ να μην ξαναδώ βρισιές στα καλά καθούμενα ελλείψη επιχειρημάτων...)
Ναι, στο Μονακό κέρδιζε χρονιά παρά χρονιά (ενώ ο Σένα 5 στη σειρά, και αν δεν είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του θα ήταν 7 και στη σειρά, συν μία που δεν τον άφησαν να πάρει με την Τολμαν). Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει πέσει οδηγικά όταν ζορίζεται, και το Μονακό είναι μία ένδειξη.
Απο την αλλη μπορω να αντιπαραβαλλω το επιχειρημα οτι υπευθυνη για αυτο ηταν η αλλαγη στους κανονισμους των προκριματικων αφου μια μικρη διαφορα στο βαρος του μονοθεσιου παιζει σημαντικο ρολο στο Μονακο. Εξαλλου στα 2 απο τα 3 GP ειχε τον ταχυτερο γυρο και μαλιστα με σημαντικη διαφορα...
Ο Σουμάχερ ποτέ δεν ήταν ό,τι καλύτερο στα δοκιμαστικά.
Παρόλα αυτά το χάντικαπ αυτό το αντιστάθμιζε με τις αναμφισβήτητα μεγάλες οδηγικές δυνατότητες του στον αγώνα.
Όμως τα τελευταία χρόνια είτε από γεράματα, είτε (μάλλον) από βαρεμάρα/κορεσμό δεν είναι αυτό που ήταν παλιότερα. Πλέον τις προσπεράσεις τις κάνει η στρατηγική. Για παράδειγμα πέρσι, πόσες φορες δεν ξεκίνησε από την πολ και κέρδισε χωρίς να προσπεράσει ΚΑΝΕΝΑΝ;Όποτε η στρατηγική δεν δουλεύει και το αμάξι δεν είναι τέλειο, απλά τα κάνει μαντάρα... Βαριέται να παλεύει για ψίχουλα όταν έχει τόσες νίκες και πρωταθλήματα.
Χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα το πως κέρδισε το πρωτάθλημα από τον Ράικονεν το 2003 που ανέφερα πιο πριν, το πως διαδραματίστηκε το Μονακό του 2004, το πως τέθηκε εκτός αγώνα στον πρώτο αγώνα φέτος.Κάποτε έπαιρνε πόντιουμ με κολλημένες πέμπτες στο κιβώτιο, δεν φταίνε τα δοκιμαστικά, που βέβαια πολύ πιθανό να συμβάλλουν στο να ξενερώνει...
Όσο για το άλλο θέμα, έχω γράψει επανειλημμένως πως το να έχει ο δεύτερος πιλότος της Φεράρι το ίδιο μονοθέσιο με τον Σουμάχερ είναι ολίγον εν αμφιβόλω...
Ναι αλλα οσες φορες και να το γραψεις δεν θα γινει αληθες. Εχει πολλα περισσοτερα να χασει η Φερραρι απο το να κερδισει κανοντας κατι τετοιο. Καμια μεγαλη ομαδα δεν καταφευγει σε τετοιες πρακτικες. Ειναι πολλα τα λεφτα και ειναι και οι 2 οδηγοι πολυ σημαντικοι. Ειναι πρακτικα αδυνατον να δωσει στον Μπαρικελλο ενα υποδεεστερο μεν chassis επαρκες δε για τη 2η θεση. και με το υπαρχον βαθμολογικο συστημα 8α ηταν καθαρη αυτοκτονια.
Πρακτικά αδύνατον;
Μα είναι πλέον γεγονός και αποτέλεσμα!Μπορείς να μου θυμίσεις πόσες φορές είχε **μηχανικό **πρόβλημα ο Σουμάχερ και πόσες ο Μπαρικέλο τα τελευταία 3 χρόνια για παράδειγμα;
Πιστεύεις ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ πως είναι τυχαίοι γεγονός και στατιστικό παράδοξο;
Αν ναι, δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση πλέον.Αν όχι, τότε πιστεύεις ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ πως του δίνουν πιο δεύτερα κομμάτια του ΡΜ όσον αφορά την αξιοπιστία, αλλά όσον αφορά την ταχύτητα είναι απολύτως όμοια με του Σουμάχερ;
Πάλι αν η απάντηση είναι ναι δεν έχει κανένα νόημα περεταίρω συζήτηση, εκτός αν θέλουμε να βάλουμε τη λογική στο ντουλάπι.Αν είναι αυτοκτονία δεν το ξέρω... Αυτό που ξέρω είναι πως ΕΙΝΑΙ αυτοκτονία να στενοχωρούν τον Σουμάχερ, μιας και τότε τα κάνει ρημαδιό, και εκεί έχουν πολλά περισσότερα να χάσουν από το αν ο ΡΜ βγει δεύτερος, έκτος ή εκτός αγώνα.
