-
Óùóôüò vagemm
-
i Ford kai i Opel σαν εταιριες ειναι αξιπιστες;
-
Τα ford έχουν κατά καιρούς βγάλει διάφορα, όχι πολλά. Κάτι με το τιμόνι του προηγούμενο focus είχε ακουστεί αρκετά. Τα opel θεωρούνται αξιόπιστα, αλλά όχι 'άτρωτα'. Νομίζω ότι στην αξιοπιστία η toyota δεν πιάνεται. Το κυριότερο: αν εμφανιστεί πρόβλημα με αυτοκίνητο toyota εντός της 6ετούς εγγύησης, αυτό επιδιορθώνεται χωρίς μανιαμούνια. Ένας είχε γράψει για κάμποσα τρελά που του έβγαλε το Corolla. Όμως ΟΛΑ του τα έφτιαξε γρήγορα και σωστά η αντιπροσωπεία. Κάτι Ιταλοί (και όχι μόνο) τα λένε με δικηγόρους και κάνουν βαράκια μπας και τρομάξουν τους μηχανικούς των αντιπροσωπειών τους.
-
γενικα για τα φοκους τι προβληματα εχουν ακουστει;
ευχαριστω -
Ο χρήστης Hamurabi έγραψε:
γενικα για τα φοκους τι προβληματα εχουν ακουστει;
ευχαριστω...τι προβλήματα να ακουστούν, τώρα βγήκε!
-
Το Astra 1.6 δε μου φανηκε ιδιαιτερα προθυμο στα χαμηλα τουλαχιστον οχι οσο το 1.4. Ισως ειναι πιο κοντο το σαζμαν, ισως... δεν ξερω.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Το Astra 1.6 δε μου φανηκε ιδιαιτερα προθυμο στα χαμηλα τουλαχιστον οχι οσο το 1.4. Ισως ειναι πιο κοντο το σαζμαν, ισως... δεν ξερω.μετα τις 2,000 παιρνει μπρος..........
-
Ακριβως αυτο ηθελα να γρψω αλλα το ξεχασα. Λες και το εσπρωχναν μεχρι τις 2000 και μετα πηρε μπρος. Για το C4 Νεκταριε δεν ξερω γιατι δεν το εχω οδηγησει παντως και το Astra αλλα και πολυ περισσοτερο το Corolla κοπαναει στις ανωμαλιες παρολο που δεν εχουν καμια σχεση με το κρατημα του Focus που ομως δεν κοπαναει καθολου. Αλλο ημιακαμπτος εστω και βελτιωμενος και αλλο πολλαπλων συνδεσμων.
-
παιδια μουχετε διμιουργησει διλλημα!!! εκει που ειχα καταληξει σε κορολα τωρα μου βαλατε στο μυαλο καιτ ο φοκους και το αστρα!!!
Λοιπον πειτε μου ολοι σε πιο να καταληξω!!! αυτα που θελω ειναι τα εξης!
Aξιοπιστια-ποιοτητα
οσο δυνατον λιγοτερη καταναλωση καυσιμου
ναχει καλο κινιτηρα-σχετικα γρηγοροΝομίζω πως περιγράφεις το Corolla!
Για Astra και Focus καλύτερα 1.6. Στο Corolla ο 1.4 θεωρείται ο καλύτερος στα κυβικά του αν μπορείς οικονομικά τον 1.6 όμως βεβαίως προτίμησέ τον!
Να κάνω και μία αιρετική πρόταση?
Γιατί δεν κοιτάς και την A-class? Έχει το μήκος ενός Punto, τους εσωτερικούς χώρους της Corolla και χώρο αποσκευών όσο μία C-class!
Και βέβαια ποιότητα -και όνομα- Mercedes.
H A150 πρέπει να έρχεται στα ίδια λεφτά με την Corolla 1.6! -
To μεγαλύτερο μειονέκτημα της Corolla είναι ότι έχει αδιάφορη αισθητική μέσα-έξω.
Ισως για σένα να μην είναι σημαντικό απλά το αναφέρω.
Επίσης και τα 19,5 χιλιάρικα που ζητά δεν είναι λίγα...εντάξει όλα εκεί κυμαίνονται αλλά μην ξεχνάμε και το πόσο καιρό είναι στην αγορά.Εγώ σου συνιστώ εφόσον θες την Corolla την 1400.Εχει πολύ καλό κινητήρα.
-
Φίλε μου, για αυτόματο το σκέφτεσαι;;; Μιας και το αυτοκίνητο προορίζεται για την πόλη και 1-2 ταξίδια, νομίζω ότι το αυτόματο θα σου έρθει γάντι!!!
