-
Γιατι τα περισσοτερα που βρισκω Γερμανια ειναι με τρακτορα. Κοιταγα την λυση του μονοκομματου καθως παιζουν και περιορισμοι στην κυκλοφορια σε οσα ειναι με ρυμουλκα.
Επισεις δεν εχω βρει και πολλα γερμανικα που να περνουν και αμαξι μεσα και να εχει και σαλονοτραπεζαρια και τα αγγλικα τα σκοτωνουν απο αποψη τιμης... -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Γιατι τα περισσοτερα που βρισκω Γερμανια ειναι με τρακτορα. Κοιταγα την λυση του μονοκομματου καθως παιζουν και περιορισμοι στην κυκλοφορια σε οσα ειναι με ρυμουλκα.
Επισεις δεν εχω βρει και πολλα γερμανικα που να περνουν και αμαξι μεσα και να εχει και σαλονοτραπεζαρια και τα αγγλικα τα σκοτωνουν απο αποψη τιμης...Θες να παρεις ετοιμο διαμορφωμενο.Εγω νομιζα οτι θα το διαμορφωσεις εσυ οπως το θελεις.Μεγαλη δυσκολια για την μετατροπη δεν νομιζω να εχεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επισεις δεν εχω βρει και πολλα γερμανικα που να περνουν και αμαξι μεσα και να εχει και σαλονοτραπεζαρια και τα αγγλικα τα σκοτωνουν απο αποψη τιμης...Θες να παρεις ετοιμο διαμορφωμενο.Εγω νομιζα οτι θα το διαμορφωσεις εσυ οπως το θελεις.Μεγαλη δυσκολια για την μετατροπη δεν νομιζω να εχεις.
Πρωτα κοιταω τα ετοιμα. Για αυτο και θελω να δω αν ειναι δυσκολη η ακριβη η μετατροπη απο δεξι σε αριστερο. Αλλιος αν ειναι να ξεπερναει σε κοστος το να ετοιμασω απο το 0 φυσικα θα προτιμησω το δευτερο καθως θα μπορω να το διαμορφωσω οπως βολευει εμενα και οχι τον προηγουενο ιδιοκτητη.
Απλα αν στο τελος καταληξω να φτιαξω ενα απο την αρχη ισως να κοιταξω και την λυση της ρυμουλκας με τρακτορα αλλα με διοροφο ρυμουλκουμενο που στα ετοιμα ειναι σχεδον απαγορευτικη η τιμη τους οχι μονο αγορας αλλα και αποστολης με πλοιο εδω κατω.... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Προσωπικα δεν ηθελα και εγω αντικατασταση των παλιων. Ειναι μερος της εικονας του Λονδινου. Το ιδιο παραξενα κοιταζα εκει τα αρθρωτα που μου θυμιζαν Θεσ/νικη.Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Είναι ξεπερασμένο και καλώς αντικαταστάθηκε. Δεν μπορείς το 2012 να πηγαίνεις στη δουλειά όπως το 1950...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προσωπικα δεν ηθελα και εγω αντικατασταση των παλιων. Ειναι μερος της εικονας του Λονδινου. Το ιδιο παραξενα κοιταζα εκει τα αρθρωτα που μου θυμιζαν Θεσ/νικη.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Είναι ξεπερασμένο και καλώς αντικαταστάθηκε. Δεν μπορείς το 2012 να πηγαίνεις στη δουλειά όπως το 1950...
Φοιτητής και τουριστας ... δεν βιαζόμουν ... το 1950!!!
Πάρε και ένα ...Στα χρονια μου υπήρχαν και πιο καινούρια σαν και αυτό.
Καπως έτσι ήταν και τα double deckers της Αθήνας (δεν θυμαμαι μαρκα) πριν πολλά χρόνια. Τα θυμαμαι στο Καλλιμαρμαρο που σταματούσαν σε σταση. -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Ρε παιδες ερωτηση.