Στη θέση σου αν ήμουν σίγουρος πως ο άλλος έχει άδικο θα το έλεγα ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ, όχι ΨΕΥΔΕΣ! Είναι τουλάχιστον ΑΚΟΜΨΟ να με λες ΨΕΥΤΗ! (αέρα πήρατε όλοι σήμερα και με βρίζετε, ε;; )
Δεύτερον, τουλάχιστον σκέψου αν είναι λογικό αυτο που λες πριν πεις πως ο άλλος έχει ΕΣΤΩ ΛΑΘΟΣ (πόσο μάλιστα να λέει ΨΕΥΔΗ... )
Λοιπόν, πώς είναι δυνατόν να αφορούσε ΕΝΑΝ αγώνα το ότι οδηγούσε μπανιέρα που δεν είχε αλλαχτεί ΑΠΟ την περασμένη χρονιά;;;
Δηλαδή θες να πεις πως στον προηγούμενο αγώνα από εκείνον που μιλάμε είχε καινούρια, και μετά την άλλαξαν με παλιά;;;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!! Απλά σε ΕΝΑΝ αγώνα ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ!!! Και στον προηγούμενο αγώνα ο Σουμάχερ (ΚΑΙ το εφεδρικό του...) είχαν καλύτερα υλικά από του Ιρβάιν, αλλά δεν ΕΤΥΧΕ να φανεί και να πάρει διαστάσεις...
Οπότε εσύ κάνεις το λάθος.Πρωτα απ'ολα δεν ειπα εσενα ψευτη. Ειπα το quote που εκανες εσυ (δηλαδη την πληροφορια που παρεθεσες) οχι το quote που εκανα εγω απο σενα. Συγνωμη για την παρανοηση. Παραδεχομαι οτι ενιοτε γινομαι σαρκαστικος αλλα οχι και να σε βρισω κιολας. Τωρα. Τι ειναι μπανιερα? Διοτι εγω ξερω μονο του μπανιου. Υπεθεσα οτι ελεγες το περιστατικο με το διαχυτη που ενω ειχε δοκιμαστει δεν ειχε μπει στο μονοθεσιο του Ιρβαιν (νομιζω στο Νurgburgring). Προσεξε να δεις γιατι εχεις λαθος. Αφενος το εν λογω περιστατικο ειχε λαβει χωρα οταν ο ΜΣ ηταν εκτος με σπασμενο ποδι, αφετερου μου κανει εξαιρετικη εντυπωση οτι η Φερραρι ειχε βαλει ανταλλακτικο περασμενης χρονιας στο μονοθεσιο αφου απο οσο ξερω δεν κρατανε καν τα καλουπια απο τη μια χρονια στην αλλη...
Για να καταλάβω, δεν είμαι εγώ ψεύτης, αλλά αυτά που λέω και γράφω είναι ψέμματα...
Δηλαδή τώρα αν πω πως εσύ δεν είσαι παράλογος, αλλά αυτά που λες είναι αρλούμπες, δεν θα σε αγγίξει;
Δεν το λέω πάντως, παρότι σε πολλά σημεία απέδειξα πως αυτά που λες δεν είναι λογικά...Λοιπόν, η μπανιέρα για να μαθαίνεις είναι το βασικό δομικό στοιχείο γύρω από το οποίο στήνεται το μονοθέσιο. Λέγεται μπανιέρα γιατί όντως μοιάζει με την μπανιέρα του σπιτιού σου.