Κάτι σε Astra Easytronic ίσως;;;
Προσωπικά πάντως στην κατηγορία (σε χειροκίνητο) θα ήμουν μεταξύ Focus και C4, ενώ για αυτόματο μεταξύ Astra και Golf... (αλλά το Golf ξεφεύγει σε αυτόματο...)
-
Αλλο ημιακαμπτος εστω και βελτιωμενος και αλλο πολλαπλων συνδεσμων.
Συμφωνώ απόλυτα!
Όσο για τα τρία βασικά της παρέας (Corolla,Focus,Astra) προσωπικά θα έπαιρνα το 2ο.Και μια **πρόχειρη κατάταξη(δική μου) **ανά τομείς:
Κινητήρας: 1)Corolla, 2)Focus, 3)Astra
Oδική συμπ.: 1)Focus, 2)Astra, 3)Corolla
Xώρoι: 1)Focus, 2)Αstra, 3)Corolla
Αξιοπιστία: 1)Corolla, 2)Astra-Focus
**Eγγύηση:(**απλά να πω ότι τουλάχιστον για το Astra είναι 6ετής ΜΟΝΟ για κινητήρα,σαζμάν,διαφορικό και ίσως κάτι ακόμα που μου διαφεύγει και πάντως ΌΧΙ για ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά!....σε αντίθεση π.χ. με HONDA που είναι 7 χρόνια ολα μέσα!!)
Και μια και είπα για Honda, αν συζητάς για αυτόματο (και μάλιστα κορυφαίο) αφού,μάλιστα, το θες κυρίως για πόλη, το Jazz CVT έχει την κορυφαία ποιότητα-αξιοπιστία-εγγύηση που θες,ενώ συνδυάζει και κορυφαία κατανάλωση και ροπές από πολύ χαμηλά. Βέβαια μιλάμε για άλλη κατηγορία και άλλα λεφτά (πάνω από 4.000 ευρώ λιγότερα) και βέβαια τίθεται και θέμα γούστου.
Συμφωνώ πάντως ότι πρέπει να βάλεις τα πράγματα κάτω μόνος σου και κυρίως να τα οδηγήσεις ώστε να έχεις ιδία γνώμη!
Άντε,πολλά είπα...
Καλή επιλογή!! -
Επ, εγκέφαλος και δυναμό είναι στην 6ετή εγγύηση. Τα υπόλοιπα σωστά.
-
Κομμάτι κομμάτι μην χάσουν τίποτα... ...εδώ τους παραδέχομαι τους ιάπωνες!
-
Αν ενδιαφέρεσε κυρίως για την πόλη θα σου πρότεινα και εγώ να κάνεις ένα test drive στην Μercedes A150 με 18.600 και κορυφαία ποιότητα, μπορεί να σε βολέψει!
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Αν ενδιαφέρεσε κυρίως για την πόλη θα σου πρότεινα και εγώ να κάνεις ένα test drive στην Μercedes A150 με 18.600 και κορυφαία ποιότητα, μπορεί να σε βολέψει!Στα 18600 όμως δεν έχει τίποτα από αυτά που έχει η Τοyota στον εξοπλισμό...
είχαμε ανοίξει κ σχετικό θέμα
δες στη μέση της σελίδας Μarkvag & Vitoribo σχόλια. -
siga min parw mercedes re paidia... ta service tis kai ta antalaktika tis tha kostizoun pola perisotera apo tis Toyota etsi den einai?
den eimai kai o onasis! hehe
an parw corola tha dulevw 4-5 xronia gia na tin ksexrewsw!pantws aftomato de thelw protimo na alazo monos tis taxitites,maresei i odigisi!
sorry gia ta greeklish
-
Η γνώμη μου είναι να πας και να κάνεις test drive τα Focus, C4, Mazda3, Corolla, Astra και όποιο σου κάνει κλικ να το πάρεις.
Ολα πάνω κάτω ίδια είναι.Ιts your choice που εσύ θα την πληρώσεις και εσύ θα το οδηγείς καθημερινά.
Καλή επιλογή
-
μπορω σε οποιοδηποτε απαυτα να παω στην αντιπροσωπια και να κανω τεστ ντραιβ επιτοπου;
-
μπορω σε οποιοδηποτε απαυτα να παω στην αντιπροσωπια και να κανω τεστ ντραιβ επιτοπου;Για τόσο δημοφιλή μοντέλα ΝΑΙ.
Δεν ξέρω εάν είναι επιτόπου.Εγώ την C4 την πήρα επι τόπου αλλά εξαρτάται και από την διαθεσιμότητα κ την αντιπροσωπεία.
Η Opel ξέρω επίσης ότι έχει 48ωρο τεστ drive, δηλ κλείνεις ραντεβού και παίρνεις για 2 μέρες ένα Astra 1400 ή 1600 να το οδηγείς alone!
Περι Corolla 1.6 SOL