Κοιταω να παρω μια νταλικα απο Αγγλια για τα αγωνιστικα. Σε αυτες που ειναι με ρυμουλκουμενο δεν υπαρχει προβλημα κα8ως τον τρακτορα δεν τον αγωραζεις. Το προβλημα μου ειναι στα αλλα που ειναι μονοκομματα και διστυχως δεξιοτιμονα. Και λεω διστυχως γιατι στα Εμιαρατα απαγορευεται να βγαλεις αδεια σε δεξιοτιμονο εκτος και αν ειναι ιστορικο που παλι θα εχει πινακιδες ιστορικου. Οποτε πρεπει να βρω η αριστεροτιμονο η μετατροπη. Και εδω κολλαει η ερωτηση μου. Ποσο δυσκολο ειναι να γινει μια μετροπη απο δεξιο σε αριστερο σε νταλικα και ποσο δυσκολο σε πουλμαν (ναι υπαρχουν και παλια διοροφαπουλμαν που εχουν μετασκευαστει στο να περνουν αυτοκινητου μεσα και να κοιμιζουν και κοσμο) και ποσο περιπου κοστιζει.... Αν το κοστος ειναι ακριβοτερο βεβαια απο το να φτιαξω ενα απο το 0 θα προτιμηθει η δευτερη λυση.
Για να καταλαβεται περιπου τι εννοω δειτε το λινκhttp://www.racecarsdirect.com/listing/4 ... rhome.html
http://www.racecarsdirect.com/listing/4 ... amper.html
Το ποιο εύκολο είναι να πάρεις ενα επικαθήμενο και να ξεμπερδεύεις με την μία.Αν θες όμως μονοκόματο,η ποιο εύκολη λύση είναι να αγοράσεις ενα μονοκόματο με ξεχωριστή την κόφα-τροχόσπιτο,απο την καμπίνα και να την τοποθετήσεις σε ένα ίδιο σασί με αριστερό τιμόνι.Αν κοιτάξεις στο λινκ που έβαλες έχει ΜΒ Αtego και MAN TGA που η καμπίνα τους είναι ξεχωριστά και όχι σαν το Renault που την έχουν κάνει σταθερή.Η άλλη λύση αγοράζεις αυτό που θέλεις πάλι με ξεχωριστή την καμπίνα,και αγοράζεις και μια καμπίνα με αριστερό τιμόνι και ατέρμονα και μπάρες τιμονιού και αρχιζεις το λυσε -δέσε,απο την μια καμπίνα στην άλλη.Κάτι ανάλογο ισχυει και στην περίπτωση του λεωφορείου.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Ρε παιδες ερωτηση.
Κοιταω να παρω μια νταλικα απο Αγγλια για τα αγωνιστικα. Σε αυτες που ειναι με ρυμουλκουμενο δεν υπαρχει προβλημα κα8ως τον τρακτορα δεν τον αγωραζεις. Το προβλημα μου ειναι στα αλλα που ειναι μονοκομματα και διστυχως δεξιοτιμονα. Και λεω διστυχως γιατι στα Εμιαρατα απαγορευεται να βγαλεις αδεια σε δεξιοτιμονο εκτος και αν ειναι ιστορικο που παλι θα εχει πινακιδες ιστορικου. Οποτε πρεπει να βρω η αριστεροτιμονο η μετατροπη. Και εδω κολλαει η ερωτηση μου. Ποσο δυσκολο ειναι να γινει μια μετροπη απο δεξιο σε αριστερο σε νταλικα και ποσο δυσκολο σε πουλμαν (ναι υπαρχουν και παλια διοροφαπουλμαν που εχουν μετασκευαστει στο να περνουν αυτοκινητου μεσα και να κοιμιζουν και κοσμο) και ποσο περιπου κοστιζει.... Αν το κοστος ειναι ακριβοτερο βεβαια απο το να φτιαξω ενα απο το 0 θα προτιμηθει η δευτερη λυση.