Δέχεται τεράστια φορτία και με τον καιρό μαλακώνει και το αυτοκίνητο χάνει τα καλά χαρακτηριστικά του.ΔΕΝ μιλάω για διαχύτη, και ΔΕΝ κάνω λάθος. Η Φεράρι έκανε 'λάθος' και το παραδέχτηκε ΔΗΜΟΣΙΑ. Ο ΤΟΝΤ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ, Ο DV1976 ΟΧΙ, τι άλλο να συμπληρώσω πιά;;
Και αν αυτό εσύ το θεωρείς αυτοκτονία της Φεράρι, ΔΙΚΙΟ έχεις!!! Εκεί που έχεις άδικο είναι που λες πως επειδή είναι αυτοκτονία δεν θα το έκανε.
Ε, να λοιπόν που το έκανε!!! Και ενώ ο Ιρβάιν έτρεχε στα Γκραν πρι, ο Τόντ έτρεχε να τα δει από ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ μαζί με τον Μικαελ, μην του στενοχωρηθεί ο κανακάρης... Και έχασαν έτσι ένα πρωτάθλημα οδηγών.Βέβαια αν το έπαιρναν με τον Ιρβάιν, και ο Μεσσίας μετά τον Σέκτερ από τότε παλιά ήταν ο Ιρβάιν και όχι ο Σουμάχερ, θα είχε τσαντιστεί ο εφτάκις (που τότε ήταν δις) και ποιος ξέρει τι αποτέλεσμα θα είχε...
Άσε που πως θα δικαιολογούσαν πως μετά τον έδιωχναν από την ομάδα;Όχι, καλαμπούρι δεν είναι, μια πιθανότητα είναι. Ίσως όχι η πιο ρεαλιστική, αλλά δεν παύει να είναι
Ναι οπως υπαρχει πιθανοτητα εγω να ειμαι ο Σουμαχερ... Δεν ειναι σοβαρο αυτο που λες για να το λες σοβαρα... Δεν μιλαμε για τον ΑΟ Κατω Ραχης. Μιλαμε για μια εταιρεια με μισο δισ δολλαρια μπατζετ...
Μου αρέσει που πάντα μου απαντάς με λογικά επιχειρήματα. Μπράβο.
Και αν δεν πιάσει η ρυθμισούλα του λέμε να κόψει.
Αλλά αν του λέμε να κόψει κάθε τρεις και λίγο θα γίνει η βεντέτα μας καλαμπούρι...
Οπότε παίρνουμε έναν πιο δεύτερο, και δεν χρειαζόμαστε 'απλά και στημένα πράγματα'.και συ πως το ξερεις οτι θα κοβει? Δεν το ξερεις. Και δεν το στηριζεις και πουθενα.
Δεν σε εννοώ...
Δηλαδή πέραν ότι άλλο μπορεί να έχει συμβεί και να μην φαίνεται τόσο έντονα, οι Αυστρίες (η δεύτερη σε βαθμό εγκλήματος) δεν είναι αρκετά εξόφθαλμες για σένα;Δηλαδή το ότι βγήκε και είπε ρωτήστε την ομάδα μου γιατί έχασα δεν σου φτάνει ε;
Να πάρει, έχω όλη την καλή διάθεση για διάλογο, αλλά τι είναι αυτά που μου λες;
Αλήθεια τώρα και σοβαρά, με την παραπάνω δημοσίευσή σου πέραν το να με κοροϊδέψεις τι σκοπό είχες; Να πείσεις πως η Φεράρι ΟΝΤΩΣ έπαιρνε τους καλύτερους πιλότους που μπορούσε για το άλλο μονοθέσιο;
Δηλαδή ο Ιρβάιν και ο Μπαρικέλο είναι ισάξιοι ή καλύτεροι με όλους όσους ανέφερα παραπάνω;
Το πιστεύεις αυτό, ή το έγραψες από κεκτημένη ταχύτητα να μου πας κόντρα;Σου απαντησα αλλα ειτε το αγνοησες ή σου διεφυγε μεσα στη φουρια σου. Οταν πηρε η Φερραρι το Μπαρι ολοι μα ολοι αυτοι που ανεφερες ηταν ειτε κυριολεκτικα ειτε μεταφορικα 'πουθεναδες'. Εσυ κρινεις με βαση τα οσα ελαβαν χωρα απο τοτε μεχρι τωρα. Αλλα εαν δεις τα σταστιστικα θα διαπιστωσεις οτι απο τοτε που ηρθε ο Μπαρι η Φερραρι εχει παρει ολους τους τιτλους που θα μπορουσε να παρει. Αρα γιατι να αλλαξει πιλοτο? Για να αποδειξει ο Σουμαχερ οτι ειναι πιο γρηγορος απο τον Φιζικελα σε απιστους Θωμαδες σαν εσενα? Χαζο δε θα ηταν? Απο την αλλη σου ξαναλεω οτι θα πρεπει να διαλεξεις ποια θεωρια συνομωσιας θα υποστηριζεις. Γιατι εαν η Φερραρι δινει κατιμαδες στο 2ο οδηγο αυτοματως δεν υπαρχει λογος να παρει 'δευτερο πραμα' οπως υποννοεις οτι ειναι ο Μπαρι. Παιρνει το Ραικκονεν, του βαζει προπερσινη μπανιερα του δινει και κανα μηχανικο απο τα ΤΕΙ της κατω Σικελιας και τον στελνει να κανει οτι μπορεσει. Και το αντιστροφο. Εκτος εαν πιστευεις οτι ο ΜΣ ειναι τοσο για τα μπαζα οποτε χρειαζονται και τα δυο...
