-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
τα τελευταία χρόνια γλύφανε τον Σούμι και την Φερράρι αγνοώντας επιδεικτικά πέρα απο μια τυπική αναφορά όλους τους υπόλοιπους, ακόμα και σήμερα οι εκφωνητές εκστασιάζονται με ότι κάνει ο Σουμάχερ και τις επιτυχίες των άλλων τις βαφτίζουνε τύχη. Ε, δεν γουστάρω άλλο λιβάνισμα, κακό είναι ?Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες, όμως νομίζω ότι τουλάχιστον από το 2002 και μετά, η υπερβολική υστερία με τον MS σταμάτησε. Τώρα παίρνει τόση δημοσιότητα όση και οι έταιροι διεκδηκητές του τίτλου.
Πάντως, η υστερία με τον MS ξεκίνησε το 94-95 που είχε διαλύσει τους πάντες και ο θάνατος του Senna είχε αφήσει ένα μεγάλο κενό. Πάρα πολύς κόσμος σταμάτησε να βλέπει F1 αυτά τα δυο χρόνια και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι που δεν είδαν F1 εκείνες τις δυο χρονιές εξελίχθηκαν σε αντι-MSικοί, ενώ όσοι είδαν τις χρονιές αυτές έγιναν MSικοί (ας μου επιτραπούν οι όροι).
-
Το παλεύω φίλε red spirit όσο μπορώ, γιαυτό είμαι εδώ στο Φόρουμ να παλέψουμε παρέα όσα είναι ενοχλητικά χωρίς να θέλω να σου αλλάξω και να μου αλλάξεις γνώμη, με επιχειρήματα πάντα κάπου φτάνουμε.
Θέμη πρέπει να δούμε και την αλλαγή των κανονισμών όλα αυτά τα χρόνια ποιές ομάδες ευνοήθηκαν και ποιές όχι, τα χρήματα τις κάθε ομάδας που είχε διαθέσιμα και πήρε τους καλύτερους μηχανικούς, αεροδυναμιστές και οι οδηγοί οι μέτριοι άρχισαν ξαφνικά να είναι στις πρώτες θέσεις κλπ. οι καλοί πιλότοι άρχισαν να οδηγούσαν απίστευτα, πολλοί αγώνες κερδήθηκαν στα πίτ, πολλές φορές δεν κέρδιζε η ομάδα που τερμάτιζε πρώτη αλλά έχανε η δεύτερη ομάδα, αν εννοείς τι εννοώ ( π.χ σήμερα κατά την γνώμη μου δεν κέρδισε η Φερράρι αλλά έχασε η Ρενώ, πρίν 2 αγώνες είχε γίνει το αντίθετο, γιατί δεν μπορεί να πέφτει το κλειδί π.χ απο το χέρι του μηχανικού και να χάνει η ομάδα που προσπαθούσε επι Χ μήνες με 500 άτομα να φέρει ενα καλό αποτέλεσμα ) όπως ξέρεις το άθλημα είναι πολύ ομαδικό για να το χρεώσεις σε έναν. Ο πιλότος θα κάνει ότι μπορεί και ότι του επιτρέπει το μονοθέσιο που έχει, με τους άλλους όμως παράγοντες, αστάθμητους και μη τι γίνεται ? Βλέπεις τι είναι λοιπόν η ψυχολογία ? μόλις η Φερράρι έκανε 1-2 αγώνες καλούς βρήκε πάλι τον εαυτό της, τι να σου κάνουν λοιπόν οι μικρότεροι όταν ξέρουν ότι είναι χαμένοι απο χέρι ? πως θα ξεπεταχτεί ο διάδοχος του Σούμι και απο πού ? Τώρα πέσανε όλοι επάνω στον Rosberg.
-
Δεν μπορείς νομίζω να θεωρήσεις έναν πιλότο F1 με τόσες επιτυχίες στην πλάτη υπερτιμημένο. Προσωπικά δε μ΄αρέσει αλλά δεν μπορώ να μην καταλάβω το γιατί έχει αφήσει τη σφραγίδα του.
Παρ΄όλα αυτά νομίζω ότι κανένας πιλότος δεν πλησίασε τον Senna ποτέ.
Η F1 ήταν άλλο σπορ στην εποχή του και όποιος δεν τον έχει δει σε αγώνα δύσκολα θα με καταλάβει.Τα τελευταία χρόνια η F1 έχει πέσει πολύ δυστυχώς και σ΄αυτό δεν φταίει μόνο η μη ύπαρξη ταλέντου.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Εννοώ ότι σαν χαρακτήρας μου την σπάει επειδή σαν βόρειος κρύβει το συναίσθημα, στα υπέρ του εκτός απο την ικανότητά του σαν πιλότος, σήμερα είναι ότι ενώ έχει κερδίσει τα πάντα δείχνει ακόμα πεινασμένος για επιτυχίες, ίσως τώρα να κρατάει αυτός και την ομάδα όρθια απο πλευράς ψυχολογίας, όμως προσωπικά δεν τον πάω, η χρησιμοποίηση μεθόδων του στύλ ο σκοπός αγιάζει τα μέσα που χρησιμοποιούσε για να ανέβει δεν θα πρέπει να τον αγιοποιεί σήμερα η άψογη στατιστική του, θεωρώ δε ότι σαν όλους που βρίσκονται στην επικαιρότητα είναι και αυτός υπερτιμημένος απλά για να μπορεί το μάρκετινγκ να προωθεί το προιόν του, γιατί πέρα απο πιλότος ( και μάλιστα καλός ) είναι ταυτόχρονα και προιόν για κατανάλωση, το ίδιο θα γίνει και με τον Αλόνσο και με όλα τα είδωλα, τα υπερτιμούν για να πουλήσουν τις μετοχές τους ακριβότερα τώρα που βρίσκονται στην κορυφή, αν ο κύριος ΜΙχαλάκης μας αποδείξει στα επόμενα χρόνια ότι εκτός απο καλός πιλότος είναι και κάτι άλλο εξ ίσου καλό με αυτό που κάνει τώρα πρώτος θα του βγάλω το καπέλο, προς το παρόν οδηγεί για την υστεροφημία του, αν πέρσι στην Ινδιανάπολη τα παράταγε κάνοντας δήλωση για τα καραγκιοζιλίκια και δεν έπαιρνε μέρος στην ξεφτίλα θα έγραφε ιστορία και όντας τότε στην κορυφή δεν θα μπορούσε κανείς να του πεί κουβέντα, αλλά είναι πολλά τα λεφτά Αλέκο και οι καρδιές μικρές.