Για να καταλαβεται περιπου τι εννοω δειτε το λινκhttp://www.racecarsdirect.com/listing/4 ... rhome.html
http://www.racecarsdirect.com/listing/4 ... amper.html
Το ποιο εύκολο είναι να πάρεις ενα επικαθήμενο και να ξεμπερδεύεις με την μία.Αν θες όμως μονοκόματο,η ποιο εύκολη λύση είναι να αγοράσεις ενα μονοκόματο με ξεχωριστή την κόφα-τροχόσπιτο,απο την καμπίνα και να την τοποθετήσεις σε ένα ίδιο σασί με αριστερό τιμόνι.Αν κοιτάξεις στο λινκ που έβαλες έχει ΜΒ Αtego και MAN TGA που η καμπίνα τους είναι ξεχωριστά και όχι σαν το Renault που την έχουν κάνει σταθερή.Η άλλη λύση αγοράζεις αυτό που θέλεις πάλι με ξεχωριστή την καμπίνα,και αγοράζεις και μια καμπίνα με αριστερό τιμόνι και ατέρμονα και μπάρες τιμονιού και αρχιζεις το λυσε -δέσε,απο την μια καμπίνα στην άλλη.Κάτι ανάλογο ισχυει και στην περίπτωση του λεωφορείου.
Thnaks φιλε μου για τις πληροφοριες. Οποτε αν καταλαβα πρεπει να παρω 2 και απο αυτα να φτιαξω 1.....
Μαλλον το επικαθουμεωο το βλεπω τελικα να βγαινει πιο φθηνο. Απλα αυτο που με δισκολευει στο επικαθουμενο εκτος απο τα εξοδα μεταφορα απο Αγγλια που ειναι 10,000 ευρο με πλοιο λογο ογκου, ειναι οτι για να πας στις πιστες πρεπει να κινησαι εκτος περιορισμου ωρας και απο συγκεκριμενους δρομους. Ενο με το μονοκομματο το θεωρουνε λεωφορειο και κινειται ολες τις ωρες σε ολους τους δρομου.Σεναριο 1:
Εστω οτι τελικα περνω απο Αγγλια ενα μονοκοματο (αλλα ξεχωριστη καμπινα). Και το φερνω Ελλαδα. Ποσο στοιχιζει να παρω ενα ιδιο σασι και να κανω τραμπα τις κοφες στην Ελλαδα πριν το φερω εδω κατω?Σεναριο 2
Ποσο θα στοιχιση η αγορα και η μετασκευη ενος τετοιου στην Ελλαδα? -
Αφου υπάρχει το πρόβλημα των περιορισμών με το επικαθήμενο,εγώ στην θέση σου θα κοίταγα να βρώ ενα ΜΒ ΑTEGO ,που στην Ελλάδα μπορείς να βρείς οτι θες απο μεταξόνια, κινητήρες και τοναζ.Θα κατέβαζα το Αγγλικό και θα τα πήγαινα και τα δύο σε έναν που ασχολείται με αμαξώματα φορτηγών και λεωφορείων και θα μου έκανε την αλλαγή.Τώρα για το δεξιοτίμονο που θα μας έμενε ,ή θα το έδεινα για ανταλλακτικά ,που μάλλον δεν σε συμφαίρει για τα χρήματα που θα πάρεις εδώ ή θα το έστελνα για πούλημα στην Κύπρο.Τώρα για να αγοράσεις ένα εδώ Ελλαδα και να κάνεις την μετατροπή σε αυτοκινούμενο,θέλει ψάξιμο αρκετό για το ποιός θα σου την κάνει,αλλα κυρίως και πόσο θα συμφαίρει.Το καλό αν την κάνεις την μετατροπή μόνος σου είναι οτι θα μπορέσεις να το φτιάξεις σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες,αλλα και σύμφωνα με την περιοχή που θα το δουλεύεις,κυρίως σε θέματα μονώσεων και εξαερισμού στην κόφα.Μια εταιρεία που ήξερα παλιότερα που έκανε μετασκευές σε αυτοκινούμενα στην Ελλάδα ήταν η camperhellas.Για το θέμα κόστους τώρα,σε περίοδο κρίσης στην χώρα μας μάλλον σε συμφαίρει,στην περίπτωση της αλλαγής δεν νομίζω να σου στοιχίσει πάνω απο 2000 ευρώ.Στην περίπτωση της κατασκευής εδώ μάλλον θέλει ψάξιμο να βρείς τον κατάλληλο που θα σου κάνει την κατασκευή και εκεί σίγουρα ανεβαίνουμε αρκετά σε κόστος απο τα 2000 ευρώ.