Γιάρνο Τρούλι, ο 'πουθενάς' που οδηγούσε Γκραν Πρι με Λιζιέ Γιαμάχα μέχρι να διαλυθεί ο Γιαμάχα...
Και εντάξει, πήρε τον Μπαρικέλο ίσως σε λάθος εκτίμηση. (περίεργο που οι λάθος εκτιμήσεις τους περιορίζονται ΠΑΝΤΑ σε ζητήματα που αφορούν τον δεύτερο οδηγό και το μονοθέσιό του...)
Αφού έκαναν λάθος, γιατί δεν τον άλλαζαν; Γιατί δεν πήραν τον άλλο 'πουθενά' τον Ράικονεν και τον πήρε η ΜακΛάρεν μέσα από τα χέρια της σχεδόν αδελφής τους εταιρίας;Ε, λοιπόν έπρεπε να πάρει κάποιο τέτοιο 'πουθενά' σαν τον Φιζικέλα, πρώτον ΟΝΤΩΣ για να αποδείξει στους άπιστους Θωμάδες σαν εμένα (πές μου ΕΝΑΝ τιμ μέητ του Σουμάχερ που να μην ήταν μέτριος ή ξοφλημενος) πως αντέχει σύγκριση επί ίσοις όροις (όσο ίσο είναι να φρενάρει ο Μπαρικέλο στην Αυστρία, και ο Ιρβάιν να οδηγεί μονοθέσιο κατώτερο του ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ του Σουμάχερ...)
Επίσης να πάρει έναν 'πουθενά' σαν τον Τρούλι, ώστε να κάνει το 1-2 στο πρωτάθλημα και το 2001, και να διεκδικεί ακόμα περισσότερα.
Ωραία, σε αυτο το ποστ είμαι ψεύτης, κρύος, βλάξ (αφού αυτά που λέω είναι καλαμπούρια) και εμπαθής.
Εύκολο να απαντάς σε κάτι που δεν μπορείς να αντικρούσεις με όποιο επιχείρημα βρίζοντας τον συνομιλιτή σου...
Go_For_Pole, έχεις να συμπληρώσεις κάτι;
Οπως σου εξηγησα δεν σε ειπα ψευτη. Ητο παρανοησις. Και σιγουρα δεν σε ειπα βλακα, (γκρινιαζεις οτι σου βαζω λογια στο στομα (χωρις να το κανω) αλλα το κανεις εσυ και **μετα πας τρεχοντας και στη μαμα σου **(mod) και διαμαρτυρεσαι οτι σε εβρισα. Σου απαντησα και πριν και τωρα γραμμη προς γραμμη, επιχειρημα προς επιχειρημα.
Αλλα πιστευω οτι εισαι εμπαθης. Και το αιτιολογω βασισμενος στο οτι υιοθετεις ευκολα διαφορα κουτσομπολια και θεωριες συνομωσιας προκειμενου να αποδειξεις οτι ο ΜΣ ειναι κατωτερος (και πολυ μαλιστα) απο οτι πιστευεται. Και ολα αυτα για να μην δεχθεις την λογικη εξηγηση (και πιο απλη) οτι ο ΜΣ κερδιζει γιατι ειναι ο καλλιτερος και μαλιστα παρασαγγας. Παντως δεν ειναι κακο να εισαι εμπαθης. Η' τουλαχιστον ειναι πολυ λιγοτερο κακο οταν το παραδεχεσαι. ΠΧ εγω ειμαι εμπαθης με το Μοντογια. Αλλα το αναγνωριζω...