Δηλαδή γιατί να αναλάβει ευθύνες άλλων? Η Μισελέν έφταιγε για ότι έγινε και το αποτέλεσμα είναι ότι του χρόνου δεν θα υπάρχει στην F1.
Μ' έστειλες... αδιάβαστο!!! Ναι, ναι, η Μισελεν έφταιγε και μάλιστα η **Ανίκανη Μισελεν, **όπως τη χαρακτήρισε εκείνη την... αποφράδα ημέρα ο Μέγας Πουρναράκης!!!
-
Καλησπέρα σε όλους και απο εμένα .
Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να ψηφίσω καν, το έκανα όμως με την φυσικότατη απάντηση του ΟΧΙ.
Πως μπορούμε βρε παιδιά να αμφισβητίσουμε η ακόμα και να κρίνουμε γνωρίζοντας την Θεωρία (μερικώς) και όχι την Πράξη.
Πως μπορούμε να αξιολογούμε εμείς διαφορετικά απο αυτούς που τον επέλεξαν και επιβραβέυτηκαν για την επιλογή τους.
Η ελαφρότητα με την οποία αναφερώμαστε συχνά σε θέματα έχει το γούστο της (πλάκα-χαλαρότητα) αλλά όταν γίνεται οπαδικά στερεί απο τον ίδιο τον εκφραστή της το δικαίωμα να υποστηρίξη την ίδια του την θέση .
Ο ΜΣ ειτε το θέλουμε είτε όχι έχει περάσει στην ιστορία ενώ είναι ακόμα εν ενεργεία . Αυτό λέει πολλά. -
Γειά σας,
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι υπερτιμημένος, ή μάλλον είναι τόσο υπερτιμημένος, όσο και κάθε άλλο είδωλο - αστέρας της εποχής μας.
Είναι ενας σωστός επαγγελματίας πιλότος και γιαυτό άλλωστε ξεχωρίσει, όπως ξεχωρίζει και κάθε άλλος σωστός επαγγελματίας στον χώρο του, που θέλει να πρωταγωνιστεί. Αυτή είναι η ...μοίρα των 'αστέρων'.
Την ανθρώπινη πλευρά του, την έδειξε με την προσφορά του τότε στο τσουνάμι της Ινδονησίας. Πόσοι αλήθεια έκαναν κάτι αντίστοιχο;
Δεν είμαι δικηγόρος, υπερασπίζομαι όμως κάθε δείγμα σωστού επαγγελματισμού, που τόσο λείπει στις μέρες μας και ιδίως στον τόπο μας.
Πιστεύω επίσης, ότι έχει βοηθήσει αρκετά στην εξέλιξη της Ferrari, όπως και στο ότι έχει βοηθηθεί από αυτήν (κάθε σχέση πρέπει να στηρίζεται στην αμοιβαιότητα άν θέλει να διατηρηθεί).
Στο τέλος τέλος δεν μπορούμε, ούτε να παραβλέψουμε, ούτε να αγνοήσουμε τα στατιστικά στοιχεία, που είναι συντριπτικά υπέρ του.Φιλικά
Μάξιμος
-
Ο χρήστης maximos έγραψε:
Γειά σας,Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι υπερτιμημένος, ή μάλλον είναι τόσο υπερτιμημένος, όσο και κάθε άλλο είδωλο - αστέρας της εποχής μας.
Είναι ενας σωστός επαγγελματίας πιλότος και γιαυτό άλλωστε ξεχωρίσει, όπως ξεχωρίζει και κάθε άλλος σωστός επαγγελματίας στον χώρο του, που θέλει να πρωταγωνιστεί. Αυτή είναι η ...μοίρα των 'αστέρων'.
Την ανθρώπινη πλευρά του, την έδειξε με την προσφορά του τότε στο τσουνάμι της Ινδονησίας. Πόσοι αλήθεια έκαναν κάτι αντίστοιχο;
Δεν είμαι δικηγόρος, υπερασπίζομαι όμως κάθε δείγμα σωστού επαγγελματισμού, που τόσο λείπει στις μέρες μας και ιδίως στον τόπο μας.
Πιστεύω επίσης, ότι έχει βοηθήσει αρκετά στην εξέλιξη της Ferrari, όπως και στο ότι έχει βοηθηθεί από αυτήν (κάθε σχέση πρέπει να στηρίζεται στην αμοιβαιότητα άν θέλει να διατηρηθεί).
Στο τέλος τέλος δεν μπορούμε, ούτε να παραβλέψουμε, ούτε να αγνοήσουμε τα στατιστικά στοιχεία, που είναι συντριπτικά υπέρ του.Φιλικά
Μάξιμος
Μάλλον... υποτιμημένος είναι κι αυτό, λόγω πολύ υψηλής τεχνολογίας στη F1
ΜS ένας υπερτιμημένος πιλότος...