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Και μια ματια στην αλλη οψη του νομισματος:Ο 'παππους' διαδηλωνει εναντιον του εγγονου...
http://www.sackboris2012.com/fares/2702 ... y-bus.html
http://politicalscrapbook.net/2012/02/b ... s-crashes/
http://www.flickr.com/photos/christophe ... 789980642/
http://www.flickr.com/photos/christophe ... 936107509/
Βεβαια τα προβληματα αρχισαν νωρις...
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-16244634
http://www.lbc.co.uk/new-routemaster-br ... eady_/1533
και για οσους ισως πιστεψουν οτι λεει η TfL ο τροπος με τον οποιο απομακρυνθηκε τελικα...
Λίγο παλιά τα link.
Τα Routemaster δεν θα αποσυρθούν πλήρως πάντα θα υπάρχουν μερικά σε συγκεκριμένες γραμμές για τουριστικούς λόγους. -
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Αφου υπάρχει το πρόβλημα των περιορισμών με το επικαθήμενο,εγώ στην θέση σου θα κοίταγα να βρώ ενα ΜΒ ΑTEGO ,που στην Ελλάδα μπορείς να βρείς οτι θες απο μεταξόνια, κινητήρες και τοναζ.Θα κατέβαζα το Αγγλικό και θα τα πήγαινα και τα δύο σε έναν που ασχολείται με αμαξώματα φορτηγών και λεωφορείων και θα μου έκανε την αλλαγή.Τώρα για το δεξιοτίμονο που θα μας έμενε ,ή θα το έδεινα για ανταλλακτικά ,που μάλλον δεν σε συμφαίρει για τα χρήματα που θα πάρεις εδώ ή θα το έστελνα για πούλημα στην Κύπρο.Τώρα για να αγοράσεις ένα εδώ Ελλαδα και να κάνεις την μετατροπή σε αυτοκινούμενο,θέλει ψάξιμο αρκετό για το ποιός θα σου την κάνει,αλλα κυρίως και πόσο θα συμφαίρει.Το καλό αν την κάνεις την μετατροπή μόνος σου είναι οτι θα μπορέσεις να το φτιάξεις σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες,αλλα και σύμφωνα με την περιοχή που θα το δουλεύεις,κυρίως σε θέματα μονώσεων και εξαερισμού στην κόφα.Μια εταιρεία που ήξερα παλιότερα που έκανε μετασκευές σε αυτοκινούμενα στην Ελλάδα ήταν η camperhellas.Για το θέμα κόστους τώρα,σε περίοδο κρίσης στην χώρα μας μάλλον σε συμφαίρει,στην περίπτωση της αλλαγής δεν νομίζω να σου στοιχίσει πάνω απο 2000 ευρώ.Στην περίπτωση της κατασκευής εδώ μάλλον θέλει ψάξιμο να βρείς τον κατάλληλο που θα σου κάνει την κατασκευή και εκεί σίγουρα ανεβαίνουμε αρκετά σε κόστος απο τα 2000 ευρώ.Και παλι ευχαριστω για τις πληροφοριες.
-
Εγκυκλοπαιδική απορία: Παρατηρώ ότι στην Ευρώπη οι τράκτορες έχουν ένα κινητήριο άξονα (δηλαδή συνολικά 2 άξονες, μαζί με τους μπροστινούς τροχούς) και τα ρυμουλκούμενα τρεις άξονες με μονούς τροχούς (και φαρδιά λάστιχα 385).
Ενώ, στην Αμερική οι τράκτορες (εκτός από μακρυμούρηδες) είναι τριαξονικοί (άραγε και οι 2 πίσω άξονες είναι κινητήριοι;), και τα ρυμουλκούμενα είναι διαξονικά, με διπλούς όμως τροχούς σε κάθε άξονα (8 τροχοί αντί 6 των ευρωπαϊκών ρυμουλκούμενων).