Τεσπα. ΑΣ το αφησουμε εδω. Ο καθενας εχει τη γνωμη του. Ας διαβασουν και οι αλλοι και αν ενδιαφερονται για το θεμα ας καταληξουν στα δικα τους συμπερασματα.Ωραίος είσαι.
Θα αρχίσω να σε βρίζω λοιπόν, και μετά θα αξιώνω να μην επέμβουν οι μοντερέιτορς.
Θα το κάνω ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ εδωμέσα (για να δω, αυτό θα σβηστεί; εγώ πιστεύω πως ΠΡΕΠΕΙ...) και μετά θα λέω μαμόθρεφτο όποιον παραπονιέται.Λογική που καλά καλά ούτε στο στρατό δε συνάντησα.
Εκτός αν παρανόησα ΚΑΙ εδώ, και άλλο ήθελες να πεις με την ανωτέρω φράση...
Όπως όταν είπες πως γράφω ψεύδη μεν, αλλά δεν είμαι ψεύτης δε, ενώ λέω αρλούμπες, αλλά δεν είμαι βλαξ, απεναντίας σου βάζω λόγια...
Τουλάχιστον ξέρω ΕΥΘΕΩΣ πως είμαι εμπαθής, και πρέπει να είμαι περήφανος για αυτό! (έχεις πάρει διαζύγιο με τη λογική πλέον... Προφανώς κοινή συναινέσει...)Τώρα τα κουτσομπολιά και τις θεωρίες που υιοθετώ μάλλον έχεις απόλυτο δίκιο σε κάποιο παράλληλο, εντελώς διαφορετικό σύμπαν.
Ίσως είναι κουτσομπολιό πως ο Μπαρικέλο έκοψε έπειδή έτσι τον διέταξαν, και τα μάτια μου κάνουν πουλάκια και άλλο είδα και άλλο κατάλαβα (πιθανώς μαζί με μερικά άλλα εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου). Ίσως με ώθησε στο να βγάλω συμπεράσματα το γεγονός πως Άγγλοι μπούκις ΕΔΩΣΑΝ τα λεφτά της νίκης ΚΑΙ σε όσους πόνταραν στον Μπαρικέλο.Επίσης στο ίδιο παράλληλο σύμπαν υιοθετώ θεωρίες συνωμοσίας που η Φεράρι επίσημα ανακοίνωσε πως είχαν ΞΕΧΑΣΕΙ να αλλάξουν την μπανιέρα του Ιρβάιν. Με πήρε στο λαιμό της η Φεράρι που θέλει να βγάλει κακό όνομα στον δόλιο εχθρό εμμμμ εαυτό της με τέτοιες θεωρίες.
Πιθανώς βοηθά και το γεγονός πως έχω παραισθήσεις και ΝΟΜΙΖΩ πως το μονοθέσιο του Μπαρικέλο είναι πιο αναξιόπιστο από του Σουμάχερ, το οποίο είναι αλεξίσφαιρο...
Για να θυμηθώ κάτι...
Γιατί είμαι εμπαθής;Α! Γιατί δεν θέλω να αποδεχτώ πως ο Σουμάχερ είναι παρασάγγας ο καλύτερος οδηγός...
Πχ κοίτα κάτι πρόσφατο που έγραψα ο ιερόσυλος για αυτόν.
Παρόλα αυτά είναι ο πιο πετυχημένος όλων των εποχών, είναι σαφώς ο καλύτερος της γενιάς του, συγκαταλέγεται στους καλύτερους ολων των εποχών
Είμαι καταφανώς εμπαθής, έχεις απόλυτο δίκιο!!
Δεν το παραθέτω ολόκληρο, γιατί θα τα πάρεις κι άλλο, και θα τρέχω στην μαμά μου (που ακόμα δεν πήρε θέση...)
-
Ο μηχανικός;
Αν εσύ πιστεύεις ότι για αυτό το πραγματάκι με τις 4 μεγάλες ρόδες και τις εξωγήινες αεροτομές που κάθε δεύτερη Κυριακή κάνει κύκλους σε μια κλειστή διαδρομή εργάστηκε ένας μηχανικός, τότε δεν σκοπεύω να σου το χαλάσω, μαζί σου λοιπόν...
Σόρρυ που επεβαίνω αλλά εσύ ρώτησες ποιος φτιάχνει το μονοθέσιο. Και σου απάντησε ο μηχανικός (και προφανώς δεν είναι ένας). Και ξέρεις κάθε οδηγός έχει (ελάχιστη)συμβολή στο αμάξι που σχεδιάζει η ομάδα. Δε ξέρει ούτε μαθηματικές εξισώσεις, ούτε να σχεδιάζει και να παράγει λογισμικό, ούτε να σχεδιάζει κινητήρες ούτε να κατανοεί τα αποτελέσματα των δοκιμών και βέβαια ούτε να σχεδιάζει σασί. Ξέρει μόνο να οδηγεί και να παρέχει feedback! Άσε που δουλέυει και πολύ λιγότερο.
Ο Raikkonen με κάλυψε, απλά να συμπληρώσω πως αν εσύ πιστεύεις ότι για αυτό το πραγματάκι με τις 4 μεγάλες ρόδες και τις εξωγήινες αεροτομές φτάνει έστω και στο επίπεδο της ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ επειδή εργάστηκε ένας οδηγός, τότε ούτε εγώ σκοπεύω να σου το χαλάσω, μαζί σου λοιπόν...
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
[σνιπ]
Δεν θα χαλασουμε κ τις καρδιες μας !!Εννοείται!
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Να το ξαναπώ! Είναι 'πολύ χειρότερος οδηγός' από αυτό που λένε οι αριθμοί... Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κακός οδηγός! Είναι ένας κλασάτος οδηγός και σίγουρα από τους κορυφαίους!
Αν υπήρχε ο ανταγωνισμός άλλων εποχών (πχ Σένα-Πικέ-Προστ_Μανσελ) σίγουρα θα είχε λιγότερες νίκες και ρεκόρ.Αν αυτό εννοείς, συμφωνώ.
Και αυτό...
Όπως επίσης οτι κάποτε γίνονταν 14 γκραν πρι και παλαιότερα ακόμη λιγότερα, ενώ τώρα κοντεύουν να γίνουν 20...Αν ο Φάντζιο πχ έτρεχε σε τόσους αγώνες όσους οι σημερινοί πιλότοι, πόσες νίκες θα είχε;;;Γι αυτά πιστεύω πως οι αριθμοί δεν είναι σε καμία περίπτωση συγκρίσιμοι.Και το τόπικ δεν έχει να κάνει με το αν είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.Επαναλαμβάνω πως αυτό το πόρισμα δεν μπορεί να βγεί!
Σαφώς και δε μπορεί να βγει! Και το τοπικ έχει να κάνει με το αν είναι υπερτιμημένος ή όχι. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το αν είναι κορυφαίος όλων των εποχών άρα είναι υπερτιμημένος ή δεν είναι κορυφαίος όλων των εποχών άρα δεν είναι υπερτιμημένος.
Αν θέλεις τη γνώμη μου, αν αναγκαστικά έπρεπε να επιλέξω κάποιον θα έλεγα Νουβολάρι (κι ας μην υπήρχε τότε Φ1)!Αλλά ξέφυγα...
Δε πειράζει.
Οι μόνοι αριθμοί που δείχνουν κάτι είναι τα συνεχή βάθρα και όλοι όσοι δείχνουν πως καταφέρνει να αποδίδει πολύ υψηλά σε κάθε σχεδόν αγώνα της σεζον.Αλλά και αυτό δεν είναι συγκριτικό με άλλες εποχές-κάποτε τα μονοθέσια σπάνια τερμάτιζαν.Και δεν αναφέρομαι στην εποχή του Ασκάρι και του Κλαρκ.Αντίθετα οι σημερινές Φερράρι συγκρίνονται με Κορόλλες, Χαι-Λουξ και Λαντ Κρούζερ...
Ούτε αυτοί δείχνουν κάτι εφόσον δεν είχαν όλοι οι οδηγοί τα ίδια μέσα. Θα μετρουσαν αν είχε χειρότερα μέσα.