Σύνολο τροχών 18 για μια αμερικάνικη νταλίκα, 12 για μια ευρωπαϊκή. Πέραν της προφανούς οικονομίας της ευρωπαϊκής διαμόρφωσης, τι άλλες διαφορές παίζουν, και γιατί οι Αμερικανοί επιμένουν αμερικανικά; -
-
Θενκς Ουμάγκα, αλλά το λινκ αναφέρεται στη μακριά μούρη έναντι no μούρης.
Περί αξόνων τράκτορος και επικαθημένου;; -
Λεει και γιαυτο αν καταλαβα καλα. το αν ο τρακτορας εχει 2-3 αξονες ειναι θεμα μηκους αλλα και φορτιου. Υπαρχουν και 'ευρτωπαικα' με 2 ή και τεσσερεις αξονες. Απλα τα 'αμερικανικα' λογω μηκους σασι, 2 αξονες ειναι λιγοι για να κρατησουν το ογκο και βαρος. Οσο για τη καροτσα, μαλλον θεμα νοοτροπιας.
-
Αφου ανεβηκε το θεμα ας ανεβει και κανα βιντεακι
Youtube Videohttps://www.youtube.com/watch?v=vNvS6eBwCME
Απο οτι διαβαζα περσυ που παρουσιαστηκε το νεο Actros εχει 20.000.000χλμ δοκιμες και αρχισε να εξελισεται απο οταν ειχε βγει η πρωτη γενεια το 97-98.https://www.youtube.com/watch?v=wqb2_GjKRA4
και κατι συντηρητικο -
στην αμερικη ο τρακτορας εχει 2 αξονες για κινηση με 4 τροχους στον καθενα, για να αντεχει
το βαρος του φορτιου που κουβαλαει. εχουν και διαφορετικους δρομους. τα τρεηλερ των αμερικανων
ναι μεν εχουν 2 αξονες αλα εχουν 4 τροχους στον καθε αξονα αν θυμαμε καλα. τα ευρωπαικα τρεηλερ
εχουν 3 αξονες με 2 τροχους στον καθε αξονα. δεν ξερω πολα απο φορτηγα αλα νομιζω περιπου το ιδιο δεν ειναι?
αυτο με τους 3 αξονες ομως ειναι δυσκολοτερο να στριψει σε μια στροφη γιατι πρεπει να την παρει πιο ανοιχτα? η οχι?
εχω δει και ευρωπαικο τρακτορα με 2 αξονες, αλα η κινηση ειναι στον 1 που εχει 4 τροχους, ο αλλος εχει 2 τροχους.
λογο βαρυτερου φορτιου, εχουν 1 παραπανο αξονα απο οτι συνηθως. -
-
το μηκος του τρακτορα, του συρομενου αλλα και το φορτιο εξαρτονται απο το νομο της εκαστοτε χωρας και πολιτειας
-
ξερει καποιος να εξηγησει τι ειναι το intarder retarder σε φορτηγα-πουλμαν?
τι ακριβως κανει ενας μοχλος που ειναι στο τιμονι καποιων πουλμαν στο δεξι χερι του οδηγου,
οπως στα αριστερα εχεις πανω-κατω το μοχλο για τα φλας? -
To retarder είναι βοηθητικό φρένο, όπως και το κλαπέτο. Τα πλεονεκτήματα είναι οτι δίνει πιό δυνατό φρενάρισμα και είναι αθόρυβο σε σχεση με το κλαπέτο. Επίσης μπορείς να ρυθμίσεις ποσο δυνατό θα είναι το φρενάρισμα, ενώ με το κλαπέτο είναι on/off.
Το intarder είναι απλά μια συγκεκριμένη υλοποίηση retarder (της ZF νομίζω) το οποίο είναι ενσωματωμένο μεσα στο κιβώτιο ταχυτήτων αντί να είναι ξεχωριστή μονάδα.
Το retarder ελεγχεται απο ένα μοχλό στο τιμόνι παρόμοιο με αυτό των φλάς
Λεωφορεία - Νταλίκες