Τελειώνοντας, αν πιστεύεις οτι ο ΜΣ είναι υπερτιμημένος υπό την έννοια οτι αφού έχει όλα τα ρεκόρ (σχεδόν) είναι ο κορυφαίος ΟΛΩΝ των εποχών, τότε συμφωνώ μαζί σου.Οι αριθμοί δε λένε όλη την αλήθεια (το παράδειγμά σου για τον Ζιλ Βιλνεβ ήταν πολύ σωστό...) και μόνο το μάρκετιν εξυπηρετούν.
Και αυτό.
Αντίθετα αν τον θεωρείς υπερτιμημένο γενικότερα, προσωπικά διαφωνώ.Τον θεωρώ τον κορυφαίο της γενιάς του και τον μοναδικό αυτή τη στιγμή που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στα θρυλικά ονόματα του παρελθόντος.Και το απέδειξε από τον πρώτο αγώνα της καριέρας του
Τον θεωρώ και γενικότερα. Να σου δώσω ένα παράδειγμα τι εννοώ. Έστω ο τι ο Σούμι είναι κορυφαίος της γενιάς του και ο Μικα ο 2ος κορυφαίος και ακολουθούν λοιποί οδηγοί.
Οι περισσότεροι έχετε στο μυαλό σας (από τα λεγόμενά σας) για τη γενιά αυτή είναι το παρακάτω σχήμα.
1)Σουμάχερ
2)Χάκκινεν
3)Λοιποί οδηγοί.
Και για αυτό είναι υπερτιμημένος.
Για μένα ισχύει- Σουμάχερ
- Χακκινεν
- Λοιποί οδηγοί
για να μη πω
- Σουμάχερ - Χακκινεν
- Λοιποί οδηγοί.
-
[snip]
Τον θεωρώ και γενικότερα. Να σου δώσω ένα παράδειγμα τι εννοώ. Έστω ο τι ο Σούμι είναι κορυφαίος της γενιάς του και ο Μικα ο 2ος κορυφαίος και ακολουθούν λοιποί οδηγοί.Οι περισσότεροι έχετε στο μυαλό σας (από τα λεγόμενά σας) για τη γενιά αυτή είναι το παρακάτω σχήμα.
1)Σουμάχερ
2)Χάκκινεν
3)Λοιποί οδηγοί.
Και για αυτό είναι υπερτιμημένος.
Για μένα ισχύει- Σουμάχερ
- Χακκινεν
- Λοιποί οδηγοί
για να μη πω
- Σουμάχερ - Χακκινεν
- Λοιποί οδηγοί.
Γεια σου ρε Raikkonen!... αυτό ήταν όλα τα λεφτα !!!!!!!
Για μένα η.... γενιά πάει κάπως έτσι:
-
ΜΣ
-
ΜΧ
-
Λοιποί
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Γεια σου ρε Raikkonen!... αυτό ήταν όλα τα λεφτα !!!!!!!
Για μένα η.... γενιά πάει κάπως έτσι:
-
ΜΣ
-
ΜΧ
-
Λοιποί
Ναι έχεις δίκιο παρέλειψα να διαχωρήσω αυτούς τους 2 από τους λοιπούς. Σοβαρή παράλειψη.
Γι'αυτό και διορθώνω.Για μένα ισχύει
-
Σουμάχερ
-
Χακκινεν
-
Λοιποί οδηγοί
για να μη πω
-
Σουμάχερ - Χακκινεν
-
Λοιποί οδηγοί.
-
-
Ακόμα περιμένω απάντηση από αυτούς που ΔΕΝ τον θεωρούν υπερτιμημένο στο παρακάτω ποστ....
Επειδή βλέπω ότι ηδονίζεστε πολύ με τα νούμερα που δεν πρέπει να αμφισβητούνται. Θα σας κάνω μια ερώτησηΑς πάμε σε μια υποθετική παράλληλη διάσταση, σε μια διαφορετική εκδοχή της Φ1.
Έστω ότι σε όλα τα χρόνια που αγωνίζετε ο Σουμάχερ όλοι οι οδηγοί οδηγούσαν τα ίδια μονοθέσια (σασί/κινητήρας ίδια) που είχαν την ίδια εταιρία ελαστικών. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι οδηγοί ήταν να παίζουν με τις ρυθμίσεις, με την επιλογή των ελαστικών και φυσικά τις στρατηγικές.
Έστω ότι έπαιρνε πάλι 7 πρωταθλήματα και είχε 80+ νίκες και γενικά για να μην τα πολυλογώ να έχει τα ίδια στατιστικά που έχει και τώρα (το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους άλλους οδηγούς).
Ποιος Σουμάχερ είναι καλύτερος? Ο πραγματικός ή ο υποθετικός? Απαντήστε παρακαλώ (όποιος θέλει βέβαια εξ αυτών που διαφωνούν μαζί μας) με αιτιολόγηση!
-
Έστω ότι η γιαγιά μου είχε ροδάκια, θα ήταν καροτσάκι ή μονοθέσιο της F1;
-
Ο χρήστης DumDiDum έγραψε:
Έστω ότι η γιαγιά μου είχε ροδάκια, θα ήταν καροτσάκι ή μονοθέσιο της F1;Αποτυχημένη η ειρωνία σου φιλαράκο. Αν μπορείς να σκεφτείς πιο λογικά θα καταλάβεις άμεσα πόσο σχετική με το θέμα είναι η ερώτηση που έκανα.
ΥΓ. Α και καλοσώρισες!:D
-
Ακόμα περιμένω απάντηση από αυτούς που ΔΕΝ τον θεωρούν υπερτιμημένο στο παρακάτω ποστ....Επειδή βλέπω ότι ηδονίζεστε πολύ με τα νούμερα που δεν πρέπει να αμφισβητούνται. Θα σας κάνω μια ερώτηση
Ας πάμε σε μια υποθετική παράλληλη διάσταση, σε μια διαφορετική εκδοχή της Φ1.
Έστω ότι σε όλα τα χρόνια που αγωνίζετε ο Σουμάχερ όλοι οι οδηγοί οδηγούσαν τα ίδια μονοθέσια (σασί/κινητήρας ίδια) που είχαν την ίδια εταιρία ελαστικών. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι οδηγοί ήταν να παίζουν με τις ρυθμίσεις, με την επιλογή των ελαστικών και φυσικά τις στρατηγικές.
Έστω ότι έπαιρνε πάλι 7 πρωταθλήματα και είχε 80+ νίκες και γενικά για να μην τα πολυλογώ να έχει τα ίδια στατιστικά που έχει και τώρα (το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους άλλους οδηγούς).
Ποιος Σουμάχερ είναι καλύτερος? Ο πραγματικός ή ο υποθετικός? Απαντήστε παρακαλώ (όποιος θέλει βέβαια εξ αυτών που διαφωνούν μαζί μας) με αιτιολόγηση!
Τι να σου απαντήσουμε ρε φίλε, σε γενικές γραμμές συμφωνούμε όπως διαπίστωσες. Τώρα το ερώτημα που βάζεις δεν είναι για απάντηση, γιατί ρωτάς τα αυτονόητα. Εγώ θα προτιμούσα ακόμα περισσότερο έναν ΜΣ που θα είχε πάρει 7 πρωταθλήματα και 80+ με το χειρότερο μονοθέσιο του grid, μία Minardi για παράδειγμα. Αλλά αν είχε καταφέρει κάτι τέτοιο με μια Minardi, που ξέρω ότι δεν θα βγαινε κάποιος να πει 'οδηγεί το καλύτερο αυτοκίνητο-τη Minardi- και γι αυτό κερδίζει. Θέλω να τον δω τι θα κάνει άμα πάρει στα χέρια του το παλιοσίδερο την φερράρι'...
Υποθετικές απαντήσεις για υποθετικές ερωτήσεις
-
Εγώ πάλι θα προτιμούσα όποιον κέρδιζε με μια αντίστοιχη Ζάουμπερ της εποχής του τον αντίστοιχο Σουμάχερ της εποχής του να οδηγά την αντίστοιχη Φεράρι της εποχής του, ενίοτε ρίχνοντάς του και γύρο ολόκληρο.
Και ας μην είχε ΤΙΣ νίκες, και ΤΑ ρεκόρ.
Αλλά γιατί το έγραψα σε υποθετικό χρόνο;;
ΜS ένας υπερτιμημένος πιλότος...